|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() patrzę na ofertę tego sprzedawcy od kocyków i chyba jednak się wstrzymam, to bym zamówiła od razu więcej, bo się chyba min. 150 zł nazbiera
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() pochwal sie zdjęciami
|
|
|
|
|
#2763 |
|
Przyczajenie
|
AgaMili znam ten numer, ja też tak mam, najlepszy prezent na urodziny to jakaś częśc do auta
A rocznica to zawsze zagadka, chociaż powiem ja też dziwadło, nie mam specjalnych fantazji na świętowanie tego dnia. Każdy dzień do tego służy, najważniejsze żebyśmy sobie byli pomocni i bliscy cały czas, a w rocznicę... niech go czort kopnie za niepamięc wybaczam![]() a mnie się wydawało, że dzidzi coś pulsuje mi w brzuchu kolo 12 w nocy, ale już tego nie czuję. Mam 16 tydzień, pewnie sobie wyobrazilam...;( Długo jeszcze czekac??;(
|
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powolutku sie uzbiera. najrozsądniej byłoby tak jak chce tz - odkładac pieniazki a pozniej hurtem kupic, ale teraz juz to taaaka radosc dla mnie
|
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Odmeldowuję się na dziś, paaa
|
|
#2766 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej, ale miałam nadrabiania a nie było mnie tylko od piątku
![]() Bambusiek życzę ci wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i cudownych prezentów MMONIKA9, madzia16094, kamciurka strasznie wam współczuję tych nieszczęść, popłakałam się czytajac wasze historię. Wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze i już w styczniu/lutym będziecie tuliły swoje ukochane maleństwa Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2767 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez sie ciesze, bo to juz duzo do przodu, chociaz wozek jest troche zniszczony, obejrze go innym razem, bo znowu sie z moim poprztykałam, a wszystkie rzeczy zostaly wyciagniete tam u niego w domu.
bambusiek , a o jakim sprzedawcu mówisz? bo chetnie sobie pooglądam Zdjęc niestety nie zrobie, bo nie mam jak na złosc czym. Ale postaram sie cos wymyslec ![]() Powiem Wam, ze te skoki humorów mnie wykończą. Przed chwilą jadłam pierogi i płakałam do pierogów. O niczym nie myślałam, ale jadłam pierogi i płakałam... Wczoraj podobnie jak bylismy u jego cioci ona cos tam powiedziała, nic obrazliwego, tylko, ze tak sama siedze w pokoju i moge do kuchni przyjsc pogadac, a ja co? W ryk od razu, nawet nie wiedząc dlaczego Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-08-21 o 18:46 |
|
|
|
#2768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie, z facetami to tak jest... dojdą do 'mety' to myślą, że się już starać nie trzeba... że kwiatów nie trzeba kupować tak 'bez okazji' itp... wkurza mnie ich myślenie!!!! Ja się swojego pytałam z takim przekąsem, czy jak urodzę to mi kupi kwiaty 'no pewnie że kupię' taa.. już to widzę... chyba rok już kwiatka nie dostałam przykro mi z tego powodu... ![]() Cytat:
Co do kocyków- ja kupię w sklepie PEPCO. Mają super promocje często
|
|
#2769 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja do tego pepco juz sie wieki wybieram i wybrac sie nie umiem
A byłam w piątek jeszcze na zakupach w lumpie i kupiłam pare bodziaków, ale z krótkimi rękawkami niestety. Widziałam mnóstwo slicznych ubranek dla dziewczynki, niemowlaka, ale, ze nie wiem co bede miała to nie chcialam kupować niepotrzebnie.
|
|
|
|
#2770 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak te dzieci rosna, robilysmy jakos pozna wiosna ostatnio, a juz kupa ciuchow za mala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a my dzisiaj pojechalismy do Adrenalina Parku pod Wroclawiem, TZ z cora szaleli a ja im robilam zdjecia za to wczoraj przezylam chwile grozy, leze na lozku na plecach, a moja cora zapomniala sie i tak z calym impetem mi oparla sie na brzuchu, co prawda nie bolalo mnie nic, ani nic sie nie stalo, ale przestraszylam sie poryczalam, ona tez, potem sie przepraszalysmy pol wieczoru zmartwilam sie, ale mam nadzieje, ze dzidzia jest tam tak chroniona i jeszcze malutka ze nic sie nie stalo... ja takich typowych kopniakow jeszze nie czuje, tzn. czasem ale pwoiem wam ze mimo iz to moja trzecia ciaza to myle je z praca jelit, czasami sie zastanawiam czy to to... no i dzisiaj czuje takie latajace muchy w brzuchu mam nadzieje ze jest wszystko ok
|
||||||
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek jestem w 16tc
|
|
|
|
#2772 |
|
Rozeznanie
|
witam
Wczoraj byliśmy na weselu u znajomych,wybawiliśmy się i pojedliśmy w domu byliśmy 0 3.30![]() A że panna młoda płaczliwa to mi się też ze 2 razy udzieliło i popłyneły łezki! Od piątki czuję ruchy maluszka i bardzo się cieszę z tego
|
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula no to w 17-18 tc powinnaś czuć wyraźne kopniaki
kamciurka ojej dobrze, że córa wie, że źle zrobiła i mam nadzieję, że to się już nie powtórzy!
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mi dzis pies skoczył na brzuch się wystraszyłam bo to prawie 35kg wagi Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-08-21 o 19:24 |
|
|
|
|
#2775 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale poszliśmy na dobrą kawę i lody, a potem siedzieliśmy sobie na działeczce ![]() W tym miesicu było masę wydatków (pierwsze urodziny dwóch moich chrześnic, chrzciny u kuzyna, wydatki na auto - spore niestety, ja swoim autem do pracy jeździłam - to paliwa poszło dużo, moje badania i mnóstwo innych rzeczy. I już niestety nie mamy kasy A do tego TZ miał urodziny 18.08 ![]() No nic, nadrobię w przyszłym miesiącu ![]() Cytat:
Dziękuję bardzo Cytat:
![]() Tzn. problem jest taki, że wypłata TZta wpływa na moje konto i TZ nie ma do niego dostępu. Więc żeby mi coś kupić, musiałby powiedzieć, że potrzebuje kasy, a tego nie zrobi (tzn., zrobi, ale jak coś dla siebie albo do auta potrzebuje ). Jak ma jakieś swoje zaskórniaki i jest okazja, to kupuje mi kwiaty, bo wie, że uwielbiam ![]() Cytat:
Na pewno Cię to bardzo odciąży Rozumiem, że z TZtem lepiej się układa?
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-08-21 o 19:34 |
||||
|
|
|
#2776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zuzia no właśnie miałam problem z zagnieceniem i dodałam więcej śmietany, trochę roztopionego masła i wyszło ;D co do TŻ to dzisiaj pomógł mi już z zakupami a w rocznice, urodziny to zawsze mogę liczyć na czerwone róże i prezent tutaj o nim złego słowa nie powiem choć kwiatki bez okazji też byłoby miło dostać a ja dzisiaj jestem w depresji bo wyskoczył mi pierwszy rozstęp na brzuchu ![]()
|
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
Ale lepiej uważać na przyszłość
|
|
|
#2778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurczę kurczę to jest straszne ps. super, że wam ciacho smakowało. W ten weekend robię wersję ze śliwkami węgierkami
|
|
|
#2779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zależy od kobiety, a nie to co tam w książce piszą bo różnie wszędzie piszą w internecie np. odnośnie wymiarów dziecka w każdym tygodniu i się różnią o 3-6 cm ![]() Cytat:
|
|
#2780 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() od dłuższego czasu Was podpatruje i w końcu zmobilizowałam się, żeby dopisać się do grona przyszłych mamusiek ![]() Magda lat 24. Termin mam na 4 styczeń, wg USG 30 grudnia prawdopodobnie będzie dziewczynka. Tak więc jutro kończę 21 tydzień
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Zoska-witaj znow ![]() Agatku- no to kwestia indywidualna kiedy się czuje dzidzię, ale faktycznie wszędzie się spotkałam,z e u pierworódek zazwyczaj dopiero koło 19 tyg najwczesniej a moja sąsiadka powiedziala,z e dopiero w 21 czuła...ale T chudzinka jestes to mozna dlatego...ja tez czuje dzidzie...własnie chyba jakies fikołki odstawia uaktywnia się zdecydowanie wieczorem....raz mi się zdarzylo, ze brzuch podskoczył.. generalnie gin powiedziala ze juz mam wysoko dno macicy... juz jest nad pępkiem...a gdzies czytalam ze ok 20 tyg statystycznie znajdowac sie powinno 2 palce pod pępkiem....ale w medycynie jak w kinie, wszystko mozliwe jest jak to mi na studiach mowili ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Rozeznanie
|
MMONIKA9 kiedy przeczytałam Twoją opowieść serce ścisnęło mi z żalu i rozpaczy.... wiem co przeżyłaś, ja też straciłam pierwsze dziecko, tylko że w 40tc, to był horror...
|
#2783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj nawet fajny dzień, przesiedziałam z rodzinką na działce ![]() A teraz zajadam się czekoladą mniaamm....
|
|
#2784 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak spimy to nasz pokoj musi byc otwarty, jej tez, dodatkowo lampka, dzisiaj TZ na nocce i ona chciala ze mna spac, ale tak wierzga nogami w nocy, ze nie ma mowy, chociaz lubie z nia spac to na razie niestety nie ma takiej opcji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
aaaaa Bambusiek sto lat ![]() Agawoo wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki Alex Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2011-08-21 o 20:08 |
||||
|
|
|
#2785 |
|
Rozeznanie
|
u mnie tez cieplutko bylo, a ja sama jak zwykle w domu... Moj Tz ciagle pracuje, jest kierowca busa i wozi ludzi do Anglii. Wyjezdza w czwartki w nocy i wraca we wt
wiec ja sie nuuudzę. Ale dzis korzystając z okazji ładnej pogody dzień spędziłam na rowerku ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Ja zmykam dziewczynki, bo Testosteron leci, a ja jeszcze tego nie widziałam Miłego wieczorku
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula ja mam ogromniastego psiurka - bernardyna
wazy koło 70 kg i teraz staram sie omijac go szerokim łukiem głaszczę go tylko jak ktos jest w poblizu.... bo on mnie tak bardzo kocha ze obie łapy nadal podaje... nigdy mi się nei zdarzylo zeby na mnie skoczyl ale to tylko pies i nigdy nic nie wiadomo.... dlatego przytulamy się tylko w obecnosci osób trzecich
|
|
|
|
#2787 |
|
Zadomowienie
|
Kamciurka ja mam nadpobudliwego goldena i ciężko go oduczyć skakania ;/ staram się i go temperuję jak tylko mogę no ale różnie nam wychodzi
![]() Zuzia ja mam w łazience już pół apteki i idę zaraz się smarować, wyszedł mały ale widać, że skóra jednak nie wytrzymuje rozciągania. Stosuje masaże i smaruje sie regularnie. Najwyżej zainwestuje w urządzonko do mikrodermabrazji i będę po porodzie robić w domu albo wyczaję jakąś niedrogą mezoterapię. Już więcej co robię nie mogę poradzić na te rozstępy.... |
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie rozstępów na razie brak....ale ciiiii bo jeszcze usłyszą i wylezą
|
|
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja narazie nie wypatruje kopniaków i nie panikuje bo wiem ze dzidzia ma jeszcze duzo czasu. Moze kopac za tydzien, a moze dopiero za miesiac i tez bedzie wszystko prawidłowo. Zalezy od kobiety, ale wiadomo ze na czyms trzeba opierac swoja wiedze, wiec ja sugeruje się tym co pisza w ksiazkach neska moj psiur to jeszcze szczeniak, skonczyl niedawno roczek, i on jeszcze taki glupiutki do zabawy jest ![]() nikotynka to witam w swiecie goldenów
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-08-21 o 20:34 |
|
|
|
|
#2790 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
teraz wstałam a tż pojechał do mcdonalda bo mam ochotę na coś sama nie wiem na co, miał wybrać ![]() ja też się boję że Pestka na mnie skoczy, bo ona tak samo ok.35kg waży. A skoczna jest i jak się cieszy to skacze, ale ją oduczamy i dawno nie skakała. Kiedyś potrafiła na nas skoczyć jak na kanapie leżeliśmy, ale szybko to wypleniliśmy ![]() Cytat:
zastanawiam się nad kocykiem bo wygląda na strasznie miły w dotyku a kocyk kupiłam w Lidlu z kubusiem puchatkiem, ile takich cieplejszych trzeba mieć? zoskasamoska hejj, wróciłaś Cytat:
![]() kamciurka dobrze, że nic się nie stało, mówią że dziecko jest chronione, ale zawsze strach jak coś takiego się dzieje magda1804 witam |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

A rocznica to zawsze zagadka, chociaż powiem ja też dziwadło, nie mam specjalnych fantazji na świętowanie tego dnia. Każdy dzień do tego służy, najważniejsze żebyśmy sobie byli pomocni i bliscy cały czas, a w rocznicę... niech go czort kopnie za niepamięc

tyle, że coś z ciastem nie mogłam sobie dać rady, ale ja to antytalencie kulinarne i oczywiście musiałam się przez to z mężem pokłocić ;D
musi być 60 

ale daje mojej małej pierdzioszce czas do 22tc 
wkurza mnie ich myślenie!!!!
chyba rok już kwiatka nie dostałam 

A do tego TZ miał urodziny 18.08