Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-22, 12:50   #361
agga19851985
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D

I znowu cały tydzeiń przed nami.
Cały wczorajszy dzień spędzilismy poza domem, jak wyszlismy o 9 tak wrócilismy na 19,30 Najpierw zoo, potem jeszcze do brata mojego skoczylismy a potem jeszcze na zaległą imprezę imieninową do cioci.
Alan pod wieczór juz marudzil ze zmęczenia.

Kamilko daj linka do Bastka

Kiedy wraca Miramej???

P4W Twoja figura. A Ty takim morsem odwaznym jesteś I jeszcze Tomka hartujesz w tym morskim lodzie

Svi pocieszyć Cię??? Alan też nas tłukł, kiedyś baaaardzo często, teraz czasami i nadal z tymi nawykami walcze. Mogli by sie podzielićtą wodą i kamieniami- razem by sobie powrzucali

Miłego

Achh zapomniałam jeszcze o KAro Ta Twoja Zu to strasznie ugodowa jest Na nocnik??? siup, dwa dni i odpioeluchowana, do nowego łóżka?? hop i już spi, i nawet o łóżeczku starym mysleć nie chce. No co za cudowne dziecko

Pola jest z nami od 03.XI.2015

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2011-08-22 o 12:52
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 13:00   #362
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Wróciliśmy wczoraj z zakopca. Dobry i wypad na skrucony weekend Pogoda dopisała... Słońce mnie spiekło. Młody pojeździł na rowerze. Pospacerowaliśmy trochę.
Wybieram się w środę z młodym jeszcze raz. Jak narazie nie wiem d o kiedy. Albo do piątku, albo do niedzieli...
Super wyjazd..a nocki współczuję

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hmm czy dlugo? nie wiem, on ogolnie jest bardzo niesforny i niegrzeczny, rzuca zabawkami w rozne rzeczy a nawet we mnie czy w kogos i sie z tego cieszy, nie robi tego po zlosci tylko dlatego, ze dla niego to jest zabawa - tlumacze mu, ze nie wolno, zabieram zabawki ale i tak co jakis czas strzela mu cos do glowy

a z tym biciem...to nie jest tez tak, ze robi to caly czas ale ma takie wyskoki, np ja go chce przytulic a on mnie chlas po twarzy i sie cieszy, wtedy od razu go odstawiam ale on i tak traktuje to jak zabawe

zdarza sie mu pacnac inne dzieci na placu zabaw

a w ogole to zauwazylam, ze on strasznie lubi wszystkim rzucac
postaw go z wiadrem kamykow i miska wody to bedzie stal i wrzucal caly czas
Tak mi się jakoś kojarzy że jako pierwsza napisałaś że dziecko Cię bije dlatego wydaje mi się długo, chociaż to mylne skojarzenie może być

Włączyłam sobie snajpera żeby wygrać aukcję (jak wygram to Wam pokażę co to...bo teraz nie chce ujawniać co by nikt podczytujący mnie nie wyprzedził)...ci ekawe czy da radę..jak nie to się zdenerwuję

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Kiedy wraca Miramej???

Achh zapomniałam jeszcze o KAro Ta Twoja Zu to strasznie ugodowa jest Na nocnik??? siup, dwa dni i odpioeluchowana, do nowego łóżka?? hop i już spi, i nawet o łóżeczku starym mysleć nie chce. No co za cudowne dziecko
Jutro

No coś TY...przecie nocnika nienawidzi Na nakładkę ładnie się załatwia ale do odpieluchowania daleka droga...ale z łózka jestem dumna i cudowna jest...nie zaprzeczę

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2011-08-22 o 13:02
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 13:04   #363
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Jutro

No coś TY...przecie nocnika nienawidzi Na nakładkę ładnie się załatwia ale do odpieluchowania daleka droga...ale z łózka jestem dumna i cudowna jest...nie zaprzeczę
Ooo to dobrze, może nam wątek rozkręci bo coś cienko przędzie

Nocnik to tak ogólnie było Generalnie chodzi o to że szybko złapała o co kaman z załatwianiem swoich potrzeb

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 14:27   #364
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dziewczyny, te meble też zupełnie nie w moim klimacie, ale są tak mega praktyczne, ze się zdecydowaliśmy, a kolorystyką i dodatkami można spokojnie wpasować we wnętrze, bo te łóżka są zupełnie proste
nie nazwałabym tego kanapą - raczej rozkładanym łóżkiem

na razie nie dostałam kolejnych razów od mojego dziecka dzięki za słowa wsparcia

my dziś byliśmy nad morzem - szliśmy plażą z Międzywodzia do Dziwnowa zatrzymując się po drodze na kąpiele , poszukiwania kamyczków i budowanie babek z piasku
w Dziwnowie zjedliśmy rybę, poszliśmy na deser i kawę i wróciliśmy do Międzywodzia - Tomek padł
zaraz wrzucę jakieś fotki do albumu mojego urwisa - zapraszam tylko zmniejszę
Trochę nie rozumiem argumentacji, bo przecież jest taaaaki wybór, że można wybrać i coś w swoim klimacie i praktycznego, ale ok, nie czepiam się, Wasz wybór

Fajny dzień

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
to nie roleta tylko makarony takie grube plecione -ja tam lubie bo mozna je na rozne sposoby upinac
a jesli chodzi o te obrazki (czytalam komentarze)to malz tak chcial wiec narazie niech tak wisza, zawsze moge zmienic
tak to ta sama farba tylko ze calosc jest pomalowana 3 krotnie werniksem srebrnym a wiadomo to lakier wiec moge to myc

Karo
ma rację-widzę w sensie, że moim zdaniem lepiej by wyglądała roleta, wiem, że to co masz, to makarony

Cytat:
ale fajnie....daj znać jak bilans

(...)

Angy właśnie (chyba) o to chodziło że jej by bardziej roleta pasowała
Ja makaronów też nie lubie

U nas był zdecydowanie bilans, więc nie ma o czym mówić Powiem tylko, że Zosia waży 14,8 kg i mierzy 90 cm

Właśnie

Unholy-ja kiedyś też spotkałam byłego, z którym miałam się już już prawie związać obrączką i zrobiłam tak jak Ty-prawie uciekłam Ale On mnie nie widział

Dzień dobry

Mam kreski
Ale bolało jak diabli Zaciskałam zęby aż miło
Na razie jestem spuchnięta, ale i tak mi się podoba. Ewentualna korekta już po powrocie z wycieczki.

Zosia śpi (apropos: podjęliśmy decyzję, że nowe łóżeczko będzie w momencie, kiedy Zosia sama zrezygnuje z popołudniowej drzemki), a ja wybrałam właśnie ciacho, które sama upiekę na jutro: sernik z białą czekoladą i malinami:
sernik_z_malinami_20_400x400.jpg

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 14:38   #365
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Kat, Cass, Kamilka jak szybko brzuszki Wam się powiększyły?? Pytam, bo ja w czwartek skończę dopiero 5 tydzień a od wczoraj muszę mieć odpięty guzik w spodniach które jeszcze niedawno może tydzień temu nosiłam na pasku
I nie wiem czy mnie po prostu od tak wydęło czy to możliwe, żeby brzuch tak szybko rosnał?
Stary 2011-08-22, 15:58   #366
kamilka
Zadomowienie

ada, mnie praktycznie od razu wywalilo... wiem ze przy B szybko brzuszek miałam, ale teraz płaski brzuch miałam jak wstawałam rano z łóżka, a jak tylko odrobinę zjadłam to bylo magicze siup i brzuch sie wielki pojawiał
Więc ja się nie ukryłam zbyt długo... 4-5 tydz już mama i teściowa się pokapowały, a jakoś koło 7 znajomi pytali czy ja coś zaplanowałam... bo coś przybrałam
Podobno przy 2 ciązy szybciej brzuszek się pojawia...

A jak się czujesz?
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 16:10   #367
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
ada, mnie praktycznie od razu wywalilo... wiem ze przy B szybko brzuszek miałam, ale teraz płaski brzuch miałam jak wstawałam rano z łóżka, a jak tylko odrobinę zjadłam to bylo magicze siup i brzuch sie wielki pojawiał
Więc ja się nie ukryłam zbyt długo... 4-5 tydz już mama i teściowa się pokapowały, a jakoś koło 7 znajomi pytali czy ja coś zaplanowałam... bo coś przybrałam
Podobno przy 2 ciązy szybciej brzuszek się pojawia...

A jak się czujesz?
Jak na razie czuje się całkiem całkiem dziękuję
Jeszcze nie mdli mnie znacząco jakoś...
Jedyne co no to cycki bolą, moje jelita nie tolerują płynnego nabiału typu jogurty czy serek wiejski, po nich po 3 godzinach mam biegunkę
tak jak było przy Przemku tak jest i teraz, że w ciągu dnia jestem strasznie senna i gdybym mogła to spałabym cały dzień za to w nocy spać nie mogę i budzę się co godzinę ... brzuch na szczęście prawie w ogóle nie boli ani nie ciągnie, chyba moja macica już wie o co chodzi
generalnie gdyby nie ta senność to w ogóle nie pomyślałabym że w ciąży jestem

no i ten brzuch... wieczorem to mam taki jaki miałam w ok 14 tc
przystopowałby trochę do wypłaty żeby kupić spodnie nowe, ciążowe już

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2011-08-22 o 16:12
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 20:02   #368
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Stary 2011-08-22, 20:55   #369
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

rozgadalas sie

Ada, ja tez mialam bardzo szybko brzuch i wszyscy zorientowali sie, ze jestem w ciazy

Jakis bezruch panuje na naszym watku
Stary 2011-08-22, 21:01   #370
katarzynka00
Zakorzenienie

uciekło mi co chciałam napisać

Ada
a ja uważam że duphaston ma wpływ.Nie bez kozery brałam go do któregoś tak tygodnia 2x dziennie chyba że w kontekście że nie zaszkodzi a pomoże.
W temacie brzucha to dość długo,na pewno dłużej niż z L chodziłam w swoich rzeczach.Powyżej 4mc zaczęłam ciążówki jakoś nosić.

Marioko
ja też nie mam zadania ani wiedzy.Musiałabym zgłębić temat.U nas to b.rzadkie zjawisko

\no i reszty nie pamiętam

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Aaaaa Angy naszę dziewczyny idą łeb w łeb
o 100g nie chodzi.A mówisz że Zośka niejadek a dorównuje mojemu łasuszkowi
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 21:21   #371
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Właśnie Martwię się o nas

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Aaaaa Angy naszę dziewczyny idą łeb w łeb
o 100g nie chodzi.A mówisz że Zośka niejadek a dorównuje mojemu łasuszkowi
No
Nieeee, no ostatnio niejadkiem bym jej nie nazwała Zmieniło się na pewno

Sernik z malinami w piekarniku A jak pachnie!

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2011-08-22, 21:25   #372
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Kat, Cass, Kamilka jak szybko brzuszki Wam się powiększyły?? Pytam, bo ja w czwartek skończę dopiero 5 tydzień a od wczoraj muszę mieć odpięty guzik w spodniach które jeszcze niedawno może tydzień temu nosiłam na pasku
I nie wiem czy mnie po prostu od tak wydęło czy to możliwe, żeby brzuch tak szybko rosnał?
podobno przy drugim szybciej widać, ale czy już w 5 tygodniu

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Trochę nie rozumiem argumentacji, bo przecież jest taaaaki wybór, że można wybrać i coś w swoim klimacie i praktycznego, ale ok, nie czepiam się, Wasz wybór

Fajny dzień
no właśnie - mnóstwo tego stoi, a jak chce coś znaleźć to nie ma, albo to ja jakaś niegramotna jestem, bo nie umiałam znaleźć czegoś co po rozłożeniu zachowuje się jak normalne łóżko (prosty materac), i ma wymiary szerokość max 180 cm
wszystko co się rozkłada wykorzystuje to na czym się siedzi albo ma tzw. stelaż belgijski - cienki materac (więc do okazjonalnego spania)
cała reszta, która ma porządniejsze materace jest dużo większa w szerokości albo długości

poka kreski
robiłaś u kogoś polecanego?

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:

P4W Twoja figura. A Ty takim morsem odwaznym jesteś I jeszcze Tomka hartujesz w tym morskim lodzie
oj, przesadzasz
byliśmy po dłuższym biegu wzdłuż morza i przyjemna była woda - bez biego nie weszłabym

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2011-08-22 o 21:27
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 21:33   #373
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Jestem po wizycie

No więc... z racji że to 4 tydzień i 4 dzień ciąży to nie było widać nic poza powiększonym endometrium (tak to się pisze? ) i prawy jajnik też duzy (jak jajnik utrzymujący ciażę), macica rozpulchniona, szyjka zasiniona i też rozpulchniona... Mam przyjść znowu 31.08 to wtedy będzie widać na usg czy ciąża się rozwija, ale ostatecznie lekarz nie powiedział "jest pani w ciąży" bo zwyczajnie za wcześnie ale wszystko jest na dobrej drodze Powiedział za to "raczej bedzie z tego dobra ciąża"
Mam łykać duphaston 3 x na dobę po pół tabletki, tak profilaktycznie bo lekarz jednak boi się odstawić ten progesteron tak wcześnie.
nooo to wszystko
idę spać bo padam
do jutra
Stary 2011-08-22, 21:37   #374
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po wizycie

No więc... z racji że to 4 tydzień i 4 dzień ciąży to nie było widać nic poza powiększonym endometrium (tak to się pisze? ) i prawy jajnik też duzy (jak jajnik utrzymujący ciażę), macica rozpulchniona, szyjka zasiniona i też rozpulchniona... Mam przyjść znowu 31.08 to wtedy będzie widać na usg czy ciąża się rozwija, ale ostatecznie lekarz nie powiedział "jest pani w ciąży" bo zwyczajnie za wcześnie ale wszystko jest na dobrej drodze Powiedział za to "raczej bedzie z tego dobra ciąża"
Mam łykać duphaston 3 x na dobę po pół tabletki, tak profilaktycznie bo lekarz jednak boi się odstawić ten progesteron tak wcześnie.
nooo to wszystko
idę spać bo padam
do jutra
hehe, chyba powinno byc widać pęcherzyk ciążowy

no to, żeby była "dobra ciąża"

3220g 54 cm

------------------

Stary 2011-08-22, 21:47   #375
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Jestem po wizycie

nooo to wszystko
idę spać bo padam
do jutra
gratulacje trzymam kciuki

ja Cie co raz wiecej ciezarówek

Olafek po 1 dniu śmiga jakby sie urodził z rowerkiem biegowym

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

a starsza pani pytala czy to sprzet do nauki chodzenia

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 21:52   #376
angy
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie - mnóstwo tego stoi, a jak chce coś znaleźć to nie ma, albo to ja jakaś niegramotna jestem, bo nie umiałam znaleźć czegoś co po rozłożeniu zachowuje się jak normalne łóżko (prosty materac), i ma wymiary szerokość max 180 cm
wszystko co się rozkłada wykorzystuje to na czym się siedzi albo ma tzw. stelaż belgijski - cienki materac (więc do okazjonalnego spania)
cała reszta, która ma porządniejsze materace jest dużo większa w szerokości albo długości

poka kreski
robiłaś u kogoś polecanego?

Może faktycznie nie zgłębiałam tematu

Robiłam u laski, która ma doświadczenie. Tyle się dowiedziałam zapisując się. Postawiłam na intuicję U nas to dość mało popularne, więc nikt nic nie wiedział. Ale chyba dobrze trafiłam Współpracuje w kilkoma gabinetami w okolicy, dlatego jest tylko 1-2 razy/miesiąc. Jestem dość mało opuchnięta, kreseczka jest taka, jak chciałam. Jak pójdę na korektę to mogę ją sobie wedle życzenia pogrubić/przedłużyć w cenie. Zobaczymy. Na razie podoba mi się tak, jak jest.
Pokażę, jak odpuchnę, choć wstawiam takie zdjęcia, że pewnie niewiele dojrzycie

Ada ja się tam nie znam, ale trzymam kciuki

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2011-08-22, 21:55   #377
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Sernik z malinami w piekarniku A jak pachnie!
nie kuś, ja się staram wytrzy,mać od 18 nic nie jedząc... właściwie to jadłam ok 14 i zapomniałam przed 18 kolacji... a chcę jutro iść na glukozę... jak wytrwam noc to rano lecę...
Skuszę się napewno jak wrócę
Cytat:
Jestem po wizycie

nooo to wszystko
idę spać bo padam
do jutra
trzymam za was kciuki
Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Fajnie
Za nami się tez wszyscy oglądają i śmieją się że rower może być drewniany... A za chwilę " a to on nie ma pedałów?"

Ide wlać w siebie wody trochę coby mi cos do brzucha wpadło...
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 21:57   #378
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

rozgadalas sie

Ada, ja tez mialam bardzo szybko brzuch i wszyscy zorientowali sie, ze jestem w ciazy

a widzisz, bo z grubsza nadrobiłam a już nie miałam czasu nic skrobnąc

my po bilansie, byłam dziś choc nie miałam w planie bo Zuzi po ugryzieniach komara (sprzed ponad tyg) pojawiły się rumienie przy dwóch ugryzieniach i chciałam żeby je lekarz zobaczył
juz jestem uspokojona że to nic takiego, mam smarowac dalej fenistilem

a co do bilansu: Zuza wazy 13 kg w ciuszkach i butach (w domu miala coś ponad 12) , mierzy zaledwie 85 cm (coś mi więcej wychodzi)
ogólnie zdrowa, zero uwag no może co do butów bo dziś miała takie zwykłe założone i apropo własnie tego stawiania krzywo jednej stópki lekarz zwrócił mi uwage że jednak nie ma co żałowac na butach i zalecił kupienie usztywnionych za kostke
kupiłam ANI BUTY - cos w tym stylu tylko bezowe, Zuzi się podobają

ide się kapac, bo zaraz mąż przyjedzie więc czeka mnie praca papierkowa

Dobranoc
Stary 2011-08-22, 21:59   #379
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:

Fajnie
Za nami się tez wszyscy oglądają i śmieją się że rower może być drewniany... A za chwilę " a to on nie ma pedałów?"
o dokładnie to samo mam hehe a w sumie od wczoraj wieczora mamy rowerek a dziś zrobilismy sensacje na osiedlu hehehe a tesciowej wyslalam film z tel. a ona dzwoni i mowi Magda dzieci beda sie smialy z Olafka

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 22:12   #380
Miramej
Zakorzenienie

Cześć Kobitki

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 22:19   #381
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Karo
ma rację-widzę w sensie, że moim zdaniem lepiej by wyglądała roleta, wiem, że to co masz, to makarony
zle zrozumialam mi tez sie podobaja rolety i chcialam ale zaden material mi sie nie podobal wiec kupilam makarony ale jak znajde material ktory wpadnie mi w oko to napewno bede miec roletke na zmiane

Maju pisalas ze brakuje koloru- ja tak nie uwazam przeciez sa fioletowe dodatki: lampa, pas na scianie, firanka, sprzet, koszyk na pieczywo ,reczniczki, rekawice, w szufladzie czekaja filcowe podkladki na szklany blat
no i sa tez zielone dodatki w postaci desek i swiezej bazyli w doniczce zamiast kwiatka

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 22:23   #382
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Może faktycznie nie zgłębiałam tematu

Robiłam u laski, która ma doświadczenie. Tyle się dowiedziałam zapisując się. Postawiłam na intuicję U nas to dość mało popularne, więc nikt nic nie wiedział. Ale chyba dobrze trafiłam Współpracuje w kilkoma gabinetami w okolicy, dlatego jest tylko 1-2 razy/miesiąc. Jestem dość mało opuchnięta, kreseczka jest taka, jak chciałam. Jak pójdę na korektę to mogę ją sobie wedle życzenia pogrubić/przedłużyć w cenie. Zobaczymy. Na razie podoba mi się tak, jak jest.
Pokażę, jak odpuchnę, choć wstawiam takie zdjęcia, że pewnie niewiele dojrzycie

a jakie masz zalecenia? chodzisz normalnie do pracy? bardzo widać opuchliznę ?
mam ochotę na takie kreski, choć boję się, ze jak ja się i tak maluję to nie będzie nic widać
to wstaw takie, zebyśmy dojrzały

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć Kobitki
Cytat:
zle zrozumialam mi tez sie podobaja rolety i chcialam ale zaden material mi sie nie podobal wiec kupilam makarony ale jak znajde material ktory wpadnie mi w oko to napewno bede miec roletke na zmiane

Maju pisalas ze brakuje koloru- ja tak nie uwazam przeciez sa fioletowe dodatki: lampa, pas na scianie, firanka, sprzet, koszyk na pieczywo ,reczniczki, rekawice, w szufladzie czekaja filcowe podkladki na szklany blat
no i sa tez zielone dodatki w postaci desek i swiezej bazyli w doniczce zamiast kwiatka
hehe, jak u czeko jest mało koloru to co byś maju powiedziała o mojej kuchni
dla mnie trochę zbyt dużo fioletu, ale chyba tak miało być przecież

3220g 54 cm

------------------

Stary 2011-08-22, 22:35   #383
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Czyli to farba... A ten werniks z jakiej firmy masz? Możesz to myć normalnie woda? Jak ci się to sprawuje? ten werniks nadaje błyszczącego koloru? 3 razy malowane - bo tyle trzeba czy dla jakiegoś efektu kolorystycznego? On zabezpiecza przed wilgocią? Co masz na łączeniu ściany z meblami- tzn czym uszczelnione. Masz listwę?
Pytam bo nad moim blatem nadal nic nie ma Tylko pomalowana ściana...
dokladnie to jest bejca firmy FOX i werniks tej samej firmy(dolalismy werniks do bejcy i wymieszalismy)
tak mozna myc woda bo tworzy sie taka blyszczaca powloka , my malowalismy 3 raz zeby dokladnie pokryc ale to bardzo wydajne jest
na laczeniu sciany jest listwa srebrna
zrobie moze fotke z bliska

a moze tez takim werniksem pomalujcie-sa rozne i bejce tez(bezbarwne)

Werka ma jedno oczko w kaciku zaczerwienione, caly dzien przemywam swietlikiem ale to chyba jeczmien sie robi wiec jutro do lekarza bo tu potrzebna jest masc z antybiotykiem

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-08-22, 22:37   #384
Miramej
Zakorzenienie

Przywitałam się ładnie, to teraz ładnie się pożegnam , dobranoc

H. MacLeod

.
Stary 2011-08-22, 22:38   #385
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

hehe, jak u czeko jest mało koloru to co byś maju powiedziała o mojej kuchni
dla mnie trochę zbyt dużo fioletu, ale chyba tak miało być przecież
bo ja ten kolor

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-08-22, 23:17   #386
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
bo ja ten kolor
no domyślam się

Miramej, dobranoc

3220g 54 cm

------------------

Stary 2011-08-23, 07:50   #387
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
hehe, chyba powinno byc widać pęcherzyk ciążowy

no to, żeby była "dobra ciąża"
Lekarz tak przypuszczał, że jeszcze pęcherzyka nie bedzie widać... Na razie widać domek... lokator jeszcze zbyt malutki jest...

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
gratulacje trzymam kciuki

ja Cie co raz wiecej ciezarówek

Super, że Olafek tak fajnie się z rowerkiem zaprzyjaźnił
A starsza Pani

Cytat:

Cytat:
trzymam za was kciuki
dzieki dziewczyny
Trzymajcie kciuki bo tak naprawde jeszcze nic nie wiadomo i z jednej strony się cieszę, bo wszystko jest na dobrej drodze a z drugiej strony troszkę się martwię...
no nic... 31.08 zobaczymy co się tam dzieje... czy maleństwo rośnie
Stary 2011-08-23, 08:12   #388
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Nocnik to tak ogólnie było Generalnie chodzi o to że szybko złapała o co kaman z załatwianiem swoich potrzeb
hihihihi to się zgodzę

Cytat:
U nas był zdecydowanie bilans, więc nie ma o czym mówić Powiem tylko, że Zosia waży 14,8 kg i mierzy 90 cm

Mam kreski
ooo jaka ładna waga

poka poka

a ciacho wygląda tak: dobre?

Cytat:

Cytat:
Jestem po wizycie
za dobrą ciążę

Cytat:
a co do bilansu: Zuza wazy 13 kg w ciuszkach i butach (w domu miala coś ponad 12) , mierzy zaledwie 85 cm (coś mi więcej wychodzi)
ogólnie zdrowa, zero uwag no może co do butów bo dziś miała takie zwykłe założone i apropo własnie tego stawiania krzywo jednej stópki lekarz zwrócił mi uwage że jednak nie ma co żałowac na butach i zalecił kupienie usztywnionych za kostke
kupiłam ANI BUTY - cos w tym stylu tylko bezowe, Zuzi się podobają
oooo niziutka
najważniejsze że wszystko w porządku
A jeszcze opłaca się nowe sandały? Ciekawe ile względnej pogody jeszcze Nas czeka
Ile kosztowały butki? Wyglądają profesjonalnie

Cytat:
Cześć Kobitki

Cytat:

ale że jak? będziesz zdejmować roletkę? moje są na stałe przymocowane....w prowadnicach więc nie wyobrażam sobie zdejmowania

Dzień dobry
Stary 2011-08-23, 08:18   #389
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Kobitki
Oooo!
Cześć

Cytat:
Polecam stronę www.tkaniny.net
Są tam super materiały, a na stylusie szyją z własnych tkanin

Cytat:
a jakie masz zalecenia? chodzisz normalnie do pracy? bardzo widać opuchliznę ?
mam ochotę na takie kreski, choć boję się, ze jak ja się i tak maluję to nie będzie nic widać
to wstaw takie, zebyśmy dojrzały
Zaleceń nie mam jakichś specjalnych, obchodzić się delikatnie z powiekami póki co i już. Wczoraj wyglądałam dużo lepiej niż dziś-jak wstałam rano to wyglądałam, jakbym mężowi zupę przesoliła Pomalowałam tyko rzęsy, bo powieki są obolałe. Ale już jest lepiej, zresztą w pracy kumpela powiedziała, że ona nie widzi opuchlizny, to chyba przede wszystkim takie uczucie.
Zrób sobie, nie będziesz żałować Ja jestem mega zadowolona Nawet jak się malujesz na co dzień-ja przecież też. Ale taka kreska na linii rzęs dodaje głębi spojrzeniu tak czy siak, moim zdaniem wygląda się dużo lepiej.
Ja kiedyś próbowałam malować kreskę między rzęsami kredką, ale nijak mi nie wychodziła. No trudno po prostu.

To powiedz jak cfaniaro, bo ja chyba z inteligentnych inaczej, mondra Karo mnie instruowała, ale nic z tego nie wyszło

Hej
Nie chcę zapeszać, ale podobno jakiś mega słoneczny tydzień się zapowiada
Na weekend wstępnie zaplanowaliśmy Zoo

No to miłego dzionka

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:

ooo jaka ładna waga

poka poka

a ciacho wygląda tak: dobre?
No, niczego sobie

Napisałam wyżej

A jeszcze nie wiem, dzisiaj będzie degustacja

Właśnie Maju-nie za późno na sandałki?
Zuzinka z drobinek raczej, dobrze, że wszystko ok.
A u nas to bilansu nie robi nawet lekarka, tylko pielęgniara, skupiona coby wszystkie rubryki wypełnić i nic więcej

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2011-08-23, 08:26   #390
Miramej
Zakorzenienie

Cześć cześć

Zosiu, dużo zdrówka i radości dla Ciebie . Oraz pociechy z Rodziców

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości