Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-19, 12:07   #2851
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
JEST SERDUSZKO!

Byłam wczoraj na wizycie no i było serduszko nawet słyszałam bicie
Chce mi się płakać ze wzruszenia, zdjęcie z USG ogladałam z mężem chyba z 15 razy
W ogóle mam super lekarza wszystko mi wytłumaczył jak to wygląda we Wrocławiu i bardzo go polubiłam. Właśnie takiego lekarza chciałam .
Jestem taka szczęśliwa! Zostastaje nam tylko poinformowanie rodziców o wnuczku... a to już większy stres...
Po za tym odkryłam co mi pomaga na poranne mdłości... tadam! BOBOVITA w słoiczku owoce jabłuszko itp.
Postaram się wrzucić zdjęcia brzuszka,ale to może jutro
widze ze wrocławianka a gdzie chodzisz do lekarza? i prywatnie czy na nfz? ja mieszkam z tż we wrocku i zastanawiam sie czy tutaj nie poszukac lekarza w razie czego zeby bylo blisko, tylko we wrocku sie nie orientuje poki co...
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28847627]Gratuluję

A ja odebrałam wyniki bety, 6 tydzień, 9184 jest, no i drugie pobranie dzisiaj miałam ale dopiero w pon wynik [/QUOTE]
klask i: ja bylam dzisiaj tez na becie mam dzwonic 17-18 po wyniki, zobaczymy co u mnie, kiedy pobierana krew mialas? ja jestem jeden dzien za toba to moge sobie porownac potem z toba
Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 12:08   #2852
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
JEST SERDUSZKO!

Byłam wczoraj na wizycie no i było serduszko nawet słyszałam bicie
Chce mi się płakać ze wzruszenia, zdjęcie z USG ogladałam z mężem chyba z 15 razy
W ogóle mam super lekarza wszystko mi wytłumaczył jak to wygląda we Wrocławiu i bardzo go polubiłam. Właśnie takiego lekarza chciałam .
Jestem taka szczęśliwa! Zostastaje nam tylko poinformowanie rodziców o wnuczku... a to już większy stres...
Po za tym odkryłam co mi pomaga na poranne mdłości... tadam! BOBOVITA w słoiczku owoce jabłuszko itp.
Postaram się wrzucić zdjęcia brzuszka,ale to może jutro
swietna wiadomosc:jup i:

czesc dziewczyny

ja wslasnie czekam na fryzjerke,tylko nie pamietam czy umowilam sie na 11.30 czy na 12.30 nie ma to jak skleroza w mlodym wieku
mam nadzieje ze bede zadowolona z uslug tej dziewczyny bo pierwszy raz bede sie u niej farbowala
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 12:14   #2853
Dragusia88
Zakorzenienie

Aguśkaa83 jaki fajny brzusio! mialas juz usg bo nie pamietam? napewno jeden lokator tam jest?
ciekawe kiedy moje faldy tluszczu sie przemienia w brzuch ciazowy heh
Stary 2011-08-19, 12:19   #2854
DolinaNocy
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28849295]Gucia, 15 miesięcy Agatka ma. Dziękuję dziewczyny [/QUOTE]

Jakie ma ładne imię

U mnie burza była w nocy. Masakra jakaś. Jak trzasnęło to żeśmy się z psem na równe nogi zerwali. Rano już świeciło słoneczko i upał nie do zniesienia, a teraz widzę coś się zaczęło chmurzyć i wygląda jakby miało lunąć :|

Jadę zaraz z rodzicami na przejażdżkę. Trochę się wyrwę z chatynki, bo ileż można siedzieć A coś mama wspominała o pizza hut to może mnie obiad ominie tylko kurcze powiem Wam, że dalej nie bardzo mam apetyt :| takie dziwne uczucie, bo zawsze mogłam jeść bez przerwy

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
swietna wiadomosc:jup i:

czesc dziewczyny

ja wslasnie czekam na fryzjerke,tylko nie pamietam czy umowilam sie na 11.30 czy na 12.30 nie ma to jak skleroza w mlodym wieku
mam nadzieje ze bede zadowolona z uslug tej dziewczyny bo pierwszy raz bede sie u niej farbowala
Pochwal się efektami jak już będziesz po
Stary 2011-08-19, 12:55   #2855
engela
Raczkowanie

DolinaNocy według kalkulatora to 7 tydz. 6 dzień, ale Doktor powiedział,że wszystko dokładnie będe wiedzieć na następnej wyzycie.

A chodzę na ul.Krynicka 22/1A do doktora Krzystofa Filipiuka to jest Dolnośląskie Centrum Ginekologiczne i jest cięściowo refundowane. Płaci się tam np.za zdjęcia ,badania WR,HIV i grupę krwi no i oczywiście USG genetyczne, a reszat na kase chorych
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 13:02   #2856
emigra
Zakorzenienie

A ja odebrałam wyniki bety, 6 tydzień, 9184 jest, no i drugie pobranie dzisiaj miałam ale dopiero w pon wynik [/QUOTE]

super

Aguska. niezle Cie wysadzilo kochana :d fajnie ze nie tylko ja mam taki wielki brzunio tak szybko

Prince, bardzo ladne zdjecie wrzucilas - takie naturalne, slicznoto

My juz w domku, bylismy jeszcze na zakupkach i meza mi zrobil niespodziewanke bo kupil pyszny serek u turka i prawie caly juz zjadlam w dodatku z ciepla jeszcze bagietka a na obiadek bedzie sledz w smietanie i ziemniaczki parowane
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 13:13   #2857
Aguśkaa83
Zakorzenienie

A mnie przed chwilka odwiedzil moj tato
Bardzo sie ciesze, bo widujemy sie raz na ruski rok.
Odszedl od mamy po moim slubie, jak rodzice mieli 25-lecie swojego malzenstwa, w wieku 50 lat, na stare lata mu sie pomieszalo
Ale moge na niego liczyc wiec chociaz tyle w tym dobego i wiem ze nas bardzo kocha, wiec nie moge narzekac.
Oczywiscie brakuje mi go tak na codzien, no i zal mi mamy, ktora jakos sie pozbierala, jednak to nie to samo, mama osobno, tato tez...eh pomieszane to wszystko.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ooo... to ladnie juz spaceruje

moja zaczela pierwsze kroki stawiac w tym wieku... moj kochany leniuszek
no moj leniuszek Filipek tez zaczal pozno chodzic, bo w wieku 14 m-cy ale dluuugo raczkowal (w sumie pol roku raczkowal)
ale teraz za to nadrabia, bo nie chodzi a biega a ma 2 latka i 3 m-ce
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Aguśkaa83 jaki fajny brzusio! mialas juz usg bo nie pamietam? napewno jeden lokator tam jest?
ciekawe kiedy moje faldy tluszczu sie przemienia w brzuch ciazowy heh
dziekuje
wiesz ze ja tez myslalam ze mam blizniaki, ale mialam juz dwa razy usg i tam lekarz widzi jednego dzidziusia...
a brzuszek rzeczywiscie duzy mam
w poprzedniej ciazy to dwa tyg pozniej a mialam duzo mniejszy.
Moze to skora jest juz zgrubiala i rozciagnieta po pierwszej ciazy a moze rzeczywiscie idzie mi w brzucholek juz sama nie wiem

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Aguska. niezle Cie wysadzilo kochana :d fajnie ze nie tylko ja mam taki wielki brzunio tak szybko

My juz w domku, bylismy jeszcze na zakupkach i meza mi zrobil niespodziewanke bo kupil pyszny serek u turka i prawie caly juz zjadlam w dodatku z ciepla jeszcze bagietka a na obiadek bedzie sledz w smietanie i ziemniaczki parowane
rano robilam zdjecie czyli na czczo, a wieczorem jeszcze bardziej mnie wywala ale to sie nie liczy
a Ty brzydulko jedna znow smaki robisz
ja mam za to pulpeciki dzisiaj
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 13:15   #2858
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

aguska to nieciekawa rocznica 25 lecia- moi tez mieli niedawno i tez o malo co by sie nie rozeszli a poszlo o jakis bzdet po prostu ale kryzys minal syn sie urodizl i chyba to ich połaczylo znow ;]

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

emigra dawno nie slszalam zeby ktos mial taki zestaw obiadowy ;] co prawda ja nienawidze maslanek ,sledzi itd z ziemniakami ale pamiatam ze za bajtla (dziecka)jdalo sie tak u mnie w odmu i do czus czuje jak to pachnie,jak wyglada ;]
a ja dzis golabki z farszem ryzowo miesno grzybowym ;]

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 13:22   #2859
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Gizmiatko a no widzisz, jednak moj tato planowal juz z dziwa to odejscie od dluzszego czasu. Ale mysle ze mu nie jest latwo, bo nie jest przy ukochanej rodzinie.
SZYMONEK

Stary 2011-08-19, 13:24   #2860
mag_99
Rozeznanie

emigra - śledzie w śmietanie z ziemniakami z wody? dziwny zestaw

DolinaNocy - ja też jestem z Wrocławia

engela - cieszę się, że jesteś zadowolona z tego lekarza, bo czytałam o nim różne opinie, podobno z nim to jak się trafi niestety - raz jest miły a raz niekoniecznie więc dobrze, że u Ciebie jest ok

a co do obiadu to ja dziś idę na miasto - pewnie jakąś rybkę wciągnąć - może pstrąga hmmm

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2011-08-19 o 13:25
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 13:25   #2861
Nikii89
Zakorzenienie

Hej
mi wg kalkulatorów internetowych wychodzi 6t i 2 dc a termin na 12 kwietnia.
byłam we wtorek u lekarza ale stwierdził że jeszcze nic nie widzi i że mam przyjść na usg - idę we wtorek 23.08. już się doczekać nie umiem...
hehe z mężem zastanawiamy sie czy bliźniaki spadną na Nas bo u niego w rodzinie co drugie pokolenie to bliźniaki no i teraz wypada na mego TŻ lub jego braci
u Nas wie tylko teściowa (tylko dlatego że zasłabłam przy niej) i koleżanka z mojej pracy i jeden kolega od TŻ. Reszcie zamierzamy powiedzieć po USG.
Powiedzcie mi teraz powinnien już coś widzieć?? Czasem mam takie myśli że przecież w ciąży nie jestem wieć co on ma tam widzieć. No ale przecież dwa testy na II brak @ przez 2 tyg i inne objawy nie kłamią hehe chyba za bardzo się stresuje ...

_________________________ ______
Szczęśliwa żona 16.07.2011
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 13:31   #2862
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Hej
mi wg kalkulatorów internetowych wychodzi 6t i 2 dc a termin na 12 kwietnia.
byłam we wtorek u lekarza ale stwierdził że jeszcze nic nie widzi i że mam przyjść na usg - idę we wtorek 23.08. już się doczekać nie umiem...
hehe z mężem zastanawiamy sie czy bliźniaki spadną na Nas bo u niego w rodzinie co drugie pokolenie to bliźniaki no i teraz wypada na mego TŻ lub jego braci
u Nas wie tylko teściowa (tylko dlatego że zasłabłam przy niej) i koleżanka z mojej pracy i jeden kolega od TŻ. Reszcie zamierzamy powiedzieć po USG.
Powiedzcie mi teraz powinnien już coś widzieć?? Czasem mam takie myśli że przecież w ciąży nie jestem wieć co on ma tam widzieć. No ale przecież dwa testy na II brak @ przez 2 tyg i inne objawy nie kłamią hehe chyba za bardzo się stresuje ...
to wszystko zależy od tego jaki sprzęt do usg ma lekarz, jak niezbyt dobry to może jeszcze nie widzieć, bo na razie pęcherzyk płodowy jest jeszcze malutki, poczekaj do wtorku i nie stresuj się wcale!

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 13:41   #2863
engela
Raczkowanie

mag_99 To jest lekarz który mówi odrazu jakie są u niego zasady żeby nam wyszło to na dobre i jemu lepiej się z nami współpracowało.
Bałam się że trafie do lekarza który będzie się ze mną że tak powiem cackał. A ten mówi wprost bez owijania.
I o to mi chodziło.
Ten jest przeciwnkiem zażywania czegokolwiek więcej niż kwasu foliowego jeżeli nie ma potrzebny bo to sama chemia dotyczy to np.dodatkowych witamin.
Zapewne nie wysyła odrazu na zwolnienie lekarskie i to może być powodem dla których może być przez niektórych nie lubiaby.
Ja osobiście właśnie takiego lekarza szukałam
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 13:46   #2864
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

nie wiem czy cie to pocieszy czy zasmuci ale blizniaki ze strony męża wam "nie grożą".
bliźniaki można odziedziczyć tylko ze strony mamy, bo chodzi o to czy kobieta ma skłonność do hiperowulacji.
Stary 2011-08-19, 13:54   #2865
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
to wszystko zależy od tego jaki sprzęt do usg ma lekarz, jak niezbyt dobry to może jeszcze nie widzieć, bo na razie pęcherzyk płodowy jest jeszcze malutki, poczekaj do wtorku i nie stresuj się wcale!
zgadzam się z tym wszystko zależy od sprzętu...

Ja też czekam na obiadek bo w pracy jestem... zupka ogórkowa i fileciki w sosie meksykańskim z kaszą i buraczkami
zdecydowałam, że do końca września pracuję normalnie ale mam jeszcze 3 dni urlopu do wykorzystania + 2 dni opieki. A że pracuje w systemie dniówka-nocka -wolne - wolne-dniówka itd to jak wezmę urlop w dni w które wypada mi dniówka i nocka to w efekcie mam 6 dni wolnego tak więc z 14 dni do przepracowania we wrześniu zostanie mi 9 dam jakoś rade a potem L4... nie chcę ryzykować plamień itd. bo w poprzedniej ciąży pracowałam do 4 miesiąca ciąży do 3 miesiąca normalnie też na nocki i w efekcie zaczeły się plamienia a po 30 tyg. ciąży 3 x byłam na patologii
zbyt długo siedzę przy kompie (12h) dojeżdżam busem godzinę w jedną stronę... do tego po nockach nie mam szans na sen bo musze się zająć moim synusiem... Zbyt duże obciążenie jak na kobiete w ciąży

Jak ja Wam zazdroszczę, że widzicie już serduszka
Ja w poniedziałek może zobaczę co najwyżej pęcherzyk... małą kropeczkę
ale pamiętam jak w poprzedniej ciaży poszłam na usg jakoś w 8 tc to już widziałam dosłownie fasolkę która tak słodko podskakiwała Mój Przemcio
Stary 2011-08-19, 13:56   #2866
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy cie to pocieszy czy zasmuci ale blizniaki ze strony męża wam "nie grożą".
bliźniaki można odziedziczyć tylko ze strony mamy, bo chodzi o to czy kobieta ma skłonność do hiperowulacji.

tu się z Toba nie zgodzę. Znajomi od teściowej mają bliźniaki choć zdarzały się tylko po stronie jej męża i wszyscy mówili że bliźniaków miec nie będą bo po jej stronie nie ma żadnych a tu niespodzianka Chociaz sama nie wiem czy bym chciał czy nie. Jak Bóg da to się wychowa

_________________________ _______
Szczęsliwa żona 16.07.2011
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 14:01   #2867
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
tu się z Toba nie zgodzę. Znajomi od teściowej mają bliźniaki choć zdarzały się tylko po stronie jej męża i wszyscy mówili że bliźniaków miec nie będą bo po jej stronie nie ma żadnych a tu niespodzianka Chociaz sama nie wiem czy bym chciał czy nie. Jak Bóg da to się wychowa
Niki z tym że bliźniaki czasami są kwestią przypadku po prostu No bo na chłopski (babski) rozum Co mógłby facet odziedziczyć po swojej rodzinie co by tworzyło jakieś predyspozycje bliźniakowe? Mi nic do głowy nie przychodzi.. Może ta znajoma od teściowej brała antyki wcześniej albo się leczyła hormonalnie to wtedy jest większe prawdopodobieństwo ciąż mnogich
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 14:05   #2868
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ale to nie znaczy ze nie mogli miec blizniakow. jak np twoja mama nie miala blizniakow to nie znaczy ze ty nie bedziesz ich miala, ty mozesz miec taka sklonność. a to ze w rodzinie twojego tż sa bliźniaki i wy bedziecie je mieli to napewno nie bedzie to sprawka męża, taka jest prawda, mozesz zapytac lekarza. moja mama ma tylko mnie a ja mam podwójne/potrójne owulacje. poza tym sa jeszcze inne czynniki ktore daja szanse na blizniaki, branie tabletek, wiek po 30...
Stary 2011-08-19, 14:14   #2869
rybka13
Zakorzenienie

Witajcie
Ale macie wenę do pisania
Zazdroszczę wam tych widoków USG, ja muszę sie wykazać ogromną cierpliwością i na razie dobrze mi idzie
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 14:33   #2870
Dragusia88
Zakorzenienie

testuje czy działa mój suwaczek

Stary 2011-08-19, 15:00   #2871
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
testuje czy działa mój suwaczek
Działa
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:26   #2872
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mam pytanie:
Czy mozna stosowac kremy na cellulit w ciazy???

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

emigra moze Ty bedziesz mi umiala odp na pyt
SZYMONEK

Stary 2011-08-19, 15:31   #2873
misia_25_26
Wtajemniczenie

fryzjerka dojechalai nawet jestem zadowolonafotke z brzucholkiem i nowym kolorkiem wrzuce po 1 usg tj we wtorek
teraz czekam na tz i zmykamy na zakupy jedzeniowe
Stary 2011-08-19, 15:33   #2874
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
JEST SERDUSZKO!
SUPER

zacisniete

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
a wlasnie, ze lepiej na prawym, bo po lewej stronie ida glowna naczynia krwionosne i jelito grube do wylotu ... a z duzym brzuskiem dodatkowe przygniatanie jednego i drugiego, to hmmm.... moze byc przynajmniej denerwujace
ale wszedzie pisza ze na lewym wlasnie zeby nie uciskac żyły górnej i dolnej

Ja bylam dzis u poloznej.
Super babka! Naprawde. A przez telefon taka sobie byla.
Nadal nie wiem kiedy mam USG Zadzwonia do mnie w przyszlym tygodniu i kaza przyjsc np. na nastepny dzien. Malo to fajne szczegolnie dla kobiet kotre musza wziac wolne z pracy. Nie kazdy sobie moze tak po prostu wyjsc i juz.
Dostalam ksiazeczki ale probek nie a szkoda

W kazdym razie polozna miala dopplera i slyszalam serducho
normalnie sie poryczalam z radosci. Dzwonie do TZta a ten mowi : no fajnie, fajnie.
I juz
Co dzien gada do brzuszka i caluje itd. A jak mu mowie o serduchu to emocje umiarkowane. A ja w bek oczywiscie ze on nieczuly. No i awanturka
ech te hormony...

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Znalazlam takie oto info na temat spania na lewym boku

Cytat:
Leżenie na lewym boku - profilaktyka zapobiegania powstawaniu żylaków, zakrzepów oraz zespołowi ucisku żyły głównej dolnej.

W trakcie ciąży znacznie wzrasta ryzyko wystąpienia żylaków oraz powstania powikłań pod postacią zakrzepów. Jedną z przyczyn powstawania żylaków jest uciskanie płodu na żyły miednicy. Macica przyciska żyłę główną dolną do kręgosłupa i mięśni lędźwiowych. Jest to szczególnie niebezpieczne w pozycji leżącej na prawym boku gdyż powoduje gwałtowny spadek powrotu żylnego, co może wywołać przy wstawaniu zasłabnięcie spowodowane nagłym spadkiem ciśnienia tętniczego. Leżenie na lewym boku dla kobiet w ciąży jest najbardziej optymalnym rozwiązaniem. Dzięki temu można zapobiec przynajmniej jednej z przyczyn choroby żylnej, która w pierwszej fazie powoduje: uczucie ciężaru kończyn odczuwalne szczególnie wieczorem, niekiedy kurcze łydek, słabość nóg a nawet problemy z chodzeniem. Znacznie gorsze są powikłania, którymi mogą być zakrzepica żył powierzchownych oraz bardziej niebezpieczna zakrzepica żył głębokich. Zakrzepica żył głębokich w ciąży niesie duże ryzyko dla zatorowości płucnej. Dlatego bardzo ważna jest profilaktyka, która pozwoli przejść ciąże spokojnie i bez wizyt u kolejnych lekarzy.

Lek. Med. Marcin Prokop, ginekolog położnik

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:37   #2875
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Ja bylam dzis u poloznej.
Super babka! Naprawde. A przez telefon taka sobie byla.
Nadal nie wiem kiedy mam USG Zadzwonia do mnie w przyszlym tygodniu i kaza przyjsc np. na nastepny dzien. Malo to fajne szczegolnie dla kobiet kotre musza wziac wolne z pracy. Nie kazdy sobie moze tak po prostu wyjsc i juz.
Dostalam ksiazeczki ale probek nie a szkoda

W kazdym razie polozna miala dopplera i slyszalam serducho
normalnie sie poryczalam z radosci. Dzwonie do TZta a ten mowi : no fajnie, fajnie.
I juz
Co dzien gada do brzuszka i caluje itd. A jak mu mowie o serduchu to emocje umiarkowane. A ja w bek oczywiscie ze on nieczuly. No i awanturka
ech te hormony...
super ze polozna fajna i ze moglas uslyszec serduszko
ja niestety nie mialam takiej mozliwosci i tez probek nie dostalam,polozna mi powiedziala ze mam sie upomniec o nie w szpitalu po 1 usg
ale nie fajnie z tym usg ze tak z dnia na dzien
a hormony no coz szlaeja

Edytowane przez misia_25_26
Czas edycji: 2011-08-19 o 15:39
Stary 2011-08-19, 15:40   #2876
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Mam pytanie:
takie zwykle raczej nie, ale ja mam taki z rossmanna dla kobiet w ciazy na rozstępy i o cellulicie tez pisze, to takich poszukaj bedzie bezpieczniej

http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1 fajne moze przyda sie na poźniej

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2011-08-19 o 15:56
Stary 2011-08-19, 15:56   #2877
Aguśkaa83
Zakorzenienie

dragusia ale dlaczego nie mozna zwyklych antycellulitowych stosowac?? Pytam bo nie wiem?

Zariah faceci inaczej przezywaja ciaze, to i tak super ze glaszcze brzuszek. Bo niektorym ciezko jest sie przemoc, to dla nich takie jeszcze abstrakcyjne
Moj maz bardziej poczul ciaze, gdy poczul kopniaczki i widzial jak brzucholek sie intensywnie rusza,w tedy chyba uwierzyl na 100% ze mam dzidzie w brzuszku
A z serducha na pewno sie ucieszyl, tylko wiesz oni tak skromnie sie ciesza z takich rzeczy a my wiadomo burza hormonow i zaraz w ryk

Odnosnie spania, na pewno bedzie nam trudno spac juz pozniej z duzym brzucholkiem na plecach bo dzidzius uciska sie duze naczynie krwionosne, ktore przebiega w dolnej czesci brzuszka i po prostu nie da sie spac na pleckach
Zobaczycie same.
SZYMONEK

Stary 2011-08-19, 16:03   #2878
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
dragusia ale dlaczego nie mozna zwyklych antycellulitowych stosowac?? Pytam bo nie wiem?
dokładnie to i ja nie wiem, wydaje mi sie ze byl ten temat poruszany juz. ale przypuszczam ze w tych kremach sa jakies substancje niedozwolone w ciazy

Stary 2011-08-19, 16:38   #2879
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
emigra - śledzie w śmietanie z ziemniakami z wody? dziwny zestaw
Czemu? Najlepsze zestawienie właśnie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość

Znalazlam takie oto info na temat spania na lewym boku
Hmmm... no ja zasypiam albo na lewym boku albo na brzuchu. Inaczej jest mi trudno zasnąć już od kilku miesięcy

Ja mam dziś kluski ziemniaczane i wczorajszy bigos.

Zrobiłam sobie spacer do apteki po witaminy. Dobrze, że po drodze mieszka mama, bo nie doszłabym do domu. Zaczęło mnie tak mocno boleć przy prawej pachwinie, że ledwo szłam. Od wejścia rzuciłam się u mamy na łóżko, poleżałam i przeszło, mama nakarmiła mnie rosołem i mogłam wrócić do domu
Teraz sobie leżę i odpoczywam.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 16:42   #2880
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
aguska to nieciekawa rocznica 25 lecia- moi tez mieli niedawno i tez o malo co by sie nie rozeszli a poszlo o jakis bzdet po prostu ale kryzys minal syn sie urodizl i chyba to ich połaczylo znow ;]

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

emigra dawno nie slszalam zeby ktos mial taki zestaw obiadowy ;] co prawda ja nienawidze maslanek ,sledzi itd z ziemniakami ale pamiatam ze za bajtla (dziecka)jdalo sie tak u mnie w odmu i do czus czuje jak to pachnie,jak wyglada ;]
a ja dzis golabki z farszem ryzowo miesno grzybowym ;]
moja mama zawsze na wigilie robila ziemniaki normalne ugotowane i do tego sledzik, tzn to lezalo na stole a ja tak jadlam hehe a moj maz pochodzi ze slaska i tam jada sie tez ziemniaki ''dempfowane'' - wsadza sie male ziemniaczki (lub polowki) go garnka, zalewa sie je do polowy woda, dodaje sie ziele angielskie, lisc laurowy i cebulke w krazki i tak sie je gotuje woda wyparowuje, ziemniaczki sie tylko tak podrzuca co jakis czas i sa potem gotowe do jedzenia - jak dla mnie mega pycha no a sledzika nie umiem jesc z niczym innym jak ziemniakami, nie wiem dlaczego
Cytat:
Mam pytanie:

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

emigra moze Ty bedziesz mi umiala odp na pyt
wiesz co, ponoc nie - nie mozna kremow zawierajacych retonol (wit a) i kofeine, a wiekszosc kremow wlasnei je zawiera. Sa ponoc specjalne kremy na cellulit dla kobit w ciazy, sa tez olejki i one sa bardziej polecane - musialabys w aptece popytac. Najlepszym rozwiazaniem moim zdaniem jest rekawica pod prysznic, taka szorstka mam na mysli
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości