|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
moge o cos spytać? jeśli teraz jestem w 9tc+3 dni to zaokrągla się ten wynik do 10 czy jeszcze do 9?? bo ja to już zglupiałam i nie wiem...
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- dooobra dziewuszki, ide spac
|
|
#2913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieki za odp dobranoc
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzien dobry Nie chodze czesciej siusiu (pije jak pilam ok 1,5-2 l wody dziennie, chodze sikac jak zwykle) i w nocy tez sie nie budze (na szczescie). Ale staram sie wieczorem nie pic juz, zeby mnie siusiu nie budzilo tez. Chodzi o to ze od kilku dni nad ranem, mimo ze nie czuje parcia na cewke moczowa to przy przewracaniu sie z boku na bok strasznie boli mnie brzuch - umiem wtedy lezec tylko na boku i nic nie czuje, ale tragedia jest polozyc sie na plecy (bardzo boli) badz przewrocic na druga strone .... Mam macice w tylozgieciu wiec podejrzewam ze dlatego dalej moj pecherz moze miec sporo miejsca i nie musze latac do wc co 5 minut, ale na lezaco jest masakra. Jak sie wysiusiam to wszystko wraca do normy. Tez tak macie?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() emigra mnie tez boli brzuch jak mi sie chce siusiu. Tzn mi sie chce..... ja w nocy wstaje z 2-3 razy.
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie nie
moze raz mi sie zdarzylo wstac w nocy, ale to sie opilam wieczorem, wiec nic dziwnego domyslam sie ze to raczej normalne, ale nie zbyt przyjemne nistety ....
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie wieczorem nie opijam tez a latam do wc codziennie w nocy
![]() Wczoraj farbowąłam wloski na ciemny brąz. tzn szamponetką. Tz powiedział ze w takich bardzo ciemnych mi tez ładnie(daaaaaaaaawno takich nie miałam bardzo ciemnych) i pyta sie czy na jeszcze ciemniej bym mogła ale nie zrobie sie czarna, nie nie.. :P
|
#2920 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, to jest tak: 9 tydzień i 3 dzień - ginekolodzy mówią, że to 9 tydzień, ale tak naprawdę jesteście w 10 tygodniu - leci ten 10 tydzień. To tak jak z latami, mam 31 lat i 11 miesięcy, to leci mi to 32, prawda? choć jeśli ktoś spyta to mówię, że 31 (no bo 32 nie skończyłam jeszcze).
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28868504]Dziewczyny, to jest tak: 9 tydzień i 3 dzień - ginekolodzy mówią, że to 9 tydzień, ale tak naprawdę jesteście w 10 tygodniu - leci ten 10 tydzień. To tak jak z latami, mam 31 lat i 11 miesięcy, to leci mi to 32, prawda? choć jeśli ktoś spyta to mówię, że 31 (no bo 32 nie skończyłam jeszcze).[/QUOTE]
ja tez sie pytałam lekarza ostatnio a zaczal mi sie wtedy 7 tydzien to on mowil ze to 6t1d , suwaczki tez w ten sposob liczą, a inne strony to ze wlasnie 7 tydzien. czyli teraz jestem w 8 tygodniu a w czwartek zacznie mi sie 9
|
#2922 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() oj ja też się budzę w nocy siusiu, na szczęście tylko raz i z reguły jest to zawsze w okolicach godziny 1 ![]() a ja właśnie okno umyłam w salonie bo juz było tak brudne od deszczu i obsrane przez muchy że patrzeć na nie mogłam tylko firanek nie zdejmowałam, zbyt duży wysiłek byłby to chyba, poczekam aż mąż wróci i zdejmie te brudne i założy mi świeże
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czasem czuję się tak jakbym cały dzień na karuzeli była - dziwne uczucie;/ jak mi mdłości przychodzą to biorę miętowego cukierka a Ty jak sobie radzisz??
|
|
|
|
|
#2924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze ze firanek nie zdejmowalas, nie wiem ile w tym prawdy ale ponoc ciezarne nie powinny zdjemowac ani zawieszac firanek i zaslon.ja pije bardzo duzo w ciagu dnia, zawsze duzo pilam wody (ponad 1,5l dziennie), chodze siusiu o wiele czesciej, w nocy nie - ale o 6 rano juz musze isc ....TZ zadowolny w sumie bo przy okazji wypuszczam psa to moze sobie polezec. |
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Dzis usciskam synka ![]() emigra najlepiej jak zapytasz lekarza lub polozna o te bole, zupelnie nie mam pojecia czemu boli Cie brzuszek i jak to jest w tylozgieciu... mnie nie boli tak jak Ciebie...mnie za to kluja jajniki jak kicham ale tez nie zawsze, ale to co innego. A jaki to jest bol?? balbinko jesli masz na koncie w sumie 9 tygodni i 3 dni ciazy, to mowi sie ze jestes w 10 tc
|
#2926 |
|
Konto usunięte
|
MoniaHan, bujdy
Nie można DŁUGO rąk w górze trzymać, fakt. Jeśli ktoś ma w domu 8 okien i naraz wszystkie chce obrobić, to faktycznie głupi pomysł, ale ja np. mam 2 okna, ściągnięcie firanek i zasłon to w sumie 5 minut, i mogę to na raty robić ![]() Oglądam sobie zabawki dla dzieci, to mój bzik taki i już zastanawiam się, co córce kupić na mikołajki i gwiazdkę, będzie miała rok i 7 mcy wtedy.
|
|
|
|
#2927 |
|
Wtajemniczenie
|
też słyszałam o tym żeby za długo rąk w górze nie trzymać, ale też nie wiem ile w tym prawdy jest
ja musiałam odpiąć kilka żabek żeby przesunąć firanki do umycia okna i powiem wam że już tym się zmęczyłam więc stwierdziłam że nie zdejmuje całych. A okna myje na raty we wtorek umylam w sypialni, dziś salon i w kuchni umyje, a przyszły pokój bobaska na następny tydzień sobie zostawie
|
#2928 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Ja też biegam w nocy :| A powiedzcie mi, czy w ciąży muszę w siebie duż o płynów wmuszać? Piszę wmuszać, bo ogólnie nie piję dużo: 1-2 herbaty i z pół litra wody albo soku. Zastanawiam się, czy to wystarczy, czy w ciąży powinno się więcej?
|
#2929 |
|
Konto usunięte
|
Pamiętaj, że płyny to także zupa, owoce (zwłaszcza mokre - arbuz na przykład). Ja tam nie wmuszam.
|
|
|
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
wpadlam sie przywitac ale mialam dzisiaj sen okropny,i skomplikowany-ale nic o dzieciach,az wstalam rano splakana ![]() dziewczyny planujecie sobie zrobic sesje z brzuszkiem w studio fotogaficznym? |
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co? W nocy znowu mnie pogryzły komary (w aptece już nie sprzedają środków p.owadom). W ogóle noc miałam średnią. Ale teraz w dzień to sobie pospałam. Miałam jakieś dziwne sny związane z magią i czarami, ale pozytywne
|
|
#2932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja wypijam dziennie butelke wody niegazowanej - 1,5 l i do tego zawsze albo herbata, albo soki, albo cos innego. Wiec uzbieram te dwa litry Lece zaraz z tesciowka jeszcze jedna kuchnie obejrzec, bo gdzies wyczaila ze promocje robia i 50% nawet taniej idzie kupic - zawsze cos
|||
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
emigra to jesli po wysiusianiu odczuwasz ulge, to pewnie chodzi o pecherz moczowy. Moze jak lezysz na plecach to cos ugniata i dlatego boli Cie bardziej.
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Mama mi dzis ugotowala zupke pieczarkowa z lazankami i robi pizze taka domowa![]() Jak byscie chcialy przepis to Wam podam Prosciutka w wykonaniu
|
#2935 |
|
Wtajemniczenie
|
tez mi sie wydaje ze to z pecherzem moczowym zwiazane,oby szybko sie wyjasnilo.
moj TZ dzis gotuje...bedzie babka ziemniaczana...nigdy wczesniej nie jadlam, on pochodzi z Mazur i u niego w domu bardzo czesto sie ja robilo. a zakupilam dzis troche warzyw bo nic mi w ogrodku nie wyroslo w tym roku no oprocz pietruszki i marchewki. i bede miala salate ze smietana, pomidory z cebulka i smietana i mizerie...z ziemniakami....to mi sie wlasnie chce jesc najbardziej. Aguskaa mozna ten przepis na pizze domowa? Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-08-20 o 13:39 |
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wy piszecie ze juz mdlosci przechodza a ja nawet nie zaczelam ich miec
|
|
#2937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się ostatnio zastanawiam, kto u mnie jest w ciąży - ja czy mąż.
Ma takie humorki dziwne, że ledwo z nim wytrzymuję. I jeszcze perfidnie zwali na mnie "bo co ty robiłaś cały dzień". SPAŁAM!! miałam ochotę się wyspać, bo była taaaaka cisza a potem zajęłam się sobą.Umyłam i ułożyłam pięknie włosy, pomalowałam się troszkę (kreska przy oku i czerwona pomadka, coś co uwielbiam), a on do mnie, że trochę przesadziłam ![]() Zamiast powiedzieć, że 'kochanie, ładnie wygladasz'... i mówię, że umyte włosy i takie puszyste wyglądają i niebo lepiej a on co? Że nie widać różnicy ![]() No tak, czy byłabym teraz łysa czy miała piękne loki to co to za różnica
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
PIZZA ( Na 2 blachy ciasta)
Składniki: - 1/2 kg mąki pszennej - 1 duża szklanka ciepłej wody - pół paczki drożdży (tych po 5 dag) - 1 łyżka cukru - 3 łyżki oleju - dodatki na pizze Wykonanie: Do garnka wlać ciepłą wodę. Do wody dodać drożdże rozkruszone i łyżkę cukru i odstawić na 15-30 minut. Jak zaczyn będzie syczał i jak pojawi się na nim pianka, wlać go do miski z mąką i dodać olej. Zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto na brytfankach i ponakłuwać widelcem, poczekać aż trochę podrośnie i piec 15 minut w piekarniku w temp. ok 180 stopni (w piekarniku elektrycznym z termoobiegiem) lub 220 stopni (w piekarniku gazowym) Ciasto posmarować ketchupem i wyłożyć wszystkie składniki. Posypać serem żółtym i zapiekać całość ok. 5-10 minut. W zalaczeniu dzisiejsze ciasto mamusi
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-20 o 17:05 |
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
karolca moj maz juz dawno zapomnial jak sie prawi komplementy swojej zonie...
Wiesz j zauwazylam po facetach ze oni pieknie potrafia mowic ale nie swoim kobietom, zonom. I zawsze mnie to drazni. Jak mi jakis facet mowi jakis komplement (to oczywiscie cieszy mnie to) ale odpowiadam, prosze tak mowic swojej zonie. mam na mysli np pacjentow w szpitalu.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

dobranoc

ale nie zrobie sie czarna, nie nie.. :P

W okolicy 8 tygodnia pojawiły się wymioty. Na szczęście nauczyłam się z tym sobie radzić, a mdłości czasem ustępują, chociaż, tak jak dzisiaj, czuję się źle (mdli cały dzień). Połowa 11 tygodnia za nami. Mam nadzieję, że te nieprzyjemne dolegliwości zaczynają mijać