|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() ![]() ![]() Natka ja mam tak z Karolinka, ale wyczailam (bo na poczatku myslalam ze to gazy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-20 o 05:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Kochane moje dziękuję za Wasze rady ! Każdą, każdusieńką !
Jak zwykle jesteście niezastąpione ( naprawdę ). Postanowiłam się z nim spotkać ok czwartku, bo nie mam ochoty wcześniej. Poza tym muszę dokładnie przemyśleć co chcę powiedzieć, a nie chcę by emocje wzięły górę. Co to, to nie. To nie są już jakieś gówniarskie wybryki, to już nie liceum, tylko poważne sprawy. Chodzi o Igorka, a jeśli ma być tak jak było, to niech się nawet nie ośmiesza. Nie wiem co będzie, ale jak na razie nie mam ochoty go widzieć. Spróbuję się tym nie martwić póki co, tyle już czasu dałam sobie radę sama. Uff... A u nas noc po japońsku ( pamiętam, padło na forum i spodobało mi się ) - jako tako. Od 4 nie śpię, i mały tez nie spał, ale teraz padł w huśtawce. Oby pospał chwilę, bo muszę coś ugotować no i poodkurzać. Dziewczynki i z innego worka : Wasze tytuły filmów ( o które kiedyś pytałam ) okazały się strzałem w dziesiątkę (obejrzałam kilka ). Teraz zapytam, czy mogłybyście polecić jakieś fajne książki ? Nie konkretnego gatunku, ot, takie które uważacie, że są godne uwagi. Chciałabym w poniedziałek wpaść do biblioteki, bo brakuje mi czytania. A książka do której lubię wracać to W. Nabokova ,,Lolita " - fajna, choć kontrowersyjna, ale daje całkiem inne spojrzenie na sprawę, niż moim zdaniem niedopracowany film ( chociaż z tego co wiem to były dwa, chodzi mi o ten nowszy ) No i ,,Mały książę " To jeśli chodzi o mnie. A Wasze typy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ja po sniadaniu i teraz spadam poskakac po oknach... Do potem! |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Chciałam się tylko pochwalić, że wczoraj wpłynęła nam kaska za becikowe, rodzinne i dodatek do rodzinnego ![]() ![]() Szybko, bo tż składał papiery 8 sierpnia a pieniążki już są. Biore się za nadrabianie póki synek grzecznie leży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki i trochę mojego bąbla ( więcej wrzucę w klub, a i wrzucę zdjęcie mojego bębna )
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jakiś diabeł opętał
![]() ![]() ![]() Nie dość, że cały dzień nie spała wczoraj to w nocy też nie chciała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Zaneta- ![]() Brunetka ![]() ![]() ![]() ![]() Marinko- bądź twarda,nie popusc ani odrobinę!!!!Igorek śliczny ![]() ![]() ![]() Książka odemnie: lekki i przyjemny horror-moja ulubiona książka- S.King "Worek kości".Brzmi nie ciekawie ale jest super-serio!!!Albo J.Grisham "prawnik" |
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Wtajemniczenie
|
witam
ja własnie sniadanie jem i mam Natalke na rekach usneła Oliweczka gratulacje i całuski dla Julci Marina z tego co ja moge polecic to: buszujący w zbożu ,,,i,,, kwiat pustyni wiecej tytułów nie pamietam te 2 zpadły mi w pamieci Marina przy rozmowie miej oczyszeroko otwarte czy aby M czegos nie kombinuje może byc tiu tiu tiu a za plecami cos kombinowac ale oby był szczery |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A u mnie tęściowie przyjechali. i całą walizkę prezentów przywieźli dla Emila. ja byłam w szoku. prezenty od ich znajomych, których ja nawet na oczy nie widziałam. ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 |
Zakorzenienie
|
Oliweczko gratulacje!
Brunetko jeśli chodzi o suszarkę na youtube jak masz konto to zaloguj się i dodaj ten filmik do playlisty i wtedy włącz z playlisty i będzie się ciągle włączała od nowe, takie zapętlanie
#4453 | |||
Raczkowanie
|
Witajcie!!!
Najpierw muszę sie pochwalić: my juz po ten-teges-smieges ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
jezeli chodzi o ksiazke to juz kiedys pisalam: "jezdziec miedziany" - cudowna ksiazka, pocłania niesamowicie http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=9324 - opinie o tej ksiazce. Cytat:
![]() a ja mam pytanko do was jak czesto zmieniacie swoim pociechom posciel?
![]() |
#4454 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane Mamuśki
![]() Oliweczko w koncu sie doczekałaś maleństwa wieeeeelkie gratulacje życze wam zdrówka, czekamy na Ciebie brumku i stronaczku dziękuję za troskę ![]() dziś juz lepiej, przegłodziłam sie jeden dzien, gorączka wieczorem spadła i znowu jestem wesołym Romkiem ![]() Cytat:
Sytuacja przyznam niełatwa, bo z jednej strony facet zadał Ci niesamowity cios w jednym z najcieżych momenów Twojego życia, a z drugiej strony to zapewne cały czas go kochasz i chciałbyś by Igorek był blisko ojca... sama jestem ciekawa ży facet postanowuł sie zmienić... a co do książek: moje typy Erich Segal-"akty wiary" Nagrody" Mario Vergas LLosa"Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki" P. coelho "13 minut" Weronika postanawia umrzeć" W. Wharton "spóżnieni kochankowie" i wszystkie książki o tematyce afrykańskich kobiet "kwiat Pustyni" Biała Masajka" "Klejnot medyny" "Okaleczona"... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kobitki ale wczoraj miałam przypadek wieczorem jechaliśmy na jego imprezę firmową i kogo telik tam spotkał??? swojego ginekologa najgorsze ze siedzielismy przy jednym stoliku nigdy sie tak dziwnie nnie czułam na imprezie oczywiście stolik został pochłoniety tematem mojego porodu ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-08-20 o 08:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Raczkowanie
|
oh bym zapomniałaOliweczko WIELKIE GRATULACJE
![]()
#4456 |
Raczkowanie
|
i wklejam jeszcze zdjęcie z wczorajszego zasypiania przy kołysankach. Słodko się uśmiechał przy usypianiu
![]()
#4457 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry
![]() Editka, Brumku zdecydowanie Wasz dzien ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie dzien jak codzien ostatnio. Wstalam, wyprawilam meza do pracy, zjadlam sniadanko i siedze. Przydalo by sie jakies sprzatanko uskutecznic ale nie chce mi sie. Tak sie rozleniwilam przez te ostatnie dni ze az wstyd. No ale Mała ustawi mnie do pionu raz dwa ![]() Brumku dzieje sie cos wiecej u Ciebie? Mnie wczoraj wieczorem bolaly plecy i brzuch tak okresowo. I do kibelka mnie pogonilo. Za to dzis jak nowo narodzona ![]() Telik ciesze sie ze wydobrzalas ![]() Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2011-08-20 o 09:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do nas położna przyszła chyba tylko dlatego, że po nią zadzwoniłam. Nie jestem z niej zadowolona. Niby pytała czy mam jakieś pytania ale po jednym dniu w domu z małym miałam miliony pytań a nie wiedziałam o co pytać. Sama powinna pare "ciekawostek" powiedzieć. Jak kiedyś będę w ciąży z drugim dzieckiem to zapisze się do innej położnej. Trzymam ![]() ![]() Cytat:
![]() Co to za forum o rodzicielsskiej bliskości? Cytat:
![]() Cytat:
![]() agni82 ![]() ![]() Ja muszę przyznać, że się w ogóle nie ważyłam po porodzie... ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Karolcia zjadla i zasnela na moim ramieniu ![]() ![]() przedwczoraj spala od 22 do 12, wczoraj do 11, oby dzis tez ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 |
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY pomocy!!!
mam 38,1 goraczki ![]() ![]()
#4461 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam się z Mają na klacie piersiowej
![]() ![]() ![]() a dziś po północy skończyła 2 tygodnie ![]() Cytat:
Gratulacje!!!!!! Witamy Julkę!!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Oby to bylo to i zadzialalo na wasze pociechy zeby sie bidulki nie meczyly, powodzenia ![]()
![]() |
#4463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym nie brala ibuprofenu. W ciąży nie można, więc przy karmieniu nie ryzykowałabym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ibuprofen- też słyszałam, że można brać. Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-08-20 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że za chwilę wszystko się unormuje. A i widzę, że przybyło nam jedno forumowe dziecko. Witaj Julka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Udało mi się małą do łóżeczka położyć ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mamusie trozpakowane, czy wy także miałyście słaby apetyt po porodzie? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj kończymy miesiąc
![]() lepsza chusta lenny lamb czy nati? |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SARENKA MA DZIŚ 2 MIESIĄCE !!! !!! !!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
gdzie robibie usg? My w szpitalu na Zaspie. posciel poli co zminiłam raz, ale Sara nie śpi w łóżeczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no koniec dobrego mały woła łaaaaaaaaaaaaaaaaaałaaaaa aaaaaaaaałaaaaaaaaaaaaaał aaaaaaaaaaa ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.