|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
emigra wlasnie w tym rzecz ze moja kapiel to przy synku, ekspres.
Nie mam za bardzo czasu na masowanie sie rekawica Pewnie to najlepszy pomysl, ja jednak chcialam czegos czym szybciutko posmaruje i to da efekty ![]() Dziekuje za wyjasnienie, wlasnie chcialam wiedziec dlaczego ![]() Znalazlam na all taka oliwke do masazu ziaja antycellulitowa i o tym myslalam...ale moze lepiej jak znajde cos w aptece dla kobitek ciezarnych ![]() dragusia ![]() karolca dobrze ze juz Ci lepiej
|
#2882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj chyba mnie z kimś pomyliłaś, bo ja nie z Wrocławia ja z zachodniopomorskiego ![]() A ja właśnie wróciłam z "wycieczki" Rodzice zabrali mnie na obiad do pizza hut póki nie weszłam do środka to nawet mi się jeść nie chciało, a później jak zapachniało to wysiedzieć nie mogłam z głodu Teraz siedzę i odpoczywam ![]() Wogóle dostałam gratis lipton green tea i się zastanawiam czy mogę ją wypić bo że zwykłej zielonej herbaty to podobno nie można, ale takie 150 ml lipton green tea?
|
|
#2883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Jej... oglądałam Teleexpress i tak mnie zmuliło, że zasnęłam na godzinkę
Dawno mi się tak nie zdarzyło
|
#2885 |
|
Rozeznanie
|
A nie wiem. Wydawało mi się, że gdzieś czytałam, że nie można. Ale może coś mi się pomyliło.
|
#2886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po nieprzespanej nocy na pełnych obrotach było mi ciężko na samym początku ciąży, dlatego między innymi poprosiłam o L4
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj znalzlam o herbacie w ciazy, czyli jak wszystko mozna ale z umiarem
![]() ![]() http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...aze_35127.html ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Ja wczoraj juz o 20.30 spalam jak zabita, a obudzilam sie dzisiaj o 6 rano teraz juz mmnie troche scina, ale nie moge spac, bo zauwazylam ze potem w nocy gorzej spie ....
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z zaskoczenia mnie wziął Ale co tam ![]() Herbaty bardzo lubię, zwłaszcza białą, ale niestety jest droga i taką naprawdę dobrą, ciężko. Czerwonej nie lubię, bo dla mnie to nie herbata. Uwielbiam mocne herbaty, ale od początku ciąży (jeszcze zanim potwierdził ją test), herbata przestała dla mnie istnieć
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na poczatku ciazy pilam jeszcze kawe, ale chyba kolo 8 tc przestala mi smakowac
potem pilam herbate earl gray z cytryna i miodem ale od ok tygodnia tez juz nie pije bo nie mam ochoty na nia teraz w sumie popijam ciagle wode i od czasu do czasu sok pomaranczowy, czy nawet szklanka coli jak mnie najdzie
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Woda jest ok, z soków podchodzi mi pomarańczowo-brzoskwiniowy albo jabłkowo-brzoskwiniowy
![]() Chociaż herbatę może sobie jutro zrobię taką słabą
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Lece do mezusia i moze jakis filmik obejrzymy
milego wieczorku i do jutra mamuski
|
|
|
#2893 |
|
Raczkowanie
|
Ja pije zeiolną herbatę cały czas. I nie słyszałam żeby była zabroniona. Kupuje taką sprowadzaną ze Sri Lanki z dodatkami np.suszonymi bananami, lub pączkami róży w 100% naturalna nie aromatyzowana.
Ech ja mam 4 dni pod rząd pracy po 12,30h potem jeden dzień po 7 h kolejny znowu 12,30h i dopiero wolny jeden dzień w piątek,a i tak będe musiała się z rana zwlec do lekarza na badania... Pocieszam się tym,że w domku czeka na mnie kurczaczek ala'KFC który wczoraj zrobiłam mniam! ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Dziewczyny co myślicie o porodzie z gazem rozweselającym? |
|
|
|
#2894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czytałam o nim położne go polecają. bo jest bezpieczniejszy od znieczulenia i jak go używasz to masz kontrolę nad tym co się dzieje. Tzn czujesz,że musisz przeć,nikt nie musi Ci tego mówić. no i jak sie źle zaczniesz po nim czuć to wystarczy,że przestaniesz go wdychać i już-nie tak jak znieczulenie,które działa ileśtam czasu. Poza tym humor podobno po nim dopisuje,a ja np wolalabym rodzić na wesoło niż z placzem i nerwami testuje mojego suwaczka-jest ok?
|
|
#2895 |
|
Konto usunięte
|
Balbi, działa
|
|
|
|
#2896 |
|
Rozeznanie
|
dzieki
![]() cisza straszna się zrobiła na forum... Gdzie reszta dziewczyn sie podziała??
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzis po długim czasie wypiłam słabą kawkę z mlekiem. Szkoda, że nie mogę jej pić codziennie, bardzo mi smakowała. Mam do Was takie pytanie, czy mdłości zaczynaja Wam juz powoli przechodzić? Ja ma takie wrażenie, ze od 8 tygodnia męczą mnie jeszcze bardziej. Jestem po 2 tygodniach fatalnego samopoczucia i chciałabym, żeby było mi już lepiej. Nie pomaga nawet jedzenie w małych ilosciach i często. Wsześniej jeszcze to an mnie działało, a tearz jest tylko dobrze prze 2 minuty i potem mdlosci znowu wracają.
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2011-08-19 o 20:32 |
|
|
|
#2898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Straszą",że podobno mdłości to do końca I trymestru są i że w III wracają....
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie wrocilam z kina bylam na Smerfach 3d
fajnie i śmieszneszajajaba co z twoja beta? masz gdzies zapisane w jakich jednostkach oni ci podali bo mi dzisiaj podali 581,5 miu/ml chyba ze cos pomylilam
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Pozytywne opinie słyszałam
I z pewnością, jeśli szpital, w którym będę chciała rodzić, będzie to miał, to poproszę
|
#2901 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tu np. są przykładowe normy w mlU/ml: 3-4 ----------- 9 - 130 4-5 ---------- 75 - 2600 5-6 --------- 850 - 20,800 6-7 ------- 4,000 - 100,200 7-12 ---- 11,500 - 289,000 12-16 ---- 18,300 - 137,000 16-29 ----- 1,400 - 53,000 29-41 ------- 940 - 60,000 i jak widać wartości są bardzo luźne - twoja wartość mieści się w przedziale od 3 do 5 tygodnia, więc nie mówi to za bardzo o niczym, poza tym Twoje laboratorium może mieć inne normy - ważny jest przyrost w 2 badaniu Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-08-19 o 20:54 |
|
|
|
|
#2902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a sledzia tez jem z ziemniakami ![]() znajoma rodzila z gazem i sobie chwalila,wiec napewno tez skorzystam ![]() przyszly mi dzisiaj wyniki badan krwi,czesc rozszyfrowalam a reszty nie potrafie ale we wtorek sie dowiem czy wszystko ok
Edytowane przez misia_25_26 Czas edycji: 2011-08-19 o 21:01 |
|
|
|
|
#2903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jestem na chwilke
![]() Posprzatalam z mama domek, jutro jak Filipek wroci to bedzie mogl brudzic ![]() Tak sie ciesze ze wraca jestem taaaaaaaaaka szczesliwa ![]() ![]() ![]() Dziewczynki dzis mi sie wydawalo ze poczulam ruchy malenstwa albo w glowie je poczulam bo to nie mozliwe ze w 10 tc za wczesnie![]() jednak czulam jak siedzialam w brzuszku pukniecie takie jak przy Filipku pierwszy raz (tylko przy nim to bylo ok 20 tc).... A i dzis czytalam swoj pamietnik ciazowy i tam pisze ze juz po 11 tc mozna stwierdzic plec wiec czekam na moje USG prenatalne ktore mam 8 wrzesnia moze dr cos zobaczy ![]() no wlasnie tak myslalam wiec odpada Ty to masz powodzenie, jak nie komary to cos innego Cytat:
![]() Cytat:
Jstem w 10 i sa slabsze ale sa.... ale mysle ze pomalu beda sie konczyc. Jednak wyczulenie na zapachy mam nadal bardzo duze i mysle ze czesto jak mi cos nie podejdzie to wlasnie wtedy mnie ciagnie do wymiotow bardziej. W poprzedniej ciazy mdlosci mialam do konca I trymestru. Ok. 13 tyg mi sie skonczyly, to wiem na pewno bo pisalam pamietnik ciazowy. Mam nadzieje ze teraz tez sie tak skoncza, chociaz wolalabym zeby wczesniej. Wiem jakie to uciazliwe. Ale z tego co czytalam niektore kobitki maja przez cala ciaze mdlosci.
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
zabije was- ale wy produkujecie !!!!!
co do herbaty to rejbos (pisze po polskiemu bo z angielska nie chce sie wyglupic) mozna pic cala ciaze i podawac noworodka bo to jest ziolowa herbaciocha ;]i super smakuje ;] co do kremow n celulit to raczej odpadaja chyba ze to jest dla kobiet w ciazy emigra- ja jestem ze slaska -bytom,zabrze - i pierwsze slysze o takich ziemniakach u mnie w domu sie gotuje normlanie we wodzie lub na parze ;p mnie dzis tez zmulilo jeszcze syn dal mi wycisk ze ja nie moge w ogole rozbestwiony na maxa przez babcie ;p aaa i oduczam go od butli dorbze nam idzie bo juz tylko rano dostaje ;p aaa nie umiem od pieluch chyba do 18 tski bedzie w pieluchach siedziec
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
fakt moge sprawdzic w necie
dzieki chyba moj rozum poszedl na urlop
|
|
|
|
#2908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zjedlismy troche pizzy z salata z TZ - ja na kanape i ogladam przyjaciol (20 raz moze) len jeden ze mnie a on na spacer z naszym stuknietym psem. milego wieczorku Wam zycze |
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie mdłości dopadły... w 4 tygodniu
W okolicy 8 tygodnia pojawiły się wymioty. Na szczęście nauczyłam się z tym sobie radzić, a mdłości czasem ustępują, chociaż, tak jak dzisiaj, czuję się źle (mdli cały dzień). Połowa 11 tygodnia za nami. Mam nadzieję, że te nieprzyjemne dolegliwości zaczynają mijać
|
#2910 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak jak pisala Emigra, nie powinno sie stosowac ze wzgledu na kofeine i inne skladniki, ktore moga przenikac przez tkanki do krwioobiegu jesli juz to polecalabym masaz z olejkami: rozmarynowy + grejpfrut. Tylko teraz w ciazy tego rozmarynowego nie za duzo. Cytat:
juz nie pamietam na ktorym boku spalam w pierwszej ciazy... pewnie znow wina demencji ciazowej ![]() nigdy o tym nie slyszalam... ale pomysl nieglupi ![]() chociaz ciekawa jestem, czy byloby to dozwolone przy porodzie w wodzie... na ktory mam nadzieje tez tem razem Cytat:
, tzn 11t+6d, ale od poczatku tygodnia zaczynam sie coraz lepiej czuc, nie jestem juz taki zdechlak, zaczela mi wracac energia i jasnosc umyslu ![]() Cytat:
a w 3 trymestrze to przychodzi zgaga
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

po nieprzespanej nocy na pełnych obrotach było mi ciężko na samym początku ciąży, dlatego między innymi poprosiłam o L4 

W okolicy 8 tygodnia pojawiły się wymioty. Na szczęście nauczyłam się z tym sobie radzić, a mdłości czasem ustępują, chociaż, tak jak dzisiaj, czuję się źle (mdli cały dzień). Połowa 11 tygodnia za nami. Mam nadzieję, że te nieprzyjemne dolegliwości zaczynają mijać