|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Haniula mój ma 4 lata ale on jest wiecznym szczeniakiem
chyba nigdy nie dorośnie....
|
|
|
|
#2792 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pie****ne dziadostwo ;/ide sie smarować potem lepię się cała i pies chce kremy zlizywać
|
|||
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
inutil na dniach powinnam miec kocyk to ocenie, ale ogolnie wydaje mi sie ze on az tak mocno cieply nie bedzie;> do wozka planuje taki akrylowy bo jak wyjdziemy na pierwsze spacery to bedzie tak koniec lutego wiec jeszcze zimno
![]() nikotynka moj pies tez zlizuje kremy ![]() a ja mialam ochote na chipsy i cole i jechalam do sklepu , i teraz jestem zaspokojona |
|
|
|
#2794 |
|
Zadomowienie
|
a proszę
mój Oskarek vel Smoczur we własnej osobie
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
neska 4 lata to jeszcze ciagle mlody pies
a bernardyn to wielki w domu chyba go nie trzymacie co?
|
|
|
|
#2796 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no strachu sie najadlam, ale miejmy nadzieje, ze wszystko ok ![]() kurde jak bylam ostatnio w Lidlu to tez mialam w rekach ten kocyk z kubusiem, ale jakos odlozylam Cytat:
|
||||
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnia pozycja niesamowita
|
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2800 | ||
|
Zakorzenienie
|
magda1804 - witamy!
Straszne jest to co przeszłaś... ![]() Cytat:
no jasne, wszystko jest kwestią kobiety u mnie brzuch się jeszcze nie zaokrąglił, a kopie coś mi się zdaje, że coś z tym jest nie tak ![]() Cytat:
![]() ja cały czas ta sama waga 57 kg i tylko 300 gram w wzwyż, lub w dół, a brzuch nic się nie zmienia tak marzę o tym, żeby już był chociaż zaokrąglony... bo tak to nie widać, że jestem w ciąży ![]() n1kotynka piękny ten piesek ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Haniula to Twój biały psiak??co to za rasa?
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
agatek to tez golden tak jak nikotynki, tylko biały był jak byl malutki, pozniej zaczeła ciemniec mu siersc, teraz jest kremowy
|
|
|
|
#2802 |
|
Rozeznanie
|
*Agatek*
ja cały czas ta sama waga 57 kg i tylko 300 gram w wzwyż, lub w dół, a brzuch nic się nie zmienia tak marzę o tym, żeby już był chociaż zaokrąglony... bo tak to nie widać, że jestem w ciążyagatek to masz dobrze ja zaczełam z waga 55-56kg i juz mam 7 na plusie ale jakos tak bardzo po mnie nie widac a brzuch mam jak sie najem rano robie sobie zdjecia to malutki ten moj brzuszek wstawiłabym zdjecie, ale widze, ze Wy dziewczyny nie wstawiacie, wiec wychylać sie nie bede
Lenusia 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2011-08-21 o 21:33 |
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
no co Ty gadasz?!!!!!
![]() dałabym sobie rękę uciąć, że to inna rasa! ![]() Ale te psy są piękne jak są małe i duże, kudłacze Cytat:
Musisz napisać pw do inutil to Cię zaprosi
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mały to był przesłodki ale koniec tego , bo ja bym o nim tak mogla bez konca to moj maly nałóg( juz widze co to bedzie jak Lena sie urodzi- oszaleje chyba z tej milosciuciekam spać, do jutra mamuski i dzidziuśki zwierzyniec tezEdytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-08-21 o 21:41 |
|
|
|
|
#2805 |
|
Rozeznanie
|
*Agatek*w klubie wstawiamy
![]() dziekuje za wskazowki
|
#2806 | |||
|
Zadomowienie
|
ahh się uśmiałam jak zobaczyłam Twojego
ulubiona poza kołami go góry ![]() Cytat:
tylko się boję czy nie będzie zazdrosny jak się dzidziuś pojawi. Bo on jest samcem alfa w domu ;D Cytat:
mój jest biszkoptem ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() takie dziecko w wersji demo
|
|||
|
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
fajne te wasze pociechy, ciekawe czy psiaki będą zazdrosne jak się pojawi ktoś bardzo mały, kto zajmie 100% czasu swojej pani
![]()
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Ahh, te psiaki, niestety my musimy uważać, bo Pestka jest szalona i czasem nieokiełznana
a chyba pozycja brzuchem do góry to norma
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Ja dzisiaj cały dzień w pracy, ale nie było tak źle Jeszcze 2 dni(bo znowu szef mi tylko tyle dał) i wolne, później urlop, to wychodzi mi 3 tygodnie wolnegoW ogóle to czuję się dzisiaj napompowana jak balon....w pracy mi kilka osób powiedziało że brzuch mi bardzo urósł. Pisałyście o czasie kiedy się czuje kopniaki. Mi się wydaje ze ten termin że ok 20t w pierwszej ciąży to są statystyki i wszystko zależy od kobiety, jej wagi itp. Mam koleżankę która poczuła dopiero w 24tc a są tez takie kobiety które już czuły w 16tc więc to jest jakaś średnia. Pewnie jak bym do 22 czy 23tc nic nie czuła to bym się martwiła ale u mnie to uważam ze w miarę szybko było bo w 18tc poczułam pierwsze ruchy a tak w 19/20 to już konkretne kopniaczki ![]() Bambusiek sto lat Agawoo gratulacje z okazji rocznicy magda1804 witaj w śród brzuchatek ![]() Dziewczyny słodkie te wasze psiaki Kamciurka
|
#2811 |
|
Rozeznanie
|
Napisane przez BebiBebi
Dziewczyny doradźcie mi troszkę pomału chcę kompletować wyprawkę i chciałam się zapytać Was ile byście kupiły pieluch tetrowych (będę używać pampersów jednorazowych). Takie pieluchy przydadzą się na ulanie, przytulanie, przewijanie 10 wystarczy ?Ja pamiętam, że dla 1szego synka miałam ich 6 i starczało... to i tak się pierze na okrągło ![]()
|
|
#2812 |
|
Zadomowienie
|
Czeeść Mamusie
![]() ja już wstałam i się zbieram na badania i oddać autko do warszatu. Dzidzia mi wczoraj takie kopniaki posyłała wieczorem ze ahhh a tz nic nie czuł.. no szkoda teraz już też od rana czuję ![]() Zuzia no właśnie ja się boję, że pies będzie zazdrosny, muszę trochę poczytać czy da się jakoś go przygotować na powiększenie rodziny Inutil ahhhhh jeszcze jeden słodziak ;D ![]() ![]() kasik mi czasem strasznie brzuch wywala a dzisiaj rano np to się schował. Zależy od dnia i od tego co zjem poza tym półmetek ciąży to rośniemy ja tyję dokładnie tak jak moja siostra gdy była w ciązy i wczoraj popatrzyłam na jej notatki w książce ile jeszcze mogę przybrać to wyszło że jakieś 4 kg i mnie to bardzo podbudowało
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobryyy
![]() ja od rana mecze sie z zoladkiem. Mam wzdecia czy cos w ten desen, w zasadzie juz od wczoraj inutil pestka to tez 'kawał baby' ale chyba gubi włosy co? i się jak igiełki wszedzie wbijają
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Ja znalazłam taki kalkulator i jestem w 'minimalnej' wadze na razie ale przybierałam zupełnie inaczej, bo dopiero od około 15tc zaczęłam tyć. http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/Haniula ojj, kawał, a włosy są wszędzie, zresztą widać na zdjęciach na kanapie... niestety to był nasz wielki błąd, ale się ugięliśmy i śpi na kanapie ![]() Cytat:
ja też się boję, że pestka będzie zazdrosna i nie wiem za bardzo ja zabrać się za jej przygotowanie. Jak coś się dowiesz to daj znać
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-08-22 o 08:12 |
|
|
|
|
#2815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już się nie mogę doczekać zwolnienia, bo jak siedzę, to całkiem niedobrze mi jest, najchętniej to bym cały czas leżała ![]() A ja przytyłam od początku 0,5 kg Jak zobaczyłam, że przytyłam, to byłam trochę w szoku, ale później przeczytałam w książce "W oczekiwaniu na dziecko", że w sumie to ok. 0,5 kg powinnam tyć od drugiego trymestru co tydzień, więc teraz zastanawiam się, czy nie za mało tyję... Muszę pogadać z ginem o tym.
|
|
|
|
|
#2816 |
|
Przyczajenie
|
Tak pokazujecie te swoje psiaki to i ja tez pokaze mojamala pchelke Mini sie nazywa. pozatym moje dziecie wystawilo raczke albo nozke nie jestem pewne uczucie meeeeeega przefajne
|
|
|
|
#2817 |
|
BAN stały
|
Dzien dobry
![]() Zbieramy sie do pracy. Nie cierpie poniedzialkow, ale przynajmniej dzis tata nas zabiera wieczorem do aquaparku ![]() Wszystkie pieski sliczne |
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od pierwszej wizyty u gin w ciązy schudłam okolo 4kg, mysle ze teraz troche przybrałam, ale do wagi z tej pierwszej wizyty napewno nie dobiłam. Ogolnie jem mniej, wiecej owoców a w zasadzie nektarynek
pije najczesciej tylko wode mineralna gazowaną, rzadko kiedy mam ochote na słodkie napoje wiec to wszystko jest 'lekkie'niunia jaka fajna psinka inutil nasz tifi to normalnie chyba ca,łe peruki gubi, codzien rano mam takie 'koty' w rogach z jego wlosow. Jakbym dostala niespodziewanych gosci to normalnie wstyd jak nie wiem. Wiec codziennie zaczynamy dzien od odkurzania ![]() Na szczescie spi w swoim posłaniu, ale na kanape tez zdarzy mu sie wejśc wiec wlosy są |
|
|
|
#2819 | |
|
Wtajemniczenie
|
piszecie jak oszalałe
![]() bambusiek ode mnie też spóźnione, ale szczere wszystkiego naj naj naj Cytat:
martwi sie o mnie, a i tak mu sie czasem obrywa przez moje humorysiedzę w pracy i zasypiam, zachciało mi się tv oglądać do późna , a potem spać nie mogłam... wiec teraz głowa mi leci na biurko...
|
|
|
#2820 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A do 40tyg mogę nawet przytyć jeszcze z 10kg - jak dla mnie to jakieś szleństwo, liczyłam że nie będzie tego więcej niż łącznie z tymi co mam 10kg Cytat:
jeszcze dziś rano na pocztę musiałam jechać odebrać awizo, przyszły moje spodnie ze skelpu internetowego, zobaczymy po pracy czy to był dobry wybór i miara Idę na kawusię
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

chyba nigdy nie dorośnie....

i jechalam do sklepu , i teraz jestem zaspokojona
w domu chyba go nie trzymacie co?
masakra 

duzo przeszłaś, ale teraz bedzie inaczej !
tak marzę o tym, żeby już był chociaż zaokrąglony... bo tak to nie widać, że jestem w ciąży 

to moj maly nałóg( juz widze co to bedzie jak Lena sie urodzi- oszaleje chyba z tej milosci

pije najczesciej tylko wode mineralna gazowaną, rzadko kiedy mam ochote na słodkie napoje wiec to wszystko jest 'lekkie'