Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1335 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-20, 10:07   #40021
Aoirghe
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Dzięki dziewczyny Kolor to widocznie jedyny plus moich kłaków :/ Właśnie rozpaczam, bo nie dość, że znowu mam bliżej nieokreśloną masakrę (jakieś postrąkowane strzępy), to jeszcze to cięcie faktycznie jest okropne. Na początku nie wydawało mi się, że może być i ogólnie po cięciu mi się lepiej będą podkręcać. A teraz to mam ochotę iść drugi raz i wyciąć ten dolny ogon, bo robią mi się jakieś takie koszmarne bulwy

Ja nie wiem, jak to się stało, że 2 razy mi się kłaki skręciły i ułożyły. Teraz ani rusz.
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 11:01   #40022
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Tak się zakręciłam, że dopiero wróciłam z tego woodstocku. Pojechałam od razu po do chłopa i mnie wcięło Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie

Na początku wyjazdu wszystko świetnie, o włosy dbałam, ale że myślałam że wyjeżdżam na 5 dni, a wróciłam po 3 tygodniach to w pewnym momencie wiadomo, skończyły mi się i kosmetyki i pieniądze. Tak więc od 1,5 tygodnia moja "pielęgnacja" ograniczała się do mycia włosów moim szamponem Cien baby i używania odżywki z silikonami (właściwie ciężko to nazwac odżywką), bo uznałam, że przynajmniej jakoś te włosy osłonię, żeby się aż tak nie niszczyły. Po powrocie od razu umyłam włosy pokrzywowym familijnym, żeby zmyc to wszystko i zobaczyc co naprawdę mam na głowie. Na szczęście nic takiego stasznego się nie stało poza tym że są suche. Nie łamią się, końcówki mam w dobrym stanie, nie wypadają ani nic. Teraz olejuję je przed każdym myciem (niezależnie od tego ile oleju nałożę, rano nie ma po nim śladu) i używam na przemian alterry z granatem i aloesem i morelowej, dokapując po trochę keratyny. Mam nadzieję, że to im pomoże.

Jedną rzecz za to zaniedbałam strasznie - stylizację. Przez ostatnie 3 tyg w ogóle nie układałam włosów. Żadnego ugniatania, środków do stylizacji, nic.

Jak uda mi się zregenerowac włosiska to wstawię zdjęcia oczywiście

Btw, włosy hennowałam dzień przed woodstockiem i mam juz ponad centymetr odrostu

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 11:17   #40023
pati_bc
Rozeznanie

Aoirghe
Oj też tak mam, że chętnie bym coś poprawiła po fryzjerze ale nie jestem aż tak wprawiona w cięciu. Czekam aż mi urosną na taką długość, że nie będę bała się samemu podcinać końcówek. Ale na to sobie jeszcze poczekam...

Miss Transept
Oczywiście, ze Cię pamiętamy Znaczy ja na pewno
Na pewno włoski się zregenerują. Swoją drogą na prawdę potrzebują dopieszczenia skoro rano nie ma śladu po oleju
Ale Ci szybko włoski rosną!! Aż zazdroszcze Moje będę niedługo mierzyć bo za trzy dni minie miesiąc od ścięcia. Zobaczymy jakie mają tempo

Dziewczyny, ten wizaż to jakieś magiczne miejsce Wczoraj umieściłam mój pierwszy wpis na wątku pielęgnacyjnym. Ponarzekałam na moje włosiska a dziś są ok Puch wiadomo jest. Norma do której już się przyzwyczaiłam ale wróciła objętość Jejku, ależ za nią tęskniłam Co prawda loczków zero, falki są ale i tak jestem zadowolona bo wróciła objętość
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 11:39   #40024
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
No właśnie jestem tego samego zdania. Dopiero na focie spokojnie obejrzałam tył. W sumie to dziwne, bo ta fryzjerka mówiła, że jeśli widać stopnie cieniowania, to znaczy, że włosy są źle ostrzyżone Po czym właśnie mi tak ciachnęła. Aż mnie kusi chwycić za nożyczki
to tym bardziej dziwne... no ale ja tam bym sie bała sama kombinowac

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Łomatko Oczywiście nie muszę dodawać, że po 10 dniach nieobecności nie jestem w stanie Was nadrobić? Moje włoski przeżyły wyjazd
fajnie jest po tym podcięciu. Uważam, że zrobiło dużo dobrego i jak na wyjazdowe włosy to super wyglądają - ja jakby mi przyszło gdzieś wyjechac to wyglądałabym okropnie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
a jaka jest temperatura? Olej kokosowy robi sie staly ponizej 24 stopni Celcjusza, to jest jego temperatura kiedy robi sie plynny.
a widzisz, to w mojej torebce wczoraj mogło byc ze 28 stopni... Ale teraz w szafce chyba nie jest więcej niz 24... no a on dalej płynny.

Cytat:
Napisane przez palbi Pokaż wiadomość
Niestety muszę przyznać, że nie przepadam zbytnio za aż tak skręconymi włosami. Wolałabym żeby loki były większe i luźniejsze, ale tego chyba nie da się zrobić a może się mylę?
no coś ty, tutaj każda dąży do sprężynek Pielęgnuj, zobaczysz ze bedzie coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

Powiedzmy, że jestem na bieżąco na olejowym Zgodzę się ze wszystkim co Rybiorek niżej napisała mnie też kokos skrzywdził gule, pryszcze i takie tam :/
oooo nieee to znaczy, że wielu osobom jednak coś się dzieje. A ja bez oleju miewam takie przeboje.... ehhh
mam cichą nadzieję, że mi nie zrobi krzywdy, ale znając moje szczescie bede jedna z tych co nie mogą tego specyfiku
Siedzę właśnie z kokosem na głowie do 12... Starałam się nie dotykać nic poza włosami, spięłam na czubku.
Jak szybko zauważyłaś jakieś problemy z cerą po nim? Dużo osób na olejowym ma ten problem? (dużo pytam , wiem - przepraszam ) I czy jak odstawiłaś olej to wróciło do normy?

Miss Transept
heeejjjj to ci się wyjazd niezle przedłużył heheh. Mam nadzieje z e włoskom nic nie bedzie i szybko wróca do normy

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 11:52   #40025
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
a widzisz, to w mojej torebce wczoraj mogło byc ze 28 stopni... Ale teraz w szafce chyba nie jest więcej niz 24... no a on dalej płynny.
nie martw sie tym, nie traci przez to swoich wlasciwosci. Moj olej jak stal na starym mieszkaniu w lazience w lato tez mial tak (mam go do tej pory ale przeniosl sie do kuchni i nie mam pojecia czy moge go uzyc do gotowania)

Z tym uczuleniem to nie martw sie na zapas, wielu osobom nic nie jest. Ja akurat mialam pecha, teraz moge miec kokosa w skladzie jakiegos kosmetyka ale sam olej odpada. Uwazam jednak aby kosmetyk z kokosem nie dotykal buzi tak w razie czego.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-20 o 12:01
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 12:01   #40026
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
co do Jantara to przeszłaś całą kurację?
I jaką wcierkę chcesz z robić? podzielisz się przepisem?
Nie wiem, co rozumiesz przez całą kurację?
Opisałam dokładniej w wątku z recenzjami, a tak w skrócie to codziennie wcierałam Jantara w skalp aż zużyłam całą butelkę.
Nie widziałam sensu kupować drugiego opakowania, skoro byłam niezadowolona z efektów.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 12:13   #40027
kascysko
Zakorzenienie

Hej
Efekt kolejnej mieszanki mazidłowo-domowej

Co do oleju kokosowego, to na razie nie zaobserwowałam żadnych niespodzianek, mimo, że moja skóra jest do nich skłonna bardzo.
Co do konsystencji - mam problem odwrotny - mój ciężko rozpuścić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110820.jpg (47,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110820_1.jpg (60,9 KB, 32 załadowań)
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 12:28   #40028
gohs
Zakorzenienie

Cytat:

fajnie jest po tym podcięciu. Uważam, że zrobiło dużo dobrego i jak na wyjazdowe włosy to super wyglądają - ja jakby mi przyszło gdzieś wyjechac to wyglądałabym okropnie
No fakt faktem, że warunki jak na camping były całkiem spoko, tzn ciepła woda (czasami wrzątek bez możliwości regulacji temp), prysznic itd. Pomijam fakt, że było obskurnie raczej w tych łazienkach, ale dało radę być w miarę czystym przynajmniej

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Hej
Efekt kolejnej mieszanki mazidłowo-domowej

Co do oleju kokosowego, to na razie nie zaobserwowałam żadnych niespodzianek, mimo, że moja skóra jest do nich skłonna bardzo.
Ładne loczki tylko mam wrażenie, że trochę nieuporządkowane Tzn niektóre jakby w drugą stronę wykręcone, tak jakby po plunkingu albo nierozdzielone palcami po myciu czy coś w ten deseń. Ja tam mam jak ich nie poukładam ręcznie na głowie
Stary 2011-08-20, 12:32   #40029
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Mam tłustą, trądzikową cerę i kokos trzymam z dala od twarzy i szyi. Stosuję go, bo lubię, ale na kilka godzin w dzień i upinam włosy. Już nie wyrządza skórze krzywdy, a włosy go lubią.

Cytat:
Mam kokos z efavitu. Trzymam go w szafce, kiedy jest bardzo gorąco, nawet tam staje się płynny (trzymałam kiedyś w lodówce, ale doszłam do wniosku, że skoro w szafce dobrze się sprawuje, w lodówce nie ma potrzeby).

Cytat:
o jakim Seboradinie mówicie? Na początku CG stosowałam jakąś odżywkę tej firmy, ale kompletnie nie pamiętam co to było...
O tym, ale z rozpędu kupiłam jeszcze taki.

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Basiu, juz kończysz urlop? Myślałam, że nauczyciele mają wolne do końca sierpnia.
Nie. Pracuję w Stowarzyszeniu (obie wiemy, w którym), mam 6 tygodni urlopu, razem z feriami, świętami itd. Tylko od dobrej woli dyrektora zależy czy da nam więcej (daje, ale w tym roku pracowałam do końca czerwca i wyrywkowo w lipcu, więc wakacje miałam skopane no i jeszcze spędziłam 5 dni tam, gdzie Ty w szkole też jeździłaś). W szkołach podlegających pod Urząd Miasta (czy inne) też nauczyciele wcześniej zaczynają pracę. No i część nauczycieli ma jeszcze pracę domową na wakacje (np. ja).

Zanosi się bardzo ciężki rok, bardzo się go obawiam, po raz pierwszy od siedmiu lat myślę, że nie dam rady i myślę o zmianie pracy na pozaszkolną (pewnie i tak nie zmienię).

Cytat:
Czytam wątek z doskoku i zapomniałam napisać jak bardzo mi się Twoje włosy podobają. Mogę Ci ich tylko pozazdrościć
Bardzo, bardzo dziękuję

Cytat:
Przyłączę się do Twojej akcji nakładania wcierek. Też bym bardzo chciała zahamować wypadanie włosów. Janatar na nic się zdał. Już od dawna miałam zrobić wcierkę z ekstraktami z ZSK, ale ciągłe mi schodziło
Miałam zamiar zamówić coś z ZSK albo BU. Ale jestem niecierpliwa i chciałam już (na Dozie zamawiam w nocy, a rano odbieram z apteki osiedlowej). Miałam kiedyś wcierkę z BU, ale co z tego, dałam koleżance, żeby u mnie się nie przeterminowała.

Cytat:
Dzisiaj zrobię wcierkę i (choć też tego nie lubię) będę wcierała codziennie.
Grupa wsparcia wcierkowych lokasów

Cytat:
Ja też się suplementuję, ale napiszę o tym innym razem, bo mam wątpliwości, czy wszystko dobrze robię... i wyjdzie mi pewnie dlugi post
Jak będziesz miała więcej czasu, napisz co i jak proszę.

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Ja wcieram Joannę Rzepę Kurację Wzmacniającą podrasowaną właśnie eterycznym rozmarynowym i lawendowym
Polecała mi ją kiedyś Pani w sklepie ziołowym.

Cytat:
następny będzie Seboradin [dziewczyny wkraplają do połowy buteleczki po 20 kropli jednego i drugiego ].
Czytałam o tym. Wkropliłam do całości po 40 kropli (pisałam wczoraj, że pani w aptece zrobiła notatki i też zamierza zrobić sobie taką kurację)

Cytat:
Także nie cierpię wcierania nie znoszę tego, ale co drugi dzień sumiennie to robię...
No właśnie, gdyby ktoś mi to robił.
A dużo zależy na pewno od jakości wcierania i masowania.
Seboradin okrutnie śmierdzi.

Wczoraj się nakokosowałam, dobrze, nie roztarłam oleju i miała białe grudki. Śmiałam się, że wyglądają jak łupież. Wykrakałam.

Obudziłam się dziś i chciałam zrobić wcierkę. To co zobaczyłam, przeraziło mnie. Powiedzieć, że mam łupież to jak o burzy, że mrzy.

Wczoraj rozpoczęłam też kurację dermeną (działa przeciwłupieżowo).
Zastanawiam się czy wcierka nie wysuszyła mi dodatkowo skóry.

Nawet nie swędzi, ale mam wielkie białe płatki we włosach (mam czarne jakby ktoś nie pamiętał). Załamałam się.

Zrobię dziś dodatkowo jakąś maskę super nawilżającą na sklap (miód, żel aloesowy, pantenol i nie wiem co jeszcze, wymieszam z bingo, bo można nakładać na skalp bez problemu).

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
A ja lubię wcierać wcierkę Nie wiem, może jakaś dziwna jestem ale taki masaż głowy jest dla mnie przyjemny
Ja uwielbiam masaże głowy, ale jak robi je ktoś inny (miałam taką fryzjerkę, która przy myciu fantastycznie masowała.

Witam wszystkie nowe właścicielki pięknych lokasków

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-08-20 o 12:34
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 12:36   #40030
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
nie martw sie tym, nie traci przez to swoich wlasciwosci.
Dzieki Rybiorku za wszystkie podpowiedzi a co do gotowania to nie mam pojęcia czy się nadaje ale na moim Efavicie jest podana wartość odżywcza jak na produkach spożywczych więc chyba by się nadawał...

Cytat:
Z tym uczuleniem to nie martw sie na zapas, wielu osobom nic nie jest. Ja akurat mialam pecha, teraz moge miec kokosa w skladzie jakiegos kosmetyka ale sam olej odpada. Uwazam jednak aby kosmetyk z kokosem nie dotykal buzi tak w razie czego.
trochę mnie to zmartwiło bo zauwazyłam wraz ze zmianą pielęgnacji więcej takich niespodzianek na szyji i karku (może to efekt tego, ze mokre włosy jak schną to dotykają tych partii, potem z żelem lnianym czy czymkolwiek innym tez tak samos chną ).
A teraz jak usłyszałam o tym kokosowym problemie to juz całkiem. Starałam się nie dotykać. Skalpowi nic nie było przez godzinę.
Jak szybko zauwazyłaś jakiś zmiany skórne związane z kokosem?

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
może będę miała szczęście i nic sie nie bedzie działo...
No coż co nakładania taki płynny jest ok, myslałam tylko, ze coś mu się stało przez tą wysoka temperature.

zmyłam jednak Hegronem, ale dwa razy. Z szamponów mam tylko BD i Hippa i żaden mi nie służy za dobrze. A bałam się, ze Alterra migdał trochę mało delikatna bedzie. Wydaje mi się, że ładnie zeszło odżywką..

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-08-20, 12:39   #40031
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Wczoraj pierwszy raz zapomniałam o zmyciu oleju z włosów.
Nie wiem jak to się stało. Umyłam dermeną skalp (trzyma się pięc minut), potem spłukałam, odżywka, stylizacja, suszenie.
Zastanawiałam się czemu są takie dziwne.
Za chwilę miałam wychodzić. Uratowałam sytuację, upięłam włosy i było ok. Koleżanki stwierdziły, że wyglądam jakbym miałam fryzurę od fryzjera (w pozytywnym sensie, ale mnie to się zawsze bardzo źle kojarzy)

Stary 2011-08-20, 12:44   #40032
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, co rozumiesz przez całą kurację?
Opisałam dokładniej w wątku z recenzjami, a tak w skrócie to codziennie wcierałam Jantara w skalp aż zużyłam całą butelkę.
Nie widziałam sensu kupować drugiego opakowania, skoro byłam niezadowolona z efektów.
całą kurację, czyli to co zalecane jest na opakowaniu: wcierać codziennie w skórę głowy przez 3 tygodnie, po kilku dniach przerwy wznowić kurację.
a jaką wcierkę masz zamiar przygotować i czy mogłabyś podzielić się przepisem, bo nie uzyskałam odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość

O tym, ale z rozpędu kupiłam jeszcze taki.
a możesz podać jeszcze raz linki, bo wygwiazdkowało (albo raczej wynożyczkowało ), do kwc nawet albo po prostu nazwy produktów i sobie już znajdę?

edit: albo już nie, końcówki adresów url są to sobie już poradziłam
Dzięki Basiu

kurczę, oba mają alkohol na początku składu, chyba nie będę ryzykować

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-08-20 o 12:51
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 12:49   #40033
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
a możesz podać jeszcze raz linki, bo wygwiazdkowało (albo raczej wynożyczkowało ), do kwc nawet albo po prostu nazwy produktów i sobie już znajdę?
Całkiem o tym zapomniałam. Już podaję:
Chodzi o ten:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1
ale mam jeszcze taki:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja.html&next=1

Jest jeszcze z naftą, ale tamten ma parafinę w składzie (albo coś takiego, nie pamiętam), więc nie zamawiałam.

Swoje zamawiałam na dozie - wpisz: seboradin lotion

Edycja:

Podałam, może jednak ktoś skorzysta

Edytowane przez *Basia*
Stary 2011-08-20, 12:49   #40034
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki Rybiorku za wszystkie podpowiedzi a co do gotowania to nie mam pojęcia czy się nadaje ale na moim Efavicie jest podana wartość odżywcza jak na produkach spożywczych więc chyba by się nadawał...
ja nie w tym sensie, wiem ze olej jest uzywany w kuchni, tylko nie wiem jak to na mnie zadziala

Cytat:
trochę mnie to zmartwiło bo zauwazyłam wraz ze zmianą pielęgnacji więcej takich niespodzianek na szyji i karku (może to efekt tego, ze mokre włosy jak schną to dotykają tych partii, potem z żelem lnianym czy czymkolwiek innym tez tak samos chną ).
A teraz jak usłyszałam o tym kokosowym problemie to juz całkiem. Starałam się nie dotykać. Skalpowi nic nie było przez godzinę.
Jak szybko zauwazyłaś jakiś zmiany skórne związane z kokosem?
pare miesiecy nic ale uzywalam malo kokosa, wolalam przed basenem walic joanne na wlosy, potem jakos tak pod wplywem tego ze wszyscy chwalili zaczelam czesciej, niestety nie polaczylam faktow i dopiero jak mi gula na powiece wyskoczyla (i mialam pelno na szyji i policzkach) to zaczelam analizy co uzywalam i jadlam, po odstawieniu kokosa minelo 3 miesiace zanim gule zaczely znikac.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Stary 2011-08-20, 12:56   #40035
mimi91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
hormony też

jak minie trochę czasu to zdaj relację jak ta herbatka działa ona coś wypłukuje przy dłuższym piciu?
Zdam relację na pewno, ale myślę, że z min. 2 tyg. trzeba poczekać na jakiekolwiek efekty, może do tego czasu całkiem nie wyłysieję
Ale wiesz, zauważyłam, że w tym dniu, w ktorym myję to więcej ich zdecydowanie leci, w kolejny już mniej. Ty myjesz codziennie, prawda? Może spróbuj co drugi dzień?
Czy herbatka coś wypłukuje? Szczerze mówiąc nie wiem

Cytat:
Mimi91
Jak były dłuższe to zachowywały się podobnie jak teraz. Raz falowały, raz kręciły, zdarzały się nawet falowano-proste. No może były mniej płaskie. Widać taki ich urok
Nie ważne jaki kształt, ważne żeby były gęste i błyszczące
Ja mam falowano-proste po nocy, nie wiem jak zachować skręt w czasie snu, nakładam niby taką siatkę, ale prawie zawsze mi ona spada

Cytat:
Napisane przez karolcia2106 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Czy mogę do Was dołączyć ?
Hej!

Cytat:
Napisane przez Miss Puppet Pokaż wiadomość
och jak najabardziej cię rozumiem - też narzekam ciągle na brak czasu, bo tyle jest do zrobienia

tak, mam na myśli odżywkę

wklejam link z KWC -
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ja.html&next=1
Zaczęłam ją wczoraj wcierać, tak jak ktoś pisał, nabieram odżywkę do strzykawki i rozprowadzam po skalpie.
I też należę do grona nie przepadających za wcierkami

Cytat:
Napisane przez palbi Pokaż wiadomość
Czeeść Dziewczyny mogę się przyłączyć do Waszej 'pokręconej' grupy?
Zapraszamy palbi

Cytat:
Dziewczyny, ten wizaż to jakieś magiczne miejsce Wczoraj umieściłam mój pierwszy wpis na wątku pielęgnacyjnym. Ponarzekałam na moje włosiska a dziś są ok Puch wiadomo jest. Norma do której już się przyzwyczaiłam ale wróciła objętość Jejku, ależ za nią tęskniłam Co prawda loczków zero, falki są ale i tak jestem zadowolona bo wróciła objętość
Super !!! Naprawdę zazdroszczę Jak jeszcze puch zniknie to już w ogóle będzie rewelacja

mimi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 12:57   #40036
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Rybiorku,
Twoje "nowe" włosy podobają mi się coraz bardziej. Loki są znów inne niż wczoraj i przedwczoraj. Jestem zachwycona

Stary 2011-08-20, 12:57   #40037
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

Ładne loczki tylko mam wrażenie, że trochę nieuporządkowane Tzn niektóre jakby w drugą stronę wykręcone, tak jakby po plunkingu albo nierozdzielone palcami po myciu czy coś w ten deseń. Ja tam mam jak ich nie poukładam ręcznie na głowie
Kochana, zawsze mam takie Nie uprawiam rozdzielania włosów niczym, nawet nie czesze (a propos, moja mama dziś dowiedziała się, że od jakiś 2 lat nie używam grzebienia - oj działo się, działo), rozdzielanie tylko w czasie mycia. Wykręconych widziałam kilka - jak zwykle po prawej stronie, nie wiem czemu Żeby były takie jak chcę muszą się jeszcze spoooooooro odżywić
Stary 2011-08-20, 13:00   #40038
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi91 Pokaż wiadomość

Zaczęłam ją wczoraj wcierać, tak jak ktoś pisał, nabieram odżywkę do strzykawki i rozprowadzam po skalpie.
I też należę do grona nie przepadających za wcierkami
wszyscy wcierają jantara
zobaczymy jak efekty, mam nadzieję, ze chociaż troszeczkę pomoże
ja mam taką buteleczkę chyba z BU, identyczna jak po wodzie utlenionej i też na skalpik i masowanko, achh
podoba mi się zapach Jantara, trochę przypomina mi męskie perfumy
Stary 2011-08-20, 13:06   #40039
mimi91
Wtajemniczenie

Cytat:
wszyscy wcierają jantara
zobaczymy jak efekty, mam nadzieję, ze chociaż troszeczkę pomoże
ja mam taką buteleczkę chyba z BU, identyczna jak po wodzie utlenionej i też na skalpik i masowanko, achh
podoba mi się zapach Jantara, trochę przypomina mi męskie perfumy
Hehe, masowe wcieranko Jantara Może dzięki nam producent go nigdy nie zlikwiduje ze sprzedaży. Bo zauważyłam, że nie ma go zbyt dużo na półkach nawet w moim mieście
Fakt, zapach nie jest zły Bywają gorsze, jak chociażby Seboradin Fajnie, że tego Jantara można też nakładać na włosy to jak mi się skończy mgiełka do ciała to sobie przeleję i będę pryskać, ciekawe czy się to spodoba moim lokaskom

Stary 2011-08-20, 13:11   #40040
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Zdam relację na pewno, ale myślę, że z min. 2 tyg. trzeba poczekać na jakiekolwiek efekty, może do tego czasu całkiem nie wyłysieję
Ale wiesz, zauważyłam, że w tym dniu, w ktorym myję to więcej ich zdecydowanie leci, w kolejny już mniej. Ty myjesz codziennie, prawda? Może spróbuj co drugi dzień?
Czy herbatka coś wypłukuje? Szczerze mówiąc nie wiem
zazwyczaj moje włosy, jak wieczorem myję to rano nadają się tylko do spięcia, a następnego dnia to już w ogóle miotła więc trudno mi myć włosy co drugi dzień, chociaż jak prostowałam w trakcie roku szkolnego to cały rok myłam co drugi dzień Jakbym nigdzie nie wychodziła to bym mogła myć włosy co tydzień, co prawda szopa byłaby nieziemska, ale nie byłyby mocno tłuste po tygodniu

Przedwczoraj mycie Isana z babassu (po dokładnym spłukaniu nie obciążyło kłaków), potem Isana Haarkur Liquid Silk (z proteinami jedwabiu moja jedyna odżywka z proteinami), Alterra z morelą na 15 minut, joanna z rumiankiem i lnem b/s i stylizacja żelem Artiste, który chyba na stałe zagości w mojej łazience, bo włosy na trzeci dzień wyglądają przyzwoicie to u mnie nowość
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 13:15   #40041
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
całą kurację, czyli to co zalecane jest na opakowaniu: wcierać codziennie w skórę głowy przez 3 tygodnie, po kilku dniach przerwy wznowić kurację.
a jaką wcierkę masz zamiar przygotować i czy mogłabyś podzielić się przepisem, bo nie uzyskałam odpowiedzi
Źle Cię zrozumiałam
Wczoraj nie zrobiłma wcierki więc jeszcze nie wiem, jaka będzie dokładnie. Okaże się to w praktyce, ale bazą będzie ten ekstrakt:
http://www.zrobsobiekrem.pl/?330,eks...zeciwlupiezowy

Jak zrobię wcierkę, to podzielę się przepisem

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 13:17   #40042
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie w tym sensie, wiem ze olej jest uzywany w kuchni, tylko nie wiem jak to na mnie zadziala
ahaaaaa bo ja to w pierwszej chwili jak zobaczyłam opakowaniu wartość odżywczą to się zastanawiałam co kto na kokosie może pichcić

Cytat:
potem jakos tak pod wplywem tego ze wszyscy chwalili zaczelam czesciej, niestety nie polaczylam faktow i dopiero jak mi gula na powiece wyskoczyla (i mialam pelno na szyji i policzkach) to zaczelam analizy co uzywalam i jadlam, po odstawieniu kokosa minelo 3 miesiace zanim gule zaczely znikac.
ojej... to na prawdę strasznie źle zareagowałaś na kokos... trochę opowieści z krypty i troche się boję swojej reakcji.

Mi potrafi taka gula wyskoczyć raz na jakiś czas, ale jedna - góra dwie na raz... i zasadniczo nie wpadłam na to że to może być od czegoś kosmetycznego.
Ja na szyji z tyłu czy karku to mam takie małe krostki, delikatne. Czasem za uchem np i już myslałam czy to aby nie reakja na zmiane pielęgnacji włosów bo na skalpie potrafiło się coś zrobić na moich zakolach...

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-08-20, 13:18   #40043
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Źle Cię zrozumiałam
Wczoraj nie zrobiłma wcierki więc jeszcze nie wiem, jaka będzie dokładnie. Okaże się to w praktyce, ale bazą będzie ten ekstrakt:
http://www.zrobsobiekrem.pl/?330,eks...zeciwlupiezowy

Jak zrobię wcierkę, to podzielę się przepisem
ok, to czekam
dzięki Małgosiu
Stary 2011-08-20, 13:24   #40044
mimi91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
zazwyczaj moje włosy, jak wieczorem myję to rano nadają się tylko do spięcia, a następnego dnia to już w ogóle miotła więc trudno mi myć włosy co drugi dzień, chociaż jak prostowałam w trakcie roku szkolnego to cały rok myłam co drugi dzień Jakbym nigdzie nie wychodziła to bym mogła myć włosy co tydzień, co prawda szopa byłaby nieziemska, ale nie byłyby mocno tłuste po tygodniu

Przedwczoraj mycie Isana z babassu (po dokładnym spłukaniu nie obciążyło kłaków), potem Isana Haarkur Liquid Silk (z proteinami jedwabiu moja jedyna odżywka z proteinami), Alterra z morelą na 15 minut, joanna z rumiankiem i lnem b/s i stylizacja żelem Artiste, który chyba na stałe zagości w mojej łazience, bo włosy na trzeci dzień wyglądają przyzwoicie to u mnie nowość
Ej to skoro Ci się nie przetłuszczają to może jednak warto byłoby się poświęcić i wytrzymać w tej "szopie" kilka dni? Może osłabiłaś cebulki tym codziennym myciem, a na szopę powinno chyba pomóc olejowanie. Ja się nie przejmuję i drugiego dnia po myciu zazwyczaj spinam jeśli się do niczego nie nadają, ale mnie się przetłuszczają..

Kurcze, chyba jeszcze będę musiała zainwestować w żel Artiste, bo on przynajmniej nie będzie się psuł tak jak lniany

Stary 2011-08-20, 13:25   #40045
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

kascysko, przede wszystkim strasznie podoba mi się twój kolor loczki też niczego sobie

Cytat:
No fakt faktem, że warunki jak na camping były całkiem spoko, tzn ciepła woda (czasami wrzątek bez możliwości regulacji temp), prysznic itd. Pomijam fakt, że było obskurnie raczej w tych łazienkach, ale dało radę być w miarę czystym przynajmniej
Zazdroszczę, ja po powrocie z woodstocku jak miałam okazję wziąc lodowaty prysznic w obskurnej łazience to byłam przeszczęśliwa
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
No właśnie, gdyby ktoś mi to robił.
A dużo zależy na pewno od jakości wcierania i masowania.
A właśnie, powinno się tą skórę głowy trzec, ugniatac czy jak? Bo nigdy nie wiem czy robię dobrze.
Cytat:
wszyscy wcierają jantara
A ja nie, a ja nie! Tak dla odmiany wcieram Garnier Neril. Ale nie na wypadanie, tylko łudzę się że będą szybciej rosły Zastanawiam się nad wcieraniem Jantara, ale nie wiem czy miało by sens wcieranie na przemian jednego dnia Garnier, drugiego Jantar. Jak myślicie?

Idę dzisiaj na basen... Moje biedne znękane włosy, nie dośc że suche to jeszcze chlorem dostaną. Ale posmaruję je jakimś olejem dla ochrony i może nie ucierpią tak bardzo.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 13:50   #40046
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Ej to skoro Ci się nie przetłuszczają to może jednak warto byłoby się poświęcić i wytrzymać w tej "szopie" kilka dni? Może osłabiłaś cebulki tym codziennym myciem, a na szopę powinno chyba pomóc olejowanie. Ja się nie przejmuję i drugiego dnia po myciu zazwyczaj spinam jeśli się do niczego nie nadają, ale mnie się przetłuszczają..

Kurcze, chyba jeszcze będę musiała zainwestować w żel Artiste, bo on przynajmniej nie będzie się psuł tak jak lniany
przypomniałaś mi o tym że też mam go w lodówce pewnie się już popsuł

nie wyobrażam sobie pójść do szkoły we włosach 4 dniowych załóżmy musiałabym je baaardzo ciasno związać i jeszcze spiąć wsuwkami a tego z tego co mi wiadomo, nie wolno

dodałam zdjęcia włosów w codzienniku, będziesz wiedziała o czym mówię
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 13:51   #40047
Ag Rafka
Rozeznanie

Witajcie po powrocie, Gosh i Miss Transept. Super, że Wam włosy bardzo nie ucierpialy. Moje wprawdzie nie na urlopie, ale w pyle remontowym plus brak czasu na pielęgnację, nie mówiąc o rejestrowaniu. No i też muszę powtórzyć hennowanie, bo odrost spory. Ledwo nadążam z czytaniem wątku, jak tylko chcę coś napisać, zaraz mnie TŻ woła do pomocy w składaniu szafy lub trzymaniu drabiny.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 14:00   #40048
AjriszMarta
Zakorzenienie

A ja szybko i w panice: mam wesele za 2h!! I nie wiem co ze sobą zrobić!!

Umyłam rano głowę i zaczęłam układać... I przedobrzyłam
Łeb pod kran drugi raz, prosty zestaw i teraz nie dotykam Też nie wygląda powalająco ale już nie dotykam, zawsze może być gorzej :P
Będę jedynym dorosłym singlem ;] Może znajdzie się dla mnie jakiś 13-letni kuzyn do pary :P

Mam zielony żel Artiste i mi się w żaden sposób nie chce sprawdzić

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 14:05   #40049
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
kascysko, przede wszystkim strasznie podoba mi się twój kolor loczki też niczego sobie
Dziękuję To mój naturalny kolor włosów, ale z czasem jaśnieją coraz bardziej, nie tylko latem... chyba chciałabym to powstrzymać
Stary 2011-08-20, 14:10   #40050
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
A ja szybko i w panice: mam wesele za 2h!! I nie wiem co ze sobą zrobić!!

Umyłam rano głowę i zaczęłam układać... I przedobrzyłam
Łeb pod kran drugi raz, prosty zestaw i teraz nie dotykam Też nie wygląda powalająco ale już nie dotykam, zawsze może być gorzej :P
Będę jedynym dorosłym singlem ;] Może znajdzie się dla mnie jakiś 13-letni kuzyn do pary :P

Mam zielony żel Artiste i mi się w żaden sposób nie chce sprawdzić
Baw sie dobrze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1130618.jpg (203,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130620.jpg (185,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130625.jpg (95,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130670.jpg (169,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130672.jpg (170,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130674.jpg (196,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130675.jpg (176,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130676.jpg (171,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130678.jpg (184,6 KB, 20 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości