|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja 10 będę się zastanawiać co zrobić z włosami, bo też wesele się szykuje
|
|
#40052 |
|
sentimental animal
|
ja mam wesele 10 września
nie mam jeszcze nawet sukienki trochę się boję o włosy, bo znając życie, wtedy kiedy się najbardziej staram wychodzi największa miotła
|
#40053 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a jak traktować peg-12 dimethicone, które jest w odżywce Jantar? Jak się toto zmywa?
|
#40054 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam dużo pozytywnych opinii o tym balsamie :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...jacy-loki.html Chciałam go dziś kupić ale znalazłam w Rossmannie tylko taki w niebieskiej buteleczce, ale i tak wzięłam czy to to samo? Czy może źle szukałam?
|
|
|
|
#40055 |
|
sentimental animal
|
to to samo
![]() czy w odżywce Pantene loki i fale są silikony zmywalne odżywką? czy trzeba szamponu z SLS? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html
|
#40056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#40057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to będziemy bawić się w tym samym czasie ![]() kompletnie nie wiem co zrobić z włosami )Cytat:
![]() zmienili butlę
|
|
#40058 |
|
Zakorzenienie
|
PEG przed nazwa silikonu oznacza ze jest to silikon modyfikowany, silikony modyfikowane sa latwo zmywalne, nawet odzywka.
|
#40059 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
![]() wcześniej myślałam nad ciasnym koczkiem, ale wyczytałam że kręconych włosów nie powinno się związywać, tymbardziej ciasno, więc jestem w kropce
|
|
#40060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idę sama, a oprócz Młodej Pary znam tylko 3 osoby, z którymi pewnie nawet nie porozmawiam, bo będą zajęte Mimo wszystko mam nadzieje, że dobrze się teraz bawisz ![]() Dziewczyny, co do fryzur na wesele to sama mam na razie w planach 2 wyjścia: 1. kupić wałki (mniej więcej na rozmiar moich loków) i zrobić na nie włosy i/lub 2. iść do fryzjera ze zrobionymi przez siebie włosami, żeby mi je ładnie upiął; same na pewno nie zrobię tego tak, żeby wytrzymało kilka godzin Obowiązkowo dam jakieś mocniejsze utrwalenie w postaci większej ilości żelu lub lakier, choć chyba skłaniam się lakierowi. No, i oczywiście mam zamiar wypróbować fryzury przed |
|
|
|
|
#40061 |
|
Zakorzenienie
|
Bez urazy dziewczyny ale rece mi opadaja jak czytam Wasze posty - ide na wesele (inna impreze) i nie wiem jak ukryc ze mam krecone wlosy. Te wlosy to Wy. Ja bylam w lipcu na weselu, wesele w Polsce a mieszkam w Dublinie, przylecielismy w czwartek, z lotniska w Warszawie wypozyczonym autem jechalismy po rodzicow meza do Kielc a z Kielc nad morze gdzie bylo wesele, do hotelu dotarlismy ok 1 w nocy, rano wyszykowac sie i na wesele (slub i wesele bylo w piatek), warunki polowe, na dodatek maz nie spakowal nakladki do kontaktu zebym mogla uzyc moja suszarke (z dyfuzorem) w Polsce i musialy schnac same. Wlosow nie mialam idealnych bo warunki nie byly idealne, w trakcie imprezy sie owszem spuszyly ale tylko ja to wiedzialam, inni jakos nie robili scen. Ja bylam zadowolona, szczerze mowiac to nie obchodzilo mnie czy sie komus moje wlosy podobaja czy nie.
Krecone wlosy czasami sie spuszaja, nawet osobom ktore maja idealne loki, i co z tego? Zeby zyc z lokami trzeba je zaakceptowac. Nie pamietam czy kiedykolwiek zwiazalam wlosy na jakakolwiek impreze, na slubie mojego brata mialam przepieknego dlugiego puszakam (to bylo 7 lat temu czyli wieki zanim odkrylam cg) na fotkach z wesela to rzucam sie w oczy na kazdej na ktorej jestem, inne osoby sa w cieniu. Pokazalabym ale mam je tylko na papierze a skanera nie mam. To samo na moim wlasnym slubie To taka moja opinia. Wszystkimi zycze udanych imprez a nie myslenia ciagle o tym jak wygladaja wlosy
|
#40062 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam włosy do ramion, i gdy muszę je spiąć, to robię tak: delikatnie, grzebieniem z szerokimi zębami zaczesuje je do tyłu, zbieram dłonią w coś ala kitkę, tak gdzieś na wysokości uszu, boki podpinam żabkami z tyłu głowy (tak, żeby jak puszczę to sie nie rozleciało), biorę je pod górę i spinam klamrą taką podłużną
![]() Nie umiem tego inaczej wytłumaczyć, ale jak włosy bedę przed myciem, to mogę wstawić foto Ale to tak koło środy dopiero, bo właśnie schną i w środę pewnie mycie
|
|
|
|
#40063 |
|
Zadomowienie
|
Rybiorku, nie wiem, czy dobrze Ciebie rozumiem, ale uważasz, że nie powinnyśmy robić żadnych fryzur na włosach?
Przyznam, że na weselu chcę wyglądać inaczej niż na co dzień (dla siebie, nie dla kogoś). Akurat kok jest moim zadaniem praktyczny na wszelkie uroczystości, zwłaszcza takich, które trwają po kilkanaście godzin (nie lubię włosów klejących się do twarzy czy karku). Poza tym nie umiem nic na to poradzić, że lubię mieć spięte włosy (sama na wesele raczej koka nie chcę, tylko podpiąć włosy wokół twarzy)Może masz, rację, że nie akceptuję swoich kręconych włosów. Sama nie wiem... Mnie się wydaje, że je lubię, ale może się mylę |
|
|
|
#40064 |
|
Raczkowanie
|
Witam, to znowu ja
Mam takie zapytanie Jestem od 2 miesiecy CG a moje wlosy sa w coraz gorszym stanie( coraz bardziej sianowate, coraz mniej sie kreca) co moze byc tego przyczyna? Moze dopadl mnie kryzys?![]() Moja obecna pielegnacja: - mycie odzywka: 1 miesiac Issana, pare razy Hergon, obecnie 2 razy Potter's arnika - na zmiane: odzywka garnier awokado + gliceryna + zel aloesowy, odzywka jajeczna + gliceryna + zel alesowy, odzywka Issana + gliceryna + zel aloesowy - Jaonna Naturia: odzywka B/S len i rumianek Jak podeschna raz jeszcze odrobine odzywki B/S Jakas rada? Pozdrawiam |
|
|
|
#40065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jezu miałam coś jeszcze napisać i zapomniałam
|
|
|
#40066 |
|
Przyczajenie
|
Dzisiaj wypróbowałam żel lniany i muszę przyznać, że efekt bardzo fajny
jednak nałożyłam go chyba ciutkę za dużo i włosy były delikatnie sztywne, ale w końcu człowiek uczy się na błędach w załączniku zdjęcia z dziś i sprzed roku (słabe, następnym razem postaram się o coś lepszego ).
|
|
|
|
#40067 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wrzucam zdjęcia z dzisiejszego mycia. Pierwszy raz kokos na godzinkę przed myciem, na suche włosy.
Myłam Hegronem 2x żeby na pewno zmyć olej. Alterra granat na chwilkę. Widać zwłaszcza z boku, ze to takie fale bardziej niż loki dzisiaj... a szkoda. Nie wiem czy to wina odżywki (moje włosy wolą morelkę chyba), czy kokosa, czy braku b/s? Nie dawałam b/s zeby nie przedobrzyć i nie zrobić przyklapu... Zdjęcia 1,2,3 po samym myciu I zauwazyłam coś dziwnego pomijając już słaby skręt - widzicie jakie sa włosy przy nasadzie a jakie dalej? (zwłaszcza na 2 zdj.) To nawet czuć jak dotykałam, ze te przy skalpie (na długości ok. 5cm) są miękkie i gładkie a dalej zaczyna sie puszak trochę. Czego to wynik? Nie chce mi się wierzyć, że odkąd stosuję CG tyle by mi włosy odrosły i stąd ich lepszy stan... ale tylko na to wpadłam. Chciałabym żeby całe były jak przy skalpie ![]() Dalej stylizacja bo po samym myciu to smętnie to wyglądało. Żel lniany na suche włosy. Zdjecia 4,5 po stylizacji. Jakieś pomysły co zrobić, zeby im było lepiej?
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-20 o 23:18 |
|
|
|
#40068 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kręciołki
![]() Ja dzisiaj farbowałam włosy henną - pierwszy raz dwustopniowo. Zajęło to 9h bez wliczania czasu przygotowywania henny naturalnej. Nie wiem jeszcze jak wyszedł kolor, ale na glowie mam suchosztywne siano
|
|
|
|
#40069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zresztą u mnie jeden większy poduch wiatru, czy nawet po pierwszym tańcu z pięknych korków mogą zrobić się proste druty.. a teoretycznie chciałabym wyglądać inaczej niż zwykle (bo zwykle rozpuszczone) i czuć się dobrze z tym co mam na głowie, nie zastanawiać się czy od gorącej temperatury, ruchu czy czegokolwiek będę chciała zapaść się pod ziemię; i lubię swoje włosy gdybym ich nie lubiła dalej mordowałabym je silikonami i sls...z drugiej strony gdybym miała pewność, że moje włosy będą w nienagannym stanie poszłabym w rozpuszczonych, bo chciałabym się nimi pochwalić
|
|
#40070 | |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam, poczytałam i się wypowiem
![]() Mam nadzieję, że Eloe i Ajrisz bawią się dobrze ![]() Co do imprez i naszych włosów: ja najlepiej czuję się zawsze w rozpuszczonych włosach (nie robi mi różnicy długość: czy krótkie, czy długie), rzadko spinam lub związuję, zwykle są to sytuacje kiedy moje włosy nie nadają się do czegoś innego. Jedynie jakieś kilka miesięcy temu idąc na imprezę związałam włosy po umyciu w luźny kok z boku głowy i podpięłam czerwonym kwiatkiem, bo chciałam wyglądać inaczej. Nie lubię puszaka, ale kto go lubi. Wiem, że on zawsze będzie, choćby okresami. Miałam go całe życie i mieć będę dalej, choć psioczę tutaj na niego czasami ![]() Jeszcze mała głupota z mojej strony kilka lat wstecz: na moją studniówkę poszłam do fryzjera, żeby zrobił mi... loki Fryzjerka zrobiła, wszystko cacy, do domu poszłam się przebrać, ogarnąć i na imprezę, ale jakie zdziwienie mnie spotkało, kiedy okazało się, że godzinę po rozpoczęciu imprezy moje włosy zaczęły się prostować, aby zakręcić z powrotem naturalnie. Po tej sytuacji już nigdy więcej włosów nie kręciłam chociaż korcą mnie papilotki wg przepisu Ojp A na wszystkie wesela i studniówkę TŻa zawsze chodziłam w "swoich" włosach, nie wiem, co mi wtedy odwaliło ![]() ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Cytat:
|
|
#40071 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Bawiłam się super, ze znajomą parą byliśmy "oficjalnym trójkącikiem" Koledzy się trafili z niespożytymi zapasami energii i wiele razy słyszałam "przygarnij mego chłopa na parkiet bo ja muszę odpocząć" ;P13-letniego kuzyna dla mnie nie było, ale trafił się starszy i mnie intensywnie podrywał pół imprezy :P Włoski były w wersji naturals, spisały się ładnie, jak się cieplej zrobiło to zagarnęłam opaską z twarzy i hajda tańczyć To lubię Może jak dotrą zdjęcia od fotografa to Wam coś wkleję ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#40072 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Faktycznie, ostatnie zdjęcie niezbyt ciekawe. Ale co mnie zastanawia - co robisz żeby mieć tak uniesione przy skalpie? Masz je wycieniowane? Bo na takie wyglądają. Cytat:
Myślałam o czymś takim, ale raczej mam za krótkie włosy do takiej fryzurki
|
|
#40073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i czekamy z niecierpliwością na zdjęcia ![]() A Maliniarki nadal nie ma, długo tego komputera nie ma, chyba porządnie się zepsuł
|
|
#40074 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
Tylko jak je zepnę lekko to będą sterczeć, a ja lubię mieć meega gładkie fryzury przed metodą CG często stosowałam taką metodę: mokrymi rękami przeczesywałam włosy, potem dawałam wiaadro gumy z biedronki i robiłam ciasnego kucyka, podpinając jeszcze pozostałości dawnej grzywki wsuwkamiHehe, nieład napewno, czy artystyczny to wątpię nie mam ich wycieniowanych, ale dużo osób mysli że mam![]() Nie podpinam ich żadnymi spinkami tylko rano wkładam palce we włosy przy skalpie i ruszam nimi, wtedy się podnoszą melduję: dziś już 4 dzień bez mycia, włosy nadal nieprzetłuszczone, puch coraz większy.
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2011-08-21 o 11:19 |
|
|
|
|
#40075 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj mnie nie było i już troche do nadrobienia
![]() Ja tak jeszcze do tych imprez Też mam wesele 24 września i w 100% zgadzam się z wypowiedzią Rybiorka.Podobnie jak Rybiorek pojechałam na wesele do stolicy w totalnym puszu to było rok temu nawet nie wiedziałam jeszcze wtedy co to CG pomimo to wszyscy zachwycali sie moimi włosami We wrześniu również nie ide do fryzjera wystylizuje sobie sama tak jak do tej pory wepne może jakąś spineczke z kwiatuszkiem na boku i tyle. Bo jakoś nie wyobrażam sobie tego jak fryzjerka ma mi układać loki na lokówke więc powiedziałam nigdy wiecej tylko niepotrzebnie kase wydałam.
|
|
|
|
#40076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No jak juz je wyzeluję to włosy jakoś wyglądają - przynajmniej do pierwszego wiatru... Ale mam coraz większy problem na drugi dzien
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-21 o 11:53 |
|
|
|
|
#40077 |
|
Konto usunięte
|
Mam dwa pytania do analizatorek:
czy wiecie, które się polimery i kondycjonery nadbudowują - poza PQ, Q i sylikonami i tą gumą (Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride)? Muszę takowych panów wykluczyć. Zdecydowanie mi nie służą. Za czym może kryć się SLS/ SLES / ALS? Jakie nazwy mogą go udawać (poza znaną mi w Utrekramie)? - szukam szamponu na iherbie P.S. Konsultowałam z hey sprawę szamponu Aubrey Organics - nie zawiera mydła tylko coś zupełnie innego - Coco-Glucoside i Sodium Cocoyl Hydrolyzed Soy Protein - oba naturalne pochodzenie, bardzo łagodne - hey może potwierdzić. Na stronie amerykańskiej jest to napisane w stylu Hamerykańskim czyli jako mydło, a to jest bzdura. Ma zasadowy odczyn, ale przy stosowaniu zakwaszania w postaci płukanki octowej powinno się to usunąć. Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2011-08-21 o 15:06 |
|
|
|
#40078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś udzielałam się w tym wątku, ale tak pędziłyście, że nie miałam szans nadążyć ![]() Ja w sierpniu miałam już 2 wesela i nie byłam u fryzjera. Ułożyłam sobie sama włosy i byłam zadowolona. Ostatni raz u fryzjera byłam w maju 2010r. Jeśli już mam podciąć końcówki to wolę zrobić to sama. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
|
|
#40079 |
|
Zakorzenienie
|
No prosze, tylko po dwoch dniach szesc stron do nadrobienia. Moje piora wygladaly calkiem dobrze w czwartek wieczorem, w piatek rano zas to juz byla masakra
A tak na marginesie to u mnie tez Jantar jest w robocie
|
|
|
|
#40080 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

czy to to samo? Czy może źle szukałam?
)

Idę sama, a oprócz Młodej Pary znam tylko 3 osoby, z którymi pewnie nawet nie porozmawiam, bo będą zajęte

Fryzjerka zrobiła, wszystko cacy, do domu poszłam się przebrać, ogarnąć i na imprezę, ale jakie zdziwienie mnie spotkało, kiedy okazało się, że godzinę po rozpoczęciu imprezy moje włosy zaczęły się prostować, aby zakręcić z powrotem naturalnie. Po tej sytuacji już nigdy więcej włosów nie kręciłam 
We wrześniu również nie ide do fryzjera wystylizuje sobie sama tak jak do tej pory wepne może jakąś spineczke z kwiatuszkiem na boku i tyle. Bo jakoś nie wyobrażam sobie tego jak fryzjerka ma mi układać loki na lokówke