|
|
#331 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
A co tu taka cisza???
Gdzie polazły ??? ![]() Kasiu, kiedyś pytałaś o lakier czerwony ze złotymi drobinami, więc może coś takiego? http://hedonism-ltd.blogspot.com/201...y-smitten.html Patrzyłyśmy z Agą w Naturze na lakiery Sensique, może 151 by pasował, chociaż ma drobiny bardzo delikatne. A może po prostu zdecydowałabyś się na coś brokatowego? Będzie pięknie błyszczało spod pękacza ![]() PS. Noszę Twój pękacz na paznokciu i maźnęłam go top coatem po wierzchu, a on zmienił kolor na pomarańczowy . Pokombinuj może z pozostałymi, jeszcze się okaże, że one takie dwa w jednym, że kupujesz jeden kolor, a dostajesz dwa
|
|
|
#332 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Nie wiem ... Wczoraj patrzyłam i tak prawdę powiedziawszy - żadna z tych z oferty mi nie pasuje. Ja tylko : złoty, srebrny, brązy, żywe zielenie, szarości. Żadne inne kolory mi nie pasują. Mogę kupić, kiedy pół paletki jest w moich kolorach, ale tam są jeden lub dwa moje, a reszta do wyrzucenia. A Ty którą ? Chce któraś fiolet i złoto {co na powiece róż daje } z KOBO ?Cytat:
A tyle strachu było. Cytat:
![]() Cytat:
Muszę szczerze powiedzieć, że zawsze dziwiłam się i dziwię nadal tej manii "zbieractwa" , rozpowszechnionej na Wizażu i tym wszystkim wątkom "kolekcjonerskim" z fotografiami : ile ja to mam. A w rezultacie - dziewczyna wkleja zdjęcie swojej kolekcji np. kosmetyków do włosów, druga zadaje pytanie : jak sprawuje się ten kosmetyk i otrzymuje odpowiedź : nie wiem , bo jeszcze nie użyłam lub mnie nie pasuje . To po co trzymać ? Tak jak z ciuchami . Wiem, że tego już nie włożę {za małe, za duże, przestało się podobać etc }, a w szafie twardo wisi. Cytat:
I ... pękacze już mnie nie rajcują. Dlaczego ?! Pół ulicy już je nosi. A ja mam wyjątkową awersję do syndromu Chińczyka {uniformizacja}. Tak było i np. z kolorem włosów. Od czternastego roku życia nosiłam mahonie lub rudości. Byłam inna . Aż tu razu pewnego rudości zaczęły być modne. Na ulice miast i wsi wyległy zastępy kobitek z włosami w odcieniach czerwieni. Natychmiast weszłam w brązy. I znowu siurpryza - brązy wyszły na ulice. W przyszłym miesiącu każę sobie pasemka. A jak ! Tak jest i z butami na koturnach. Uwielbiam koturny. Nie włożę, bo 3/4 ulicy chodzi w butach na koturnach. No cóż, ten typ już tak ma. A - mam na zbyciu lakier brokatowy od Pierre Rene - Top Flex - nr 86. Bardzo delikatnie barwiący beżowo-różowy. Kurde, mam nowy problem. Pomóżcie. Dowiedziałam się wczoraj, że mój Znajomy, który rozlicza mi zagraniczne podatki jest bardzo chory - nowotwór prostaty. To paskudztwo trzyma już Go z pięć lat, ale było znośnie. Teraz się pogorszyło. Właśnie wrócił ze szpitala po jakimś operacyjnym zabiegu {polyneuropathie - nie wiem jak to po polskiemu}. I tu problem - w jaki sposób mam Go delikatnie zapytać co z moim rozliczeniem za 2010 rok i czy mam szukać kogoś innego ? Mam tylko kontakt mailem i telefonicznie. Wolałabym mailem. Kurde, ale niezręczna sytuacja . Miłego dnia |
||||
|
|
|
|
#333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Oglądałam z TŻ'em True Blood bo trzeba w końcu trochę ponadrabiać I muszę przyznać, że nadal trzyma poziom - praktycznie każdy odcinek kończy się zbieraniem szczęki z podłogi ![]() Cytat:
![]() Myślę nad tą http://a-littleobsessed.blogspot.com...o-special.html. Hmm, może ja? Interesujące jest to różowe złoto Wiem, że Asia też lubi fiolety ![]() Bo jak się nie farbowało kilka lat to potem sama myśl o farbowaniu jest przerażająca ![]() Cytat:
Ale zostawiłam jedne spodnie, moje ukochane, nie mam siły, żeby je wyrzucić ![]() Cytat:
Z tym Twoim znajomym trudna sprawa, nie mam pojęcia jak do niego zagadać, sama miałabym z tym ogromny problem... ![]() Nie chce mi się iść do roboty jak zwykle ![]() |
|||
|
|
|
|
#334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój aktualny, płomienna iskra ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za miłe słowa co do włosów
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Aga zgadzam się, że TB nadal trzyma poziom, kazdy odcinek konczy się tak, że czeka się na następny, wciąga, za to PLL robi się coraz nudniejsze;/
dziewczyny powiedzcie mi czy jak kładę olej na włosy to powinnam go podgrzać nawet jesli ma płynną konsystencje? podgrzany bd lepiej działał? ja nawet kokosa nie podgrzewam... |
|
|
|
|
#336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj znowu będziemy TB oglądać bo ciekawa jestem co będzie dalej a mamy straszne tyły w serialach ![]() Cytat:
![]() Kiedyś podgrzewałam, teraz mi się nie chce ![]() Edit. Wydaje mi się, że podgrzany powinien lepiej wnikać we włosy ale pewna nie jestem. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-08-22 o 18:11 |
||
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Biedronce i kupiłam masło do ciała Afryka - pachnie bosko
![]() Asia, pamiętasz ten napój Vinea, który piłam u Ciebie? Ostatnio mnóstwo tego kupujemy, strasznie nam smakuje Oprócz czerwonej jest jeszcze biała, które smakuje jak wino musujące Znowu gdzieś wszystkie wcięło ![]() |
|
|
|
|
#338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak myślę, zacznę podgrzewać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#342 | |||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli możesz pozwolić Sobie na lekką zwłokę w uzyskaniu właściwej odpowiedzi, może po prostu zacznij od niezobowiązującej korespondencji z zapytaniem o zdrowie i tak ze 3-4 maile, a dopiero potem zapytaj, co z zeznaniem [najlepiej w kontekście jakiejś historyjki, np. polski US chce zerknąć a papiery i masz dostarczyć odpis, czy coś w ten deseń]. Cytat:
i nie chcę dublować, bo i tak prawie nie używam ![]() Cytat:
![]() Tylko teraz muszę ograniczać gazowane ![]() Działaj ![]() Ja się teraz napalam na granatowy lakier Essence MD.
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak to jest z ammonium lauryl sulfate w szamponach? unikać? gorzesze od SLS/SLES?
|
|
|
|
|
#344 |
|
|
Bardzo podobne.
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#346 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Kolorystycznie - ładny zestaw. Ale to z blogu. Wiesz gdzie kupić ? Mnie ten podoba się : http://1.bp.blogspot.com/_yCWTuel3y1...-h/colours.jpg Cytat:
Oleje do kąpieli dłoni - podgrzewam .To masło to jest to : "powitanie" czy też "pożegnanie" {nigdy nie pamiętam } z Afryką ? Łażę obok tego już od dłuższego czasu i zawsze kupię coś innego. Dlaczego : blisko ?! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurtuazyjną korespondencję prowadzę już od jakiegoś czasu . O pogorszeniu dowiedziałam się od Jego żony, gdzieś tak pod koniec lipca, a teraz On sam napisał maila. Odczekam ze dwa tygodnie i zapytam. Cytat:
Tak jak ze wszystkim : musisz spróbować. Użyłam tego nowego podkładu i muszę powiedzieć, że nie jest zły. Krycie takie na 3/4, ale żadnej krzywdy nie czyni. Na zimę może być zbyt chudy. Będę się nim podpierać, bo hołubię ten od MK {ostatnia tubka} jak największy skarb . Miłego dnia |
||||
|
|
|
|
#347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A która to paletka? Na moje oko to chyba Storm. Cytat:
Akurat teraz w większości Biedronek jest wyprzedaż gazetki urodowej i masło kosztuje 5,49 ![]() Bo jak Ty też klikniesz to będzie mi raźniej a nie tak cały czas sama
|
||
|
|
|
|
#348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie podrazniają jakos tak ammonium mi się skojarzyło z szkodliwym amoniakiem w farbach do włosów ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Muszę zainwestować w coś do włosów,ale jak na razie zbieram pomysły
|
|
#350 | |||
|
|
Cytat:
O, i cała niemal w Twoich kolorach [chyba ]U mnie nic takiego nie ma. Parę Biedronek, Natura, Rossmann i ten Sephorę udający .Odkryłam niedawno mały sklepik z kosmetykami, ale Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Natury u mnie nie ma
a szkoda,bo potrzebuję błyszczyku Dzięki
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asia, co się ze mnie śmiejesz? Sama byś kupiła, żeby wesprzeć duchowo koleżankę a nie sobie śmichy chichy urządzasz ![]() |
|
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro idę do fryzjera konce sciąć, chyba wezmę sobie tez mycie ![]() uspalismy psa, męczył się juz strasznie |
|
|
|
|
|
#354 | |
|
|
Cytat:
Bardzo mi przykro
|
|
|
|
#355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Ano ! Pewnie skuszę się . Cytat:
![]() A co ta, ta "czarna seria" ? Cytat:
Kurde, przykre . A może to i lepiej, jak się męczył. Patrzeć na cierpienie zwierzaka i nie móc mu pomóc, to horror. Wiem to po swojej Sonii . Miłego dnia |
|||
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Przechodzę na dietę MŻ,bo już się w spodniach nie dopinam
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
najelpsza dieta, którą najtrudniej wcielić w życie
![]() Asia, Kasiu ja nie byłam jakos szczególnie do psa przywiązana,, rodzice przezywają kupię ten szampon ![]() http://www.helfy.pl/zdrowe-dlugie-wl...jacy#prod_tabs |
|
|
|
|
#358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mozesz suszarka troche podgrzac wlosy po nalozeniu i wystarczy chyba przykro, no ale tak faktyczni bedzie mu lepiej ![]() a ja schudlam diete MZ to mam w pracy bo jem tylko jeden posilek (dobrze ze duzy i cieply ) no ale jakby nie bylo to jem tylko 3 razy dziennie, a normalnie to jem po 10 razy ![]() Skoro mowa o paletkach to ja widzialam takie cudowne w jakims sklepie z takimi duperelkami w galerii gdzie jest wszystko chyba, po 15zl chyba 10 kolorow matowych, ale takie ladne ze bym wszystkie wziela W ogole znacie jakies matowe cienie, ale takie całkowicie matowe bez zadnych drobinek? bo poprostu wszedzie sa jakies świecace, błyszczące ![]() I oczywiscie napiwki z 2 dni juz prawie wydalam ale kupilam wreszcie ten bronzer z essence dla blondynek, bardzo fajny odcien taki akurat ze nie za jasny, nie za ciemny i inne p.i.e.r.d.o.ł.k.i typu lakier i eyeliner wibo, wisiorek ![]() A i przyszedl ten dlugopis z HK z ebaya, o dziwo nie zaginął
Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars I could really use a wish right now..♪ Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2011-08-24 o 10:40 |
|||
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Karola ja mam taki cień
Generalnie większość ludzi chce chudnąć na lato,a ja się pasę jak świnka
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

??? 

. Pokombinuj może z pozostałymi, jeszcze się okaże, że one takie dwa w jednym, że kupujesz jeden kolor, a dostajesz dwa 

Ale zostawiłam jedne spodnie, moje ukochane, nie mam siły, żeby je wyrzucić 
Jaki piękny ! Czym farbowałaś ?!

i nie chcę dublować, bo i tak prawie nie używam 

a szkoda,bo potrzebuję błyszczyku 
ale kupilam wreszcie ten bronzer z essence dla blondynek, bardzo fajny odcien taki akurat ze nie za jasny, nie za ciemny