Avonomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - cz.3 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-22, 08:54   #1771
cheneelle
Zakorzenienie

Dot.: Avonomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - cz.3

Witam Was z herbatką

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam się pochwalić B. wczoraj przywiózł dla Teściów winko, które zakupił na Węgrzech. Normalnie jestem z niego dumna, bo wcześniej w życiu sam by na to nie wpadł
Już nie wspominając o tym, że zagaduje Teściów Jeszcze nieśmiało i sporadycznie, ale robi to
Brawo dla tego Pana

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Wiecie co...byłam dziś z mężem na zakupach i samych pierdółek nakupiłam(kubek na kawkę, pękacza żółtego, kryminałek, gazetki), bo jak weszłam na jakieś ciuchy to takie przygnębienie mnie ogarnęło...wszystko szaro-bure...już wchodzą kolekcje jesienne i tak jakoś mi smutno...
Mnie też to przygnębia, bo znakomicie czuję się w kolorach

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Nawet porozmawialiśmy trochę o naszych wyobrażeniach dotyczących ślubu Mimo, że B. twierdzi, iż w przyszłym roku jest koniec świata i nie ma co się spinać
I Młoda się bardzo oburzyła jak jej powiedziałam, że nie będzie moją świadkową/starszą. Chcę, żeby starsza mi pomogła z przygotowaniami do ślubu, a wiem, że Ona nic nie będzie robi i jeszcze mieć pretensje.
Skoro jest taka a nie inna, to powinna zrozumieć...

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
W sumie niewiele jest do opowiadania, bo zajmowałam się bardzo prozaicznymi rzeczami, których Miśki nie mogły załatwić ze względu na barierę językową i nieznajomość miasta.

Z bólem serca muszę napisać, że wstyd mi za nasz kraj. Za to, że czarnoskórym zawodnikom musiałam zasugerować, że wieczorne samotne wycieczki poza hotel to zły pomysł. Za to, że do załatwiania spraw w hotelu potrzebny był Miśkom tłumacz. A wreszcie za naszą drużynę, która nie ma nawet ćwierci kultury i dyscypliny Francuzów...
Tak jest to duży wstyd. Badzo często z racji zawodu jaki Tata wykonuje goszczą u nas Bługarzy.

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
hehe no nad wodą fajnie

ja też mykam do łóżka, mimo że spałam z 2h po powrocie :P
To dobrze, przynajmniej troszkę "odchamiłaś" się.

Mnie ostatnio zaskoczyło to, że młodzi ludzie, gdziekolwiek pracują, nie potrafią wydukać nawet słowa w innym języku. Dobra, ok, nie każdy ma jakieś tam zdolności lingwistyczne, ale zawsze można się wykuć na blachę tych paru zwrotów.
Wczoraj wieczorkiem byłam z D. na Starym Rynku i właśnie to mnie pokonało. Jakiś facet z Niemiec, bądź tamtejszych okolic w sensie Austria, próbował się dogadać z kelnerką o 2 piwka, herbatkę oraz sok dla synka, czyli, żeby był bez lodu. Laseczka stała i coraz większe oczka robiła. Na koniec powiedziała mu po polsku, że ona nie rozumie i nie przyjmie zamówienia. Masakra.

Edytowane przez cheneelle
Czas edycji: 2011-08-22 o 08:59
cheneelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 08:54   #1772
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

cześć laseczki!!
Ja juz drugą kawkę nastawiam... Nie chce mi sie jeść, chyba jakiegos jadłowstretu dostałam... Misiek właśnie wszedł na oddział.. Kiszka bedzie znowu kilka dni bez niego... Dobrze, że jesteście
Stary 2011-08-22, 08:57   #1773
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
Witam Was z herbatką

Kasiu brawa dla twojego TŻ :Oklaski:

Mnie ostatnio zaskoczyło to, że młodzi ludzie, gdziekolwiek pracują, nie potrafią wydukać nawet słowa w innym języku. Dobra, ok, nie każdy ma jakieś tam zdolności lingwistyczne, ale zawsze można się wykuć na blachę tych paru zwrotów.
Wczoraj wieczorkiem byłam z D. na Starym Rynku i właśnie to mnie pokonało. Jakiś facet z Niemiec, bądź tamtejszych okolic w sensie Austria, próbował się dogadać z kelnerką o 2 piwka, herbatkę oraz sok dla synka, czyli, żeby był bez lodu. Laseczka stała i coraz większe oczka robiła. Na koniec powiedziała mu po polsku, że ona nie rozumie i nie przyjmie zamówienia. Masakra.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Brawo dla tego Pana

Mnie też to przygnębia, bo znakomicie czuję się w kolorach

Skoro jest taka a nie inna, to powinna zrozumieć...

Tak jest to duży wstyd. Badzo często z racji zawodu jaki Tata wykonuje goszczą u nas Bługarzy.

To dobrze, przynajmniej troszkę "odchamiłaś" się.
Wiesz co ja myśle, że takim uniwersalnym językiem jest angielski i gdzie bym nie była to właśnie po angielsku się ludzie dogadują...więc nieznajomość niemieckiego jest dla mnie bardziej zrozumiała...
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 08:58   #1774
musso4
Zakorzenienie

kawa już jest i teraz czekam na moją paczunię
Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
Witam z rana, jeszcze bez kawy, zaraz śmigam po moje kartony do InPost
Ja też w któreś chłodne lato przysiadłam do allegro i powystawiałam, trochę było z tym roboty, bo wiadomo fotki, zmiana ich rozmiarów, czasem zmiana światła na fotkach, opisy aukcji, mierzenie, potem pakowanie i latanie na pocztę, - ale pamiętam, że po podliczeniu jednego miesiąca w ten sposób pozostało mi 700zł na koncie no i pozbyłam się wielu dziecięcych ubranek. A teraz mi się nie chce nawet, pakuję w duże torby i zabieram ze sobą do pracy i po prostu oddaję gratisowo koleżankom mającym dzieci w takim rozmiarze.
Co tam sobie nabralaś
Cytat:
a masz buty na zmianę? Czy np nawet jeśli będzie dziś upalnie to będziesz wracać w kaloszach?
O tym samym pomyślałam

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
cześć laseczki!!
Ja juz drugą kawkę nastawiam... Nie chce mi sie jeść, chyba jakiegos jadłowstretu dostałam... Misiek właśnie wszedł na oddział.. Kiszka bedzie znowu kilka dni bez niego... Dobrze, że jesteście
ten jadłowstret to pewnie ze stresu
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 08:58   #1775
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
cześć laseczki!!
No wreszcie mam z kim się kawy napić...czekałam od 5...to ja Jolu też nastawiam na moją drugą
Stary 2011-08-22, 09:01   #1776
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
No wreszcie mam z kim się kawy napić...czekałam od 5...to ja Jolu też nastawiam na moją drugą
spać nie mogłaś
Stary 2011-08-22, 09:11   #1777
jolkag78
Zakorzenienie

cheneelle
Ty dzisiaj masz spotkanie o pracę?
Stary 2011-08-22, 09:14   #1778
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
a masz buty na zmianę? Czy np nawet jeśli będzie dziś upalnie to będziesz wracać w kaloszach?
mam mam
w pracy zawsze baleriny leżą

Cytat:
ja tez właśnie zalałam drugą

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 09:20   #1779
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
spać nie mogłaś
Musso Kochana ja to mogę spać do 11(jak wczoraj), ale moje dzieciątko coś spać nie mogło już od 5, a wieczorem też płakała do późna...podejrzewam zapalenie ucha...już wizytę u lekarza mam na 15 umówioną

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Mój mąż ostatnio pytał czemu my w realu przy kawce nie posiedzimy...musiałam mu tłumaczyć że przecież daleko od siebie mieszkamy to nie takie proste to się nie dał przekonać stwierdził, że są autka, pociągi i autobusy...
Zaraz właśnie wróci z pracy, bo coś też chory...nie lubię jak on siedzi w domu chory, bo zwykły katar i "umiera"...
Stary 2011-08-22, 09:24   #1780
malutka84
Zakorzenienie

Dzień dobry Paniom - ja z miętą

Dziś wolne!!!! Ale jutro już na 5...
Na dziś zaplanowalam sobie dzień pełen wrażeń - sprzątanie, zmiana pościeli, gotowanie obiadu na 2 dni, pranie i przygotowanie kopca kreta - pierwszy raz, oby wyszedł
A na jutro pierwszy raz zamowilam sobie kuriera z paczuszka, zawsze mialam odbior osobisty w coku bo mam stosunkowo blisko (3 km) ale po pracy nie bedzie mi sie chcialo biegac.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Musso Kochana ja to mogę spać do 11(jak wczoraj), ale moje dzieciątko coś spać nie mogło już od 5, a wieczorem też płakała do późna...podejrzewam zapalenie ucha...już wizytę u lekarza mam na 15 umówioną

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Mój mąż ostatnio pytał czemu my w realu przy kawce nie posiedzimy...musiałam mu tłumaczyć że przecież daleko od siebie mieszkamy to nie takie proste to się nie dał przekonać stwierdził, że są autka, pociągi i autobusy...
Zaraz właśnie wróci z pracy, bo coś też chory...nie lubię jak on siedzi w domu chory, bo zwykły katar i "umiera"...
To tylko facet, trzeba mu wybaczyć Oni są slabsi od nas silnych kobitek
Stary 2011-08-22, 09:24   #1781
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co ja myśle, że takim uniwersalnym językiem jest angielski i gdzie bym nie była to właśnie po angielsku się ludzie dogadują...więc nieznajomość niemieckiego jest dla mnie bardziej zrozumiała...
No ok. Ale mimo wszystko gdyby zadała choć jakies pytanie, albo powiedziała "I don't understand. Do you speak english?" , to nie wątpię, że facet by powiedział, że tak. Ale ona stała jak taka d**a wołowa i nic nie zrobiła. Dobra, niemiecki nie jest uniewersalnym językiem, ale kurde mieszkamy dość blisko. A ten facet naprawdę już nawet na karcie chciał jej pokazać o co mu chodzi.

Ja na szczęście znam kilka języków obcych i nie mam problemów, żeby sie z kimś za granicą dogadać

Cytat:
cheneelle
Ty dzisiaj masz spotkanie o pracę?
Tak dzisiaj
Stary 2011-08-22, 09:27   #1782
jolkag78
Zakorzenienie

Cytat:
No ok. Ale mimo wszystko gdyby zadała choć jakies pytanie, albo powiedziała "I don't understand. Do you speak english?" , to nie wątpię, że facet by powiedział, że tak. Ale ona stała jak taka d**a wołowa i nic nie zrobiła. Dobra, niemiecki nie jest uniewersalnym językiem, ale kurde mieszkamy dość blisko. A ten facet naprawdę już nawet na karcie chciał jej pokazać o co mu chodzi.

Ja na szczęście znam kilka języków obcych i nie mam problemów, żeby sie z kimś za granicą dogadać

Tak dzisiaj
No niestety, tacy jesteśmy językowi;(
To fajnie, powodzenia, daj znać co i jak po, czekamy
Stary 2011-08-22, 09:35   #1783
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
sorki nie skojarzyłam jeszcze śpię

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

idę chyba z kawą do ogrodu czatować na kuriera

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

ale mnie zaskoczył, nie zdążyłam wyjść teraz znikam grzebać w kartonie
Stary 2011-08-22, 09:47   #1784
wrrxd
Rozeznanie

Cytat:

Tak dzisiaj

Jak jechałam do Anglii z koleżanką samochodem i byłyśmy w Niemczech na stacji benzynowej, to koleżanka nie umiała niemieckiego, więc do kasjerki po angielsku mówiła. Kasjerka zrozumiała że nie umie niemieckiego, więc też po angielsku rozmawiała.

Trzymam kciuki za rozmowę.

Edytowane przez wrrxd
Czas edycji: 2011-08-22 o 10:00
wrrxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:07   #1785
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loveve Pokaż wiadomość
no nie wiem czy tak drogo bo spodnie możesz kupić za 20-30 zł, gdzie w sklepie - zwykłym butiku płaciłam za identyczne 80 (różniły się metką), więc różnica jest. 1,50 do sztuki to mało, inni sprzedawcy biorą 4-5zł więc wtedy można powiedzieć, że drogo.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

nie sugeruj się rozmiarem w nazwie aukcji, patrz na podane wymiary w aukcji. pierwszy raz tak właśnie patrzyłam i kupiłam sobie za duże ubrania
tak tak, jak cos mi się podoba i widzę mniej więcej swój rozmiar to mam pomierzone kilka rzeczy i tym się sugeruję tylko kurka 58 str do oglądania...masakra... a tak bym wybrała wszystkie L i XL bo reszta na 100% będzie za ciasna lub za duża
Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Nie, no drogo nie jest Tylko jak popatrzyłam na jakąś sukienkę, która doszła do 25,+ przesyłka 15, to już 40 za niemarkową rzecz to nie jakaś rewelacja no ale niektóre mają dobre ceny.
A jako że mamy tu mnóstwo wyprzedaży w markowych sklepach, to i wybrzydzam
I tak np. 80 zł za dżinsy to ja w Zarze w zeszłym roku dałam..., ostatnio w outlecie w Levisie dżinsy za 50 leżały, tylko trzeba oczywiście rozmiar trafić, no i fasony cudaczne... ale były też normalne...tak więc jest dobrych okazji dużo na miejscu, wiec za takie nieznane to bym 80 nie dała...
A ci sprzedawcy, co sobie doliczają 4-5 zł za każdą dodatkową rzecz, to.... no ja bym się na nich wypięła
Ale obserwuję sobie tego ichi co podałaś może coś wyhaczę

Opowiadaj Anulka!
ja mam taką extra tunikę właśnie z Vili, 65zl za nią dałam w sklepie, długo się na nią czaiłam i się wahałam bo ten fason to myślałam, że nie dla mnie a sie okazało, że jest to ciuch w którym najlepiej wyglądam ze wszystkich innych jakie mam

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:49   #1786
sheryl
szeryfcio

Witam z kakałkiem

Cytat:
Ja też w któreś chłodne lato przysiadłam do allegro i powystawiałam, trochę było z tym roboty, bo wiadomo fotki, zmiana ich rozmiarów, czasem zmiana światła na fotkach, opisy aukcji, mierzenie, potem pakowanie i latanie na pocztę, - ale pamiętam, że po podliczeniu jednego miesiąca w ten sposób pozostało mi 700zł na koncie no i pozbyłam się wielu dziecięcych ubranek. A teraz mi się nie chce nawet, pakuję w duże torby i zabieram ze sobą do pracy i po prostu oddaję gratisowo koleżankom mającym dzieci w takim rozmiarze.
Mnie to szybko idzie, bo zdjęcia od razu dobre wychodzą, trzeba tylko zmniejszyć czy obciąć, to 2 sekundy... Najgorzej z opisem ale piszę też tylko najpotrzebniejsze rzeczy. No i nienawidzę pakowania, ale to tylko duże rzeczy i robi to mąż , a do mniejszych kupuję koperty bąbelkowe, tu roboty nie ma. Na poczcie u nas to szybko idzie
Tak wiec ja uwielbiam sprzedawać na all
Ciuchów nie oddaję, bo w większości to są markowe, droższe rzeczy, mi też nikt ich nie dał, musiałam sama zapłacić. Wolę sprzedać i mam na następne ciuszki czy zabawki dla dziecka.

Cytat:
Dokładnie. Wszyscy powinni umieć porozumieć się po angielsku Szczególnie osoby w branży handlowo-turystycznej... Ale wkurza mnie jak taki Niemiec przyjeżdża i czuje się jak pępek świata nie zna angielskiego i myśli, ze wszyscy będą do niego szprechać po niemiecku. Sorry, ale to nie niemiecki jest językiem międzynarodowym, uniwersalnym, a angielski. Ja akurat znam kilka języków, ale to podejście u Niemców jest wkurzające, a spotkałam się z nim kilka razy.
Jak przyjeżdża do Polski to ma posługiwać się polskim albo angielskim.

Cytat:
-
:
No, codziennie by się nie dało, a my tu musimy codziennie pogadać Zresztą my tu wpadamy i tak każda o innej porze to właśnie ta zaleta kontaktów wirtualnych.. Spotkać to by się pewnie dało raz na jakiś czas...

Zalociu, jak kostka?

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-08-22 o 10:52
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:55   #1787
jolkag78
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie. Wszyscy powinni umieć porozumieć się po angielsku Szczególnie osoby w branży handlowo-turystycznej... Ale wkurza mnie jak taki Niemiec przyjeżdża i czuje się jak pępek świata nie zna angielskiego i myśli, ze wszyscy będą do niego szprechać po niemiecku. Sorry, ale to nie niemiecki jest językiem międzynarodowym, uniwersalnym, a angielski. Ja akurat znam kilka języków, ale to podejście u Niemców jest wkurzające, a spotkałam się z nim kilka razy.
Jak przyjeżdża do Polski to ma posługiwać się polskim albo angielskim.
A paznałaś francuzów? Oni to dopiro sa zabawni... W uk zawsze zdziwieni, że ludzie nie mówią w ich języku, bo to tak blisko, a sami ani w ząb po angielsku..
Stary 2011-08-22, 11:19   #1788
sheryl
szeryfcio

Musso, co tam w paczuszce?

Cytat:
Kurcze, często to od kobiet słyszę, że facet chory jest gorszy niż dziecko. Mój to jest jakiś wyjątek bo nie marudzi i się nie opitala ze sobą... nawet jak coś złapie to nie chce brać leków, udaje sam przed sobą, że nic mu nie jest olewa chorobę.

Zdrówka dla malutkiej i dla męża

Cytat:
Napisane przez malutka84 Pokaż wiadomość
... i przygotowanie kopca kreta - pierwszy raz, oby wyszedł
wyjdzie Kopiec Kreta jest łatwy. I smaczny

Cytat:
A paznałaś francuzów? Oni to dopiro sa zabawni... W uk zawsze zdziwieni, że ludzie nie mówią w ich języku, bo to tak blisko, a sami ani w ząb po angielsku..
Tak, też to zauważyłam ale z nimi rzadziej się stykałam.
Stary 2011-08-22, 11:22   #1789
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Musso, co tam w paczuszce?

opisałam co nieco tu: #188 i tu: #198 i parę fotek na katalogowym ogólnie jestem zadowolona z paczki
Stary 2011-08-22, 11:25   #1790
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

dobry!!
nie dałam rady z netem z tel w weekend, w piątek z Wami siedziałam, ale jak chciałam zacytować i odpisać to niemiłosiernie długo schodziło i w końcu wymiękłam, wyłączyłam i nie włączałam już przez resztę weekendu
nadrobiłam teraz - ciężko było, bo sporo naskrobałyście i w pracy to też nie tak gładko poszło, ale już jestem na bieżąco
u mnie teraz słoneczko wyszło ale z rana jak wychodziłam do pracy to lało a potem kolo 9 przeszła niegroźna burza
Cytat:
Podziel się wrażeniam co do podkładu Ori. Ja też czasami zamawiam z Ori.
podklad ok - kolorek jaśniejszy niż nasze avonove ivory, fajna konsystencja i zapach ale słabo kryje no nic puder idzie w ruch i jest ok, dam mu jeszcze szanse ale na razie wracam do naszego avonowego supertrwałego
Cytat:

Mnie po urlopie zawsze się śni, że się spóźniam, nie mogę dojechać albo zapominam o pracy, zasypiam... i stres.
mnie prawie co poniedziałek po weekendzie dręczą takie sny

idę na pocztę póki nie pada
miłego dnia dziewuszki

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 11:39   #1791
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
opisałam co nieco tu: #188 i tu: #198 i parę fotek na katalogowym ogólnie jestem zadowolona z paczki
Już Musiaczku poczytałam, bo po avonowym też teraz skaczę
Stary 2011-08-22, 12:02   #1792
dianuseeek
Raczkowanie

GG do dianuseeek

Cytat:
Mój luby też wczoraj umierał na katar zażyczył sobie gripexu i spał pół dnia, byliśmy sami w domku bo rodzice nad wodę pojechali a on tylko spał i kazał się nie zbliżać bo zaraża
Cytat:

Ja niemieckiego nie przyswajam, nienawidzę go i już każdy zwrot w tym języku dla mnie brzmi jak rozkaz rozstrzelania i tyle. Na długi weekend byłam w Wiedniu to mnie roznosiło jak słyszałam to szprechanie ale z angielskim problemu nie mam, lubię ten język
dianuseeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:13   #1793
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja kiedyś miałam taką sytuację, że byłam w pizzerii ze znajomym Amerykaninem. Zapytał kelnerkę, czy mówi po angielsku. Ona, że tak. A jak poprosił o jakąś bzdurę, chyba podwójny ser, to bidulka wydukała tylko 'I don't understand'. Ok, byłam tam, mogłam tłumaczyć. A co gdyby był sam?

I niestety kolejna historyjka z cyklu 'tylko w Polsce'... Od tygodnia w środku mojego miasta leży zdechły kot. Od piątku wydzwaniam gdzie mogę i nie mogę się doprosić o jego sprzątnięcie. Jak zobaczę go jeszcze dziś po południu, to się miarka przebierze

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Akurat ja miałam się okazję przekonać, że wielu Francuzów mówi po angielsku bardzo dobrze, tylko po prostu nie chcą. Np Misiek z którym współpracowałam najbliżej. Raz do mnie po francusku. Ja, że nie rozumiem, nie umiem i proszę po angielsku. I taka historia powtórzyła się jeszcze 3 razy, zanim zrozumiał, że naprawdę NIE i zaczął mówić po angielsku. A jak już zaczął, to szło mu świetnie. Reszta Miśków też raczej posługiwała się angielskim w stopniu co najmniej komunikatywnym.
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:25   #1794
sheryl
szeryfcio

Cytat:

Akurat ja miałam się okazję przekonać, że wielu Francuzów mówi po angielsku bardzo dobrze, tylko po prostu nie chcą. Np Misiek z którym współpracowałam najbliżej. Raz do mnie po francusku. Ja, że nie rozumiem, nie umiem i proszę po angielsku. I taka historia powtórzyła się jeszcze 3 razy, zanim zrozumiał, że naprawdę NIE i zaczął mówić po angielsku. A jak już zaczął, to szło mu świetnie. Reszta Miśków też raczej posługiwała się angielskim w stopniu co najmniej komunikatywnym.
Ale widzisz, jednak próbował
Ja miałam okazję kilka razy uczyć Francuzów angielskiego, to bidulki mają ciężko, bo oni niektórych głosek nie mają w swoim języku (np.h) to znaczy w wymowie.
Stary 2011-08-22, 12:30   #1795
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale widzisz, jednak próbował
Ja miałam okazję kilka razy uczyć Francuzów angielskiego, to bidulki mają ciężko, bo oni niektórych głosek nie mają w swoim języku (np.h) to znaczy w wymowie.
Dlatego angielski z francuskim akcentem jest na początku trudny do zrozumienia i Miśki też nie rozumieją pewnych rzeczy. Dokładnie to, o czym piszesz. Np mówię do jednego Miśka o hotelu, a ten, że nie rozumie, dopiero inny mu powiedział, że chodzi mi o 'otel
Stary 2011-08-22, 12:34   #1796
sheryl
szeryfcio

No, i jeszcze zdarzyło mi się mieć problem ze zrozumieniem Chinki z jej angielskim serio, normalnie kosmos.
Stary 2011-08-22, 12:36   #1797
jolkag78
Zakorzenienie

Czemu.... Miśki?
Stary 2011-08-22, 12:42   #1798
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
Czemu.... Miśki?
Bo straszne z nich słodziaki, jak takie przedszkolaki, co by się pogubiły niepilnowane. Np zawsze pytałam, czy wszyscy są w autobusie, albo ich liczyłam. Ale w końcu myślę sobie, że nie mogę traktować ich jak dzieci. Zapytałam tylko, czy możemy jechać. Możemy. 5 minut poźniej zawracaliśmy, bo jeden się zawieruszył w hotelu. Albo zapomnieli kilku koszulek jadąc na mecz. Albo ważnych dokumentów z szatni. Na początku nazywałam ich Misiami Pysiami, a potem zostały Miśki.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
No, i jeszcze zdarzyło mi się mieć problem ze zrozumieniem Chinki z jej angielskim serio, normalnie kosmos.
Jedna z moich wykładowczyń opowiadała, że tłumaczyła kiedyś ustnie na jakimś biznesowym spotkaniu chińczyków rozmawiających po angielsku. I też nic nie rozumiała. I nie wiedziała, co zrobić, i zaczęła zmyślać, co mogliby powiedzieć
Stary 2011-08-22, 12:42   #1799
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, często to od kobiet słyszę, że facet chory jest gorszy niż dziecko. Mój to jest jakiś wyjątek bo nie marudzi i się nie opitala ze sobą... nawet jak coś złapie to nie chce brać leków, udaje sam przed sobą, że nic mu nie jest olewa chorobę.
To tak jak Mój Strasznie ciężko jest wmusić w niego choćby głupi apap Ale już pisałam, że u Niego choroba trwa 1 dzień (max 2)
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:46   #1800
wrrxd
Rozeznanie

Cytat:
Bo straszne z nich słodziaki, jak takie przedszkolaki, co by się pogubiły niepilnowane. Np zawsze pytałam, czy wszyscy są w autobusie, albo ich liczyłam. Ale w końcu myślę sobie, że nie mogę traktować ich jak dzieci. Zapytałam tylko, czy możemy jechać. Możemy. 5 minut poźniej zawracaliśmy, bo jeden się zawieruszył w hotelu. Albo zapomnieli kilku koszulek jadąc na mecz. Albo ważnych dokumentów z szatni. Na początku nazywałam ich Misiami Pysiami, a potem zostały Miśki.[COLOR=Silver]

a może jakieś foto?
wrrxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości