|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
No brunetko też myślę, że nie dam się przekonać do powrotu.
Za dużo złego zrobił, za dużo przykrych słów z jego strony padło. Nie potrafiłabym. Ale i też się nie zarzekam. Ale na tą chwilę - nie. Editko kochana, a Ty jak się czujesz, jak samopoczucie ? I ja też myślałam dziś o Sweet. Może urodziła ? Szkoda, że się nie odzywa. Shireczko Ty również masz rację. Każda z Was pisze dobrze. Ale wiesz, on nie potrafił rozmawiać. Naprawdę. Są tacy faceci, co nie umieją i koniec. Może mamusie go nauczyła ![]() nerolko BRAK CIEBIE TU! a przydała by mi się i Twoja opinia ![]() Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-08-19 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Editka- CC się wykonuje zazwyczaj wcześniej- ok tygodnia, a lekarz kazał Meszsares isc do szpitala, w szpitalu wyznaczyli CC na poniedziałek.
Oliweczka- GRATULACJE SERDECZNE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Zadomowienie
|
Dodałam do klubu Haniowe zdjęcia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Rozeznanie
|
marinko byloby super gdybym jutro urodzila
![]() ![]() dlamnie caza zadlugo trwa o pare miesiecy z 5 mies,byloby idealnie:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooo to czekamy do poniedzialku! Kciuki odpalone! Cytat:
Oliweczko gratulacje!!! Juleczko witaj!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co byście mi poleciły na rozstępy? Tak żeby je rozjaśnić...
Bo mam brzuch jakby mi kot podrapał...
#4417 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki,
staram się podczytywać, ale kiepsko mi to idzie. Oliweczko gratuluję ![]() ![]() U mnie generalnie nic miłego. W firmie powiedzieli, że jeśli ta koleżanka będzie zeznawać i wyjdzie że w godzinach pracy się widywaliśmy a ona o tym wiedziała, uczestniczyła i nie interweniowała w sensie nie zgłosiła na firmę to ją zwolnią. Nie powołuje jej. Powołam moją mame i przyjaciółkę. Co ma być to będzie. Takiego dołka pod nikim nie wykopię- nie potrafię. Z drugiej strony wiem, że Dawca chce ją powołać, że do niczego w pracy nie dochodziło- trochę śmieszne. Bo niby jak miało dochodzić ? Między jednym klientem, a drugim ? Bez sensu. Generalnie mam dołka jeśli o to chodzi. A Filip teraz dał mi też nieźle w kość. Mam ochotę uciec. Dziubkowa dziękuje Wam bardzooo bardzooo bardzooo i Ty wiesz za co ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4418 | ||
Zakorzenienie
|
Bylismy dzis na badaniach, nazywa sie to pobut jednodniowy na oddziale, pobrali krew i mocz, wyniki i dalsze wytyczne po weekendzie.
Udalo sie tez wcisnac do poradni endokrynologicznej ![]() Teraz znow masa badan i wizyt przed nami przez najblizsze 2 tygodnie: *neurolog *usg główki *badanie słuchu *usg brzuszka / pod katem endo Najwazniejsze ze wszystko jest dobrze i trafiamy zawsze na super lekarzy, ktorzy wola sprawdzic wszystko 3 razy. W środe jade sama do Gdańska, mam cykora, boje sie miasta z tramwajami, ale chyba jakos dojedziemy ![]() Cytat:
Cytat:
jestem tego samego zdania co Shirka, rozmawiajcie, moze to nie bedzoe jedna rozmowa moze bada trzy albo trzydziesci trzy, ale rozmawiac zawsze warto. BRUMKOWA 100 lat
OLIWECZKA SERDECZNE GRATULACJE ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Wtajemniczenie
|
Hej hej Witajcie
Jestem jestem. Editko dziekuje za zainteresowanie. U mnie nic sie nie dzieje. Kompletna cisza. Miałam kilka spraw do załatwienia w dzien i tylko was podczytywalam i nie miałam kiedy napisac. Brumku nasz kochany wszystkiego najlepszego. Spełnienia marzeń i zdrowka dla Ciebie i Tymka ![]() ![]() ![]() Oliweczka gratulacje. Witamy Juleczke po tej gorszej stronie ![]() Marina jestem w szoku. Chociaz mozna sie było tego spodziewać. Facetom po jakimś czasie Bozia rozum oddaje. Tak sie zastanawiam co by tu zrobić?? Moze spotkaj sie z nim i wysłuchaj co ma do powiedzenia, dopiero pozniej podejmuj decyzje. Jeśli zdecydujesz sie wrócić nikt nie bedzie ciebie potepial. Każdy zasługuje na druga szanse. A Moze Twoj mąż naprawdę dojrzał do bycia ojcem dla Igorka i mężem dla Ciebie. Trzymam mocno kciuki za Was. Agni synus sliczny a jaki duży. Dziekuje za fotki. Teliczku jak sie czujesz? Mam nadzieje ze ci sie polepszylo? Co do Neroli. Zastanawiam sie czy ta jej blokada obejmuje tez pisanie wiadomości prywatnych do innych użytkowników forum. Jeśli nie to Moze napisała by wiadomosc do którejś z nas, takiego posta, a pozniej by sie tylko przekopiowalo na ogólny. Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2011-08-19 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Wtajemniczenie
|
Oliweczko wielkie gratulacje
![]() ![]()
![]() |
#4421 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do becikowego to my nadal czekamy, mąż złożył wniosek jakoś zaraz po naszym wyjściu... Nie jest potrzebny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Beatko, Dziubku, Natko - pociechy słodziaki! ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 |
Wtajemniczenie
|
Widział ktoś jacieeeee bo jakoś ostatnio jej chyba nie ma?
![]() |
#4423 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedno jest najlepsze... czas.... nie zarzekac się w jedną ani w drugą stronę i zobaczyc co czas pokaze czy zasłużył na szansę czy lepiej Wam będzie samym , po cichu mam nadzieję że dostał kopa i teraz będzie wszystko naprawiał ![]() Cytat:
a widzisz sa jakies plusy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nerolka wracaj ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-08-19 o 20:14 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zakorzenienie
|
OLIWECZKA GRATUL
![]() ![]() ps ręcznie usuwane łożysko, czyli łyżeczkowanie ![]() Marina musisz odpowiedzieć sobie szczerze czy go nadal kochasz, rozważyć wszystkie za i przeciw. Możecie jeszcze spróbować. Trzymam kciuki, chciałabym abyś była szczęśliwa, jak nie z M. to z innym który będzie dobry dla Ciebie i Igora. Carmela dlaczego robicie usg główki i wizyta u neurologa? Ktoś zlecił czy sama dla świętego spokoju? Dobrze będzie. Musi być. Przebadają Sarenkę aby potwierdzić że jest zdrowa. Cookie kochana nie tędy droga ![]() Malutka doskonale wyczuwa Twoje nastroje. Nie poddawaj się w karmieniu, jak się złości to pewnie za mocno leci, ściągaj trochę laktatorem zanim ją przystawisz. W końcu ureguluje jej się rytm dnia i nie będzie non stop wisieć na cycu. Po wieczornym standardowym płaczu śpi po kąpieli. Mamusia też pachnie wykąpana, idę za chwilę spać. Nad ranem mają nadejść do nas jakieś nawałnice i trąby ![]() Dzięki dziewczynki za odpowiedzi odnośnie wydzieliny. Przestraszyłam się, że jej wogóle nie powinno być, i coś małej dolega. |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do malucha, to mi wcale nie dokucza. Owszem, coś się zaczyna dziać, więc i poboli czasem, ale absolutnie nie jest to nic nie do zniesienia ![]() O rany! A co to się dzieje? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4426 |
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo wiadomość od Nerolki:
Jestem moje Babolki Kochane i też tesknię Marinko ja bym wysłuchała co ma do powiedzenia w dogodnym dla CIEBIE terminie. Słuchaj a mało mów.Niech sie wygada. To będzie cieżkie jeśli nie potrafi rozmawiac.Po wysłuchaniu albo powiedz co Cie boli,bolało,albo odwlecz rozmowę do następnego razu,da mu to do myślenie,ze nie tesknisz bóg wie jak mocno,ze masz inne rzeczy na głowie i wcale Ci z tym nie jest źle. Bądz twarda-tu chodzi o Ciebie i Igorka a rozklej się w domu.Nie bierz go na łzy. Moje zdanie. Oliveczko serdecznie gratuluje!!!!! Zmalowana to niefajna sytuacja Boze ile bym dała aby poszło po Twojej myśli.Byle nie po trupach(no moze troszeczkę). Brunetko połóż Ją w spokojnym zaciemnionym miejscu,włącz cichą łagodną muzykę,pogłaszcz. Do cholipci musi coś na Nią działać! My bylismy na szczepieniu wczoraj i jest ok. Iza waży 5150 g. A dziś po 9 dniach zrobiła w końcu kupę.Nawet nie wiem kiedy to robiła. Było co sprzatać hahah Jestem z Wami a Stronczek miała fajny pomysł i Brunetko moja już wczoraj mi to proponowała ale miałam od 3 dni koleżanki syna czyli w sumie 5 dizeci i trochę byłam zajęta I dla Brumka wszystkiego naj,naj...lepszego!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wasza Sarka kiedy ma kontrolne usg brzuszka? Mabie konkretny termin? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() brawa za piekna wage i kupe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() [/COLOR]NO I DZISIAJ MAMY SKOŃCZONY PIERWSZY MIESIĄC ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Żanetka ja też już mam leżaczek ![]() ![]() wodaqua Jak czytałam Twój opis porodu to zaraz przypominał mi się mój...też miałam cc i podobne sytuacje... W chwili kiedy to wszystko przechodziłam byłam przerażona, spanikowana i wtedy sobie myślałam, Boże nigdy więcej. ![]() Teraz w ogóle o tym nie myślę...... I czasem odnoszę wrażenie, że wg niektórych jestem gorsza bo nie rodziłam sn tylko cc, łatwizna... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4430 | |
Rozeznanie
|
Beatka Julcia ładna dziweczynka
![]() Patik tak całą kapsułkę witaminy D sie wyciska - u nas wprost do buzi wyciskamy na dwa razy ![]() ![]() Jesli chodzi o wargi sromowe i ten bialy nalot to nam tez polozna mowila zeby tego na sile nie usuwac bo to chroni przed zarazkami, zeby tylko wytrzec tyle ile schodzi ![]() Debridat - nam pomogł odpukac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Schizy - u mnie to tez standard, codziennie albo glaskam noge TZ, tule poduszke lub koldre sprawdzam z lampką od razu czy mała w wozku spi.. Piekna waga Sarci moja bedzie miec 9 tyg w niedziele a we wtorek wazyla 4230gram ![]() ![]() aania_20 mam nadzieje ze z Tatą lepiej, trzymam kciuki zeby okazalo sie to tylko podejrzeniem udaru ![]() OLIWECZKA1985 trzymamy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Słodziak ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-19 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Rozeznanie
|
jak tam brumek w kinie bylas?dzis chyba premiera flmu allena
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja po troszkę nadrabiam ![]() ![]() Radek miał ciężką noc i dzisiaj pół dnie. Stękał, płakał, sama nie wiedziałam co mu jest i jak mogę pomóc. Zrobiliśmy mu z tż flachę i zjadł 40ml, zaraz po tym jak mu cycka dałam ![]() Mieliśmy gości wczoraj i mama moja stwierdziła, że może ktoś uroki zostawił ![]() I wiecie co? zadziałało, nie jestem zabobonna i jest mi wszystko jedno ![]() ![]() dobrej nocy mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratki z okazji rocznicy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Beata ja bylam teraz na kontroli u gina i wyszlo mi ze na prawym jajniku mam torbiel (podejrzenie dermatoidalnej o ile dobrze zrozumiałam) wielkości ponad 5cm L Lekarka powiedziala ze z jajnika na razie jest sama otoczka a srodek to ta nieszczesna torbiel. Musze zrobic markery nowotworowe – badania – i z wynikami do lekarki powrotem. Na lewym jajniku już był pęcherzyk i niedługo powiedziala ze będzie owulacja i okres mialam dostac za jakies 2-3 tyg natomiast dostalam w ten sam dzien w nocy, nawet dzwoniłam do lekarki czy to nic groznego ze krwawie (przez ta torbiel się balam) ale powiedziala ze po porodzie może tak być ze to się jeszcze wszytsko normuje. Powiedziala ze po okresie jakies 2 tygodnie mam znow przyjść z wynikami tymi na USG jajnikow i zobaczymy co z ta torbiela się dzieje czy się może aby zmniejszyla, bo jeśli się nie zmniejszy albo nie daj boze urosnie to powiedziala ze hormony na taka torbiel nie zadziałają tylko potrzebny będzie zabieg operacyjny jej usuniecia, a podczas zabiegu okaze się czy da się ja sama usunąć czy caly jajnik L wiec mam nadzieje ze po okresie (powiedziala ze po okresie powinna się znacznie zmniejszyc lub zniknąć) zniknie L buu ![]() Cytat:
Patik czytałam ze u takiego malego dziecka neutrocyty mogą świadczyć wlasnie o przebytej niedawno infekcji i mogą się utrzymywac do chyba 3 miesiecy w wynikach wiec się proszę nie martw na pewno będzie wszytsko ok. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Patik tak jak dziewczyny pisaly robiłam tez spirolek z dwoch kieliszkow spirytusu i jednego wody przegotowanej J ze sklepowego zwykłego J Cytat:
Karolinka moja wazy już 4230gram J wyniki morfologi powiedzmy ze prawie w normie, mamy troszke za malo krwinek czerwonych i hematokryt delikatnie poniżej dolnej granicy, mamy żelazo w syropie podawac zmieszany z kroplami witaminy c i polowa tabletki kwasu foliowego rozdrobniana, do tego Fluconazole na pleśniawki bo nystatyna nie działała tak jak powinno.. coz moja mama ma tak duzo lekow, a taki maly brzus L damy rade !! oby do trzeciego miesiąca bo wtedy już dziecko samo zaczyna podobno magazynowac sobie zalezo a na razie nie J Poza tym wszytsko ok. i mamy pojawic się na szczepieniach nastepnych J Tylko sen z powiek spedza mi ta moja nieszczesna torbiel jajnika..
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-19 o 21:36 |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
Nerolka - dzięki kochana za pamięć
![]() Wracaj do nas szybko!!! Ale masz pamięć ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro się może na "Kreta" wybierzemy. Była któraś z Was? A teraz dosłownie zdycham sobie na podłodze ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-19 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | ||
Rozeznanie
|
Brumku sto lat i spełnienia wszystkich marzeń
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dobrej nocki ![]() Karolinka moja konczy dzis 2 miesiace ![]() ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-19 o 21:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Zakorzenienie
|
Agni Emilek słodki
![]() ![]() Zaneta Dominik tydzień temu ważył 5200g, teraz pewnie 5,5kg ![]() Telik zapomniałam pochwalić mieszkanie, baaardzo ładne, takie gustowne ![]() A szafa bije na wszystko! ![]() Moja mama też mnie nie krytykuje, liczy się z moim zdaniem, nie narzuca, nie poucza... ![]() Teściową całe szczęście widzę raz na jakiś czas, jutro akurat wpada z wizytą... Trochę mi to nie na rękę, ale mężowi marudzi, że się stęskniła za wnukiem. Mam nadzieje, że nie na długo. Lilko ![]() ![]() OLIWECZKO GRATULACJE!! ![]() Cytat:
![]() Mamusie- pytanko ![]() Czy ma któraś z Was taki problem przy karmieniu, że dziecko dostaje jakby skurczy, je przerywa jedzenie spina się pręży, zapłacze, dalej je i tak w kółko ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Marinko jakąkolwiek byś decyje podjęła-jesteśmy z Tobą ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Nerolko czyli w jakiś sposób możesz być z nami ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Zanetko a co do szczepień to mąż rozmawiał z pediatrami, czytał w internecie, zbierał informacje od znajomych, fim farmaceutycznych itp ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Rozeznanie
|
halo halo jest ktos????
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
sms od Żanety 21.15
" Znowu mam gorączkę :/ 39,5, wzięłam tabletki i mam się pocić. Jak jutro nie minie do gina mam iść, bo cycki mam flaki i nic mnie nie boli. Kiedy ten armagedon się skończy ![]()
#4439 |
Zakorzenienie
|
#4440 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.