|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Brumek moje gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Editka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4862 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
zeby szybko poszło <kciuki>
Staram sie nie dopuszczac do płaczu zwłaszcza w nocy, jak zaczyna sie uaktywniac, jęczeć, wiercic lece robic mleko, zeby sie nie rozbudziła. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak krzyczy to bardzo rzadko ![]() Ja już sama nie wiedziałam, czy może Ja jej nie dopuszczam do płaczu... rączkami też wymachuje, ale generalnie chyba bardziej zdaję się na intuicję...bo wydawało mi się, że za każdym razem kiedy daję rączkę do buzi tzn. że chce jeść,a okazuje się że nie raz wkłada ją aby tak jakby sobie pomóc przy odbiciu...wiem, że jak daje ją do odbicia i je moją szyje to , że chce jeszcze... Cytat:
nie płakała (czasami)... a czemu jesteście w sumie na MM?! Haha..chciała sprawdzić czy mamusia jej słucha ? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Rozeznanie
|
A ja spotkałam się z opnią, że powinno sie czasami poczekać, aż dziecko bedzie tak głodne, że będzie się domagać krzykiem.. bo tak to można karmić cycka bz przerwy ale ja tam nie chce doprowadzac do takiej ostatecznosci, bo później uspokoić jej nie moge
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
czyli nie powinnam sie martwic. super.trafiło mi sie grzeczne dziecko.tylko strasznie chce byc przy mnie. ![]() ![]() ach jak ciezko jest mi przewijac, jak zaczyna plakac. a ja mysle ze go krzywdze. bo zanosi sie takim załosnym głosikiem, az serce sciska. u was tez tak jest? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie mi pediatra tak mówiła...mówiła też jeżeli siedzi na cycu 30 min i za jakiś czas też chce to dać jej z drugiego tą pierwszą warstwę na kilka ssan..jak mogę dać na kilka ssan jak ona za 2-3 min znowu chce ![]() teraz juz w sumie mniej... Ale dołujące jest to, że niby lekarze są z tej samej dziedziny a każdy mówi co innego. Tyle co się nasłuchałam o karmieniu piersią, że odciagać po karmieniu, odciagać jak boli, odciagać jak są gule to można książkę napisać ![]() Dołujace jest też to, że jak tylko dziecko zapłakało to od razu że głodna, a może chciała tylko pampersa aby zmienić...chcesz się nauczyć własnego dziecka, a tyle dostajesz informacji z zewnątrz, że TY JESTEŚ CIEMNA jak w ![]() Mnie to naprawdę dołuje. Agni83 a spróbuj do niego mówić, że teraz będziesz przebierała, że jedną rączkę najpierw włożysz, że musi byc elegancki, że nie może być z cyckami na wierzchu, że smarujesz pupeczkę, aby nie miała odparzeń, że musisz pupe powycierac bo zrobił dużą koope. Moja to płaczę przy przebieraniu zazwyczaj jak jest już głodna po kąpieli, ale to właśnie do niej mówię, albo smoka jej dam i jest spokojna...kiedy sie uspokoi to mówię po co tyle płaczu, przecież musimy się ubrać i ładnie wygladać.I na pewno Emil czuje, że się stresujesz przy przewijaniu ![]() Dodaję zdjęcia małej z krostkami? Potówki, czy coś innego ?! Więcej zdjęć księżniczki w Klubie ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-08-23 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4868 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wejdzcie sobie na FB wysłałam Wam zaproszenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja smoka dac nie moge, bo ona zadnego nie chce. patent z glukoza tez nie dziala... przjsc na MM z drugiej strony tez nie mam jak, bo jak widzi jakkolwiek butle to wyje jak opetana.. a dlaczego nie moze spac? za goraco? za zimno? brzuch boli? pieluche trzeba zmienic? glodna? chce do mamy? ale przeciez spi ze mna i najczsciej na mnie, jak teraz.. ✂✂✂✂a ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Wtajemniczenie
|
Czy ja pisałam w moim ostatnim poście, że w nocy Dominik ładnie śpi???
No to do dziś ![]() No i kupki też robi zielone od dwóch dni, ale myślałam że to normalne a teraz sama nie wiem. Jutro mamy wizytę to zapytam. Brumek gratulacje!!! Da Karo kciuki za szybki rozwój akcji. ![]() Editka, Stronczek widzę że i u Was coś zaczyna się dziać ![]()
#4872 |
Zadomowienie
|
hej wpadlam sie tylko przywitac i powiedziec ze narazie mnoe tu nie bedzie przez jakis czas...dzis o 6 rano zmarl moj ukochany dziadzius...on byl dla mnie jak drugi tata...jestem zalamana...babcia tez... trzymajcie sie...
#4873 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Ale na wątku wrzawa
![]() Cytat:
składam wam ogromne gratulacje, jesteś naprawde niesamowita, do ostatniej chwili spokojna i opanowana Tymek jest cudowny ![]() mąż zresztą też, bardzo ładnie z jego strony że napisał do nas życze wam teraz duzo zdrówka i szybkiego powrotu do zdrowia p.s. jestem pewna że swoim małym brzuszkiem wywołałaś niezłe zdziwienie na porodówce co?! Cytat:
informuj nas na bieżąco Cytat:
![]() Cytat:
wez ciepłą kąpiel jak nie przejdzie to nie ma co czekać chyba tak jak pisała Marinka wody mogą odejsc przed samym porodem Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki DeKaro ![]() Brida nie wiem czy dobrze kojarze ale sweet tez miała miec wywoływany na dziach chyba?! wiec pewnie zostaniemy w trójeczke a u Ciebie jakieś oznaki zbliżającego sie porodu? bo u nas wieeeelka Cisza, choc kazdy mówi że brzuszek juz opadł ![]() moniczko-trzymaj sie kochana ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-08-23 o 10:03 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | ||
Wtajemniczenie
|
Stapelka jakiego masz swietnego pieska widziałam go u Ciebie na nicku ale na zdjęciach jeszcze fajniejszyZuzia jaka duża i sliczniutka
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
no trzeba zapytac lekarz bo może trzeba mleko zmienić albo leki a karmisz piersią?? kurcze Dominik płacze bo go brzuszek boli biedactwo ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
współczuję Ci Moniczko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale motywuję się że dałam radę kiedy miałam drgawki, dałam rade kiedy nie mogłam chodzić, dałam radę kiedy mała uczyła się ssac i teraz też dam radę... w ostateczności przejdę na MM. Jak mleko za szybko wypływa , to spróbuj przed podaniem piersi troszeczkę odciągnąć,albo się połóż na wznak mała połóż na brzuszek twój i będzie miała pod górkę... Ja jeszcze na początku wkładałam mój mały palec i ssała go najpierw a potem dopiero sutka. Jakbyś źle przystawiała to nie przybierała by tyle ![]() Czy coś złego jesz? Jeżeli masz jakieś wątpliwości to może coś ogranicz - zdaj się na swoją intuicję. Moja też nie zawsze chce smoka.Czasem go od razu wypluwa, czasem aż na wymioty ją bierze ![]() ![]() Ze smoczkiem nie raz mam tak, że muszę robić kułeczka na ustach, aby go sobie wzieła i przytrzymać, a nie raz raz dwa bierze, więc to nie jest tak, że smok i koniec roboty. Masz nakładki ?! Ja karmię tylko w nakładkach, moja się tak przyzwyczaiła, że jak ją dałam bez nakładki to zrobiła na mnie duże oczy pociagła trochę a potem już się jej to nie podobało... A może masz wklęsłe brodawki ?! nakładki właśnie je ładnie wyciągają ![]() Jeżeli masz pokarm to naprawdę ![]() ![]() Jak płaczę podczas karmienia to spróbuj ją odbić, położyć na brzuszek ( u mnie na brzuszku często odbija) sprawdź może ma mokro i ją to drażni.Jak uleje serkiem weź pieluchę namocz końcówkę w przegotowanej wodzie i przemyj jej buźkę w środku - żeby ściągnąć jej mleczko z języka które przy tym odbiciu jest kwaśne i się kwasi pewnie... Kurde ja tu tak piszę, jakby jakaś encyklopedie przeczytała, ale miałam te same obawy co Ty, mnie natomiast Nerolka uspokajała - naprawdę święta kobieta ! Ja zauważyłam, że jak jest ciepło albo spała np na lewym policzku to się robią czerwone, chyba od ciepła nie ?! Mi nie wysłałaś zaproszenia na FB ![]() Cytat:
![]() 3maj się !! Przyjmij moje kondolencje ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja po kapieli...skurcze nadal sa ale juz nie tak regularne. Jak siedzialam w wannie byla przerwa nawet 16 minut. ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2011-08-23 o 10:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Wtajemniczenie
|
Agadus nie karmię już piersią i właśnie nie wiem od czego te kupki. Brzuszek na pewno go boli bo się spinał w nocy, robił się czerwony, bączki szły z wielkim trudem, płacz był niemiłosierny. Ja już miałam kryzys ale TŻ był opanowany wziął Żółwika na ręce, poprzytulał i Mały usnął u niego. TŻ w piątek wraca do pracy i nie wiem jak ja bez niego dam rady. Chyba nie dam...
Ostatnia zmiana mleka i leków nic nie dała, ale zobaczymy co jutro powie lekarz. Nie chce narzekać, bo źle nie jest, ale dobrze też nie. Zdążyłam umyć naczynia a Mały nadal leży. WOW ![]()
#4878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyszłam, posiedziałam chwilę, no i jakieś 20 min wrócily regularne co 10 min i mocniejsze anie kąpiel, ani nawet nospa nie pomogły jedź jedź, już czas powitać maluszka moniczka wyrazy współczucia ![]()
![]() |
#4879 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, a ile Wy placilyscie za delicol? bo ja kupowalam kiedys bez recepty za 50 zl, a teraz lekarz dal mi to na recepcie i nie wiem, to taniej wychodzi? cz tylko papier bez sensu facet marnuje?;[
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dominik włącza syrenę. Idziemy się przytulać.
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-08-23 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Wtajemniczenie
|
Brumku gratulacje
![]()
#4882 |
Zadomowienie
|
DaKaro
![]() ![]() i dla naszych pozostałych Aga,Stronczek,SweetAngel, Telik,Brida ![]() ![]() ![]() Blondynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie jeszcze
![]() Dzisiaj np. idę do gina na 18stą. Chciałabym odciągnąć pokarm w razie czego dla małej, aby mogła jej teściowa podać. I zastanawiam się kiedy to najlepiej zrobić ?! Generalnie mleko powoli leci podobno, jak laktacja się unormowała, jak doradzacie ?! albo mamuśki jak Wy to robicie ?! które karmią piersią ?! Właśnie zaczełam odciągać, ale chciałabym wiedzieć jakie są inne patenty, aby się zoorganizować ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A my mamy dwa miesiace ![]() Brumku gratuluje duzego chlopczyka
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Przy Mai to miałam taka dietę, że łatwiej było napisać co mogę jeść niż czego nie mogę. Z ciekawostek, na co sama nie wpadłam, lekarz polecał indyka zamiast kurczaka, bo ten ostatni faszerowany jest dużą ilościa hormonów. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj pisałam, że "wyprawa" do przedszkola poszła sprawnie? no to dzisiaj była masakra.... Majka ryk, że nie chce iśc do przedszkola, Hania oczywiście zaczęła jej wtórować ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze nie wiem czemu tak skoro nie karmisz piersią może nie tolerancja tego mleka?? kurcze nie wiem musisz isc do lekarza niech coś zaradzi żANETA jeżeli te krostki sa blade i robią się czerwone ja płacze albo się denerwuję czy spi akurak na policzku tym to może to byc trądzik niemowlęcy noja Natala teraz ma na prawym policzku kilka ale tylko na policzku ale zobacz czy nie ma za uszami na brzuszki i jakie kupki robi bo może to byc nietolerancja laktozy a jak tylko na policzku i sie nie powiększa i nie rozsiewa to trądzik ....oj namotałam troszkę ale napewno zrozumiesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem, podczytuję.Wczoraj przeciez pisałam ![]() od rana dziecko usypiam, 5 minut pośpi-budzi się i tak od 8 rano.. no skonam. Na raty jem śniadanie...teraz na rekach mi spi, boję się odłożyć do łóżeczka.Co z nia jest ![]() Cytat:
Ale to też niedawno obcykałam, teraz jak jestem tylko na mm to łatwiej mi wiedzieć kiedy chce jeść, wcześniej to na każdy płacz myślałam że głodna.. Bez kitu, święta prawda. Nie jestem na bieżąco z postami, czytam tak po łebkach bo nie mam kiedy, często nie odnoszę się do postów jak którejś chcę odpisać. Kiedy moje dziecko zacznie spać w dzień... Dzisiaj jedziemy na 18.30 do hematologa. Trzymajcie kciuki aby było dobrze, boje się. BRUMEK ![]() ![]() ![]() ![]() Posypały się laski Editka, Stronczek, DaKaro do boju. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-08-23 o 11:08 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 |
Wtajemniczenie
|
Justi mówisz że dobry kremon chyba jest z wit c a do jakiej cery bo ja mam mieszana i on do kupienia w aptece tak?? czy w drogeri też go kupię??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Zadomowienie
|
Zanetko-odciągnij po trochę po każdym karmieniu...do 18tej uzbierasz ze 100ml.Nie odciągaj na raz bardzo dużo,bo znów sobie cycki nakręcisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na uszkach takie maleńkie, ale w sumie tylko na jednym. Na główce ma takie większe jak pryszcze u człowieka z żółta wydzielinką, wyczytałam gdzieś że to nie potówki tylko coś na "p" ale nie pamiętam nazwy...edit: "prosaki - mają żółtawe (ale nie ropne) czubki, powstają na skutek zaczopowania porów skóry, ale nie są groźne i nie wymagają żadnych specjalnych zabiegów pielęgnacyjnych. Potówki to drobne czerwone pęcherzyki, które są efektem przegrzania organizmu." Na policzku wcześniej miała pogryzione przez komara- pediatra tak powiedziała,bo myślała że to naczyniak i widzę że to zanikło ostatnio i znowu się pojawiło i koło tego jest czerwone, a właśnie spała na tym policzku.. A uczulenie jak wygląda?! ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Albo na 14stą ?! To jak to organizujesz ?! Mam na myśli np. żeby mieć w Kościele na Chrzest, albo jak się zdarzy, że z małą zostanie teściowa a Ja będę musiała wyjść na miasto bez małej? Bo tak już powoli sobie wkręcam, że jak pójdę w miasto z mała i będzie chciała jeść to wyciągnę ta pierś... mobilizuję się. I jeszcze mi powiedz, jak zbierasz tak cały dzień, to trzymasz po każdym odciągnięciu np 30 ml mleko w lodówce czy w temp pokojowej ?! i dolewasz, czy np masz tyle butelek, że jesteś w stanie np odciagnąc 30 ml do lodowki i potem np 4 x po 30 ml zlac w jedna butle z lodówki ? Czy trzymasz 30 ml w temp pokojowej i za kazdym odciagnieciem dolewasz do tej ssamej butelki? Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-08-23 o 11:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.