|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Dzięki dziewczyny
Kolor to widocznie jedyny plus moich kłaków :/ Właśnie rozpaczam, bo nie dość, że znowu mam bliżej nieokreśloną masakrę (jakieś postrąkowane strzępy), to jeszcze to cięcie faktycznie jest okropne. Na początku nie wydawało mi się, że może być i ogólnie po cięciu mi się lepiej będą podkręcać. A teraz to mam ochotę iść drugi raz i wyciąć ten dolny ogon, bo robią mi się jakieś takie koszmarne bulwy Ja nie wiem, jak to się stało, że 2 razy mi się kłaki skręciły i ułożyły. Teraz ani rusz. |
|
|
|
#40022 |
|
Zadomowienie
|
Tak się zakręciłam, że dopiero wróciłam z tego woodstocku. Pojechałam od razu po do chłopa i mnie wcięło
Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie Na początku wyjazdu wszystko świetnie, o włosy dbałam, ale że myślałam że wyjeżdżam na 5 dni, a wróciłam po 3 tygodniach to w pewnym momencie wiadomo, skończyły mi się i kosmetyki i pieniądze. Tak więc od 1,5 tygodnia moja "pielęgnacja" ograniczała się do mycia włosów moim szamponem Cien baby i używania odżywki z silikonami (właściwie ciężko to nazwac odżywką Jedną rzecz za to zaniedbałam strasznie - stylizację. Przez ostatnie 3 tyg w ogóle nie układałam włosów. Żadnego ugniatania, środków do stylizacji, nic. Jak uda mi się zregenerowac włosiska to wstawię zdjęcia oczywiście ![]() Btw, włosy hennowałam dzień przed woodstockiem i mam juz ponad centymetr odrostu
|
#40023 |
|
Rozeznanie
|
Aoirghe
Oj też tak mam, że chętnie bym coś poprawiła po fryzjerze ale nie jestem aż tak wprawiona w cięciu. Czekam aż mi urosną na taką długość, że nie będę bała się samemu podcinać końcówek. Ale na to sobie jeszcze poczekam... ![]() Miss Transept Oczywiście, ze Cię pamiętamy Znaczy ja na pewno![]() Na pewno włoski się zregenerują. Swoją drogą na prawdę potrzebują dopieszczenia skoro rano nie ma śladu po oleju ![]() Ale Ci szybko włoski rosną!! Aż zazdroszcze Moje będę niedługo mierzyć bo za trzy dni minie miesiąc od ścięcia. Zobaczymy jakie mają tempoDziewczyny, ten wizaż to jakieś magiczne miejsce Wczoraj umieściłam mój pierwszy wpis na wątku pielęgnacyjnym. Ponarzekałam na moje włosiska a dziś są ok Puch wiadomo jest. Norma do której już się przyzwyczaiłam ale wróciła objętość
|
|
|
|
#40024 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pielęgnuj, zobaczysz ze bedzie coraz lepiej ![]() Cytat:
to znaczy, że wielu osobom jednak coś się dzieje. A ja bez oleju miewam takie przeboje.... ehhh mam cichą nadzieję, że mi nie zrobi krzywdy, ale znając moje szczescie bede jedna z tych co nie mogą tego specyfiku ![]() Siedzę właśnie z kokosem na głowie do 12... Starałam się nie dotykać nic poza włosami, spięłam na czubku. Jak szybko zauważyłaś jakieś problemy z cerą po nim? Dużo osób na olejowym ma ten problem? (dużo pytam , wiem - przepraszam ) I czy jak odstawiłaś olej to wróciło do normy?Miss Transept heeejjjj to ci się wyjazd niezle przedłużył heheh. Mam nadzieje z e włoskom nic nie bedzie i szybko wróca do normy
|
|
#40025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Z tym uczuleniem to nie martw sie na zapas, wielu osobom nic nie jest. Ja akurat mialam pecha, teraz moge miec kokosa w skladzie jakiegos kosmetyka ale sam olej odpada. Uwazam jednak aby kosmetyk z kokosem nie dotykal buzi tak w razie czego.
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-20 o 12:01 |
|
|
|
|
#40026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Opisałam dokładniej w wątku z recenzjami, a tak w skrócie to codziennie wcierałam Jantara w skalp aż zużyłam całą butelkę. Nie widziałam sensu kupować drugiego opakowania, skoro byłam niezadowolona z efektów. |
|
|
|
|
#40027 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Efekt kolejnej mieszanki mazidłowo-domowej ![]() Co do oleju kokosowego, to na razie nie zaobserwowałam żadnych niespodzianek, mimo, że moja skóra jest do nich skłonna bardzo. Co do konsystencji - mam problem odwrotny - mój ciężko rozpuścić
|
#40028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez możliwości regulacji temp), prysznic itd. Pomijam fakt, że było obskurnie raczej w tych łazienkach, ale dało radę być w miarę czystym przynajmniej ![]() Cytat:
Tzn niektóre jakby w drugą stronę wykręcone, tak jakby po plunkingu albo nierozdzielone palcami po myciu czy coś w ten deseń. Ja tam mam jak ich nie poukładam ręcznie na głowie
|
|
|
#40029 | |||||||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Mam tłustą, trądzikową cerę i kokos trzymam z dala od twarzy i szyi. Stosuję go, bo lubię, ale na kilka godzin w dzień i upinam włosy. Już nie wyrządza skórze krzywdy, a włosy go lubią.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
). W szkołach podlegających pod Urząd Miasta (czy inne) też nauczyciele wcześniej zaczynają pracę. No i część nauczycieli ma jeszcze pracę domową na wakacje (np. ja). Zanosi się bardzo ciężki rok, bardzo się go obawiam, po raz pierwszy od siedmiu lat myślę, że nie dam rady i myślę o zmianie pracy na pozaszkolną (pewnie i tak nie zmienię). Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. A dużo zależy na pewno od jakości wcierania i masowania. Seboradin okrutnie śmierdzi. Wczoraj się nakokosowałam, dobrze, nie roztarłam oleju i miała białe grudki. Śmiałam się, że wyglądają jak łupież. Wykrakałam. Obudziłam się dziś i chciałam zrobić wcierkę. To co zobaczyłam, przeraziło mnie. Powiedzieć, że mam łupież to jak o burzy, że mrzy. Wczoraj rozpoczęłam też kurację dermeną (działa przeciwłupieżowo). Zastanawiam się czy wcierka nie wysuszyła mi dodatkowo skóry. Nawet nie swędzi, ale mam wielkie białe płatki we włosach (mam czarne jakby ktoś nie pamiętał). Załamałam się. Zrobię dziś dodatkowo jakąś maskę super nawilżającą na sklap (miód, żel aloesowy, pantenol i nie wiem co jeszcze, wymieszam z bingo, bo można nakładać na skalp bez problemu). Cytat:
Witam wszystkie nowe właścicielki pięknych lokasków
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-08-20 o 12:34 |
|||||||||||
|
|
|
#40030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Rybiorku za wszystkie podpowiedzi
a co do gotowania to nie mam pojęcia czy się nadaje ale na moim Efavicie jest podana wartość odżywcza jak na produkach spożywczych więc chyba by się nadawał...Cytat:
).A teraz jak usłyszałam o tym kokosowym problemie to juz całkiem. Starałam się nie dotykać. Skalpowi nic nie było przez godzinę. Jak szybko zauwazyłaś jakiś zmiany skórne związane z kokosem? Cytat:
No coż co nakładania taki płynny jest ok, myslałam tylko, ze coś mu się stało przez tą wysoka temperature. zmyłam jednak Hegronem, ale dwa razy. Z szamponów mam tylko BD i Hippa i żaden mi nie służy za dobrze. A bałam się, ze Alterra migdał trochę mało delikatna bedzie. Wydaje mi się, że ładnie zeszło odżywką..
|
|
#40031 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Wczoraj pierwszy raz zapomniałam o zmyciu oleju z włosów.
Nie wiem jak to się stało. Umyłam dermeną skalp (trzyma się pięc minut), potem spłukałam, odżywka, stylizacja, suszenie. Zastanawiałam się czemu są takie dziwne. Za chwilę miałam wychodzić. Uratowałam sytuację, upięłam włosy i było ok. Koleżanki stwierdziły, że wyglądam jakbym miałam fryzurę od fryzjera (w pozytywnym sensie, ale mnie to się zawsze bardzo źle kojarzy )
|
|
|
|
#40032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaką wcierkę masz zamiar przygotować i czy mogłabyś podzielić się przepisem, bo nie uzyskałam odpowiedzi ![]() a możesz podać jeszcze raz linki, bo wygwiazdkowało (albo raczej wynożyczkowało ), do kwc nawet albo po prostu nazwy produktów i sobie już znajdę? edit: albo już nie, końcówki adresów url są to sobie już poradziłam ![]() Dzięki Basiu ![]() kurczę, oba mają alkohol na początku składu, chyba nie będę ryzykować
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-08-20 o 12:51 |
|
|
|
|
#40033 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Chodzi o ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1 ale mam jeszcze taki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja.html&next=1 Jest jeszcze z naftą, ale tamten ma parafinę w składzie (albo coś takiego, nie pamiętam), więc nie zamawiałam. Swoje zamawiałam na dozie - wpisz: seboradin lotion Edycja: Podałam , może jednak ktoś skorzysta
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-08-20 o 12:51 |
|
|
|
|
#40034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-20 o 12:51 |
||
|
|
|
#40035 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wiesz, zauważyłam, że w tym dniu, w ktorym myję to więcej ich zdecydowanie leci, w kolejny już mniej. Ty myjesz codziennie, prawda? Może spróbuj co drugi dzień? Czy herbatka coś wypłukuje? Szczerze mówiąc nie wiem Cytat:
![]() Ja mam falowano-proste po nocy, nie wiem jak zachować skręt w czasie snu, nakładam niby taką siatkę, ale prawie zawsze mi ona spada ![]() Hej! Cytat:
I też należę do grona nie przepadających za wcierkami ![]() Zapraszamy palbi Cytat:
Jak jeszcze puch zniknie to już w ogóle będzie rewelacja
|
|
#40036 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Rybiorku,
Twoje "nowe" włosy podobają mi się coraz bardziej. Loki są znów inne niż wczoraj i przedwczoraj. Jestem zachwycona |
|
|
|
#40037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uprawiam rozdzielania włosów niczym, nawet nie czesze (a propos, moja mama dziś dowiedziała się, że od jakiś 2 lat nie używam grzebienia - oj działo się, działo ), rozdzielanie tylko w czasie mycia. Wykręconych widziałam kilka - jak zwykle po prawej stronie, nie wiem czemu Żeby były takie jak chcę muszą się jeszcze spoooooooro odżywić
|
|
#40038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczymy jak efekty, mam nadzieję, ze chociaż troszeczkę pomoże ![]() ja mam taką buteleczkę chyba z BU, identyczna jak po wodzie utlenionej i też na skalpik i masowanko, achh ![]() podoba mi się zapach Jantara, trochę przypomina mi męskie perfumy
|
|
#40039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może dzięki nam producent go nigdy nie zlikwiduje ze sprzedaży. Bo zauważyłam, że nie ma go zbyt dużo na półkach nawet w moim mieście Fakt, zapach nie jest zły Bywają gorsze, jak chociażby Seboradin
|
|
#40040 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
więc trudno mi myć włosy co drugi dzień, chociaż jak prostowałam w trakcie roku szkolnego to cały rok myłam co drugi dzień Jakbym nigdzie nie wychodziła to bym mogła myć włosy co tydzień, co prawda szopa byłaby nieziemska, ale nie byłyby mocno tłuste po tygodniu![]() Przedwczoraj mycie Isana z babassu (po dokładnym spłukaniu nie obciążyło kłaków to u mnie nowość
|
|
#40041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj nie zrobiłma wcierki więc jeszcze nie wiem, jaka będzie dokładnie. Okaże się to w praktyce, ale bazą będzie ten ekstrakt: http://www.zrobsobiekrem.pl/?330,eks...zeciwlupiezowy Jak zrobię wcierkę, to podzielę się przepisem
|
|
|
|
|
#40042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi potrafi taka gula wyskoczyć raz na jakiś czas, ale jedna - góra dwie na raz... i zasadniczo nie wpadłam na to że to może być od czegoś kosmetycznego. Ja na szyji z tyłu czy karku to mam takie małe krostki, delikatne. Czasem za uchem np i już myslałam czy to aby nie reakja na zmiane pielęgnacji włosów bo na skalpie potrafiło się coś zrobić na moich zakolach...
|
|
#40043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki Małgosiu
|
|
#40044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze, chyba jeszcze będę musiała zainwestować w żel Artiste, bo on przynajmniej nie będzie się psuł tak jak lniany
|
|
#40045 | ||
|
Zadomowienie
|
kascysko, przede wszystkim strasznie podoba mi się twój kolor
loczki też niczego sobieCytat:
Cytat:
Bo nigdy nie wiem czy robię dobrze.A ja nie, a ja nie! Tak dla odmiany wcieram Garnier Neril. Ale nie na wypadanie, tylko łudzę się że będą szybciej rosły Idę dzisiaj na basen... Moje biedne znękane włosy, nie dośc że suche to jeszcze chlorem dostaną. Ale posmaruję je jakimś olejem dla ochrony i może nie ucierpią tak bardzo.
|
|
#40046 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
pewnie się już popsuł![]() nie wyobrażam sobie pójść do szkoły we włosach 4 dniowych załóżmy ![]() dodałam zdjęcia włosów w codzienniku, będziesz wiedziała o czym mówię
|
|
#40047 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie po powrocie, Gosh i Miss Transept. Super, że Wam włosy bardzo nie ucierpialy. Moje wprawdzie nie na urlopie, ale w pyle remontowym plus brak czasu na pielęgnację, nie mówiąc o rejestrowaniu. No i też muszę powtórzyć hennowanie, bo odrost spory. Ledwo nadążam z czytaniem wątku, jak tylko chcę coś napisać, zaraz mnie TŻ woła do pomocy w składaniu szafy lub trzymaniu drabiny.
|
#40048 |
|
Zakorzenienie
|
A ja szybko i w panice: mam wesele za 2h!! I nie wiem co ze sobą zrobić!!
Umyłam rano głowę i zaczęłam układać... I przedobrzyłam Łeb pod kran drugi raz, prosty zestaw i teraz nie dotykam Też nie wygląda powalająco ale już nie dotykam, zawsze może być gorzej :PBędę jedynym dorosłym singlem ;] Może znajdzie się dla mnie jakiś 13-letni kuzyn do pary :P Mam zielony żel Artiste i mi się w żaden sposób nie chce sprawdzić |
|
|
|
#40049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#40050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

Kolor to widocznie jedyny plus moich kłaków :/ Właśnie rozpaczam, bo nie dość, że znowu mam bliżej nieokreśloną masakrę (jakieś postrąkowane strzępy), to jeszcze to cięcie faktycznie jest okropne. Na początku nie wydawało mi się, że może być i ogólnie po cięciu mi się lepiej będą podkręcać. A teraz to mam ochotę iść drugi raz i wyciąć ten dolny ogon, bo robią mi się jakieś takie koszmarne bulwy 

Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie 

Po czym właśnie mi tak ciachnęła. 
Oczywiście nie muszę dodawać, że po 10 dniach nieobecności nie jestem w stanie Was nadrobić?
to znaczy, że wielu osobom jednak coś się dzieje. A ja bez oleju miewam takie przeboje.... ehhh
) I czy jak odstawiłaś olej to wróciło do normy?

Tzn niektóre jakby w drugą stronę wykręcone, tak jakby po plunkingu albo nierozdzielone palcami po myciu czy coś w ten deseń. Ja tam mam jak ich nie poukładam ręcznie na głowie
Basiu, juz kończysz urlop?
nie znoszę tego, ale co drugi dzień sumiennie to robię...
.