|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 107
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Cytat:
|
|
#3752 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 431
|
Cytat:
Dziêki, przejrzê sobie ten w±tek ![]() Cytat:
. Chyba, ¿e siê mylê, wtedy bym chêtnie wypróbowa³a
|
||
|
|
|
#3753 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 763
|
|
|
|
|
#3754 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 300
|
U mnie po miesiêcznym stosowaniu Biotebalu i szamponu Pharmaceris nie widaæ najmniejszej nawet poprawy.
W³osy lec± strasznie, do tego znowu pojawi³y siê odrosty, tym razem jednak spróbuje pomalowaæ henn±, tak jak radzicie ![]() Dzi¶ umówi³am siê na kolejn± wizytê u dermatologa, na 18 sierpnia. Zobaczê co tym razem mi powie, o ile ca³kowicie nie wy³ysiejê do tego czasu ![]() Nie mam ju¿ si³y i zdrowia, ¿eby w ogóle dotykaæ te w³osy.
"(...) i poznacie Prawdê, a Prawda was wyzwoli." (J 8:32) 27.10.2006r. 9.09.2014r. 2016r.
|
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 154
|
Cytat:
By³am dzisiaj u mojej fryzjerki, przy okazji ciêcia w³osów dowiedzia³am siê, ¿e mam sporo nowych w³osów to teraz mam tylko nadziejê, ¿e te przynajmniej nie bêd± mi wypada³y ![]() ![]() ale i tak siê cieszê ![]()
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 290
|
Dziewczyny, ratunku.
Widzê ¿e macie do¶wiadczenie, albo próby ku temu by nie wypada³y w³osy, mo¿ecie mi pomóc? Bêdê wdziêczna. Od miesi±ca - pó³tora lec± mi w³osy. Wypadaj±. Nie wiem co robiæ, co mo¿e byæ przyczyn±, a co zrobiæ by nie wypada³y. Jakie¶ 2 miesi±ce temu, 1 miesi±c to co zaistnia³o a mog³o mieæ wp³yw: - odstawi³am pigu³ki antykoncepcyjne, bra³am 3 lata, ale zrobi³am miesi±c przerwy i wróci³am ze wzglêdu na wypadanie w³osów (mo¿e to od tego?), cerê, z³e nastroje - zaczê³am ³ykaæ Biotynê Puritan Prides 5 mcg i Humwait Z (skrzyp i pokrzywa) - stosujê wcierkê w skalp - lioton seboradin + krople olejku eterycznego i rozmarynowego. Stres taki sam poziom jak zawsze. Czyli nie przechodzê za du¿ego. Dieta - jem normalnie tak samo ca³y czas. Farbowanie - od roku farbujê pasemka platynowe i nigdy nie by³o nic takiego. Co mogê zrobiæ?
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcierka i suplement to ju¿ co¶, powinny pomóc, ciê¿ko tylko powiedzieæ po jakim czasie
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.helfy.pl/list_products.ph...&sphrase=khadi
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
|
#3759 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 33 313
|
Ja zawsze mialam problem z wypadajacymi wlosami. Jednak od jakiegos czasu jest to juz koszmar. Wypadla mi ponad polowa.
Nawet nie moge zwiazac ich w kucyk bo czuje, jakby ktos mnie za wlosy ciagnal. Czesto boli mnie skora glowy. TO juz sie jednak wczesniej zdarzalo. Zaczelam lykac Biotebal i wcierac lotion Seboradinu. Do tego do mycia uzywam szamponu cynamonowego z Lusha. Naprzemiennie doloze kofeinowy szampon Alpecin. Mam bardzo dlugie wlosy, ale wygladaja strasznie bo jest tak nie wiele. Plakac mi sie chce na mysl o obcieciu. Tyle czasu je zapuszczalam. |
|
|
|
#3760 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 71
|
czesc !
mam 17 lat i od 2 miesiecy wypadaj± mi w³osy. zakupi³am sobie naftê. po umyciu nia wypad³o mi ich jeszcze wiecej. chociaz zawsze duzo wypada. mam zrobione badania krwi i lekarz rodzinny powiedzial ze wszystko jest ok. nigdy sie nie ochudza³am. mialam takie ³adne w³osy :< teraz nawet boje sie je czesac bo tak wychodz± ! do jakiego lekarza powinnam sie udac ? jakie preparaty stosowac na poczatek ? pomocy ! a i do dodam ze nie prostuje i nie farbuje ich Edytowane przez aneciashow Czas edycji: 2011-08-17 o 17:58 |
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze jedno - my³a¶ naft± czy mnie oczy myl±?
|
|
#3762 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 71
|
nie uzywalam samej nafty, zmylam szamponem. nie przytylam gwaltownie ... i raczej nie swedzi mnie glowa. dzisiaj kupie sobie szampon johnsons dla dzieci do wlosów. pojde do fryzjera podciac je, i chyba kupie Vitapil. ale slyszalam ze niektorym dziewczynom jeszcze bardziej wypadaja przez toi sie boje troche. czyli najpierw powinnam pojsc do dermatologa tak ? on zleci mi jakies badania ?mialam morfologie krwi czyli ogólne chyba i hemoglobine ktora mialam w normie. natomiast poziom limfocytów mia³am 50.3 % a norma jaka jest ? slyszalam ze podwyzszony poziom o nadczynnosci tarczycy tez moze swiadczyc. czyli jakie badania mam sobie zrobic ;/ ?
Edytowane przez aneciashow Czas edycji: 2011-08-18 o 09:46 |
|
|
|
#3763 |
|
Zadomowienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;28769753]Ja zawsze mialam problem z wypadajacymi wlosami. Jednak od jakiegos czasu jest to juz koszmar. Wypadla mi ponad polowa.
Nawet nie moge zwiazac ich w kucyk bo czuje, jakby ktos mnie za wlosy ciagnal. Czesto boli mnie skora glowy. TO juz sie jednak wczesniej zdarzalo. Zaczelam lykac Biotebal i wcierac lotion Seboradinu. Do tego do mycia uzywam szamponu cynamonowego z Lusha. Naprzemiennie doloze kofeinowy szampon Alpecin. Mam bardzo dlugie wlosy, ale wygladaja strasznie bo jest tak nie wiele. Plakac mi sie chce na mysl o obcieciu. Tyle czasu je zapuszczalam.[/QUOTE] Podobno jak boli skóra g³owy to mo¿e oznaczaæ niedobór cynku.
|
|
#3764 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 26
|
Do inverso: nie s±dzê aby Alpicort E i ten Loxon 5% zacz±³ tak szybko dzia³aæ... Dosta³am dok³adnie te same dwa specyfiki, gdy babka stwierdzi³a mi ³zs, ale niestety poprawy nie widzia³am po zastosowaniu. Czytaj±c Wasze wypowiedzi stwierdzam fakt, i¿ muszê porobiæ badania w stronê tarczycy - niestety moja dermatolog nic mi nie przepisa³a. Pocz±tkowo t³umaczy³am sobie tê przypad³o¶æ prac± w klimatyzowanym miejscu (restauracja gdzie klima jest na sali a w gor±cej jak piek³o kuchni ju¿ nie i biegaj±c po 12 godzin w roli kelnerki z sali po posi³ki do kuchni i z kuchni na salê moje gruczo³y ³ojowe na g³owie ju¿ nie wytrzyma³y), ale teraz po skoñczeniu pracy tam widzê, i¿ mo¿e s± jeszcze inne przyczyny ³zs. Dodajê, ¿e moja mama i siostra choruj± na tarczycê (mama na niedoczynno¶æ, siostra nadczynno¶æ).
Aktualnie naprzemiennie stosujê szampon Vichy Dercos do ³upie¿u t³ustego, mam jeszcze pó³ butelki Clarsebicu szampon i ¿el, dobry jest te¿ Kerium z La Roche-P. i Pirolam szampon. Choæ nic z tych rzeczy do koñca nie jest skuteczne... A do tego wysusza tak moje koñcówki, ¿e a¿ strach, ale akurat w sumie to najmniejszy problem... £ZS to straszna choroba
|
|
#3765 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 339
|
Dziewczynki,
orientujecie siê jakie badania krwi powinnam jeszcze zrobiæ oprócz ¿elaza i ferrytyny? Jakie ¿eñskie hormony? I w jakim dniu cyklu je zrobiæ by wynik by³ rzetelny? Chcê je zrobiæ odp³atnie, bo ¿aden lekarz nie chce mi wypisaæ zlecenia ;/ |
|
|
|
#3766 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 503
|
Cytat:
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Kasia&ye ar=2013&month=5&day=31&ba bycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
|
|
|
#3767 |
|
Raczkowanie
|
By³am dzi¶ na drugiej wizycie u dermatologa. Obejrza³a, powiedzia³a, ¿e mam ³adne w³osy i szkoda, ¿e wypadaj±. Zada³a kilka pytañ i przepisa³a Loxon 2% + masa¿ g³owy + dalej mam braæ Vitapil- co do niego, to u¿ywa³am go przez miesi±c i nie zauwa¿y³am wzmo¿onego wypadania, wiêc mo¿na spokojnie go kupiæ, chocia¿ nie polecam, bo cudów to on nie zdzia³a³.
Mo¿e która¶ z Was ju¿ stosowa³a Loxon? Pomaga? Czy aplikowanie go jest uci±¿liwe?
"(...) i poznacie Prawdê, a Prawda was wyzwoli." (J 8:32) 27.10.2006r. 9.09.2014r. 2016r.
|
|
|
|
#3768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 290
|
Cytat:
dziêkujê. a co¶ jeszcze jakby¶ mog³a mi podpowiedzieæ, albo Inne Dziewczyny, na te wypadanie? w sensie ¿e dbam kapsu³kami albo szamponami tak?
|
|
#3770 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 254
|
Cytat:
Post kierujê do dziewczyn, które nie robi³y badan krwi- zróbcie jak najszybciej, oszczedzi wam to stresu, pieniêdzy i zdrowia Pozdrawiam
|
|
|
#3771 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Dobrze, ¿e zrobi³a¶ badania. U mnie stan w³osów te¿ pogorszy³ siê na studiach, w akademikach mieli¶my okropn± wodê - w³osy siano, na skórze wypryski
|
|
|
|
#3772 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 514
|
Dziewczyny, a czy niedowaga mo¿e byæ przyczyn± wypadania? Brakuje mi prawie 20kg
|
|
|
|
#3773 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczeta,
mam takie zapytanie, a raczej spostrze¿enie. Wydaje mi siê, ¿e zrobi³am sobie krzywdê nieprawid³owym u¿yciem od¿ywki, ale nie jestem pewna czy to rzeczywi¶cie mo¿liwe czy to tylko moja psychoza na punkcie w³osów. Od ok. pó³ roku u¿ywa³am od¿ywkê wax (zdjêcie ni¿ej) nieregularnie, ok raz w miesi±cu, ale zawsze stosowa³am siê do instrukcji, czyli g³owê zawiniêt± foli± i rêcznikiem nagrzewa³am suszark±, ¿eby by³o w³oskom ciep³o bo podobno tylko wtedy od¿ywka dzia³a. W ubieg³ym tygodniu nie chcia³o mi siê bawiæ z suszark± i pomy¶la³am ¿e naturalne ciep³o jakie wytwarza g³owa pod foliowym kokonem powinno wystarczyæ. Jakie by³o moje zdumienie gdy po sp³ukaniu od¿ywki wyczesa³am ogromn± gar¶æ w³osów :what: nigdy w ¿yciu nie wyczesa³am a¿ tyle przy jednym szczotkowaniu. Przy kolejnych myciach wypada³o coraz mniej w³osów. Czy to mo¿liwe ¿eby ¼le u¿yta od¿ywka tak zmasakrowa³a moj± czuprynê? |
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
|
#3775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakie badanie krwi robi³a¶? Zwyk³± morfologiê?
|
|
|
|
|
#3776 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 395
|
|
|
|
|
#3777 |
|
Raczkowanie
|
Parabeny parabenami, ale wcze¶niej nic takiego siê nie dzia³o, a po tym jednym razie bez suszarki wystraszy³am siê ¿e zostanê ³ysa.
|
|
|
|
#3778 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczêta,
wg notatek z m±drej ksi±¿ki 'Kosmetyka pielêgnacyjna' przy problemach z wypadaniem w³osów powinno siê zrobiæ nastêpuj±ce badania: - wolny testosteron - dehydroepiandrosteron - DHEA lub siarczan dehydropiandrosteronu DHEAS - androstendion - prolaktyna - TSH, FT3, FT4 - ¿elazo + ferrytyna - morfologia krwi Co jeszcze mo¿na przebadaæ by wykryæ przyczynê ³ysienia? Jakie inne badania wykonujecie? Doradzicie?
Edytowane przez inverso Czas edycji: 2011-08-19 o 18:40 |
|
|
|
#3779 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 804
|
Cytat:
Ja jak uda³am siê do pewnego lekarza endokrynologa-internisty, to on po zbadaniu mnie , powiedzia³, ¿e w³a¶nie w³osy napewno wypadaj± mi przez niedowagê ( oko³o 10-12 kg) i niby mam pocz±tki anoreksji. Tylko ja to zbagetelizowa³am, bo zawsze by³am takiej drobnej budowy. Tym bardziej, ¿e bardzo du¿o jem , tylko mam te¿ bardzo szybk± przemianê materii. A lekarz ju¿ zacz±³ dopytywac mnie gdzie ja chowam jedzenie itp. W ogóle mnie nie s³ucha³ , ¿e du¿o jem. Tak¿e z t± moj± niedowag± ja nic nie robiê, jem tyle jak dawniej i czujê sie dobrze. Ale Ty mo¿e masz jakie¶ dolegliwo¶æi, które jeszcze wskazuj±, ¿e to przez ta niska mase cia³a wypadaj± w³osy ? A ogólnie jak zawsze czujesz siê ? Jeste¶ os³abiona , albo jakie¶ zawroty g³owy ? ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Ja juz korzystaj±c z okazji, to napisze na temat moich w³osów. Dla przypomnienia : Mnie wypadaj± w³osy od oko³o 2 lat. Oczywi¶cie nik nie zdiagnozowa³ u mnie tej przyczyny wypadania i tak lata³am od lekarza do lekarza. Stanê³o na tym, ¿e parawdopodobnie w³osy wypadaj± mi przez ³upie¿ t³usty , który mam, a który dosta³am w wyniku zaburzeñ hormonalnych. Na ten ³upie¿ t³usty stosujê ju¿ od 2 tygodni Professional Catzy Healing Shampoo. W³osy nie wypadaj± po nim wiêcej, ale te¿ nie mniej. W dodatku nadal mam ten ³upie¿ t³usty na g³owie, wiêc chyba zakupiê wkrótce jaki¶ mocniejszy szampon. |
|
|
|
|
#3780 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 395
|
Spróbuj na ³upie¿ szamponów: Polytar Liquid oraz Ketoxin Forte.
Wg mnie to najlepsze szampony, kosztuj± ok 20 z³ |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

i to wiele z nich mo¿e pomóc przy wypadaniu
nie ¿e reklamujê

. Chyba, ¿e siê mylê, wtedy bym chêtnie wypróbowa³a