Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-22, 17:21   #2911
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

staraupa obgryzac paznokcie:eee: a potem krzywa płytka wrr w zyciu bym nie wpadła na taki pomysł takiemu maluszkowi łatwo obciąc pazurki jak spi

tygrysia te wiaderka podobno fajne sa, widzialam na youtubie filmiki jak dzieci sie w tym kapia i faktycznie wygladaja na zadowolone, ale ja chyba bym sie nie przemogła moze takie co samo w miare siedzi i trzyma głowke to jo, ale nie mialabym sumienia włozyc tam noworodka

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

dziewczyny z bydgoszczy, czy Wy wynajmujecie prywatną polozna? jakie sa 'u nas' ceny za ta przyjemnosc
Ja sama nie wiem, niby bym chciala, ale wsumie co ona mi pomoze przeciez za mnie nie urodzi a planuje rodzić w dwójce, i tam opieka jest podobno dobra
Sama nie wiem
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:21   #2912
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

własnie pomalowałam sobie pazurki u nog kurcze a jak ja to zrobię pod koniec ciąży?
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:32   #2913
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
własnie pomalowałam sobie pazurki u nog kurcze a jak ja to zrobię pod koniec ciąży?
zima bedzie to nie trzeba albo się jakis hardcore wymysli tudziez tz bedzie sie musial nauczyć
Stary 2011-08-22, 17:34   #2914
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
to racja i tu i tu mam blisko zapomniałam dodac ze jestem w ciazy uposledzona

a położną już mam
dostałam listę położnych od lekarza, które świadczą usługi okołoporodowe i wybrałam jedną i zarezerwowałam u niej termin, że gdy zacznę rodzić, telefon do niej i ona przyjeżdza i opiekuje się tylko nami cały czas. Zapisałam się do niej do szkoły rodzenia i od 4 października zacyznamy
Ja też jakoś w ciąży mniej ogarniam
Czy mogłabyś na priv lub e-mail przesłać mi taką listę? Też chcę mieć taką położną, ale nie wiedziałam skąd wziąć nazwiska Wybrałaś położną przypadkowo, czy rozmawiałaś z nimi? Ile kosztuje taka przyjemność?
Dokładnego terminu szkoły rodzenia jeszcze nie mam. Będę wiedziała pod koniec września kiedy zaczynam

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
tygrysia te wiaderka podobno fajne sa, widzialam na youtubie filmiki jak dzieci sie w tym kapia i faktycznie wygladaja na zadowolone, ale ja chyba bym sie nie przemogła moze takie co samo w miare siedzi i trzyma głowke to jo, ale nie mialabym sumienia włozyc tam noworodka
Ja nie wiem czy nie kupię. Zwykłą wanienkę dostaliśmy od znajomych po ich maluchu, więc może to kupię. Ja właśnie tez czytałam dobre opinie o tym wynalazku

Edytowane przez tygrysia
Czas edycji: 2011-08-22 o 17:36 Powód: dopisek
tygrysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:37   #2915
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość

Co sądzicie o tym: http://www.tublu.pl/Myju_myju/Wiader...Tummy_Tub.html

Czytałam, ze dziecko czuje się bardziej komfortowo (jak w brzuchu u mamy) niż w zwykłej wanience.
jak dla mnie to jest to kosmiczne jakieś to wiaderko i ja chyba bym nie umiała w takim czymś wykąpać dziecka czego to jeszcze nie wymyślą
Stary 2011-08-22, 17:43   #2916
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
zima bedzie to nie trzeba albo się jakis hardcore wymysli tudziez tz bedzie sie musial nauczyć
JUZ WIDZĘ mojego meża robiącego mi pedicure hahaha
Stary 2011-08-22, 17:51   #2917
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
pociesze cie, ze sama przez wielki brzuch nie bedziesz efektow widziała

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 17:52   #2918
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

hej, jestem

z małym wszystko w porządku wiercił się bardzo tak ze zmierzyć było ciężko nadal jest chłopak (i lekarz powiedział że o pomyłce nie może być mowy ) .

Co do swędzenia, jutro muszę zrobić badania, jak by były wyniki podwyższone to od razu zadzwonić i skieruje mnie do szpitala a jak w normie to obserwować i jakby się nasiliły to robić jeszcze raz a jak będzie ok to powiedział że 'znajdziemy inny sposób na dojście od czego to jest'. Powiedział że albo od wątroby, albo trzustki, albo taki urok chyba wolałabym już ten urok.

I lekarz się śmiał że teraz prawdziwy boom jest, bo na ostatnim dyżurze odebrał... 10 porodów

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
I też mam mega ochotę na jabłka i różne owoce, nie ma dnia żebym nie zjadła kilka szt. Wolę taki cukier z owoców niż ten sztuczny ze słodyczy
ja jem twarde nektarynki i twarde gruszki prawie codziennie

Cytat:
nie chce mi się robić obiadu siedze z potwornym bólem głowy ale tz niedługo wraca ;/ pogońcie mnie jakos
a masz

Cytat:

dziewczyny z bydgoszczy, czy Wy wynajmujecie prywatną polozna? jakie sa 'u nas' ceny za ta przyjemnosc
Ja sama nie wiem, niby bym chciala, ale wsumie co ona mi pomoze przeciez za mnie nie urodzi a planuje rodzić w dwójce, i tam opieka jest podobno dobra
Sama nie wiem
ja nie zastanawiałam się nad tym, ale raczej nie będę wynajmować. Nawet nie wiem jakie są ceny i jak to wygląda. Szczerze nawet się nie zastanawiałam nad szpitalem, chociaż wśród znajomych dobre opinie ma MSWiA i najbardziej skłaniam się tak. No i mój lekarz tam pracuje, chociaż to akurat znaczenia nie ma ;-)

Cytat:
heh, pazurki jak pazurki (mi ostatnio ciężko było malować, tż się śmiał że koślawo to robię). A co będzie z goleniem.... :brzyda l:
Stary 2011-08-22, 17:52   #2919
anankee
Rozeznanie

obgryzać dziecku paznokcie? niemowlakowi się dobrze obcina paznokietki jak śpi. Moja Emi już od dawna pozwala sobie obciąć paznokcie jak nie śpi, tylko że za wszelką cenę próbuje mi wyrwać nożyczki więc muszę się trochę nagimnastykować
co do tego wiaderka to nie wyobrażam sobie włożyć tam wiotkiego niemowlaka, któremu główka leci na wszystkie strony.... i jeszcze wepchać tam swoją rękę żeby go umyć pupki raczej dobrze się nie domyje. Dla mnie to wynalazek.

dziękuję wszystkim dziewczynom za życzenia!!!
kasiahexe i tobie też najlepszego z okazji rocznicy!!!!

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:53   #2920
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
pociesze cie, ze sama przez wielki brzuch nie bedziesz efektow widziała
w sumie masz rację
Stary 2011-08-22, 17:55   #2921
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
Co do nożyczek do obcinania paznokietków to moja koleżanka ostatnio rodziła i mama z którą leżała obgryzła swojemu dziecku paznokcie i twierdziła że to najlepszy sposób
Ja słyszałam o tej metodzie, że niby bezpieczniejsze dla dziecka niż nożyczki, ale sama nigdy nie obgryzałam paznokci i nie mam zamiaru

Cytat:

Czytałam, ze dziecko czuje się bardziej komfortowo (jak w brzuchu u mamy) niż w zwykłej wanience.
Ja na pewno kupię zwykłą wanienkę i będę w niej myła dziecko póki nie wyrośnie chyba, bo mamy tylko brodzik z prysznicem. A z tego wiaderka, to dziecko chyba szybko wyrośnie.

Cytat:
Też się zastanawiam Chyba Męża nauczę

A mi dzisiaj przyszły spodnie z wymiany z allegro i gratis w postaci bluzy dla Dzidka Fajna jest i miło, że sprzedająca pomyślała o takiej rekompensacie

W ogóle to chyba teraz zacznę szybciej przybierać na wadze, bo zjadłam dzisiaj śniadanie, owoce, bułkę z pieczarkami, placki z sosem pieczarkowym, danie chińskie (z bratem na pół ), loda i na koniec rosół Jestem mega najedzona

Inutil super, że z dzieckiem wszystko ok Teraz trzymam za dobre wyniki

Edytowane przez kropeczka1984
Czas edycji: 2011-08-22 o 17:58
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 18:02   #2922
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek a chinczycy robią rzeczy dobre i złe nie tylko kicz, bo jest duzo produktow produkowanych w chinach ale z bardzo dobrych tworzyw licze ze te butelki beda wlasnie z tych lepszych bo je zamowilam
Ale mialam doczynienia- znajoma ma i bardzo chwali, avent tez ma i wlasnie coś leci, jak mała mocniej zassa, sama ostatnio jak jej herbate dawałam to leciało
narazie zostawie tak na wszelki wypadek te TT co mam, bo planuje karmic piersia, gdyby co to się dokupi
hihi, no to chyba zależy wszystko od dziecka. Jak będzie jadło, czy łapczywie, czy spokojnie... w razie co opinię napiszesz jak jeszcze będziemy się tu udzielać... ja już sama nie wiem co wybrać, mam mętlik w głowie... ehh...
Cytat:
a co teraz nie jest z chin?
ja kupię pewnie tt i medelę jak tak myślę i laktator elektryczny medeli albo aventu bo dużo dobrego o nich słyszałam
laktator elektryczny też chciałabym z medeli, bo czytałam dobre opinie
Cytat:

oj nie nie, wygląda mi to jak jakiś inkubator... straszne to jest moim zdaniem
Poza tym wydaje się trudne do umycia dziecka, ręką trzeba będzie nieźle się nagimnastykować... jestem zdecydowanie na NIE

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 18:04   #2923
Haniula
Zakorzenienie

inutil super ze z maluchem wszystko wporzadku oby to tylko urok był ale gdyby co, to nie ma się co załamywac, juz sa takie techniki i wiedza lekarzy ze wszystko bedzie dobrze

W MSWiA rodziła moja znajoma, i raczej odradza, jak opowiadała swój porod to armagedon ale fakt ze kazdy szpital ma + i - i jedni polecają inni nie, jednak ja osobiscie tego w ogole ne brałam pod uwage
Stary 2011-08-22, 18:06   #2924
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
pedicure jak pedicure, ale co z bikini???????

Stary 2011-08-22, 18:12   #2925
Haniula
Zakorzenienie

Agatek pewnie ze bedziemy się udzielać ja przynajmniej licze na rady i wspieranie w trudnych momentach
a odnosnie opini, oczywiscie ze zdam , ale ja rodze pozniej niz Ty to mysle, ze sama juz bedziesz wiedziała co dla Twojego dziecka bedzie pasowac najlepiej

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
brzytwa i jechane mysle ze nasi Tz tam bym się dopiero popisali inwencją

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Wiecie co, moj tz stwierdził, ze mam okres w ciązy
Wczoraj mowilam ze mnie cmi brzuch lekko jak na okres, a on dzisiaj przemyslał i idzie za mną do lazienki i z powazna mina mowi"wiesz czemu cie tak brzuch bolał? Bo ty masz okres w ciązy"
i dalej konczy, ze zawsze przed okresem mialam humory, i teraz od paru dni tez bylam marudna, a teraz jak reka odjał, tak jak w momencie kiedy dostawałam okres

Co za teoria
Stary 2011-08-22, 18:15   #2926
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek pewnie ze bedziemy się udzielać ja przynajmniej licze na rady i wspieranie w trudnych momentach
a odnosnie opini, oczywiscie ze zdam , ale ja rodze pozniej niz Ty to mysle, ze sama juz bedziesz wiedziała co dla Twojego dziecka bedzie pasowac najlepiej

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

brzytwa i jechane mysle ze nasi Tz tam bym się dopiero popisali inwencją
taa, chyba "interwencją" już to widzę! ale chyba u mnie to będzie nieuniknione... ciekawe co na to tż, czy podoła i w ogóle czy zechce

Co do karmienia butelką- chciałabym jak najdłużej piersią, no ale nie wiadomo jak to będzie z pokarmem, laktacją...

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
"wiesz czemu cie tak brzuch bolał? Bo ty masz okres w ciązy"
hahahahahahaha

Stary 2011-08-22, 18:19   #2927
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
inutil super ze z maluchem wszystko wporzadku oby to tylko urok był ale gdyby co, to nie ma się co załamywac, juz sa takie techniki i wiedza lekarzy ze wszystko bedzie dobrze

W MSWiA rodziła moja znajoma, i raczej odradza, jak opowiadała swój porod to armagedon ale fakt ze kazdy szpital ma + i - i jedni polecają inni nie, jednak ja osobiscie tego w ogole ne brałam pod uwage
no ja właśnie słyszałam dobre opinie, ale z tym to jest śmiesznie, bo o każdym szpitalu słyszałam opinie skrajnie różne (o miejskim i bizielu) i bądź tu mądry i wybierz świadomie.

lekarz mnie uspokoił i jakoś się nie martwię. Zobaczymy jak wyniki. Powiedział że w razie co do szpitala i ustalą mi tam leczenie, jeśli to by była cholestaza, to tak szybko wykryta, że nie ma co się bać, tylko trzeba sprawdzać i siebie obserwować

chyba jutro pojadę na te badania do biziela bo tam dają wyniki tego samego dnia, nie wiem gdzie jeszcze tak jest
Stary 2011-08-22, 18:28   #2928
Haniula
Zakorzenienie

Agatek podobno przy pomocy lusterka da rade samemu sie tam ogarnąc ja mam nadzieje, bo nie zebym sie meza wstydziła, ale jakos taką pielegnacje wole robic sama ale jak nie da rady, to juz mnie uprzedził, ze on chetny hehe

inutil, ja robie badania prywatnie u mnie w miasteczku w laboratorium, i na zwykla morfologie czekam dzien, jak jakies wieksze to w ogole pare dni Nie wiem jak jest w bydgoskich szpitalach
A co do wyboru szpitala na poród, to wszystko zalezy czego kobieta oczekuje, bo niektore mysla ze porod to pojdzie latwo lekko i przyjemnie, a jak boli itd to potem sa takie opinie- ze szpital jest zły.Ja tam sie nie nastawiam narazie, zdaje sobie sprawe ze musze zaufac tym poloznym i lekarzom, robic co beda kazali i urodzic

A wlasnie? wy po kazdej wizycie u gin robicie jakies badania? bo ja np teraz nie mam nic . tzn sama dla siebie zrobie mocz bo mialam bakterie i jestem ciekawa czy sie zmienilo
I w ogole witamin tez nie mam brac zadnych- narazie te z owocow i warzyw i kwas foliowy niby dobrze bo po co sie faszerowac, ale moja morfologia zawsze byla na niskim poziomie
Stary 2011-08-22, 18:34   #2929
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek podobno przy pomocy lusterka da rade samemu sie tam ogarnąc ja mam nadzieje, bo nie zebym sie meza wstydziła, ale jakos taką pielegnacje wole robic sama ale jak nie da rady, to juz mnie uprzedził, ze on chetny hehe
no ja szczerze bym się troszkę męża obawiała, wstydziła, bałabym, że się zrazi czy co
no ale nie wiadomo jak to będzie Lusterko owszem da radę, no ale nie wiem jak, skoro od dołu nic nie ujrzysz, bo brzuch, noge podniesiesz to brzuch... nie wiem jak poza tym ja mam prysznic więc ciężko mi będzie samej chyba
Cytat:
A wlasnie? wy po kazdej wizycie u gin robicie jakies badania? bo ja np teraz nie mam nic . tzn sama dla siebie zrobie mocz bo mialam bakterie i jestem ciekawa czy sie zmienilo
I w ogole witamin tez nie mam brac zadnych- narazie te z owocow i warzyw i kwas foliowy niby dobrze bo po co sie faszerowac, ale moja morfologia zawsze byla na niskim poziomie
Ja nie po każdej. Ostatnio mi kazał, byłam na wizycie, widział wyniki i teraz mówił, że żadnych badań może za te 2 tygodnie coś zleci? Zobaczymy Mówił, że w 25 czy 35 tyg będzie masa badań

Stary 2011-08-22, 18:41   #2930
magda1804
Rozeznanie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
hej nie chce straszyć ale moj ginekolog powiedział że w ciązy nie mozna jeździć na rowerze że to niby może wywoływać skurcze i kazał mi rower na 9 miesięcy do garazu odstawić
Elunia25 w sumie ja tez słyszałam, ze rowerem jeździć nie można. Powod- można spaść z roweru!!! jakoś normalnie nie zdażyło mi sie to Moja mama mowila, ze do ostatnich dni jeździla rowerem a ja taaaak to uwielbiam no oczywiście nie ma co przesadzac

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 18:50   #2931
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Czy mogłabyś na priv lub e-mail przesłać mi taką listę? Też chcę mieć taką położną, ale nie wiedziałam skąd wziąć nazwiska Wybrałaś położną przypadkowo, czy rozmawiałaś z nimi? Ile kosztuje taka przyjemność?
Dokładnego terminu szkoły rodzenia jeszcze nie mam. Będę wiedziała pod koniec września kiedy zaczynam

Ja nie wiem czy nie kupię. Zwykłą wanienkę dostaliśmy od znajomych po ich maluchu, więc może to kupię. Ja właśnie tez czytałam dobre opinie o tym wynalazku
tygrysia ale to jest lista położnych pracujących tylko na żelaznej a mówisz, że tam nie chcesz rodzić
lista jest tutaj:
http://www.szpitalzelazna.pl/poradni...-okoloporodowe

Cytat:
oj ja też
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
hej, jestem

z małym wszystko w porządku wiercił się bardzo tak ze zmierzyć było ciężko nadal jest chłopak (i lekarz powiedział że o pomyłce nie może być mowy ) .

Co do swędzenia, jutro muszę zrobić badania, jak by były wyniki podwyższone to od razu zadzwonić i skieruje mnie do szpitala a jak w normie to obserwować i jakby się nasiliły to robić jeszcze raz a jak będzie ok to powiedział że 'znajdziemy inny sposób na dojście od czego to jest'. Powiedział że albo od wątroby, albo trzustki, albo taki urok chyba wolałabym już ten urok.

I lekarz się śmiał że teraz prawdziwy boom jest, bo na ostatnim dyżurze odebrał... 10 porodów

ja jem twarde nektarynki i twarde gruszki prawie codziennie

a masz

ja nie zastanawiałam się nad tym, ale raczej nie będę wynajmować. Nawet nie wiem jakie są ceny i jak to wygląda. Szczerze nawet się nie zastanawiałam nad szpitalem, chociaż wśród znajomych dobre opinie ma MSWiA i najbardziej skłaniam się tak. No i mój lekarz tam pracuje, chociaż to akurat znaczenia nie ma ;-)

heh, pazurki jak pazurki (mi ostatnio ciężko było malować, tż się śmiał że koślawo to robię). A co będzie z goleniem.... :brzyda l:
to dobrze, ze wszystko w porządku

obiad zrobiony i zjedzony placki ziemniaczane z gulaszem

Cytat:
no ja szczerze bym się troszkę męża obawiała, wstydziła, bałabym, że się zrazi czy co
no ale nie wiadomo jak to będzie Lusterko owszem da radę, no ale nie wiem jak, skoro od dołu nic nie ujrzysz, bo brzuch, noge podniesiesz to brzuch... nie wiem jak poza tym ja mam prysznic więc ciężko mi będzie samej chyba

Ja nie po każdej. Ostatnio mi kazał, byłam na wizycie, widział wyniki i teraz mówił, że żadnych badań może za te 2 tygodnie coś zleci? Zobaczymy Mówił, że w 25 czy 35 tyg będzie masa badań
no właśnie widzę te 'fryzury' nasze potem
ja bym się bała, że mnie zatnie gdzieś a w takim miejscu to bym go chyba
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 18:51   #2932
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Inutil fajnie,z e z bobaskiem ok rób szybko te badania

co do golenia to ja uprzedziłam meża, że bedzie to robił i się zgodził hehe nie wstydzę się bo w końcu to mój mąż

a jesli chodzi o badania to ja po kazdej wizycie mam morfologię plus mocz....ostatnio mialam do tego jeszcze odczyn coombsa a teraz mam glukoze ;/ bleeeeeeee
Stary 2011-08-22, 18:51   #2933
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
mąż albo kosmetyczka - ja pomyślałam, że z tej okazji, że nie sięgnę ani się nie zegnę ooo tak będę robić do męża o kaskę na takie usługi bo inaczej zaszantażuję go: 'sam będziesz musiał malować' już widzę jego przerażenie

Cytat:

na stronach niektórych szpitali są takie listy, warto sprawdzić, wyszukać opinie o tych kobietach na forach, w artykułach itp.

Cytat:
właśnie czy na bikini można w ciązy do kosmetyczki? ale tam robią pewnie tylko woskiem, nigdy nie byłam więc nie wiem, więc zostaje mąż

Cytat:
no wtedy to czeka nas też ta glukoza i picie świństwa jeden mój lekarz badania krwi i moczu zleca na trymestr a drugi co wizyta, więc nie wiem

Cytat:
tygrysia o pl. Starynkiewicza jakoś nie czytałam muszę poczytać bo warto mieć jakiś szpital drugi na wszelki wypadek. Czytałam o żelaznej, madalińskiego, inflanckiej, karowej, bródnowskim, praskim i imidz
Ja jak byłam w 7 tygodniu ciąży w luxmedzie to mi facet nie chciał usg zrobić bo powiedział, że za wcześnie i w ogóle mnie z ciążą jakoś zignorował. Kazał przyjść za 2-3 tygodnie jakby mnie zbadali może wtedy by wykryli że z drugim dzidziusiem jest coś nie tak
podobnie miałam ze złamanym palcem u ręki. Na rehailitację kazali czekać 3 miesiące a po zdjęciu szyny okazało się, że za długo kazali nosić i mam zrosty wapniowe dobrze, że sama wiedziałam jak mu przywrócić sprawność i nie chodziłam już do nich.
O tych lekarzach co piszesz nic nie wiem niestety, trochę for przeczytałam i jakoś w miarę szybko zdecydowałam się na klinikę gdzie chodzę. Tam też jest ok usg też mam robione przez 20 min i dr dokładnie wszystko opisuje, nawet pyta męża czy widzi wszystko no i dostajemy płyty z dzidziusiem i z bijącym serduszkiem

tygrysia ja wg kalulatora jestem teraz na max granicy a wg nich pownnam przytyć do ponad 90

i wstyd przyznać ale nie robiłam psu żadnych badań. Pytałam się lekarza ale powiedział że nie ma potrzeby. Na odrobaczanie muszę go zabrać, tyle, że na razie nie mam samochodu

heh a ja to czytałam przy Twojej szarlotce właśnie. TŻ sobie diete wymyślił i tak została cała dla mnie
po ciąży maluszki wszystko z nas wyssa :P

wszystkiego dobrego

możesz pokazać link do aukcji???
o jezu ale podejście do klienta w tym lux medzie mają....

Cytat:
Dziewczynki, przed chwilą doczytałam, że...

- Buteki TT są "Made is China" więc ich napewno nie kupię
- Butelki Aventu niektóre przeciekają
- Butelki Capolu dobre opinie
kochana w Chinach, Indiach czy Korei robią też leki, oo albo testy ciążowe bo tam tanio można wyprodukować, ale to nie znaczy, że wszystko jest stamtąd słabej jakości

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 19:01   #2934
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie widzę te 'fryzury' nasze potem
ja bym się bała, że mnie zatnie gdzieś a w takim miejscu to bym go chyba

Fryzurka pierwsza klasa pewnie
Nie no chyba by nie zaciął... poza tym- ja przy goleniu zawsze gdzieś się zatnę
Cytat:
a jesli chodzi o badania to ja po kazdej wizycie mam morfologię plus mocz....ostatnio mialam do tego jeszcze odczyn coombsa a teraz mam glukoze ;/ bleeeeeeee
łeee... a co to jest w ogóle? to trzeba pić czy jak?
Cytat:
no wtedy to czeka nas też ta glukoza i picie świństwa jeden mój lekarz badania krwi i moczu zleca na trymestr a drugi co wizyta, więc nie wiem
a chodzisz do prywatnego czy na nfz? u mnie jak jest dobry wynik to nie robi, ale jak by był zły to pewnie musiałabym powtórzyć po miesiącu- tak to rozumiem na logikę chyba

Cytat:
kochana w Chinach, Indiach czy Korei robią też leki, oo albo testy ciążowe bo tam tanio można wyprodukować, ale to nie znaczy, że wszystko jest stamtąd słabej jakości
No i pewnie masz rację no ale ja się troszkę boję.. bo wiesz, mam taki sklepik chiński i jak wchodzę, patrzę jak to jest zrobione jak najtańszym kosztem to mnie to troszkę przeraża i odpycha no, ale pożyjemy, zobaczymy

Stary 2011-08-22, 19:02   #2935
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
teraz prawie wszystko jest made in china

Agatek krzywa cukrowa, to badanie , na ktorym trzeba wypic iles tam ml glukozy na czczo. Nigdy nie piłam, ale podobno mega słodkie, az do obrzydzenia. potem po 1h czy 2 badaja znowu krew
Czasem mozna wkropic troche cytryny

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-08-22 o 19:05
Stary 2011-08-22, 19:03   #2936
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Agatku najpierw Ci badają glukozę we krwi(podejrzewam, ze glukometrem) a potem dają do wypicia kubeczek wody z glukozą i po godzinie znów mierzą...
Stary 2011-08-22, 19:13   #2937
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczynki za info

Tż mówi że kupił te caramello (twixy) 4 paczki pakowane po 7 sztuk

Stary 2011-08-22, 19:15   #2938
anankee
Rozeznanie

u mnie pobierają krew normalnie z żyły, potem dają pić glukozę, a potem po godzinie lub dwóch (zależy czy pijecie glukozę 50 czy 75) znów pobierają z żyły

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 19:17   #2939
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Tż mówi że kupił te caramello (twixy) 4 paczki pakowane po 7 sztuk
Agatku przez ciebie idę do kuchni szukać czekolady....

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 19:21   #2940
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
u mnie pobierają krew normalnie z żyły, potem dają pić glukozę, a potem po godzinie lub dwóch (zależy czy pijecie glukozę 50 czy 75) znów pobierają z żyły
moze i z żyły pobierają.... mnie się wydawało, ze glukometrem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości