Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 10:23   #4051
maruda80
Zakorzenienie

Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII

Co do wieku, to chyba jestem jednak najstarsza.. W chwili ślubu będę mieć 31, moj TŻ 29 Zawsze miałam odlot na punkcie młodszych, koleżanki z pracy chowają przede mna swoich synów Jesteśmy z TŻ razem od 8 lat, maraton prawie [/QUOTE]

To ja Cię przebiję.
W dniu ślubu będę mieć 32, mój TŻ niecałe 35
Oj, długo na niego czekałam ale było warto..
Wcześniej kilka lat zmarnowałam dla Pana Wygodnego, który sam nie wiedział czego chce a ja się łudziłam..

A co do teraźniejszego TŻ to wszystko wyszło praktycznie z zaskoczenia bo nigdy nie myśleliśmy że będziemy razem i zaczynaliśmy od przyjaźni, a potem sprawy potoczyły się błyskawicznie

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:27   #4052
Agis88
Raczkowanie

Nie wiedziałam na co się piszę dołączając do Was... Tyle stron!? Szybko!!! Biorę się do cytowania bo znowu będę w tyle 7 stron!!!

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
osz no co ty przecież to najnowszy szyk mody suknia ślubna firma: Blisko natury model: Wśród krzewów
Rozwaliło mnie to...

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Ja właśnie do swojego zawołałam na próbę Niusio i o dziwo zareagował ładnie
Ja np. na swojego TZ mówię Tusiu (w nawiązaniu do nazwy jednej z użytkowniczek) bo to taki skrót od Wojtusia za którym on przepada

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Nadrobiłam ostatnie 10 stron - podejrzewam, że bijecie jakieś rekordy w ilości postów pisanych w ciągu dnia

Dziś omówiłam temat tortu weselnego, chociaż to jedna z kwestii, na które mam jeszcze sporo czasu Koleżanka z dzieciństwa pracuje w cukierni (według wielu - najlepsze torty i ciasta w okolicy) i zaproponowała mi fajny rabacik Zapłacę 340 zamiast 460 zł za czteropiętrowy tort dla 100 osób - ja się cieszę, a jak u Was kształtują się ceny tortów? I jakie macie pomysły na weselne słodkości - tradycyjny tort, coś w stylu angielskim z masą marcepanową albo z pianek marshmallows, a może babeczki zamiast tortu?

Z tym pytaniem życzę Wam dobrej nocy i słodkich snów

Chatka nie smutkuj - pewnie objechał Cię z miłości i troski wiesz, długi sen służy zdrowiu i urodzie albo po prostu chciał się poprzytulać!

Nighty night!
Co do tortu i ciast my mamy zapewnione przez salę i do wyboru mamy tort tradycyjny albo w kształcie łabędzi... Ponoć są pyszne ale do mnie nie przemawiają, wole torty w stylu ang... tyle że szkoda wydawać kasę na tort który już mam...

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Hello!

Pamiętacie mnie jeszcze? Witam się z Wami poweselnie Wybaczcie, ale nie mam kiedy nadrabiać tych prawie 40 stron, które się tu pojawiły od piątku W piątek pracowałam, dzisiaj pracowałam - trzeba na wesele zarabiać, więc nie miałam nawet jak zajrzeć. A w weekend się weseliliśmy i napiszę tylko jedno: było czadowo i najlepiej jak sobie tylko można wymarzyć! Ekstra Msza Św. z piękną oprawą muzyczną zapewnioną przez scholę i niesamowitym kazaniem zakonnika-kapucyna, klimatyzowana sala z przestronnym parkietem, smaczne jedzonko w rozsądnych(!) ilościach, super DJ-wodzirej, Nothing Else Matters dedykowane Parze Młodej przez rodziców, reggae o 4:00 nad ranem i co najważniejsze - wyluzowana i cały czas uśmiechnięta Para Młoda! Naprawdę długo będę wspominać to wesele! I chociaż jakoś chwilowo przeszła mi ochota na planowanie wszystkiego, to i tak nie mogę się już doczekać swojego A to już za 10 m-cy i 30 dni

Z tego oto miejsca chcę także serdecznie powitać wszystkie nowe PMki, które dołączyły do nas w ostatnich dniach. W tym wątku prowadzę kalendarzyk ślubny, więc jeśli chcecie, aby dopisać Wasze daty ślubów, to napiszcie mi proszę wiadomość na priv, podając datę. Tak jak pisałam - nie dam nadrobić tego, co się nawyczyniało tutaj w weekend, mam nadzieję, że mi wybaczycie

Zainteresowanym butami tanecznymi
oznajmiam, że oficjalnie przyznaję im certyfikat gwiazdy w mojej szafie i od teraz chodzę w nich na każdą imprezę taneczną! Założyłam je na nóżki o 14:00 i przez pierwsze 12 godzin w ogóle nie czułam, że mam na sobie jakieś buty! A przypominam, że obcas miał 9 cm i nie były to buty na platformie... O 2:00 troszkę mnie stópki zaczęły pobolewać, ale tak minimalnie, spokojnie mogłam jeszcze tańczyć i chodzić i przetańczyłam w nich do 5:00, bo wtedy skończyło się wesele. Tak naprawdę tylko przez ostatnie pół godziny czułam już, że czas zdjąć butki, ale myślę, że po prawie 15 godzinach stopy miały już prawo odmówić posłuszeństwa nawet w najwygodniejszych butach

A na koniec obiecana dawka fotek z przymiarek. Niektóre suknie powtarzają się z tymi, które mierzyła Chatka. Ciekawa jestem, w których Wam się spodobam i czy w ogóle w jakiejś? Są tu takie, w których powiedziałam, że tak mogłabym wyglądać w Tym Dniu, ale osoby postronne (Mama i Siostra) stwierdziły, że w tych sukniach, które najbardziej mi się spodobały wyglądam sztucznie... Tej zupełnie Jedynej jeszcze nie znalazłam i po tych przymiarkach jestem skonfudowana, bo nie wiem już zupełnie jak miałaby wyglądać. Ciekawa jestem Waszych opinii. Konstruktywna krytyka również mile widziana. Pierwsza część fotek:

1 - księżniczka z szarfą
2 - z odpinanym przodem sukni
3 - falbanki no. 1
4 - pierzasta ecru
5 - księżniczka z obniżonym stanem
Dla mnie zdecydowanie numery 1, 10, 11 są najładniejsze. W sprawie dopisania zaraz wysyłam na priv

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
mOZE TAKI:

Piszemy jak szalone, a juz za 5 miesiecy pierwsza PMka pojdzie w sukni z welonem
Mi się też podoba

Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
Dziewczęta korzystacie może z cyfrowych ramek do zdjęć
Ja jestem w posiadaniu takiej...

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Tenebrosa mi się najbardziej podobasz w ostatniej. Która jest Twoją faworytką? Fajne włosy masz I strasznie kusisz tymi butkami tanecznymi, muszę je przemyśleć.

Maxwelko
bo zapomniałam, dziękuje za namiar na doradce, teraz jednak rzemyslelismy za i przeciw i czekamy, ale na pewno skorzystam w przyszłym roku.

Co do tortu, my mamy zamawiany z naszej sali razem z ciastami, koszt 10 zl do osoby, może taniej by wyszedł tort samemu i ciasta, ale nie myślałam wtedy o tym, a dużo osób mówiło, że bardzo dobre ciasta tam zamawiają.

Ściągnęłam z tenebrosy, pomysł na ukrycie twarzy i wstawiam zdjęcia w sukniach. Wszystkie zgodnie stwierdzilyśmy, że najlepiej mi w kolorze ekri i takiej sukni będę szukać. Niestety mimo, że można było robić zdjęcia aż w trzech salonach, mamie aparat odmówił posłuszeństwa, dobrze, że te moim zdaniem najlepsze wyszły. Oczywiście wszystkie były za duże, dlatego ta druga sprawia wrażenie szerokiej, bo babka nie mogła jej bardziej ścisnąc. Ja narazie nastawiona jestem na pierwszą i ja znalazłam na alegro.
Do sukni chciałabym długi welon najlepiej jakiś z koronką i póżniej krótki na salon. Myślicie, że długi z koronką by pasował do pierwszej sukni?

29 nam mija rok od zaręczyn TZ niby coś wspominał o wyjściu do restauracji, ale zobaczymy jak to wyjdzie. Ale ten czas leci.
Pierwsza jest bardzo ładna ale ja jestem za drugą po prostu boska zazdraszczam figury

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
dziewczyny czy dekoracje na samochodzie dopasowujecie do bukietu?

Bo ja już mam dość samochodem będziemy jechać tym co w załączniku. No to wydaje mi się, że do niego by pasowało tylko białe/kremowe przybranie... Natomiast ja nie chcę bukietu tylko białego/kremowego. A takie biało-bordowe czy biało-czerowne do mnie nie przemawiają...
Ja nie będę dobierać dekoracji auta pod bukiet, za dużo myślenia jak dla mnie jeżeli będzie inny to tragedii nie będzie. W ogóle to marzy mi sie coś takiego: http://moda.allegro.pl/wypozyczenie-...770112547.html - z serii udziwnień na ślubie Agatki...

[QUOTE=maxwelka;28923433]Dziewczyny, zna się któraś trochę na aparatach fotograficznych? Mamy sobie z TŻ wybrać od mojej firmy, z okazji ślubu cywilnego, prezent. Zdecydowaliśmy się na aparat (głównie ze względu na zbliżający się wyjazd, jako że żadne z nas nie ma własnego, no i na przyszłość bardzo się przyda, żeby uwieczniać wspólne momenty ) i wahamy się nad takimi trzema:

Fuji
Nikon
Olympus

Macie może odnośnie tych trzech jakieś wskazówki, rady, doświadczenia?.

Ja na tych nowych aparatach bardzo się nie znam ale muszę powiedzie że od 4 lat posiadam Nikona i jestem mega zadowolona. Mój TZ miał po drodze już 2 aparaty i żaden chodź nowszy nie trzymał się tak dobrze i nie robił takich wypasionych zdjęć

Agis88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:29   #4053
gamariel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Co do wieku, to chyba jestem jednak najstarsza.. W chwili ślubu będę mieć 31, moj TŻ 29 Zawsze miałam odlot na punkcie młodszych, koleżanki z pracy chowają przede mna swoich synów Jesteśmy z TŻ razem od 8 lat, maraton prawie

To ja Cię przebiję.
W dniu ślubu będę mieć 32, mój TŻ niecałe 35
Oj, długo na niego czekałam ale było warto..
Wcześniej kilka lat zmarnowałam dla Pana Wygodnego, który sam nie wiedział czego chce a ja się łudziłam..

A co do teraźniejszego TŻ to wszystko wyszło praktycznie z zaskoczenia bo nigdy nie myśleliśmy że będziemy razem i zaczynaliśmy od przyjaźni, a potem sprawy potoczyły się błyskawicznie[/QUOTE]

Cóż, ja przed moim TŻ 3 lata straciłam na faceta, który też był wygodnicki, ja oferowałam pełne poświęcenie, aż w końcu znalazł sobie inną.. Ja zainteresowałam się jego najbliższym kumplem, jak się potem okazało niejednostronnie I trwamy do dziś. Także tylko za to jestem wdzięczna byłemu Że też wcześniej mnie Bozia nie oświeciła
gamariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:33   #4054
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość
Ja na tych nowych aparatach bardzo się nie znam ale muszę powiedzie że od 4 lat posiadam Nikona i jestem mega zadowolona. Mój TZ miał po drodze już 2 aparaty i żaden chodź nowszy nie trzymał się tak dobrze i nie robił takich wypasionych zdjęć
No ja też niby bardzo długo używałam Nikona mojego taty i byłam z niego mega zadowolona, dlatego rozgrywka jest między Nikonem właśnie a Olympusem (bo Fuji ma sporo negatywnych opinii...). I póki co skłaniam się ku Olympusowi, bo ma lepszy zoom i ogólnie bardziej do mnie przemawiają jego opisy
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:34   #4055
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
dobry staż
ja w twoim wieku będę miec z tżtem staż.... 15 lat?... o boszzzz
ja też
Stary 2011-08-23, 10:36   #4056
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuniusia Pokaż wiadomość
ja też:d
tyle czasu

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:38   #4057
gamariel
Raczkowanie

Dziewczyna mam pytanie, otóż przy długim welonie, takim np 3 metrowym, zakłada się go na oparcie z krzesła podczas uroczystości w kościele? jak myślicie? boję się, że się zaplączę
Stary 2011-08-23, 10:39   #4058
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Laski mam problem!

Wygrałam na licytacji sincerity. A teraz laska mi pisze że jednak aukcja ją zawiodła i prosi o większą wpłatę (więcej o 165zł niż wylicytowałam), a w przeciwnym razie ją wystawi ponownie. Trochę się wkurzyłam, bo to nie jest zgodne z regulaminem A z drugiej strony... to i tak jest taniej niż te inne na all... Zależy mi na sukience, a przecież nie zmuszę jej do wysłania po niższej cenie. Chyba dopłacę, bo to dużo nie jest, ale zła jestem za tą postawę A allegro i tak umyje rączki od sprawy, gdy do nich napiszę. Co myśliscie?
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:42   #4059
MARGIDA
Wtajemniczenie

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28925156]Laski mam problem!

Wygrałam na licytacji sincerity. A teraz laska mi pisze że jednak aukcja ją zawiodła i prosi o większą wpłatę (więcej o 165zł niż wylicytowałam), a w przeciwnym razie ją wystawi ponownie. Trochę się wkurzyłam, bo to nie jest zgodne z regulaminem A z drugiej strony... to i tak jest taniej niż te inne na all... Zależy mi na sukience, a przecież nie zmuszę jej do wysłania po niższej cenie. Chyba dopłacę, bo to dużo nie jest, ale zła jestem za tą postawę A allegro i tak umyje rączki od sprawy, gdy do nich napiszę. Co myśliscie?[/QUOTE]

Jeżeli Ci zależy na tej sukni, to może negocjuj tę dopłatę?
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:43   #4060
gamariel
Raczkowanie

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28925156]Laski mam problem!

Wygrałam na licytacji sincerity. A teraz laska mi pisze że jednak aukcja ją zawiodła i prosi o większą wpłatę (więcej o 165zł niż wylicytowałam), a w przeciwnym razie ją wystawi ponownie. Trochę się wkurzyłam, bo to nie jest zgodne z regulaminem A z drugiej strony... to i tak jest taniej niż te inne na all... Zależy mi na sukience, a przecież nie zmuszę jej do wysłania po niższej cenie. Chyba dopłacę, bo to dużo nie jest, ale zła jestem za tą postawę A allegro i tak umyje rączki od sprawy, gdy do nich napiszę. Co myśliscie?[/QUOTE]

Bezczelność! Musi Ci sprzedać za tyle, ile wygrałaś na aukcji! Są podstawy prawne i tyle. Niech spada na drzewo!

Edytowane przez gamariel
Czas edycji: 2011-08-23 o 10:43 Powód: edit
Stary 2011-08-23, 10:43   #4061
maxwelka
Zakorzenienie

Ale to znaczy, że ustawiła cenę minimalną i Ty jej nie osiągnęłaś? Czy nie dostałaś takiej informacji i ona po prostu prosi Cię o 165 zł więcej? No i czy masz pewność, że suknia na pewno jest dobrej jakości i to nie jest żaden przekręt czy podróba?...

Jeżeli jesteś pewna, że z suknią jest wszystko ok, to w sumie możesz dopłacić. Wiadomo, że allegro się za Tobą nie wstawi i życia Ci nie ułatwi. A jeżeli cena i tak będzie bardzo dobra, to przy takich sumach za suknie ślubne nie zrobi to już większej różnicy...
Stary 2011-08-23, 10:45   #4062
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

A na koniec obiecana dawka fotek z przymiarek. Niektóre suknie powtarzają się z tymi, które mierzyła Chatka. Ciekawa jestem, w których Wam się spodobam i czy w ogóle w jakiejś? Są tu takie, w których powiedziałam, że tak mogłabym wyglądać w Tym Dniu, ale osoby postronne (Mama i Siostra) stwierdziły, że w tych sukniach, które najbardziej mi się spodobały wyglądam sztucznie... Tej zupełnie Jedynej jeszcze nie znalazłam i po tych przymiarkach jestem skonfudowana, bo nie wiem już zupełnie jak miałaby wyglądać. Ciekawa jestem Waszych opinii. Konstruktywna krytyka również mile widziana. Pierwsza część fotek:

1 - księżniczka z szarfą
2 - z odpinanym przodem sukni
3 - falbanki no. 1
4 - pierzasta ecru
5 - księżniczka z obniżonym stanem
W księżniczkowej wyglądasz fantastycznie Może dlatego że ten rodzaj sukni sama biorę pod uwagę W jakim salonie ja przymierzałaś?
Potem widzę Cię w tej https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1314047344

W pierzastych tez wyglądasz fajnie tylko te durne skosy i obniżona talia, są prawie wszędzie w sukniach a to jest niekorzystne dla nas niskich

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
No ja też niby bardzo długo używałam Nikona mojego taty i byłam z niego mega zadowolona, dlatego rozgrywka jest między Nikonem właśnie a Olympusem (bo Fuji ma sporo negatywnych opinii...). I póki co skłaniam się ku Olympusowi, bo ma lepszy zoom i ogólnie bardziej do mnie przemawiają jego opisy
Ja posiadam Samsunga WB600 i jestem bardzo zadowolona, robi naprawdę superowe wyraziste, zdjęcia. Oddaje kolory niemalże jak na żywo. Ma 15x zoom i 12 Mpx

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-08-23 o 10:52
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:47   #4063
evoonia86
Zakorzenienie

hmmm suknia wg regulaminu Ci sie należy. to jej błąd, że wystawiła na licytację-mogła od razu dać kup teraz z cena jaka jej się marzyła, ale pewnie liczyła na to, że dziewcyzny będą się o nią bily i zbije kokosy. słyszałam już o podobnej sprawie z alle i rozstala rozwiązana na korzyśc kupującego. ja bym chyba nie odpuściła i nie dopłacała.
Stary 2011-08-23, 10:47   #4064
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to znaczy, że ustawiła cenę minimalną i Ty jej nie osiągnęłaś? Czy nie dostałaś takiej informacji i ona po prostu prosi Cię o 165 zł więcej? No i czy masz pewność, że suknia na pewno jest dobrej jakości i to nie jest żaden przekręt czy podróba?...

Jeżeli jesteś pewna, że z suknią jest wszystko ok, to w sumie możesz dopłacić. Wiadomo, że allegro się za Tobą nie wstawi i życia Ci nie ułatwi. A jeżeli cena i tak będzie bardzo dobra, to przy takich sumach za suknie ślubne nie zrobi to już większej różnicy...
podejrzewam że dała aukcję od złotówki a żę kiecka poszła za mniejszą kwotę to teraz próbuje wyłudzic większą kasę.. to raczej nie jest zgodne z regulaminem bo kupuje się po takiej cenie za jaką suknię wylicytowałaś... mogła ustawic próg od którego idzie licytacja i byłoby ok...
ahankara nie daj się naciągnąc... jak będzie robiła problemy to napisz do allegro i oni ci pomogą...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2011-08-23 o 10:48
Stary 2011-08-23, 10:48   #4065
Agis88
Raczkowanie

Cytat:
Własnie, pokazujecie swoje suknie śłubne wcześniej TŻ?

Ja chcę by była to niespodzianka(no, dla prawie wszystkich) i mój TŻ jak i goście zobaczą mnie w niej dopiero na ślubie
Nie , nie, nie! choćby nie wiem co się działo waliło, paliło TZ zobaczy mnie w niej dopiero w dniu ślubu. Tylko by spróbował coś podejrzeć...

Cytat:
No w sumie ma lepsze parametry, zoom jest bardzo ważny i firma też porządna także możesz brać jak dobrze kojarzę to mój kuzyn chyba miał Olimpusa i jakoś specjalnie na niego nie narzekał...

Muszę się Wam pochwalić że kolacja rocznicowa wyszła pysznie 2 dania plus deser, fajna romantyczna atmosferka, winko, wspominanie dawnych czasów, bukiet róż... dla takich chwil warto spędzić tyle czasu w kuchni no ale cóż dzisiaj już wracam do codzienności znów czeka mnie posiedzenie w kuchni plus sprzątanie mieszkania i zakupy bo jesteśmy umówieni ze znajomymi na wieczór... Pierwsze zadanie - sałatka z tuńczyka!!!
Stary 2011-08-23, 10:53   #4066
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, zna się któraś trochę na aparatach fotograficznych? Mamy sobie z TŻ wybrać od mojej firmy, z okazji ślubu cywilnego, prezent. Zdecydowaliśmy się na aparat (głównie ze względu na zbliżający się wyjazd, jako że żadne z nas nie ma własnego, no i na przyszłość bardzo się przyda, żeby uwieczniać wspólne momenty ) i wahamy się nad takimi trzema:

Fuji
Nikon
Olympus

Macie może odnośnie tych trzech jakieś wskazówki, rady, doświadczenia?...
ja bym stawiała na olympusa. chcesz to wieczorem zapytam Tżta - on jest specem od aparatów. W domu ma dwa olympusy - żadne nigdy nas nie zawiódł i to zarówno na wycieczkach do ciepłych krajów jak i zimą w Alpy. Prawdą jest, że o jakości zdjęcia decyduje nie sprzęt a umiejętności obsługującego, to jednak biorąc pod uwagę zdjęcia robione aparatami Tż a moją kompaktówką (mam olympus mju - zatem lepszą kompaktówką) to i tak zdjęcia wychodzily bez porównania. Jak chcesz to pokażę Tżtowi te dwie oferty i napiszę co i jak

zgodnie z prawem, nie może żądać od Ciebie więcej kasy (czytaj sławny casus z licytacji jeepa na allegro sprzed kilku lat). Istnieje kilka opcji, żeby kupić suknię za taką cenę, jaką wylicytowałaś. Ale kosztowało by Cię to wiele nerwów i ciągania się po sądach. Kwota nie jest wielka więc zapłać i ciesz się suknią

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:54   #4067
Agis88
Raczkowanie

Wszystko jest zgodne z prawem, postrasz ją że zgłosisz sprawę do Allegro jeżeli nie przyśle Ci sukni za tą cenę i w takim stanie jak w opisie i na zdjęciach (laska może by wredna i Ci ją uszkodzić)
Stary 2011-08-23, 10:55   #4068
M_ilkaa
Rozeznanie

do cholery co się dzieje z tymi sprzedającymi z Allegro !!!!
Stary 2011-08-23, 10:55   #4069
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gamariel Pokaż wiadomość
Bezczelność! Musi Ci sprzedać za tyle, ile wygrałaś na aukcji! Są podstawy prawne i tyle. Niech spada na drzewo!
no niby są podstawy prawne, ale przecież jej nie zmuszę

Cytat:

nie ustawiła ceny minimalnej. licytacja była od 1zł. Ja wiem, że to nie jest dużo. I tu nie tyle chodzi o tą kasę, ale bardzo nie podoba mi się to zachowanie sam ten fakt. Bo to jest oszustwo

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
hmmm suknia wg regulaminu Ci sie należy. to jej błąd, że wystawiła na licytację-mogła od razu dać kup teraz z cena jaka jej się marzyła, ale pewnie liczyła na to, że dziewcyzny będą się o nią bily i zbije kokosy. słyszałam już o podobnej sprawie z alle i rozstala rozwiązana na korzyśc kupującego. ja bym chyba nie odpuściła i nie dopłacała.
no niby... ale w sąd przecież bawić się nie będę. Też słyszałam o podobnych sprawach i było na korzyść kupującego

Cytat:
podejrzewam że dała aukcję od złotówki a żę kiecka poszła za mniejszą kwotę to teraz próbuje wyłudzic większą kasę.. to raczej nie jest zgodne z regulaminem bo kupuje się po takiej cenie za jaką suknię wylicytowałaś... mogła ustawic próg od którego idzie licytacja i byłoby ok...
ahankara nie daj się naciągnąc... jak będzie robiła problemy to napisz do allegro i oni ci pomogą...
ale allegro napisze tylko jej że ma wysłać i pewnie na tym się skończy
a co dziwne ten allegrowicz ma chyba z 400 komentarzy, więc początkujący nie jest. Teraz wystawili dla chłopaka kamizelkę czy coś takiego od 1zł. Ciekawe czy potem znowu napiszą że chcą więcej jak cena się nie spodoba
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:57   #4070
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Wiesz co w sumie to kolejne 165zł, no może dla Ciebie w tym wypadku tylko 165 zł, ale szczerze powinna dostosować się do regulaminu i wysłać Ci suknię za cenę jaką wylicytowałaś. Nie zaszkodzić napisac do all z zapytaniem, czy jeśli ją wylicytowałaś, ona może anulować transakcję i wystawić suknię ponownie.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:57   #4071
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym "postraszyła" ją regulaminem i poszukała podstaw prawnych (kodeks prawny itp. ) lub ze wniesiesz sprawę o próbę wyłudzenia.

Ja bym nie odpuściła, a ta próba "dogadania" poza allegro przecież jest prawnie zabroniona i wniosłabym sprawę do allegro i nie tylko..

Musi ci sprzedać po tej cenie co wylicytowałaś.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:58   #4072
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość
Wszystko jest zgodne z prawem, postrasz ją że zgłosisz sprawę do Allegro jeżeli nie przyśle Ci sukni za tą cenę i w takim stanie jak w opisie i na zdjęciach (laska może by wredna i Ci ją uszkodzić)
No właśnie też tego się boję.

Cytat:
do cholery co się dzieje z tymi sprzedającymi z Allegro !!!!
właśnie nie wiem

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
zgodnie z prawem, nie może żądać od Ciebie więcej kasy (czytaj sławny casus z licytacji jeepa na allegro sprzed kilku lat). Istnieje kilka opcji, żeby kupić suknię za taką cenę, jaką wylicytowałaś. Ale kosztowało by Cię to wiele nerwów i ciągania się po sądach. Kwota nie jest wielka więc zapłać i ciesz się suknią
No właśnie po sądach ciągać się nie chcę, po co mi stres. Ale sprzedająca jest bezczelna
Stary 2011-08-23, 10:58   #4073
madzia2306
Zakorzenienie

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28925581]no niby są podstawy prawne, ale przecież jej nie zmuszę

nie ustawiła ceny minimalnej. licytacja była od 1zł. Ja wiem, że to nie jest dużo. I tu nie tyle chodzi o tą kasę, ale bardzo nie podoba mi się to zachowanie sam ten fakt. Bo to jest oszustwo

no niby... ale w sąd przecież bawić się nie będę. Też słyszałam o podobnych sprawach i było na korzyść kupującego

ale allegro napisze tylko jej że ma wysłać i pewnie na tym się skończy
a co dziwne ten allegrowicz ma chyba z 400 komentarzy, więc początkujący nie jest. Teraz wystawili dla chłopaka kamizelkę czy coś takiego od 1zł. Ciekawe czy potem znowu napiszą że chcą więcej jak cena się nie spodoba[/QUOTE]

to może poprostu napisz mejla do allegro co byś mogła w tej sprawie zrobic... poprostu się dowiedziec... jeżeli nie chcesz ciągac się po sądach to kup drożej tą kieckę ale wystaw jej albo negatywa albo neutrala żeby przestrzec innych że uczciwa to ona nie jest

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-08-23, 11:00   #4074
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Może to i racja, ale kwestia jest taka, że pewnie trzeba by mnóstwo zachodu, żeby dojść swoich praw, a pytanie, czy ta kwota jest warta takich nerwów i zabawy... W sumie jedyne rozwiązanie to napisać do allegro przed podjęciem decyzji i zapytanie ich co w takiej sytuacji zrobić

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
ja bym stawiała na olympusa. chcesz to wieczorem zapytam Tżta - on jest specem od aparatów. W domu ma dwa olympusy - żadne nigdy nas nie zawiódł i to zarówno na wycieczkach do ciepłych krajów jak i zimą w Alpy. Prawdą jest, że o jakości zdjęcia decyduje nie sprzęt a umiejętności obsługującego, to jednak biorąc pod uwagę zdjęcia robione aparatami Tż a moją kompaktówką (mam olympus mju - zatem lepszą kompaktówką) to i tak zdjęcia wychodzily bez porównania. Jak chcesz to pokażę Tżtowi te dwie oferty i napiszę co i jak
Ooo, to by było super, dzięki Martwią mnie te kiepskie opinie na tej stronie: http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty...0_ultra_zoom.0
My i tak pewnie dzisiaj podjedziemy gdzieś do sklepu, żeby wziąć te oba aparaty fizycznie w łapkę, bo bez tego ani rusz.

Edytowane przez maxwelka
Czas edycji: 2011-08-23 o 11:02
Stary 2011-08-23, 11:01   #4075
M_ilkaa
Rozeznanie

przecież na aukcji można ustawić cenę minimalną czyli taką, która zadowoli sprzedającego . jeżeli przedmiot nie osiągnie tej ceny nie zostanie sprzedany i już !!!!
Stary 2011-08-23, 11:02   #4076
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
przecież na aukcji można ustawić cenę minimalną czyli taką, która zadowoli sprzedającego . jeżeli przedmiot nie osiągnie tej ceny nie zostanie sprzedany i już !!!!
no laska mogła tak zrobic ale tego nie zrobila i wystawila od złotówki więc ona ma problem...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-08-23, 11:02   #4077
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Wiesz co w sumie to kolejne 165zł, no może dla Ciebie w tym wypadku tylko 165 zł, ale szczerze powinna dostosować się do regulaminu i wysłać Ci suknię za cenę jaką wylicytowałaś. Nie zaszkodzić napisac do all z zapytaniem, czy jeśli ją wylicytowałaś, ona może anulować transakcję i wystawić suknię ponownie.
Chyba właśnie tak napiszę, tylko że oni też odpowiadają po czasie zawsze.
165zł to dla mnie nie jest TYLKO, bo za tą cenę miałabym już buty. Ale gdyby ona dała kup teraz w tej cenie którą chce to i tak to okazja i bym kupiła.
Stary 2011-08-23, 11:03   #4078
Chatka
Wtajemniczenie

Witam nową PMkę

tenebrosko
- super, że się weselicho udało! Właśnie taki luźny, swobodny klimat mi się marzy na naszym
Co do sukni, to ja już się wypowiadałam, co mi do Ciebie pasuje i uwierzcie mi Dziewczyny, do tego charakterku łagodne falbanki mało pasują... Za to te pierzastości idealnie

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
Chatko i tenebrosa w jakich salonach byłyście... chodzi mi te ze zdjecia?
Wiesz co, byłyśmy w Papa Michel, a potem na którejś tej ulicy, co nie pamiętam nazwy, ale jest dużo salonów A potem w pawilonach na przeciwko Gali. Niech Ci tenebrosa powie dokładniej, bo ja na nazwy nie zwracam uwagi, tylko na kiecki, Papa zapamiętałam, bo to pierwszy, do którego weszłyśmy

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Cholewcia tyle godzin, a ja dalej piszę pracę. Póki chęci są- trzeba korzystać!
Ale jesteś master of disaster! Normalnie muszę się na Tobie wzorować, bo już coraz mniej czasu!! Ile masz już stron?

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ściągnęłam z tenebrosy, pomysł na ukrycie twarzy i wstawiam zdjęcia w sukniach. Wszystkie zgodnie stwierdzilyśmy, że najlepiej mi w kolorze ekri i takiej sukni będę szukać. Niestety mimo, że można było robić zdjęcia aż w trzech salonach, mamie aparat odmówił posłuszeństwa, dobrze, że te moim zdaniem najlepsze wyszły. Oczywiście wszystkie były za duże, dlatego ta druga sprawia wrażenie szerokiej, bo babka nie mogła jej bardziej ścisnąc. Ja narazie nastawiona jestem na pierwszą i ja znalazłam na alegro.
Do sukni chciałabym długi welon najlepiej jakiś z koronką i póżniej krótki na salon. Myślicie, że długi z koronką by pasował do pierwszej sukni?
Jak dla mnie tylko pierwsza Druga mi się zupełnie nie podoba, a w pierwszej wyglądasz cudnie Nie wiem, czy długa koronka by pasowała do tej sukni, musiałabyś przymierzyć... Ja osobiście jakoś tego nie widzę

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
dziewczyny czy dekoracje na samochodzie dopasowujecie do bukietu?

Bo ja już mam dość samochodem będziemy jechać tym co w załączniku. No to wydaje mi się, że do niego by pasowało tylko białe/kremowe przybranie... Natomiast ja nie chcę bukietu tylko białego/kremowego. A takie biało-bordowe czy biało-czerowne do mnie nie przemawiają...
Skoro bukiet masz bordowy, a samochód też, to kwiaty na samochodzie dopasuj do koloru sukni i po sprawie Tu na pewno tylko jasne kwiaty, bo bordowe się zgubią zupełnie na tym kolorze.

Cytat:
Napisane przez Kawuszkaa Pokaż wiadomość
Fajnie miałyście pobuszować we dwie po sklepach. Dwie PMki przymierzające suknie to fajna sprawa. Jedna drugiej jakoś lepiej doradzi bo obydwie siedzą na bieżąco w temacie.
Zazdrość, że miałyście taką możliwość
To naprawdę nie jest wielki wyczyn... Wystarczy być tego samego dnia w tym samym mieście i mieć pół dnia na łażenie.... I viola!

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co sadzicie o kolorowych butach do slubu? Ja np. chcialabym isc w czerwonych Biale mi sie niepodobaja.
Ja białych w ogóle nie biorę pod uwagę Waham się między zielonymi a niebieskimi (bo to moje 2 kolory przewodnie).

Cytat:
Własnie, pokazujecie swoje suknie śłubne wcześniej TŻ?

Ja chcę by była to niespodzianka(no, dla prawie wszystkich) i mój TŻ jak i goście zobaczą mnie w niej dopiero na ślubie
Chciałabym, żeby zobaczył dopiero przed ślubem, ale cholera, nie wiem, czy będę miała tyle siły, żeby Mu nie pokazać chociaż zdjęcia Bo teraz wszystko mu pokazuję, a to tylko przymiarki... więc na pewno STRASZNIE będę chciała Mu pokazać TĘ JEDYNĄ

Cytat:
no co ty... nigdy w życiu.. tż będzie miał niespodziankę chcę żeby mu dech zaparło i wyrwało go z butów na mój widok
suknię zobaczą tylko moi rodzice i siostra, i oczywiście MagdziS pokażę
A MY NIE??????????????????????

Dziewczynki, które mówią, że ileś lat na kogoś zmarnowały, czy straciły... BŁĄD! To były jedne z najważniejszych lat Waszego życia! To właśnie w tych latach dowiedziałyście się od życia, czego chcecie, a co ważniejsze, czego nie chcecie i co omijać szerokim łukiem. To właśnie dzięki tym Patałachom (), z którymi byłyście macie teraz najlepszych TŻtów pod słońcem, bo umiałyście w Nich dostrzec coś, czego może przed związkiem feralnym nawet byście nie dojrzały. Mówię to z perspektywy osoby o podobnych do Was doświadczeniach I naprawdę wierzcie mi, to duże szczęście być w beznadziejnym związku i ten związek zakończyć - dało nam to doświadczenia za całe życie i nie raz jeszcze to doświadczenie nam pozytywnie zaprocentuje w różnych momentach życia

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-08-23 o 11:06
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:03   #4079
maxwelka
Zakorzenienie

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28925799]Chyba właśnie tak napiszę, tylko że oni też odpowiadają po czasie zawsze.
165zł to dla mnie nie jest TYLKO, bo za tą cenę miałabym już buty. Ale gdyby ona dała kup teraz w tej cenie którą chce to i tak to okazja i bym kupiła.[/QUOTE]

A pokaż tę aukcję.
Stary 2011-08-23, 11:06   #4080
M_ilkaa
Rozeznanie

możesz jeszcze spróbować wszcząć z Centrum rozstrzygania sporów transakcyjnych na Allegro

Skorzystaj z Centrum, jeśli:
nie dotarł do Ciebie opłacony towar lub dotarło mniej sztuk,
wysłałeś towar, jednak nie masz całości bądź części należnej kwoty,
po reklamacji nie masz towaru ani należności,
otrzymany przedmiot różni się od opisu aukcji,
zapłaciłeś za przesyłkę pobraniową więcej, niż było to ustalone.

Korzystając z Centrum, pamiętaj, że w rozwiązywaniu sporu najważniejsze jest dążenie do kompromisu.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28925799]Chyba właśnie tak napiszę, tylko że oni też odpowiadają po czasie zawsze.
165zł to dla mnie nie jest TYLKO, bo za tą cenę miałabym już buty. Ale gdyby ona dała kup teraz w tej cenie którą chce to i tak to okazja i bym kupiła.[/QUOTE]
Uważaj też żeby nie zaczęła wydziwiać później z ceną przesyłki, na wszystkim pewnie będzie chciał "dorobić"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości