|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3781 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 729
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 514
|
Cytat:
Ogólnie to siê czujê do¶æ dobrze. |
|
|
|
|
#3783 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 395
|
A ile wa¿ycie i przy jakim wzro¶cie?
Moja waga stale mie¶ci siê w przedziale 54-55kg przy 170 cm wzrostu. Kiedy¶ z powodu stresu schud³am do 48 kg i w³osy zacze³y lecieæ. Edytowane przez KONICZYNKA 47 Czas edycji: 2011-08-19 o 22:23 |
|
|
|
#3784 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 804
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
I dziwisz siê, ¿e w³osy Ci wypadaj±?
|
|
|
|
#3786 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje, joanna453, za odpowiedz.
Napewno wypróbuje polecone przez Ciebie szampony, tylko jeszcze chce do koñca zu¿yæ ten obecny i zobacze jak efekty. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- No i dziwie i nie. Dawniej w okresie gimnazjum to wa¿y³am oko³o 44 kg i jeszcze by³am wy¿sza. I w³osy mia³am do pasa , bujne. Ani jeden mi nie wypada³, naprawde. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Ogólnie to naprawde mam wielki apetyt, zw³aszcza w takiej porze nocnej. No i co zjem, to zaraz jestem g³odna , czyli taki worek bez dna. Od zawsze tak mia³am, wiêc nic nie robi³am z tym. A te¿ nie wygl±dam na jak±¶ wychudzon± czy co¶, jestem szczup³a, ale nie do przesady. A te w³osy to przez zaburzenia hormonalne, a zaburzenia hormonalne przez stres d³ugotrwa³y. Tak my¶lê. |
|
|
|
#3787 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Problemem natomiast jest ich ilo¶æ. Kilkana¶cie dziennie to super , "standard" to kilkadziesi±t, problemem staje siê jednak jak wypada sto i wiêcej...W wieku gimnazjalnym ma siê te¿ inn± budowê cia³a i masê bo organizm skupia siê na wzro¶cie... ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
ale np zacznij od porz±dnego ¶niadania na ciep³o + mnóstwo warzyw, potem II ¶niadanie, obiad z dwóch dañ i deseru a na kolacjê co¶ lekkostrawnego. Ja tak jem. |
||
|
|
|
#3788 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
Ja mam te¿ straszny problem z wypadaniem w³osów. Czê¶ciowo pewnie przez dawne farbowanie i prostowanie. Od jakiego¶ czasu nie stosuje ju¿ tego, ale nadal mam problem z sypaniem siê w³osów.
Musze popróbowaæ dobrych kosmetyków.
|
#3789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na studiach to by³am pod wielkim stresem, potem zannik³y mi miesi±czki, sta³y siê bardzo niereguralne i od tamtej pory zaczê³y wypadac w³osy i dosta³am ten ³upie¿ t³usty. Ale badania krwi, te morfologie, nie morfologie mam jak zawsze jak najbardziej w porz±dku. Tak¿e nigdy nie mia³am potrzeby zmieniac mojej wagi i staraæ siê usilnie przytyæ. Ogólnie to tak od 2 miesiêcy to tych w³osów, które mi wypadaj± jest mniej. Podczas mycia to napewno od 100-150. Ale jak w³osów nie myjê to dziennie wypada ich tak oko³o 30-50. Jest du¿o lepiej teraz , ni¿ by³o dawniej, ale nie wiem czemu to zawdzieczam. A co do wagi... to teraz jest ni¿sza, bo mam wiêcej ruchu. W okresie zimowym to zdarza mi siê wa¿yæ i 51 kg. W okresie letnim, zawsze mi ubywa tych kilogramów. To ja mam pytanie do Ciebie, czy w zwi±zku z tym co i Ty napisa³a¶ i ja , czy co¶ proponujesz ? Nie wiem, mo¿e jednak powinnam udac siê do dietetyka, ale ja teraz od lekarzy stronie póki co. KONICZYNKA47, to co napisa³a¶ co do posi³ków w ci±gu dnia, to ja tak wszystko jem . No mo¿e a¿ tak du¿o warzyw nie jadam. Znaczy nie wiem ile to jest du¿o. Ale zwsze jest ¶niadanie porz±dne i drugie ¶niadanie, a obiad to tylko sk³adaj±cy siê z dwóch dañ. No i oprócz tego wszystkiego to jest i podwieczorek i kolacja, a dodatkowo no w nocy lubie podjadaæ . Edytowane przez Malgorzatka21 Czas edycji: 2011-08-19 o 22:53 |
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
Mo¿esz spróbowac wybraæ siê do dietetyka. U mnie w domu wszyscy maja bzika na punkcie zdrowego od¿ywiania siê wiêc nigdy nie korzysta³am z dietetyków.
Ale musisz tez wzi±æ pod uwagê, ¿e skoro lekarz mówi Ci ¿e masz niedowagê to co¶ w tym jest i lepiej go pos³uchaæ
|
|
|
|
#3792 | |
|
Rozeznanie
|
Tak bada³am hormony. Ostatnie badania mia³am robione chyba w lutym.
Mia³am podwy¿szon± prolaktynê ( ale tym siê nikt specjalnie z lekarzy nie martwi³). I wysz³o mi, ¿e mog³abym mieæ wiêcej estrogenów. Oprócz tego to TSH, ft3, ft4, LH, FSH i DHEAS w porz±dku wysz³y. Dosta³am od lekarza tabletki na uregulowanie miesi±czek. Dosta³am Luteine, Estrofem i co¶ jeszcze, ale ju¿ nie pamiêtam nazwy. Po za¿ywaniu tych tabletek nie mog³am dostac okresu, ale w tej chwili chyba siê uregulowa³o. ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
To , ze mam niedowagê to ja to wiem ju¿ odk±d pamiêtam. Ale te¿ lekarze zlecali mi badania krwi, a skoro te wychodzi³y zawsze naprawdê rewelacyjnie, to ju¿ nikt siê tym nie martwi³. Tym bardziej, jak ja zawsze czu³am i czujê siê dobrze, rzadko kiedy chorujê . |
|
|
|
|
#3793 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 339
|
Ponawiam pytanie, co mo¿na przebadaæ by wykryæ przyczynê ³ysienia? A Wy co badacie? Doradzicie mi co¶? W poniedzia³ek chcê pochodziæ po lekarzach by spróbowaæ wyci±gn±æ skierowania, bo nie widzi mi siê wydawaæ 400z³ na same badania laboratoryjne ;/
|
|
|
|
#3794 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
Cytat:
Znalaz³am co¶ takiego: "Mo¿na wykonaæ trichogram (badanie stanu korzenia w³osów), w którym stwierdza siê zwiêkszenie liczby w³osów ¶cieñcza³ych (dysplastycznych), oraz zwiêkszenie liczby w³osów telogenowych w typowych dla ³ysienia okolicach. Obserwuje siê ponadto zmienn± grubo¶æ w³osów anagenowych. Istotnym jest tak¿e badanie w³osów w kierunku zaburzeñ pierwiastkowych /Tkankowa Analiza Pierwiastków/. Wyrównywanie na tej podstawie zaburzeñ zdecydowanie poprawia kondycjê w³osów."
|
|
#3795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jakie badania laboratoryjne robicie? U mnie to raczej nie przez tarczycê w³osy lec± ... |
|
|
|
|
#3796 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Witajcie,
to mój pierwszy post na forum i nie za bardzo wiem, w którym w±tku go napisaæ. Forum jest tak obszerne, ¿e ciê¿ko siê z pocz±tku nie zagubiæ i mam nadziejê, ¿e potraktujecie mnie ulgowo ![]() Postanowi³am napisaæ, gdy¿ od pewnego czasu mam problem z wypadaniem w³osów. Zaczê³o siê od leków antydepresyjnych, które ca³kowicie rozregulowa³y mój organizm. Zanik³a miesi±czka i w tym samym momencie zaczê³am traciæ mnóstwo w³osów. Dziennie potrafi³o ich wypa¶æ nawet 300, by³am za³amana. Dopiero dermatolog zapisa³ mi odpowiednie leki i wszystko wróci³o do normy. By³ okres, ¿e przez ca³y dzieñ wypada³o mi maksimum 15-20 w³osów, w tej chwili jest to od 50 w górê. Martwi mnie to, choæ staram siê nie wpadaæ w panikê. Muszê przyznaæ, ¿e od momentu, kiedy zaczê³y mi wypadaæ, popad³am w maniê dba³o¶ci o w³osy i sprawdzania ich stanu. Zakupi³am ju¿ suplementy, kuracjê Seboradin w ampu³kach, pijê pokrzywê. Poza tym olejki, odpowiednie szampony, od¿ywki itd. Mam nadziejê, ¿e wszystko siê ustabilizuje. Mam w³osy za pas, gêste i b³yszcz±ce, bardzo o nie dbam i ka¿dy kolejny dzieñ, w którym wyci±gam ca³e ko³tuny ze szczotki mnie przera¿a. Dwa miesi±ce temu zafarbowa³am w³osy kremem koloryzuj±cym z Garniera i w³a¶ciwie od tego momentu siê zaczê³o. Dzisiaj u¿y³am balsamu koloryzuj±cego Henna z firmy Vanita i kiedy sp³ukiwa³am farbê, wyci±ga³am w³osy w nieskoñczono¶æ! Tak samo by³o poprzednio z kremem z Garniera. Dzisiaj wypad³o ich ponad 100, zastanawiam siê czy mo¿e mieæ to jaki¶ zwi±zek z farbowaniem? W koñcu henna jest siln± od¿ywk±. Mo¿e to przypadek, a mo¿e zwyczajnie podczas nak³adania farby si³± rzeczy siê w³osy szarpie, szczególnie przy takiej d³ugo¶ci. Czy powinnam siê tym martwiæ? Macie mo¿e jakie¶ do¶wiadczenia zwi±zane z wypadaniem w³osów w trakcie farbowania? Podczas normalnego mycia wypada mi ich kilka/kilkana¶cie, nigdy w takiej ilo¶ci jak dzisiaj. Proszê o jak±¶ poradê, naprawdê zaczynam panikowaæ z powodu w³osów ;p |
|
|
|
#3797 |
|
Agencja Spamu - Nie staæ nas na reklamê, wiêc spamujemy!
Wiadomo¶ci: 213
|
S³uchajcie,a czy zabieg mezoterapii moze byc skuteczny jesli w³osy w dosyc du¿ych ilosciach wypadaja po ci±zy ? Bo trace i si³y i w³osy...
|
|
|
|
#3798 |
|
Zadomowienie
|
W±tpiê. Mo¿e zacznij stosowaæ wcierki np z czarnej rzodkwi.
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 154
|
Phina - niestety, ale Venita to nie jest czysta henna
Najlepsza jest Khadi i moim zdaniem Eld
|
#3800 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 852
|
Dla tych co nadal szukaj± przyczyn wypadania w³osów (powi±zanych z np stresem, przebytymi chorobami, antybiotykami) polecam poszukaæ w google i poczytaæ co¶ o kandydozie/dro¿d¿ycy organizmu. Ja po paru latach zmagania siê z wypadaniem (czasowym) chyba znalaz³am przyczynê.
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na razie biorê antybiotyk i probiotyki staram siê zmieniæ dietê. Mam nadzieje ¿e to pomo¿e bo na prawdê czujê ¿e co¶ ze mn± nie tak ale takie objawy zazwyczaj lekarze pomijaj±. Jak sobie pomy¶lê ¿e jaki¶ grzyb podbiera mi witaminy, minera³y, produkuje toksyny to nie dziwiê siê ¿e w³osy lec±. Edytowane przez abercrombie&fitch Czas edycji: 2011-08-21 o 22:03 |
|
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym o sobie czyta³a. Ja bra³am 2 antybiotyki (od stycznia do marca) na zapalenie jelit i od tej pory mam ci±g³e problemy z przewodem pokarmowym
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul Edytowane przez DarkNoir Czas edycji: 2011-08-21 o 22:24 |
|
|
|
|
#3804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jeszcze dzisiaj zauwa¿y³am bia³y nalot na jêzyku co te¿ jest objawem kandydozy. |
|
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 107
|
Cytat:
zbadaj tsh, to nie zaszkodzi, a mo¿e co¶ wyja¶ni
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 576
|
hej,
U mnie od kilku tygodni istna tragedia- w³osy wypadaj± gar¶ciami Od zawsze farbuje na blond, maj± tendencje do wypadania i ³amania ale to co siê teraz dzieje doprowadza mnie do sz³u Pod koniec zimy zaczê³y siê problemy, takie strupy na g³owie, pieczenie itp, dosta³am od alergolog emulsje to smarowania i przesz³o, chwilowo Jako takiego ³upie¿u nie mam tylko to okropne swêdzenie. Jedynym ratunkiem dla mnie by³ head&shoulders ale on spowodowa³,¿e moje w³osy siê od niego uzale¿ni³y Postanowi³am wypowiedzieæ wojnê koncernowi i powiedzieæ NIE dla kosmetyków, które uzale¿niaj±. Dzi¶ zrobi³am sobie listê zakupów, wybieram siê do apteki i mam zamiar konsekwentnie trzymaæ siê planu naprawczego w³osów ![]() w ruch idzie: -szampon radical lub seboradin oraz jako dodatek np raz w tygodniu nizoral - ampu³ki radical lub seboradin -nafta kosmetyczna - witaminy ci±gle biorê oraz trzymam dietê bogat± w warzywa i ryby mam nadziejê,¿e to pomo¿e bo jak nie to muszê zrobiæ ciach ciach na krótko- najwiêksza tragedia jest nad czo³em, choæ ci±gle odrastaj± mi takie ma³e antenki |
|
|
|
#3807 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzi¶ by³am znowu u endo, i da³a mi skierowanie do szpitala na oddzia³ endokrynologiczny [nie w moim mie¶cie;/] by tam zrobili mi wszelkie badania bo jej pula na ten rok ju¿ siê wyczerpa³a ;/
Ale coraz bardziej siê zastanawiam nad t± kandydoz± ... prawie wszystkie objawy mi siê zgadzaj±, ale jak to sprawdziæ by wynik by³ wiarygodny? |
|
|
|
#3808 |
|
Rozeznanie
|
Ja robi³am w Rzeszowie badanie krwi w kierunku grzybów dro¿dzopodobnych, no i nic mi tam nie wysz³o.
By³am przekonana, ¿e mam te grzyby, a zw³aszcza ta candide, gdy¿ objawy wskazywa³y na jej obecno¶æ. Koszt badania oko³o 50 z³. |
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 576
|
hej
wczoraj dorwa³am seboradin- ampu³ki i szampon od razu sobie zaaplikowa³am na wieczór jedn± dawkê- rano w³osy by³y idealne, swêdzenie ust±pi³o i jak zawsze z rañca muszê myæ w³osy tak tym razem nie by³o takiej potrzeby na razie wielki punkt dla seboradinu |
|
|
|
#3810 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 970
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

jakbym o sobie czyta³a. Ja bra³am 2 antybiotyki (od stycznia do marca) na zapalenie jelit i od tej pory mam ci±g³e problemy z przewodem pokarmowym
zbadaj tsh, to nie zaszkodzi, a mo¿e co¶ wyja¶ni