|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40111 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
zakupiłam dziś w Organique tą super maskę Anti-Age, użyłam 1 raz po malowaniu, jest leciutka, i ślicznie pachnie, tak jakby kwaskawo-orientalnie.nie układałam na wieczor loków, jutro jak coś dam relację jak loki po niej, dzis tylko zmyłam farbę, odżywka, płukanka zakwaszajaca i trochę podsuszyłam, są na wpół proste, lekko gumeczka zwiazane, bo idę lulu. Mam nadzieję że suplementacja zadziała na moje wypadanie, poradźcie czy brać po dwie na początek? (boję sie że będę wymiotowac) no i po tej masce może ze 2włosy wylazły więc odetchnęłam z ulgą jak zmywałam.
|
|
#40112 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam pytanie. Próbowałam juz dwa razy Isany Liquid Silk i za oboma miałam takie delikatne pórka i mało byłam zadowolona ale no proteiny trzeba mieć we włosowej diecie więc może jutro spróbuję jeszcze raz...
Pomyślałam, że dam ta Isanę, bo tylko to mam - na jakieś 20 min (pisza na opk, że 2-5 min) potem umyję odżywką (?) i wiem, ze emolienty potrzebne to może Garnier avocado na jakieś 30 min? Może być za ciężko? Lepiej użyć szamponu po środku? Dawać jeszcze na koniec b/s czy sobie darować? Jakies inne czasy proponujecie może? Ajrisz może ty pomożesz?
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-21 o 22:56 |
|
|
|
#40113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też zaczęło wychodzić dużo, ale w tym okresie co roku zawsze wychodzą, więc póki co nie panikuję, choć też muszę wrócić do jakiejś suplementacji. Ja zawsze łykałam wszystko wg wskazówek, nigdy więcej, więc tutaj nie doradzę. Dlaczego miałabyś wymiotować?
|
|
#40114 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ogólnie to super masełko, chociaz dziś już pytałam o tukumę (też chcę wypróbowac) ale każdy na mnie dziwnie patrzył(że co niby ...?)nawet w Organique.Wiem gdzie mogę ją zamówić, ale jak byłam w galeriach to pomyślałam że może tam coś znajdę, a tu ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
|
|
#40115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może lepiej sobie daruj, czasem co nagli to po diabli A jak Twój organizm już teraz tak reaguje, to nie ma co go wystawiać na próby wg mnie ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Rilla, tu masz link do podpinania
|
|
#40116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masz tam filmiki itd. aj kolezanka Seduction wyprzedziła już mnie
♥♥♥Nie lubią nas za wady, nienawidzą za zalety ♥♥♥ Edytowane przez blackeye79 Czas edycji: 2011-08-21 o 21:53 Powód: blad |
|
|
|
|
#40117 |
|
Zakorzenienie
|
Blackeye, seduction, bardzo Wam dziękuję.
Tak w ogóle to chciałabym na listę CG, a właściwie to CB, zapisać też mojego TŻ, który zaczyna pielęgnację razem ze mną. Na co dzień nosił do tej pory fatalnego puszaka, ale jego włosy to bajka - ciemne i grube. Na poniższym zdjęciu z wakacji miał je akurat po wyjściu z wody i bez czesania i widać, że może mieć wspaniałe loki (aż to nieprzyzwoite u faceta ) przesuszone ma wprawdzie bardzo, zwłaszcza na czubku głowy, ale na szczęście jest współpracujący i chętnie daje się olejować i odżywkować. A gdy ja wgniatam sobie we włosy Niveę FC, to zawsze resztkę tego, co mi zostaje na rękach, wgniatam w jego włosy. Myślę, że efekty będą. Załączam owo zdjęcie.
Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2011-08-21 o 22:03 |
|
|
|
#40118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też cały czas myślałam, że taki kąpielowy/łazienkowy, ale dzisiaj robiłam porządek w szufladzie i znalazłam stary basenowy materiałowy i mi się skojarzyło, że to może jednak taki ma być. Rilla, uważaj z tą baterią nowych kosmetyków, bo wszystkie są bardzo kuszące. Z czasem włosy odpowiedzą na nową pielęgnację. I TŻ też ma na głowie loczkowy potencjał. Fajnie, że daje się olejować i odżywkować.
|
|
#40119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam wrocławiankę na kolejnym wątku. |
|
|
|
|
#40120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A moje hairy się dzisiaj nie popisały Po pierwsze, ręcznik z mikrofibry jest w praniu, więc się spuszyły, po drugie olejowałam i wypadła mi chyba połowa włosów od tego Jakby tego było mało to kiepski skręt i totalny przyklap także jutro warkocz
|
|
|
#40121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od jakiegoś czasu codziennie żabkuję moje włosy. Dzięki temu mam skręt na całej długości.
|
|
#40122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Rilla!!
Właśnie miałam Ci to już kiedyś napisać Cytat:
Poza tym fajnie opalona jesteś
|
|
#40123 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wiesz, widziałam już tu trochę Twoich zdjęć i muszę powiedzieć, że masz bardzo ładne... oczy.
|
|
#40124 |
|
Raczkowanie
|
Lokaski, ale pędzicie
![]() Cóż za piękne włoski widziałam tu dzisiaj: Basia - ależ masz grube loki, Basai - super długość i piękne korkociągi. Kurczę, przepraszam wszystkie inne zakręcone dziewczyny, których nie wymieniam z osobna, ale znów miałam sporo do nadrobienia, więc nie spamietałam wszystkich nicków, ale pięknie było Była rozmowa o żelu lnianym - i mnie wychodzi brązowy glut, ale nabieram ręką, rozcieram w dłoniach i nakładam. Jest doskonały na puszaka. Aha, i już kilka razy nakładałam zaraz po ugotowaniu jak tylko wystygł. Kusicie ostatnio JANTAREM, więc i ja chyba wreszcie zamówię, bo moje włosy też strasznie lecą. Podczas wczorajszego hennowania straciłam mnóstwo, bo musiałam czesać po umyciu slsem. Szkoda mi bylo jak nie wiem co Rilla, ale lokasy u TŻta!!! Edytowane przez agatron77 Czas edycji: 2011-08-21 o 22:45 |
|
|
|
#40125 |
|
Zakorzenienie
|
Rilla, witaj
![]() Narobiłyście mi smaka na maslo shea, zamówiłam Zbankrutuje, muszę zrobić sobie odwyk od tego wątku chyba
|
#40126 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Witaj
![]() Dziewczyny już Ci odpowiedziały na pytania, teraz tylko pielęgnować ![]() Kiedy już włosy mi się dobrze skręcą, są w stanie wiele znieść (przynajmniej włoski miałam ładne, bo dawno tak się bałam jak na spływie) Cytat:
![]() gohs, bardzo ładne loczki we fryzurce z podpięciem. Dziękuję wszystkim za miłe słowa Zauważyłam, że bardzo zmienił mi się skręt. Postaram się kiedyś wkleić zdjęcia porównawcze (chociaż i tak w dzienniku można obejrzeć zdjęcia przed i teraz). Zdjęcia z kajaków miał TŻ, a wyciągnąć coś od Niego, sporo trzeba się namęczyć i naprosić (nie chce Mu się ). Dlatego dopiero dziś je pokazałam.Jak będę miała w końcu znów skaner pokażę Wam zdjęcia, kiedy byłam dzieckiem, kiedyś je obiecałam (ale ciągle skaner nie jest zainstalowany). Pędzę suszyć włosy, bo już chyba za długo są pod ręcznikiem. A wracając do masła shea, naprawdę świetnie sprawdza się jako dodatek. I jeszcze jedno moje spostrzeżenie. Po roku zmiany pielęgnacji, nawet po myciu sls, jestem w stanie przeczesać włosy palcami jeszcze przed nałożeniem odżywki ds. |
|
|
|
|
#40127 |
|
Zakorzenienie
|
Korzystając z Waszego bardzo ciepłego przyjecia, napiszę, co mamy w tej chwili w łazience. Niestety jeszcze w tej chwili nie do końca wiem, co z czym najlepiej łączyć, zresztą pewnie każdemu pasuje co innego, ale może macie jakieś uwagi, może czegoś zdecydowanie brakuje?
Mamy Isanę pszeniczną do OMO, babydreama oraz odzywkę Frictis Nutri Odbudowa( oliwka, awokado, karite) no i mój osobisty hit - Vatikę olej kokosowy z dodatkami: http://www.helfy.pl/vatika-dabur Jako wcierkę używam wody brzozowej z Isany, mój TŻet polubił natomiast Joannę Rzepę, ale on ma spory problem z powracającym łupieżem. Ja na szczęście nie jestem alergiczką, więc mogę dość bezkarnie eksperymentować. Przymierzam się jeszcze do Altrerry z granatem - Eloe mi ją polecała no i do Jantara do włosów i cebulek - wciąż walczę z wypadaniem. Kusi mnie tez błoto z Bielendy... Ogólnie idzie zwariować, Aktogimką ma rację ![]() Edit: zapomniałam oczywiście o Nivea FC bs. Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2011-08-21 o 23:15 |
|
|
|
#40128 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję za wsparcie
![]() włosy milusie w dotyku przy spłukiwaniu, ale są teraz mokre na maksa, więc poza tym nic nie wiadomo ![]() zakładam, że rano (pójdę spać w mokrych) będzie totalny przyklapnięty miszmasz, a po cichutku trzymam kciuki, żeby coś mnie zaskoczyło ![]() ale nawet jak będzie masakra, to i tak pomyje trochę odzywką, bo chcę podreperować ich stan, najwyżej zamiast 2b/2c miejscami w porywach 3a będę miała 2a po całości, ale zdrowiej wyglądające - dzisiaj postanowiłam przestać się przejmować i szaleć, żeby mieć 3a i tak mi nagle lżej na duszy ![]() aha, moje podejście nr 1 wyglądało tak: *2 mycia Joanna Naturia szampon z pokrzywą i zieloną herbatą *mycie: balsamem aloesowym Potter's (wersja 0,5 litrowa) metoda kubeczkową (zostawiłam na włosach na jakieś 1-2 min.) *d/s: maska Alterra z granatem na samych długościach włosów na jakieś 3-4min. i rozczesanie grzebieniem z szerokimi zębami z maską na włosach *b/s: Joanna Naturia z lnem i rumiankiem na ociekających włosach na koniec włosy w turban z mikrofibry na jakies 5 min. a teraz sobie siedzą w prowizorycznym plunkingu z czepka siateczkowego, co jest dla mojego męża bardzo radosnym widokiem
|
|
|
|
#40129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój tata takie miał jak był nastolatkiem i nosił długie ehh że po nim nie odziedziczyłam takiego skrętu
|
|
|
|
|
#40130 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem zachwycona moimi włoskami w dniu dzisiejszym.
Są miękkie i puszyste użyłam: BD z rossa do mycia Joaśki z miodem i cytryną i isaną z babassu - pół na pół jako odżywkę bez stylizatora, schły same - wcześniej delikatnie wytarłam. Już wiem gdzie był problem - odżywka d/s musi być u mnie bardzo lekka. Popatrzę, poszukam, może ściągnę coś z UK/ USA . Jak nie sama ukręcę ... ![]() A jako szampon pewnie zamówię Johna mastersa z szałwią, albo po ostatnich newsach o AO (może wersja z ziółkami do suchych, albo z różą (mam duży wybór |
|
|
|
#40131 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie,bo nie jestem pewna
![]() Czy szampon nawilżająco- regenerujący można stosować jako szampon do zmywania włosów co pewien czas tak jak np. ten z naturii z biosiarką i bursztynem? Wiem, że to pytanie bardziej pasuje na wątek analizy ale znalazłam już opinie o nim i nie chcę powtarzać: "Joanna, z apteczki babuni, szampon nawilżający z proteinami mleka i z miodem: Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Glycereth-2 Cocoate, Cocamidopropylamine Oxide, Polyquaternium-7, Mel Extract, Hydrolyzed Milk Protein, Propylene Glycol, Panthenol, Citric Acid, Disodium EDTA, Parfum, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone. jest naprawde ok ale bez szału - nie zawiera silikonów za to ma SL(E)S-a, zawiera ekstrakt z miodu, proteiny mleka i witaminę B5(pogrubione), nie jest przeładowany chemią." Ale Polyquaternium-7 go dykwalifikuje, prawda?
|
#40132 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#40133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Użyłam ze 2 razy i jest prawie cały. Trudno
|
|
#40134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#40135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do ręcznika, to chyba dokupię sobie po prostu drugi taki i będzie problem z głowy
|
|
|
#40136 |
|
Zadomowienie
|
Ależ pędzicie z tymi postami!
Patrzę na te wszystkie loki i zwijam się z zazdrości. Zwłaszcza że moje włosy ostatnio mają gdzieś wszystkie moje stylizacyjne wysiłki i mam tylko leciutkie fale. Właściwie to bardziej wygląda jak po prostu źle ułożona fryzura a nie fale. Zaraz idę myc włosy i oczywiście nie mogę się zdecydowac na co kolej Chyba umyję jak zwykle Cien baby, dalej dam Bingo z kaszmirem i kolagenem, a potem Joannę z apteczki babuni. Na stylizator jeszcze się nie zdecydowałam Byłam ostatnio w Lidlu i chyba wycofali mój ukochany szampon Będę musiała się na coś przestawic, znowu będę szukac jak głupia bo szampon u mnie najtrudniej dobrac. Po weekendowym basenowaniu mam takie zakwasy że ledwo chodzę, nie wiem jak ja dam radę umyc włosy głową w dół. Ratunku!
|
#40137 |
|
Zakorzenienie
|
Miss T też miałam dzisiaj nie lada dylemat
Ale siedzę i schnę, potem zrobię zdjęcia to napisze w codzienniku co robiłam
|
#40138 |
|
Rozeznanie
|
dziś w końcu znalazłam i kupiłam olej kokosowy
cały sklep w koło obeszłam, a kiedy w znalazłam z niedowierzaniem kilkakrotnie czytałam czy to na pewno to będę musiała tylko wyd0być go z tej nieporęcznej butelki i przemieścić w bardziej poręczny słoiczek
|
#40139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie siedzę sobie z Bingo na głowie, zaraz idę płukac. Wcześniej (jakoś z 2h temu) wtarłam Garnier Neril. Zapomniałam wetrzec wieczorem, a po myciu nie mogę, bo zaraz mam tłuściochy Moze coś tam się zdążyło wchłonąc.
|
|
#40140 |
|
Raczkowanie
|
Znowu mam głupi problem
A nawet dwa, ale o ten drugi w innym wątku zapytam ![]() Odnoszę wrażenie, że wszystkie maski i odżywki d/s za bardzo obciążaja mi włosy. Jak nałożę coś b/s to nie jest źle, bo daję malutko i nawet mieszam trochę z wodą, a potem odgniatam. Odżywki/maski zawsze staram się bardzo dokładnie płukać, ale i tak przewaznie potem okazuje się, że włosy mam obciążone, oblepione i prostują się. I teraz nie wiem, czy: - mam może dawać mniej odzywki/maski? (wydaje mi się, że to bez znaczenia, no ale cholera wie) - mieszać/rozrabiać z czymś odżywki? jeśli tak, to z czym? miodem? cytryną? - płukać potem czymś szczególnym? zwykle płuczę wodą z octem albo miodem i cytryną - czy może po prostu szukać odżywki, która nie będzie dawała takiego efektu? A może jakaś inna metoda? Mam suche włosy wymagające odżywienia, ale co nie nałożę kończy sie obciążeniem, a chyba nie chodzi o to, zeby myć po każdej odżywce ;/ Już sama nie wiem. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

To może lepiej sobie daruj, czasem co nagli to po diabli
A jak Twój organizm już teraz tak reaguje, to nie ma co go wystawiać na próby wg mnie
kolezanka Seduction wyprzedziła już mnie 

) dlatego chcę pokazać
Po pierwsze, ręcznik z mikrofibry jest w praniu, więc się spuszyły, po drugie olejowałam i wypadła mi chyba połowa włosów od tego 

Często piszecie, że nałożyłyście "to, to i tamto i pod czepek" - czepek taki zwykły, foliowy, tak?