|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
przez lata obserwacji zachowan tej kobety, wypracowalam sobie juz opinie na jej temat, zwykle spywalo to mnie jak po kaczce ale ta ostatnia sytaucja bardzo mnie rozzalila ![]() Aga, dziekuje ![]() zostalo sporo jedzenia z wczoraj, wiec dzisiaj na obiad mamy grilla
![]() |
#4622 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
![]() Tak długo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Rozeznanie
|
brumek jak moglas ty spiochu to do ciebie niepodone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Zadomowienie
|
Dziękujęza odpowiedź, bo już myślałam że się nie doczekam żadnej odpowiedzi
![]() A Nataniel skończył wczoraj miesiąc ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- ![]()
![]() |
#4625 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Brumek, Edidka ![]() DaKaro ![]()
![]() |
#4626 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Moje obie Zarazy śpią! Mniejsza od 3 godzin! Większa od godziny.. Razem, koło siebie ![]() Dzisiaj w nocy położyłam Zuzke koło siebie spać na brzuszek i przespała 4 godziny! ![]() ![]() ![]() ![]() Czekam tylko aż sie obudza, bo taka ładna pogoda.. chciałabym na spacer iść ![]() A no i pochwale się.. Zuza skończy dzisiaj o 21:55 4 tygodnie! Mam nadzieje, że już nie będzie rozwrzeszczanym noworodkiem tylko słodkim niemowlaczkiem ![]() ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
A dajcie spokój! Umordowałam się porządnie tą bezsennością... Dobrze że już dzień
![]()
#4628 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a o co chodzi z ta odchowlania ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
No bo nasze forum "Mama z klasą" dzieli się na POCZEKALNIĘ (dla mamuś w ciąży) i ODCHOWALANIĘ (dla mam które już mają swoje dzieci na świecie)
![]() ![]()
#4630 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kochane
![]() Lilko ja też odbijam Dominika właśnie jak ma te skurcze, ale nie zawsze pomaga, tzn czasem po 30 min dopiero odbije i wtedy jest spokój, ale przez te 30 min się męczy bo chce jeść, ale ma skurcze i tak je i się pręży. Ale już znalazłam na to sposób, biorę go na brzuszk, zgaduję, zabawiam, aż odbije i jemy dalej ![]() Agulaaabar ![]() Może powiedz mężowi co czujesz. A dobrymi radami się nie przejmuj, bo one są nie do uniknięcia niestety. To TY jako matka wiesz najlepiej co jest dobre dla Twojego dziecka i tego się trzymaj ![]() DaKaro nie bój się kochana, pomyśl bardziej o tym jak o najpiękniejszym wydarzeniu w Twoim życiu ![]() ![]() ![]() Brunetko pewnie już po chrzcinach, mam nadzieję, że Ala była spokojna i taka pozostanie ![]() Patik niebawem to wszystko się unormuje, musisz w to wierzyć ![]() Marina dobrze, że troszkę Igorek dał Ci "odpocząć" Carmela ![]() Dziubek ![]() Zanetko bidulko, mam nadzieję że już się lepiej czujesz! Brumek ale dowcipniś z Twojego męża ![]() ![]() Lada dzień ujrzycie Tymusia ![]() Zanko ![]() ![]() My dzisiaj naszą trójeczką byliśmy na obiedzie, a później na zakupach. Dominik przespał prawie całą wyprawę. Pogoda świetna, pewnie pójdziemy jeszcze na spacerek dzisiaj. Noc przespał dzisiaj wspaniale, raz obudził się na karmienie i poszedł spać. Z brzuszkiem (tfu tfu) u nas też zaczyna się chyba normować ![]() Co się dzieje z Jacieeee, LadyInBlack,Margaret? Była tu też Dusia z Rybnika, też się już nie pokazuje... Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-08-21 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
BAN stały
|
Dziewczyny ktora mata lepsza, bo mam dylemat
![]() ta: http://allegro.pl/duza-interaktywna-...770231857.html czy ta: http://allegro.pl/fisher-price-mata-...760017343.html siostra miala dac mate malemu crzesniakowi, ale nie wiedziala jaką i dala kase na mate, i teraz bądz tu człowieku mądry. ja mysle ze ta pierwsza chyba bo na dluzej dziecku starczy, z tym ze ta z fisher price znowu jest lepsza dla maluszka. ps. dziękuje za mile slowa odnosnie Chrztu. ![]() ![]() Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-08-21 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4633 |
BAN stały
|
zamówilam tę z tiny love
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
#4636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jest ich kilka: pieprzna - pieprzy trzy po trzy zjadliwa - zjada ostatnie nerwy troskliwa - troszczy się tylko o swoją dupę uczynna - uczynnie wyręcza się tobą w pracach domowych zwinna - zwija ogon i ucieka jak cos napsoci a ja po wizycie położnej: podwozie ładnie sie goi młody przytył 170 gram i jeszcze tyle i bedzie waga urodzeniowa ![]() ![]() aspiryna w paracetamolu nie zaszkodziła mu łuszczy się jak każdy noworodek (ile razy wy go smarujecie w tych suchych miejscach?) żóltaczka lekka już sobie przeszła ![]() kupka i siuśka pięknie no i z gorszych wiadomości to moja anielska teściowa nauczyła dzieciątko brac smoczka. a na prawdę nie ma takiej potrzeby, bo on płacze tylko przy przewijaniu. troszkę mnie to zirytowało, ale cóż. jest jak jest. a co tu dzisiaj tak cicho???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja musze jakas zabaweczke do wozka kupic. A u nas troche ciezki dzien ale w sumie z mojej winy. Maly slodko spal to glupia matka wziela sie za jego ubieranie aby isc na zakupy no i sie rozbudzil i tak troche marudzil.
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
Ale dziś super dzionek z piękną pogoda
![]() Najpierw wymeczyliśmy psy na spacerze, a później pojechaliśmy do Gdyni, chodziliśmy tyle że aż mnie nogi rozbolały. Sara grzecznie spała, obudziła sie na butelke, akurat jak my zatrzymalismy sie na obiedzie- ma dziewczyna wyczucie, Wdrodze powrotnej zajechalismy do sklepu po zabaweczke z okazji skonczenia 2 miesiecy ![]() Dziewczyny zastamawiam sie nad jakas metoda antykoncepcyjna i sama nie wiem co wybrac ![]() Fotki: (naklejka na szybie zawsze była psia, teraz doszła córeczkowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
Carmelka, naraziłaś mnie na dodatkowe wydatki
![]() Tak nam się z mężem spodobała błogość, jak maluje się na buzi Sary podczas kąpieli w wiaderku Tummy, że postanowiliśmy Tymkowi też takie sprawić ![]() Mamy już wanienkę, ale stwierdziliśmy, że wiaderko mało miejsca zajmuje, więc możemy sobie kupić dodtkkowo. I najwyżej będziemy kąpać na przemian. Wanienka na pewno będzie w użyciu, ale nigdy nie widziałam żeby noworodki tak się cudnie relaksowały jak w tym wiaderku. Więc choćby dla przyjemności Tymka czasem wykąpiemy go w wiaderku ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Kurczę, dla mnie to niesamowite, że ktoś sobie może pójść na taki codzinny spacerek ... na plażę ![]() ![]()
#4640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A plaza tak blisko to faktycznie super sprawa, zamieniłam Świnoujście na okolice Trójmiasta, gdzies daleko od morza byłoby mi cieżko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
No właśnie to zadziwajace!!! Kiedy pierwszy raz usłyszałam o takim wynalazku i zobaczyłam je w sklepie, to uznałam że to dziwactwo i musi być super niewygodne dla dziecka i rodziców. Ale jak oglądam na youtubie filmy z kąpieli maluchów w tych wiaderkach (nie tylko Waszej Sarki), to po prostu nie mogę wyjść z zachwytu, jak dzieci na nie genialnie reagują! Uspokajają się, robią błogie miny, zasypiają, a te co mają zaparcia - robią kupę
![]() Magia normalnie ![]() Wiem, że i w normalnych wanienkach dzieci z czasem zaczynają się bawić i sprawia im to przyjemność, ale raczej nie noworodki, tylko już kilkumiesięczniaki. A tu prawie że od urodzenia jest ta błogość na buzi ![]() ![]() ![]()
#4642 |
Zadomowienie
|
zakupilam przytulaka dla Szymka
o takiego : http://allegro.pl/show_item.php?item=1775425435 strasznie mi sie spodobal. a pani ma jeszcze termofory na kolki ![]()
![]() |
#4643 |
Zakorzenienie
|
Jak u nas był wybuch kupkowego wulkanu myślałam ze zawału dostane, a później nie moglam opanowac smiechu
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- wyszukałam kolejny gadzet ![]() wpiszcie w youtuba Swimava, gdzie to mozna kupic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Zadomowienie
|
Do zobaczenia za kilka dni Kochane! Raczej mnie nie odeślą ze szpitala. Jutro nasz wielki dzień! Poza tym mamy też rocznicę ślubu-drugą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
zaciskam !
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, jestem 100% pewna, że kogo jak kogo, ale Ciebie nie trzeba niczym zarażać, bo jesteś tak pozytywną osóbką, że nie może być inaczej jak tylko szczęście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Wtajemniczenie
|
ale nam forum przycicha
![]() my dzisiaj po grillu i długim spacerku ze znajomymi, jak za starych dobrych czasów ![]() małą męczą gazy, zielonkawe gęste kupki i pojawiła się wysypka na buzi, jutro chyba pojadę wyprosić u lekarza receptę na bebilon pepti (nie wiem czy da bo mój pediatra jest na urlopie a pojadę do kogoś kto go zastępuje) Brumek nadal czekam na smsa ![]() Jak tam dziewczyny w dwupaku, coś się rusza? jacieeee gdzie Ty jesteś? zaraz zobaczę w klubie czy nr kom zostawiła Nerolka pisz co tam u Ciebie słychać! DaKaro życzę pięknego prezentu na drugą rocznicę!!! Trzymam kciuki za szybkie wyjście Gabrysi!
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-08-21 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Rozeznanie
|
da karo moje ciuki mocno zacisniete,wracacie do nas szybciutko
![]() a u mnie ciszaaaa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.