Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-21, 20:35   #2791
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Haniula mój ma 4 lata ale on jest wiecznym szczeniakiem chyba nigdy nie dorośnie....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 20:39   #2792
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
nie no kazda z nas jest inna, i tak jak pisałaś ze jestes szczupła, brzuch nie wiele ci urusł więc maluch sie rozpycha i moze szybciej czujesz. To pewnie mozliwe
ja narazie nie wypatruje kopniaków i nie panikuje bo wiem ze dzidzia ma jeszcze duzo czasu. Moze kopac za tydzien, a moze dopiero za miesiac i tez bedzie wszystko prawidłowo.
Zalezy od kobiety, ale wiadomo ze na czyms trzeba opierac swoja wiedze, wiec ja sugeruje się tym co pisza w ksiazkach

neska moj psiur to jeszcze szczeniak, skonczyl niedawno roczek, i on jeszcze taki glupiutki do zabawy jest
nikotynka to witam w swiecie goldenów
Haniula

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

od dłuższego czasu Was podpatruje i w końcu zmobilizowałam się, żeby dopisać się do grona przyszłych mamusiek

Magda lat 24. Termin mam na 4 styczeń, wg USG 30 grudnia prawdopodobnie będzie dziewczynka. Tak więc jutro kończę 21 tydzień
witaj

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
u mnie rozstępów na razie brak....ale ciiiii bo jeszcze usłyszą i wylezą
i oby się nie pojawiły pie****ne dziadostwo ;/
ide sie smarować potem lepię się cała i pies chce kremy zlizywać
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 20:51   #2793
Haniula
Zakorzenienie

inutil na dniach powinnam miec kocyk to ocenie, ale ogolnie wydaje mi sie ze on az tak mocno cieply nie bedzie;> do wozka planuje taki akrylowy bo jak wyjdziemy na pierwsze spacery to bedzie tak koniec lutego wiec jeszcze zimno

nikotynka moj pies tez zlizuje kremy pokaz fote psiaka

a ja mialam ochote na chipsy i cole i jechalam do sklepu , i teraz jestem zaspokojona
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 21:00   #2794
n1kotynka
Zadomowienie

a proszę mój Oskarek vel Smoczur we własnej osobie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-1.jpg (12,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-2.jpg (12,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-3.jpg (12,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-4.jpg (13,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-5.jpg (13,3 KB, 16 załadowań)
Stary 2011-08-21, 21:01   #2795
Haniula
Zakorzenienie

neska 4 lata to jeszcze ciagle mlody pies a bernardyn to wielki w domu chyba go nie trzymacie co?
Stary 2011-08-21, 21:03   #2796
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
MMONIKA9 kiedy przeczytałam Twoją opowieść serce ścisnęło mi z żalu i rozpaczy.... wiem co przeżyłaś, ja też straciłam pierwsze dziecko, tylko że w 40tc, to był horror...
ojej wspolczuje 40 tydzien masakra
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Kamciurka ja mam nadpobudliwego goldena i ciężko go oduczyć skakania ;/ staram się i go temperuję jak tylko mogę no ale różnie nam wychodzi
no trzeba uwazac
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
hej ale pokimałam sobie w dzień teraz wstałam a tż pojechał do mcdonalda bo mam ochotę na coś sama nie wiem na co, miał wybrać

ja też się boję że Pestka na mnie skoczy, bo ona tak samo ok.35kg waży. A skoczna jest i jak się cieszy to skacze, ale ją oduczamy i dawno nie skakała. Kiedyś potrafiła na nas skoczyć jak na kanapie leżeliśmy, ale szybko to wypleniliśmy

u nas podobnie z prezentami zastanawiam się nad kocykiem bo wygląda na strasznie miły w dotyku

a kocyk kupiłam w Lidlu z kubusiem puchatkiem, ile takich cieplejszych trzeba mieć?

zoskasamoska hejj, wróciłaś fajnie, że dostałaś tyle rzeczy, na pewno się przydadzą i odciążą trochę portfel. A jak z tż? lepiej? no i co ze stażem?

ja robię tak samo, nie chcę żeby wiedział co tu piszę
kamciurka dobrze, że nic się nie stało, mówią że dziecko jest chronione, ale zawsze strach jak coś takiego się dzieje

magda1804 witam
Inutil dobrze ze udalo wam sie oduczyc psa skakania, ale trzeba byc ostroznym i tak moje rozumne dziecie sie zapomnialo, a co dopiero psinka
no strachu sie najadlam, ale miejmy nadzieje, ze wszystko ok
kurde jak bylam ostatnio w Lidlu to tez mialam w rekach ten kocyk z kubusiem, ale jakos odlozylam a taki milutki
Cytat:
inutil na dniach powinnam miec kocyk to ocenie, ale ogolnie wydaje mi sie ze on az tak mocno cieply nie bedzie;> do wozka planuje taki akrylowy bo jak wyjdziemy na pierwsze spacery to bedzie tak koniec lutego wiec jeszcze zimno

nikotynka moj pies tez zlizuje kremy pokaz fote psiaka

a ja mialam ochote na chipsy i cole i jechalam do sklepu , i teraz jestem zaspokojona
ja ostatnio pochlaniam coraz wiecej coli, musze sie ograniczyc, ale tak mi sie chce i tylko nia moge sie napic

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 21:08   #2797
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
słodziak ostatnia pozycja niesamowita ale skąd ja to znam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg domek 003.jpg (103,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT162001 (3).jpg (46,5 KB, 16 załadowań)
Stary 2011-08-21, 21:09   #2798
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
neska 4 lata to jeszcze ciagle mlody pies a bernardyn to wielki w domu chyba go nie trzymacie co?
nie nie... on by się w domu zamęczył... potrzebuje duuuuuuuuuuzo przestrzeni i poza tym jest zdecydowanie zimnolubny
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 21:12   #2799
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
MMONIKA9 kiedy przeczytałam Twoją opowieść serce ścisnęło mi z żalu i rozpaczy.... wiem co przeżyłaś, ja też straciłam pierwsze dziecko, tylko że w 40tc, to był horror...
witam i duzo przeszłaś, ale teraz bedzie inaczej !
No i wkonu dziewczynka
Stary 2011-08-21, 21:15   #2800
*Agatek*
Zakorzenienie

magda1804 - witamy!
Straszne jest to co przeszłaś...
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Agatku- no to kwestia indywidualna kiedy się czuje dzidzię, ale faktycznie wszędzie się spotkałam,z e u pierworódek zazwyczaj dopiero koło 19 tyg najwczesniej a moja sąsiadka powiedziala,z e dopiero w 21 czuła...ale T chudzinka jestes to mozna dlatego...ja tez czuje dzidzie...własnie chyba jakies fikołki odstawia uaktywnia się zdecydowanie wieczorem....raz mi się zdarzylo, ze brzuch podskoczył.. generalnie gin powiedziala ze juz mam wysoko dno macicy... juz jest nad pępkiem...a gdzies czytalam ze ok 20 tyg statystycznie znajdowac sie powinno 2 palce pod pępkiem....ale w medycynie jak w kinie, wszystko mozliwe jest jak to mi na studiach mowili

no jasne, wszystko jest kwestią kobiety u mnie brzuch się jeszcze nie zaokrąglił, a kopie coś mi się zdaje, że coś z tym jest nie tak
Cytat:
nie no kazda z nas jest inna, i tak jak pisałaś ze jestes szczupła, brzuch nie wiele ci urusł więc maluch sie rozpycha i moze szybciej czujesz. To pewnie mozliwe
ja narazie nie wypatruje kopniaków i nie panikuje bo wiem ze dzidzia ma jeszcze duzo czasu. Moze kopac za tydzien, a moze dopiero za miesiac i tez bedzie wszystko prawidłowo.
Zalezy od kobiety, ale wiadomo ze na czyms trzeba opierac swoja wiedze, wiec ja sugeruje się tym co pisza w ksiazkach
racja racja Myślałam, że to będzie u mnie później, a kopniaki szybko przyszły
ja cały czas ta sama waga 57 kg i tylko 300 gram w wzwyż, lub w dół, a brzuch nic się nie zmienia tak marzę o tym, żeby już był chociaż zaokrąglony... bo tak to nie widać, że jestem w ciąży

n1kotynka piękny ten piesek moja koleżanka ma takiego samego, strasznie duże te psy, ale fajne miziaste takie są on mnie poznaje po zapachu, choć widuję go raz na 2-3 miesiące i piszczy hihi, no i skacze, ale oswajam go żeby leżał i wtedy głaszczę

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Haniula to Twój biały psiak??co to za rasa?

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 21:23   #2801
Haniula
Zakorzenienie

agatek to tez golden tak jak nikotynki, tylko biały był jak byl malutki, pozniej zaczeła ciemniec mu siersc, teraz jest kremowy
Stary 2011-08-21, 21:32   #2802
magda1804
Rozeznanie

*Agatek*
ja cały czas ta sama waga 57 kg i tylko 300 gram w wzwyż, lub w dół, a brzuch nic się nie zmienia tak marzę o tym, żeby już był chociaż zaokrąglony... bo tak to nie widać, że jestem w ciąży

agatek to masz dobrze ja zaczełam z waga 55-56kg i juz mam 7 na plusie ale jakos tak bardzo po mnie nie widac a brzuch mam jak sie najem rano robie sobie zdjecia to malutki ten moj brzuszek wstawiłabym zdjecie, ale widze, ze Wy dziewczyny nie wstawiacie, wiec wychylać sie nie bede

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*

Edytowane przez magda1804
Czas edycji: 2011-08-21 o 21:33
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 21:34   #2803
*Agatek*
Zakorzenienie

no co Ty gadasz?!!!!!

dałabym sobie rękę uciąć, że to inna rasa!

Ale te psy są piękne jak są małe i duże, kudłacze

Cytat:
agatek to masz dobrze ja zaczełam z waga 55-56kg i juz mam 7 na plusie ale jakos tak bardzo po mnie nie widac a brzuch mam jak sie najem rano robie sobie zdjecia to malutki ten moj brzuszek wstawiłabym zdjecie, ale widze, ze Wy dziewczyny nie wstawiacie, wiec wychylać sie nie bede
w klubie wstawiamy

Musisz napisać pw do inutil to Cię zaprosi

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 21:39   #2804
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
no co Ty gadasz?!!!!!

dałabym sobie rękę uciąć, że to inna rasa!

Ale te psy są piękne jak są małe i duże, kudłacze

w klubie wstawiamy

Musisz napisać pw do inutil to Cię zaprosi
no one niby takie same ale wszystkie wygladaja inaczej wlasnie do tz mowilam ze ja bym naszego z daleka poznała wsrod 100 innych goldenów
a mały to był przesłodki
ale koniec tego , bo ja bym o nim tak mogla bez konca to moj maly nałóg( juz widze co to bedzie jak Lena sie urodzi- oszaleje chyba z tej milosci)

uciekam spać, do jutra mamuski i dzidziuśki zwierzyniec tez
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0019.jpg (65,7 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-08-21 o 21:41
Stary 2011-08-21, 21:45   #2805
magda1804
Rozeznanie

*Agatek*w klubie wstawiamy Musisz napisać pw do inutil to Cię zaprosi

dziekuje za wskazowki

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 21:48   #2806
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
ahh się uśmiałam jak zobaczyłam Twojego
ulubiona poza kołami go góry

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
magda1804 - witamy!
Straszne jest to co przeszłaś...

[/COLOR]no jasne, wszystko jest kwestią kobiety u mnie brzuch się jeszcze nie zaokrąglił, a kopie coś mi się zdaje, że coś z tym jest nie tak

racja racja Myślałam, że to będzie u mnie później, a kopniaki szybko przyszły

n1kotynka piękny ten piesek moja koleżanka ma takiego samego, strasznie duże te psy, ale fajne miziaste takie są on mnie poznaje po zapachu, choć widuję go raz na 2-3 miesiące i piszczy hihi, no i skacze, ale oswajam go żeby leżał i wtedy głaszczę

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Haniula to Twój biały psiak??co to za rasa?
dziękuję a miziasty jest strasznie i wołam na niego smoczek albo smoczur tylko się boję czy nie będzie zazdrosny jak się dzidziuś pojawi. Bo on jest samcem alfa w domu ;D

Cytat:
agatek to tez golden tak jak nikotynki, tylko biały był jak byl malutki, pozniej zaczeła ciemniec mu siersc, teraz jest kremowy
wszystkie ciemnieją mój jest biszkoptem

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
no one niby takie same ale wszystkie wygladaja inaczej wlasnie do tz mowilam ze ja bym naszego z daleka poznała wsrod 100 innych goldenów
a mały to był przesłodki
ale koniec tego , bo ja bym o nim tak mogla bez konca to moj maly nałóg( juz widze co to bedzie jak Lena sie urodzi- oszaleje chyba z tej milosci)

uciekam spać, do jutra mamuski i dzidziuśki zwierzyniec tez
mam dokładnie to samo, mogłabym opowiadać o moim godzinami

takie dziecko w wersji demo
Stary 2011-08-21, 21:57   #2807
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
fajne te wasze pociechy, ciekawe czy psiaki będą zazdrosne jak się pojawi ktoś bardzo mały, kto zajmie 100% czasu swojej pani

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 22:20   #2808
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ahh, te psiaki, niestety my musimy uważać, bo Pestka jest szalona i czasem nieokiełznana

a chyba pozycja brzuchem do góry to norma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8170014.jpg (34,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8180017.jpg (33,7 KB, 11 załadowań)
Stary 2011-08-21, 23:02   #2809
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
czesc dziewczyny

od dłuższego czasu Was podpatruje i w końcu zmobilizowałam się, żeby dopisać się do grona przyszłych mamusiek

Magda lat 24. Termin mam na 4 styczeń, wg USG 30 grudnia prawdopodobnie będzie dziewczynka. Tak więc jutro kończę 21 tydzień
Witaj

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Agawoo wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Dziękuję

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 23:06   #2810
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki

Ja dzisiaj cały dzień w pracy, ale nie było tak źle Jeszcze 2 dni(bo znowu szef mi tylko tyle dał) i wolne, później urlop, to wychodzi mi 3 tygodnie wolnego

W ogóle to czuję się dzisiaj napompowana jak balon....w pracy mi kilka osób powiedziało że brzuch mi bardzo urósł.

Pisałyście o czasie kiedy się czuje kopniaki. Mi się wydaje ze ten termin że ok 20t w pierwszej ciąży to są statystyki i wszystko zależy od kobiety, jej wagi itp. Mam koleżankę która poczuła dopiero w 24tc a są tez takie kobiety które już czuły w 16tc więc to jest jakaś średnia. Pewnie jak bym do 22 czy 23tc nic nie czuła to bym się martwiła ale u mnie to uważam ze w miarę szybko było bo w 18tc poczułam pierwsze ruchy a tak w 19/20 to już konkretne kopniaczki

Bambusiek sto lat

Agawoo gratulacje z okazji rocznicy:roza :

magda1804 witaj w śród brzuchatek

Dziewczyny słodkie te wasze psiaki

Kamciurka dla Twojego brzuszka, na pewno się dzidzi nic nie stało. I buziaki dla córkipewnie też się nieźle przestraszyła.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 23:46   #2811
MartuNiunia87
Rozeznanie

Napisane przez BebiBebi
Dziewczyny doradźcie mi troszkę pomału chcę kompletować wyprawkę i chciałam się zapytać Was ile byście kupiły pieluch tetrowych (będę używać pampersów jednorazowych). Takie pieluchy przydadzą się na ulanie, przytulanie, przewijanie 10 wystarczy ?

Ja pamiętam, że dla 1szego synka miałam ich 6 i starczało... to i tak się pierze na okrągło
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 07:09   #2812
n1kotynka
Zadomowienie

Czeeść Mamusie

ja już wstałam i się zbieram na badania i oddać autko do warszatu.

Dzidzia mi wczoraj takie kopniaki posyłała wieczorem ze ahhh a tz nic nie czuł.. no szkoda teraz już też od rana czuję

Zuzia no właśnie ja się boję, że pies będzie zazdrosny, muszę trochę poczytać czy da się jakoś go przygotować na powiększenie rodziny

Inutil ahhhhh jeszcze jeden słodziak ;D

kasik mi czasem strasznie brzuch wywala a dzisiaj rano np to się schował. Zależy od dnia i od tego co zjem poza tym półmetek ciąży to rośniemy ja tyję dokładnie tak jak moja siostra gdy była w ciązy i wczoraj popatrzyłam na jej notatki w książce ile jeszcze mogę przybrać to wyszło że jakieś 4 kg i mnie to bardzo podbudowało
Stary 2011-08-22, 07:45   #2813
Haniula
Zakorzenienie

Dzien dobryyy

ja od rana mecze sie z zoladkiem. Mam wzdecia czy cos w ten desen, w zasadzie juz od wczoraj

inutil pestka to tez 'kawał baby' ale chyba gubi włosy co? i się jak igiełki wszedzie wbijają
Stary 2011-08-22, 08:11   #2814
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień Dobry

Ja znalazłam taki kalkulator i jestem w 'minimalnej' wadze na razie ale przybierałam zupełnie inaczej, bo dopiero od około 15tc zaczęłam tyć. http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/

Haniula ojj, kawał, a włosy są wszędzie, zresztą widać na zdjęciach na kanapie... niestety to był nasz wielki błąd, ale się ugięliśmy i śpi na kanapie

Cytat:
Zuzia no właśnie ja się boję, że pies będzie zazdrosny, muszę trochę poczytać czy da się jakoś go przygotować na powiększenie rodziny

ja też się boję, że pestka będzie zazdrosna i nie wiem za bardzo ja zabrać się za jej przygotowanie. Jak coś się dowiesz to daj znać

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-08-22 o 08:12
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 08:38   #2815
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
ja od rana mecze sie z zoladkiem. Mam wzdecia czy cos w ten desen, w zasadzie juz od wczoraj
Też się męczę, ale ja to od początku ciąży Już się nie mogę doczekać zwolnienia, bo jak siedzę, to całkiem niedobrze mi jest, najchętniej to bym cały czas leżała

A ja przytyłam od początku 0,5 kg Jak zobaczyłam, że przytyłam, to byłam trochę w szoku, ale później przeczytałam w książce "W oczekiwaniu na dziecko", że w sumie to ok. 0,5 kg powinnam tyć od drugiego trymestru co tydzień, więc teraz zastanawiam się, czy nie za mało tyję... Muszę pogadać z ginem o tym.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 08:45   #2816
niunia1305
Przyczajenie

Tak pokazujecie te swoje psiaki to i ja tez pokaze mojamala pchelke Mini sie nazywa. pozatym moje dziecie wystawilo raczke albo nozke nie jestem pewne uczucie meeeeeega przefajne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4230312.jpg (158,4 KB, 12 załadowań)
niunia1305 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 08:52   #2817
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry
Zbieramy sie do pracy. Nie cierpie poniedzialkow, ale przynajmniej dzis tata nas zabiera wieczorem do aquaparku

Wszystkie pieski sliczne
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 09:00   #2818
Haniula
Zakorzenienie

Ja od pierwszej wizyty u gin w ciązy schudłam okolo 4kg, mysle ze teraz troche przybrałam, ale do wagi z tej pierwszej wizyty napewno nie dobiłam. Ogolnie jem mniej, wiecej owoców a w zasadzie nektarynek pije najczesciej tylko wode mineralna gazowaną, rzadko kiedy mam ochote na słodkie napoje wiec to wszystko jest 'lekkie'

niunia jaka fajna psinka
inutil nasz tifi to normalnie chyba ca,łe peruki gubi, codzien rano mam takie 'koty' w rogach z jego wlosow. Jakbym dostala niespodziewanych gosci to normalnie wstyd jak nie wiem. Wiec codziennie zaczynamy dzien od odkurzania i mopowania podłóg
Na szczescie spi w swoim posłaniu, ale na kanape tez zdarzy mu sie wejśc wiec wlosy są
Stary 2011-08-22, 09:16   #2819
bybella
Wtajemniczenie

piszecie jak oszalałe

bambusiek ode mnie też spóźnione, ale szczere wszystkiego naj naj naj

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Mój to ciągle pyta jak się czuję, wie że nie mogę dźwigać, nic mi nie pozwala nosić (a na parterze mieszkamy), jeździ ze mną na zakupy jak może (a nigdy tego nie lubił ), pomaga mi bardzo
mój tż jest też kochany musze go pochwalić martwi sie o mnie, a i tak mu sie czasem obrywa przez moje humory

siedzę w pracy i zasypiam, zachciało mi się tv oglądać do późna , a potem spać nie mogłam... wiec teraz głowa mi leci na biurko...
Stary 2011-08-22, 09:30   #2820
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Czeeść Mamusie

ja już wstałam i się zbieram na badania i oddać autko do warszatu.

Dzidzia mi wczoraj takie kopniaki posyłała wieczorem ze ahhh a tz nic nie czuł.. no szkoda teraz już też od rana czuję

kasik mi czasem strasznie brzuch wywala a dzisiaj rano np to się schował. Zależy od dnia i od tego co zjem poza tym półmetek ciąży to rośniemy ja tyję dokładnie tak jak moja siostra gdy była w ciązy i wczoraj popatrzyłam na jej notatki w książce ile jeszcze mogę przybrać to wyszło że jakieś 4 kg i mnie to bardzo podbudowało
ja też muszę oddać, bo na ostatnim przeglądzie rejestr. facet sugerował że wkrótce klocki będzie trzeba wymienić, ale podbił na szczęście a bylam po terminie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Ja znalazłam taki kalkulator i jestem w 'minimalnej' wadze na razie ale przybierałam zupełnie inaczej, bo dopiero od około 15tc zaczęłam tyć. http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/
ja jestem obecnie w maksymalnej dla swojego tygodnia niestety, no 20dag mam mniej ale i tak max A do 40tyg mogę nawet przytyć jeszcze z 10kg - jak dla mnie to jakieś szleństwo, liczyłam że nie będzie tego więcej niż łącznie z tymi co mam 10kg
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
piszecie jak oszalałe

bambusiek ode mnie też spóźnione, ale szczere wszystkiego naj naj naj

mój tż jest też kochany musze go pochwalić martwi sie o mnie, a i tak mu sie czasem obrywa przez moje humory

siedzę w pracy i zasypiam, zachciało mi się tv oglądać do późna , a potem spać nie mogłam... wiec teraz głowa mi leci na biurko...
ja też zasypiam jeszcze dziś rano na pocztę musiałam jechać odebrać awizo, przyszły moje spodnie ze skelpu internetowego, zobaczymy po pracy czy to był dobry wybór i miara

Idę na kawusię

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości