|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Nie wiem jak starsze modele, teraz jest kilkanaście kolorów i fajnie niektóre wyglądają. W sklepie oglądałam np taki błękitny:
|
|
|
|
#4202 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry Maminki
![]() ja sie dzis pojawiam i zaraz znikam jedziemy do rodziców na obiad a wcześniej chciałabym na spacer bo ładna pogoda jest a nie ma upału Natka super się twój synuś prezetuje moja gadzina sie nie da nakręcićCytat:
zresztą teraz kochany sprząta bo wczoraj tylko znieślismy wszystko do domu bo juz było po 1 i nie chciało nam sie sprzątać a dzis znowu goscie będą ale zamierzam tylko kupić lody i jakies owoce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4203 |
|
kosmitka
|
Ok, jak poznam sekret, to opiszę. Sama bym tak chciała, ale mnie to nie czeka.
|
|
#4204 | |
|
KWC
|
Cytat:
![]() Życze własnie takiego porodu w 10 minut. PYK i młody jest na wierzchu ![]() Właśnie skończyłam suszyć dowód rejestracyjny i ubezpieczenie od auta małża. Piorę sobie spokojnie jego porty, a tu na szybce od pralki dokumenty Dobrze, że jescze nie zdążyłam odwirować, bo zostałyby strzępy, a TŻ by mnie zadusił, bo auto jest jeszcze zarejestrowane na poprzednika, który mieszka w Wejherowie i trzebaby prosić BordAnnę żeby postała za nas w wydziale komunikacji Mąż jeszcze kima to się nie zorientował, że od godziny reanimuję jego papiery |
|
|
|
|
#4206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę, jak się dowiesz to zdradź co robiła ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To miłego dzionka życzę
|
||
|
|
|
#4207 |
|
kosmitka
|
Danika, a co Ty tak z gośćmi szalejesz?
No troszkę spanikowałam, teraz zmierzyli ciśnienie i znów jest skok, jestem ciekawa co zrobią. Wczoraj dorwałam swojego gina, powiedział, że mam się do niego zgłosić w poniedziałek i będą prawdopodobnie wywoływać poród, bo z takim ciśnieniem i braku reakcji na leki raczej nie ma co czekać. Nie tego się spodziewałam, przyznaję, myslałam, że samoistnie coś się zadzieje,a tu zonk. Nie wiem, na czym polega takie wywołanie - dają jakieś kroplówki na rozwarcie czy na skurcze??
|
|
#4208 |
|
Rozeznanie
|
anciaahk
no to jednak będziesz pierwsza... Z tego co wiem, to dają oksy na wywołanie skurczy, nie wiem czy wtedy z "automatu" idzie też rozwarcie? Trzymam kciuki żeby wszystko poszło szybko i bezboleśnie Uciekam mamuśki coś w domu porobić, potem wieczorem idziemy za znajomymi do kina wiec pewnie dopiero jutro tu zajrzę. Ciekawe czy w tym czasie któraś się rozpakuje
|
|
|
|
#4209 |
|
kosmitka
|
Zanim zdecydują się podać cokolwiek i zanim organizm zareaguje, to już wtorkowe rodzące mogą mnie wyprzedzić. Więc na podium się nie wybieram
.---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- No nie mogę, ta laska co urodziła, to śmiga po korytarzu jak pershing .
|
|
#4210 | ||||
|
Rozeznanie
|
witam, czoraj nie miałam już siły Was ponadrabiać - cały dzień zszedł mi na sprzątaniu z TŻ-em, ale wszytko błyszczy
Tylko ciekawe jak długo Chciałam nawet okna myć, ale mi nie dał i sam umył i firanki powiesił I chyba faktycznie włączył mi się ten syndrom wicia gniazda - non stop wybajduję sobie jakieś zajęcie, coś przekładam, układam a małż mnie gania żebym się "położyła i odpoczywała"![]() Dziś rano pojechał na grzyby, to mam troszkę czasu na nadrabianie Fistaszek - Witaj Natko - świetny filmik Widziałam rozmowy o pasjach TŻ-ów - mój ma tylko jedną motocykle, nic go bardziej nie interesuje, wszytko co jest związane z tą tematyką musi być przez niego kompletnie zgłębione i przeanalizowane Ooo i widziałam tez wspomnień czar z dzieciństwa - ja od razu mam na myśli gumy Turbo i Donald, te oranżadki w proszku i w woreczkach - do dziś pamiętam smak tych woreczkowych Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A pęcherz płodowy przebijał jej lekarz i po 6 godzinach urodziła synka
|
|
#4211 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
Sorry, ze tak wpadam na chwile tylko ale ostatnio mam takie zamieszanie Wzięliśmy się za pokój dzidziusia ale nie było łatwo. Pokój mi się bardzo podoba ma ściany pomarańczowo-zielone (dwie malowane po skosie) i żółty sufit (myślałam że teściowa padnie jak się dowiedziała - a kolorowy sufit tż sobie umyślił ). W pokoiku jest już też łóżeczko. Malowanie i "naprawianie" pokoiku szło nam jak krew z nosa bo ciągle jakieś "kwiatki" wyskakiwały . Ja się czuję dobrze, czasem się zapominam że jestem w ciąży poza tym ze mnie stopy ("p0odeszwy") rano bolą i muszę się rozchodzić, stópki są spuchnięte to czuję się bardzo dobrze Tż o mnie dba i nawet ostatnio jak leżałam dzidziuś się tak wypiął a tż do mnie żebym dzidziusia nie napinała Moja kochana Olunia tylko dzidziuś i dzidziuś i całuje i głaska i się przytula jej mama się śmieje że chyba też będzie musiała sobie kolejne dziecko zrobić ![]() Widzę że na wspomnienia się wam wzięło, ja też pamiętam karteczki w segregatorach, różne kapsle się zbierało, oranżada w proszku, koraliki w szprychach roweru, u nas też były słynne listy pisane kodem Ja też jak sobie pomyślę o dzisiejszych czasach i jak są wychowywane dzieci to mnie to przeraża, z tż postanowiliśmy że będziemy naszemu dziecku puszczać normalne bajki na necie (bo te w tv to masakra jakaś, niektóre to są takie jak dla za przeproszeniem niedorozwiniętych dzieci). Się rozpisałam a wy takich referatów nie lubicie czytać U mnie jedna siostra cioteczna urodziła w poniedziałek, synka ponad 4 kg i pękła, ma 12 szwów! A za zachowanie jej tż to jego za jaja powiesić! . A druga siostra która ma termin na połowę września to gin jej powiedział ze skieruje ją na cesarkę. pierwsze dziecko 4 lata temu urodziła przez cesarkę i teraz gin się spytał czy chce cc, ona powiedziała że tak i powiedział ze ją skieruje. Myślałam że po 4 latach to lekarze będą chcieli żeby SN urodziła a nie kierował na CC!Dziewczyny mam pytanie. Gdzieś czytałam (może z linków na pierwszej stronie?) jak dziewczyna mówiła o tym co radzili jej w SR na poród i mówili żeby wziąć na poród starą koszulę męża, żeby później tylko od kosza wyrzucić druga sprawa to kuzynka powiedziała mi że do porodu i szpitala muszę mieć co najmniej 3 koszule bo nie da się być w jednej i jej nie zabrudzić ja nie lubię koszul i cieszyłam się że tylko jedną muszę mieć a tu co innego wychodzi?
|
|
|
|
#4212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do tych koszul to ja Ci powiem, że to chyba zależy od zwyczajów panujących w szpitalu w którym zamierzasz rodzić. Ja też nie znoszę koszul - u mnie dają na poród szpitalną, potem przebierasz się w swoją - ja biorę jedną koszule na wszelki wypadek i 2 piżamy. Jak byłam odwiedzić szwagierkę po porodzie, to na sali leżało więcej babek w piżamach niż w koszulach, czyli nie ma jakiegoś nakazu koszul - przynajmniej u mnie
|
|
#4213 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
O koszulce TŻ ja mówilam, ale zwykłym tshircie na poród, najlepiej ciemnym. A po porodzie widzę wszystkie śmigają w koszulach i wietrzą sobie krocze, więc chyba to jest wskazane. W piżamach żadnej nie widziałam.
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
No tak Mucka, cały pobyt w szpitalu jesteś w koszuli.
Tę tż bierzesz żeby nie wydawać kasy zbędnie, ale ona też raczej taka spokojnie zakrywająca pupę, żeby przy ewentualnej akcji porodowej czy tam małym rozwarciu , można było bez krępacji pochodzić po korytarzu czy gdzieś . A reszta koszul żeby po porodzie "tam" był dostęp powietrza i szybciej się goiło. Raczej nie do uniknięcia, chyba że wolisz na golasa Ancia, no tż się uparł na roana i co począć
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-08-21 o 10:44 |
|
|
|
#4215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Co tam miałam jeszcze pisać.
Ancia, ale jaja, ty faktycznie możesz z dnia na dzień ![]() pamiętaj żeby wtedy od razu zdawać realcję ![]() Ok idę się wpakować pod kołdrę bo chyba się przeziębiłam. Mam takiego gluta w gardle że szok
|
|
|
|
#4217 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Kuruj się .
|
|
|
#4218 |
|
Rozeznanie
|
dzieki za odp. u mnie w szpitalu na patologii jak leżałam to marudziły niektóre lekarki do dziewczyn które w piżamach były że są nie przygotowane do badania
Natka fajny filmik, ja wczoraj nagrywałam ruchy mojego malucha i wrzuciłam na YT żeby rodzinie pokazać to mi przyszła wiadomość z YT że mój filmik zawiera treści osób trzecich (kompozycje muzyczną). A u mnie w tle słychać papugi (bo u kuzynki nagrywałam) i radio więc nie wiem o co im chodzi i ze niby ta osoba której treści są w nagraniu ma prawo do czegoś tam z moim filmikiem ![]() Tu teściowa ma tylko trzy kolorowe pokoje (na 8 pomieszczeń) - reszta biała bo tak jej wygodnie i sufity musowo białe. Ja myślałam że ona padnie jak się dowie że pokój pomarańczowo- zielony (jeszcze takie ładne kolory, ona jak malowała na kolor to taki jaśniutki) a tż jeszcze żółty sufit wymyślił ja już dla świętego spokoju od teściowej to bym ten sufit biały zostawiła ona wogóle myślała że my dlatego kolor zrobiliśmy bo nie mieliśmy białej farby i chciała nam dać biała żeby zamalować a tż powiedział ze jakby chciał biały to by na biało pomalował. w ogóle jej się ostatnio bardziej stawia, a ona pomyśli pewnie że ja go tak nastawiam na nią.Koniec mojego pisania idę coś zrobić
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny, fajny, ale zajmuje dużo miejsca i ostatnio dumam gdzie go będę ustawiać
Ogólnie nie wiem, chyba z porodówki tż pojedzie kupować i powiem, żeby brał jakikolwiek.A wy już zakupiliście Ema...wiesz ?Ja to ciśnienia nie mierze, mam nadzieję, że jest ok. Boję się bo jakiś durny ciśnieniomierz mamy na nadgarstek i w zalezności jak się usiądzie to inny wynik.
|
|
|
|
#4220 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a papiery wypełniła już po ![]() Cytat:
Cytat:
Jedne dziewczyny mówiły że bolało zakładanie, inne że wcale nie bolało Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4221 |
|
KWC
|
anciaahk urodzisz w poniedziałek?
![]() Jezu, zaczęło się!!!!!! |
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie, już po usg, wszystko wyszło ok tylko mała jest mała i gigantem nie będzie. Waży 2500g a to już 38 tydzień się zaczął. Niby wymiary wszystkie różnią się o jakieś 3 tygodnie. Ginka kazała mi dużo odpoczywać - co ja cały czas robię i jeść dużo białka, ale jak tu jeść dużo skoro dieta cukrzycowa
![]() Wczoraj byliśmy na tych targach, szału na mnie nie zrobiły, dostaliśmy stos ulotek, buteleczkę avent, smoczek lovi i chyba tyle A i załapaliśmy się na kawałek wykładu o kąpaniu dziecka i położna która wykładała mówiła że dziecko lubi najbardziej pozycję pionową w wanience a nie na leżąco jak to się zwykle kąpie. Nie wiem czy też się z taką teorią w sr spotkałyście? Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-08-21 o 11:35 |
|
|
|
#4223 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
U nas jeszcze dochodził kupowany slonecznik od Pani która go smażyła na patelni i potem wsypywala w ruloniki z gazety Albo woda w syfonach Fajnie było. Klucz na szyję i na podwórko, gra w dwa ognie, klasy albo teee podchody Cytat:
Cytat:
![]() Ancia Myślałam wczoraj o Tobie, jak tam w tym szpitalu sobie radzicie... Wciąż trzymamy ze Stefkiem za Was kciuki... Pewnie masz juz tam wszystkiego dosyć, ale Kochana jesteście z Franiem już prawie na mecie także już za moment już za chwilkę ![]() Natka za 38tc Mnie te tygodnie za każdym razem rozbrajają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z drugiej strony mógl wyciągnąć jak daje do prania ![]() Ja mojego wyczulam na to zawsze bo nienawidzę mu grzebac po kieszeniach ![]() Cytat:
Podziwiam... A propos pasji....Jak kiedyś wspomniałam mój Tż, to kolarz...Są plusy, chociażby takie, że zamiast do knajpy woli jechać na rower Przeważnie jeździmy na zawody razem więc w zależności gdzie, moge zwiedzać, spacerować po górach itp. Minusy, wiadomo finansowe...nie chcecie wiedzieć ile kosztuje profesjonalny rower, nie wspomnę o butach, stroju...na szczęscie większość dostawał jak jeszcze jeździł profesjonalnie... I tez sledzi te strony internetowe i się cieszy jak ktoś mu zdjęcie zrobi podczas wyścigu, albo bo chciałbym Stefanowi pokazać" Czasem mam ochotę go udusić, a czasami to mnie rozbroi i koniec
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4225 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
hello
![]() poczytywałam Was od rana.. bo spać nie mogłam..ale nie lubię ostatnio coś z telefonu pisać.. potem mąż wrócił,posiedzieliśmy..on poszedł spać..a ja nie wiem co z sobą począć ![]() obudziłam się koło 6.. nos zapchany,to w buzi saharę miałam -bo ustami oddychałam.. napiłam się wody... i nie wiem co to-czy to nie przypadkiem zgagi nie dostałam ![]() jak mi zaczęły płyny do gardła podchodzić..myślałam,że padnę..ani się położyć,ani wstać...bo co robić.. masakra.. potem zaczęło piec.. więc to raczej zgaga( 2gi raz w życiu )do tego jeszcze dostałam biegunki... ehhh... dosłownie...jak nie urok to sraczka Lulla.. to my chyba jeden rocznik jesteśmy ![]() jejku... rzeczywiście jak czytam te wspominki to dodać jeszcze..za górami ,za lasami z przodu.. i normalnie jak prehistoria ![]() Cytat:
Cytat:
dobrze,że za marzenia nie karają..bo bym chyba dożywocie dostała.. ![]() Cytat:
![]() jeszcze pierwsza urodzić kobietko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dorwij ją i podpytaj ![]() Ancia.. w sumie nie wiadomo.mojej koleżance zaczeli podawać kroplówkę..tak jakby w pt. i nic,potem w sobotę nic.. w niedzielę wieczorem urodziła Cytat:
mi syndrom wicia gniazda minął już chyba.. Sary gniazdko uwite..a za robotę wielką nie chcę się brać.. zostawiam szorowanie łazienki na poniedziałek... będę jechać ze ścierą z premedytacją hahaha Cytat:
Cytat:
|
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
o rany... zaczyna się dziać
u mnie to też może być ostatni "spokojny" weekend bo we wtorek zapadnie decyzja o tym kiedy robimy cc. Aktualnie 38 tydz ![]() Nadrabiam wątek, ale ciężko mi odpisywać bo ja już głównie leżąca. Udanego weekendu- wracam do leżakowania
|
#4227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wyrzucaj...niech się chwali synkowi ![]() a tak wogóle to mi się nudzi... i nie wiem co z sobą zrobić. myślę czy nie pojechać do dublina..ale chyba autobusem..bo autem się boję sama wybierać ... ehh... mam taką ochotę na spagetti z polskim mielonym,że bym się pokroić dała.. u nas w sklepie nie ma więc tylko dublin zostaje.. bo tego irlandzkiego mięsa to jesć się nie da...tylko się trochę boję..bo mam brzuch napięty jak diabli po tej porannej biegunce..
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-21 o 11:41 |
|
|
|
|
#4228 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie slyszalam bo nie chodzę do SR, ale widziałam filmik od jednej z lipcówek jak kąpała córkę w tym wiaderku i mala wygladała na przeszczęsliwą ![]() Cytat:
A nie masz jak zamówić do domu spaghetti? Daleko masz do Dublina?
|
|
#4229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam... ale to nie to samo wiem..głupia jestem.. jestem tu już trochę czasu, a jedyne irlandzkie mięso jakie jem to pierś z kurczaka.. i kurczak ogólnie. tak to wszelkie inne mięsiwa i wędliny to z polskich sklepów.. naprawdę jest kolosalna różnica w smaku. no i przyznaje..trochę to taki pretekst by wyjść z domu nic..zadzwonię do koleżanki..jak ją wyciągnę na kawkę jakąś to pojadę.. a jak nie to sobie daruję wyjście dzisiejsze.. do dublina to mam ze 4km.. ale do centrum to z 24..
|
|
#4230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

moja gadzina sie nie da nakręcić
Ewentualnie mogę pozwolić dać się zaprosić do kogoś
i jak się dowiedziałam - mama już ją odpowiednio ochrzaniła...) Łóżeczko stoi w częściach bo Tż pojechał na trening i ma składać po 
, ja też tak chcę. Poszła do położnej, zgłosiła, że coś tam źle się czuje, ta ją na fotel, a tam pełne rozwarcie - 10 minut i było po sprawie, a po pół godzinie chyba przywieźli ją z porodowki znów na salę, szok. Muszę ją dzisiaj dorwać i spytać, jak to się robi.

.
Chciałam nawet okna myć, ale mi nie dał i sam umył i firanki powiesił
A pęcherz płodowy przebijał jej lekarz i po 6 godzinach urodziła synka
. A druga siostra która ma termin na połowę września to gin jej powiedział ze skieruje ją na cesarkę. pierwsze dziecko 4 lata temu urodziła przez cesarkę i teraz gin się spytał czy chce cc, ona powiedziała że tak i powiedział ze ją skieruje. Myślałam że po 4 latach to lekarze będą chcieli żeby SN urodziła a nie kierował na CC!