Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1336 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-20, 14:28   #40051
anoska
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez mimi91 Pokaż wiadomość

Kurcze, chyba jeszcze będę musiała zainwestować w żel Artiste, bo on przynajmniej nie będzie się psuł tak jak lniany
zawsze można zakonserwować albo zrobić połowę porcji

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
A ja szybko i w panice: mam wesele za 2h!! I nie wiem co ze sobą zrobić!!

Umyłam rano głowę i zaczęłam układać... I przedobrzyłam
Łeb pod kran drugi raz, prosty zestaw i teraz nie dotykam Też nie wygląda powalająco ale już nie dotykam, zawsze może być gorzej :P
Będę jedynym dorosłym singlem ;] Może znajdzie się dla mnie jakiś 13-letni kuzyn do pary :P

Mam zielony żel Artiste i mi się w żaden sposób nie chce sprawdzić
udanej zabawy
ja 10 będę się zastanawiać co zrobić z włosami, bo też wesele się szykuje
Stary 2011-08-20, 14:30   #40052
natalcia250
sentimental animal

ja mam wesele 10 września nie mam jeszcze nawet sukienki trochę się boję o włosy, bo znając życie, wtedy kiedy się najbardziej staram wychodzi największa miotła
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 14:39   #40053
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Dziewczyny a jak traktować peg-12 dimethicone, które jest w odżywce Jantar? Jak się toto zmywa?
Stary 2011-08-20, 14:54   #40054
maddzia007
Zakorzenienie

Przeczytałam dużo pozytywnych opinii o tym balsamie :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...jacy-loki.html
Chciałam go dziś kupić ale znalazłam w Rossmannie tylko taki w niebieskiej buteleczce, ale i tak wzięłam czy to to samo? Czy może źle szukałam?
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 15:09   #40055
natalcia250
sentimental animal

to to samo

czy w odżywce Pantene loki i fale są silikony zmywalne odżywką? czy trzeba szamponu z SLS?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html
Stary 2011-08-20, 15:27   #40056
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
to to samo

czy w odżywce Pantene loki i fale są silikony zmywalne odżywką? czy trzeba szamponu z SLS?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html
Potrzebny SLS.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 16:53   #40057
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam wesele 10 września nie mam jeszcze nawet sukienki trochę się boję o włosy, bo znając życie, wtedy kiedy się najbardziej staram wychodzi największa miotła
o proszę
to będziemy bawić się w tym samym czasie
kompletnie nie wiem co zrobić z włosami myślałam, żeby je upiąć na bok, bo w rozpuszczonych nie pójdę (napuszą się i będę lwicą )

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Przeczytałam dużo pozytywnych opinii o tym balsamie :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...jacy-loki.html
Chciałam go dziś kupić ale znalazłam w Rossmannie tylko taki w niebieskiej buteleczce, ale i tak wzięłam czy to to samo? Czy może źle szukałam?
to to samo
zmienili butlę
Stary 2011-08-20, 17:26   #40058
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak traktować peg-12 dimethicone, które jest w odżywce Jantar? Jak się toto zmywa?
PEG przed nazwa silikonu oznacza ze jest to silikon modyfikowany, silikony modyfikowane sa latwo zmywalne, nawet odzywka.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 18:17   #40059
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
o proszę
to będziemy bawić się w tym samym czasie
kompletnie nie wiem co zrobić z włosami myślałam, żeby je upiąć na bok, bo w rozpuszczonych nie pójdę (napuszą się i będę lwicą

wcześniej myślałam nad ciasnym koczkiem, ale wyczytałam że kręconych włosów nie powinno się związywać, tymbardziej ciasno, więc jestem w kropce
Stary 2011-08-20, 19:02   #40060
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Będę jedynym dorosłym singlem ;] Może znajdzie się dla mnie jakiś 13-letni kuzyn do pary :P
Mam wesele w październiku i chyba będę mieć trudniejszą sytuację od Ciebie Idę sama, a oprócz Młodej Pary znam tylko 3 osoby, z którymi pewnie nawet nie porozmawiam, bo będą zajęte

Mimo wszystko mam nadzieje, że dobrze się teraz bawisz

Dziewczyny, co do fryzur na wesele to sama mam na razie w planach 2 wyjścia:
1. kupić wałki (mniej więcej na rozmiar moich loków) i zrobić na nie włosy
i/lub
2. iść do fryzjera ze zrobionymi przez siebie włosami, żeby mi je ładnie upiął; same na pewno nie zrobię tego tak, żeby wytrzymało kilka godzin

Obowiązkowo dam jakieś mocniejsze utrwalenie w postaci większej ilości żelu lub lakier, choć chyba skłaniam się lakierowi. No, i oczywiście mam zamiar wypróbować fryzury przed

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 19:08   #40061
Rybiorek
Zakorzenienie

Bez urazy dziewczyny ale rece mi opadaja jak czytam Wasze posty - ide na wesele (inna impreze) i nie wiem jak ukryc ze mam krecone wlosy. Te wlosy to Wy. Ja bylam w lipcu na weselu, wesele w Polsce a mieszkam w Dublinie, przylecielismy w czwartek, z lotniska w Warszawie wypozyczonym autem jechalismy po rodzicow meza do Kielc a z Kielc nad morze gdzie bylo wesele, do hotelu dotarlismy ok 1 w nocy, rano wyszykowac sie i na wesele (slub i wesele bylo w piatek), warunki polowe, na dodatek maz nie spakowal nakladki do kontaktu zebym mogla uzyc moja suszarke (z dyfuzorem) w Polsce i musialy schnac same. Wlosow nie mialam idealnych bo warunki nie byly idealne, w trakcie imprezy sie owszem spuszyly ale tylko ja to wiedzialam, inni jakos nie robili scen. Ja bylam zadowolona, szczerze mowiac to nie obchodzilo mnie czy sie komus moje wlosy podobaja czy nie.

Krecone wlosy czasami sie spuszaja, nawet osobom ktore maja idealne loki, i co z tego? Zeby zyc z lokami trzeba je zaakceptowac. Nie pamietam czy kiedykolwiek zwiazalam wlosy na jakakolwiek impreze, na slubie mojego brata mialam przepieknego dlugiego puszakam (to bylo 7 lat temu czyli wieki zanim odkrylam cg) na fotkach z wesela to rzucam sie w oczy na kazdej na ktorej jestem, inne osoby sa w cieniu. Pokazalabym ale mam je tylko na papierze a skanera nie mam.

To samo na moim wlasnym slubie Ja wiem ze krecone wlosy wymagaja wiecej pielegnacji i czasami plataja figle ale dopoki tego nie zaakceptujecie to nigdy tak naprawde nie zaakceptujecie swoich wlosow. Zadna z Was nie jest idealna, to samo jest z Waszymi wlosami.

To taka moja opinia. Wszystkimi zycze udanych imprez a nie myslenia ciagle o tym jak wygladaja wlosy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 19:23   #40062
aleksandra987x
Rozeznanie

Ja mam włosy do ramion, i gdy muszę je spiąć, to robię tak: delikatnie, grzebieniem z szerokimi zębami zaczesuje je do tyłu, zbieram dłonią w coś ala kitkę, tak gdzieś na wysokości uszu, boki podpinam żabkami z tyłu głowy (tak, żeby jak puszczę to sie nie rozleciało), biorę je pod górę i spinam klamrą taką podłużną
Nie umiem tego inaczej wytłumaczyć, ale jak włosy bedę przed myciem, to mogę wstawić foto Ale to tak koło środy dopiero, bo właśnie schną i w środę pewnie mycie
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 20:12   #40063
malgosia86
Zadomowienie

Rybiorku, nie wiem, czy dobrze Ciebie rozumiem, ale uważasz, że nie powinnyśmy robić żadnych fryzur na włosach?

Przyznam, że na weselu chcę wyglądać inaczej niż na co dzień (dla siebie, nie dla kogoś). Akurat kok jest moim zadaniem praktyczny na wszelkie uroczystości, zwłaszcza takich, które trwają po kilkanaście godzin (nie lubię włosów klejących się do twarzy czy karku).

Poza tym nie umiem nic na to poradzić, że lubię mieć spięte włosy (sama na wesele raczej koka nie chcę, tylko podpiąć włosy wokół twarzy)

Może masz, rację, że nie akceptuję swoich kręconych włosów. Sama nie wiem... Mnie się wydaje, że je lubię, ale może się mylę

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 20:38   #40064
Charlotta_Charlotta
Raczkowanie

Witam, to znowu ja Mam takie zapytanie Jestem od 2 miesiecy CG a moje wlosy sa w coraz gorszym stanie( coraz bardziej sianowate, coraz mniej sie kreca) co moze byc tego przyczyna? Moze dopadl mnie kryzys?
Moja obecna pielegnacja:
- mycie odzywka: 1 miesiac Issana, pare razy Hergon, obecnie 2 razy Potter's arnika
- na zmiane: odzywka garnier awokado + gliceryna + zel aloesowy, odzywka jajeczna + gliceryna + zel alesowy, odzywka Issana + gliceryna + zel aloesowy
- Jaonna Naturia: odzywka B/S len i rumianek
Jak podeschna raz jeszcze odrobine odzywki B/S

Jakas rada?

Pozdrawiam
Charlotta_Charlotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 21:47   #40065
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Bez urazy dziewczyny ale rece mi opadaja jak czytam Wasze posty - ide na wesele (inna impreze) i nie wiem jak ukryc ze mam krecone wlosy. Te wlosy to Wy. Ja bylam w lipcu na weselu, wesele w Polsce a mieszkam w Dublinie, przylecielismy w czwartek, z lotniska w Warszawie wypozyczonym autem jechalismy po rodzicow meza do Kielc a z Kielc nad morze gdzie bylo wesele, do hotelu dotarlismy ok 1 w nocy, rano wyszykowac sie i na wesele (slub i wesele bylo w piatek), warunki polowe, na dodatek maz nie spakowal nakladki do kontaktu zebym mogla uzyc moja suszarke (z dyfuzorem) w Polsce i musialy schnac same. Wlosow nie mialam idealnych bo warunki nie byly idealne, w trakcie imprezy sie owszem spuszyly ale tylko ja to wiedzialam, inni jakos nie robili scen. Ja bylam zadowolona, szczerze mowiac to nie obchodzilo mnie czy sie komus moje wlosy podobaja czy nie.

Krecone wlosy czasami sie spuszaja, nawet osobom ktore maja idealne loki, i co z tego? Zeby zyc z lokami trzeba je zaakceptowac. Nie pamietam czy kiedykolwiek zwiazalam wlosy na jakakolwiek impreze, na slubie mojego brata mialam przepieknego dlugiego puszakam (to bylo 7 lat temu czyli wieki zanim odkrylam cg) na fotkach z wesela to rzucam sie w oczy na kazdej na ktorej jestem, inne osoby sa w cieniu. Pokazalabym ale mam je tylko na papierze a skanera nie mam.

To samo na moim wlasnym slubie Ja wiem ze krecone wlosy wymagaja wiecej pielegnacji i czasami plataja figle ale dopoki tego nie zaakceptujecie to nigdy tak naprawde nie zaakceptujecie swoich wlosow. Zadna z Was nie jest idealna, to samo jest z Waszymi wlosami.

To taka moja opinia. Wszystkimi zycze udanych imprez a nie myslenia ciagle o tym jak wygladaja wlosy
Bardzo mądrze powiedziane Ja tam też lubię swoje włosy, mimo że nie zawsze one lubią mnie

Jezu miałam coś jeszcze napisać i zapomniałam
Stary 2011-08-20, 22:13   #40066
palbi
Przyczajenie

GG do palbi

Dzisiaj wypróbowałam żel lniany i muszę przyznać, że efekt bardzo fajny jednak nałożyłam go chyba ciutkę za dużo i włosy były delikatnie sztywne, ale w końcu człowiek uczy się na błędach w załączniku zdjęcia z dziś i sprzed roku (słabe, następnym razem postaram się o coś lepszego ).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08586.jpg (136,9 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08574.jpg (78,1 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03218.jpg (107,6 KB, 55 załadowań)
palbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 23:14   #40067
MgielkaM
Zakorzenienie

A ja wrzucam zdjęcia z dzisiejszego mycia. Pierwszy raz kokos na godzinkę przed myciem, na suche włosy.
Myłam Hegronem 2x żeby na pewno zmyć olej.
Alterra granat na chwilkę.

Widać zwłaszcza z boku, ze to takie fale bardziej niż loki dzisiaj... a szkoda. Nie wiem czy to wina odżywki (moje włosy wolą morelkę chyba), czy kokosa, czy braku b/s?
Nie dawałam b/s zeby nie przedobrzyć i nie zrobić przyklapu...
Zdjęcia 1,2,3 po samym myciu

I zauwazyłam coś dziwnego pomijając już słaby skręt - widzicie jakie sa włosy przy nasadzie a jakie dalej? (zwłaszcza na 2 zdj.) To nawet czuć jak dotykałam, ze te przy skalpie (na długości ok. 5cm) są miękkie i gładkie a dalej zaczyna sie puszak trochę. Czego to wynik? Nie chce mi się wierzyć, że odkąd stosuję CG tyle by mi włosy odrosły i stąd ich lepszy stan... ale tylko na to wpadłam.
Chciałabym żeby całe były jak przy skalpie

Dalej stylizacja bo po samym myciu to smętnie to wyglądało. Żel lniany na suche włosy.
Zdjecia 4,5 po stylizacji.

Jakieś pomysły co zrobić, zeby im było lepiej?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08794.jpg (33,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08795.jpg (38,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08797.jpg (62,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08800.jpg (50,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08804.jpg (33,6 KB, 33 załadowań)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-20 o 23:18
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 23:37   #40068
agatron77
Raczkowanie

Cześć Kręciołki
Ja dzisiaj farbowałam włosy henną - pierwszy raz dwustopniowo. Zajęło to 9h bez wliczania czasu przygotowywania henny naturalnej. Nie wiem jeszcze jak wyszedł kolor, ale na glowie mam suchosztywne siano
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 00:30   #40069
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, co do fryzur na wesele to sama mam na razie w planach 2 wyjścia:
1. kupić wałki (mniej więcej na rozmiar moich loków) i zrobić na nie włosy
i/lub
2. iść do fryzjera ze zrobionymi przez siebie włosami, żeby mi je ładnie upiął; same na pewno nie zrobię tego tak, żeby wytrzymało kilka godzin

Obowiązkowo dam jakieś mocniejsze utrwalenie w postaci większej ilości żelu lub lakier, choć chyba skłaniam się lakierowi. No, i oczywiście mam zamiar wypróbować fryzury przed
ja wybieram drugą opcję

Cytat:

tylko wiesz, ja np. wiem, że moje włosy super ładnie będą wyglądały do momentu wyjścia z domu...
zresztą u mnie jeden większy poduch wiatru, czy nawet po pierwszym tańcu z pięknych korków mogą zrobić się proste druty..
a teoretycznie chciałabym wyglądać inaczej niż zwykle (bo zwykle rozpuszczone) i czuć się dobrze z tym co mam na głowie, nie zastanawiać się czy od gorącej temperatury, ruchu czy czegokolwiek będę chciała zapaść się pod ziemię;
i lubię swoje włosy gdybym ich nie lubiła dalej mordowałabym je silikonami i sls...
z drugiej strony gdybym miała pewność, że moje włosy będą w nienagannym stanie poszłabym w rozpuszczonych, bo chciałabym się nimi pochwalić
Stary 2011-08-21, 01:06   #40070
seduction
Zakorzenienie

Wpadłam, poczytałam i się wypowiem

Mam nadzieję, że Eloe i Ajrisz bawią się dobrze

Co do imprez i naszych włosów: ja najlepiej czuję się zawsze w rozpuszczonych włosach (nie robi mi różnicy długość: czy krótkie, czy długie), rzadko spinam lub związuję, zwykle są to sytuacje kiedy moje włosy nie nadają się do czegoś innego. Jedynie jakieś kilka miesięcy temu idąc na imprezę związałam włosy po umyciu w luźny kok z boku głowy i podpięłam czerwonym kwiatkiem, bo chciałam wyglądać inaczej. Nie lubię puszaka, ale kto go lubi. Wiem, że on zawsze będzie, choćby okresami. Miałam go całe życie i mieć będę dalej, choć psioczę tutaj na niego czasami
Jeszcze mała głupota z mojej strony kilka lat wstecz: na moją studniówkę poszłam do fryzjera, żeby zrobił mi... loki Fryzjerka zrobiła, wszystko cacy, do domu poszłam się przebrać, ogarnąć i na imprezę, ale jakie zdziwienie mnie spotkało, kiedy okazało się, że godzinę po rozpoczęciu imprezy moje włosy zaczęły się prostować, aby zakręcić z powrotem naturalnie. Po tej sytuacji już nigdy więcej włosów nie kręciłam chociaż korcą mnie papilotki wg przepisu Ojp
A na wszystkie wesela i studniówkę TŻa zawsze chodziłam w "swoich" włosach, nie wiem, co mi wtedy odwaliło

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
A ja wrzucam zdjęcia z dzisiejszego mycia. Pierwszy raz kokos na godzinkę przed myciem, na suche włosy.
Myłam Hegronem 2x żeby na pewno zmyć olej.
Alterra granat na chwilkę.

Widać zwłaszcza z boku, ze to takie fale bardziej niż loki dzisiaj... a szkoda. Nie wiem czy to wina odżywki (moje włosy wolą morelkę chyba), czy kokosa, czy braku b/s?
Nie dawałam b/s zeby nie przedobrzyć i nie zrobić przyklapu...
Zdjęcia 1,2,3 po samym myciu

I zauwazyłam coś dziwnego pomijając już słaby skręt - widzicie jakie sa włosy przy nasadzie a jakie dalej? (zwłaszcza na 2 zdj.) To nawet czuć jak dotykałam, ze te przy skalpie (na długości ok. 5cm) są miękkie i gładkie a dalej zaczyna sie puszak trochę. Czego to wynik? Nie chce mi się wierzyć, że odkąd stosuję CG tyle by mi włosy odrosły i stąd ich lepszy stan... ale tylko na to wpadłam.
Chciałabym żeby całe były jak przy skalpie

Dalej stylizacja bo po samym myciu to smętnie to wyglądało. Żel lniany na suche włosy.
Zdjecia 4,5 po stylizacji.

Jakieś pomysły co zrobić, zeby im było lepiej?
Dwa ostatnie zdjęcia bardzo mi się podobają niestety, nie doradzę, bo sama nie wiem.

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 10:01   #40071
AjriszMarta
Zakorzenienie

Witajcie
Bawiłam się super, ze znajomą parą byliśmy "oficjalnym trójkącikiem" Koledzy się trafili z niespożytymi zapasami energii i wiele razy słyszałam "przygarnij mego chłopa na parkiet bo ja muszę odpocząć" ;P
13-letniego kuzyna dla mnie nie było, ale trafił się starszy i mnie intensywnie podrywał pół imprezy :P

Włoski były w wersji naturals, spisały się ładnie, jak się cieplej zrobiło to zagarnęłam opaską z twarzy i hajda tańczyć To lubię Może jak dotrą zdjęcia od fotografa to Wam coś wkleję
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Mam wesele w październiku i chyba będę mieć trudniejszą sytuację od Ciebie Idę sama, a oprócz Młodej Pary znam tylko 3 osoby, z którymi pewnie nawet nie porozmawiam, bo będą zajęte

Współczuję bo byłam da na takim i się nie wybawiłam. Ale parę młodą bardzo lubię i ze względu na nich dosiedziałam do północy

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 10:29   #40072
mimi91
Wtajemniczenie

Cytat:
przypomniałaś mi o tym że też mam go w lodówce pewnie się już popsuł

nie wyobrażam sobie pójść do szkoły we włosach 4 dniowych załóżmy musiałabym je baaardzo ciasno związać i jeszcze spiąć wsuwkami a tego z tego co mi wiadomo, nie wolno

dodałam zdjęcia włosów w codzienniku, będziesz wiedziała o czym mówię
Wyrzuciłaś już żel lniany? Możesz spinać żabkami albo taką dużą spinką, żeby ich nie ciągnąć gumkami i wsuwkami.
Faktycznie, ostatnie zdjęcie niezbyt ciekawe. Ale co mnie zastanawia - co robisz żeby mieć tak uniesione przy skalpie? Podpinasz jakoś specjalnie czy same tak Ci się układają? Ogólnie to taki mega artystyczny nieład u Ciebie panuje, ale to chyba nadaje im uroku
Masz je wycieniowane? Bo na takie wyglądają.

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Co do imprez i naszych włosów: ja najlepiej czuję się zawsze w rozpuszczonych włosach (nie robi mi różnicy długość: czy krótkie, czy długie), rzadko spinam lub związuję, zwykle są to sytuacje kiedy moje włosy nie nadają się do czegoś innego. Jedynie jakieś kilka miesięcy temu idąc na imprezę związałam włosy po umyciu w luźny kok z boku głowy i podpięłam czerwonym kwiatkiem, bo chciałam wyglądać inaczej. Nie lubię puszaka, ale kto go lubi. Wiem, że on zawsze będzie, choćby okresami. Miałam go całe życie i mieć będę dalej, choć psioczę tutaj na niego czasami
Ja mam za tydzień wesele kuzynki. Już się umówiłam do fryzjera (zawsze chodzę do tego samego salonu, ale do innych osób, bo albo mi nie przypadł do gudtu poprzedni albo nie ma go wtedy, gdy ja idę) no i uznałam, że potrzebuję podciąć końcówki i przede wszystkim wycieniować włoski. Wezmę "żabki" żeby mi ewentualnie jakoś fajnie podpiął, a jak będzie źle to sama sobie zrobię co mi się będzie podobało.
Myślałam o czymś takim, ale raczej mam za krótkie włosy do takiej fryzurki

mimi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 10:34   #40073
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam za tydzień wesele kuzynki. Już się umówiłam do fryzjera (zawsze chodzę do tego samego salonu, ale do innych osób, bo albo mi nie przypadł do gudtu poprzedni albo nie ma go wtedy, gdy ja idę) no i uznałam, że potrzebuję podciąć końcówki i przede wszystkim wycieniować włoski. Wezmę "żabki" żeby mi ewentualnie jakoś fajnie podpiął, a jak będzie źle to sama sobie zrobię co mi się będzie podobało.
Myślałam o czymś takim, ale raczej mam za krótkie włosy do takiej fryzurki
Śliczna fryzurka

Cytat:
Witajcie
Bawiłam się super, ze znajomą parą byliśmy "oficjalnym trójkącikiem" Koledzy się trafili z niespożytymi zapasami energii i wiele razy słyszałam "przygarnij mego chłopa na parkiet bo ja muszę odpocząć" ;P
13-letniego kuzyna dla mnie nie było, ale trafił się starszy i mnie intensywnie podrywał pół imprezy :P

Włoski były w wersji naturals, spisały się ładnie, jak się cieplej zrobiło to zagarnęłam opaską z twarzy i hajda tańczyć To lubię Może jak dotrą zdjęcia od fotografa to Wam coś wkleję

Współczuję bo byłam da na takim i się nie wybawiłam. Ale parę młodą bardzo lubię i ze względu na nich dosiedziałam do północy
Czyli wesele udane, super wytańczona jesteś, to najważniejsze że było ok no i czekamy z niecierpliwością na zdjęcia

A Maliniarki nadal nie ma, długo tego komputera nie ma, chyba porządnie się zepsuł

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 11:18   #40074
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Wyrzuciłaś już żel lniany? Możesz spinać żabkami albo taką dużą spinką, żeby ich nie ciągnąć gumkami i wsuwkami.
Faktycznie, ostatnie zdjęcie niezbyt ciekawe. Ale co mnie zastanawia - co robisz żeby mieć tak uniesione przy skalpie? Podpinasz jakoś specjalnie czy same tak Ci się układają? Ogólnie to taki mega artystyczny nieład u Ciebie panuje, ale to chyba nadaje im uroku
Masz je wycieniowane? Bo na takie wyglądają.
patrzyłam w lodówce, ale jeszcze się nie zepsuł i może go jeszcze wykończę, ale napewno nie jako żel
Tylko jak je zepnę lekko to będą sterczeć, a ja lubię mieć meega gładkie fryzury przed metodą CG często stosowałam taką metodę: mokrymi rękami przeczesywałam włosy, potem dawałam wiaadro gumy z biedronki i robiłam ciasnego kucyka, podpinając jeszcze pozostałości dawnej grzywki wsuwkami trzymało się moocno szkoda że już tak nie mogę

Hehe, nieład napewno, czy artystyczny to wątpię ale wydaje mi się że na żywo włosy wyglądają duuzo lepiej, jak zobaczyłam zdjęcia to się przestraszyłam nie mam ich wycieniowanych, ale dużo osób mysli że mam

Nie podpinam ich żadnymi spinkami tylko rano wkładam palce we włosy przy skalpie i ruszam nimi, wtedy się podnoszą

melduję: dziś już 4 dzień bez mycia, włosy nadal nieprzetłuszczone, puch coraz większy.

Edytowane przez natalcia250
Czas edycji: 2011-08-21 o 11:19
Stary 2011-08-21, 11:30   #40075
milena798
Rozeznanie

wczoraj mnie nie było i już troche do nadrobienia
Ja tak jeszcze do tych imprez Też mam wesele 24 września i w 100% zgadzam się z wypowiedzią Rybiorka.Podobnie jak Rybiorek pojechałam na wesele do stolicy w totalnym puszu to było rok temu nawet nie wiedziałam jeszcze wtedy co to CG pomimo to wszyscy zachwycali sie moimi włosami We wrześniu również nie ide do fryzjera wystylizuje sobie sama tak jak do tej pory wepne może jakąś spineczke z kwiatuszkiem na boku i tyle. Bo jakoś nie wyobrażam sobie tego jak fryzjerka ma mi układać loki na lokówke Kiedyś też zrobiłam na 100 dniówke loki i były proste po godzinie więc powiedziałam nigdy wiecej tylko niepotrzebnie kase wydałam.
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 11:51   #40076
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
A Maliniarki nadal nie ma, długo tego komputera nie ma, chyba porządnie się zepsuł
Nooo komputer został zalany - miała gdzieś nieść tydzien temu ale w sumie nie wiem czy zaniosła.Ostatnio jak do niej pisałam to mówiła, ze teraz czyyta dużo, z TZ czas spedza "a komputer leży". Także albo wizażowy odwyk albo jeszcze niesprawny. Oczywiście tęskni i pozdrawia wszystkich

No jak juz je wyzeluję to włosy jakoś wyglądają - przynajmniej do pierwszego wiatru... Ale mam coraz większy problem na drugi dzien

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-21 o 11:53
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 14:34   #40077
201605090956
Konto usunięte

Mam dwa pytania do analizatorek:

czy wiecie, które się polimery i kondycjonery nadbudowują - poza PQ, Q i sylikonami i tą gumą (Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride)? Muszę takowych panów wykluczyć. Zdecydowanie mi nie służą.

Za czym może kryć się SLS/ SLES / ALS? Jakie nazwy mogą go udawać (poza znaną mi w Utrekramie)? - szukam szamponu na iherbie

P.S. Konsultowałam z hey sprawę szamponu Aubrey Organics - nie zawiera mydła tylko coś zupełnie innego - Coco-Glucoside i Sodium Cocoyl Hydrolyzed Soy Protein - oba naturalne pochodzenie, bardzo łagodne - hey może potwierdzić.

Na stronie amerykańskiej jest to napisane w stylu Hamerykańskim czyli jako mydło, a to jest bzdura. Ma zasadowy odczyn, ale przy stosowaniu zakwaszania w postaci płukanki octowej powinno się to usunąć.

Edytowane przez 201605090956
Czas edycji: 2011-08-21 o 15:06
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 15:10   #40078
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
wczoraj mnie nie było i już troche do nadrobienia
Ja tak jeszcze do tych imprez Też mam wesele 24 września i w 100% zgadzam się z wypowiedzią Rybiorka.Podobnie jak Rybiorek pojechałam na wesele do stolicy w totalnym puszu to było rok temu nawet nie wiedziałam jeszcze wtedy co to CG pomimo to wszyscy zachwycali sie moimi włosami We wrześniu również nie ide do fryzjera wystylizuje sobie sama tak jak do tej pory wepne może jakąś spineczke z kwiatuszkiem na boku i tyle. Bo jakoś nie wyobrażam sobie tego jak fryzjerka ma mi układać loki na lokówke Kiedyś też zrobiłam na 100 dniówke loki i były proste po godzinie więc powiedziałam nigdy wiecej tylko niepotrzebnie kase wydałam.
Witam Kiedyś udzielałam się w tym wątku, ale tak pędziłyście, że nie miałam szans nadążyć
Ja w sierpniu miałam już 2 wesela i nie byłam u fryzjera.
Ułożyłam sobie sama włosy i byłam zadowolona.

Ostatni raz u fryzjera byłam w maju 2010r. Jeśli już mam podciąć końcówki to wolę zrobić to sama.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Też się tego bałam, ale wyszedł mi piękny skręt
Stary 2011-08-21, 16:28   #40079
paulownia
Zakorzenienie

No prosze, tylko po dwoch dniach szesc stron do nadrobienia. Moje piora wygladaly calkiem dobrze w czwartek wieczorem, w piatek rano zas to juz byla masakra puch na calej linii. Teraz ide je umyc, ale procedura bedzie skrocona bo nie mam czasu. Machne sie odzywka i juz. Kolejny eksperyment we wtorek, mam zamiar wyprobowac maslo shea - jeszcze na wlosy nie nakladalam, musze podgrzac zeby sie rozpuscilo. Zobaczymy co to da. I chyba jednak bez rozczesywania sie u mnie nie obejdzie, inaczej bede miala na glowie pelen balagan.
A tak na marginesie to u mnie tez Jantar jest w robocie
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 17:29   #40080
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Coz, nie mowi sie wszystkiego w reklamach i na pudelkach, nie pamietam gdzie to czytalam, czy po polsku czy po angielsku ale po przeczytaniu artykulu plus komentarzy nawet znalazlam dyskusje, wyszlo ze na dluzsza mete jednak te bez amoniaku robia wiecej krzywdy, wysuszenie jest jak po mega rozjasnaniu

jesli zdecydujesz sie na henne to musisz tez wiedziec ze po pierwszym zabiegu wlosy moga wydac sie rownie szorstkie jak po farbie bez amoniaku (super nawilzajace maski wtedy potrzebne, zadne oleje), dwa ze na Twoich obecnych wlosach henna wyjdzie zawsze ciemniej niz przygotowany mix plus henna moze sie tez wyplukiwac choc Ty nie myjesz codziennie wiec powinno byc wolniej, najbezpieczniej startowac z jasnym kolorem jak orzechowy braz czy jasny braz z Khadi. Wiecej info na watku o hennie. Ja troszku liznelam hennowania wiec ja bym robila wlasny mix ale jak nie ma sie doswiadczenia to lepiej zastosowac jakis standard. Wiele osob uzywa w mieszankach Cassi (zwanej bezbarwna henna), Cassia rozjasnia kolor mieszanki albo powoduje ze mieszanka nie bedzie za ciemnia, tylko tutaj jest maly problem - jak masz twarda wode to moze Ci wyjsc zielona poswiata, ja sobie kiedys zmieszalam henne (bo ja robilam na czerwony wiec nie dodawalam indygo) z kilkoma lyzkami Cassi i wyszla mi zielona poswiata, podobno to sie zmywa po ilus myciach ale nie bylam pewna i nastepnego dnia walnelam sama henne.

Ostatnia sprawa to zmycie henny, gdzies wyczytalam 2 sposoby na usuniecie henny bezbolesne ale ... jesli jest zrobione w pierwszych 12-24 godzinach od hennowania, nie wiem ile wiesz o hennie - henna wnika do wnetrza wlosa i laczy sie z ludzka keratyna, na stale, tylko osoby o naprawde niskiej porowatosci (Ty akurat przez rozjasniania i farbowania masz duza) nie maja efektow w sensie henna sie zmywa czasami nawet podczas pierwszego mycia, tak wiec jak polaczenie nastapi i sie utrwali (24-36 godzin) to usuniecie henny jest trudne. Jednak gdyby sie okazalo ze nie podoba Ci sie efekt mozesz go odwrocic, postaram sie poszukac jak sie to robi, pamietam tylko ze potrzebna jest soda (albo oranzada w proszku). W kazdym razie musisz miec to przed hennowaniem aby zrobic sciaganie zanim polaczenie sie 'utwardzi'.

kolejna sprawa - zebys nie stracila lokow to mozesz dlugosc zrobic max 3 razy (wg mojej opinii) i potem juz tylko odrosty mix henny i indygo a na calosc dla odswiezenia koloru tylko Henna Gloss (mieszanke z henna dodaje sie do prostej skladowo odzywki bez silikonow, olejow, proporjce rozne mozna 50/50 albo nawet 2 lyzki mixu do odzywki)

uff, znow elaborat mi wyszedl
ale jaki ciekawy ten elaborat dziękuję, teraz mam nad czym myśleć

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Podpiszę się pod słowami Rybiorki - raczej grupa składników i ich wzajemna korelacja niż jeden.
Faktem jest, że najwięcej tu dimethiconu i do tego polimer, ale jest też całe mnóstwo innych ciekawych rzeczy.
Magiczne
Się można rozwinąć bardziej, ale nie tutaj, tylko w analizowym.
to lecę wpisać do analizowego, bo bardzo ciekawam

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości