Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-22, 10:07   #2851
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
a dziś mamy z tż 2 rocznice ślubu, najlepsze jest to że żadne z nas nie pamiętało tzn mnie się nagle wczoraj wieczorem przypomnialo, ale nie mogłam się zdecydować czy 22 czy 23 sierpnia, i tak się głowiliśmy z tż, aż musiałam sprawdzić na obrączce gdzie mam datę wygrawerowaną aleee skleroza
Wszystkiego dobrego
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:09   #2852
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje babskiej porady, mamay dzis z tz małe święto i postanowiłam że zrobie jakąś dobrą kolacje nastrój i tp chciałabym żeby doszło do czegoś więcej ale mam obawy od poczatku ciąży lekarz mam zabraniał a ostatnio powiedzial że nie widzi żadnych przeciwskazań, i choć ja bardzo chce to strasznie się boje że cos się może zdarzyć napiszcie mi prosze jak to jest u Was i czy można tak bez obaw czy lepiej się wsytzymać i miec 9 miesięcy postu
nie żałujcie sobie jeśli nie ma żadnych przeciwskazan fakt trzeba to robić bardziej hmmm delikatniej ostrożniej ale bez przesady. Nam lekarz powiedział róbcie to tak żeby sąsiedzi nie słyszeli i nie wpadliście do sąsiada piętro niżej

juz codziennie czuje mojego maluszka jak sobie fika takie piękne uczucie juz nie mogę sie doczekać kopniaczkow bo na razie to takie delikatne bulgotanie łaskotanie
sama sie zdziwiłam ze tak szybko poczułam ruchy bo do szczupłych osób nie nalezę

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:23   #2853
n1kotynka
Zadomowienie

Ale naskrobałyście

ja już po badanaich, za tydzień w środę mam wizytę i usg połówkowe już się doczekać nie mogę

Zuzia ja autko muszę przygotować do sprzedaży i musiałam je na drugim końcu warszawy zostawić a teraz to jak bez ręki :P

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
dziekuje, kochana, za informacje, ale napisalam do swojego lekarza i powiedzial, ze nie ma problemu, mozemy sie zobaczyc w nastepnym tygodniu, takze poczekam ten tydzien i pojade do siebie. Bardzo go lubie i czulabym sie obco u kogos innego

A jezeli chce sie rodzic na zelaznej, to trzeba chodzic do lekarzy stamtad? W ogole sie nie orientuje, jak to jest z tymi szpitalami. ja chcialabym albo na zelaznej, albo na karowej, albo na inflanckiej.

a to ci chlop...
oni sa dziwni czasem
ja z moim na szczescie doszlam do jakiegos porozumienia
pogadalam z nim wczoraj w cztery oczy i zobaczymy, czy zrozumial
od rana sie staral...zrobil sniadanko, pojechal po owoce, pozniej przygotowal obiadek i zabral na spacerek do lasu, takze moze idzie w dobra strone

Dziewczyny, przeslodkie te Wasze psiaki. Zakochalam sie

Dzisiaj mamy zamiar pojechac do kilku hurtowni z akcesoriami dla dzieci. Mam nadzieje,ze uda nam sie cos wybrac i wrocimy chociaz z jedna para bodziakow dla Dzidziolka, bo nawet dziurawej skarpetki jeszcze mu nie sprawilismy.

Bambusiek, ten tort...:sli na:
pear w żelaznej to jest tak, że jest to oblegany szpital dość mocno i bywa, że cięzko tam się dostać. Dlatego ja wolałam mieć lekarza, który też tam pracuje może moje szanse się zwiększą. Zresztą do jakiegoś lekarza chodzić trzeba a tym z lux medu gdzie mam abonament nie ufam

a z tz to się kłocimy a potem godzimy nie jest zle, ostatnio za mnie robi dużo rzeczy, odkurza, wychodzi z psem jak się gorzej czuję i regularnie zabiera gdzieś na kolację

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
może by wrzucić ten kalkulator na pierwszą stronę?
wg niego powinnam przytyć 10 kg jeszcze w życiu
będę po tych 10 kg słoniem przecież
Cytat:
Dziewczyny potrzebuje babskiej porady, mamay dzis z tz małe święto i postanowiłam że zrobie jakąś dobrą kolacje nastrój i tp chciałabym żeby doszło do czegoś więcej ale mam obawy od poczatku ciąży lekarz mam zabraniał a ostatnio powiedzial że nie widzi żadnych przeciwskazań, i choć ja bardzo chce to strasznie się boje że cos się może zdarzyć napiszcie mi prosze jak to jest u Was i czy można tak bez obaw czy lepiej się wsytzymać i miec 9 miesięcy postu
ee delikatnie można, choć mój to się wciąż boi, że dzidziusiowi zrobi krzywdę. Teraz to jeszcze opryszczkę na ustach dostał i w ogóle szlaban na buziaki mamy :P

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
cześć!!!
my wczorajszy dzień spędziliśmy w lesie nad jeziorkiem ze znajomymi. Było bardzo fajnie, Emilka zachowywała się wzorowo chciała się kąpać w wodzie z chłopami, ale nie wzięłam jej ręcznika (bo początkowo mielismy jechać gdzie indziej), więc moczyła tylko nóżki wróciliśmy przed 19, kąpanko, kolacja, i odlot po 3 minutach w łóżeczku

a dziś mamy z tż 2 rocznice ślubu, najlepsze jest to że żadne z nas nie pamiętało tzn mnie się nagle wczoraj wieczorem przypomnialo, ale nie mogłam się zdecydować czy 22 czy 23 sierpnia, i tak się głowiliśmy z tż, aż musiałam sprawdzić na obrączce gdzie mam datę wygrawerowaną aleee skleroza

ciekawe jak tam wizyta Inutil? mam nadzieję że to nic groźnego
wszystkiego dobrego

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
U mnie tego problemu nie ma Pies ma krótką sierść, chociaż nie raz zdarzyło się, że się w stopę wbił włos
u mnie problem jest potężny muszę iść z oskarem na kąpanie i czesanie bo i jemu jest gorąco i ja już nie mam siły walczyć z wszechobecną sierścią
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:27   #2854
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

http://www.noworodek.pl/index.php?sm=4 tu znalazłam jeszcze jeden kalkulator wagi..w sumie bardzo podobnie mi wyliczył do poprzedniego
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:35   #2855
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dziewczyny, do lekarza idę dopiero na 17.15 więc po południu będę wiedzieć coś więcej

wrzucę te kalkulatory do postu na pierwszej stronie w razie co

anankee nieźli jesteście, druga rocznica i już zapominać chociaż ja się przyznam że mi się dzień myli też i patrzę czasem na grawer żeby wiedzieć
Stary 2011-08-22, 10:38   #2856
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
pear w żelaznej to jest tak, że jest to oblegany szpital dość mocno i bywa, że cięzko tam się dostać. Dlatego ja wolałam mieć lekarza, który też tam pracuje może moje szanse się zwiększą. Zresztą do jakiegoś lekarza chodzić trzeba a tym z lux medu gdzie mam abonament nie ufam
Co sądzisz o szpitalu na pl. Starynkiewicza?

Ja z pracy mam wykupiony abonament w LuxMedzie. Chodzę do dr Jabiry-Zieniewicz. Pracuje tez na Starynkiewicza. Myślę, że jest ok.

Chodzę też do Invicta na ul. Złotą (można prywatnie i z NFZ). Jest tam świetna dr Bednarowska. USG robiła mi z 25 minut. Wszystko dokładnie opisywała i się nie śpieszyła.
Teraz jutro do Niej idę.

Cytat:
może by wrzucić ten kalkulator na pierwszą stronę?
wg niego powinnam przytyć 10 kg jeszcze w życiu
będę po tych 10 kg słoniem przecież
Ja według tego kalkulatora powinnam jeszcze 11 kg. Nie wyobrażam sobie ważyć 67 kg :conf used:

Cytat:
u mnie problem jest potężny muszę iść z oskarem na kąpanie i czesanie bo i jemu jest gorąco i ja już nie mam siły walczyć z wszechobecną sierścią
Ano tak to jest z długowłosymi Ja swojego mogę spokojnie w domu, w wannie wykąpać. Chociaż raz do roku zabieram go do salonu na profesjonalne "czyszczenie"

Czy robiłaś swojemu psu jakieś badania w związku z ciążą? Oprócz odrobaczania oczywiście.

Cytat:
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=4 tu znalazłam jeszcze jeden kalkulator wagi..w sumie bardzo podobnie mi wyliczył do poprzedniego
Tym kalkulatorem to się podłamałam ważę o 2 kg za dużo!
Stary 2011-08-22, 10:50   #2857
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

od dłuższego czasu Was podpatruje i w końcu zmobilizowałam się, żeby dopisać się do grona przyszłych mamusiek

Magda lat 24. Termin mam na 4 styczeń, wg USG 30 grudnia prawdopodobnie będzie dziewczynka. Tak więc jutro kończę 21 tydzień
Witaj

Cytat:
My z mężem też nie współżyjemy,co prawda juz byśmy mogli bo najpierw wymioty później infekcja ,ale jakos tak się boję.Trzeba sie przełamać

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
My od początku nie mieliśmy przeciwskazań i korzystaliśmy bez obaw tylko wiadomo trzeba bardziej się oszczędzać itp.
Teraz za to zakaz
A czemu macie teraz zakaz?

anankee wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Ja przy wzroście 171 waże 54,4 teraz ale wystarczy ,ze mam dzień wymiotów i spadam na 53,1 kilo .Według kalkulatorów waże za mało o ponad 7 kg .Muszę pogadać w czwartek z lekarzem czy to nie jest groźne ,ze od początku ciaży nie doszłam nawet jeszcze do swojej wagi sprzed ciazy a miałam 57,8
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 10:52   #2858
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej
ale sliczne psiaczki macie, ja mam dwa koty w tym jeden rasowy dlugowlosy nie pytajcie o kudly, bo sa wszedzie i moge odkurzac dwa razy dziennie i dalej sa...

mi moj gin powiedzial ze jedyny rower na ktorym mozna jezdzic to stacjonarny ze wzgledu na to ze u nas nie ma po prostu tak dobrych drog by nie narazic sie na wstrzasy, a wiadomo na stacjonarnym tego unikasz...

Uska pytanie do Ciebie (swoja droga gdzie sie podziewasz ??? ) polecasz ten detektor tetna? chcialam kupic, bo ja mam schizy naprawde... ale boje sie czy to jest proste w obsludze, czy nie ma problemow z odnalezieniem tetna dzieciaczka i z odroznieniem go od tetna mojego np. zebym w jeszcze wieksze paranoje nie popadla
i pisz jak tam na targach? ja nie dotarlam, bylas?
hej, podczytuje Was ale jakos malo czasu zeby odpisac teraz siadlam i czytam i czytam;p

detektor sama nie wiem jestem w 22 tyg i nic nie slysze;/ czasem mi sie wydaje ale nie wiem bo ja slucham tzta to slysze dobrze a Igorka takl delikatnie i nie wiem czy to serduszko czy co;/ czy zle szukam;/
w ogole cos mnie maly nie kopie;/ w 18 tyg cos tam poczulam a teraz nic;/ a lekarz mowi ze za malym ok wiec nie wiem;/

na targach bylam ogolnie fajnie duzo probek dostalam itp ale wkurzala mnie dyskryminacja i niesprawiedliwosc;/ o fotelik mogly walczyc tylko babki w 8-9 mcu ciazy;/ a ja siedzialam tam pol dnia czekajac na to;/

ale wylosowali mnie z biletow i tez sie wkurzylam bo laski dostawaly rzeczy dla dzieci albo kosmetyki na ciaze.. a ja dostalam mydlo i zel pod prysznic oriflama na ktorego mam uczulenie;/;/

za to tz gral o wozek i oczywiscie zajal 2 miejsce ale koles ktory wygral to troszke oszukiwal bo prowadzacy pokazali jak trzeba trzymac gondole a on wzial odwrotnie i bylo mu latwiej;p ale wozek byl caly pomnaranczowy wiec moze iu lepiej;p;p
za to wygral sliczny rozek firmy taco

co do nadrabianm to
Monia jak przeczytalam twoja historie to sie poryczalam i tzt zabrtonil mi czytac forum.. masakra silna jestes!!

Pieski cudne

wiecej nie zapamietalam;p

witam nowe Mamusie

Mi kalkulator pokazal idealnie tyle ile waze:P

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-08-22 o 10:57
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 11:10   #2859
NataliaM1103
Rozeznanie

U mnie dzisiaj potwornyyy upał

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

według kalkulatora od nesski22 moja waga jest dokładnie taka jak wskazuje kalkulator
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 11:15   #2860
Haniula
Zakorzenienie

ale naskrobałyscie
bylismy z tz na zakupach, przygotowałam leniwy obiad- śledz w smietanie i tak sobie leniuchujemy. Mają nam dzis przywiesc ławe takze bedziemy testowac

co do seksu to u nas nie bylo przeciwskazan od lekarza, ale ja jakos straciłam ochote

Dziewczyny czy mozliwe ze macica uciska mi jajniki ze az je 'czuje'?

widze ze my tu mamy solidny zwierzyniec
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 11:16   #2861
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Z tż-tem jest troszke lepiej, a ze stażem? Moim odwołaniem rozpętałam małą burzę, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Przeglądałam przed chwila ubrania , które dostalismy, jakies 60 par bodziaków i śpioszków, przerózne kombinezonki, sweterki, kurteczki, buciki , tyle , ze większość jest różowa Fajnie, ze na początek wszystkie ubranka jakie powinny byc to mam. Jeszcze jakies ubranka na takie wieksze dziecko, kilkumiesieczne tez są, aż sie nacieszyc nie umiem, bo to wielkie odciązenie
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 11:25   #2862
klaurencja
Raczkowanie

hej

a ja znów nie mam sił nadrabiać zmotywujcie mnie
Gratuluję wizyt i płci

A teraz się tłumaczę
W sobotę mnie nie było, bo pilnowałam córki siostrze, a w niedzielę byłam u siostry na grillu, a przy okazji załapałam się na zaręczyny
Stary 2011-08-22, 11:34   #2863
*Agatek*
Zakorzenienie

Piękne pieski!!!

Pekińczyk ten czarny to jest??? ale mi się strasznie podobają te psiaki

Cytat:
Agatku co do Twojego brzuchola to czy na USG Ci mowili czy masz prawidłową ilość wód płodowych? bo tak sobie pomyslalłam, ze moze za mało masz i dlatego brzuchola nic nie widac..ale z drugiej strony wiele osób mi mówiło, ze brzuchol się im pojawił w 5 mcu i od razu wielki
Nic mi nie mówił... właśnie się martwię, bo niby od tygodnia 5 miesiąc a tu dupa zapytam go za 2 tygodnie czy to normalne, że nie mam brzuszka... dziwnie się czuję, gdyby nie te kopniaki to bym nie wierzyła, że w ciąży jestem

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
przeczytałam i sobie smaka zrobiłam
u mnie 3 nutelle stoją prosto z niemiec a ja ich nie tykam... czekolady też nie musi być coś ''mega'' czyli lody w polewie, albo takie niemieckie a'la twixy są pyszne! Tż obiecał mi zakup 3 paczek (pakowane w jednej paczce są z 7-8 sztuk) czekam na nie! Ale jeszcze 3 tygodnie...

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-08-22 o 11:36
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 11:45   #2864
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Nic mi nie mówił... właśnie się martwię, bo niby od tygodnia 5 miesiąc a tu dupa zapytam go za 2 tygodnie czy to normalne, że nie mam brzuszka... dziwnie się czuję, gdyby nie te kopniaki to bym nie wierzyła, że w ciąży jestem
Oj nie zamartwiaj się może taka twoja uroda albo maluszek ułożył się tak ze nie widać powiększającego się brzuszka Ale zobaczysz ze jak urośnie to nagle do wielkich rozmiarów

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
u mnie 3 nutelle stoją prosto z niemiec a ja ich nie tykam... czekolady też nie musi być coś ''mega'' czyli lody w polewie, albo takie niemieckie a'la twixy są pyszne! Tż obiecał mi zakup 3 paczek (pakowane w jednej paczce są z 7-8 sztuk) czekam na nie! Ale jeszcze 3 tygodnie...
ja zawsze sobie zycze jak TZ wraca z delegacji z Niemiec KINDER BUENO nie wiem czemu ale są jakieś inne i pyszne. Dobrze ze w tym tygodniu zjeżdża to znowu nową porcje dostane

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 11:59   #2865
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
juz codziennie czuje mojego maluszka jak sobie fika takie piękne uczucie juz nie mogę sie doczekać kopniaczkow bo na razie to takie delikatne bulgotanie łaskotanie
sama sie zdziwiłam ze tak szybko poczułam ruchy bo do szczupłych osób nie nalezę
o no to widzisz, ja przeciwieństwo Ciebie, a poczułam ruchy w 17 tc, los nam płata figle
Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
hej

a ja znów nie mam sił nadrabiać zmotywujcie mnie
Gratuluję wizyt i płci

A teraz się tłumaczę
W sobotę mnie nie było, bo pilnowałam córki siostrze, a w niedzielę byłam u siostry na grillu, a przy okazji załapałam się na zaręczyny
Zmotywować???? hmmm...........

za to, że nie chce się nadrabiać! leniuszek z Ciebie!

A u kogo na zaręczynach byłaś?? jak to się stało? opowiadaj!
Cytat:
Ja od 8 tc nie mogłam się seksić, bo miałam krwiaka na maciny (który się już wchłonął) i miałam zagrożoną ciążę, to gin zakazał. Dopiero po miesiącu się zbliżyliśmy do siebie, jak ustały plamienia. Oczywiście delikatnie a teraz ginekolog pozwolił więc za każdym razem jak przyjeżdża z Niemiec ale i tak jak on odjeżdża to czuję się niezaspokojona... ja to bym mogła codziennie, ale nie mam z kim

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Oj nie zamartwiaj się może taka twoja uroda albo maluszek ułożył się tak ze nie widać powiększającego się brzuszka Ale zobaczysz ze jak urośnie to nagle do wielkich rozmiarów
no mam taką nadzieję, że z dnia na dzień nagle wyskoczy i się w końcu zaokrągli

Cytat:
ja zawsze sobie zycze jak TZ wraca z delegacji z Niemiec KINDER BUENO nie wiem czemu ale są jakieś inne i pyszne. Dobrze ze w tym tygodniu zjeżdża to znowu nową porcje dostane
ojj taak, słodycze z Niemiec są o wiele lepsze! w smaku, czuć, że to czekolada, a nie podróba jak u nas kinder boueno też bym sobie wtrząchła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 12:13   #2866
agawoo
Zakorzenienie

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28901598]Cześć dziewczyny, może orientujecie się w tej kwestii...Otóż cały weekend przebywałam poza miastem pod domkami w lesie. Jakby ręką odjął mdłości i wymioty. Wczoraj wieczorem wróciłam do domu i dziś od rana już cztery razy wymiotowałam...Czy myślicie, że powietrze ma na to wpływ?? czuję się dziś okropnie[/QUOTE]

Możliwe, zmiana otoczenia czasem może cuda sprawić

Cytat:
Mieszkają w tym samym mieście jakiś kilometr od siebie i nie mogą sie rozstać ale tak to juz jest. Ona jest jedynaczka i bez rodzicow swoich to jak bez nogi czy reki sie zachowuje. Zresztą poemat by można o nich napisać Co do chrzcin mamy z TZ jeszcze czas także na pewno coś fajnego wymyślimy chociaż super byloby jakby juz było cieplutko na dworze
No wlaśnie ja tez bym chciała, żeby juz cieplutko było

Cytat:
Jak lekarz nie zabrania i nie ma przeciwwskazań, to można Ale z doświadczenia wlasnego to nie wiem, bo ja po prostu jakoś nie mam ochoty, więc do niczego nie dochodzi

Cytat:
cześć!!!
my wczorajszy dzień spędziliśmy w lesie nad jeziorkiem ze znajomymi. Było bardzo fajnie, Emilka zachowywała się wzorowo chciała się kąpać w wodzie z chłopami, ale nie wzięłam jej ręcznika (bo początkowo mielismy jechać gdzie indziej), więc moczyła tylko nóżki wróciliśmy przed 19, kąpanko, kolacja, i odlot po 3 minutach w łóżeczku

ciekawe jak tam wizyta Inutil? mam nadzieję że to nic groźnego

Anankee, skleroza galopująco-postępująca Za 10 lat to ty sie chyba będziesz zastanawiać, czy w ogóle bralaś jakiś ślub

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:15   #2867
kamciurka
Zakorzenienie

Uska no to moglam podjechac, w sobote sobie mowilam ze pojade w niedziele a w niedziele pojechalismy na wycieczzke
no to dobrze Twoj TZ walczyl ze drugie miejsce zdobyl
to w sumie sie tam dzialo
Agatek ja w ciazy z cora mialam maly brzuch i pozno wyskoczyl taki jak mam teraz mialam dopiero na poczatku 6 miesiaca takze spoko kazdy inaczej wazne ze dzidzia sie rusza
ja to niby cos tam czuje ale nie wiem czy to to mam jeszcze czas wiem, ale schizy to moje drugie imie
Uska chyba zrezygnuje z tego detektora w takim razie, bo z podobnymi opiniami spotkalam sie w necie, ze mozna sie dodatkowo nakrecic wiec to nie dla mnie
a ja kochane jutro do pracy po 3 tygodniach laby i oczywiscie jak ja do pracy to upaly i bede tam zdychac z goraca, ale od pazdziernika tez planuje zwolnienie takze to mnie nastawia optymistycznie

Niki

Alex

Edytowane przez kamciurka
Czas edycji: 2011-08-22 o 12:17
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:20   #2868
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
A czemu macie teraz zakaz?
W sumie lekarz nie powiedział czemu, ale to pewnie wynika z ogólnym stanem

Wg tej tabeli jestem jakieś 4 kg na minusie

Edit: zważyłam się i jednak tylko 3 kg przytyłam niecały kg przez 6 dni - l4 mi służy
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2011-08-22 o 12:23
Stary 2011-08-22, 12:22   #2869
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Z tż-tem jest troszke lepiej, a ze stażem? Moim odwołaniem rozpętałam małą burzę, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Przeglądałam przed chwila ubrania , które dostalismy, jakies 60 par bodziaków i śpioszków, przerózne kombinezonki, sweterki, kurteczki, buciki , tyle , ze większość jest różowa Fajnie, ze na początek wszystkie ubranka jakie powinny byc to mam. Jeszcze jakies ubranka na takie wieksze dziecko, kilkumiesieczne tez są, aż sie nacieszyc nie umiem, bo to wielkie odciązenie
Super to część wyprawki masz już z głowy

Cytat:

Ja to bym Hanutę zjadła, ale nie ma mi kto przywieźć... Muszę chyba poczekać, aż ktoś będzie w delegacje do Niemiec jechał

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 12:37   #2870
dph
Rozeznanie

Cytat:
Uska no to moglam podjechac, w sobote sobie mowilam ze pojade w niedziele a w niedziele pojechalismy na wycieczzke
no to dobrze Twoj TZ walczyl ze drugie miejsce zdobyl
to w sumie sie tam dzialo
Agatek ja w ciazy z cora mialam maly brzuch i pozno wyskoczyl taki jak mam teraz mialam dopiero na poczatku 6 miesiaca takze spoko kazdy inaczej wazne ze dzidzia sie rusza
ja to niby cos tam czuje ale nie wiem czy to to mam jeszcze czas wiem, ale schizy to moje drugie imie
Uska chyba zrezygnuje z tego detektora w takim razie, bo z podobnymi opiniami spotkalam sie w necie, ze mozna sie dodatkowo nakrecic wiec to nie dla mnie
a ja kochane jutro do pracy po 3 tygodniach laby i oczywiscie jak ja do pracy to upaly i bede tam zdychac z goraca, ale od pazdziernika tez planuje zwolnienie takze to mnie nastawia optymistycznie
kamciurka to mnie pocieszyłaś z tym brzuchem bo mi też w ciąży z córką późno wyskoczył brzuch a teraz dopiero 4 miesiąc a tu już mam taki brzuch jak ostatnio w 6 miesiącu co najmniej

aha no i strasznie Wam zazdroszczę że już czujecie ruchy i kopniaki ja się już nie mogę doczekać

Edytowane przez dph
Czas edycji: 2011-08-22 o 12:38
dph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:39   #2871
elunia25
Raczkowanie

coś mi się stało i zjadło cytat, więc go wklejam Agatku:

nie martw się ja też prawie nie mam brzuszka nawet pytałam sie gina czy to normalne ale powiedział że jestem wysoka wiec wszystko podnosi sie do góry bo ma miejsce a nie wychodzi na wierzch powiedział nawet że dopiero mogę się brzuszka podziewać w 7 miesiącu a ja już bym chciała więc jeśli jesteś wysoka to możesz mieć tak jak ja

dzięki dziewczyny za odpowiedzi dalej mam stracha ale i ochote na maksa więc dziś szalejemy

Edytowane przez elunia25
Czas edycji: 2011-08-22 o 12:40
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:57   #2872
MissZuzia
Zadomowienie

plizz dziewczyny nie piszcie o słodkościach bo mnie skręca a obiecałam sobie umiar i wybór tylko tych zdrowszych jak np. owsiane ciastka z żurawinką choć dziś skusiłam się na jednego raczka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:59   #2873
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
plizz dziewczyny nie piszcie o słodkościach bo mnie skręca a obiecałam sobie umiar i wybór tylko tych zdrowszych jak np. owsiane ciastka z żurawinką choć dziś skusiłam się na jednego raczka
eee tam jakies przyjemnosci trzeba miec dzidziolom to nie zaszkodzi, jedynie naszej wadze

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 13:01   #2874
bambusiek
Zakorzenienie

Dostałam właśnie te pasy ciążowe fajne, ale oczywiście z moim ostatnim szczęściem do all mam inne 2 kolory niż zamawiałam. tzn. jeden to jeszcze, bo jest biały zamiast ecru, ale szary zamiast czerwonego no i jeden więcej przyszedł - nie wiem czy w ramach gratisu czy pomyłki
G. 9.1O.18
Stary 2011-08-22, 13:02   #2875
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

mąż poszedł do pracy a ja się topię... załonięte rolety, włąćzony wentylator a ja i tak zdycham... dobrze, ze do pracy nie chodzę bo tam maskra by była...siedzimy w 3 osoby w małym pokoju czyli 3 kompy plus drukarka i zadnej klimy...zdechnąc tam idzie. w tamtym roku jak były upały to mialysmy w pokoju ponad 35 stopni.teraz bym tego nie zniosła mimo ze normalnie uwielbiam skwar,.....

cos chciałam napisac i zaponmiałam ;/

a ja tez czekam na partię słodyczy z niemiec ;D rodzice pojechali do ciotki zawsze całt bagaznik przywożą w ogole tam są tańsze chocby taka milka jest tańsza niz u nas....ale ja czekam na duplo te "twixy" o których Agatek pisała, nimm 2 i nie wiem co tam przywloką jeszcze
Stary 2011-08-22, 13:03   #2876
Haniula
Zakorzenienie

bambusiek a do czego sluza te pasy? jak się je nosi? na ubranie? pod ubranie czy jak
Stary 2011-08-22, 13:06   #2877
kasiahexe
Zadomowienie

heloooo
długo mnie nie bylo i musiałm nadrabiac :/

według tego kalkulatora to mam sprora nadwage i jestem zalamana :/
od jutra przechodze na diete bo dzisiaj jeszcze wypad do restauracji z mezem z okazji rocznicy a od jutra juz parowra i zdrowe jedzonko :/

Moniczka dziekuje za wiadomosc od producenta

kasik widziałm ostanio ten wozek na ulicy polka miła i taki bardzo mały sie mi wydawał ale przez to bardzo zgrabny ale glupia nie poszlam sie dopytac jak sie sprawuje :/

Dziewczyny kluje was czasami w pochie?? bo mnie jakos tak dziwnie zaczeło przez ostanie kilka dni :/

Cytat:
Uska pytanie do Ciebie (swoja droga gdzie sie podziewasz ??? ) polecasz ten detektor tetna? chcialam kupic, bo ja mam schizy naprawde... ale boje sie czy to jest proste w obsludze, czy nie ma problemow z odnalezieniem tetna dzieciaczka i z odroznieniem go od tetna mojego np. zebym w jeszcze wieksze paranoje nie popadla
i pisz jak tam na targach? ja nie dotarlam, bylas?
kochna ja mam detekor i jestem mega zadowolona dla mnie to jest najlepsze urzadenie na swiecie
jeszcze nigdy nie zazyło mi sie nie znalezć tetna :/
gdyby nie detetktor to zeschizował bym na dobre :/

Cytat:
My też mamy dzisiaj druga rocznice :))))))) Wszystkiego dobrego
mam nadziej ze u Was 22 sierpnia 2009 był tez tak cudowny jak u nas

LIVKA jest juz z nami

Edytowane przez kasiahexe
Czas edycji: 2011-08-22 o 13:08
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 13:11   #2878
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
bambusiek a do czego sluza te pasy? jak się je nosi? na ubranie? pod ubranie czy jak
Cytuje z aukcji:
Pas pięknie podkreśla rosnący brzuszek, podtrzymuje go,
a jednocześnie maskuje ewentualne niedoskonałości,
np. zbyt krótki t-shirt sprzed ciąży,
lub gdy brzuszek nie mieści już się w spodnie.

Na zdjęciach jest noszony pod bluzką
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2011-08-22 o 13:13
Stary 2011-08-22, 13:11   #2879
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja to bym Hanutę zjadła, ale nie ma mi kto przywieźć... Muszę chyba poczekać, aż ktoś będzie w delegacje do Niemiec jechał
oooooooooo taaaaaaak Hanuta lepsza niż knoppers chyba ale nie ma w promocji to nie przywożą...
Cytat:
hehehe, no w 2 ciąży szybciej widać, to fakt ale ja już, teraz, natychmiast chcę widzieć, że mam zaokrąglony i jakoś doczekać się nie mogę
Cytat:
nie martw się ja też prawie nie mam brzuszka nawet pytałam sie gina czy to normalne ale powiedział że jestem wysoka wiec wszystko podnosi sie do góry bo ma miejsce a nie wychodzi na wierzch powiedział nawet że dopiero mogę się brzuszka podziewać w 7 miesiącu a ja już bym chciała więc jeśli jesteś wysoka to możesz mieć tak jak ja

dzięki dziewczyny za odpowiedzi dalej mam stracha ale i ochote na maksa więc dziś szalejemy
no ja mam 172 cm więc chyba możliwe Spytam się mojego gina, ciekawe co on na to powie ale to dopiero 1 września...
Cytat:
a ja tez czekam na partię słodyczy z niemiec ;D rodzice pojechali do ciotki zawsze całt bagaznik przywożą w ogole tam są tańsze chocby taka milka jest tańsza niz u nas....ale ja czekam na duplo te "twixy" o których Agatek pisała, nimm 2 i nie wiem co tam przywloką jeszcze
twixy są mega!!!!!!! i choć chce mi się słodkiego- to nie zjem byle czego czekolada jest shogotten, a ja nic, nie tykam, wolę twixa albo loda i tak mogę nie jeść słodkiego, dopóki nie otrzymam tego, co chcę nimm 2 bym sobie też pojadła, ciekawe jaka cena u nich muszę poprosić A. żeby mi przywiózł jedną paczkę

Stary 2011-08-22, 13:13   #2880
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Kasiahexe mnie się czasem zdarzy, ze mnie zakłuje
i wszytskiego najlepszego z okazji rocznicy dla Was tez

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Agatku jeszcze mleczne kanapki się czasem bardzo opłaca
a z czekolad to ja Lindt nadziewane ubóstwiam i Rittersport niebieską
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości