|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
|
|
|
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Wszystkim
![]() Nie urodziłam niestety :P ale byłam w szpitalu gdyż przy siusianiu nadal mi leciało tylko nie odczuwałam tego i leciała czysta woda normalnie... no i każdy panika, że poród bo i skurcze miałam te 3 sekundowe co 2 minuty więc rodzinka zaraziła mnie paniką i wolałam sprawdzić czy wszystko ok ![]() no i niestety ale fałszywy alarm i nic się nie działo a te skurcze to jeszcze takie nie groźne... Nikii ja jeszcze nie żona :P mieliśmy na samym poczatku ciąży wziąć ślub ale zdecydowaliśmy, że zaczekamy zresztą ja chcę zaręczyny takie porządne a takich nie było :P My z TŻtem dziś jedziemy do mojej mamy na obiad a później mamy odpust hehehe więc zaszalejemy :P
|
|
|
|
#3573 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
ja już nie śpie Mała skopała mój żołądek na dzień dobry. hehe gdzie można obejrzeć sale samobojców? nie byłam w kinie, a nie mogę znaleźć na necie, ani na torrentach karla - a ja już myślałam,że wejdę na forum i zobaczę posta,że jednak pojechałaś rodzić no, ale już jesteś coraz bliżej. To pewnie kwestia kilku dni ![]() ja wózki dopiero będę oglądać na pewno będziemy brać 3w1. pewnie nie będe mogła się zdecydować na kolorm i wzór hehe muffinko - dobry pomysł z tymi numerami, będziemy wiedzieć co się z nami dzieje pod koniec ciąży karo - na wizycie na pewno będzie wszystko dobrze! idę jeść jajecznice
|
#3574 |
|
Zadomowienie
|
smacznego
![]() ja mam wózek maxi-cosi 3w1 jest bosko aczkolwiek gondola jakaś mała ale w tych nowszych wózkach takie teraz głownie robią...dziwnie ale cóż :P
|
|
|
|
#3575 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-08-21 o 10:30 |
||
|
|
|
#3576 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie niestety nie...
![]() jeszcze 11 dni do terminu :P |
|
|
|
#3577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jajecznica z szynką + kompot z gruszek i śliwek zaraz zobaczę ten wózek w necie dzisiaj weszłam na wagę i przez miesiąc przytyłam 1,5 kg. odkąd lekarz potwierdził mi ciążę przytyłam 12kg. czy to dużo, za dużo? startowałam z wagi 50kg i jak teraz widzę 62kg, to aż mną trzęsie hehe wiem,że Oliwka waży swoje, ale mimo to ciągle nie mogę się z tym oswoić. a jak jest z wagą u Was? z ilu kg startowałyście? Cytat:
ja tyle czasu tego szukałam szybko minie, a może urodzisz wcześniej, skoro już masz takie skurcze? ja zakochałam się w tych bujakach : http://www.ceneo.pl/Lezaczki_bujaki_..._P0-158693.htm co myślicie?
|
|
#3578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie dzisiaj już od samego rana brzuch boli
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Karla szkoda ale już nie długo urodzisz, nawet nie zorientujesz się jak szybko to będzie
|
#3580 |
|
Zadomowienie
|
oj oby...
a TŻ jaki był zestresowany!!!! Trzeba go było zobaczyć!! normalnie myślałam, że mi zemdleje :PJAKIE WY JESTEŚCIE SZCZUPŁE!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;( ja startowałam z 61kg... i przytyłam 15kg!!!! |
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna sprawa bo włożysz dziecko i może się pobawić, nie które grają jakąś melodykę, są też takie, co można włączyć delikatną wibrację w niektórych bujakach można złożyć podnóżki i będzie jako krzesełko
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3582 |
|
Zadomowienie
|
http://www.wozki-mutsy.pl/index.php?...&k=0&dd=2&pp=1
ja mam zestaw 3 od góry mój tatuś się poczuł i zakupił tylko inne kolory wózek prowadzi się jak po maśle!!!!! jest genialny, lekki tylko gondola njie za duża ale cóż....
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3584 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak wyglądają te skurcze porodowe?? Gdzie dokładnie się je odczuwa?
|
|
|
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
z tego co położna mi mówiła i mama to skurcze porodowe sa tak silne, że cieżko Ci funkcjonować i po prostu ból jak cholera, który trwa dłuższy czas...
teraz możesz mieć te przepowiadające... są też silne ale krótkotrwale... ja się właśnie na nich oszukałam... rwało mnie niemiłosiernie ale niestety porodowe sąjeszcze gorsze więc nie wiem jak je przetrwam... no i z tego co zostałam przeszkolona to one są odczuwalne gdzieś w krzyżu też itp... a ja mam na razie w pachwinach i jak przy okresie ale to nie to niestety Edytowane przez KarlaNobody Czas edycji: 2011-08-21 o 11:33 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No mnie boli cały brzuch, przedtem twardniał trochę i właśnie też bolał tak jak na okres, do tego filip zaczął się intensywnie ruszać, nie wiem co jest grane..
|
|
|
|
|
#3587 |
|
Zadomowienie
|
to są przepowiadające... też tak miałam.
Wczoraj powiedziałam o tym lekarzowi własnie... że twardnieje mi brzuch i te skurcze itp a on, że spokojnie to jeszcze nie czas. MAcica musi potrenowac przed wielkim dniem i dlatego tak się dzieje... ![]() Więc musimy jeszcze troszkę poczekać
|
|
|
|
#3588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3589 |
|
Zadomowienie
|
spokojnie
moja ma tak od dłuższego czasu... wypycha rączkę tak że mam górkę na parę cm nad brzuchem... ![]() powiedz o tym lekarzowi to sprawdzi czy przepływy są prawidłowe i czy pępowina małemu nie przeszkadza czy cos
|
|
|
|
#3590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powiem ci tak- jak bedziesz miala skurcze porodowe to nie bedziesz sie zastanawiala czy to jest to A skoro masz jakies skurcze ale zastanawiasz sie czy to skurcze porodowe to znaczy, ze to jeszcze nie to
|
||
|
|
|
#3592 |
|
Zadomowienie
|
leżeć na pewno ci nie nakaze
spokojnie będzie oki ;-) |
|
|
|
#3593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Zadomowienie
|
Karlo, a już myślałam
aż mnie zaszkowałaś to za 11 dni już będzie 1 września o kurcze zacznę sie chyba denerwować ![]() agnesuk, takie leżaczek/ bujaczki czy coś są fajne, ja mam taki zwykły ale gra tam jakaś melodyjka i są wibracje jak dziecko będzie trochę większe to kupie jeszcze taką huśtawkę czy coś. To jest dobre bo położysz dziecko i się zajmie sobą jak Ty musisz coś zrobić. ![]() Co do wózków, ja tu na jakiejś stronie widziałam wózek 9w1, taki szok że cos takiego produkują ![]() Ja miałam na początku tak, to chyba były skurcze, że tak jakby ktoś mi pętle na brzuchu zaciskał tak na wysokości pępka a wczoraj odczuwałam ból na dole że w sumie to najlepiej było stać.
|
#3595 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę na tą nieszczęsną rozmowę, trzymajcie kciuki..
|
|
|
|
#3597 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was
![]() Chwile temu wrocilam z Berlina. Pojechalismy tam i spowrotem, ale wrocilismy obładowani Od tż-ta brata dostalismy lozeczko dla malego, wozek, ubranka Wszystko zadbane, chociaz wozek jest troche juz zużyty , ale wozek i tak chcialam nowy. Trzeba dokupic materacyk i pościel
|
|
|
|
#3598 |
|
Zadomowienie
|
Zoska - no to fajnie, ze macie juz tyle rzeczy
![]() Dziewczyny a Wy co dzis takie zalatane, ze zero pisania przez caly dzien? :P |
|
|
|
#3599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to już wiesz co będziesz miała? ee, ja gryzę ściany.. ;x znaczy już przestałam miałam skurcze i myślałam, że się posikam z bólu. ;x
|
|
#3600 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie wiemy własnie, pod koniec wrzesnia tak jakos mamy sie dowiedziec, jesli sie ułozy tak jak ma sie ulozyc oczywiscie
![]() Rzeczy dostalismy po dziewczynce, nawet wozek jest rozowy :P Ubranek jeszcze nie przegladałam, wszystko zostalo u tz-ta w domu, a , ze sie dzis zdazylam z nim juz troche pokłócić to nie zobacze tego narazie. Te skoki nastrojów mnie wykończą, płaczę bez powodu. Kupilismy przy autostradzie grzybki, mmm, mam ochote na taki sosik z grzybków z bułeczką świeżą, ale, ze teraz nigzie nie znajde fajnego pieczywa to grzybki poczekaja jeszcze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

A mi neta co chwilę odłączają, więc nie wiem jak sobie obejrzę ten film..

Mała skopała mój żołądek na dzień dobry. hehe