Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-19, 17:34   #3871
BordAna
Zadomowienie

Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
BordAna dokładnie to samo każdy mi sugeruje, zobaczymy jak to będzie, nie zamierzam z cycem biegać do karmienia, albo z butlami, tylko nocą mieć wszystko pod ręką.
A gdzie studiujesz w 3mieście? Bo ja też.
Ty też?
ja studiuję w Gdyni na Akademii Morskiej a Ty?
aaaa... bo Ty też z trójmiasta jesteś??

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

brawo dla mnie za moj zaplon
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 17:35   #3872
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dziewczyny - dziś ogólnie mam dzień pełen wrażeń:

Od południa lepiłam gołąbki 3 gary
i pytanie: można zamrozić gołąbki??

Siostra dzwoni, że przywiezie mi dzieci na wakacje Nie czy może, czy dam radę, czy nie mam nic przeciwko - tylko, że mi przywiezie, bo i tak siedze w domu i tak. Zamurowało mnie. Dzwonie do męża a ten oczywiscie ze mam odpoczywać, a nie organizować dzieciom wakacje, że mam sie nie godzić, bo on zrobi i tak z tym porządek. Ostatecznie się nie zgodziłam, dzieciaki zostają tylko do wieczora. A i tak dały mi wystarczająco popalić. Przez gołębie i latanie - padam z nóg, naprawdę.

Nasz kolor wózka bedzie jednak dopiero w połowie września i to może. Niby mamy zmówioną fukcje, ale jak urodze wcześniej to na sklepie odłożony jest czerwony i mogę go wziąć w razie W. Ale nie chcieli żadnej zaliczki ani nic i boję się, że ktoś nam go kupi i zostaniemy bez wózka. I może kupic od razu czerwony i mieć spokoj? Co sądzicie o tym czerwonym?? http://www.mooby.pl/bebe-beni-4-runner.html

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 17:36   #3873
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
płytka o taka http://www.piomarket.pl/index.php?pa...chk=1&Itemid=1

a lodzik zabrzmiał dwuznacznie hahha
no ba, ja się też do zboczuchów zaliczam
Stary 2011-08-19, 17:38   #3874
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość

śliczny pokoik, napewno małej sie spodoba
dziękuję

chociaż tak myślę,że narazie to My mamy większą radochę czy z pokoiku,czy ciuszków,czy innych takich... niż nasze dzieciaczki
no ale te wszystkie małe cuda

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
stokrotka: obserwuj siebie

teraz odpoczywam zalegając na kanapie... za chwilkę pora zmierzyć ciśnienie aż strach się bac co to będzie
uważaj na siebie. a jak ciśnienie??
mnie też tak nieraz bolała..ale fakt..głupio iść się trzymać za brzoskwinkę po mieście

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Stokrotka no pech ale tak jak dziewczyny mysle, ze nic sie nie stało...tylko ciebie szkoda, ze sie potłukłaś

mnie sie raz tak popuściło jak mnie alergia mordowała i kichnęłam seryjnie chyba z 15 razy ale to ewidentnie nie były wody
uważam nie wiem jak to się stało..moment dosłownie..
ja się cieszę,że to ja potłuczona ,a nie brzuszek i dzieciolek...

ja nigdy tak nie miałam.. najgorzej,że się wystraszyłam,że mam mokrą plamę na tyłku..albo ,że to krew..
jedna kobietka mi pomogła się podnieść.. i ona do mnie: czy ok. a ja do niej..nie wiem.. i patrzę między nogi i że chyba ok...

Cytat:
a ja w domu mam pełno owocówek, meszek i komarów...
na te ostatnie jestem uczulona i codziennie mam o kilka bąbli.. nie nadaję się do zycia w stadzie bo ciągle się drapię po nogach, plecach, itp..wszędzie tam gdzie mam czerwone plamy

to ja Was dobije... w irlandii nie ma komarów.. nie wiem jak to możliwe..ale nie ma. fakt czasem wleci jakaś mucha czy coś (mam rzeczkę blisko bardzo) ale tych dziadów zajadliwych nie ma

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
lecę oglądać szpital i porodówkę lekki stresik
to czekamy na relacje

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Stokrotka a to napewno nie mogly byc wody plodowe? tak pytam bo rozne przypadki chodza po ludziach a Ty kochana teporetycznie i praktycznie mozesz za chwile rodzic
Malgosia a moze to byl szop?
lullka ale mnie robawił ten post

stokrotka- może to wody?
gosia- może to czop ?

oby dr.Lulla nie miała racji

a tak serio... to nie wiem.ale nie sądzę by ich tak mało było i jednorazowo poszły tylko.. nie wiem.. będę obserwować co dalej..

Cytat:
indygo79: powodzeniadziewczyny a co kupujecie dla siebie do szpitala? co do mycia się i podmywania? słyszałam ze powinno się kupić te same kosmetyki, które uzywa się w domu ale nie pamiętam czy to chodizło tylko o żele do higieny intymnej czy tez o zele pod prysznic?
wogole czytalam gdzieś , niestety nie pamietam gdize że najlepsze do higieny intymnej jest szare mydło... to prawda?
ja biorę żel pod prysznic biały jeleń.. naturalne jest..
a z płynów..podobno powinien zawierać kwas mlekowy czy jak mu tam.
ja mam z serii aa help. dla alergików,bez alkocholu,zapachów itd.

Cytat:

uwazaj na siebie mysle ze małej nic sie nie stało, ale na wszelki wypadek obserwuj
jakoś się uspokajam jak Was czytam...że będzie ok.
czytałam też na necie.. i ztego co piszą.. to dzieciolki są dobrze w brzuszku chronione..

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

mój sobie wymyślij dzisiaj i tez jakoś nie działa
czekamy do wtorku

tego się trzymajmy
o jacie kochana, uwaaj na siebie. Ja bym chyba poszła do lekarza albo nawet do szpitala sprawdzić stan wód czy jest okej z nimi

kurcze...narazie poczekam... zobaczę co się będzie działo.mam nadzieję,że nic

Ale mi dzisiaj z piersi cieknie, masakra ledwo dotke i już kropelki moze to coś znaczy

pokarm się zbiera

Normalnie koleżanka powaliła mnie na kolana, uwielbiam ją pisałam Wam wczoraj ze się umawiałyśmy i sie pytała czy czegoś potrzebuje, to jej napisałam "wiadra skurczy co bym już rodziła" no i patrzcie co mi przyniosła
ale świetne!!! za pomysł!!

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
szkoda tylko, że to takie "plusy" wynikające z kłótni i podejścia T.

a co do upadku - może to wody płodowe?? Ja bym śmigała na IP

....
mam nadzieję,ze to nie wody...

a jeśli by to były wody?? to myślicie,że coś się może stać??skoro tak mało ich było i raz tylko w momencie upadku??

agus..nie wiem co powiedzieć... więc i przzytulam..

idę robić obiado-kolacje.. mąż niedługo wstanie...

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 17:38   #3875
agnyska81
Zakorzenienie

Hejo, wszystkie w dwupaku? Dopiero będę nadrabiać, bo dziś u mnie całkiem intensywny dzień przetykany leżeniem na lewym boku

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 17:40   #3876
anciaahk
kosmitka

Cytat:
teraz odpoczywam zalegając na kanapie... za chwilkę pora zmierzyć ciśnienie aż strach się bac co to będzie
Odpocznij z dobre pół godziny . Z ciśnieniem nie ma żartów, tak mnie tu straszą.
Cytat:
a ja w domu mam pełno owocówek, meszek i komarów...
na te ostatnie jestem uczulona i codziennie mam o kilka bąbli.. nie nadaję się do zycia w stadzie bo ciągle się drapię po nogach, plecach, itp..wszędzie tam gdzie mam czerwone plamy
Mi pomogła czerwona kula brosa, mama kupiła - nawet nie zdołalam jej użyć, bo samo przyniesienie do domu zdziałało cuda . Meszek brak/
Cytat:
tak, torba spakowana ale jeżeli jednak do wtorku wytrzymam to muszę ją troszke przemeblowac i przepakować, ale to dopiero we wtorek rano bo szpitalna wizyta ok 14-15
A co chcesz jeszcze przepakować?? Do wtorku masz jeszcze troszkę czasu.
Cytat:
dziewczyny a co kupujecie dla siebie do szpitala? co do mycia się i podmywania? słyszałam ze powinno się kupić te same kosmetyki, które uzywa się w domu ale nie pamiętam czy to chodizło tylko o żele do higieny intymnej czy tez o zele pod prysznic?
wogole czytalam gdzieś , niestety nie pamietam gdize że najlepsze do higieny intymnej jest szare mydło... to prawda?
Ja kupilam lactacyd, ale to chyba wszystko jedno, w domu używałam ziaja biala, czy jakoś tak, chyba Natka mi polecila. Nie czuję różnicy póki co, może po porodzie. Ale i tak chyba po porodzie tam się płynem nie da dotknąć???? Bo boli...
A żel mam AA, ale beznadziejny, wrócę do zwykłego dove czy nivea.
Cytat:
A w ogole moja polozna retro powiedziala mi dzisiaj ze w kazdym szpitalu daja panstwowki wiec spojrzalam na nia i powiedzialam ze nie daja bo juz od tego odchodza a poza tym to byly czasy PRL-u i teraz mozna chodzic w swoich koszulach i rodzic w swoich, na to babka ze wg niej powinny byc panstwowki i koniec, krotkie lekko zakrywajace tylek, no sorrrrrraaa
Niezlą masz tą położną. U nas nic nie dają. Mam teraz ze sobą 2 koszule i piżamę, a w dzień śmigam w normalnych ubraniach. Na poród mam dodatkowo 1 koszulę i 1 do karmienia, ale tego póki co nie brałam, mąż ma to spakowane włącznie z ubraniami dla małego, jak coś się będzie działo, to przyjedzie z tą torbą i tyle.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Jak miło wrócić na wąteczek ahh.

Jeden dzień mnie nie było a czułam jakby to wieczność była haha
Cotka, a ja już myślałam niewiadomoco
Cytat:
Normalnie koleżanka powaliła mnie na kolana, uwielbiam ją pisałam Wam wczoraj ze się umawiałyśmy i sie pytała czy czegoś potrzebuje, to jej napisałam "wiadra skurczy co bym już rodziła" no i patrzcie co mi przyniosła
Niezlą masz koleżankę .
U nas w szpitalu są laktatory medela, byłam nstawiona na elektryczny, ale teraz myślę, czy jednak nie ręczny. Bo jak pojadę do szkoły i będę musiala w wc sobie odciągać, to jak to elektrycznym uczynię?? Co myślicie?

Cytat:
u nas teraz dużo sie dzieje, jednak na koniec miesiąca sie przeprowadzamy do domu rodzinnego TŻ bo jego siostra sie wyprowadza i bedziemy miec domek dla siebie zawsze to wiecej miejsca, wygodniej...tylko ta przeprowadzka mnie przeraża, ale damy rade
Gratuluję , super przeprowadzka. A będziecie mieszkać z teściami??
Cytat:
w grudniu kończy 64 lata, ogolnie ma swoj świat i swoje kredki
nie pisze wszytskiego, bo to temat rzeka, ale mogę mu wybaczyć wiele, ale na pewno nie to w jaki sposób mówi o mamie ....
Aguś jesteś wspaniałą cierpliwą córką, naprawdę. Dużo znosisz, dobrze jednak, że teraz już wkrótce nie będziesz musiała.
I będziesz wspaniałą mamą, masz fantastyczne podejście. Ja jak czytam Twoje wpisy to ogólnie wpadam w jakiś mega dołek, bo chciałabym mieć takie nastawienie jak Ty.
Cytat:
Walczyłam z remontem
Łazienka już na finiszu, jeszcze fugi, przymocowanie klopa, baterii i jakieś elektryczne duperele.
Panele u nas położone- tzn jeszcze jeden skrawek ( tato się uparł żeby robić od strony łóżka ( gdzie nic nie widać) i okazało się że pod szafą gdzie wszystko widać trzeba ciąć panel na pół .

Poza tym wczoraj nalatałam się jak głupia, mycie, sprzątanie, przesuwanie, pomaganie przy panelach, wynoszeniu i takie mnie bóle w nocy dopały no szok.
Aż chciałam do małgosi expertki pisać i pytać czy to mogły być skurcze
Ale na szczęście przeszło.
W każdym razie miałam częste, silne bóle "na dole" jednocześnie w przerwach od tego mały tak się prężył i wyginał, że w pewnym momencie myślałam, ze tż mnie szczypie ... dziwne uczucie- mało kiedy się tak rusza , moż wyciągnął główkę z dołu i się przekręcił haha pfu pfu. Ale brzuch mi nie twardniał a pisałyście że jak skurcz to i twardnienie?
Najadłam się strachu tylko
Cotka, tak krzyczysz, która zaczyna to się okaże że Ty zaczniesz. Gratuluję finiszu remontu, teraz już masz z górki.

A wracając do tytułu nowego wątku - ja tam wierzę, że jeszcze w tym się ktoraś rozpakuje i to może niejedna.
Kiedy kolejna pełnia???????

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 17:41   #3877
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
możeto były jakieś przepowiadaczki
Myślisz? Dziwne to było, bo brzoskiwnka bolała jak cholera. Były to takie szybkie mocne bóle, ale brzuch nie twardniał... mały się ruszał. Dziwne to było.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 17:41   #3878
BordAna
Zadomowienie

[QUOTE=agnieszka 0605;28859733]Dziewczyny - dziś ogólnie mam dzień pełen wrażeń:

i pytanie: można zamrozić gołąbki??[QUOTE]
ja mroziłam w woreczkach chyba

[QUOTE=agnieszka 0605;28859733]Siostra dzwoni, że przywiezie mi dzieci na wakacje Nie czy może, czy dam radę, czy nie mam nic przeciwko - tylko, że mi przywiezie, bo i tak siedze w domu i tak. Zamurowało mnie. Dzwonie do męża a ten oczywiscie ze mam odpoczywać, a nie organizować dzieciom wakacje, że mam sie nie godzić, bo on zrobi i tak z tym porządek. Ostatecznie się nie zgodziłam, dzieciaki zostają tylko do wieczora. A i tak dały mi wystarczająco popalić. Przez gołębie i latanie - padam z nóg, naprawdę.[QUOTE]
ja nie mogę...

Cytat:
Nasz kolor wózka bedzie jednak dopiero w połowie września i to może. Niby mamy zmówioną fukcje, ale jak urodze wcześniej to na sklepie odłożony jest czerwony i mogę go wziąć w razie W. Ale nie chcieli żadnej zaliczki ani nic i boję się, że ktoś nam go kupi i zostaniemy bez wózka. I może kupic od razu czerwony i mieć spokoj? Co sądzicie o tym czerwonym?? http://www.mooby.pl/bebe-beni-4-runner.html
a ten kolor to na zywo w odcień fioletu bardziej wpada?
mnie się podoba
Stary 2011-08-19, 17:45   #3879
agnieszka 0605
Zakorzenienie

stokrotka kochana nie wiem czy to wody czy czop ale chyba bym pojechała na IP bo jeśli to były wody i zbagatelizujesz sprawę to może być chya nieciekawie

Stary 2011-08-19, 17:48   #3880
MalgosiaM8
Zakorzenienie

szybkie pytanie czy wasze maluszki przerzucają się jeszcze w brzuchu, tzn z lewej na prawą kręgoslupem ? Bo mój właśnie to zrobił, nie wiem jak .. wkońcu miejsca za wiele nie ma a siedział cały czas po prawej stronie a dzis bach kicnął na lewą, a przyjemne to to nie było

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 17:48   #3881
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

Stokrotko jeśli się napięłaś, to mogłaś popuścić mocz, czasem przy kichnięciu tak mam, pytałam gina, podobno na tym etapie (a mamy podobny) może się tak zdarzyć.
Jeśli nie upadłaś na brzuszek, czujesz ruchy i nic się nie dzieje dziwnego, to byłabym spokojna .
dziękuję mam nadzieję,że to właśnie to (aż się dziwię,że to piszę )

Cytat:

Siostra dzwoni, że przywiezie mi dzieci na wakacje Nie czy może, czy dam radę, czy nie mam nic przeciwko - tylko, że mi przywiezie, bo i tak siedze w domu i tak. Zamurowało mnie. Dzwonie do męża a ten oczywiscie ze mam odpoczywać, a nie organizować dzieciom wakacje, że mam sie nie godzić, bo on zrobi i tak z tym porządek. Ostatecznie się nie zgodziłam, dzieciaki zostają tylko do wieczora. A i tak dały mi wystarczająco popalić. Przez gołębie i latanie - padam z nóg, naprawdę.

wow ile gołębi...

a siostrzyczkę..to zdrowo pogięlo widzę.. dobrze,że Tż zadziałał.. i że odmówiłaś

mi się czerwony podoba

idę brać się za kotleciory...

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 17:51   #3882
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
indygo79: powodzeniadziewczyny a co kupujecie dla siebie do szpitala? co do mycia się i podmywania? słyszałam ze powinno się kupić te same kosmetyki, które uzywa się w domu ale nie pamiętam czy to chodizło tylko o żele do higieny intymnej czy tez o zele pod prysznic?
Głównie chodzi o żel do higieny intymnej A reszta powinna być ponoć jak najmniej zapachowa co do szarego mydła to ponoć dobre ale jak jakoś nie jestem przekonana

Cytat:
A w ogole moja polozna retro powiedziala mi dzisiaj ze w kazdym szpitalu daja panstwowki wiec spojrzalam na nia i powiedzialam ze nie daja bo juz od tego odchodza a poza tym to byly czasy PRL-u i teraz mozna chodzic w swoich koszulach i rodzic w swoich, na to babka ze wg niej powinny byc panstwowki i koniec, krotkie lekko zakrywajace tylek, no sorrrrrraaa
Faktycznie retro położna

Cytat:
myśle że nie, po pierwsze to za mało, po drugie to nie był podbarwiony krwią, mi cały czas śluz leci taki gęsty, także ciężko powiedzieć czy mam tak wogóle szopa

ja walczyłam z tymi durnymi owocówkami, wkońu wymiata na maksa taka plytak zielona stawiana, wszystkie owady padają

rozpłynę się dziś loda bym zjadła ale gardło boli
Może to jakaś część była, albo właśnie na bieżąco odpada
Lód na gardło bardzo dobry, bo bakterie lubią ciepełko i lód ich zabije

Cytat:
Jak miło wrócić na wąteczek ahh.

Jeden dzień mnie nie było a czułam jakby to wieczność była haha
Właśnie myślałam o Tobie Gratulacje ukończenia remontu A co do bóli to może po prostu się ponaciągałaś? Bo u mnie na skurczu mały się nie rusza nic a nic no i sam brzuch jak kamień.

Cytat:
mój sobie wymyślij dzisiaj i tez jakoś nie działa
czekamy do wtorku

Okej, jak umowa to umowa

Szymuś - ślicznie to był mój faworyt który dzielnie walczył ze Szczepanem tż, no ale potem dowiedzieliśmy się ze będzie dziewczynka i dyskusja się zakończyła ale tż po czasie stwierdził ze jakby jednak była niespodzianka to synuś będzie Szczepan i koniec kropka

Dziękuję Szczepan takie inne jest, ładne

Ale mi dzisiaj z piersi cieknie, masakra ledwo dotke i już kropelki moze to coś znaczy

A mnie ostatnio swędzą sutki niesamowicie

Dobra jest

Cytat:
1. O ja Cię, zazdroszczę, też bym się dawała i to już wcześniej, gdybym wiedziała, że pomoże. Ale w 36 tc umyłam 4 okna i guzik, nawet na szyjkę nie podziałało .
2. No widzisz, co rodzina to inne zasady. U mnie rodzina TŻ to ostro krytykuje .
3. Ciekawe jaką salowa mialaby minę?? Tui jest 6 piętro i same windy, ale schodów jakiś poszukam.
1.Ciekawe jak długo trzeba czekać na efekt sprzątania Bo skurcze jakie są takie były, chociaż może minimalnie inne - bo zaczynają lekko boleć i tak jakoś od góry je zaczynam czuć Skoro miałam się poprzednio oszczędzać to teraz jak się pomęczę to może da jakiś efekt
2.
Oczywiście wpuszczasz jednym a wypuszczasz drugim uchem?
3.
Może by się ucieszyła? Schody muszą być - pożarowe

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 17:52   #3883
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
szybkie pytanie czy wasze maluszki przerzucają się jeszcze w brzuchu, tzn z lewej na prawą kręgoslupem ? Bo mój właśnie to zrobił, nie wiem jak .. wkońcu miejsca za wiele nie ma a siedział cały czas po prawej stronie a dzis bach kicnął na lewą, a przyjemne to to nie było
Mój ostatnio robi jakieś wygibasy dziwne. Wczoraj to już przeszedł sam siebie. Ale niestety nie wiem co on tam wyczynia bo nie rozrózniam tych gulek

Aga ale siostra niezła dobrze, że się nie zgodziłaś

Ancia, jakie niewiadomoco ale już wiem że wątek to nałóóg bez 2 zdań!

Wymianka.
Stary 2011-08-19, 17:52   #3884
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

dobra siostrzyczka całe szczescie ze sie nie zgodziłas, no gdzie na końcowke ciązy dawać dzieciaki pod opiekę, masakra
a kolorek czerwony tisz ładny
Cytat:

sami sami, teściu mieszka we Frombku ze swoją kobitką juz tam mieszkaliśmy przez rok, ale pozniej wprowadziła sie TŻ siostra z dzieckiem no i było za ciasno, wiadomo jedna łazienka i kuchnia. A teraz jej mąz dostał mieszkanie, jako wojskowy i sie lokum zwolniło. Fajnie bo tam cisza spokoj, a tu my na czwartym pietrze i to przy głownej ulicy
bardzo sie ciesze i znow bedziemy miec sypielnie z duzym lożem i dla Fabiego sie miejsce znajdzie obok
Stary 2011-08-19, 17:53   #3885
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

a tak serio... to nie wiem.ale nie sądzę by ich tak mało było i jednorazowo poszły tylko.. nie wiem.. będę obserwować co dalej..

a jeśli by to były wody?? to myślicie,że coś się może stać??skoro tak mało ich było i raz tylko w momencie upadku??
dzieciątko jest dobrze chronione jeśli ma opowiednią ilośc wód i wszystko cacy
ja jednak poszłabym sprawdzić stan tych wód, bo jak jets ich za mało to robi się niebezpiecznie
Cytat:

o jaaaacie dobrze że się nie zgodziłaś

co do wózka to oba mi się podobają, fuksjowy śliczny, czerwony też
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Hejo, wszystkie w dwupaku? Dopiero będę nadrabiać, bo dziś u mnie całkiem intensywny dzień przetykany leżeniem na lewym boku
z tego co nam wiadomo wszystkie w dwupaku
Cytat:

A wracając do tytułu nowego wątku - ja tam wierzę, że jeszcze w tym się ktoraś rozpakuje i to może niejedna.
no bo mam torbe spakowaną typowo do porodu i osobno kilka rzeczy które mąż miał przywieźc jak już urodze. A myśle że jednak na patologii to będe to potrzebowała w odwrotnej kolejności

mi też się wydaje że któraś z rozpakowaniem jeszcze zdąrzy w tym wątku

Dzowniła przyjaciółka do mnie czy jestem w domu i czy może przyjechać zmartwiła mnie, miała taki smutny głos
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 17:54   #3886
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Ancia aż mi się głupio zrobiło od tylu dobrych słów. W Twoich "ustach" brzmią one naprawdę pokrzepiająco
Moj T. jednak nie myśli podobnie Zresztą nie pisze Wam wszytskiego, bo to aż wstyd za własnego ojca normalnie. Ale na temat mamy nie pozwolę mu złego słowa powiedzieć, bo to była cud nie kobieta. A teraz T. wymyśla jakieś bzdety myśląc, że tym mnie do siebie przekona.
A czy będe dobrą matka? Chciałabym bardzo, ale zobaczymy co życie pokaże. Zresztą to marzenie kazdej z nas. Ty kochana też masz w sobie duże pokłady miłości Franek będzie szczęsliwym synkiem

Cytat:
Napisane przez BordAna;
[U
a ten[/U] kolor to na zywo w odcień fioletu bardziej wpada?
mnie się podoba
ten -> znaczy fukcja czy czerwień?
fukcja bardziej w ciemny amarant
czerwień taka stonowana, jak malinka

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-08-19 o 17:58
Stary 2011-08-19, 17:54   #3887
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Ja też mam takie zdanie, ale co się nasłucham...
Ale wózek Ci ta baba w ogóle wysłała? brakuje tylko bazy i jakiś poduszek jak rozumiem?? A co to za wózek aż z UK??? Przepraszam jeśli pisałas, ale nie doczytałam.

No właśnie, tak myślę, że to niepotrzebna panika i dziecko się przyzwyczai.
no tak wózek mam juz od dawna, chyba w połowie lipca przysłała i wtedy też miał być komplet a ona do tej pory się ściemnia...
ja upatrzyłam sobie go na allegro i wogóle na necie. Ona sprzedawała akurat na all inny kolor i bez fotelika i tak zaczełam z nią mailować bo zaproponowała mi, że sprowadzi mi taki cały zestaw używany w dobrej cenie i dobrym stanie. rzeczywiście wózek i fotelik są naprawdę na wypasie, nic nie jest zniszczone, nawet opony jak nówki. aha a to jest mamas&papas skate.
no i dokładnie brakuje tego co napisałaś. a bez bazy to fotelik "nie działa"

Cytat:

no rzeczywiście Twoja siostra jest niezła
a wózek - szczerze - czerwony jak dla mnie odpada. a poza tym jest bardzo ładny chyba podobny do mojego

BordAna ja kupiłam do szpitala lactacyd najpierw jakiś tam dla wrażliwych czy cuś ale później dokupilam normalnie szare mydło jelenia w płynie. moja mama niedawno miała operację ginekol. i lekarka właśnie tym kazała jej się myć w miejscu rany. co prawda rana na brzuchu ale wiesz
to ja chciałam jeszcze podpytać o co cho z tym tantum rosa

Edytowane przez mmadziaa
Czas edycji: 2011-08-19 o 17:58
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 17:54   #3888
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
no moj czasami jest az za bardzo aktywny i bardzo intensywnie zwiedza mamusi brzuszek ja sie ciesze, bo moze urwis jednak sie jeszcze ułoży prawidłowo
Stary 2011-08-19, 17:59   #3889
agnieszka 0605
Zakorzenienie

A radzicie kupic już ten czerwony czy czekać za fuksją a w razie W wziać na szybko czerwień?? <tylko wtedy boję się, ze nas wyrolują, ze nie bedzie ani jednego ani drugiego i zostanę bez wózka>

Stary 2011-08-19, 17:59   #3890
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
A ja jeszcze z jednym pytaniem
Któraś z Was pisała, że kupuje termometr microlife. Znalazlam na all termometr o tej nazwie ale są dwa rodzaje NC100 i IFR100...
Czym to się rózni? Zgłębiała się może ktoraś mamusia w temat?
Ja mam ten NC100 i bardzo mi się podoba, mierzy temperaturę ciała, powietrza w pomieszczeniu, płynów (technicznemu połówkowi też się podoba). Widzę, że ten IFR jest dotykowy, NC bezdotykowy, nie wiem czy się jeszcze czymś różnią, cenę maja podobną.

Cytat:
U nas w szpitalu są laktatory medela, byłam nstawiona na elektryczny, ale teraz myślę, czy jednak nie ręczny. Bo jak pojadę do szkoły i będę musiala w wc sobie odciągać, to jak to elektrycznym uczynię?? Co myślicie?
Ale czemu elektryczny nie? Bo buczy? Jeśli chodzi o zasilanie to Medela Mini Electric jest też na baterie, więc w plenerze jak najbardziej da radę.

Czytam, że coś się dzieje u Stokrotki

Agnieszko, siostra chyba nieco przesadziła

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-08-19 o 18:04
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 18:03   #3891
anciaahk
kosmitka

Cytat:
a lodzik zabrzmiał dwuznacznie hahha
Głodnemu chleb...
Cytat:
Ty też?
ja studiuję w Gdyni na Akademii Morskiej a Ty?
aaaa... bo Ty też z trójmiasta jesteś??

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

brawo dla mnie za moj zaplon
Nie, ja nie jestem z 3miasta. A studiuję na UG.

Agnieszka niezły tupet ma siostra, ja sama proponowałam, że popilnuję dzieci, to mi odmawiano. Zwłaszcza, że Ty musisz leżeć.
A co do wózka, to dla mnie fiolet ładniejszy niż czerwony, ale to kwestia gustu.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 18:06   #3892
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
. Zwłaszcza, że Ty musiszleżeć.
A co do wózka, to dla mnie fiolet ładniejszy niż czerwony, ale to kwestia gustu.
ale to ta sis od galaretek więc wiesz... czego sie było można spodziewać
a na to, że ja mam leżeć odp - "Jeszcze????" ale dla niej to żadnej problem jakbym sobie mniej poleżała

kurde nie wiem co z tym wózkiem

Stary 2011-08-19, 18:07   #3893
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Głodnemu chleb...
.
żebyś wiedziała, mam chyba jakąś burzę hormonów , bo chce mi sie strasznie a tu nie można jak skończy się połóg to będą wióry leciały

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 18:08   #3894
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
, moj leniuch siedzi cały czas po prawej stronie

agnieszka0605: chodziło mi oczywiście o fuksję
Stary 2011-08-19, 18:21   #3895
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Mój tż sobie wymyślił tak: w sobotę przed pracą mnie zawiezie na porodówkę i od poniedziałku bierze 3 tygodnie urlopu i tak jest postanowione i koniec kropka
No to kochana nie masz wyjścia, skoro takie jest plan...

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się. No może nie wkurzyłam, ale pomyslalam swoje.
Otóż moja jedyna starsza siostra nie dzwoni do mnie "na codzień' zapytać co słychać, jak ciąża, czy czegoś nie potrzebuję itp. Jakoś do tego przywykłam bo nigdy nie miałyśmy ze sobą super kontaktu. Jestem z tych osób, które nie uszczęśliwiają świata na siłę
Przed chwilą dzwoni telefon. Siostra. "Cześć, będziesz dziś jechać do taty?", ja, że raczej nie bo jest gorąco i duszno i się trochę boję. A ona dalej czy może jutro pojadę , czy może mój Tż będzie jechać..Pytam się, ale o co chodzi, a ona "bo chciałam pożyczyć buty" To ja mam zapierniczać specjalnie żeby jej buty pożyczyć? Nadmienię, że do nas ma 15 minut tramawajem... I ani razu w trakcie ciąży mnie nie odwiedziła...choć miała urlop i ją zapraszałam żeby przyjechala z Alicją.
Brak mi słów..Normalnie ręce mi opadły
I mówisz, ze to starsza siostra?... No cóż, jak widać wiek nie zawsze idzie w parze z mądrością i obyciem.

Cytat:
Moj ukochany tatuś w kłótni stwierdził, że najlepiej by było żebyśmy byli na oddzielnej kuchni: ja z mężem, a on sam. (Dla mnie rewelacja, bo wszytsko i tak muszę kupować ja z M. + gotowanie itp.) Wczoraj jak pojechaliśmy do miasta nie było rzecz jasna obiadu, na co mój tatuś, że z głodu przeze mnie umrze To się pytam o co mu chodzi skoro zaproponował oddzielną kuchnię...
ale dla niego "oddzielna kuchnia" oznacza, że ona nasze może brać, a my jego już nie. Bo np. "co to na nas kupić np.mleko???" On sobie weźmie tylko "trochę", nie chce całego!! No normalnie komedia!! Człowiek znów by się musiał kłócić i wszytsko chować!!!
No tak, zgodnie z zasadą: "co je twoje, to je moje, ale co moje to nie rusz".
A tak serio to ja bym się chyba wkurzyła i swoje rzeczy trzymała u siebie. Jak chce się dzielić, to się dzielmy... Wkurzające to, ale w końcu to ona zaczął.

Sharifa
Gratuluję kochanego męża i wyrozumiałej rodzinki
A co do "wychowania" męża to
Też uważam, ze facet ma tak jak my dwie ręce i może z nich w domu korzystać. Dlatego ja też swojego gonię do roboty. Ostatnio sernik ze mną piekł Fakt, że do czegoś takiego potrzeba ton cierpliwości a czasem i ślepoty (żeby np. nie dostrzec smug na umytej przez niego podłodze), ale jak widać można.

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
nasz passat poszedł do lekkiej naprawy i dostaliśmy zastępczy..... jak wczoraj mąz po mnie podjechał autem padłam czerwone jak straż pożarna audi cabriolet, w środku czarna skóra i wielkie głośniki i ja taka za✂✂✂ista lacha w tym cabrio

No tym to mnie rozwaliłaś. Ciążowa blachara

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
właśnie się dowiedziałam że teściowa jedzie do nas z wizytą (...)
Jak tam wizyta?
Mam nadzieję, że trzymałaś się postanowienia i palcem nie ruszyłaś?

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Właśnie niedawno wróciłam - to położna chyba środowiskowa - taka co się ją w przychodni wybiera W każdym razie ja zmieniałam jakiś miesiąc temu przychodnię i przy tym lekarza rodzinnego i właśnie położną. Dziś jak do niej przyszłam była bardzo zdziwiona, że przychodzę do niej tak późno, bo już w 38 tc i że mało zdążymy nadrobić Zdziwiłam się bo nikt mnie wcześniej nie poinformował, że trzeba spotykać się z położną wcześniej, w starej przychodni nawet nie wiedziałam jak babka wygląda, tym bardziej, że znajome mi mówiły, że położna to dopiero po porodzie przyjeżdza. I tak dobrze, że mnie coś tknęło żeby do niej iść mimo wszytko. W każdym razie powiedziała mi, że jest już tak jakoś od dwóch lat, że spotkania z położną są od 21 tygodnia co tydzień, o od 31 co dwa tygodnie - tygodnie mogłam pomylić ale mniej więcej coś po 20 i po 30 - zrobiłam oczy jak pięć złoty jak mi to powiedziała Jeżeli chodzi o spotkania z nią, to tak jak powiedziała, nie zdążymy już dużo zrobić, ale teraz skupimy się na porodzie i pielęgnacji maluszka. Ogólnie babeczka bardzo miła i przyjemna, zmierzyła mi ciśnienie, posłuchałam serduszka małego i oprowadziła mnie po przychodni dziecięcej We wtorek ma przyjść do mnie z wizytą domową, mam sobie na kartce spisać wszystkie pytania i wątpliwości I trochę się wkurzyłam, że wcześniej nie poszłam do niej, aż zadzwonię do szwagierki i zapytam jak to dokładnie u niej z położną było, bo rodziła niecały miesiąc temu, ale też wydaje mi się, że mówiła o spotkaniu z położną tylko po porodzie a nie całej serii przed
Wiem, że kiedyś pytałam ale jak to u Was z tymi położnymi z przychodni? Dużo miałyście tych spotkań przed porodem i w ogóle miałyście?
No super babka CI się trafiła
Ja właśnie dzisiaj miałam w planach podjechać do przychodni i o to popytać, ale już nie zdążyłam... Mam zamiar w poniedziałek. Ale jeśli rzeczywiście od 21 tc to OMG

Cytat:
omg hahah dobre a co to za firma , co kupowałaś ?
Kupowałam znowu trochę "drobiazgów" takich jak termometr do wanienki czy wkładki laktacyjne. Ale zamówiłam też już parę rzeczy kosmetycznych- linomag i sudocrem, gaziki i patyczki. No i smoczki dla Malutkiej Generalnie znowu całe pudło
Sprzedajacy nazywa się wasal83 i śmiało mogę go polecić- przesyłka szybko przyszła. No i to opakowanie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Cześć!
Nie no zaraz się poryczę! Żeby tak denerwować kobietę w ciąży?! Mamy przeboje z nowa pralką :/
Spokojnie, może wszystko się ładnie ułoży.
Stary 2011-08-19, 18:28   #3896
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
a podrzucam tytuł do kolejnego wątku Skoro ma byc o porodzie to moze:
gwałtu rety widac główkę, pędem czas na porodówkę[COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ja też coś zaproponuję, chociaż może nie takie z jajem
Ciąży minęły długie miesiące, na Świat się szykują jesienne brzdące
Mi się najbardziej te 2 tytuły podobają są świetne dziewczyny tak wogóle to szacun za wymyślanie tytułów

Cytat:
Mi się tam czerwony bardzo podoba zwłaszcza, że jest to mój ulubiony kolor

Cytat:
Ja właśnie kupiłam MEDELA elektryczny o TAKI ten typ możesz używać nawet w wc , bo ma zasilanie zarówno na baterie jak i na kabelek
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 18:30   #3897
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
żebyś wiedziała, mam chyba jakąś burzę hormonów , bo chce mi sie strasznie a tu nie można jak skończy się połóg to będą wióry leciały
A u mnie różnie, ale bardziej brak chęci.
A jutro tż jedzie na noc gdzieś na szkolenie do super hotelu ze spa i juz zazdrośnica się we mnie włącza i jakieś durne myślenie

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 18:31   #3898
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
dziękuję

chociaż tak myślę,że narazie to My mamy większą radochę czy z pokoiku,czy ciuszków,czy innych takich... niż nasze dzieciaczki
no ale te wszystkie małe cuda

uważaj na siebie. a jak ciśnienie??
mnie też tak nieraz bolała..ale fakt..głupio iść się trzymać za brzoskwinkę po mieście

uważam nie wiem jak to się stało..moment dosłownie..
ja się cieszę,że to ja potłuczona ,a nie brzuszek i dzieciolek...

ja nigdy tak nie miałam.. najgorzej,że się wystraszyłam,że mam mokrą plamę na tyłku..albo ,że to krew..
jedna kobietka mi pomogła się podnieść.. i ona do mnie: czy ok. a ja do niej..nie wiem.. i patrzę między nogi i że chyba ok...

to ja Was dobije... w irlandii nie ma komarów.. nie wiem jak to możliwe..ale nie ma. fakt czasem wleci jakaś mucha czy coś (mam rzeczkę blisko bardzo) ale tych dziadów zajadliwych nie ma

to czekamy na relacje

lullka ale mnie robawił ten post

stokrotka- może to wody?
gosia- może to czop ?

oby dr.Lulla nie miała racji

ja biorę żel pod prysznic biały jeleń.. naturalne jest..
a z płynów..podobno powinien zawierać kwas mlekowy czy jak mu tam.
ja mam z serii aa help. dla alergików,bez alkocholu,zapachów itd.

jakoś się uspokajam jak Was czytam...że będzie ok.
czytałam też na necie.. i ztego co piszą.. to dzieciolki są dobrze w brzuszku chronione..

ale świetne!!! za pomysł!!

agus..nie wiem co powiedzieć... więc i przzytulam..

idę robić obiado-kolacje.. mąż niedługo wstanie...
Żebys wiedziala

Cytat:
Odpocznij z dobre pół godziny . Z ciśnieniem nie ma żartów, tak mnie tu straszą.

Mi pomogła czerwona kula brosa, mama kupiła - nawet nie zdołalam jej użyć, bo samo przyniesienie do domu zdziałało cuda . Meszek brak/

Ja kupilam lactacyd, ale to chyba wszystko jedno, w domu używałam ziaja biala, czy jakoś tak, chyba Natka mi polecila. Nie czuję różnicy póki co, może po porodzie. Ale i tak chyba po porodzie tam się płynem nie da dotknąć???? Bo boli...
A żel mam AA, ale beznadziejny, wrócę do zwykłego dove czy nivea.

Niezlą masz tą położną. U nas nic nie dają. Mam teraz ze sobą 2 koszule i piżamę, a w dzień śmigam w normalnych ubraniach. Na poród mam dodatkowo 1 koszulę i 1 do karmienia, ale tego póki co nie brałam, mąż ma to spakowane włącznie z ubraniami dla małego, jak coś się będzie działo, to przyjedzie z tą torbą i tyle.

Cotka, a ja już myślałam niewiadomoco

Niezlą masz koleżankę .

Aguś jesteś wspaniałą cierpliwą córką, naprawdę. Dużo znosisz, dobrze jednak, że teraz już wkrótce nie będziesz musiała.
I będziesz wspaniałą mamą, masz fantastyczne podejście. Ja jak czytam Twoje wpisy to ogólnie wpadam w jakiś mega dołek, bo chciałabym mieć takie nastawienie jak Ty.

Cotka, tak krzyczysz, która zaczyna to się okaże że Ty zaczniesz. Gratuluję finiszu remontu, teraz już masz z górki.

Ja obstawiam jakies 3 dziewczyny ktore sie rozpakuja w przyszlym tyg, w sumie na koniec przyszlego

Cytat:
Myślisz? Dziwne to było, bo brzoskiwnka bolała jak cholera. Były to takie szybkie mocne bóle, ale brzuch nie twardniał... mały się ruszał. Dziwne to było.
Uuuuuu zaczelo sie u Ciebie
Stary 2011-08-19, 18:33   #3899
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Można zamrozić Moja mama mówi że najlepiej bez sosu
A ta siostra to w ciąży nie była, żeby takie rzeczy proponować Dobrze, że się nie zgodziłaś
Czerwony ładny

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Wszystkie w komplecie

Cytat:
Mi sie zdarzyło wczoraj że wpierw był chwilę "po środku" potem z prawej a w ciągu nocy jakoś wrócił na lewą stronę

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
No to kochana nie masz wyjścia, skoro takie jest plan...

Jak mi tż pomoże to jest szansa

Kupowałam znowu trochę "drobiazgów" takich jak termometr do wanienki czy wkładki laktacyjne. Ale zamówiłam też już parę rzeczy kosmetycznych- linomag i sudocrem, gaziki i patyczki. No i smoczki dla Malutkiej Generalnie znowu całe pudło
Sprzedajacy nazywa się wasal83 i śmiało mogę go polecić- przesyłka szybko przyszła. No i to opakowanie
musiałabym znowu listę tu wkleić

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 18:33   #3900
anetika
Rozeznanie

Cytat:
dooobre
Cytat:
Mój się tak jeszcze czasem przerzuca i tak jak u Ciebie najprzyjemniejsze to to nie jest W ogóle straszny wiercioch z niego, czasem mam wrażenie, że rusza się non stop

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości