|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
nie wiem czy ja kiedykolwiek zdecydowałabym się na jazdę nie po płaskim terenie
![]() masakra ![]() ciekawe jak tam Hania po wczorajszej wizycie u gina..
|
#2642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście nie mówię o ewolucjach jakichś, tylko o zwykłej jeździe ![]() Cytat:
![]() Wezmę sobie to do serca ![]() A jak się wkręcę w jeżdżenie, to kupię sobie ochraniacze na kolana
|
||
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że jest fajnie, Tż mnie co chwila wyciąga, bo on świetnie jeździ. Tylko że ja się boję upadków i szybkości :/
|
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taki zestaw ochraniaczy na kolana, łokcie i nadgarstki kupisz w sportowym za grosze. |
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Madzia
|
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mieszkam na wzniesieniu, więc ciężko o płaski teren. Właśnie odebrałam pismo z Krajowego Rejestru Pracowników i Pracodawców że mam im zapłacić 115zł, naciągacze! I to jeszcze pismo tak napisali, że ma się wrażenie, że to rzeczywiście organ administracji publicznej. |
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fascynująca rozmowa....
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
może to jakiś rodzaj flirtu?
![]() zamówiłam na allegro baner z prośbą, żeby tłem była plaża i dostałam przepiękny projekt ze słoniami grafikowi tła się pomyliły
Edytowane przez xzora Czas edycji: 2011-08-23 o 10:35 |
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
U mnie ciag dalszy bieganiny. Jutro przewoza tesciowa do szpitala w ktorym bedzie operowana, planowana operacja - wtorek - no normalnie chodze jak w jakims amoku ![]() Butter mam pytanie do Ciebie chcialam upiec dzis tesciowej muffinki z kremem ala nutella. Masz jakis sprawdzony przepis?ciagle robie muffiny z jednego przepisu i troche mi sie juz przejadly ![]() a za dwa tygodnie robie dwie imprezy urodzinowe i oczywiscie nie mam nawet czasu pomyslec nad menu....najlepsze by bylo cos niebardzo obciazajace budzet :/ jezuuu nie ogarniam
Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2011-08-23 o 10:35 |
|
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja myślę, że Madzia próbuje nam powiedzieć, że nadszedł długo oczekiwany @, ale nie umie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu myślałam, że Madzia przyszła taka ucieszona i ma coś do zakomunikowania Wiec chciałąm zagaić rozmowę, ale nie wyszło ![]() No cóż, baner ze słoniami nie jest zły. Może kojarzył plaża-upał- Afryka -słonie? |
|
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słonie spoko Może skojarzenie bardziej luźne...ale może nastawiasz się na klientów inteligentnych
|
|
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisalam tylko polowe a o drugiej czesci tylko pomyslalam boze jak sie czytam to sie nie rozumiem
|
|
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Skojarzenia miał dobre i naprawdę mi się te słonie podobają. Na czerwonym tle jest czarny tata słoń, mama słoń i małe słoniątko. No i pewnie bardziej mi się spodoba ten pomyłkowy baner od tego z plażą, ale już mam plażę w lokalu, zamówiłam ofertówki z plażą, mam mieć plażę na rampie, więc słonie to by było za dużo.
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja generlanie na bazie jednego przepisu robię wszystkie muffinki tylko zmieniam troszkę, modyfikuję, etc...Z nutellą, to do standardowych muffinów dodałabym posiekane orzechy w dużych ilościach, a na górę dałabym krem czekoladowy, np. nutella zmiksowana z mascarpone, albo białym serem sernikowym (tylko ten to raczej z odrobiną żelatyny, albo utarty z masłem)... Jeśli chodziło Ci o coś innego - pisz
|
|
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze robie z mlekiem, ale podobno z kefirem/maslanka/jogurtem tez sa mniami. A jaki masz podstawowy przepis??wrzucalas juz gdzies?jak tak to poszukam ![]() a mozesz polecic mi jakas salatke i niedrogie przystawki dla mnie jestes poprostu master of kitchen jak czasami czytam co tworzysz w kuchni to mam ochote wbic do Ciebie na impreze ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
butter, ja ci bardzo zazdroszczę tego, że dla ciebie gotowanie to pasja, widać, że lubisz to robić. Dla mnie gotowanie to kara. |
|
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
ja też chętnie znów posłucham o przystawkach czy sałatkach - bo mamy w planach małe spotkanie towarzyskie u nas w mieszkaniu
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ohhh.. dziękuję ![]() Kotku, Ty akurat masz bardzo blisko do mnie-możesz wbijać ![]() Ja robię muffinki zawsze na kefirze! Dla mnie najlepiej wychodzą - o wiele pulchniejsze niż na mleku ![]() Na kulinarnym wątku są 2 moje przepisy na muffiny - porównaj, które składniki się powtarzają i to jest właśnie mój podstawowy przepis ![]() Co do sałatek i przekąsek ![]() Z sałatek polecam wszystkie sałatki ziemniaczane - tanie, proste, szybkie (2 moje przepisy są na wątku), sałatkę z arbuza z fetą i oliwkami (chyba też wstawiałam przepis), jakąkolwiek sałatkę na bazie sałaty, np. z pomidorami, ogórkiem, oliwkami, małymi mozzarelkami....albo sałatka z makaronu z kurczakiem, brokułami i suszonymi pomidorami... Przekąski...oj tego jest dużo - tartletki na drożdżowym cieście, na francuskim, na chlebie, słone muffinki, roladki nadziewane, małe pulpeciki z sosie na zimno, jajka w różnych konfiguracjach, deska serów, serki z piekarnika z żurawiną, z ciasta francuskiego można zrobić zawijaski małe z nadzieniem dowolnym.... |
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
hey.
Jak byłam dzieciakiem to śmigałam na deskorolce i na rolkach. Na tychdrugich to nawet próbowałam " akrobacji": skoków itp, przez przeszkody. Marzyła mi się jazda na rampie ale zabrakło odwagi ![]() Piszecie u muffinach że ślinotoku dostaje a nie mam piekarnika
|
#2664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobry pomysl powiem nawet ze baaaardzo dobry ![]() ![]() ![]() Cytat:
oszalalam
|
||
|
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() xzora, carmelova dzięki za propozycje, dzisiaj biore się za ściąganie i jak sie wyrobię to jutro ruszam w teren. butter kurde ile ja lat temu ostatnio jeździłam na rolkach?! A co do tego, że jako dziecko jest się odważniejszym to po prostu dzieci nie zdają sobie sprawy z konsekwencji pewnych czynności i idą na żywioł. No a co do Twojego gotowania to ja chylę czoła, ja mam kilka przepisów sprawdzonych i na nich bazuje ale do takich cudów jakie Ty tworzysz to moim bardzo daleko. xzora baner ze słoniami to fajne odniesienie do plaży Szkoda, że Ci się nie przyda. Ja dopiero teraz znalazłam chwilę na zjedzenie śniadania, bo dzisiaj mam pod opieką trzy żywioły hehe. Jak tylko jeden z nich wstanie z drzemki (Oliwka) to zabieram je z domu bo rozniosą mi chałupę Ahh i mogę się pochwalić, że po raz pierwszy od urodzenia Oliwki się wyspałam, najpierw spałam w dużym pokoju a tatuś z malutką a potem jak on szedł do pracy zmianka i spanie do godziny 9
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihihi...xzora, każdy lubi coś innego wiadomo. U mnie w domu zawsze bardzo dużą wagę przykładało się do tego, co się je, jak się je...często siedzimy i po prostu 'biesiadujemy' nawet moja siostrzenica ma już takie ciągoty Tylko nie myślcie, że jesteśmy rodziną tłuściochów - po prostu lubimy sobie posmakować róznych pyszności...---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Kotku, przepis na tę sałatkę też chyba jest na wątku. Jak byś nie znalazła - daj znać, napiszę Ci. Co do przekąsek - wybierz coś, to napiszę Ci co i jak ![]() Dziewczyny, na prawdę to nic takiego. Miło, że tak mówicie... ale to nic takiego
|
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, ja za twoją namową zrobiłam ciasto francuskie (posmarowałam gęstą śmietaną z jajkiem i czosnkiem i solą, na to poukładałam plastry grillowanej cukinii, pomidora i mozzarellę), bardzo dobre wyszły, w sam raz do wina. Zrobiłam sałatkę "grecką". Moja koleżanka mieszka za granicą, więc była zadowolona, że były ogóry małosolne, smalec, polski chleb i takie tam.
W sobotę pojechaliśmy nad morze, bo w końcu pogoda była do tego. No i pierwszy raz w tym roku byłam na plaży jak turystka, z parawanem, kocem. Skończyło się lekką spiekotą na twarzy, bo zapomniałam swojego filtra wysokiego, ale odpoczęłyśmy tam - na plaży pusto, cicho, rewelacja |
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla osoby, która mieszka za granicą takie regionalne produkty, to smakołyki Dobry pomysł.Ja zrobiłam w tym roku urodziny w takim klimacie był smalec, ogórki, małe klopsy, pasta z makreli, swojski chleb, placuszki ziemniaczane z piekarnika...myslałam, że znajomi będą kręcić nosem, a wszystko zeszło w mgnieniu oka ![]() Misku, fajnie się masz z tym morzem - ja kocham morze
|
|
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
a placuszki ziemniaczane z piekarnika podawałaś same czy z czymś?
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

oszalalam