|
|
#541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
- nawet nospa, a ja to taka jestem, ze jak juz musze to wezme, a tak to łykać nie lubie Zgaga jakoś bardzo mi nie dokucza- odpukać. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Na mnie no-spa nigdy np. przy miesiączce nie działała, no, ale ciąży za dużego wyboru się nie ma A stres niestety robi swoje... Cukier mi skoczył... ku...rka! a ja mysle com taka przymulona. Egh... No nic, wsio do malowania przygotowane, to w sumie można iść spać Jutro od rana walczymy z malowaniem
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę też brać wit c na noc,a i tak czesto zapominam-a potem się dziwię,że mam kiepskie wyniki moczy
|
|
#543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mnie dopada zgaga, to jakby mi się odbija, a potem pieką mnie strasznie uszy - bardzo nieprzyjemne uczucie Cytat:
sama jestem po poronieniu w 10tyg ciąży, jak mi tłumaczono, to jego najczęstszą przyczyną są właśnie duże wady serca wiadomo, że większość z nas nie chce nawet myśleć o tym, że jej dziecko może być chore, ale ja czasem o tym myślę i zastanawiam się, co wtedy zrobię, jak ułoży się życie itd. Myślę, że to rozsądne podejście. Przepraszam, jeśli uraziłam Cię tą pisaniną ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- a próbowałaś żurawiny (suszona lub sok)? i dużo wody do picia |
||
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
oolong-nie uraziłaś mnie
![]() reszta na pw
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz zmykam na wyrko tż juz leży.
Dobranoc
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
oolong-teraz poszło
co do zurawiny to ja nie lubię z piciem też problem..ale zmuszam się ,choć ostatnio to równie bywało...dziś też,ale jutro pewnie będę piła.miałam ostatnio wodę wysokozmineralizowaną muszyniankę-dobra taka gazowana lekko ![]() taka musze sobie zakupić bo tej niegazowanej to nie bardzo moge pic;//
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę, mój to sowa, może ślęczeć po nocach godzinami
ja niestety raczej skowronek - trochę się nie zgraliśmy z rytmem dobowym ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
dziś go popijałam, tylko taki rozcieńczony 50% z wodą żródlaną |
|
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ogóle nie lubie żadnych soków,czy takich koncentrató,czy zwykłych z kartonika
![]() zdarza mi się raz na jakiś czas ywpić,ale z wodą gazowną mi najbardziej smakuje ![]() jakaś dziwna jestem bo ja to moge mało pic
|
#550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pyszna woda!
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pij więcej i w ten sposób płucz sobie pęcherz - wtedy jest mniejsze ryzyko, że będą wegetować i namnażać się na jego ściankach. żurawina też zapobiega przyleganiu bakterii do ścian dróg moczowych, a wit C zakwasza mocz - stwarza mniej przyjazne dla nich środowisko |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ona jest chyba z niebieska lub zieloną etykietką?która Ty piesz?dziś widziałam i miałam kupić,ale zapomiałam w rezultacie dobranoc
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupuję jakąś zwykłą źródlana, która akurat jest w promocji zresztą czasem mi się wydaje, że to bez sensu, że picie kranówki niczym by się nie różniło od picia większości wód źródlanych z marketu |
|
|
|
|
#554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) Nawet w ciąży wszędzie taki rodzaj-niskosodowy zalecają, a ta mi naprawde posmakowala, bo np. Zywca to ja bleee ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- No źródlanych to ja już w ogóle nie lubie... bo dla mnei włąśnie to jak kranówa smakują :/ Tylko mineralne, i to nie wszystkie...
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zaleca się picia mineralnej na co dzień - ew jako suplementacja okresowa minerałów (poty, sport itd), a tak to źródlana niby lepsza tylko że właśnie w smaku jest kranówkowa
|
|
|
|
|
#556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też nie zażywam może z raz wziełam odkąd jestem w ciąży Co do żurawiny ja biorę takie witaminy z kwasem foliowym i od razu z żurawiną, wiec takiej ze słoika już nie jem. Moje kochanie pokopało mnie niedawno chyba tak na pożegnanie przed snem Dobranoc mamusie
|
|
|
#557 | ||
|
Raczkowanie
|
Dopiero teraz przeczytałam wszystko, co dzisiaj napisałyście
![]() A propos brafittingu... już się tak przyzwyczaiłam do dobrze skrojonych biustonoszy, że nie wyobrażam sobie kupić jakiegoś w h&m. Aczkolwiek Effuniaki mi jakoś średnio leżą. Najbardziej to Panache i Gossard. Jest też kilka polskich firm, które też nieźle szyją Cytat:
potwierdzam, te ryby to dziwne są, wiem z autopsji ;p Cytat:
ale co ja poradzę, jak mi stopy marznął Spóźnione życzenia urodzinowe ![]() Byłam dzisiaj w Lidlu, nic co prawda nie zakupiłam, ale jeśli któraś szuka body, czy jak to yam się nazywa, to są pakowane po 2 szt. za ok. 15 zł. http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...755204317.html Całkiem fajny ten wózek, co we trzy wybrałyście. Niestety u mnie koła pompowane odpadają... ;/ No to na tyle, Dobranoc
|
||
|
|
|
#558 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie biore---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie miałam już siły wczoraj napisać ledwo was nadrobiłam. Na wizycie wsio ok. Cukier na czczo 75, a po 2 h 107. Mały waży 1 kilogram. Na następną wizytę mam zrobić mocz, morfologię i przeciwciała. Łożysko nadal na przedniej ścianie, mały ułożony poprzecznie. W końcu przytyłam 1 kilogram
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam za to dwupak bluzeczek z długim rękawem dla starszego na jesień/zimę są też spodenki z cienkiego sztruksiku z guma w pasie dwupaki bluzek z długim rękawem dwupaki bluzek z krótkim rękawem śpiworki piżamki dresiki dla starszych w większości są opcje dziewczęce i chłopięce. Polecam zajrzeć, pewnie jakbym nie miała śpiworka, to bym kupiła. |
|
|
|
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
Witam sobotnio
![]() noc średnia taka duchota u nas byla, że zasnąć sie nie dało...... dziewczyny mam pytanie jak u Was z apetytem bo mi to jakoś zmalał ostatnimi czasy jem niby normalnie ale jakoś mniej mi sie wydaje......co do picia to pije wode mineralną albo sok pomarańczowy..........nos pe biore ostatnio dopiero wczesniej nie brałam a na okres to mi wogóle nie pomagała zresztą mi tylko ketonal ulge przynosił takie bolesne miałam ciekawe jak bedzie po ciąży bo ponoć czasami sie odmienia mejmy nadzieje ![]() kupiłam wczoraj tanio na allegro śpichy, półśpiochy i koszulki z długim rękawem na allegro bawełniane i nowe a ceny 4-5 zł za sztuke u nas za tyle napewno bym nie kupiła.....także co do ubranek to mam zasadzie wszystko tylko czapeczek niemam a ubranek to mam po kilka sztuk wydaje mi sie że niema co kupowac dużo.....
|
#562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To były licytacje czy Kup teraz? Właśnie też szukam takich ubranek. Możesz podać linka ? |
|
|
|
|
#563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tż bardziej podoba się Tako bo jak to powiedział jest tylko 500zł droższy ![]() ![]() ja już po śniadanku,dopiję herbatke i może kawkę wypije bo a nuż jeszcze mi się głodzilla odezwie... no i się rano wkurzyłam-znowu mam oprszczkę na ustach-tzn na jednej wardze plasterek już przyklejony.żeby iśc do swojego lekarza musze poczekac pare dni-do tego czasu pewnie zniknie,ale i tak bedę musiała pewnie podjechac-może zadzwonie do niej przed dyzurem w przychodni![]() jakies pomysły macie?? ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
między innymi jaką dziecku podawać,jaka samemu dobrze pic.jeśli dobrze pamiętam to napisali też,że dorośli mogą pić naturalne wody minerlane,na co dzień można pić średniozmineralizowana która zawiera od 500-1500 mg składników minerlanych na litr.A np jak sa upały to możan już pic wysokozmineralizowaną. woda niskozmineralizowana ma mało ilości składników mineralnych. ja aktualnie szukam średniozmineralizwanej.os tatnio piłam i mi smakowała-o wiele bardziej niz cisowianka która najczęściej kupujemy
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-20 o 08:45 |
|||
|
|
|
#564 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/body-dzieciece-dla...766195287.html
Glam znalazłam coś dla Ciebie....przepraszam, że Ci tak sugeruje no ale pewnie malutki dzieciątka będą także prosze i przepraszam jeśli Cie uraziłam.... a tu prosze link moich zakupów http://allegro.pl/koszulka-na-napke-56-i1755357564.html
|
#565 |
|
Raczkowanie
|
basiula19 dziekuję
|
|
|
|
#566 |
|
Zadomowienie
|
co do pierwszego linku to widze, że ten Pan ma dużo rzeczy malutkich dla wcześniaków.....
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- prosze bardzo ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- http://allegro.pl/sukienka-dziecieca...776430947.html Jakie śliczne sukieneczki............no ale mojego Mikołaja nie ubore w sukienke hehe
|
#567 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
zapomniałam się wczoraj pochwalić że zostało mi tylko 40 dni do terminu
|
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/7pak-body-early-da...763119144.html albo George, jak np tu http://allegro.pl/7-pak-body-krotki-...760951420.html to nie są ani wzorki, ani sprzedawcy u których kupowałam, bo w tej ciąży mam spore zapasy po synku, więc nie muszę na razie dokupować chodzi tylko o pokazanie koncepcji i firm ![]() moim zdaniem tak się opłaca, szczególnie, jak u jednego sprzedawcy wiele się kupi, bo wtedy koszty przesyłki niższe, można negocjować ewentualny rabat itd a i George ma moim zdaniem trochę lepsza jakość wykończenia i bawełny, mniej się spierają kolory i bardziej trzymają formę |
|
|
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
no faktycznie w tych wielopakach też sie opłaca tylko ja jakoś nie mogłam znaleść właśnie takich ofert......ślepy człowiek chyba
|
#570 |
|
Raczkowanie
|
ja kupiłam śpiworek w lidlu, super, kolor niebieskie. jest mięciutki, ma suwak zakryty, więc nie będzie drażnił małego.
wczoraj oglądałam ubranka na allegro właśnie. całe zestawy ubranek 62-68, spodenki i różne takie. zastanawiam się czy kupować czy nie, bo właściwie nie wiadomo jaki duży mały się urodzi, i czy się wszystko przyda. są takie np. zestawy http://allegro.pl/mega-wyprawka-dla-...7.html#gallery są też inne, tak jakby z grubszymi rzeczami dla dziecka typu sweterek czy bluza. co myślicie o tym? czuję, że niektóre ubranka ubiorę raz, albo nawet nie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

- nawet nospa, a ja to taka jestem, ze jak juz musze to wezme, a tak to łykać nie lubie
Jutro od rana walczymy z malowaniem

Jakieś komplikacje przy porodzie, nawet nie chciałam dopytywać co dokładnie. A już myślałam, że teraz z górki będzie... Coraz bardzie zastanawiam się nad cc ... wiem, że jego żona rodziła naturalnie, ale widocznie coś poszło nie tak