Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-20, 05:02   #4441
Lilkaa82
Rozeznanie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Lilko za 2 miesiące Karolinki

Czy ma któraś z Was taki problem przy karmieniu, że dziecko dostaje jakby skurczy, je przerywa jedzenie spina się pręży, zapłacze, dalej je i tak w kółko
Karmie mala i podczytuje spala od 22 do 5 teraz po jedzonku spi mi na ramieniu i zaraz ide ja polozyc

Natka ja mam tak z Karolinka, ale wyczailam (bo na poczatku myslalam ze to gazy) ze musze ja wtedy odbic w trakcie jedzenia (tego ataku) i je spokojnie dalej moze i u Ciebie to zadziala tez sie spina, prezy, macha raczkami i kopie nozkami wtedy i placze zalowym placzem jakby ja cos bolalo. Czasem jej sie nie odbije ale po podniesieniu jak do odbicia jest lepiej i sie rozluznia i je dalej daj znac

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
sms od Żanety 21.15

" Znowu mam gorączkę :/ 39,5, wzięłam tabletki i mam się pocić. Jak jutro nie minie do gina mam iść, bo cycki mam flaki i nic mnie nie boli. Kiedy ten armagedon się skończy . Jeszcze mała od 15.00 do teraz nie spała. "
Zaneta trzymaj sie

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-08-20 o 05:04
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 07:33   #4442
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Kochane moje dziękuję za Wasze rady ! Każdą, każdusieńką !
Jak zwykle jesteście niezastąpione ( naprawdę ).
Postanowiłam się z nim spotkać ok czwartku, bo nie mam ochoty wcześniej. Poza tym muszę dokładnie przemyśleć co chcę powiedzieć, a nie chcę by emocje wzięły górę. Co to, to nie.
To nie są już jakieś gówniarskie wybryki, to już nie liceum, tylko poważne sprawy.
Chodzi o Igorka, a jeśli ma być tak jak było, to niech się nawet nie ośmiesza.

Nie wiem co będzie, ale jak na razie nie mam ochoty go widzieć.
Spróbuję się tym nie martwić póki co, tyle już czasu dałam sobie radę sama.

Uff...

A u nas noc po japońsku ( pamiętam, padło na forum i spodobało mi się ) - jako tako.
Od 4 nie śpię, i mały tez nie spał, ale teraz padł w huśtawce.
Oby pospał chwilę, bo muszę coś ugotować no i poodkurzać.

Dziewczynki i z innego worka :
Wasze tytuły filmów ( o które kiedyś pytałam ) okazały się strzałem w dziesiątkę (obejrzałam kilka ).

Teraz zapytam, czy mogłybyście polecić jakieś fajne książki ? Nie konkretnego gatunku, ot, takie które uważacie, że są godne uwagi.
Chciałabym w poniedziałek wpaść do biblioteki, bo brakuje mi czytania.

A książka do której lubię wracać to W. Nabokova ,,Lolita " - fajna, choć kontrowersyjna, ale daje całkiem inne spojrzenie na sprawę, niż moim zdaniem niedopracowany film ( chociaż z tego co wiem to były dwa, chodzi mi o ten nowszy )

No i ,,Mały książę "

To jeśli chodzi o mnie. A Wasze typy?
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 07:37   #4443
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Witam!

Ja po sniadaniu i teraz spadam poskakac po oknach...

Do potem!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 07:42   #4444
Lili 83
Zakorzenienie

Dzień dobry
Chciałam się tylko pochwalić, że wczoraj wpłynęła nam kaska za becikowe, rodzinne i dodatek do rodzinnego Prawie 2060zł
Szybko, bo tż składał papiery 8 sierpnia a pieniążki już są.

Biore się za nadrabianie póki synek grzecznie leży
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 08:01   #4445
Marina1
Zakorzenienie

Dziewczynki i trochę mojego bąbla ( więcej wrzucę w klub, a i wrzucę zdjęcie mojego bębna )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0149.jpg (128,4 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0150.jpg (121,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0143.jpg (138,4 KB, 54 załadowań)
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 08:02   #4446
brunetka2000
Zakorzenienie

Moje dziecko jakiś diabeł opętał
Nie dość, że cały dzień nie spała wczoraj to w nocy też nie chciała Włączyłam w końcu tą suszarkę i poszła spać Co się skończyło otwierała oczy i zaczynała płakać, to ja musiałam wstawać co chwile i włączać I tak do 1 w nocy A potem co 2 godziny wstawała i głodna była!!!!!! W takim tempie to jakiś grubas z niej wyrośnie. Próbowałam ją powstrzymywać, lulałam, puszczałam suszarkę, dawałam pić, a ta ryczała jak najęta. W końcu się poddałam i dałam jej wcześniej jeść, żeby gości nie pobudziła Ale i tak pewnie ją słyszeli jak wyła Jestem wykończona!!!!!!!! Ryczeć mi się chce
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 08:07   #4447
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

Zaneta- za Twoje zdrowie!!!!

Brunetka widzę,że nie chce się coś nadal Tobie ułożyc

Marinko- bądź twarda,nie popusc ani odrobinę!!!!Igorek śliczny jak pięknie sie podpiera
Książka odemnie: lekki i przyjemny horror-moja ulubiona książka- S.King "Worek kości".Brzmi nie ciekawie ale jest super-serio!!!Albo J.Grisham "prawnik"

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-20, 08:21   #4448
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Nie dość, że cały dzień nie spała wczoraj to w nocy też nie chciała Włączyłam w końcu tą suszarkę i poszła spać Co się skończyło otwierała oczy i zaczynała płakać, to ja musiałam wstawać co chwile i włączać I tak do 1 w nocy A potem co 2 godziny wstawała i głodna była!!!!!! W takim tempie to jakiś grubas z niej wyrośnie. Próbowałam ją powstrzymywać, lulałam, puszczałam suszarkę, dawałam pić, a ta ryczała jak najęta. W końcu się poddałam i dałam jej wcześniej jeść, żeby gości nie pobudziła Ale i tak pewnie ją słyszeli jak wyła Jestem wykończona!!!!!!!! Ryczeć mi się chce
Możemy iść razem do egzorcysty czy coś, bo ja jeszcze chwila i przez balkon wyskocze.. rekord spania mojego dziecka od kilku dni wynosi 10 MINUT bez przerwy! i to też wyczyn byłam z nią przed chwilą w aptece ( nie miał mnie kto wyręczyć) i dała taki koncert, że myślałam że ze wstydu sie spalę.. kupiłam sobie 5 opakowań melisy i będe ją żłopać na potęgę, może coś i na dziecko podziała Cycki mam wyciągnięte do pasa, niedługo będe mogła ja z drugiego końca łóżka karmić, a jej ciągle mało nasz rytm dnia i nocy wygląda tak : 1h na cycu, odbijanie, kilka minut snu i od nowa..
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 08:21   #4449
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
d
Brunetka widzę,że nie chce się coś nadal Tobie ułożyc ]
Całe życie mam pod górkę i chyba nadal tak będzie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 08:22   #4450
agadus
Wtajemniczenie

witam
ja własnie sniadanie jem i mam Natalke na rekach usneła
Oliweczka gratulacje i całuski dla Julci
Marina z tego co ja moge polecic to:
buszujący w zbożu ,,,i,,,
kwiat pustyni
wiecej tytułów nie pamietam te 2 zpadły mi w pamieci
Marina przy rozmowie miej oczyszeroko otwarte czy aby M czegos nie kombinuje może byc tiu tiu tiu a za plecami cos kombinowac ale oby był szczery

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 08:35   #4451
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
marinko byloby super gdybym jutro urodzilawtedy moje samopoczucie byloby boskie,ale sie niezanosi wiec bede marudna
dlamnie caza zadlugo trwa o pare miesiecy z 5 mies,byloby idealnie:P
ha tez tak myslę.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Jak super!
OLIWECZKO SERDECZNE GRATULACJE !
WITAJ JULECZKO!

A mały mi śpi. Nie chcę zapeszać, ale po południu pierwszy raz od chyba 3 tygodni sam zrobił kupsko. Małe co prawda, ale zawsze coś.
Jej a może to ,,gówno " zwiastuje lepsze dni ?

Wyobraźcie sobie kto zabiega o spokojną rozmowę ze mną...
Kto dzwoni, pisze smsy...
No, macie rację - Pan M.
Wielce skruszony, pisze, że mnie kocha, żałuje...
No nie wytrzymam. Czyżby zapomniał ?
Bo ja nie.
Nie wiem co zrobię.
nic na wariata. teraz ty karty rozdajesz moja droga.
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Chciałam się tylko pochwalić, że wczoraj wpłynęła nam kaska za becikowe, rodzinne i dodatek do rodzinnego Prawie 2060zł
Szybko, bo tż składał papiery 8 sierpnia a pieniążki już są.

Biore się za nadrabianie póki synek grzecznie leży
jak szybko

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Dziewuszki,
staram się podczytywać, ale kiepsko mi to idzie. Oliweczko gratuluję * Duża Dzidzia

U mnie generalnie nic miłego. W firmie powiedzieli, że jeśli ta koleżanka będzie zeznawać i wyjdzie że w godzinach pracy się widywaliśmy a ona o tym wiedziała, uczestniczyła i nie interweniowała w sensie nie zgłosiła na firmę to ją zwolnią. Nie powołuje jej. Powołam moją mame i przyjaciółkę. Co ma być to będzie. Takiego dołka pod nikim nie wykopię- nie potrafię. Z drugiej strony wiem, że Dawca chce ją powołać, że do niczego w pracy nie dochodziło- trochę śmieszne. Bo niby jak miało dochodzić ? Między jednym klientem, a drugim ? Bez sensu. Generalnie mam dołka jeśli o to chodzi.

A Filip teraz dał mi też nieźle w kość. Mam ochotę uciec.

Dziubkowa dziękuje Wam bardzooo bardzooo bardzooo i Ty wiesz za co
zawsze pod górke mam nadziję że wszystko sie ułoży.

A u mnie tęściowie przyjechali. i całą walizkę prezentów przywieźli dla Emila. ja byłam w szoku. prezenty od ich znajomych, których ja nawet na oczy nie widziałam..Teściowa zrobiła kilka ubranek dla młodego. śliczniutki.sporo kupiła. zrobiła mu nawet posciel(poduszeczkę i kołderkę- wkleje potem zdjecia)przywiozła też sztucce megoT. 39letnie z wygrawerowanym imi=eniem.sporo rzeczy które należalo do mego T. niesamowita kobieta. a za małym to tylko biega i pyta, czy może go wziąśc. żadnych na chama rad. życze wszystkim takich teściowych.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-20, 08:44   #4452
zanka205
Zakorzenienie

Oliweczko gratulacje!

Brunetko jeśli chodzi o suszarkę na youtube jak masz konto to zaloguj się i dodaj ten filmik do playlisty i wtedy włącz z playlisty i będzie się ciągle włączała od nowe, takie zapętlanie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 08:48   #4453
madzia1k1
Raczkowanie

Witajcie!!!

Najpierw muszę sie pochwalić: my juz po ten-teges-smiegesNie było tak źle, troche ciągnęło na poczatku ale potem było ok. i mezus swierdził, ze jest tak jak dawniej nic sie nie zmieniłoa do tego tyle komplementow sie nasluchalam jaka to ponetna jestem, ze musialo byc milo

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Neurologa i usg głowki juz mielismy raz w szpitalu po porodzie, wszystko bylo ok, ale ze wzgledu na wczesniactwo dostalismy zalecenie jeszcze raz sprawdzic, wiec sprawdzamy.

A wasza Sarka kiedy ma kontrolne usg brzuszka? Mabie konkretny termin?
my tez mamy kontrolne usg glowki w poniedzialek ze wzgledu na wczesniactwo.

Cytat:
Postanowiłam się z nim spotkać ok czwartku, bo nie mam ochoty wcześniej. Poza tym muszę dokładnie przemyśleć co chcę powiedzieć, a nie chcę by emocje wzięły górę. Co to, to nie.
To nie są już jakieś gówniarskie wybryki, to już nie liceum, tylko poważne sprawy.

Teraz zapytam, czy mogłybyście polecić jakieś fajne książki ? Nie konkretnego gatunku, ot, takie które uważacie, że są godne uwagi.

A książka do której lubię wracać to W. Nabokova ,,Lolita " - fajna, choć kontrowersyjna, ale daje całkiem inne spojrzenie na sprawę, niż moim zdaniem niedopracowany film ( chociaż z tego co wiem to były dwa, chodzi mi o ten nowszy )

No i ,,Mały książę "

dobrze zrobisz jak sie z nim spotkasz, bo przeciez tu nie ochodzi juz tylko o was ale tez o Igorka. moze faktycznie sobie przemyslal, ale jak tylko by znowu sie sytuacja powtorzyla to juz bym trzeciej szansy nie dawala.

jezeli chodzi o ksiazke to juz kiedys pisalam: "jezdziec miedziany" - cudowna ksiazka, pocłania niesamowicie http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=9324 - opinie o tej ksiazce.

Cytat:
Dziewczynki i trochę mojego bąbla ( więcej wrzucę w klub, a i wrzucę zdjęcie mojego bębna )

a ja mam pytanko do was jak czesto zmieniacie swoim pociechom posciel?

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 08:50   #4454
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej Kochane Mamuśki

Oliweczko

w koncu sie doczekałaś maleństwa

wieeeeelkie gratulacje
życze wam zdrówka,

czekamy na Ciebie
brumku i stronaczku
dziękuję za troskę
dziś juz lepiej, przegłodziłam sie jeden dzien, gorączka wieczorem spadła i znowu jestem wesołym Romkiem

Cytat:

Marinko, dobrze ze spotkanie ustawiłaś na czwartek,że dałaś sobie czas do namysłu.
Sytuacja przyznam niełatwa, bo z jednej strony facet zadał Ci niesamowity cios w jednym z najcieżych momenów Twojego życia, a z drugiej strony to zapewne cały czas go kochasz i chciałbyś by Igorek był blisko ojca...
sama jestem ciekawa ży facet postanowuł sie zmienić...

a co do książek:
moje typy
Erich Segal-"akty wiary" Nagrody"
Mario Vergas LLosa"Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki"
P. coelho "13 minut" Weronika postanawia umrzeć"
W. Wharton "spóżnieni kochankowie"

i wszystkie książki o tematyce afrykańskich kobiet "kwiat Pustyni" Biała Masajka" "Klejnot medyny" "Okaleczona"...

Cytat:

Cytat:

Kobitki ale wczoraj miałam przypadek
wieczorem jechaliśmy na jego imprezę firmową

i kogo telik tam spotkał???
swojego ginekologa

najgorsze ze siedzielismy przy jednym stoliku
nigdy sie tak dziwnie nnie czułam na imprezie
oczywiście stolik został pochłoniety tematem mojego porodu

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-08-20 o 08:53
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 08:52   #4455
madzia1k1
Raczkowanie

oh bym zapomniałaOliweczko WIELKIE GRATULACJE

Stary 2011-08-20, 08:56   #4456
madzia1k1
Raczkowanie

i wklejam jeszcze zdjęcie z wczorajszego zasypiania przy kołysankach. Słodko się uśmiechał przy usypianiu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nk2m.jpg (19,7 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nk3w.jpg (23,3 KB, 47 załadowań)

Stary 2011-08-20, 08:56   #4457
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Dzien Dobry

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
ale dzis jest nasz dzienzobaczymy co z tego wynikniehehe
Editka, Brumku zdecydowanie Wasz dzien takze trzymam kciuki i powodzenia zycze

Cytat:
Śliczny bąbelek...zaraz lece do klubu ogladac dalej

Cytat:
Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Możemy iść razem do egzorcysty czy coś, bo ja jeszcze chwila i przez balkon wyskocze.. rekord spania mojego dziecka od kilku dni wynosi 10 MINUT bez przerwy! i to też wyczyn byłam z nią przed chwilą w aptece ( nie miał mnie kto wyręczyć) i dała taki koncert, że myślałam że ze wstydu sie spalę.. kupiłam sobie 5 opakowań melisy i będe ją żłopać na potęgę, może coś i na dziecko podziała Cycki mam wyciągnięte do pasa, niedługo będe mogła ja z drugiego końca łóżka karmić, a jej ciągle mało nasz rytm dnia i nocy wygląda tak : 1h na cycu, odbijanie, kilka minut snu i od nowa..
Biedne moje, nie wiem co Wam napisac

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A u mnie tęściowie przyjechali. i całą walizkę prezentów przywieźli dla Emila. ja byłam w szoku. prezenty od ich znajomych, których ja nawet na oczy nie widziałam..Teściowa zrobiła kilka ubranek dla młodego. śliczniutki.sporo kupiła. zrobiła mu nawet posciel(poduszeczkę i kołderkę- wkleje potem zdjecia)przywiozła też sztucce megoT. 39letnie z wygrawerowanym imi=eniem.sporo rzeczy które należalo do mego T. niesamowita kobieta. a za małym to tylko biega i pyta, czy może go wziąśc. żadnych na chama rad. życze wszystkim takich teściowych.
Super masz tesciow. Tylko zazdroscic. Chociaz ja na swoja tez nie moge narzekac. Interesuje sie tyle ile trzeba, a najwazniejsze ze jest 1800 km ode mnie

U mnie dzien jak codzien ostatnio. Wstalam, wyprawilam meza do pracy, zjadlam sniadanko i siedze. Przydalo by sie jakies sprzatanko uskutecznic ale nie chce mi sie. Tak sie rozleniwilam przez te ostatnie dni ze az wstyd. No ale Mała ustawi mnie do pionu raz dwa

Brumku dzieje sie cos wiecej u Ciebie? Mnie wczoraj wieczorem bolaly plecy i brzuch tak okresowo. I do kibelka mnie pogonilo. Za to dzis jak nowo narodzona

Telik ciesze sie ze wydobrzalas

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2011-08-20 o 09:01
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 08:58   #4458
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
chudzinka z Ciebie była i nadal jest, nie zrzucaj już tych kilogramów

podobno normalne przed porodem, aczkolwiek moja się ruszała- tylko ja miałam wywoływany, a to co innego

ja tez nie chce wspominac pobytu w szpitalu po porodzie. Podobna sytuacja jak u Ciebie.

Padam na ryj.
Wylądowaliśmy dzisiaj w szpitalu z pępkiem bo znajoma która jest pielęgniarką załatwiła nam " na szybko" konsultację z chirurgiem, bo jutro trzeba by czekać w kolejce do poradni a noworodków też obowiązuje kolejka, bo to szpital dziecięcy i nie ważne czy noworodek czy 10 letnie dziecko...
Na wariackich papierach jechaliśmy 50 km, żeby zdążyć zanim lekarz pójdzie na operację na blok.
Pępek mam konkretnie odchylać i przemywać spirytusem, jak za 2 tyg nie odpadnie to wtedy będą działać.
W szpitalu pryskali pępek octeniseptem, i ja w domu tak robiłam, nie podważałam go- pewnie dlatego ta długo siedzi, i pępowina była gruba.
Jakby się położna raczyła zjawić to by mi może pokazała jak właściwie pielęgnować. Szkoda słów na wiejski ośrodek zdrowia
(p.s. chirurg tam młody i przystojny że szok).
A do tego mała ma przepukline pępkową do 2 roku życia nic się z tym podobno nie robi, sama znika
Potem był ryk aż bordowa była.
W drodze powrotnej trochę się uspokoiła.
Po kąpieli nie umiała zasnąć, chyba rozregulował ją ten nagły wyjazd.

Tak myślę, żeby jutro nie męczyć dziecka i samej pojechać na konsultację z pediatrą w sprawie wyników krwi? ( musiałaby zostać z teściową...hm)
wczoraj ją widziała, badała, więc jutro co może przy niej robić?
Pocieszam się, że wszystko jest w porządku i nie ma żadnego choróbska, bo crp w porządku.
Sfixuję niebawem.

Po nutramigenie przestała ulewać.

Idę spać.
Od wczoraj wieczorem przestałam karmić piersią.

Do nas położna przyszła chyba tylko dlatego, że po nią zadzwoniłam.
Nie jestem z niej zadowolona. Niby pytała czy mam jakieś pytania ale po jednym dniu w domu z małym miałam miliony pytań a nie wiedziałam o co pytać. Sama powinna pare "ciekawostek" powiedzieć.
Jak kiedyś będę w ciąży z drugim dzieckiem to zapisze się do innej położnej.

Trzymam za pępek U nas odpadł ale jakieś pozostałości są, przemywamy dalej i ładnie się goi.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
a propo centymetra przypomniało mi sie jak przyszłam na ta sale przygotowujaco do porodu, a tam położna wyjmuje takie cuć klik
Ja przerażona gdzie mi to bedzie wkladać a ona do mnie zmierzymy tetno dziecka

Ja wczoraj miałam świetna noc. Agat spała od 21 do 3 ale ja sie nie wyspałam, bo pochłonęło mnie forum o rodzicielstwie bliskości. Jakies takie bliskie mi

Co to za forum o rodzicielsskiej bliskości?

Cytat:
Witam
Chciałam się pochwalić, ze moje dziecko poszło wczoraj spać o 22 i wstała o 8 Oczywiście między czasie były 2 karmienia

Dzisiaj z mężem obchodzimy 4 rocznicę
stawiam szampana

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny oby nie zapeszając, ale chyba wygrałam walkę z laktacją
Przystawiałam małego, laktator, ziółka i pokarm wrócił - ściągam już nawet po 130 ml
Podejrzewam, że był to poprostu kryzys laktacyjny. Gdybym się poddała to już od kilku dni mały byłby na MM.

agni82 za kilogramy
Ja muszę przyznać, że się w ogóle nie ważyłam po porodzie... nie mam pojęcia ile ważę..ale aż się boję
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 09:01   #4459
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Agni82 moja tesciowa tez najpierw pyta czy moze wzias na rece mala jest wporzadku, nie daj mi rad jedynie jesli spytam

Karolcia zjadla i zasnela na moim ramieniu zaraz ja poloze
przedwczoraj spala od 22 do 12, wczoraj do 11, oby dzis tez (z 2 pobudkami na karmienie) od kilku dni tak ma !!

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-20, 09:07   #4460
moniczka2123
Zadomowienie

DZIEWCZYNY pomocy!!!

mam 38,1 goraczki wczoraj jak szlam spac mialam 37,2 bola mnie wezly chlonne po lewej stronie wszystkie i gardlo... czy moge karmic malego i co z moge wziac na przepedzenie tej goraczki..

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 09:12   #4461
karolinee1983
Zadomowienie

Witam się z Mają na klacie piersiowej próbujemy się uśpić od porannego karmienia teraz mi śpi, ale jak przełożę ja do łóżeczka to pewnie oczy jak 5 zł będzie miała

a dziś po północy skończyła 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
SMS OD OLIWECZKI

OD 16.20 JULCIA JEST JUZ Z NIMI pozniej oliwka miala recznie usuwane lozysko i teraz lezy pod kroplowka uwaga JULCIA WAZY 4000 gram

OLIWECZKO WIEEEEELKIE GRATULACJE!!!

Gratulacje!!!!!! Witamy Julkę!!!!!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A teraz dosłownie zdycham sobie na podłodze Wymioty mnie wymęczyły nie na żarty. Myślałam że żołądek, migdałki i jeszcze parę innych rzeczy wypluję.
Oj, bidulo

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

Karolinka moja konczy dzis 2 miesiace

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Czy ma któraś z Was taki problem przy karmieniu, że dziecko dostaje jakby skurczy, je przerywa jedzenie spina się pręży, zapłacze, dalej je i tak w kółko
My też tak mamy często spróbuję tego odbijania w trakcie karmienia

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
sms od Żanety 21.15

" Znowu mam gorączkę :/ 39,5, wzięłam tabletki i mam się pocić. Jak jutro nie minie do gina mam iść, bo cycki mam flaki i nic mnie nie boli. Kiedy ten armagedon się skończy . Jeszcze mała od 15.00 do teraz nie spała. "
Wracaj szybciutko do pełni sił!!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
i wklejam jeszcze zdjęcie z wczorajszego zasypiania przy kołysankach. Słodko się uśmiechał przy usypianiu
No moja właśnie tak mi śpi teraz słodki brzdąc

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 09:32   #4462
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
DZIEWCZYNY pomocy!!!

mam 38,1 goraczki wczoraj jak szlam spac mialam 37,2 bola mnie wezly chlonne po lewej stronie wszystkie i gardlo... czy moge karmic malego i co z moge wziac na przepedzenie tej goraczki..
Mi polozna mowila ze w takich przypadkach paracetamol i ibuprofen sa dozwolone

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
a dziś po północy skończyła 2 tygodnie

My też tak mamy często spróbuję tego odbijania w trakcie karmienia
Poważny wiek już !!! Gratulacje

Oby to bylo to i zadzialalo na wasze pociechy zeby sie bidulki nie meczyly, powodzenia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Stary 2011-08-20, 09:35   #4463
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
DZIEWCZYNY pomocy!!!

Paracetamol, czyli np Apap. I wydaje mi się, że karmić możesz

Cytat:
Mi polozna mowila ze w takich przypadkach paracetamol i ibuprofen sa dozwolone
Ja bym nie brala ibuprofenu. W ciąży nie można, więc przy karmieniu nie ryzykowałabym.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 09:37   #4464
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
DZIEWCZYNY pomocy!!!

Wg mojego lekarza gorączka nie jest przeciwwskazaniem do karmienia weź coś z paracetamolem.
Ibuprofen- też słyszałam, że można brać.

Edytowane przez CookieMonsters
Czas edycji: 2011-08-20 o 09:39
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 09:38   #4465
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
dziecko podziała Cycki mam wyciągnięte do pasa, niedługo będe mogła ja z drugiego końca łóżka karmić
Ja wiem, dramat przeżywasz, ale spodobał mi się ten tekst.
Mam nadzieję, że za chwilę wszystko się unormuje.

A i widzę, że przybyło nam jedno forumowe dziecko. Witaj Julka.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 09:39   #4466
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
DZIEWCZYNY pomocy!!!

Tak, jak Lilka pisze - paracetamol możesz bez problemu wziąć i normalnie karmić

Cytat:

Poważny wiek już !!! Gratulacje

Oby to bylo to i zadzialalo na wasze pociechy zeby sie bidulki nie meczyly, powodzenia

Udało mi się małą do łóżeczka położyć śpi - ale jakaś taka niespokojna jest, żeby jeszcze godzinkę pospała a później pójdziemy na spacer

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 09:53   #4467
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej Kochane Mamuśki

Kobitki ale wczoraj miałam przypadek
wieczorem jechaliśmy na jego imprezę firmową

i kogo telik tam spotkał???
swojego ginekologa

najgorsze ze siedzielismy przy jednym stoliku
nigdy sie tak dziwnie nnie czułam na imprezie
oczywiście stolik został pochłoniety tematem mojego porodu
ale numer.

mamusie trozpakowane, czy wy także miałyście słaby apetyt po porodzie? bo mnie się nie chce za specjalnie jeśc
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 09:58   #4468
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

My dzisiaj kończymy miesiąc

lepsza chusta lenny lamb czy nati?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 09:59   #4469
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

SARENKA MA DZIŚ 2 MIESIĄCE !!! !!! !!!

Cytat:

Cytat:
my tez mamy kontrolne usg glowki w poniedzialek ze wzgledu na wczesniactwo.

gdzie robibie usg? My w szpitalu na Zaspie.

posciel poli co zminiłam raz, ale Sara nie śpi w łóżeczku

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 10:03   #4470
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
No brunetko też myślę, że nie dam się przekonać do powrotu.
Za dużo złego zrobił, za dużo przykrych słów z jego strony padło.
Nie potrafiłabym.
Ale i też się nie zarzekam.
Ale na tą chwilę - nie.

Editko kochana, a Ty jak się czujesz, jak samopoczucie ?

I ja też myślałam dziś o Sweet. Może urodziła ?
Szkoda, że się nie odzywa.

Shireczko Ty również masz rację. Każda z Was pisze dobrze.
Ale wiesz, on nie potrafił rozmawiać.
Naprawdę. Są tacy faceci, co nie umieją i koniec.
Może mamusie go nauczyła

nerolko BRAK CIEBIE TU! a przydała by mi się i Twoja opinia
przemyśl sobie ładnie wszystko musi być dobrze "nie może ciągle padać" jak to mówił Eric z filmu "kruk"
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co byście mi poleciły na rozstępy? Tak żeby je rozjaśnić...
Bo mam brzuch jakby mi kot podrapał...
maść perłowa jest dobra aczkolwiek droga

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nerolka - dzięki kochana za pamięć
Wracaj do nas szybko!!!

Ale masz pamięć Niestety się pomyliłam, bo film Allena wchodzi do kin za tydzień Sprawdziłam i I przedpremierowy pokaz jest u nas 23.08. Może więc się uda, może ...
Jutro się może na "Kreta" wybierzemy. Była któraś z Was?

A teraz dosłownie zdycham sobie na podłodze Wymioty mnie wymęczyły nie na żarty. Myślałam że żołądek, migdałki i jeszcze parę innych rzeczy wypluję.
bidulko nasza ale już bardzo niedługo i koniec wymiotów
Cytat:

Cytat:
Karmie mala i podczytuje spala od 22 do 5 teraz po jedzonku spi mi na ramieniu i zaraz ide ja polozyc

Natka ja mam tak z Karolinka, ale wyczailam (bo na poczatku myslalam ze to gazy) ze musze ja wtedy odbic w trakcie jedzenia (tego ataku) i je spokojnie dalej moze i u Ciebie to zadziala tez sie spina, prezy, macha raczkami i kopie nozkami wtedy i placze zalowym placzem jakby ja cos bolalo. Czasem jej sie nie odbije ale po podniesieniu jak do odbicia jest lepiej i sie rozluznia i je dalej daj znac

Zaneta trzymaj sie
ja robię tak samo jak Krzyś się wierci to odbijam i wcinamy dalej
Cytat:

Uff...

A u nas noc po japońsku ( pamiętam, padło na forum i spodobało mi się ) - jako tako.
Od 4 nie śpię, i mały tez nie spał, ale teraz padł w huśtawce.
Oby pospał chwilę, bo muszę coś ugotować no i poodkurzać.

Dziewczynki i z innego worka :
Wasze tytuły filmów ( o które kiedyś pytałam ) okazały się strzałem w dziesiątkę (obejrzałam kilka ).

No i ,,Mały książę "

"ptasiek" i saga o ludziach lodu Margartit Sandemo

Cytat:
może ma skok rozwojowy? trzymaj się kochana

Cytat:
Witajcie!!!

ja zmieniłam dopiero raz mały ma dwa msc

no koniec dobrego mały woła łaaaaaaaaaaaaaaaaaałaaaaa aaaaaaaaałaaaaaaaaaaaaaał aaaaaaaaaaa

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości