Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-19, 15:38   #4381
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
miałam Wam któregoś razu napisać, że dostałam świetny krem do pupy, działa błyskawicznie na odparzenia i zaczerwienienia! U nas zmiana pieluchy co chwila, więc przetestowałam i sudocrem i alantan, linomagu nie.. ten krem który dostałam jest niemiecki, firma Bubchen ( nad 'u' są dwie kropeczki). Z rumiankiem, pszenicą i woskiem pszczelim. Niestety do kupienia podobno tylko w niemieckich sklepach, ale do mnie już jedzie zapas

TAKI?

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:40   #4382
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

mam wiadomości od MESZSARES:
jest już w szpitalu,dostała burę od lekarza,że tak późno się zgłosiła i wyznaczył termin CC na PONIEDZIAŁEK 22.08. raczej na wcześniejszy poród się nie zapowiada, wszystko szczelnie wyzamykane, macica nie przygotowana do porodu- szkoda Meszsares Blanki,bo pewnie posiedziałaby chętnie dłużej.Pozdrowienia dla wszystkich wizażanek,może w weekend bedzie miec laptopa to napisze do nas przesyła

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Brida- wystawili mi macierzyński z datą wczesniejszą w dniu porodu,urodziłam 7sierpnia, macierzyński wypisali od 1 sierpnia.nie wiem czy to przejdzie.... i czekam

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:49   #4383
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
jest już w szpitalu,dostała burę od lekarza,że tak późno się zgłosiła i wyznaczył termin CC na PONIEDZIAŁEK 22.08. raczej na wcześniejszy poród się nie zapowiada, wszystko szczelnie wyzamykane, macica nie przygotowana do porodu- szkoda Meszsares Blanki,bo pewnie posiedziałaby chętnie dłużej.Pozdrowienia dla wszystkich wizażanek,może w weekend bedzie miec laptopa to napisze do nas przesyła

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Brida- wystawili mi macierzyński z datą wczesniejszą w dniu porodu,urodziłam 7sierpnia, macierzyński wypisali od 1 sierpnia.nie wiem czy to przejdzie.... i czekam
No to dla Meszares

I jeszcze jedne dla Ciebie zdaje się że mają 30 dni. Daj znać

Telik na 2 września, nie zapowiada się że wcześniej, będziemy zamykać ten maraton.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:52   #4384
zanetaa88
Zakorzenienie

Zanka właśnie mała była nie spokojna, stękała, wierciła się, popłakiwała.
Mąż akurat musiał odkurzyć, najpierw zrobiła duże oczy a po 3 minutach miała już je zamknięte i póki co śpi... zobaczę jutro czy naprawdę, ten odkurzacz działa, czy była padnięta?

https://mamotoja.pl/kalendarz_rozwoj...year=&cac_no=3 --> Fajna stronka.

Ja mam wrażenie, że moje dziecko jest o tydzień do przodu z rozwojem ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:53   #4385
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
chyba taki ja mam w pudełeczku 150 ml. niemieckiego nie znam, ale wygląda na taki sam u mnie sie sprawdzil i polecam
mam z tego jeszcze żel 2w1 do kąpieli- uczulen, suchej skóry, ciemieniuchy, podraznien po nim - nie stwierdzono
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:54   #4386
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Brumek, Aania, Agni, najgorsze jest to, że ja kiedy już słyszę pouczający ton, to się strasznie najeżam, bo generalnie jestem bardzo spokojna osobą, w domu czuję się świetnie, płacz małej mnie nie denerwuje, nocne wstawanie nie wyprowadza z równowagi (a jestem zawodowym śpiochem) i jestem szczęsliwa, a wystarczy telefon od mamy i teściowej i się od razu spinam.
Co do karmienia, to kiedyś była dyskusja na ten temat - ja byłam sceptycznie nastawiona do tego, szczególnie w miejscach publicznych, choć karmiące mi wcale nie przeszkadzają, ale teraz mogłąbym karmić choćby na środku ulicy i mam to w d. W związku z tym kiedy byliśmy i teściów, nie wyszłam z pokoju, nie chciałam żeby myśleli, że jestem jakaś wstydliwa, o nie, ale zaglądanie w cyca to już przegięcie. Pomimo, że się nie chowam, to uważam to za bardzo intymną sprawę między mną a Zosią. Tż doradził, żeby następnym razem wyjść... I nie od parady jednak piszą w różnych poradnikach, że do karmienia miejsce powinno być spokojne, komfortowe i mama zrelaxowana...
Ech...
Brumek, z tymi nogami to już przeginasz

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Mam pytanie do mam karmiacyhc tylko i wyłącznie piersią - ile czasu Wasze dzieci ssą?
Mojej czasem wystarczy 5 minut i już cyca choćby na siłę nie wsadzisz! Ale śpi potem - raz 1 h raz 3 h, więc chyba jej wystarcza...
mojemu na ogol wystarcza 5 minut:/ schizuje, ze nie chce dluzej
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
To chyba w pelniej cenie tyle kosztuje. Wczoraj kupowalam pepti pierwszy raz i zaplacilam 11 zl, a na paragonie widzialam, ze pelna cena to 22 zl.

Nie rozumiem wlasnego dziecka. Od rana nie chce ssac mojej piersi. Doszlo do tego, ze jak tylko wezme ja na rece w porze karmienia to juz wpada w histerie. Jakies pol godziny temu zauwazylam pierwsze oznaki glodu, mysle, poki nie jest jeszcze zdenerwowana to sprobuje moze teraz possa. Ja cycka na wierzch, a ona znow to samo. No moze polizala go kilka razy po czym w sekundzie zasnela. Padla tak, ze musialam sprawdzac czy oddycha. No i spi. Nie wiem co z nia dzisiaj jest.
witam w klubie u nsa bylo to samo do 6 tygodni, za duza fontannsa
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja też, ja też kupiłam chustę
pokaz

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
unikaj jak możesz...
co za baba ciekawska, jak chce cyc widzieć niech się w lustro gapi...
weź sobie pieluszkę na ramię, jak będzie chciała znów zajrzeć to powiedz że się krępujesz i tyle...może dotrze w łagodnej postaci....

Mój różnie ssie, czasem 5-10 minut i śpi jak zabity a czasem prawie godzinę i dalej chce- zwykle późnym popołudniem tak ma....

fajna poluję na tkaną i nie mam pojęcia jaką kupić...na all pełno jakichś Azimi, co one sa warte? bo cena w porównaniu z innymi dużo niższa....

mały zjadł, marudził, wzięłam na ramię do odbicia a on usnął strasznie mu taka pozycja pasuje
azimi, almelle nie polecam
Cytat:
Dzień dobry wieczór
Zarejestrowaliśmy dzisiaj Małą! W końcu! prawie 4 tygodnie na swój akt czekałam Do pediatry już się nie wyrobiliśmy, pójdziemy jutro rano.
Zmieściłam się dzisiaj w swoje dżinsy sprzed ciąży! XS!
Moja do 2 tygodnia jadła właśnie tak po 5 minut, 10 to już był wyczyn! A teraz mam ogromne problemy z karmieniem, choć na brak mleka nie narzekam Mała chce sama się przystawiać, robi to źle, mleko mi szybko wypływa, ona sie denerwuje i wyje przy tym w niebogłosy.. Ostatnio spokojne karmienia to ogromna rzadkość u nas
Dlatego od kilku dni zastanawiam się nad przejściem na MM, bo ja już sama nie mam cierpliwości, wkurza mnie nawet to, że wiecznie mleko mnie zalewa.. ale z drugiej strony jak daje jej butle z MM i ona patrzy na mnie taka nieszczęśliwa, bo chce cycusia, to mnie serce boli ale narazie na samo MM nie przejdziemy, bo Zuzka jest w stanie wypić tylko 30 ml. z butli, późnij łomem jej buzi do butli nie otworzysz.. za to do cycusia chętnie, hah. Nie wiem co mam robić, licze na pomoc pediatry..
A i Delicol, tutaj o tym pisałyście.. drogie jak cholera i jak dla mnie efekty marne

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Ja ni smarowałam, ale Spirytus ze sklepu i rozcieńczać z wodą, w proporcji bodajże 2:1. W aptece są tylko te gaziki już nasączone
dasz rade tylko sie nie poddawaj

Cytat:
Dziewczyny, ja nie wyrabiam.. Jade już na rezerwie, fizycznie i psychicznie. Moje dziecko jest opętane!!!! Ciągle sie drze! i ciągle chce jeść! a ja już nie mam siły i cierpliwości.. Jestem straszna, bo ostatnio i mi nerwy puszczaja i jak ona krzyczy to i ja krzycze.. później ją przepraszam, ale jakie to ma znaczenie.. ona jest malutka i czuje się pewnie nierozumiana i nieszczęśliwa
Byliśmy u pediatry, dziecko zdrowe, tyllko nosek lekko przytkany, dał nam kropelki. Mówiłam mu, że robi mi jazdy przy jedzeniu z cycka i chce ją przestawić na MM, bo jeszcze moment i ją znienawidze. A on mi doradził trzymać na cycu do 6 tygodnia( w niedziele skończy 4) i jak nic się nie poprawi to będziemy wtedy myśleć. Ale ja za dwa tygodnie będe musiała się chyba już do psychiatry udac
Zważył Zuze i powiem Wam, że jest gruba! Urodziła sie 3100, przy wypisie w 3 dobie 3030.. a teraz ma 26 dni i waży 4600! Nic dziwnego, jak ciagle tylko je a jak nie je, to wiszczy za cyckiem, hah. Suszarka z youtuba- za✂✂✂ista, daje mi chociaż 10 minut spokoju za każdym razem jak ją włączam, później moge ją sobie w nos wsadzić, bo moje dziecie sie szybko nudzi

Brumku, Najlepszego
u nas mlody wstal o 4 rano i slal takie slodkie usmiechy

chcialam zmienic lekarza, wczesniej dzwonilam do przychodni i powiedzieli ze nie ma sprawy. wybralam sie tam dzisiaj, a oni ze maja komplet i nie przyjma
Stary 2011-08-19, 16:01   #4387
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziewczyny czy do becikowego też musiałyście dać skrócony odpis aktu urodzenia i zaświadczenie od lekarza, że byłam pod opieką lekarską ?

U mnie za odpis chcą 22 zł !!

Stary 2011-08-19, 16:13   #4388
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy do becikowego też musiałyście dać skrócony odpis aktu urodzenia i zaświadczenie od lekarza, że byłam pod opieką lekarską ?

Zaświadczenie
Odpis

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 16:13   #4389
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:

Przecież przy rejestracji w USC dają 3 skrócone odpisy za darmo
A jak z Twoją umową w pracy?
Stary 2011-08-19, 16:23   #4390
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież przy rejestracji w USC dają 3 skrócone odpisy za darmo
A jak z Twoją umową w pracy?

Dostałam tylko 2 akty urodzenia,
odpisy nie dostałam.

Umowa nie przedłużona
Ponoć jak będę chciała wrócić po macierzyńskim,
drzwi stoją dla mnie otwarte - wrócić mogę na tych samych warunkach.
Ponoć

Stary 2011-08-19, 16:27   #4391
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

pani skserowala sobie odpis
zaswiadczenie potrzebne,
a wiecie u nas przyszlo pismo w ciagu tygodnia o przyznaniu becikowego, ze w terminie od 17 do 22 przeleja a bylo juz 16 sierpnia
Stary 2011-08-19, 16:52   #4392
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Suszarka z youtuba- za✂✂✂ista, daje mi chociaż 10 minut spokoju za każdym razem jak ją włączam, później moge ją sobie w nos wsadzić, bo moje dziecie sie szybko nudzi
chyba przegapiłam szuszarke

podlinkujecie...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 17:05   #4393
editka2022
Rozeznanie

Cytat:

a poiedzcie mi dlaczego ma wyznaczona cesarke na 22 skoro ma termin na 23 bo ja chyba cos przeoczylam?
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 17:06   #4394
BABONIK
Zadomowienie

Zanteko- zaświadczenie konieczne, akt urodzenia dają w urzędzie w 3 sztukach a odkurzacz działa kojąco na większośc dzieci

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 17:12   #4395
CookieMonsters
Rozeznanie

http://www.youtube.com/watch?v=OhZk3...eature=related - suszarka

jest jeden plus wiszenia mojego Zaraza na cycu-moger byc ze wszystkim na biezaco
Stary 2011-08-19, 17:17   #4396
Madziulka_17
Wtajemniczenie

A ja mam duży biało - czarny zegar na ścianie z płynącą wskazówką i Szymon uwielbia na niego patrzeć

Stary 2011-08-19, 17:29   #4397
moniczka2123
Zadomowienie

ciekawe co z oliweczka... pisalam do niej ale nie odpisala

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 17:35   #4398
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

o matko działa

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 17:40   #4399
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:

ja dałam ksero i zasw.od lekarza
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 17:40   #4400
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumku sto lat i spełnienia wszystkich marzeń!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 17:52   #4401
moniczka2123
Zadomowienie

SMS OD OLIWECZKI

OD 16.20 JULCIA JEST JUZ Z NIMI pozniej oliwka miala recznie usuwane lozysko i teraz lezy pod kroplowka uwaga JULCIA WAZY 4000 gram

OLIWECZKO WIEEEEELKIE GRATULACJE!!!

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 17:53   #4402
marzena_S
Zadomowienie

Hej dziewczynki, nie mam za bardzo kiedy pisać, ale staram się być na bieżąco.
U nas na razie wszystko w porządku- Hania mało płacze, ale ostatnie 2 dni spędziła w większości z cyckiem w buzi- to podobno przez żółtaczkę, która nam ładnie zaczęła schodzić i jak to stwierdziła położna- dziecko budzi się do życia (bo te z żółtaczką są bardzo spokojne, co by się u nas zgadzało).
Mieliśmy już dwie wizyty położnej, a w przyszły piątek czeka nas wizyta u pediatry- jestem ciekawa jak Hania przybiera na wadze, bo w szpitalu miała spory spadek.
Ja miałam chwilowy kryzys przez swoją ranę po cięciu, strasznie mnie kuło i ciągnęło w pachwinach przy wstawaniu, kładzeniu się i gwałtownych ruchach, aż łzy same leciały.
Strasznie się wkurzyłam, że taka niesprawna jestem przy małej.. na szczęście dzisiaj była położna i wyciągnęła mi szwy- trochę pomogło.
Z jednej strony wypłynęła ropa i też przyniosło to ulgę- mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej.
Zauważyłam, że sporo dziewczyn zdecydowało się na chustę Natibaby- my też zamówiliśmy (zdjęcie w załączniku).
Jestem ciekawa czy nie będę miała problemu z wiązaniem i jak się będzie sprawdzać.

Oliweczko
, ogromne gratulacje.

Brumek, spełnienia marzeń i lekkiego porodu.

Aania, trzymam kciuki żeby to nie było nic groźnego.

Patik, co do tego śluzu pomiędzy wargami to u nas położna powiedziała, że to pozostałości mazi płodowej i w żadnym wypadku nie usuwać tego na siłę, ona ma tam być- jedynie delikatnie przecierać zmoczonym w wodzie wacikiem raz dziennie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chusta.jpg (62,5 KB, 70 załadowań)

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2011-08-19 o 17:56
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 18:02   #4403
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Oliweczko moje najszczersze gratulacje!

Stary 2011-08-19, 18:03   #4404
DaKaro
Zadomowienie

Oliweczko serdeczne gratulacje! Piękna waga, czekamy na Was!!!

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 18:04   #4405
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
SMS OD OLIWECZKI

OD 16.20 JULCIA JEST JUZ Z NIMI pozniej oliwka miala recznie usuwane lozysko i teraz lezy pod kroplowka uwaga JULCIA WAZY 4000 gram

OLIWECZKO WIEEEEELKIE GRATULACJE!!!
Jak super!
OLIWECZKO SERDECZNE GRATULACJE !
WITAJ JULECZKO!

A mały mi śpi. Nie chcę zapeszać, ale po południu pierwszy raz od chyba 3 tygodni sam zrobił kupsko. Małe co prawda, ale zawsze coś.
Jej a może to ,,gówno " zwiastuje lepsze dni ?

Wyobraźcie sobie kto zabiega o spokojną rozmowę ze mną...
Kto dzwoni, pisze smsy...
No, macie rację - Pan M.
Wielce skruszony, pisze, że mnie kocha, żałuje...
No nie wytrzymam. Czyżby zapomniał ?
Bo ja nie.
Nie wiem co zrobię.
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 18:11   #4406
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
SMS OD OLIWECZKI

wilekie gratulacje ,a malutka sora ,miala czas zeby podrosnac

no marina patrzcie go przypomnial sobie,rychlo wczas,on zapomnial co zrobil ,bo jego to nic niebolalo
Stary 2011-08-19, 18:13   #4407
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
No, macie rację - Pan M.
Bo ja nie.
Nie wiem co zrobię.
Niech spada na bambus
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 18:15   #4408
editka2022
Rozeznanie

a gdzie jest stronczek,niebylo jej dzis,dzieje sie cos???
i ciekawe jak tam sweet
Stary 2011-08-19, 18:20   #4409
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Wow, piękna waga

Za życzenia ślicznie dziękuję, moja przemytniczko ulubiona

.
hihihi zawsze do usług gdyby co
Cytat:
No t ładnie przybiera
Moja też daję głowę na jedną stronę często,
ale przez to że nie mogłam jej układać wcześniej na drugi boczek.

JEZU Oliweczko GRATULACJĘ KOCHANA!!!!
Ale już mogę

Właśnie co ta suszarka niby robi?
Tak tu zachwalacie ten patent ?
Ja zapisałam sobie link,
ale w sumie nie wiem po co

Czy Wasze dzieci przy przysypianiu też są takie nerwowe?
Wiercą się, kręcą, ruszają nogami ?!

tak jakby to był pierwszy etap snu ?!
jasne daje mu pieluszkę do rączek i ten tak ją miętosi jak by ta bogu ducha winna pieluszyna mu matkę laczkiem zabiła

Cytat:
dzień dobry

Aania- oj trzymam za taty zdrowie!!!!! oby to nie było nic poważnego i tata szybko wrócił cały i zdrowy do domu!!!!!

Brunetka,Cookie- strasznie mi przykro,że maluchy dają Wam popalic. mam nadzieje,że im to minie w końcu i dadzą Wam same powody do radości

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Patik- chyba Ty pytałas o spirytus. My kupiliśmy w elikatesach spirytus rektyfikowany,rozrobiliśm y 2 kieliszki spirytusu i 1 kieliszek wody przegotowanej.Codzień mocno go przemywałam,trochę nim kręciłam i wczoraj uleciał.Czyli w 11 dobie.

Brumku - 100lat,100lat- wszystkiego najlepszego ,dużo zdrowia dla Ciebie i tych których kochasz!!! spełnienia marzeń

Kiedy zaczęłyście pierwsze bara -bara-czytam,że Zanka i Beatka już po... mój mąż chodzi za mną jak cień,ale u nas nie minęły nawet jeszcze 2 tygodnie ile powinnam poczekac?? trzeba czekac te 6 tyg??

I co z Oliweczką?? urodziła już??

Agni- słodziaczek
ja jak było 5 tygodni jak przestało się lać

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, nie mam za bardzo kiedy pisać, ale staram się być na bieżąco.
U nas na razie wszystko w porządku- Hania mało płacze, ale ostatnie 2 dni spędziła w większości z cyckiem w buzi- to podobno przez żółtaczkę, która nam ładnie zaczęła schodzić i jak to stwierdziła położna- dziecko budzi się do życia (bo te z żółtaczką są bardzo spokojne, co by się u nas zgadzało).
Mieliśmy już dwie wizyty położnej, a w przyszły piątek czeka nas wizyta u pediatry- jestem ciekawa jak Hania przybiera na wadze, bo w szpitalu miała spory spadek.
Ja miałam chwilowy kryzys przez swoją ranę po cięciu, strasznie mnie kuło i ciągnęło w pachwinach przy wstawaniu, kładzeniu się i gwałtownych ruchach, aż łzy same leciały.
Strasznie się wkurzyłam, że taka niesprawna jestem przy małej.. na szczęście dzisiaj była położna i wyciągnęła mi szwy- trochę pomogło.
Z jednej strony wypłynęła ropa i też przyniosło to ulgę- mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej.
Zauważyłam, że sporo dziewczyn zdecydowało się na chustę Natibaby- my też zamówiliśmy (zdjęcie w załączniku).
Jestem ciekawa czy nie będę miała problemu z wiązaniem i jak się będzie sprawdzać.

Oliweczko
, ogromne gratulacje.

Brumek, spełnienia marzeń i lekkiego porodu.

Aania, trzymam kciuki żeby to nie było nic groźnego.

Patik, co do tego śluzu pomiędzy wargami to u nas położna powiedziała, że to pozostałości mazi płodowej i w żadnym wypadku nie usuwać tego na siłę, ona ma tam być- jedynie delikatnie przecierać zmoczonym w wodzie wacikiem raz dziennie.
ja mam azimi i całkiem fajna sprawa

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Jak super!
OLIWECZKO SERDECZNE GRATULACJE !
WITAJ JULECZKO!

A mały mi śpi. Nie chcę zapeszać, ale po południu pierwszy raz od chyba 3 tygodni sam zrobił kupsko. Małe co prawda, ale zawsze coś.
Jej a może to ,,gówno " zwiastuje lepsze dni ?

No, macie rację - Pan M.
Bo ja nie.
Nie wiem co zrobię.
kochana lepsze czasy już tuż tuż nic się nie martw

wiem że M zachował się jak dupek ale przecież wiem że nadal go kochasz nic nie szkodzi pogadaj z nim przecież to tata Igorka spróbuj nic nie tracisztrzymam mocno za waszą RODZINKĘ
Stary 2011-08-19, 18:21   #4410
madziaranew
Rozeznanie

Oliweczka moje gratulacje , kochana wypoczywaj.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości