|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Ty też? ![]() ja studiuję w Gdyni na Akademii Morskiej a Ty? aaaa... bo Ty też z trójmiasta jesteś?? ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- brawo dla mnie za moj zaplon
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - dziś ogólnie mam dzień pełen wrażeń:
Od południa lepiłam gołąbki 3 gary i pytanie: można zamrozić gołąbki?? Siostra dzwoni, że przywiezie mi dzieci na wakacje Nie czy może, czy dam radę, czy nie mam nic przeciwko - tylko, że mi przywiezie, bo i tak siedze w domu i tak. Zamurowało mnie. Dzwonie do męża a ten oczywiscie ze mam odpoczywać, a nie organizować dzieciom wakacje, że mam sie nie godzić, bo on zrobi i tak z tym porządek. Ostatecznie się nie zgodziłam, dzieciaki zostają tylko do wieczora. A i tak dały mi wystarczająco popalić. Przez gołębie i latanie - padam z nóg, naprawdę.Nasz kolor wózka bedzie jednak dopiero w połowie września i to może. Niby mamy zmówioną fukcje, ale jak urodze wcześniej to na sklepie odłożony jest czerwony i mogę go wziąć w razie W. Ale nie chcieli żadnej zaliczki ani nic i boję się, że ktoś nam go kupi i zostaniemy bez wózka. I może kupic od razu czerwony i mieć spokoj? Co sądzicie o tym czerwonym?? http://www.mooby.pl/bebe-beni-4-runner.html
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#3874 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
chociaż tak myślę,że narazie to My mamy większą radochę czy z pokoiku,czy ciuszków,czy innych takich... niż nasze dzieciaczki ![]() no ale te wszystkie małe cuda Cytat:
mnie też tak nieraz bolała..ale fakt..głupio iść się trzymać za brzoskwinkę po mieście ![]() Cytat:
nie wiem jak to się stało..moment dosłownie..ja się cieszę,że to ja potłuczona ,a nie brzuszek i dzieciolek... ja nigdy tak nie miałam.. najgorzej,że się wystraszyłam,że mam mokrą plamę na tyłku..albo ,że to krew.. jedna kobietka mi pomogła się podnieść.. i ona do mnie: czy ok. a ja do niej..nie wiem.. i patrzę między nogi i że chyba ok... Cytat:
to ja Was dobije... w irlandii nie ma komarów.. nie wiem jak to możliwe..ale nie ma. fakt czasem wleci jakaś mucha czy coś (mam rzeczkę blisko bardzo) ale tych dziadów zajadliwych nie ma to czekamy na relacje Cytat:
stokrotka- może to wody? gosia- może to czop ? a tak serio... to nie wiem.ale nie sądzę by ich tak mało było i jednorazowo poszły tylko.. nie wiem.. będę obserwować co dalej..Cytat:
a z płynów..podobno powinien zawierać kwas mlekowy czy jak mu tam. ja mam z serii aa help. dla alergików,bez alkocholu,zapachów itd. Cytat:
czytałam też na necie.. i ztego co piszą.. to dzieciolki są dobrze w brzuszku chronione.. ![]() Cytat:
za pomysł!!Cytat:
a jeśli by to były wody?? to myślicie,że coś się może stać??skoro tak mało ich było i raz tylko w momencie upadku?? agus..nie wiem co powiedzieć... więc idę robić obiado-kolacje.. mąż niedługo wstanie...
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo, wszystkie w dwupaku? Dopiero będę nadrabiać, bo dziś u mnie całkiem intensywny dzień przetykany leżeniem na lewym boku
|
#3876 | ||||||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
. Meszek brak/Cytat:
Cytat:
A żel mam AA, ale beznadziejny, wrócę do zwykłego dove czy nivea. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas w szpitalu są laktatory medela, byłam nstawiona na elektryczny, ale teraz myślę, czy jednak nie ręczny. Bo jak pojadę do szkoły i będę musiala w wc sobie odciągać, to jak to elektrycznym uczynię?? Co myślicie? Cytat:
, super przeprowadzka. A będziecie mieszkać z teściami??Cytat:
I będziesz wspaniałą mamą, masz fantastyczne podejście. Ja jak czytam Twoje wpisy to ogólnie wpadam w jakiś mega dołek, bo chciałabym mieć takie nastawienie jak Ty. Cytat:
. Gratuluję finiszu remontu, teraz już masz z górki.A wracając do tytułu nowego wątku - ja tam wierzę, że jeszcze w tym się ktoraś rozpakuje i to może niejedna. Kiedy kolejna pełnia???????
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3878 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=agnieszka 0605;28859733]Dziewczyny - dziś ogólnie mam dzień pełen wrażeń:
Od południa lepiłam gołąbki 3 gary i pytanie: można zamrozić gołąbki??[QUOTE] ja mroziłam w woreczkach chyba [QUOTE=agnieszka 0605;28859733]Siostra dzwoni, że przywiezie mi dzieci na wakacje Nie czy może, czy dam radę, czy nie mam nic przeciwko - tylko, że mi przywiezie, bo i tak siedze w domu i tak. Zamurowało mnie. Dzwonie do męża a ten oczywiscie ze mam odpoczywać, a nie organizować dzieciom wakacje, że mam sie nie godzić, bo on zrobi i tak z tym porządek. Ostatecznie się nie zgodziłam, dzieciaki zostają tylko do wieczora. A i tak dały mi wystarczająco popalić. Przez gołębie i latanie - padam z nóg, naprawdę.[QUOTE]ja nie mogę... Cytat:
mnie się podoba
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
stokrotka kochana nie wiem czy to wody czy czop
ale chyba bym pojechała na IP bo jeśli to były wody i zbagatelizujesz sprawę to może być chya nieciekawie
|
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
szybkie pytanie czy wasze maluszki przerzucają się jeszcze w brzuchu, tzn z lewej na prawą kręgoslupem ? Bo mój właśnie to zrobił, nie wiem jak .. wkońcu miejsca za wiele nie ma
a siedział cały czas po prawej stronie a dzis bach kicnął na lewą, a przyjemne to to nie było
|
|
#3881 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję,że to właśnie to (aż się dziwię,że to piszę )Cytat:
![]() a siostrzyczkę..to zdrowo pogięlo widzę.. dobrze,że Tż zadziałał.. i że odmówiłaś ![]() mi się czerwony podoba idę brać się za kotleciory...
|
|
#3882 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do szarego mydła to ponoć dobre ale jak jakoś nie jestem przekonana![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lód na gardło bardzo dobry, bo bakterie lubią ciepełko i lód ich zabije Cytat:
A co do bóli to może po prostu się ponaciągałaś? Bo u mnie na skurczu mały się nie rusza nic a nic no i sam brzuch jak kamień.Cytat:
Cytat:
Bo skurcze jakie są takie były, chociaż może minimalnie inne - bo zaczynają lekko boleć i tak jakoś od góry je zaczynam czuć Skoro miałam się poprzednio oszczędzać to teraz jak się pomęczę to może da jakiś efekt![]() 2.Oczywiście wpuszczasz jednym a wypuszczasz drugim uchem? ![]() 3. Może by się ucieszyła? Schody muszą być - pożarowe
|
||||||
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga ale siostra niezła Ancia, jakie niewiadomoco ale już wiem że wątek to nałóóg bez 2 zdań!
|
|
|
|
|
#3884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
całe szczescie ze sie nie zgodziłas, no gdzie na końcowke ciązy dawać dzieciaki pod opiekę, masakra![]() a kolorek czerwony tisz ładny ![]() sami sami, teściu mieszka we Frombku ze swoją kobitką juz tam mieszkaliśmy przez rok, ale pozniej wprowadziła sie TŻ siostra z dzieckiem no i było za ciasno, wiadomo jedna łazienka i kuchnia. A teraz jej mąz dostał mieszkanie, jako wojskowy i sie lokum zwolniło. Fajnie bo tam cisza spokoj, a tu my na czwartym pietrze i to przy głownej ulicy![]() bardzo sie ciesze i znow bedziemy miec sypielnie z duzym lożem i dla Fabiego sie miejsce znajdzie obok
|
|
#3885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jednak poszłabym sprawdzić stan tych wód, bo jak jets ich za mało to robi się niebezpiecznie ![]() Cytat:
dobrze że się nie zgodziłaś ![]() co do wózka to oba mi się podobają, fuksjowy śliczny, czerwony też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi też się wydaje że któraś z rozpakowaniem jeszcze zdąrzy w tym wątku ![]() Dzowniła przyjaciółka do mnie czy jestem w domu i czy może przyjechać zmartwiła mnie, miała taki smutny głos
|
||||
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Ancia
Moj T. jednak nie myśli podobnie Zresztą nie pisze Wam wszytskiego, bo to aż wstyd za własnego ojca normalnie. Ale na temat mamy nie pozwolę mu złego słowa powiedzieć, bo to była cud nie kobieta. A teraz T. wymyśla jakieś bzdety myśląc, że tym mnie do siebie przekona.A czy będe dobrą matka? Chciałabym bardzo, ale zobaczymy co życie pokaże. Zresztą to marzenie kazdej z nas. Ty kochana też masz w sobie duże pokłady miłości Cytat:
fukcja bardziej w ciemny amarant czerwień taka stonowana, jak malinka Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-08-19 o 18:58 |
|
|
|
|
#3887 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja upatrzyłam sobie go na allegro i wogóle na necie. Ona sprzedawała akurat na all inny kolor i bez fotelika i tak zaczełam z nią mailować bo zaproponowała mi, że sprowadzi mi taki cały zestaw używany w dobrej cenie i dobrym stanie. rzeczywiście wózek i fotelik są naprawdę na wypasie, nic nie jest zniszczone, nawet opony jak nówki. aha a to jest mamas&papas skate. no i dokładnie brakuje tego co napisałaś. a bez bazy to fotelik "nie działa" Cytat:
![]() a wózek - szczerze - czerwony jak dla mnie odpada. a poza tym jest bardzo ładny ![]() BordAna ja kupiłam do szpitala lactacyd najpierw jakiś tam dla wrażliwych czy cuś ale później dokupilam normalnie szare mydło jelenia w płynie. moja mama niedawno miała operację ginekol. i lekarka właśnie tym kazała jej się myć w miejscu rany. co prawda rana na brzuchu ale wiesz ![]() to ja chciałam jeszcze podpytać o co cho z tym tantum rosa
Edytowane przez mmadziaa Czas edycji: 2011-08-19 o 18:58 |
||
|
|
|
#3888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sie ciesze, bo moze urwis jednak sie jeszcze ułoży prawidłowo
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
A radzicie kupic już ten czerwony czy czekać za fuksją a w razie W wziać na szybko czerwień?? <tylko wtedy boję się, ze nas wyrolują, ze nie bedzie ani jednego ani drugiego i zostanę bez wózka>
|
|
|
|
#3890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czytam, że coś się dzieje u Stokrotki ![]() Agnieszko, siostra chyba nieco przesadziła
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-08-19 o 19:04 |
||
|
|
|
#3891 | |
|
kosmitka
|
Głodnemu chleb...
![]() Cytat:
Agnieszka niezły tupet ma siostra, ja sama proponowałam, że popilnuję dzieci, to mi odmawiano. Zwłaszcza, że Ty musisz leżeć. A co do wózka, to dla mnie fiolet ładniejszy niż czerwony, ale to kwestia gustu.
|
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na to, że ja mam leżeć odp - "Jeszcze????" ale dla niej to żadnej problem jakbym sobie mniej poleżałakurde nie wiem co z tym wózkiem |
|
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
żebyś wiedziała, mam chyba jakąś burzę hormonów , bo chce mi sie strasznie
a tu nie można jak skończy się połóg to będą wióry leciały
|
|
#3894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
agnieszka0605: chodziło mi oczywiście o fuksję
|
|
|
|
#3895 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to kochana nie masz wyjścia, skoro takie jest plan...Cytat:
![]() Cytat:
A tak serio to ja bym się chyba wkurzyła i swoje rzeczy trzymała u siebie. Jak chce się dzielić, to się dzielmy... Wkurzające to, ale w końcu to ona zaczął. Sharifa Gratuluję kochanego męża i wyrozumiałej rodzinki ![]() A co do "wychowania" męża to Też uważam, ze facet ma tak jak my dwie ręce i może z nich w domu korzystać. Dlatego ja też swojego gonię do roboty. Ostatnio sernik ze mną piekł Fakt, że do czegoś takiego potrzeba ton cierpliwości a czasem i ślepoty (żeby np. nie dostrzec smug na umytej przez niego podłodze), ale jak widać można.Cytat:
No tym to mnie rozwaliłaś. Ciążowa blachara Jak tam wizyta? Mam nadzieję, że trzymałaś się postanowienia i palcem nie ruszyłaś? Cytat:
![]() Ja właśnie dzisiaj miałam w planach podjechać do przychodni i o to popytać, ale już nie zdążyłam... Mam zamiar w poniedziałek. Ale jeśli rzeczywiście od 21 tc to OMG Kupowałam znowu trochę "drobiazgów" takich jak termometr do wanienki czy wkładki laktacyjne. Ale zamówiłam też już parę rzeczy kosmetycznych- linomag i sudocrem, gaziki i patyczki. No i smoczki dla Malutkiej ![]() Sprzedajacy nazywa się wasal83 i śmiało mogę go polecić- przesyłka szybko przyszła. No i to opakowanie ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3896 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny tak wogóle to szacun za wymyślanie tytułów Cytat:
![]() Cytat:
, bo ma zasilanie zarówno na baterie jak i na kabelek
|
||||
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jutro tż jedzie na noc gdzieś na szkolenie do super hotelu ze spa i juz zazdrośnica się we mnie włącza i jakieś durne myślenie
|
|
|
|
|
#3898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3899 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta siostra to w ciąży nie była, żeby takie rzeczy proponować Dobrze, że się nie zgodziłaśCzerwony ładny Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() musiałabym znowu listę tu wkleić
|
||||
|
|
|
#3900 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle straszny wiercioch z niego, czasem mam wrażenie, że rusza się non stop
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

a Ty? 

Nie czy może, czy dam radę, czy nie mam nic przeciwko - tylko, że mi przywiezie, bo i tak siedze w domu i tak. Zamurowało mnie. Dzwonie do męża a ten oczywiscie ze mam odpoczywać, a nie organizować dzieciom wakacje, że mam sie nie godzić, bo on zrobi i tak z tym porządek. Ostatecznie się nie zgodziłam, dzieciaki zostają tylko do wieczora. A i tak dały mi wystarczająco popalić. Przez gołębie i latanie - padam z nóg, naprawdę.
aż strach się bac co to będzie
nie wiem jak to się stało..moment dosłownie..

za pomysł!!

mam nadzieję,że to właśnie to (aż się dziwię,że to piszę 

No to kochana nie masz wyjścia, skoro takie jest plan...