Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-20, 20:59   #4561
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

o tej porze zawsze już spała. Tz ją teraz próbuje usypiać, bo ja straciłam cierpliwość. Może przechodzi skok? wkroczyła w 5 tydzień..
Suszarki oczywiście słuchamy, ale nie pomaga
Mnie boli doopa, nie mogę siedzieć, może to hemoroidy?
i pęcherz o bezustannym bólu głowy całodniowym już nie wspomnę ( a jednak wspomniałam)
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 21:04   #4562
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Patik a masz cos na te hemoroidy?? jakieś mazidła lub czopki??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 21:06   #4563
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
i pęcherz o bezustannym bólu głowy całodniowym już nie wspomnę ( a jednak wspomniałam)
Jeśli masz hemoroidy i nie karmisz piersią to polecam czopki lub maść procto-glyvenol. Ja miałam tak straszne, że aż ryczałam z bólu. Po paru dniach przeszło Jedynie cena ich jest kosmiczna
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 21:13   #4564
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
I dziękuję za namiary na doktora z Rzeszowa - udało mi się zapisać Igora na wizytę. Spróbować zawsze można.
Daj znać jak już będziecie po wizycie, mam nadzieję, że to nie będą zmarnowane pieniądze.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 21:15   #4565
zanka205
Zakorzenienie

a ja w końcu podjęłam walkę z pieluchami u Filipa
podchodziłam do tego wiele razy, ale po 10 parach zasikanych majtek poddawałam się, zresztą do Filipa jak do ściany mówiłam
no aż niedawno młody sam zawołał, że chce siku i o dziwo zrobił
pierwszego dnia siadał co chwile na nocnik, sikał, zrobił kupkę no szok!
i poszłam za ciosem
zdarzają sie wpadki, ale teraz popuści siku jak coś a nie że stoi i leje do końca po nogach
i dumny jest z siebie a ja z niego
3 noce za nami i co rano wstaje z suchą pieluchą i od razu sika i to dużo
mam nadzieję, że powoli ostatecznie pożegnamy pieluszki

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 21:17   #4566
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
bebilon ma też mleko do nadmiernego ulewania

Bebilon na ulewanie po rozmieszaniu musi poczekac 7minut dla nas byl to czas nie do przeżycia kupiliśmy Nan na ulewania, mozna je podac odrazu

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 21:26   #4567
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
podchodziłam do tego wiele razy, ale po 10 parach zasikanych majtek poddawałam się, zresztą do Filipa jak do ściany mówiłam
i poszłam za ciosem
zdarzają sie wpadki, ale teraz popuści siku jak coś a nie że stoi i leje do końca po nogach
super że tak szybko ja jak sobie przypone miją walkę z pieluchami w dzien u starszej córeczki pierszego dnia miała 11 par rajsopek zasikanych i tak kilka dni pod rząd miałam dosyc juz prania tych rajstopek i zalozyłam majteczki ceratkowe z tetrą w środku jak się zesikała raz czy dwa i poczuła że ma mokro to zaczynała siadać na nocniczek ale u nas taka nauka i odzwyczajanie trwało ze 2 tygodnie

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

oki ja ide spać bo Nati mi dzisiaj przez większośc dnia marudziła nie wiem może to przez ten skok a może przez to że coś zjadłam i jestem padnięta pół dnia przy cysiu mam nadzieje że w nocy będzie lepiej spała

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-20, 21:28   #4568
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
super że tak szybko ja jak sobie przypone miją walkę z pieluchami w dzien u starszej córeczki pierszego dnia miała 11 par rajsopek zasikanych i tak kilka dni pod rząd miałam dosyc juz prania tych rajstopek i zalozyłam majteczki ceratkowe z tetrą w środku jak się zesikała raz czy dwa i poczuła że ma mokro to zaczynała siadać na nocniczek ale u nas taka nauka i odzwyczajanie trwało ze 2 tygodnie
jakby Filip dalej zasikiwał co chwilę majtki i podłogę, i musiałabym co chwile z mopem latać, przebierać go i prać to bym dalej odwlekała naukę
teraz mała wisi na rękach prawie cale dnie wiec nie miałabym siły żeby jeszcze walczyć a tak jakoś powoli do przodu
dopiero chyba 4. dzień bez pampersa, na noc jeszcze zakładam, jak super opanuje sikanie i kupkę do nocnika w dzień to obczaję czy nadal nie sika w nocy to pozbędziemy się też nocnego pampersa
jaka to będzie oszczędność

Stary 2011-08-20, 21:38   #4569
CrazyMachine
Zadomowienie

Zanka, super że Filip załapał o co chodzi z sikaniem. A w jakim on jest wieku?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 21:49   #4570
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
No bo trzeba się z tego cieszyć! Super! teraz jeszcze raz-dwa poród i będziecie w trójeczkę (teraz w sumie też, no ale ciut inaczej )
No właśnie. Noesamowita jest świadomość, że lada chwila nasze życie się zmieni raz na zawsze. Nieodwołalnie, bez odwrotu, NA ZAWSZE!!! Z jednej strony ekscytujące, z drugiej przerażające

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
u nas ok, Dawid wczoraj skonczyl tydzien
No to należą się brawa
Ciekawa jestem czym Ci tak teściowa podpadła?

Cytat:
sms od Żanety z 04.52

"Gorączka niby zbita ale o 1.00 znowu drgawki, wymioty, 38,7.
Najgorsze jest, że nic mnie nie boli, nadal zbijam. Mój mąż już nie daje rady. Tak chciałam aby się wyspał, bo go praca męczy, a Emilie ładnie śpi w nocy. To mnie coś dopadło. Jak nie urok to sraczka. Dobrze, że mój gin jest 24 h dostępny."
O rany Żeby szybko przeszło

Cytat:
No to GENIALNIE!!! Wielkie brawa dla Filipa Bo jak o tym czytam, to wszędzie widzę, że to ogromne przeżycie dla dziecka, stresik i trudność. I często bardzo długo się ciągnie taka nauka. Dzielnego masz synka
Stary 2011-08-20, 21:57   #4571
zanka205
Zakorzenienie

Filip ma 2,5 roku
od roczku gdzieś co jakiś czas próbowałam go sadzać na nocnik
na początku był strach przed nocnikiem, płacz nie chciał usiąść
długo to trwalo
jakoś przed 2. urodzinami w końcu przestał się bać ale siedział jak na krzesełku, nie wiedział, że ma sikać heh, a jak nasikał to przez przypadek
potem niby świadomie raz na dzien do nocnika zrobił a tak to się zapominał i lał w majtki
ogólnie teraz dopiero zaczyna mówić coś po polsku, bo wcześniej jakieś dzikie dźwięki wydawał więc nie za bardzo mogłam się z nim dogadać
nic nie rozumiał jak tłumaczyłam
a teraz w końcu zaskoczył
fizycznie od początku się szybko rozwijał, bo szybko raczkował, siadal potem stał i chodził
pierwsze chwiejne kroki stawiał mając 9 miesięcy
za to z mową były schody

Stary 2011-08-20, 21:57   #4572
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

Natka ja mam tak z Karolinka, ale wyczailam (bo na poczatku myslalam ze to gazy) ze musze ja wtedy odbic w trakcie jedzenia (tego ataku) i je spokojnie dalej moze i u Ciebie to zadziala tez sie spina, prezy, macha raczkami i kopie nozkami wtedy i placze zalowym placzem jakby ja cos bolalo. Czasem jej sie nie odbije ale po podniesieniu jak do odbicia jest lepiej i sie rozluznia i je dalej daj znac
Natka Lilka u nas to samo i też odbijam i wcinamy dalej
Cytat:
Dziewczynki i trochę mojego bąbla ( więcej wrzucę w klub, a i wrzucę zdjęcie mojego bębna )

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
i wklejam jeszcze zdjęcie z wczorajszego zasypiania przy kołysankach. Słodko się uśmiechał przy usypianiu

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
mamusie trozpakowane, czy wy także miałyście słaby apetyt po porodzie? bo mnie się nie chce za specjalnie jeśc
U mnie odwrotnie już w szpitalu żarłam dosłownie wszystko nawet krupnik którego nie cierpie
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Pytanko: co dajecie do picia dzieciakom? Wiem, ze temat sie przewijal, ale nie bylam wowczas zainteresowana i nie pamietam dokladnie co pisalyscie.
Herbatke koperkowa z hippa i wode mineralną z glukoza
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Mój mąż właśnie krzyczy z łazienki, że ... odszedł mu z nosa czop śluzowy! Bo ma katar. A dziś mu się wszystko jednoznacznie kojarzy Wcześniej wlazł do wanny (a zawsze kąpie się pod prysznicem) i mówi, że to dlatego, że przy porodzie dobrze robi jak się posiedzi w wannie właśnie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

2. w czwartek bylismy u tesciów bo tż pomagał ojcu z dachem wiec pojechałyśmy z nim.... madzia (ta 4-latka) zaczela, że ona chce Lilkę na ręce! ja oczywiscie ze kategorycznie nie, bo jest za mała.. na co tesciowa "no przeciez nic sie nie stanie jak ją chwile ponosi" myslałam ze oczy wydrapie.... glupia baba!! i tak kurcze zawsze nagada magdzie, że bedzie dzidziusiowi pampersa przebierac, wózkiem jeździć na spacery itd i później magda drze się jak upiór bo ona może a ja jej nie dam.....

Jak mi ten babsztyl działa na nerwy!!!
normalnie brak mi słów
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Kochane jutro nasz wielki dzień, idziemy wypędzać diabełka czyli chrzest Alicji Baaaaardzo proszę o kciuki, żeby mała była grzeczna i nie narobiła rodzicom wstydu
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 21:58   #4573
editka2022
Rozeznanie

zanka gratulacje dla Filipa,oby sie udalo calkowicie pozbyc pampersabo to nietylko satysfakcia i radosc ae rowniez podreperowane budzetu domowego,troche sie zaoszczedzi nieupujac pampesow
brumek juz chcialam pisac gdie jestes,myslalam ze zostawila mnie na placu boju i urodzilas
zaneta duzo zdrowka niech te chorobsko czy cokolwiek to jest minie jak najszybciej.
snilo mi sie dzis z urodzilam 26 sierpnia
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 21:59   #4574
DaKaro
Zadomowienie

Zanka dobrze sobie Filip radzi w takim razie. To na pewno duża oszczędność, gdy dziecko oducza się załatwiania w pampersa. My będziemy próbować tych pieluszek wielorazowych, podobno szybciej dzieci zaczynają siadać na nocnik, bo czują, że mają mokro.

Dziewczyny, boję się porodu. Im bliżej do poniedziałku, tym większy strach się we mnie budzi. Chyba bym wolała, żeby zaczęło się samoistnie, a tak, to jak na egzamin - znam datę i wcale mi to nie pomaga. Ale z drugiej strony 22 sierpnia mamy 2 rocznicę ślubu, jeśli wywołają poród w poniedziałek, to będziemy mieć dwie okazje do świętowania.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-08-20 o 22:03
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 22:16   #4575
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Zanka dobrze sobie Filip radzi w takim razie. To na pewno duża oszczędność, gdy dziecko oducza się załatwiania w pampersa. My będziemy próbować tych pieluszek wielorazowych, podobno szybciej dzieci zaczynają siadać na nocnik, bo czują, że mają mokro.

Dziewczyny, boję się porodu. Im bliżej do poniedziałku, tym większy strach się we mnie budzi. Chyba bym wolała, żeby zaczęło się samoistnie, a tak, to jak na egzamin - znam datę i wcale mi to nie pomaga. Ale z drugiej strony 22 sierpnia mamy 2 rocznicę ślubu, jeśli wywołają poród w poniedziałek, to będziemy mieć dwie okazje do świętowania.
kochana bedzie dobrze mi tez sie wydaje ze lepiej jak zlapie z nienacka tzn niewydaje napewno tak jest a tak sie denerwujesz bardziej,a swoja droga u ciebie beda wywolywac juz 4 dni po terminie a ja jak nieurodze to topiero 9 dni po bo na 29 mam skierowanie w razie gdyby sie nierozkrecilo,Ja samego porodu jak narazie sie nieboje,mam tylko jakies takie uczucie,tego ze nadchodza welkie zmiany w naszym zyciu,ze juz niebezie my dwoje i nasze potrzeby tylko nas troje i najwazniejsza z tej trojki bedzie ta mala istotka,ktora kocham na zaboj
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 22:20   #4576
zanka205
Zakorzenienie

DaKaro faktycznie te nerwy najgorsze, jak wiesz że wtedy i wtedy będziesz rodziła, pewnie z każdym dniem, potem z każdą godziną i minutą strach rośnie
ale powiem Ci że nie jest tak źle
ja przy Filipie przyjechałam do szpitala z cieknącymi wodami
nie miałam w ogóle rozwarcia bo pessar miałam, zero skurczy, wiec zaczynałam od zera
dostałam kroplówkę z oxy, zastrzyk i czopek na rozwieranie szyjki i poszlo dosć szybko
wtedy skurczy miałam 6 h a przy małej męczyłam się w sumie 17 godzin
parcie za pierwszym razem trwało 30 min za drugim 5
dasz sobie radę na pewno

Stary 2011-08-20, 22:21   #4577
Vaniliova11
Zadomowienie

Oliweczka moje gratulacje

Zaneta duzo zdrówka

Meszsares
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 22:45   #4578
agulaaabar
Zakorzenienie

No to tak tylko delikatnie przedstawiłam Wam zarys mojej teściowej.. czasem myślę, że trafił mi sie model teściowej bez wbudowanej funkcji myślenia! Ona kompletnie nie myśli co mówi itd....

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja sobie wmówiła, że nie jest ważne jak Zosia się na świecie pojawiła, ale ważne że jest - cała i zdrowa, a przy zaleceniach do cc - ja cała i zdrowa i przede wszystkim sprawna! Cierpienie jest, ból jest, w innym miejscu niż po sn, ale boli mnie to podejście innych - "a, cc, to spoko" - nie było spoko, to operacja, ze wszytkimi zagrożeniami, utrudnieniami... Ja zazdrościłam kobietom po sn, kiedy szły się umyć, a ja nie dawałam rady do umywalki w pokoju dojśc
Ale teraz, już po przeszło 2 tygodniach, tym bardziej, że mała łaskawa, myślę, że zdecydujemy się na 2 dziecko

Ad 1 - ciesz sie że nie pzryjechali - tak jak moi - w dzień powrotu ze szpitala i bez zapowiedzi, niespodzianka k...
Ad 2 - ja już bym jej dała potrzymać Co to za pomysły!
Też miałam podobne odczucia... zwłaszcza jak widziałam po mężu, że trochę mu żal było, że nie mógł przeżyć tego momentu kiedy mała wyszła na świat... oczywiście nigdy mi tego nie powiedział, ale znam go...
Ale z drugiej str co za różnica, ważne że dzieciaki zdrowe! i wolę mieć chyba brzuch pocięty niż tam na dole... zwłaszcza jak czytam tu opisy dziewczyn jakie mają teraz przeboje

Fakt, na szczęście nie przyjechali od razu, ale widziałam po moim tż, że mu aż głupio że dziadkom się tak spieszy żeby wnusie zobaczyć...
Cytat:
Kochane jutro nasz wielki dzień, idziemy wypędzać diabełka czyli chrzest Alicji Baaaaardzo proszę o kciuki, żeby mała była grzeczna i nie narobiła rodzicom wstydu
trzymamy i życzymy miłej imprezki
Cytat:
i poszłam za ciosem
wow no to wielkie brawa dla Filipka!!

Żaneta kurcze znowu coś?! trzymaj się i zdrowiej szybko!

A mi dziś przykro jak cholera... co chwilę słyszę za uszami jak to wszyscy wiedzą lepiej co dziecku potrzeba.... mała zacznie płakać to od razu "na pewno jej zimno" "a może za ciepło" "na pewno to, na pewno tamto" a z ust tż pada tylko "ona jest głodna" jak słyszę to hasło to mnie skręca... cycki mi wydoi do pusta... i nadal jest głodna, a boję się że w końcu ją przekarmimy, a on nic tylko głodna, głodna, głodna..... poza tym czuje się jak służąca.. prać, prasować, ugotować, zmienić pieluchę i ewentualnie nakarmić, więcej wokół dziecka zrobić nie mogę bo każdy wie wszystko lepiej... z tż na czele... wiem, że chce dobrze ale przykro mi strasznie... coraz częściej chce mi się płakać... i w sumie to coraz częściej to robię........ aaa szkoda gadać.. wygadałam się troche...

Pisałam Wam, że dowiedzieliśmy się dziś, że bratowa w ciązy, po pół godz dzwoni teściowa do mojego tż z radosnymi nowinami... że młodszy brat tż sobie wpadli, okazało się że jego dziewczyna jest już w 20-tym tyg ciąży! wylądowała w szpitalu w ten sam dzień co ja do porodu, z tym że ona na ginekologie z kolką nerkową... a tu się okazało że w ciąży... ona 18 lat, brat tż 20.... teściowa ją zapakowała prawie na siłe do samochodu i wywiozła do lekarza, bo od początku ciąży nie była ani raz.. a wygląda już jak obraz nędzy i rozpaczy... chuda, blada jak ściana... ledwo na nogach się trzyma... masakra.... normalnie dzień radosnych nowin!

Powiedzcie mi... może któraś się orientuje... czy osoba bez ślubu kościelnego - sam cywilny może być chrzestną? wydaje mi się że raczej nie, ale może akurat? spotkała się któraś z takim przypadkiem?

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 22:50   #4579
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
brumek juz chcialam pisac gdie jestes,myslalam ze zostawila mnie na placu boju i urodzilas

Byliśmy na zakupach i na obiedzie. A potem montowaliśmy mi nowe radyjko w samochodzie

Cytat:
Dziewczyny, boję się porodu. Im bliżej do poniedziałku, tym większy strach się we mnie budzi. Chyba bym wolała, żeby zaczęło się samoistnie, a tak, to jak na egzamin - znam datę i wcale mi to nie pomaga.
Będzie dobrze
Ja myślę, że znać datę jest jednak jakoś łatwiej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-20, 22:54   #4580
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
No to tak tylko delikatnie przedstawiłam Wam zarys mojej teściowej.. czasem myślę, że trafił mi sie model teściowej bez wbudowanej funkcji myślenia! Ona kompletnie nie myśli co mówi itd....

Też miałam podobne odczucia... zwłaszcza jak widziałam po mężu, że trochę mu żal było, że nie mógł przeżyć tego momentu kiedy mała wyszła na świat... oczywiście nigdy mi tego nie powiedział, ale znam go...
Ale z drugiej str co za różnica, ważne że dzieciaki zdrowe! i wolę mieć chyba brzuch pocięty niż tam na dole... zwłaszcza jak czytam tu opisy dziewczyn jakie mają teraz przeboje

Fakt, na szczęście nie przyjechali od razu, ale widziałam po moim tż, że mu aż głupio że dziadkom się tak spieszy żeby wnusie zobaczyć...

trzymamy i życzymy miłej imprezki

wow no to wielkie brawa dla Filipka!!

Żaneta kurcze znowu coś?! trzymaj się i zdrowiej szybko!

A mi dziś przykro jak cholera... co chwilę słyszę za uszami jak to wszyscy wiedzą lepiej co dziecku potrzeba.... mała zacznie płakać to od razu "na pewno jej zimno" "a może za ciepło" "na pewno to, na pewno tamto" a z ust tż pada tylko "ona jest głodna" jak słyszę to hasło to mnie skręca... cycki mi wydoi do pusta... i nadal jest głodna, a boję się że w końcu ją przekarmimy, a on nic tylko głodna, głodna, głodna..... poza tym czuje się jak służąca.. prać, prasować, ugotować, zmienić pieluchę i ewentualnie nakarmić, więcej wokół dziecka zrobić nie mogę bo każdy wie wszystko lepiej... z tż na czele... wiem, że chce dobrze ale przykro mi strasznie... coraz częściej chce mi się płakać... i w sumie to coraz częściej to robię........ aaa szkoda gadać.. wygadałam się troche...

Pisałam Wam, że dowiedzieliśmy się dziś, że bratowa w ciązy, po pół godz dzwoni teściowa do mojego tż z radosnymi nowinami... że młodszy brat tż sobie wpadli, okazało się że jego dziewczyna jest już w 20-tym tyg ciąży! wylądowała w szpitalu w ten sam dzień co ja do porodu, z tym że ona na ginekologie z kolką nerkową... a tu się okazało że w ciąży... ona 18 lat, brat tż 20.... teściowa ją zapakowała prawie na siłe do samochodu i wywiozła do lekarza, bo od początku ciąży nie była ani raz.. a wygląda już jak obraz nędzy i rozpaczy... chuda, blada jak ściana... ledwo na nogach się trzyma... masakra.... normalnie dzień radosnych nowin!

Powiedzcie mi... może któraś się orientuje... czy osoba bez ślubu kościelnego - sam cywilny może być chrzestną? wydaje mi się że raczej nie, ale może akurat? spotkała się któraś z takim przypadkiem?
u nas nacisk był na to, żeby miala bierzmowanie, ale obawiam się, że na cywilny ksiądz może krzywo patrzeć, wiesz jacy są księża

Stary 2011-08-20, 22:59   #4581
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
A mi dziś przykro jak cholera... co chwilę słyszę za uszami jak to wszyscy wiedzą lepiej co dziecku potrzeba.... mała zacznie płakać to od razu "na pewno jej zimno" "a może za ciepło" "na pewno to, na pewno tamto" a z ust tż pada tylko "ona jest głodna" jak słyszę to hasło to mnie skręca...
Biedactwo
Doskonale sobie wyobrażam, jak musisz się czuć, bo też jestem bardzo nieodporna na tego typu komentarze i bezmyślną krytykę. Ludziom łatwo paplać ozorami, właśnie bez jakiegokolwiek pomyślenia, że to innych rani. Ani oni gadają, żeby gadać. To głupota i bezmyślność, bo nie sądzę, żeby zła wola. Jakby chwilę, choć sekundę pomyśleli, to by wiedzieli, że młoda mam NA PEWNO robi dla tego dziecka wszystko co najlepsze i jeśli już ktoś, to na pewno ona potrafi rozpoznawać czemu płacze. I na pewno by go nie głodziła i nie ziębiła. Ale po co pomyśleć, skoro lepiej sobie pogadać?
Już kiedyś pisałam, że nienawidzę dobrych rad. I że to mnie w ciąży drażni, że każdy czuje się upoważniony do ich dawania. No i właśnie że przeczytałam gdzieś, że jedyną grupą osób bardziej narażonych na takie durne dobre rady oprócz ciężarwe, są ... matki z małymi dziećmi. Trzeba się uodpornić po prostu i puszczać mimo uszu. Choć wiem, że to trudne. Ja na pewno dużo nerwów na tym stracę
Stary 2011-08-20, 22:59   #4582
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
[CENTER [/CENTER]
SARENKA MA DZIŚ 2 MIESIĄCE !!! !!! !!!

gdzie robibie usg? My w szpitalu na Zaspie.

posciel poli co zminiłam raz, ale Sara nie śpi w łóżeczku
za 2 miesiące !!

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dziewczyny które mleko mm jest jakos bardziej kaloryczne, bo Sarka mało ilościowo zjada i moze zmienie jej mleczko.
humana plus jest dla małych głodomorów zaspokaja "wieksze" apetyty więc moze jest bardzie treściwa i kaloryczna

Cytat:
U nas noc masakryczna !! Mały co się budził to miał ataki kolki ( Nad ranem na szczęście zasnęliśmy i ja przed chwilą wstałam a on śpi jeszcze biedny umęczony, ale już płytko więc tylko czekać

Carmela
ja ostatnio sprawdzałam skład Nan i Bebiko i powiem Ci że praktycznie to samo. W Nan jest więcej witamin ( o ile można takie ilości śladowe nazwać więcej ) A w Bebiku np więcej potasu itp. Ale Nan ma 2x więcej żelaza (zatwardzenia)

Cytat:
Pytanko: co dajecie do picia dzieciakom? Wiem, ze temat sie przewijal, ale nie bylam wowczas zainteresowana i nie pamietam dokladnie co pisalyscie.
woda-nie, herbatka z hippa w saszetkach bez cukru -nie
herbatka hipp granulowana z cukrem: koperkowa, rumiankowa i uspokajająca (niestety tylko z nazwy ) -TAK!!!!

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
My najpierw smarowaliśmy kupionymi w aptece takimi wacikami Leko, położna powiedziała, żeby wyciskać ten spirytus z wacika na pępek. Teraz przemywamy wódką (też położna powiedziała) I właśnie spirytus też mamy, do rozrobienia z wodą jak dziewczyny pisały 2:1

też tak czasem mam. dobrze, że tż jest i dużo pomaga. Nie wiem jak to będzie jak wyjedzie

My nie, ale potrzebny był akt urodzenia.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

beata_1988 dziubek 79 Wasze dzieciaczki urocze
dziekujemy razem z Szymusiem

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Przepraszam że na razie tak zawsze tylko z doskoku i mało się udzielam, ale dość opornie idzie mi ogarnięcie wszystkiego.
Nataniel właśnie skończył miesiąc Rośnie na potęgę, co się obudzi to głodny jest i strasznie głośno domaga się jedzenia
Ja powoli chodzę po ścianach, bo jak nie karmię, to przewijam, jak nie przewijam to ściągam pokarm i tak w kółko... Ale chyba niedługo się to skończy. co prawda nie narzekam na brak pokarmu, ale mały ma paskudną wysypkę na całej buzi i klatce piersiowej Była położna środowiskowa i stwierdziła że to może być laktoza, więc dzisiaj i wczoraj był cały czas na MM i jakby mu łagodniało, a jak dałam swoje to znowu go wysypało
I pytanie do dziewczyn niekarmiących : dostałyście coś na zatrzymanie laktacji???
BROMERGON 2,5mg

Cytat:
Lili dziękuję za wyjaśnienie . Troche panikuje, może niepotrzebnie.. .

Agula Twoja teściowa chyba sobie żartuje - dawać takie małe dziecko 4-latce??? A gdyby upuściła Małą? Niepoważna jest....

Aaniu trzymam kciuki, żeby tata szybko wyszedł ze szpitala.

Mam nadzieję, że wrócę dzisiaj do domu. Nie chcę zostać na weekend w szpitalu, pewnie jutro i tak by nic nie robili.
będzie dobrze !!!

Cytat:
sms od Żanety z 04.52

Najgorsze jest, że nic mnie nie boli, nadal zbijam. Mój mąż już nie daje rady. Tak chciałam aby się wyspał, bo go praca męczy, a Emilie ładnie śpi w nocy. To mnie coś dopadło. Jak nie urok to sraczka. Dobrze, że mój gin jest 24 h dostępny."

i z 11.20

" Ja dzisiaj znowu padam, jak gorączka do wieczora nie zejdzie to mam jechać na IP"
kuruj się kochana i wracaj do nas

Cytat:
o tej porze zawsze już spała. Tz ją teraz próbuje usypiać, bo ja straciłam cierpliwość. Może przechodzi skok? wkroczyła w 5 tydzień..
Suszarki oczywiście słuchamy, ale nie pomaga

kobietki rodzic bo nudno

a my dzis po całym dniu po za domem

SZYMUŚ DZIŚ SKOŃCZYŁ 7 TYGODNI
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 23:02   #4583
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki i trochę mojego bąbla ( więcej wrzucę w klub, a i wrzucę zdjęcie mojego bębna )

Cytat:
Moje dziecko jakiś diabeł opętał
Nie dość, że cały dzień nie spała wczoraj to w nocy też nie chciała Włączyłam w końcu tą suszarkę i poszła spać Co się skończyło otwierała oczy i zaczynała płakać, to ja musiałam wstawać co chwile i włączać I tak do 1 w nocy A potem co 2 godziny wstawała i głodna była!!!!!! W takim tempie to jakiś grubas z niej wyrośnie. Próbowałam ją powstrzymywać, lulałam, puszczałam suszarkę, dawałam pić, a ta ryczała jak najęta. W końcu się poddałam i dałam jej wcześniej jeść, żeby gości nie pobudziła Ale i tak pewnie ją słyszeli jak wyła Jestem wykończona!!!!!!!! Ryczeć mi się chce
siły i cierpliowści kochana, na pewno z tego wyrośnie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
i wklejam jeszcze zdjęcie z wczorajszego zasypiania przy kołysankach. Słodko się uśmiechał przy usypianiu

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY pomocy!!!

mam 38,1 goraczki wczoraj jak szlam spac mialam 37,2 bola mnie wezly chlonne po lewej stronie wszystkie i gardlo... czy moge karmic malego i co z moge wziac na przepedzenie tej goraczki..
niewstety nie pomoge ale zdrówka zyczę

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ale numer.

mamusie trozpakowane, czy wy także miałyście słaby apetyt po porodzie? bo mnie się nie chce za specjalnie jeśc
tak i w zasadzie do teraz nie wrócił normalny apetyt czasem do 15 smigam na paru łyzeczkach danio a waga stoi jak zakleta ...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 23:15   #4584
brumek
Zakorzenienie

W imieniu Żanetki wstawiłam ankietę z propozycjami tytułów do nowego wątku.
GŁOSUJEMY!!!

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-08-20 o 23:16
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 05:02   #4585
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
A ja kupiłam dzisiaj to Bebilon Comfort (któraś o tym pisała ) tylko muszę smoczek kupić do butelki o większym przepływie bo to mleczko jest gęstsze. A bebilon ma też mleko do nadmiernego ulewania
Zmalowana ja pisalam my go jemy i odpukac z brzuszkiem juz calkiem wporzadeczku wszytsko mam nadzieje ze u Ciebie tez bedzie pasowal i jemy go z butelki dr browna level 1

Cytat:
Mam ochotę uciec.
Nie śpi cały dzień. Teraz też nie. Co odłożę do łóżeczka to płacz za minutę.
Po kąpieli tak się darła, nie dała nic przy sobie zrobić.
Muszę się jakoś trzymać, z nadzieją że to wszystko minie
Patik trzymaj sie dzielnie oby wszytsko co zle szybko minelo

Brunetko kciuki za chrzest

Cytat:
moja mała najpierw miała katar, oddychać nie mogła, ja się o nią bałam i spać nie mogłam, potem mega kolki znowu darła się jak szalona, potem skok
teraz zasnać nie może i co chwilę się budzi
Zanka dla Ciebie tez wytrwalosci i oby szybko wszytsko sie uspokoilo z małą

Ja nakarmilam Karolinke i polozylam spac, troche mi ulala i bylo przebieranie na maxa wszytskiego lacznie z moja pizama ale to chyba jednorozowy incydent mam nadzieje. Wczoraj znow wstala przed 12 w poludnie hehe oby juz tak jej zostalo bo spi ladnie od 22 do 11-12 lece spac

Brumek zaglosowane

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 06:03   #4586
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
To znaczy, że nadal nie wiecie, czy to udar, czy nie?
Nie wiemy. Przy przyjęciu zrobili tylko ekg, czyli badanie które w tym przypadku wnosi niewiele...reszta po weekendzie dopiero
Cytat:
sms od Żanety z 04.52

i z 11.20

" Ja dzisiaj znowu padam, jak gorączka do wieczora nie zejdzie to mam jechać na IP"
Biedna...ale się namęczy mam nadzieję że jednak sama zejdzie...skąd jej się taka gorączka wzięła?

Cytat:
żeby wczuła się w rolę i była aniołkiem cały dzień

Cytat:
Mam ochotę uciec.
Nie śpi cały dzień. Teraz też nie. Co odłożę do łóżeczka to płacz za minutę.
Po kąpieli tak się darła, nie dała nic przy sobie zrobić.
Muszę się jakoś trzymać, z nadzieją że to wszystko minie
:przytu l:

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 06:42   #4587
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Syngine a jak Małego karmiłas swoim mlekiem to jadłas mleko i przetwory mleczne,jajka?
Stary 2011-08-21, 06:52   #4588
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
i poszłam za ciosem
gratulacje dla Ciebie i da Filipa
Cytat:
A mi dziś przykro jak cholera... co chwilę słyszę za uszami jak to wszyscy wiedzą lepiej co dziecku potrzeba.... mała zacznie płakać to od razu "na pewno jej zimno" "a może za ciepło" "na pewno to, na pewno tamto"

oj, nie dziwię się że jest Ci przykro... nikt nie myśli o tym jak Ty się czujesz i że to Ty jesteś mamą, tylko każdy się wymądrza....
co do chrzestnych to zależny na jakiego księdza się trafi- znam przypadek że w jednej parafii ksiądz się nie zgodził bo "żyją w związku niesakramentalnym", poszli do innej i tam nie było problemu
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Już kiedyś pisałam, że nienawidzę dobrych rad. I że to mnie w ciąży drażni, że każdy czuje się upoważniony do ich dawania. No i właśnie że przeczytałam gdzieś, że jedyną grupą osób bardziej narażonych na takie durne dobre rady oprócz ciężarwe, są ... matki z małymi dziećmi. Trzeba się uodpornić po prostu i puszczać mimo uszu. Choć wiem, że to trudne. Ja na pewno dużo nerwów na tym stracę
dokładnie.... matka z dzieckiem to osoba która na pewno niema pojęcia co powinna zrobic i trzeba jej o tym powiedzieć
uodpornisz się

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
SZYMUŚ DZIŚ SKOŃCZYŁ 7 TYGODNI
klask i:

mnie też treściowa wczoraj zdążyła wkurzyć.Mimo że chyba odporna jestem TŻ dzwoni, powiedział że mały w chuście bo tak lubi być noszony, a ona "no tak, jak sobie tak przyzwyczailiście"

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 07:14   #4589
agadus
Wtajemniczenie

witajcie z rana
my juz od 7 na nogach nocka ok Nati budziła sie 2 razy śniadanko juz zrobione łóżeczka pościelone
moja córka 4,5 roku siadła przed kompa i chciała włączyć pioseneczki i najpierw była szczotak pasta później jakieś misie a później weszła na you tube i włączyła sobie lady gaga bad romance i tańczy

Stary 2011-08-21, 07:33   #4590
Marina1
Zakorzenienie

Carmelko za 2 miesiące Sarenki gromkie klaski :
I będzie wszystko dobrze, trafiacie na dobrych specjalitów, nic się nie martw ! Będzie dobrze!

Za 7 tygodni Szymusia równie gromkie !

Sygine, ja to samo co Dziubek dostałam - Bromergon 2,5.

Zastanawiam się, co z jacieee ( mam nadzieję, że kikutki odpsdły same i już wszystko jest dobrze...)

Żanka no to tylko pogratulować sukcesu ! Mam nadzieję, że dalej będzie coraz lepiej!

No i aj, ta nasza Żaneta88 się wycierpi. Jak nie gorączka, to krocze. Bidulka. Może dziś już jest lepiej. Oby.

a no i oczywiście za głosowane w ankiecie. Fajne tytuły ogólnie.

agulaaaa chyba większość z Nas tu doskonale wie, o czym piszesz. Każdy wie lepiej, tylko nie mama. No bo skąd ona może wiedzieć, taka niedoświadczona..;/
Myślę, że tak jak brumek napisała, to nie jest ogólnie zła wola, tylko takie gadanie ludzkie...Bezmyślne, bez zastanowienia...Najgorsze jest to, że nie pozbędziemy się tego, choćbyśmy się nie wiem jak starały. Bo większosć ludzi ma ten ,,dar" .
Głowa do góry kochana, nie możemy się dać !

DeKaro będzie dobrze, to na pewno ogromny stres ! ale poradzisz sobie, jak nikt inny!
A wiesz, ja się zaczęłam bać w trakcie porodu, jak mi wody odeszły, ale to było zaraz przed partymi. I tak sobie myślałam, Jeny co się dzieje, zaraz będę miała dziecko przy sobie, i mnie taki dopadł stres, że to już, bo wcześniej na skurczach jeszcze to do mnie nie dochodziło
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości