|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
ibyl szal na kinder niespodzianki, moja siostra zawsze dostala jakiegos krokodyla a ja jakies badziewie![]() Cytat:
dokladnie marki sendo
|
|
|
#4172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i jaki szał był i proszenie jak ktoś miał super karteczke żeb się wymienić Cytat:
zbierałam na nią wieki i dołożyłam jeszcze całą kase jaką dostałam na urodziny - do dzisiaj pamiętam że kosztowała 175 zł |
|||
|
|
|
#4173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po latach pamiętam znalazłam karton tych "cudów" w piwnicy... moja była motorola..wielka,czarna, z wielką anteną potem był sagem.. ja ceny nie pamiętam.. pamiętam tylko ,że za odszkodowanie kupiłam później w liceum za 240zł małą nokię 3310 .... maleńki telefon niczym nowej generacji hhahahaha
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-20 o 23:14 |
|
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najbardziej Hube Bube
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
A pamietacie takie kolorowe koraliki na wlosy? takie malutkie? my z dziewczynami zakladalysmy je na szprychy od rowerkow i tak fajnie glosno bylo jak jezdzilysmy
![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Taaaaaaak, guma Shok ale Turbo tez wymiatala
|
|
#4177 |
|
Rozeznanie
|
No Huba Buba to był owocowy szał
![]() Albo jeszcze takie kuleczki w paskach pakowane były. Już nie takie dobre, ale fun był przy otwieraniu ![]() Dziewczynki zostawiam Was, zmykam do łóżeczka |
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze mi sie cos przypomnialo, kiedys ale to jeszcze w podstawowce byly czasy na duze wisiory z masy solnej, jak to styglo to wygladalo super, pozniej juz sie pojawila kolorowa modelina na rynku i wtedy sie tez rzadzilo i tworzylo rozne cuda; dżizas ale sie rozmarzylam
|
|
#4179 | |
|
Zadomowienie
|
ojjj tak uwielbiałam donalda i turbo..
i te co farbowały języki lizaki do tego i gumy takie kulki ..które szybko smak traciły ![]() Cytat:
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4181 |
|
Zadomowienie
|
ale mi się smak dzieciństwa przypomniał
jak jeździłam na wakacje do babci na wieś..w niedzielę się szło do kościoła do trochę większej wiochy.. a potem lody i oranżada czerwona w szklanych butelkach.. rozmarzyłam się normalnie ale czas zejsć na ziemię... i zmykać spać bo mi się ziewać zaczęło..a jak się rozbudzę ,to potem znów pół nocy spać nie będę dobrej nocki kobietki
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-20 o 23:27 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz jakie my stare jestesmy? ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
spij dobrze
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Ale oranżadę w szklanej butelce to pamiętam.o!
I takie oranżadki w woreczkach co się na sucho jadło. Czy takie napoje w bufecie ktore w workach były i się rurkę w ten worek wbijało
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
to sobie powspminałyśmy
jak stare babcinki |
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Noo, oranżady na sucho byly super
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- No wlasnie, jakby poprzednia epoka a mam dopiero 26 lat ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:32 ---------- Ale cisza, dobranoc
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
hej...
Pamietacie mnie jeszcze ![]() Czytam Was ale troche zadziej i jakos nie w temacie sie czuje.... ![]() U mnie zaczal sie 32 tydzien... Nie lubie ciagle jeczec ale czasami musze wiec jecze.. Oj oj oj... Boli mnie w szystko.. czuje sie jakbym miala juz rodzic... ![]() Tak od dwoch tygodni to ledwo wstaje rano z lozka tak mi daje spojenie lonowe.. Masakra.... Normalnie sycze i nawet raz krzyknelam jak mnie zakolo.. Ciagle mam zamiar jechac na IP z tym bo juz sama niewiem co mam myslec.. Ale Wy tez ciagle piszecie ze Was boli takze moze i u mnie to jest normalne.... ![]() Skurczy w sumie bolesnych nie mam.. Czuje bardziej takie nieprzyjemne napinanie i twardnienie brzuchola... No i w nocy lapia mnie bole w podbrzuszu jak na @... No to sie wyzalilam..... We wtorek mam wizyte u poloznych i juz wiem co mi powiedza- To wszystko jest normalne.. Idz do domu z bogie, i wez sobie paracetamol ![]() Dobrze ze mam nospe forte to czasami jak mnie boli bardzo to biore.... Wspominacie stare czasy ... A pamietacie wafelki kuku-ruku , czy jakos tak i do nich byly albumy z naklejkami .... Potem te wafelki wycofano bo byly rakotworcze czy cos nie pamietam dokladnie....Kapka.....Kochana dobrze ze wiesz o tym teraz..Naprawde widac ze lekarza masz dobrego No i jak juz dziewczyny pisaly , na pewno zoperuje malenstwo tak ze nie bedzie sladu Dziewczyny rodzace we wtorek... Trzymam kciuki zeby poszlo po waszej mysli..Ja juz myslalam ze moze juz ktoras tu urodzila.. Widac ze nogi ostro razem trzymacie ![]() Moj tz tez gra czasmi w pilke .. i tez odpali czasem playa.... Ale takiej pasji na dluzej to tez chyba nie ma.... A swoja droga musze go pochwalic.. Ostatnio chyba troche sie przejal moimi bolami i nie dosc ze non stop pracuje to jak jest w domu to mi pomaga we wszystkim i ciagle spedza czas z Alanem.. Naprawde jest kochany... Widze ze sie stara chlopina jak moze... No i tak mysle czy nie za wczesnie bedzie jak zaczne pranie rzeczy dla malej.. (najwyzej powkladam je do workow )Sporo tego jest a ja ledwo co chodze i niewiem juz sama ale czuje ze naprawde tym razem wczesniej urodze..... ![]() Wiem ze nie powinnam sie na nic nastawiac ale jakby cos sie zaczelo dziac wczesniej to niewyobrazam sobie jak tz mialby to wszystko zrobic.... ![]() Natka....Filmik cudny. ta moja wiercipietka..... I tez juz kilka razy probowalam nagrac i nie zdazylam
Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-08-21 o 00:17 |
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Rozwalacie mnie z tym wtorkiem
![]() Ale ródźcie,ródźcie opowiecie jak było to ja się zastanowię czy mi się tak śpieszy W ogóle kolezanka mnie dzisiaj pytała czy moja ginka mierzyła mi miednicę- nie robiła tego, a u was? Bo w ogóle nie wiedziałam, że takie cuda są a tu proszę ![]() Ok idę dokańczać jogurt naturany ( tż mnie zaraził jedzeniem go wieczorami i jak mi smakuje to jakaś masakra) i też będę szła spać. Bo co tu robić jak pusto i cicho ![]() A jeszcze pójdę w netopol zagram kolorowych! |
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
cotka, a jak się mieryz ta miednice?
![]() mi ginek mierzy brzuch zawsze ale to chyba tak sie macice mierzy ![]() zmykam spać w końcu branoc pchełki na noc zajrze pewnie dopiero w poniedziałek
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ale już późno, ale dziś wszyscy spaliśmy do 12:30 więc i senna nie jestem Jako że temat porodowy był na tapecie,to chciałam dodać że i mi przytrafiła się "2" na porodówce. A przed porodem byłam z 5x w toalecie i w duchu cieszyłam się że pewnie nic mnie nie zaskoczy. Chciałam wam powiedzieć że nawet jeśli to jest tego mała ilość. Położna sprawnie i szybko to opanowała,a mąż nawet nie wiedział (w chwili zdarzenia)że mi się to przytrafiło. Stokrotko
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4191 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wlasbnie skonczylam ogladac sale samobojcow i w sumie po waszych komentarzach spodziewalam sie czegos mocniejszego. Moze dlatego, ze sama na takie cos (uzaleznienie, manipulacje) nie jestem podatna, moze dlatego ze internet w domu mamy chyba od jakichs 13-14 lat jak jeszcze nie byl taki popularny a i niebezpieczenstw nie bylo tyle. Do myslenia daje mi jedynie postawa rodzicow i mam nadzieje, ze bede z moimi dziecmi duzo blizej i duzo wczesniej wychwyce oznaki, ze cos jest nie tak... Ide spac, moze zasnr, chociaz nadal jest za goraco
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może już zapomniała jak to było ![]() To teraz już serio idę spać
|
|
|
|
|
#4193 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jak się przeprowadził do mnie to mama mu oddala taki mały garażyk na te jego cuda ![]() Cytat:
matko jeszcze mam gdzieś kolekcje, plus karty telefoniczne , te kapsle z tazo tezżCytat:
![]() Cytat:
![]() guma Shock pamiętam ten smak ![]() nie śpie już od 4 to co tu robić wizaż ![]() gdzieś kolo 1 usnełam, to pospałammmmm! Zresztą budziłam się cały czas, ja nie wiem sen mi nie potrzebny czy co ? A w dzień spałam pół godziny, specjalnie jeszcze budzik sobie nastawiłam, do tego zmachałam się przez cały dzień a tu dupa ze spaniem ![]() do tego strasznie mi dłonie spuchły nie mogę do końca zgiąć dłoni stopy też jak banie, może tak wode zatrzymałam , ale żeby przez kilka godzin ?Bożesz tylko narzekam
|
|
|
#4194 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No ja też się obudziłam koło 4 i już nie zasnęłam. Jeszcze jakiś potworny skurcz łydki mnie chwycił
![]() Tośmy se ponarzekały ![]() Właśnie piję kakałko dla relaksu ![]() ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ---------- Cytat:
Cytat:
Albo takie mulinowe "dredziki" we włosach Cytat:
A tak właśnie w temacie imprez- jak się zapatrujecie na "opijanie"- świętowanie narodzin dziecka przez Waszych TŻtów? Kapka- Ale szczęście w nieszczęściu,że to tylko to ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Martusiaaa- życzę samych cudowności w dniu Waszej rocznicy ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
Ciesze się bardzo,ze w końcu się przejął Wszamałam śniadanko i chyba spróbuję zasnąć Potem śmigamy odwiedzić Babcię bo wypisali ją ze szpitala.Miłego dnia brzuchatki Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-08-21 o 07:12 |
||||
|
|
|
#4195 | |||||||||
|
kosmitka
|
Heloł brzuchatki, melduję się w dwupaku, chociaż wczoraj byliśmy chyba krok od rozpakowania
. No, może dwa kroki.Skoczyło ciśnienie na 160/100, zakazali jeść, dali tabletki pod język i trochę już miałam pietra, że wywiozą na cc. Na szczęście sytuacja się unormowała . I dalej Franio siedzi w brzuchu. Wczorajszy dzień pełen emocji, ale to już zdam relację jak Was nadrobię. ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Trochę naskrobałyście od wczoraj, łobuzy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lau - nigdzie?? Nawet za zapłatą?? Cytat:
Cytat:
Tyle wiemy o sobie... itd. Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
.Cytat:
Agnieszka gratuluję wyboru wózka Cytat:
Ktoś pisał o porównaniu jedo i roana, dla mnie jedno jest brzydszy, nie wiem jak technicznie, ale wizualnie na żywo jakoś roan bardziej mi przypasował. A w temacie budki - składała się cicho w sklepie, może to zależy od modelu.
|
|
|
#4196 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobrryyy
Zakończyliśmy 38tc dzisiajCytat:
![]() Cytat:
Ale ochoty nie mam No to niech córa słucha taty.Dziękuję ![]() Cytat:
Dla nich takie "szczegóły" są nieistotne![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4197 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No piszcie coś, bo mi się taki długi post zrobił, że nikt przez niego nie przebrnie. ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Natka, sama spanikowalam. Dopytali czy karta znieczuleń wypełniona, żeby nie jeść, by mogli znieczulenie podać itd. Myślę, no to ładnie. Ale poleżałam i trochę spadło, chyba ta tabletka pod język pomogła. Wczoraj dziewczyna urodziła w 10 minut , ja też tak chcę. Poszła do położnej, zgłosiła, że coś tam źle się czuje, ta ją na fotel, a tam pełne rozwarcie - 10 minut i było po sprawie, a po pół godzinie chyba przywieźli ją z porodowki znów na salę, szok. Muszę ją dzisiaj dorwać i spytać, jak to się robi.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4198 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Uśmiałam się z naszych wczorajszych wspominek, rzeczywiście jak stare babcie... Cytat:
Moim zdaniem roan też jest ładniejszy, ale niestety ma klika wad o których pisałam wcześniej. A z tą budką- możliwe, ze w sklepie była wystawiona nówka sztuka ta co oglądałam i może z czasem by się rozchodziła, ale jakoś niesmak pozostał... |
|
|
|
|
#4199 |
|
kosmitka
|
Nie wiem, jaka jest teraz kolorystyka jedo, może teraz jest ładniejsza, ale z tych starszych nie wygląda za ciekawie, szczególnie spacerówka.
|
|
#4200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.

ibyl szal na kinder niespodzianki, moja siostra zawsze dostala jakiegos krokodyla a ja jakies badziewie
:rolley es:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie mogę do końca zgiąć dłoni 
Ale szczęście w nieszczęściu,że to tylko to