|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
I znowu cały tydzeiń przed nami. Cały wczorajszy dzień spędzilismy poza domem, jak wyszlismy o 9 tak wrócilismy na 19,30 Alan pod wieczór juz marudzil ze zmęczenia. Kamilko daj linka do Bastka Kiedy wraca Miramej??? P4W I jeszcze Tomka hartujesz w tym morskim lodzie ![]() Svi pocieszyć Cię??? Alan też nas tłukł, kiedyś baaaardzo często, teraz czasami i nadal z tymi nawykami walcze. Mogli by sie podzielićtą wodą i kamieniami- razem by sobie powrzucali Miłego Achh zapomniałam jeszcze o KAro Ta Twoja Zu to strasznie ugodowa jest
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2011-08-22 o 12:52 |
|
|
|
#362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dlatego wydaje mi się długo, chociaż to mylne skojarzenie może być![]() Włączyłam sobie snajpera żeby wygrać aukcję (jak wygram to Wam pokażę co to...bo teraz nie chce ujawniać co by nikt podczytujący mnie nie wyprzedził )...ci ekawe czy da radę..jak nie to się zdenerwuję ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() No coś TY...przecie nocnika nienawidzi i cudowna jest...nie zaprzeczę
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-08-22 o 13:02 |
|||
|
|
|
#363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nocnik to tak ogólnie było
|
|
#364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo przecież jest taaaaki wybór, że można wybrać i coś w swoim klimacie i praktycznego, ale ok , nie czepiam się, Wasz wybór![]() Fajny dzień Cytat:
Karo ma rację-widzę w sensie, że moim zdaniem lepiej by wyglądała roleta, wiem, że to co masz, to makarony Cytat:
Powiem tylko, że Zosia waży 14,8 kg i mierzy 90 cm![]() Właśnie Unholy-ja kiedyś też spotkałam byłego, z którym miałam się już już prawie związać obrączką i zrobiłam tak jak Ty-prawie uciekłam Ale On mnie nie widział![]() *** Dzień dobry Mam kreski Ale bolało jak diabli Zaciskałam zęby aż miło![]() Na razie jestem spuchnięta, ale i tak mi się podoba. Ewentualna korekta już po powrocie z wycieczki. Zosia śpi (apropos: podjęliśmy decyzję, że nowe łóżeczko będzie w momencie, kiedy Zosia sama zrezygnuje z popołudniowej drzemki ), a ja wybrałam właśnie ciacho, które sama upiekę na jutro: sernik z białą czekoladą i malinami:sernik_z_malinami_20_400x400.jpg
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Kat, Cass, Kamilka jak szybko brzuszki Wam się powiększyły?? Pytam, bo ja w czwartek skończę dopiero 5 tydzień a od wczoraj muszę mieć odpięty guzik w spodniach które jeszcze niedawno może tydzień temu nosiłam na pasku
![]() I nie wiem czy mnie po prostu od tak wydęło czy to możliwe, żeby brzuch tak szybko rosnał? |
|
|
|
#366 |
|
Zadomowienie
|
ada, mnie praktycznie od razu wywalilo... wiem ze przy B szybko brzuszek miałam, ale teraz płaski brzuch miałam jak wstawałam rano z łóżka, a jak tylko odrobinę zjadłam to bylo magicze siup i brzuch sie wielki pojawiał
Więc ja się nie ukryłam zbyt długo... 4-5 tydz już mama i teściowa się pokapowały, a jakoś koło 7 znajomi pytali czy ja coś zaplanowałam... bo coś przybrałam Podobno przy 2 ciązy szybciej brzuszek się pojawia... A jak się czujesz? |
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() Jeszcze nie mdli mnie znacząco jakoś... Jedyne co no to cycki bolą, moje jelita nie tolerują płynnego nabiału typu jogurty czy serek wiejski, po nich po 3 godzinach mam biegunkę ![]() tak jak było przy Przemku tak jest i teraz, że w ciągu dnia jestem strasznie senna i gdybym mogła to spałabym cały dzień za to w nocy spać nie mogę i budzę się co godzinę ... brzuch na szczęście prawie w ogóle nie boli ani nie ciągnie, chyba moja macica już wie o co chodzi ![]() generalnie gdyby nie ta senność to w ogóle nie pomyślałabym że w ciąży jestem ![]() no i ten brzuch... wieczorem to mam taki jaki miałam w ok 14 tc ![]() przystopowałby trochę do wypłaty żeby kupić spodnie nowe, ciążowe już
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-08-22 o 16:12 |
|
|
|
|
#368 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
rozgadalas sie ![]() Ada, ja tez mialam bardzo szybko brzuch i wszyscy zorientowali sie, ze jestem w ciazy ![]() Jakis bezruch panuje na naszym watku
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
uciekło mi co chciałam napisać
Ada a ja uważam że duphaston ma wpływ.Nie bez kozery brałam go do któregoś tak tygodnia 2x dziennie chyba że w kontekście że nie zaszkodzi a pomoże.W temacie brzucha to dość długo,na pewno dłużej niż z L chodziłam w swoich rzeczach.Powyżej 4mc zaczęłam ciążówki jakoś nosić. Marioko ja też nie mam zadania ani wiedzy.Musiałabym zgłębić temat.U nas to b.rzadkie zjawisko \no i reszty nie pamiętam ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Aaaaa Angy naszę dziewczyny idą łeb w łeb o 100g nie chodzi.A mówisz że Zośka niejadek a dorównuje mojemu łasuszkowi
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie
Martwię się o nas![]() Cytat:
![]() Nieeee, no ostatnio niejadkiem bym jej nie nazwała Zmieniło się na pewnoSernik z malinami w piekarniku A jak pachnie!
|
|
#372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wszystko co się rozkłada wykorzystuje to na czym się siedzi albo ma tzw. stelaż belgijski - cienki materac (więc do okazjonalnego spania) cała reszta, która ma porządniejsze materace jest dużo większa w szerokości albo długości poka kreski ![]() robiłaś u kogoś polecanego? ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() byliśmy po dłuższym biegu wzdłuż morza i przyjemna była woda - bez biego nie weszłabym
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-08-22 o 21:27 |
|||
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie
![]() No więc... z racji że to 4 tydzień i 4 dzień ciąży to nie było widać nic poza powiększonym endometrium (tak to się pisze? ) i prawy jajnik też duzy (jak jajnik utrzymujący ciażę), macica rozpulchniona, szyjka zasiniona i też rozpulchniona... Mam przyjść znowu 31.08 to wtedy będzie widać na usg czy ciąża się rozwija, ale ostatecznie lekarz nie powiedział "jest pani w ciąży" bo zwyczajnie za wcześnie ale wszystko jest na dobrej drodze Powiedział za to "raczej bedzie z tego dobra ciąża" ![]() Mam łykać duphaston 3 x na dobę po pół tabletki, tak profilaktycznie bo lekarz jednak boi się odstawić ten progesteron tak wcześnie. nooo to wszystko idę spać bo padamdo jutra
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to, żeby była "dobra ciąża"
|
|
|
#375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki ja Cie co raz wiecej ciezarówek ![]() Olafek po 1 dniu śmiga jakby sie urodził z rowerkiem biegowym ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- a starsza pani pytala czy to sprzet do nauki chodzenia
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robiłam u laski, która ma doświadczenie. Tyle się dowiedziałam zapisując się. Postawiłam na intuicję U nas to dość mało popularne, więc nikt nic nie wiedział. Ale chyba dobrze trafiłamPokażę, jak odpuchnę, choć wstawiam takie zdjęcia, że pewnie niewiele dojrzycie ![]() Ada ja się tam nie znam , ale trzymam kciuki
|
|
#377 | ||
|
Zadomowienie
|
nie kuś, ja się staram wytrzy,mać od 18 nic nie jedząc... właściwie to jadłam ok 14 i zapomniałam przed 18 kolacji... a chcę jutro iść na glukozę... jak wytrwam noc to rano lecę...
Skuszę się napewno jak wrócę ![]() Cytat:
Cytat:
Za nami się tez wszyscy oglądają i śmieją się że rower może być drewniany... A za chwilę " a to on nie ma pedałów?" Ide wlać w siebie wody trochę coby mi cos do brzucha wpadło...
|
||
|
|
|
#378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my po bilansie, byłam dziś choc nie miałam w planie bo Zuzi po ugryzieniach komara (sprzed ponad tyg) pojawiły się rumienie przy dwóch ugryzieniach i chciałam żeby je lekarz zobaczył juz jestem uspokojona że to nic takiego, mam smarowac dalej fenistilem a co do bilansu: Zuza wazy 13 kg w ciuszkach i butach (w domu miala coś ponad 12) , mierzy zaledwie 85 cm (coś mi więcej wychodzi) ogólnie zdrowa, zero uwag no może co do butów bo dziś miała takie zwykłe założone i apropo własnie tego stawiania krzywo jednej stópki lekarz zwrócił mi uwage że jednak nie ma co żałowac na butach i zalecił kupienie usztywnionych za kostke kupiłam ANI BUTY - cos w tym stylu tylko bezowe, Zuzi się podobają ide się kapac, bo zaraz mąż przyjedzie więc czeka mnie praca papierkowa ![]() Dobranoc
|
|
#379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe a w sumie od wczoraj wieczora mamy rowerek a dziś zrobilismy sensacje na osiedlu hehehe a tesciowej wyslalam film z tel. a ona dzwoni i mowi Magda dzieci beda sie smialy z Olafka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tez sie podobaja rolety i chcialam ale zaden material mi sie nie podobal wiec kupilam makarony ale jak znajde material ktory wpadnie mi w oko to napewno bede miec roletke na zmiane![]() Maju pisalas ze brakuje koloru- ja tak nie uwazam no i sa tez zielone dodatki w postaci desek i swiezej bazyli w doniczce zamiast kwiatka
|
|
#382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam ochotę na takie kreski, choć boję się, ze jak ja się i tak maluję to nie będzie nic widać ![]() to wstaw takie, zebyśmy dojrzały ![]() Cytat:
![]() dla mnie trochę zbyt dużo fioletu, ale chyba tak miało być przecież
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mozna myc woda bo tworzy sie taka blyszczaca powloka , my malowalismy 3 raz zeby dokladnie pokryc ale to bardzo wydajne jest na laczeniu sciany jest listwa srebrna zrobie moze fotke z bliska a moze tez takim werniksem pomalujcie-sa rozne i bejce tez(bezbarwne) Werka ma jedno oczko w kaciku zaczerwienione, caly dzien przemywam swietlikiem ale to chyba jeczmien sie robi wiec jutro do lekarza bo tu potrzebna jest masc z antybiotykiem
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Przywitałam się ładnie, to teraz ładnie się pożegnam
, dobranoc
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz tak przypuszczał, że jeszcze pęcherzyka nie bedzie widać... Na razie widać domek... lokator jeszcze zbyt malutki jest...Cytat:
![]() Super, że Olafek tak fajnie się z rowerkiem zaprzyjaźnił ![]() A starsza Pani dzieki dziewczyny ![]() Trzymajcie kciuki no nic... 31.08 zobaczymy co się tam dzieje... czy maleństwo rośnie
|
||
|
|
|
#388 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
poka poka ![]() a ciacho wygląda tak: dobre?![]() za dobrą ciążę ![]() Cytat:
![]() najważniejsze że wszystko w porządku A jeszcze opłaca się nowe sandały? Ciekawe ile względnej pogody jeszcze Nas czeka ![]() Ile kosztowały butki? Wyglądają profesjonalnie ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry
|
|
#389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oooo!
Cześć ![]() Cytat:
Są tam super materiały, a na stylusie szyją z własnych tkanin ![]() Cytat:
Pomalowałam tyko rzęsy, bo powieki są obolałe. Ale już jest lepiej, zresztą w pracy kumpela powiedziała, że ona nie widzi opuchlizny, to chyba przede wszystkim takie uczucie. Zrób sobie, nie będziesz żałować Ja jestem mega zadowolona Nawet jak się malujesz na co dzień-ja przecież też. Ale taka kreska na linii rzęs dodaje głębi spojrzeniu tak czy siak, moim zdaniem wygląda się dużo lepiej. Ja kiedyś próbowałam malować kreskę między rzęsami kredką, ale nijak mi nie wychodziła. No trudno po prostu. To powiedz jak cfaniaro , bo ja chyba z inteligentnych inaczej , mondra Karo mnie instruowała, ale nic z tego nie wyszło*** Hej ![]() Nie chcę zapeszać, ale podobno jakiś mega słoneczny tydzień się zapowiada ![]() Na weekend wstępnie zaplanowaliśmy Zoo ![]() No to miłego dzionka ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- No, niczego sobie ![]() Napisałam wyżej ![]() A jeszcze nie wiem, dzisiaj będzie degustacja ![]() Właśnie Maju-nie za późno na sandałki? Zuzinka z drobinek raczej , dobrze, że wszystko ok.A u nas to bilansu nie robi nawet lekarka, tylko pielęgniara, skupiona coby wszystkie rubryki wypełnić i nic więcej
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć cześć
![]() Zosiu, dużo zdrówka i radości dla Ciebie . Oraz pociechy z Rodziców
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

I jeszcze Tomka hartujesz w tym morskim lodzie 

Pogoda dopisała... Słońce mnie spiekło. Młody pojeździł na rowerze. Pospacerowaliśmy trochę.
dlatego wydaje mi się długo, chociaż to mylne skojarzenie może być

i cudowna jest...nie zaprzeczę
NIE LUBIĘ TROLLI
Powiem tylko, że Zosia waży 14,8 kg i mierzy 90 cm

chyba że w kontekście że nie zaszkodzi a pomoże.