|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Aga my tez nigdzie na wakacjach nie bylismy i chyba raczej nie pojedziemy juz
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za cynk, juz mam ochotę na rybkę dobrą. TZ już mnie pytał gdzie tam można ryby lowić, pytal o małe rzeczki, bo morskiego wędkowania nie uznaje A ja pojęcia nie mam...
|
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też padam i idę spać. Było miło nad jeziorkiem, Zuzia się wyszalała z dziećmi, brudna jak nie wiem co i padła w aucie, śpi taka
Z rana będzie szorowanie, zanim wyjdę do pracy ![]() Dobrej |
|
|
|
#304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja póki co do mojego nie mogę się przyczepić, więc mam nadzieję że i Tobie bedzie odpowiadał Cytat:
![]() Cytat:
ja zawsze jak kończę przeglądać neta etc to wchodzę w menadżera i sprawdzam jakie aplikacje są włączone i jak jest net lub FB to wyłączam![]() Dzień dobry ...ale pusto
|
|
#305 |
|
Wtajemniczenie
|
jak ja się cieszę że już piątek ![]() tylko w domu na jutrzejsza imprezkę nic nie zrobione sprzątanie nie zaczęte, menu tylko zarys... prawdę mówiąc wcale bym nie robiła tych urodzin ale z powodu teściowej muszę :/ (a mąż mi wczoraj mówi, że jak tyle problemów z tymi urodzinami - bo miał kiełbase na grilla kupic- to po co je robię wrrrr ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- acha Karo, ja wcale nie pytałam bo się np niecierpliwię, tylko pisałaś mi przed naszym wyjazdem że jutro wysyłasz i ja sobie pomyślałam że może coś z pocztą, że odesłali bo nas nie było ![]() tak że spoko, nie ma pośpiechu, możesz i za tydzień wysłac ![]() a jeszcze: Zuza nie umie liczyc, tylko ci i ćtely ale jak jej liczę i to samo alfabet to powtarza ubierac się nie umie, chyba że buty i czapeczkę, majteczki jak się jej chce naciągnie po sii tez się podciera czasami sama kolory i kształty to jak się jej uda ![]() myśle że na wszystko pryzjdzie czas
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Siedzę dzisiaj w sekretariacie, bo koleżanka ma urlop, a zastępczyni teściowa zmarła ![]() Aga Zosia nie umie kolorów, ani liczyć-uważam, że to za szybko, żeby dzieci w tym wieku tego uczyć. Kształty i owszem. Z jedzeniem różnie-najadła by się sama, ale z reguły fajniejsza jest zabawa jedzeniem, albo zwyczajnie jej się nie chce. Ubieranie ćwiczy namiętnie ostatnio, tylko dlatego, że sama chce. Wychodzi różnie-majteczki założy, ale ze spodniami gorzej, bo najczęściej dwie nogi lądują w jednej nogawce O bluzce na razie nie ma mowy![]() Mam podejście takie jak Maja-na wszystko przyjdzie czas ![]() Maju niezłe podejście małża ![]() Ja robię tylko ciasto w dniu urodzin. Tort miałam piec sama, ale ostatecznie stchórzyłam i wczoraj zamówiłam (nutellowy ). Sama zrobię jakieś mniej eksponowane ciasto![]() Miłego dnia
|
#307 | |
|
Zadomowienie
|
i jak dziś sytuacja na froncie
![]() Cytat:
czego to ludzie nie wymyślą...Ale wzory maja piekne. Najbardziej podoba mi się z kubusiem puchatkiem na zielonym tle i nadal nie wiem czy brać 140x200 czy 160x200 Może uda nam się jutro popołudniu wyskoczyć do zakopca na weekend. O ile u dziadka znajdzie się wolne łózko... ![]() Pojechała bym już dziś, ale jutro rano muszę być u mamy bo przyjedzie facet obejrzeć dom i sprecyzowac się czy da rady przed zimą przerobić ogrzewanie... A dziś kiszenie ogórków cz2. Dziś dla mamy... Ufff już niecały miesiąc i będzie spowrotem ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- a co do urodzin to ja nic nigdy nie robię. Tak się przyjeło. zawsze dzwonimy z życzeniami do siebie, i w prezencie dajemy ewentualnie czekoladę- jeśli się widzimy akurat |
|
|
|
|
#308 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
okazja zawsze jest a tak na serio - moja kolezanka dzis wraca do Anglii i musialysmy sie spotkac ostatni raz przed wyjazdemoj tam oj tam eee no luz, o 1 bylam w domu nawet kaca nie mam i jestem wyspana
|
|
#309 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Słonka
![]() Dzięki za odpowiedzi Też uważam że na wszystko przyjdzie pora i ewentualnie w zabawie można dziecko uczyć kolorów, kształtów czy liczenia, ale nic na siłe. A muszę pochwalić alana bo wczoraj siedzimy na podłodze i mówię do niego żeby podał mi (po kolei) kółko, serce, kwiatuszek, trójkąt, strzałkę (klocki które wrzuca do sortera) i wszystko bezbłednie mi podał A o jedzenie pytałam, bo widze że Alan podobnie jak i Wasze niektóre dzieci jje wybiórczo. Tzn, jesli ma bardzo ochotę to jje sam, ale parę łyżek a potem juz się bawi (placki zawsze ale to zawsze jje SAM ). Myślałam że może tylko Alan tak ma, ale widze że to chyba norma Myslicie że już czas żeby dzieciaki same sobie radziły ? A z ubieraniem to jest różnie ale najczęściej lądują dwie nogi w jednej nogawce i jest wielka złość. O skarpetkach też zapomina żeby najpierw piętę wysunąc ale za to założyć potrafi zawodowo(i to nie tylko swoje ), buty też Idę wstawić obiad do piekarnika, dziś fasolka szparagowa, szynka pieczona, i dla Alana k.gryczana a dla małża ziemniaki miłego Aaaa Svi myślałam że poległaś po wczorajszym, ale widzę że całkiem całkiem sie trzymasz Grunt to mieć zdrowie
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Aga mi zależało na szybkiej samodzielności,dlatego że szybko rodzeństwo zaplanowałam.Zależało mi też na szybkim samodzielnym jedzeniu ze względu na posłanie jej do przedszkola od 2,5 roku-choć tu się okaże jak to będzie. Dziś moje dziecko było najbrudniejsze w całym swoim życiu.Pomagała wujkowi uporać się z 2tonami węgla ale bylo szorowanie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#311 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ruuuuch
![]() U nas przeszła burza i zrobiła rozpierduche Dopiero przed paroma minutami światło włączyli, Alan kąpał sie w misce ja też Normalnie masakra bez światła. Wodę do" kąpieli" grzalismy u babci w garnku. Alan boi się burzy - chyba udziela Mu się mój strach. normalnie w oczach ma przerażenie, cały czas trzyma sie nogi, albo najlepiej na rękach. Unhola jak w Warszawie? Bo słyszałam że też niezła rozpierducha była?
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam Wam powiedzieć, ze tomek wczoraj pierwszy raz mnie uderzył
oczywiście miał karę, ale przeprosił mnie dopiero po rozmowie z tatą mam nadzieję, że uda mi się wyplenić takie zachowania ![]() z przyjemniejszych wieści - kupiliśmy wczoraj łóżko do sypialni z myślą, ze Tomek będzie na nim spał za kilka lat i mieliśmy dziś pierwszą noc w "salonie", bo już przemeblowanie zrobiliśmy (narożnik na którym spaliśmy przestawiliśmy do dużego pokoju, a ten nowy jeszcze nie przyszedł) nowa sofka firmy Innovation Living - mam nadzieję, ze się sprawdzi, bo fajne rozwiązania ma ta firma do małych mieszkań wzór stelaża: http://innovationliving.com/en/the-n...-frames/skater wzory pokrowców: http://innovationliving.com/en/the-n...special-covers pozostałe sofy z kolekcji: http://innovationliving.com/en/the-natural-choice
|
|
#313 |
|
Wtajemniczenie
|
P4w super te meble tylko za chiny nie mogę znaleźć cen, pomóż.
Tomek nie chciał Cie przeprosić czy jak to wyglądało?
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na moment...jestem na tel a tak sie ciężko cytuje...
Przyszłam się pochwalić Zu dziś zasnęła w swoim nowym łóżku Zostajemy tu na weekend, żeby Zu mogła się przyzwyczaić pierwsze co zrobiła wchodząc do em to poszła się położyć![]() Leżę w swoim łóżku i jestem przeszczęśliwa
|
#315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wersja z tańszym materacem i skrzynią na pościel ta wersalkowa ok 3500 zł, a taka jaką my wybraliśmy o wymiarach 140x200 cm 4100 zł skończyła mu się kara, przestał płakać i przyszedł do pokoju, ale nie chciał mnie przeprosić ani się przytulić - tata wziął go na bok i wtedy dopiero przyszedł i się przytulił Cytat:
T też spał dziś sam w pokojufajnie jest u siebie gratulacje
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-08-19 o 22:41 |
||
|
|
|
#316 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsza jestem ????
![]() No nie wierze, no. Olu tak myslałam że drogo bo to dość nowoczesno-ekstrawaganckie meble sa Bardzo mi się podobaja, ale niestety![]() Uparciuch z Tomka, nie ma co ![]() Karo i jak pierwsza nocka?? Jutro jedziemy do ZOO, chocby się waliło, paliło i przechodziły trąby powietrzne ![]() Miłego weekendu
|
#317 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ale mam nadrabiania Nie miałam okazji nawet podczytywać, więc idę poczytać co się u Was przez ostatnie 2 tygodnie wydarzyło ![]() Miłego weekendu .
|
|
#318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zawsze rozchodzilo sie o kase. Chociaz teraz jak moj brat jest juz dorosly, to tak mi sie marzy rodzicom zafundowac wycieczke z okazji jakies rocznicy slubu. Wiem, ze teraz czasy sa inne itp i nie ma co porownywac, ale ja tez nie jedze na typowe urlopy, tylko do rodziny, jednej lub drugiej, a czasami - wiadomo, to nie urlop. Akurat mieszkam w pieknym miejscu, wiec braku urlopu az tak nie odczuwam![]() Ja nie ucze specjalnie niczego mojego dziecka, uwazam, ze w tym wieku ma sie bawic przede wszystkim, wystarczy, ze do szkoly idzie od 4 roku zycia . Jesli cos sie uczy to przez zabawe, na spacerze. np liczymy schody, gdy schodzimy, ale tylko dlatego, ze A interesuje sie liczbami. Na spacerze ogladamy zielona trawe, czerwone kwiatki, niebieskie niebo, rysujemy brazowymi, zielonymi itp kredkami. To wszystko wychodzi jednak naturalnie. Śniadania, kolacje, przekąski Antonio je sam. Obiad jak mu sie chce i w zaleznosci jak sobie z czyms radzi. Np zupy gorzej. Cytat:
Gratuluje sofy Cytat:
Rowniez gratuluje U nas dzisiaj piekna pogoda, wiec po drzemce Maz zabierze Antosia na spacer, a ja bede miala chwile dla siebie, bo wieczorem ide do pracy. Tak ogolnie, to nic mi sie nie chce , sily mam jedynie na to, aby zajmowac sie Antosiem miedzy dyzurami, nawet wizazowac mi sie nie chce. Za tydzien w niedziele lece z A do Polski, na prawie 2 tygodnie, a potem moze nawet nam sie uda na 2 dni pojechac prosto z Londynu do Brighton do mojej przyjaciolki. Byloby fajnie, ale to wszystko zalezy, czy uda jej sie z wolnym w tym czasie.Milego weekendu
|
|
#319 |
|
Wtajemniczenie
|
Karo zobacz na śliczne ściany (pod końcem), fajne sówki na tapecie
a dalej jeszcze fajna pościel w sówki, i wogóle tem blog jest mega ![]() http://pokojedladzieci.blox.pl/tagi_...j-chlopca.html
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2011-08-20 o 13:09 |
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
p4w wsplczuje ze Tomus uderzył Cię, pamietam jak niedawno sama to przeżywałam bardzo, poryczałam się jak dostałam w twarz. Od tamtej pory to nie nie powtorzyło, nie licząc tego ze czasem klapnie mnie gdzies w noge jak czegoś nie chcę jej dać. Ide na kawke |
|
|
|
#321 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jestem ruda ![]() widze, ze bicie na tapecie - oooojjj co tam jeden raz, ja ciagle dostaje po gebie
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
poka poka
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Moja Oli ma kilka krostek jakichś, musze ją obserwować, bo nie wiem czy to nie ospa będzie. Ostatnio sąsiad maly chorował, chociaż Oliwka nie bawiła sie z nim, to jednak moze jest coś w powietrzu. Mam nadzieje jednak ze to nic poważnego. Ale to nie wygląda na ukąszenie komara. |
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam chetnych do obejrzenia kuchni
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladko, gratuluję kuchni
|
#326 |
|
Wtajemniczenie
|
witam Was Kochane. Do bijących mnie Olafek też uderzył mial karę, bo nie przytulałam go ani nie rozmawiałam z nim i siedział u siebie w pokoju, aż przyszedł i cmoknął w rękę sam z siebie, bo mówić nie mowi to i przepraszam nie powie.
U nas znów alergia wychodzi. Mam dosyć. Czy robiłyscie dzieciom badania na pasozyty??
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
blat przy ktorym beda krzesla bedzie przy wyspie-polaczony wiec jadalni osobnej nie mamy
|
#328 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() :sli na: piękne sączemu ja nie mam odwagi sobie takich zrobić.... chociaż coraz częściej mysle o rudych, bo nie moge znaleźć dla siebie koloru żadnego. każdy wymywa mi się w żołto-rudawy-nijaki, nawet wszelkie popiele, więc chyba ten rudy mi przeznaczny. Jaka to farba nr itp? Cytat:
|
|
|
|
|
#330 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
robilam L'oreal P78 Pure Paprika - bardzo intensywna miedz + WELLATON 10/0 rozswietlony jasny blond zmieszalam dwie cale
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

A ja pojęcia nie mam...
Z rana będzie szorowanie, zanim wyjdę do pracy 
NIE LUBIĘ TROLLI

i wczoraj zamówiłam (nutellowy
czego to ludzie nie wymyślą...

i musialysmy sie spotkac ostatni raz przed wyjazdem![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

T też spał dziś sam w pokoju