Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 21:39   #301
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D

Aga my tez nigdzie na wakacjach nie bylismy i chyba raczej nie pojedziemy juz

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 22:07   #302
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Wojtusiu
, bardzo fajny apartament. Mam nadzieję, ze osiedle fajne, bo widziałam apartamentowce w KR i srednio mi się podobało. No ale to nie musza być te

Polecam rybkę u Basi, na samym początku Katów szyld i skręt w prawo (jadąc od strony Stegny) potem w osiedle domków się wjeżdża.
Dalej koles zrobił "podrobe", wywieszajac podobny szyld i żerując na jej dobrej opinii, a to już nie to samo.
Basia ma bardzo dobre przetwory w słoiczkach też
Dobranoc
to niby jest na przeciwko portu jachtowego, zobaczymy, mam nadzieje ze fajnie będzie, cena atrakcyjna.
Dzięki za cynk, juz mam ochotę na rybkę dobrą.

TZ już mnie pytał gdzie tam można ryby lowić, pytal o małe rzeczki, bo morskiego wędkowania nie uznaje A ja pojęcia nie mam...
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 22:11   #303
gorgulek
Zakorzenienie

Ja też padam i idę spać. Było miło nad jeziorkiem, Zuzia się wyszalała z dziećmi, brudna jak nie wiem co i padła w aucie, śpi taka Z rana będzie szorowanie, zanim wyjdę do pracy

Dobrej
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 08:09   #304
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,
Pisze z telefonu, wiec tylko testuje i wpadlam Wam zyczyc milego dnia.
Karo, mam Samsunga Galaxy Ace

ja póki co do mojego nie mogę się przyczepić, więc mam nadzieję że i Tobie bedzie odpowiadał

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
co tu tak pusto, wpadłam poczytac a tu znikoma ilość,

lece sprzątać, TZ zabral Oli do teściow wiec mam ze dwie godzinki dla siebie.
Wpadne pozniej jak większą ilość napiszecie
no wiesz, jakbyśmy wszystkie tak mówiły to wątek by był na 2 części właśnie

Cytat:
Karo, czy ty swój tel jakoś konfigurowałaś, zeby potajemnie z netem nie był połączony?
Czytałam, ze czasami tak jest i nawet o tym nie wiemy, a rachunek za transmisję danych rośnie....
wiesz co mam w moim abo neta za free więc w sumie nie interesowałam się tym...ale powiem Ci że zdarza się że mimo że mam FB wyłączonego to przychodzą mi wiadomości ja zawsze jak kończę przeglądać neta etc to wchodzę w menadżera i sprawdzam jakie aplikacje są włączone i jak jest net lub FB to wyłączam Mimo tego że wyłączam neta to b.często jest jeszcze uruchomiony

Dzień dobry
...ale pusto
Stary 2011-08-19, 08:43   #305
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

jak ja się cieszę że już piątek
tylko w domu na jutrzejsza imprezkę nic nie zrobione
sprzątanie nie zaczęte, menu tylko zarys...
prawdę mówiąc wcale bym nie robiła tych urodzin ale z powodu teściowej muszę :/ (a mąż mi wczoraj mówi, że jak tyle problemów z tymi urodzinami - bo miał kiełbase na grilla kupic- to po co je robię wrrrrj jeszcze się tylko popśtykaliśmy przez to)

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

acha Karo, ja wcale nie pytałam bo się np niecierpliwię, tylko pisałaś mi przed naszym wyjazdem że jutro wysyłasz i ja sobie pomyślałam że może coś z pocztą, że odesłali bo nas nie było
tak że spoko, nie ma pośpiechu, możesz i za tydzień wysłac

a jeszcze: Zuza nie umie liczyc, tylko ci i ćtely
ale jak jej liczę i to samo alfabet to powtarza
ubierac się nie umie, chyba że buty i czapeczkę, majteczki jak się jej chce naciągnie
po sii tez się podciera czasami sama
kolory i kształty to jak się jej uda
myśle że na wszystko pryzjdzie czas
Stary 2011-08-19, 09:11   #306
angy
Zakorzenienie

Hej

Siedzę dzisiaj w sekretariacie, bo koleżanka ma urlop, a zastępczyni teściowa zmarła

Aga Zosia nie umie kolorów, ani liczyć-uważam, że to za szybko, żeby dzieci w tym wieku tego uczyć. Kształty i owszem.
Z jedzeniem różnie-najadła by się sama, ale z reguły fajniejsza jest zabawa jedzeniem, albo zwyczajnie jej się nie chce.
Ubieranie ćwiczy namiętnie ostatnio, tylko dlatego, że sama chce. Wychodzi różnie-majteczki założy, ale ze spodniami gorzej, bo najczęściej dwie nogi lądują w jednej nogawce O bluzce na razie nie ma mowy
Mam podejście takie jak Maja-na wszystko przyjdzie czas

Maju niezłe podejście małża
Ja robię tylko ciasto w dniu urodzin. Tort miałam piec sama, ale ostatecznie stchórzyłam i wczoraj zamówiłam (nutellowy). Sama zrobię jakieś mniej eksponowane ciasto

Miłego dnia

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 09:34   #307
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

ja tylko na chwile bo znow ide pic
i jak dziś sytuacja na froncie
Cytat:

kamilko
, ja kupiłam ta pościel. Auta świecace w ciemności:
http://allegro.pl/bakugan-puchatek-c...750233734.html
matko święta... Świecąca pościel czego to ludzie nie wymyślą...
Ale wzory maja piekne. Najbardziej podoba mi się z kubusiem puchatkiem na zielonym tle

i nadal nie wiem czy brać 140x200 czy 160x200

Może uda nam się jutro popołudniu wyskoczyć do zakopca na weekend. O ile u dziadka znajdzie się wolne łózko...
Pojechała bym już dziś, ale jutro rano muszę być u mamy bo przyjedzie facet obejrzeć dom i sprecyzowac się czy da rady przed zimą przerobić ogrzewanie...

A dziś kiszenie ogórków cz2. Dziś dla mamy...
Ufff już niecały miesiąc i będzie spowrotem

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

a co do urodzin to ja nic nigdy nie robię. Tak się przyjeło. zawsze dzwonimy z życzeniami do siebie, i w prezencie dajemy ewentualnie czekoladę- jeśli się widzimy akurat
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 12:14   #308
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
oooooo jest okazja?
okazja zawsze jest

a tak na serio - moja kolezanka dzis wraca do Anglii i musialysmy sie spotkac ostatni raz przed wyjazdem
Cytat:
heh Svi, masz zdrowie
.
oj tam oj tam
Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
i jak dziś sytuacja na froncie
eee no luz, o 1 bylam w domu
nawet kaca nie mam i jestem wyspana
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 13:15   #309
agga19851985
Wtajemniczenie

Cześć Słonka

Dzięki za odpowiedzi

Też uważam że na wszystko przyjdzie pora i ewentualnie w zabawie można dziecko uczyć kolorów, kształtów czy liczenia, ale nic na siłe. A muszę pochwalić alana bo wczoraj siedzimy na podłodze i mówię do niego żeby podał mi (po kolei) kółko, serce, kwiatuszek, trójkąt, strzałkę (klocki które wrzuca do sortera) i wszystko bezbłednie mi podał czyli jakieś kształty zna

A o jedzenie pytałam, bo widze że Alan podobnie jak i Wasze niektóre dzieci jje wybiórczo. Tzn, jesli ma bardzo ochotę to jje sam, ale parę łyżek a potem juz się bawi (placki zawsze ale to zawsze jje SAM ). Myślałam że może tylko Alan tak ma, ale widze że to chyba norma Generalnie u nas jest tak że do każdego posiłku Alan ma swoją łyżkę, i jesli ma ochotę to je sam, a jak nie to ja Go karmie
Myslicie że już czas żeby dzieciaki same sobie radziły ?

A z ubieraniem to jest różnie ale najczęściej lądują dwie nogi w jednej nogawce i jest wielka złość. O skarpetkach też zapomina żeby najpierw piętę wysunąc ale za to założyć potrafi zawodowo(i to nie tylko swoje ), buty też Ćwiczymy z bluzkami, i też jest coraz lepiej

Idę wstawić obiad do piekarnika, dziś fasolka szparagowa, szynka pieczona, i dla Alana k.gryczana a dla małża ziemniaki

miłego

Aaaa Svi myślałam że poległaś po wczorajszym, ale widzę że całkiem całkiem sie trzymasz Grunt to mieć zdrowie

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 19:52   #310
katarzynka00
Zakorzenienie

hej
Aga mi zależało na szybkiej samodzielności,dlatego że szybko rodzeństwo zaplanowałam.Zależało mi też na szybkim samodzielnym jedzeniu ze względu na posłanie jej do przedszkola od 2,5 roku-choć tu się okaże jak to będzie.

Dziś moje dziecko było najbrudniejsze w całym swoim życiu.Pomagała wujkowi uporać się z 2tonami węgla ale bylo szorowanie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 20:41   #311
agga19851985
Wtajemniczenie

Ale ruuuuch

U nas przeszła burza i zrobiła rozpierduche
Dopiero przed paroma minutami światło włączyli, Alan kąpał sie w misce ja też Normalnie masakra bez światła. Wodę do" kąpieli" grzalismy u babci w garnku.
Alan boi się burzy - chyba udziela Mu się mój strach. normalnie w oczach ma przerażenie, cały czas trzyma sie nogi, albo najlepiej na rękach.

Unhola jak w Warszawie? Bo słyszałam że też niezła rozpierducha była?

Stary 2011-08-19, 21:24   #312
p4w
Zakorzenienie

wpadłam Wam powiedzieć, ze tomek wczoraj pierwszy raz mnie uderzył
oczywiście miał karę, ale przeprosił mnie dopiero po rozmowie z tatą

mam nadzieję, że uda mi się wyplenić takie zachowania

z przyjemniejszych wieści - kupiliśmy wczoraj łóżko do sypialni z myślą, ze Tomek będzie na nim spał za kilka lat i mieliśmy dziś pierwszą noc w "salonie", bo już przemeblowanie zrobiliśmy (narożnik na którym spaliśmy przestawiliśmy do dużego pokoju, a ten nowy jeszcze nie przyszedł)

nowa sofka firmy Innovation Living - mam nadzieję, ze się sprawdzi, bo fajne rozwiązania ma ta firma do małych mieszkań

wzór stelaża:
http://innovationliving.com/en/the-n...-frames/skater

wzory pokrowców:
http://innovationliving.com/en/the-n...special-covers

pozostałe sofy z kolekcji:
http://innovationliving.com/en/the-natural-choice

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 21:31   #313
agga19851985
Wtajemniczenie

P4w super te meble tylko za chiny nie mogę znaleźć cen, pomóż.

Tomek nie chciał Cie przeprosić czy jak to wyglądało?

Stary 2011-08-19, 21:49   #314
Karolinak82
Zakorzenienie

Ja na moment...jestem na tel a tak sie ciężko cytuje...

Przyszłam się pochwalić Zu dziś zasnęła w swoim nowym łóżku poszło jej szybciej niż normalnie Zostajemy tu na weekend, żeby Zu mogła się przyzwyczaić pierwsze co zrobiła wchodząc do em to poszła się położyć

Leżę w swoim łóżku i jestem przeszczęśliwa
Stary 2011-08-19, 22:39   #315
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
P4w super te meble tylko za chiny nie mogę znaleźć cen, pomóż.

Tomek nie chciał Cie przeprosić czy jak to wyglądało?
nie ma cen, bo są zróżnicowane - tam się wybiera rodzaj materaca, wykończenie stelaża i wyposażenie dodatkowe (pojemnik na pościel i jego rodzaj, pokrowiec), więc ceny zależą od tego wszystkiego
wersja z tańszym materacem i skrzynią na pościel ta wersalkowa ok 3500 zł, a taka jaką my wybraliśmy o wymiarach 140x200 cm 4100 zł

skończyła mu się kara, przestał płakać i przyszedł do pokoju, ale nie chciał mnie przeprosić ani się przytulić - tata wziął go na bok i wtedy dopiero przyszedł i się przytulił

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Ja na moment...jestem na tel a tak sie ciężko cytuje...

Przyszłam się pochwalić Zu dziś zasnęła w swoim nowym łóżku poszło jej szybciej niż normalnie Zostajemy tu na weekend, żeby Zu mogła się przyzwyczaić pierwsze co zrobiła wchodząc do em to poszła się położyć

Leżę w swoim łóżku i jestem przeszczęśliwa
T też spał dziś sam w pokoju
fajnie jest u siebie gratulacje

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2011-08-19 o 22:41
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 11:10   #316
agga19851985
Wtajemniczenie

Pierwsza jestem ????

No nie wierze, no.

Olu tak myslałam że drogo bo to dość nowoczesno-ekstrawaganckie meble sa Bardzo mi się podobaja, ale niestety
Uparciuch z Tomka, nie ma co

Karo i jak pierwsza nocka??

Jutro jedziemy do ZOO, chocby się waliło, paliło i przechodziły trąby powietrzne

Miłego weekendu

Stary 2011-08-20, 12:20   #317
morska
Zadomowienie

Dzień dobry

Ale mam nadrabiania Nie miałam okazji nawet podczytywać, więc idę poczytać co się u Was przez ostatnie 2 tygodnie wydarzyło

Miłego weekendu

.
Stary 2011-08-20, 12:27   #318
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
P.S Smutno mi bo nasze wakacje stanęły pod znakiem zapytania, tak mi źle z tego powodu. My nie bylismy na wakacjach już od 3 lat,a Alan jeszcze nigdy nie był na dłuższym wyjeżdzie - szkoda mi Go strasznie.
Chyba tylko alan z wątkowych dzieci nie będzie na wakacjach

powiedzcie mi jeszcze , jak teraz u Was wygląda jedzenie dzieciaków? Wszystkie już same jedza???
Czego teraz uczycie dzieci??

Ja jakośnie wiem co robic z Alanem, uczyćGo ubierania się , samodzielnego jedzenia, a może liczenia, albo kształtów ???
Agga, ja jako dziecko nigdy nie bylam na koloniach, moi rodzice nigdy nie byli na wczasach. Zawsze byly tylko wyjazdy do rodziny w kraju lub zagranice. Nie cierpialam z tego powodu. Pierwszy raz bylam na urlopie na tydzien and polskim mozem, gdy mialam 26 lat . Zawsze rozchodzilo sie o kase. Chociaz teraz jak moj brat jest juz dorosly, to tak mi sie marzy rodzicom zafundowac wycieczke z okazji jakies rocznicy slubu. Wiem, ze teraz czasy sa inne itp i nie ma co porownywac, ale ja tez nie jedze na typowe urlopy, tylko do rodziny, jednej lub drugiej, a czasami - wiadomo, to nie urlop. Akurat mieszkam w pieknym miejscu, wiec braku urlopu az tak nie odczuwam

Ja nie ucze specjalnie niczego mojego dziecka, uwazam, ze w tym wieku ma sie bawic przede wszystkim, wystarczy, ze do szkoly idzie od 4 roku zycia . Jesli cos sie uczy to przez zabawe, na spacerze. np liczymy schody, gdy schodzimy, ale tylko dlatego, ze A interesuje sie liczbami. Na spacerze ogladamy zielona trawe, czerwone kwiatki, niebieskie niebo, rysujemy brazowymi, zielonymi itp kredkami. To wszystko wychodzi jednak naturalnie.

Śniadania, kolacje, przekąski Antonio je sam. Obiad jak mu sie chce i w zaleznosci jak sobie z czyms radzi. Np zupy gorzej.
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
wpadłam Wam powiedzieć, ze tomek wczoraj pierwszy raz mnie uderzył
oczywiście miał karę, ale przeprosił mnie dopiero po rozmowie z tatą

mam nadzieję, że uda mi się wyplenić takie zachowania

z przyjemniejszych wieści - kupiliśmy wczoraj łóżko do sypialni z myślą, ze Tomek będzie na nim spał za kilka lat i mieliśmy dziś pierwszą noc w "salonie", bo już przemeblowanie zrobiliśmy (narożnik na którym spaliśmy przestawiliśmy do dużego pokoju, a ten nowy jeszcze nie przyszedł)
Na pewno bylo ci przykro, ale jestem pewna, ze takei zachowania szybko wyplenisz.
Gratuluje sofy
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Gratuluje
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
T też spał dziś sam w pokoju
Rowniez gratuluje

U nas dzisiaj piekna pogoda, wiec po drzemce Maz zabierze Antosia na spacer, a ja bede miala chwile dla siebie, bo wieczorem ide do pracy. Tak ogolnie, to nic mi sie nie chce, sily mam jedynie na to, aby zajmowac sie Antosiem miedzy dyzurami, nawet wizazowac mi sie nie chce. Za tydzien w niedziele lece z A do Polski, na prawie 2 tygodnie, a potem moze nawet nam sie uda na 2 dni pojechac prosto z Londynu do Brighton do mojej przyjaciolki. Byloby fajnie, ale to wszystko zalezy, czy uda jej sie z wolnym w tym czasie.

Milego weekendu
Stary 2011-08-20, 13:08   #319
agga19851985
Wtajemniczenie

Karo zobacz na śliczne ściany (pod końcem), fajne sówki na tapecie a dalej jeszcze fajna pościel w sówki, i wogóle tem blog jest mega

http://pokojedladzieci.blox.pl/tagi_...j-chlopca.html

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2011-08-20 o 13:09
Stary 2011-08-20, 14:47   #320
Wojtusia
Zakorzenienie

Dzien dobry

p4w wsplczuje ze Tomus uderzył Cię, pamietam jak niedawno sama to przeżywałam bardzo, poryczałam się jak dostałam w twarz. Od tamtej pory to nie nie powtorzyło, nie licząc tego ze czasem klapnie mnie gdzies w noge jak czegoś nie chcę jej dać.

Ide na kawke
Stary 2011-08-20, 15:11   #321
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

jestem ruda

widze, ze bicie na tapecie - oooojjj co tam jeden raz, ja ciagle dostaje po gebie
Stary 2011-08-20, 15:39   #322
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-08-20, 16:10   #323
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

jestem ruda
poka poka

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
jak tam?

Moja Oli ma kilka krostek jakichś, musze ją obserwować, bo nie wiem czy to nie ospa będzie. Ostatnio sąsiad maly chorował, chociaż Oliwka nie bawiła sie z nim, to jednak moze jest coś w powietrzu. Mam nadzieje jednak ze to nic poważnego. Ale to nie wygląda na ukąszenie komara.
Stary 2011-08-20, 16:17   #324
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Zapraszam chetnych do obejrzenia kuchni

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-08-20, 16:47   #325
mariolasl
Zakorzenienie

Czekoladko, gratuluję kuchni . Czy obok masz jadalnię?
Stary 2011-08-20, 17:45   #326
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

witam Was Kochane. Do bijących mnie Olafek też uderzył mial karę, bo nie przytulałam go ani nie rozmawiałam z nim i siedział u siebie w pokoju, aż przyszedł i cmoknął w rękę sam z siebie, bo mówić nie mowi to i przepraszam nie powie.

U nas znów alergia wychodzi. Mam dosyć. Czy robiłyscie dzieciom badania na pasozyty??

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 18:04   #327
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Czekoladko, gratuluję kuchni . Czy obok masz jadalnię?

blat przy ktorym beda krzesla bedzie przy wyspie-polaczony
wiec jadalni osobnej nie mamy

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-08-20, 20:21   #328
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
poka poka
.
pokazuje

czeko
zazdraszczam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG824.jpg (82,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG826.jpg (111,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG827.jpg (117,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG829.jpg (107,5 KB, 17 załadowań)
Stary 2011-08-20, 20:49   #329
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
pokazuje

czeko
zazdraszczam
:sli na: piękne są
czemu ja nie mam odwagi sobie takich zrobić....
chociaż coraz częściej mysle o rudych, bo nie moge znaleźć dla siebie koloru żadnego. każdy wymywa mi się w żołto-rudawy-nijaki, nawet wszelkie popiele, więc chyba ten rudy mi przeznaczny.
Jaka to farba nr itp?

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

blat przy ktorym beda krzesla bedzie przy wyspie-polaczony
wiec jadalni osobnej nie mamy
bardzo ładna, połeczka na wina miodzio
Stary 2011-08-20, 20:52   #330
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
:sli na: piękne są
czemu ja nie mam odwagi sobie takich zrobić....
chociaż coraz częściej mysle o rudych, bo nie moge znaleźć dla siebie koloru żadnego. każdy wymywa mi się w żołto-rudawy-nijaki, nawet wszelkie popiele, więc chyba ten rudy mi przeznaczny.
Jaka to farba nr itp?

bardzo ładna, połeczka na wina miodzio
ja zmieszalam dwa kolory - bo ogolnie rude wychodza zawsze duzo ciemniejsze niz na opakowaniu

robilam L'oreal P78 Pure Paprika - bardzo intensywna miedz + WELLATON 10/0 rozswietlony jasny blond
zmieszalam dwie cale
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości