Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-22, 13:19   #2881
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

Agatku jeszcze mleczne kanapki się czasem bardzo opłaca
a z czekolad to ja Lindt nadziewane ubóstwiam i Rittersport niebieską
wiesz co... te mleczne kanapki mi nie podchodzą, są dla mnie 'za mdłe' wybredna jestem strasznie

anankee,kasiahexe -
Wszystkiego dobrego z okazji 2 rocznicy! Oby zawsze w Waszych związkach panowała miłość i szacunek!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 13:20   #2882
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

bambusiek dzieki ale to jak bluzka się podnosi to ten pas razem z nia nie? jakos nie umiem se wyobrazic zdaj relacje jak sie sprawdza ten wynalazek jak ponosisz trochu

kasia mnie kłuje czasem, mowilam o tym mojemu gin, on po przegladzie stwierdzil ze moja szyjka jest bardzo delikatna i wrazliwa stad moge czasem taki bol czuc
Pobierał mi poznije cytologie i mowil ze moge plamic po tym. Plamilam i w tym czasie czulam ten sam rodzaj bolu wiec nie wiem jak to z tym jest

Dziewczyny ponawiam pytanie, czy mozliwe ze macica uciska mi jajniki bo zdarza sie ze je "czuje" jak podczas owulacji
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 13:39   #2883
elunia25
Raczkowanie

Agatku ja mam o centymetr więcej a brzuszkiem jeszcze zdarzymy się nacieszyć
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 13:40   #2884
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
bambusiek dzieki ale to jak bluzka się podnosi to ten pas razem z nia nie? jakos nie umiem se wyobrazic zdaj relacje jak sie sprawdza ten wynalazek jak ponosisz trochu
Ponoć nie, bo to jest elastyczne. jak założyłam jeden to mi się nie obsuwał
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 13:48   #2885
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ponawiam pytanie, czy mozliwe ze macica uciska mi jajniki bo zdarza sie ze je "czuje" jak podczas owulacji
myślę, że tak. Wydaje mi się, że to zależy w jakim zgięciu się ją ma, takie narządy szybciej/później może uciskać. Mi rosnący brzuch w dole na narządy nie przeszkadza, za to czuję jak mi idzie wszystko do góry i pod koniec dnia uciska żołądek aż góra brzucha robi się twarda - tu zaraz poniżej piersi. Mówiłam już o tym lekarzowi, ale nic konkretnego nie powiedział, upewniałam się czy nie jest też to jakiś problem szkodzący dziecku

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Ponoć nie, bo to jest elastyczne. jak założyłam jeden to mi się nie obsuwał
ja wolę jednak tradycyjne pasy złączone ze spodniami czy spódnicą. Bo tak naprawdę musisz mieć baaaaardzo niskie i biodrowe spodnie, żeby takim pasem się w ich przypadku posłużyć. A i w miarę jak rośniesz, to nie tylko w brzuchu ale też w biodrach czy pod brzuchem a spodnie nie są wtedy juz tak szerokie i czuć ucisk na bokach. Tak przynajmniej mam ja więc musze mieć nowe typowo ciązowe spodnie. Ale wy to takie chudziny, że jeszcze długo będziecie w swoich spodniach latać

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 13:49   #2886
n1kotynka
Zadomowienie

tygrysia o pl. Starynkiewicza jakoś nie czytałam muszę poczytać bo warto mieć jakiś szpital drugi na wszelki wypadek. Czytałam o żelaznej, madalińskiego, inflanckiej, karowej, bródnowskim, praskim i imidz
Ja jak byłam w 7 tygodniu ciąży w luxmedzie to mi facet nie chciał usg zrobić bo powiedział, że za wcześnie i w ogóle mnie z ciążą jakoś zignorował. Kazał przyjść za 2-3 tygodnie jakby mnie zbadali może wtedy by wykryli że z drugim dzidziusiem jest coś nie tak
podobnie miałam ze złamanym palcem u ręki. Na rehailitację kazali czekać 3 miesiące a po zdjęciu szyny okazało się, że za długo kazali nosić i mam zrosty wapniowe dobrze, że sama wiedziałam jak mu przywrócić sprawność i nie chodziłam już do nich.
O tych lekarzach co piszesz nic nie wiem niestety, trochę for przeczytałam i jakoś w miarę szybko zdecydowałam się na klinikę gdzie chodzę. Tam też jest ok usg też mam robione przez 20 min i dr dokładnie wszystko opisuje, nawet pyta męża czy widzi wszystko no i dostajemy płyty z dzidziusiem i z bijącym serduszkiem

tygrysia ja wg kalulatora jestem teraz na max granicy a wg nich pownnam przytyć do ponad 90

i wstyd przyznać ale nie robiłam psu żadnych badań. Pytałam się lekarza ale powiedział że nie ma potrzeby. Na odrobaczanie muszę go zabrać, tyle, że na razie nie mam samochodu
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
plizz dziewczyny nie piszcie o słodkościach bo mnie skręca a obiecałam sobie umiar i wybór tylko tych zdrowszych jak np. owsiane ciastka z żurawinką choć dziś skusiłam się na jednego raczka
heh a ja to czytałam przy Twojej szarlotce właśnie. TŻ sobie diete wymyślił i tak została cała dla mnie
po ciąży maluszki wszystko z nas wyssa :P

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
heloooo
długo mnie nie bylo i musiałm nadrabiac :/

według tego kalkulatora to mam sprora nadwage i jestem zalamana :/
od jutra przechodze na diete bo dzisiaj jeszcze wypad do restauracji z mezem z okazji rocznicy a od jutra juz parowra i zdrowe jedzonko :/

Moniczka dziekuje za wiadomosc od producenta

kasik widziałm ostanio ten wozek na ulicy polka miła i taki bardzo mały sie mi wydawał ale przez to bardzo zgrabny ale glupia nie poszlam sie dopytac jak sie sprawuje :/

Dziewczyny kluje was czasami w pochie?? bo mnie jakos tak dziwnie zaczeło przez ostanie kilka dni :/

kochna ja mam detekor i jestem mega zadowolona dla mnie to jest najlepsze urzadenie na swiecie
jeszcze nigdy nie zazyło mi sie nie znalezć tetna :/
gdyby nie detetktor to zeschizował bym na dobre :/

My też mamy dzisiaj druga rocznice :))))))) Wszystkiego dobrego
mam nadziej ze u Was 22 sierpnia 2009 był tez tak cudowny jak u nas
wszystkiego dobrego
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cytuje z aukcji:
Pas pięknie podkreśla rosnący brzuszek, podtrzymuje go,
a jednocześnie maskuje ewentualne niedoskonałości,
np. zbyt krótki t-shirt sprzed ciąży,
lub gdy brzuszek nie mieści już się w spodnie.

Na zdjęciach jest noszony pod bluzką
możesz pokazać link do aukcji???
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 13:56   #2887
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja wolę jednak tradycyjne pasy złączone ze spodniami czy spódnicą. Bo tak naprawdę musisz mieć baaaaardzo niskie i biodrowe spodnie, żeby takim pasem się w ich przypadku posłużyć. A i w miarę jak rośniesz, to nie tylko w brzuchu ale też w biodrach czy pod brzuchem a spodnie nie są wtedy juz tak szerokie i czuć ucisk na bokach. Tak przynajmniej mam ja więc musze mieć nowe typowo ciązowe spodnie. Ale wy to takie chudziny, że jeszcze długo będziecie w swoich spodniach latać
Te połączone z ubraniem na pewno lepsze, te kupiłam, żeby chociaż trochę wykorzystać jeszcze to co mam a nie mam bidrówek, tylko zwykłe spodnie oczywiście takie, które wcześniej nosiłam z paskiem

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
możesz pokazać link do aukcji???
http://allegro.pl/pas-ciazowy-uniwer...767763452.html
G. 9.1O.18

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 14:21   #2888
agawoo
Zakorzenienie

Kasiahexe, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
oooooooooo taaaaaaak Hanuta lepsza niż knoppers chyba ale nie ma w promocji to nie przywożą...
Knoppersów w ogóle nie jadam To nie to A Hanuta chodzi za mną już daaaaaawno

Cytat:
Wydaje mi się, że to możliwe. Mi gin mówił jak się skarżyłam na ból, że coś mi tam wlaśnie promieniuje bo cośtam costam (ale nie macica, właśnie nie zapamiętałam co na co uciskało) ...

Mam już wyniki badań
Cholestazy raczej nie mam, bo próby wątrobowe mam w normie Więc to swędzenie musiało być od alergii na coś (może mydło, bo jak zmieniłam na bambino to jakby jest trochę lepiej) ...

Ale za to wyniki tarczycy jakies niefajne Ale na razie nie robię paniki, idę w środę do lekarza, zobaczymy co on na to
Trzymajcie kciuki, żeby to nie było groźne

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 14:27   #2889
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ale za to wyniki tarczycy jakies niefajne Ale na razie nie robię paniki, idę w środę do lekarza, zobaczymy co on na to

Tymczasem spadam skończę obiad czyt. kolację, a potem się położę, bo coś mnie zmęczenie dopadło
G. 9.1O.18
Stary 2011-08-22, 14:37   #2890
tygrysia
Rozeznanie

Dziewczynki, ja mam zupełnie odwrotnie niż Wy. Mnie do słodyczy w ogóle nie ciągnie.... Wolę owoce i mam duże zapotrzebowanie na pyszny pachnący chlebek

Jeszcze raz powtórzę pytanie do właścicielek psiaków.
Czy robiłyście swojemu psu jakieś badania w związku z ciążą? Oprócz odrobaczania oczywiście.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
tygrysia o pl. Starynkiewicza jakoś nie czytałam muszę poczytać bo warto mieć jakiś szpital drugi na wszelki wypadek. Czytałam o żelaznej, madalińskiego, inflanckiej, karowej, bródnowskim, praskim i imidz
Ja jak byłam w 7 tygodniu ciąży w luxmedzie to mi facet nie chciał usg zrobić bo powiedział, że za wcześnie i w ogóle mnie z ciążą jakoś zignorował. Kazał przyjść za 2-3 tygodnie jakby mnie zbadali może wtedy by wykryli że z drugim dzidziusiem jest coś nie tak
podobnie miałam ze złamanym palcem u ręki. Na rehailitację kazali czekać 3 miesiące a po zdjęciu szyny okazało się, że za długo kazali nosić i mam zrosty wapniowe dobrze, że sama wiedziałam jak mu przywrócić sprawność i nie chodziłam już do nich.
O tych lekarzach co piszesz nic nie wiem niestety, trochę for przeczytałam i jakoś w miarę szybko zdecydowałam się na klinikę gdzie chodzę. Tam też jest ok usg też mam robione przez 20 min i dr dokładnie wszystko opisuje, nawet pyta męża czy widzi wszystko no i dostajemy płyty z dzidziusiem i z bijącym serduszkiem

tygrysia ja wg kalulatora jestem teraz na max granicy a wg nich pownnam przytyć do ponad 90

i wstyd przyznać ale nie robiłam psu żadnych badań. Pytałam się lekarza ale powiedział że nie ma potrzeby. Na odrobaczanie muszę go zabrać, tyle, że na razie nie mam samochodu
Widzę, że oczytana w szpitalach jesteś. Który wybrałaś w końcu? Ja czytałam o żelaznej i madalińskiego - tam na pewno rodzić nie chcę. Skutecznie mnie opisy zniechęciły.... Myślę o Starynkiewicza a nawet o prywatnym porodzie myśleliśmy (w Damianie), ale koszty są bardzo wysokie.

To tak jak ja. Wg kalkulatora 1-szego powinnam warzyć ok. 55.5 kg a wg 2-go jeszcze mniej. A ja już ważę 56 kg.

Ja gdzieś czytałam, że lepiej psu badania zrobić, ale jakoś mi umknęło jakie.... Pojadę z nim na szczepienie w październiku to może coś weci powiedzą.
Stary 2011-08-22, 14:42   #2891
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczynki, przed chwilą doczytałam, że...

- Buteki TT są "Made is China" więc ich napewno nie kupię
- Butelki Aventu niektóre przeciekają
- Butelki Capolu dobre opinie

chyba kupię jedną taką, drugą taką

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Czy robiłyście swojemu psu jakieś badania w związku z ciążą? Oprócz odrobaczania oczywiście.
to raczej kotom robi się badania na toxoplazmoze, a pies nie ma nic do tego, bo on nie ma żadnych zarazków, nie przenosi tak jak kot Psa odrobaczyć i zaszczepić i tyle bym zrobiła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 14:42   #2892
madzia16094
Raczkowanie

hej dzis ide skontrolowac szyjke ale do innego gina bo moj juz na urlopie niestety

od wczoraj mam takie bole jak na miesiaczke i ciagniecie jajnikow i klocie w pochwie strasznie sie boje czy ta szyjka sie nie skraca
madzia16094 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 14:53   #2893
klaurencja
Raczkowanie

jestem

kasiahexe, anankee, gratuluję rocznic

Cytat:

Zmotywować???? hmmm...........

za to, że nie chce się nadrabiać! leniuszek z Ciebie!

A u kogo na zaręczynach byłaś?? jak to się stało? opowiadaj!
dziękuję Teraz nadrobiłam
Załapałam się na zaręczyny u siostry U nich najpierw było dziecko, a potem ślub, a u nas odwrotnie Aż sobie przypomniałam jak my z tż się zaręczaliśmy wzruszyłam się

eh... No i jesteśmy z Filipem w 18 tygodniu... To ile zostało?
Stary 2011-08-22, 14:56   #2894
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, ja mam zupełnie odwrotnie niż Wy. Mnie do słodyczy w ogóle nie ciągnie.... Wolę owoce i mam duże zapotrzebowanie na pyszny pachnący chlebek

[...]

Ja gdzieś czytałam, że lepiej psu badania zrobić, ale jakoś mi umknęło jakie.... Pojadę z nim na szczepienie w październiku to może coś weci powiedzą.
Mnie też raczej mało do słodkiego Jak jest jakieś ciasto w lodówce, to zjem, ale żeby mnie korciło w sklepie żeby coś kupić to
Za to jabłka

Z pieskiem nie pomogę, bo nie posiadam zwierzaków

Cytat:

Zabiłaś mnie tymi butelkami TT Ja o nich nawet nie myślałam, ale miały dobre opinie, więc
Ja będę używała Avent, jak cos będzie przeciekać to się będę wtedy zastanawiała nad zmianą

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 15:12   #2895
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Zabiłaś mnie tymi butelkami TT Ja o nich nawet nie myślałam, ale miały dobre opinie, więc
Ja będę używała Avent, jak cos będzie przeciekać to się będę wtedy zastanawiała nad zmianą
Ja nie wiem co w końcowym efekcie wybiorę, ale smoczek na 100% z canpolu No czytałam na forach, że made is china, więc się przeraziłam troszkę wolę nie ryzykować z tą firmą.
W ogóle kształty tych butelek wydają się takie 'dziwaczne'

Stary 2011-08-22, 15:19   #2896
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ja już umyta, czekam na tż, szybki obiad (dzisiaj naleśniki z kiełbaską) i do gina.

Cytat:

Mnie też na słodkie nie ciągnie, wcale a przed ciążą lubiłam bardzo. Mnie na nic za bardzo nie ciągnie, po prostu jem co jest...

ja nie robiłam żadnych badań psu ani nic, słyszałam że można częściej odrobaczać, ale to chyba jak ktoś przewrażliwiony jest zresztą najlepiej zapytać weterynarza, jak nadarzy się okazja to zapytam.

Cytat:
Napisane przez madzia16094 Pokaż wiadomość
hej dzis ide skontrolowac szyjke ale do innego gina bo moj juz na urlopie niestety

od wczoraj mam takie bole jak na miesiaczke i ciagniecie jajnikow i klocie w pochwie strasznie sie boje czy ta szyjka sie nie skraca
dobrze, że idziesz sprawdzić, i dobrze że do innego, zawsze to chyba lepiej jak ktoś inny zobaczy
daj znać jak poszło
Stary 2011-08-22, 16:04   #2897
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też raczej mało do słodkiego Jak jest jakieś ciasto w lodówce, to zjem, ale żeby mnie korciło w sklepie żeby coś kupić to
Za to jabłka
ja zawsze lubiła słdokie, i przed ciążą i w czasie ciąży. wcześniej zjadane śmiecie szkodziły tylko mi a teraz i dziecku, więc dlatego ograniczam ciasteczka i inne batoniki ale upieczonym, domowym ciastem nie pogardzę
I też mam mega ochotę na jabłka i różne owoce, nie ma dnia żebym nie zjadła kilka szt. Wolę taki cukier z owoców niż ten sztuczny ze słodyczy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 16:05   #2898
Haniula
Zakorzenienie

Agatek a chinczycy robią rzeczy dobre i złe nie tylko kicz, bo jest duzo produktow produkowanych w chinach ale z bardzo dobrych tworzyw licze ze te butelki beda wlasnie z tych lepszych bo je zamowilam
Ale mialam doczynienia- znajoma ma i bardzo chwali, avent tez ma i wlasnie coś leci, jak mała mocniej zassa, sama ostatnio jak jej herbate dawałam to leciało
narazie zostawie tak na wszelki wypadek te TT co mam, bo planuje karmic piersia, gdyby co to się dokupi

tygrysia ja nie robie zadnych nadprogramowych badan psu. Nie slyszalam o tym, nawet nie wpadlam zeby zapytac weta Mysle ze pies nie zrobi zadnej krzywdy na dziecko- no chyba ze jakis mocno zaniedbany z grzybem itp ale to raczej bezdomne jakies
Stary 2011-08-22, 16:12   #2899
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Życzę udanych wizyt u leakrza. Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

A co do słodyczy: nie pogardzę cukierkiem musującym z kwaśna oranżadką w środku

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Butelki kupie dwie. Aventa i Lovi medical... mają dobre opinie
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 16:35   #2900
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Kurka mialam się chwilkę zdrzemnąć i dwie godziny possssssszły

Inutil juz u doktora pewnie....

co do słodyczy to ja przed ciążą uwielbiałam potem mnie wcale nie ciąneło-zamiast tego duuuzo owocków a od kilku dni znów mnie na słodkie ciągnie ;/
trza się pilnbowac

mnie sąsiadka jeszcze polecała nożyczki do paznokietków z Canpolu
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 16:43   #2901
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Mam już wyniki badań
Cholestazy raczej nie mam, bo próby wątrobowe mam w normie Więc to swędzenie musiało być od alergii na coś (może mydło, bo jak zmieniłam na bambino to jakby jest trochę lepiej) ...

kciuki zaciśnięte

dzięki

Cytat:

Widzę, że oczytana w szpitalach jesteś. Który wybrałaś w końcu? Ja czytałam o żelaznej i madalińskiego - tam na pewno rodzić nie chcę. Skutecznie mnie opisy zniechęciły.... Myślę o Starynkiewicza a nawet o prywatnym porodzie myśleliśmy (w Damianie), ale koszty są bardzo wysokie.

To tak jak ja. Wg kalkulatora 1-szego powinnam warzyć ok. 55.5 kg a wg 2-go jeszcze mniej. A ja już ważę 56 kg.

hmm ja się wybiore nawet w przyszlym tygodniu na odrobaczanie bo cos mi z moim nie pasuje a już dawno nie mial ale serio nic mi lekarz nie kazał a pytałam dwóch i w krakowie i w warszawie także spokojnie, z kotami jest gorzej

co do szpitali to ja jednak zdecydowałam się na żelazną, wiem, że ma tez złe opinie ale jaki szpital nie ma czytałam opinie i dobre i złe, dobre w zdecydowanej większości przeważają. Bardziej martwię się, że nie będzie miejsc jak przyjedziemy rodzić bo szpital ma powodzenie poza tym mamy do niego blisko bo mieszkam na ochocie więc w razie czego to 10 min skad wiesz o tym szpitalu na starynkiewicza? czemu akurat tam?
o damianie pisałam wczesniej, koszt porodu 12 tysięcy dla mnie trochę za dużo, wolę dołożyć na prowadzenie ciąży i na położną stamtąd

Cytat:

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

to raczej kotom robi się badania na toxoplazmoze, a pies nie ma nic do tego, bo on nie ma żadnych zarazków, nie przenosi tak jak kot Psa odrobaczyć i zaszczepić i tyle bym zrobiła
a co teraz nie jest z chin?
ja kupię pewnie tt i medelę jak tak myślę i laktator elektryczny medeli albo aventu bo dużo dobrego o nich słyszałam

Cytat:
Agatek a chinczycy robią rzeczy dobre i złe nie tylko kicz, bo jest duzo produktow produkowanych w chinach ale z bardzo dobrych tworzyw licze ze te butelki beda wlasnie z tych lepszych bo je zamowilam
Ale mialam doczynienia- znajoma ma i bardzo chwali, avent tez ma i wlasnie coś leci, jak mała mocniej zassa, sama ostatnio jak jej herbate dawałam to leciało
narazie zostawie tak na wszelki wypadek te TT co mam, bo planuje karmic piersia, gdyby co to się dokupi
ano co firma to opinia, kazda będzie miała jakies wady. Poza tym wyjdzie w praniu z czego dzidziuś będzie lubił pić

nie chce mi się robić obiadu siedze z potwornym bólem głowy ale tz niedługo wraca ;/ pogońcie mnie jakos
Stary 2011-08-22, 16:46   #2902
Haniula
Zakorzenienie

neska ja slyszalam, ze wszystkie te artykuly do pielenacji z canpolu są bardzo dobre

ja przed ciąza nie jadlam slodkiego w ogole. Jak mialam wybór ciasto, a kebab wybierałam zawsze to drugie Jadlam bardzo duzo chipsów, taki nałóg
a w ciazy zupelnie mi przeszło, za to przyszła ochota na batoniki, lody
Po tym wszyscy w rodzinie wnosili ze bedzie córeczka no i się sprawdziło
Stary 2011-08-22, 16:48   #2903
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki
Ja na przerwie z pracy jestem i właśnie jak skończyłam Was nadrabiać i odpisałam to zobaczyłam że tylko 40 minut mi zostało...na szczęście tylko na 2 godziny wracam.

Według kalkulatora jestem w tej minimalnej granicy przytycia, czyli super ale ogólnie kalkulator pozwala mi przytyć do 82,6 zobaczymy czy się uda, mam jeszcze luzu 10kg. Coś mi się zdaje że na mecie będzie 85kg

Ja mam 170 a brzuchol już pokaźny tak więc to różnie bywa, zależy od kobiety. Sama mam koleżankę co do 7mieśiąca nic po niej nie było widać

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

Ja juz mam chrzestnych wybranych juz od bardzo bardzo bardzo dawna. Moja siostra i brat TZ
To identycznie jak u mnie
Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje babskiej porady, mamay dzis z tz małe święto i postanowiłam że zrobie jakąś dobrą kolacje nastrój i tp chciałabym żeby doszło do czegoś więcej ale mam obawy od poczatku ciąży lekarz mam zabraniał a ostatnio powiedzial że nie widzi żadnych przeciwskazań, i choć ja bardzo chce to strasznie się boje że cos się może zdarzyć napiszcie mi prosze jak to jest u Was i czy można tak bez obaw czy lepiej się wsytzymać i miec 9 miesięcy postu
Jeśli lekarz Ci pozwolił to spokojine możecie zacząć
Ja miałam ciażę zagrożoną na początku a przytulać zaczęłam się po 11tc ale tak szczerze to już chyba powoli 3 tyg będzie jak przestaliśmy...jakoś nie mam ochoty...nie wiem dlaczego.

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
ja zawsze sobie zycze jak TZ wraca z delegacji z Niemiec KINDER BUENO nie wiem czemu ale są jakieś inne i pyszne. Dobrze ze w tym tygodniu zjeżdża to znowu nową porcje dostane
No masakra, czytam o tych słodyczach i musiałam haribo zjeść ale właśnie też uważam że te niemieckie sa inne, niby ta sama firma ale smakują lepiej......mam właśnie smaka na takie czekoladki(ja je rumki nazywam) z rodzynkami o smaku rumowym, granatowe opakowanie...już wieków ich nie jadłam

Kasiahahe i Ananke gratki z okazjii rocznicy

i Kasiu, ciekawe czy ta dziewczyna sprowadzała wózek z Polski? Są u Was takie sklepy że można kupić wózki z Polski?? Bo tego Matteo to w Ie na pewno nie ma. Ostatnio słyszałam ze jakieś 80km ode mnie otworzyli sklep Polski z takimi rzeczami, muszę się koniecznie tam wybrać
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 16:48   #2904
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
neska ja slyszalam, ze wszystkie te artykuly do pielenacji z canpolu są bardzo dobre

ja przed ciąza nie jadlam slodkiego w ogole. Jak mialam wybór ciasto, a kebab wybierałam zawsze to drugie Jadlam bardzo duzo chipsów, taki nałóg
a w ciazy zupelnie mi przeszło, za to przyszła ochota na batoniki, lody
Po tym wszyscy w rodzinie wnosili ze bedzie córeczka no i się sprawdziło
no mam nadzieję, ze my 30,.08 się dowiemy kto zamieszkał w moim brzuchu
Stary 2011-08-22, 16:48   #2905
tygrysia
Rozeznanie

Może macie rację nie ma co z psem przesadzać. Jednak myślę, że odrobaczać będę częściej, bo mój to je trawę na potęgę To taka psia krowa
Może go jeszcze dodatkowo zaszczepię (oprócz obowiązkowej wścieklizny). Zapytam weta.

Ja pierwszą butelkę już kupiłam. Likwidowali sklep Chicco i z ciekawości weszłam. Były 50-60% obniżki, więc kilka rzeczy kupiłam. Między innymi butelkę - szklana z lateksowym smoczkiem. Butelka posiada zwór antykolkowy. Pani w sklepie mi ten poleciła.

Co sądzicie o tym: http://www.tublu.pl/Myju_myju/Wiader...Tummy_Tub.html

Czytałam, ze dziecko czuje się bardziej komfortowo (jak w brzuchu u mamy) niż w zwykłej wanience.

Edytowane przez tygrysia
Czas edycji: 2011-08-22 o 16:50
tygrysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 16:57   #2906
n1kotynka
Zadomowienie

tygrysia czytam o tym szpitalu na starynkiewicza i mnie zmroziło co babki piszą ;/
nie mogę skopiować linku ale to ze strony rodzić po ludzku
http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php

ja już nie wiem ;/
Stary 2011-08-22, 17:02   #2907
staraupa
Raczkowanie

hej dziewczynki
ja już po robocie, ciężko was nadrobić po weekendzie bez kompa ale namieszałyście z tym kalkulatorem wagi ja póki co jeszcze nie dobiłam do wagi z przed ciąży po 3 miesiącach wymiotów więc jest ok.
Co do nożyczek do obcinania paznokietków to moja koleżanka ostatnio rodziła i mama z którą leżała obgryzła swojemu dziecku paznokcie i twierdziła że to najlepszy sposób
Inutil jak tam?
Ja czuję coraz wyraźniejsze ruchy jutro wizyta, ciekawe jak będzie
Miłego wieczorku!!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 17:03   #2908
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
co do szpitali to ja jednak zdecydowałam się na żelazną, wiem, że ma tez złe opinie ale jaki szpital nie ma czytałam opinie i dobre i złe, dobre w zdecydowanej większości przeważają. Bardziej martwię się, że nie będzie miejsc jak przyjedziemy rodzić bo szpital ma powodzenie poza tym mamy do niego blisko bo mieszkam na ochocie więc w razie czego to 10 min skad wiesz o tym szpitalu na starynkiewicza? czemu akurat tam?
o damianie pisałam wczesniej, koszt porodu 12 tysięcy dla mnie trochę za dużo, wolę dołożyć na prowadzenie ciąży i na położną stamtąd
Żelazna odpada, bo oni tam kładą duży nacisk na poród naturalny. Słyszałam jak to dziewczyny po 20 godzin rodziły a znajoma mojej koleżanki umarła, bo ją tak przetrzymali
Szpital na Pl. Strynkiewicza znam, bo kiedyś badania tam robiłam. Dodatkowo moja lekarz gin pracuje w tym szpitalu. Rozmawiałam z kilkoma gin i każdy stwierdził, że najlepiej rodzić w szpitalu lekarza prowadzącego ciąże. Wiesz można pogadać z ginem prowadzącym, ze jak już będziesz rodzić to do Niego zadryndasz a on do szpitala. Wiadomo, że nic na 100% się nie zarezerwuje, ale może będzie łatwiej.
Z Ochoty na Pl. Starynkiewicza masz również bardzo blisko
Idę tam od października na szkołę rodzenia (jest bezpłatnie), to zobaczę jak to wygląda.
W Damianie 12 tyś kosztuje cesarka, zwykły poród kosztuje 10 tyś. Teraz są jakieś zniżki, ale i tak to dużo pieniędzy.
Jak chcesz zrobić z położną, bo to mnie interesuje?

Edytowane przez tygrysia
Czas edycji: 2011-08-22 o 17:05
tygrysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:11   #2909
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Może macie rację nie ma co z psem przesadzać. Jednak myślę, że odrobaczać będę częściej, bo mój to je trawę na potęgę To taka psia krowa
Może go jeszcze dodatkowo zaszczepię (oprócz obowiązkowej wścieklizny). Zapytam weta.

Ja pierwszą butelkę już kupiłam. Likwidowali sklep Chicco i z ciekawości weszłam. Były 50-60% obniżki, więc kilka rzeczy kupiłam. Między innymi butelkę - szklana z lateksowym smoczkiem. Butelka posiada zwór antykolkowy. Pani w sklepie mi ten poleciła.

Co sądzicie o tym: http://www.tublu.pl/Myju_myju/Wiader...Tummy_Tub.html

Czytałam, ze dziecko czuje się bardziej komfortowo (jak w brzuchu u mamy) niż w zwykłej wanience.
słyszałam o tym wynalazku, ze niby korzystny dla dzidzi ale nie wyobrazam sobie w czyms takim dziecka umyc
Stary 2011-08-22, 17:17   #2910
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Żelazna odpada, bo oni tam kładą duży nacisk na poród naturalny. Słyszałam jak to dziewczyny po 20 godzin rodziły a znajoma mojej koleżanki umarła, bo ją tak przetrzymali
Szpital na Pl. Strynkiewicza znam, bo kiedyś badania tam robiłam. Dodatkowo moja lekarz gin pracuje w tym szpitalu. Rozmawiałam z kilkoma gin i każdy stwierdził, że najlepiej rodzić w szpitalu lekarza prowadzącego ciąże. Wiesz można pogadać z ginem prowadzącym, ze jak już będziesz rodzić to do Niego zadryndasz a on do szpitala. Wiadomo, że nic na 100% się nie zarezerwuje, ale może będzie łatwiej.
Z Ochoty na Pl. Starynkiewicza masz również bardzo blisko
Idę tam od października na szkołę rodzenia (jest bezpłatnie), to zobaczę jak to wygląda.
W Damianie 12 tyś kosztuje cesarka, zwykły poród kosztuje 10 tyś. Teraz są jakieś zniżki, ale i tak to dużo pieniędzy.
Jak chcesz zrobić z położną, bo to mnie interesuje?
to racja i tu i tu mam blisko zapomniałam dodac ze jestem w ciazy uposledzona

a położną już mam
dostałam listę położnych od lekarza, które świadczą usługi okołoporodowe i wybrałam jedną i zarezerwowałam u niej termin, że gdy zacznę rodzić, telefon do niej i ona przyjeżdza i opiekuje się tylko nami cały czas. Zapisałam się do niej do szkoły rodzenia i od 4 października zacyznamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości