Avonomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - cz.3 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 12:38   #2011
zalotnica83
Zakorzenienie

Dot.: Avonomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - cz.3

AnnoAntonino ciężko mi zrozumieć Twoje relacja z mamą, ale ja pewnie też bym dała się wykorzystywać...uważam też że dlatego trafiłaś na tż co zachowuje się jak dziecko...masz w sobie taką potrzebe zaopiekowania się kimś...
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 12:39   #2012
katniewojt
Zakorzenienie

Sarunieczko, napaliłam się na micelarny żel do mycia twarzy, który opisywałaś na swoim blogu Czy on jest wyprodukowany dla stonki i tylko tam można go kupić? Czy w drogeriach też można go spotkać?
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 12:45   #2013
zalotnica83
Zakorzenienie

Sheryl masz rację, ja też robiłam ślub i przyjęcie nie po to żeby się zwróciło tylko dla siebie, rodzinki i paru znajomych. To żeby byli liczyło się najbardziej, ale nie zdarzyło mi się nic nie dostać...choć od męża Chrzestnego dostaliśmy odkurzacz za 200zł a nie mieliśmy ani jednego dywanu......poza tym był do kitu i wolałabym nawet 50zł zamiast tego grata
Stary 2011-08-23, 12:47   #2014
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość

Ja nie pracuję, ale moja Mama ma zupełnie inne podejście. Uważa, że to rodzice powinni pomagać dzieciom i je utrzymywać (dopóki taka potrzeba), a nie żeby dzieci to robiły. Strasznie ją bulwersuje jak ktoś obnosi się z tym, że wychował sobie syna/córkę tylko po to, żeby dziecko na nich pracowało, a rodzice siedzą na i nic nie robią.

Moi rodzice też tak uważają, ale mimo to, staram się gdzieś wyjeżdżać na wakacje, żeby sobie zarobić. Chociaż w tym roku mi się nie udało
Mama chłopaka jest tak perfidna, że bierze od niego pieniądze, mimo, ze on nie pracuje (jeszcze studiuje). Jedynie co przez wakacje pomaga tacie w warsztacie samochodowym. I przychodzi do niego, że nie ma (ojciec za granicą, ale pieniądze wysyła). I tak wyszło, że przez cały lipiec pracował od rana do wieczora i zostało mu 200zł! Ahh, ta mamusia...

A baba jest jak dąb, zdrowa, nie pracuje, a nawet swojej działki nie ma, żadnego ogródka, nic.
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 12:48   #2015
zalotnica83
Zakorzenienie

Bardzo dużo kwiatów oddaliśmy na cmentarz, a sobie zostawiłam jeden bukiecik...pamiętam jak następnego dnia odbieraliśmy kwiaty i syn szefowej lokalu zapytał czy dla dziewczyny byśmy mu jakiegoś bukieciku nie dali...no i super...pewnie się ucieszyła
Stary 2011-08-23, 12:48   #2016
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Ja rozumiem. Tylko piszę, że u nas nie liczy się w sensie "nie płaci" za spożyty posiłek kopertą. Daje się po prostu prezent lub kopertę, a nie jest ona przelicznikiem tego ile osób z rodziny było/jadło na weselu.

Kasia, rozumiem z tym "zwróciło", że daje się tyle, żeby się zwróciło, to znaczy mniej więcej, bo jak para młoda znajdzie lokal, gdzie posiłki są po 1000 za danie, to już nie mój problem, i tak nie wyjdę poza pewną kwotę.
Ale chodziło mi o podejście, bo nie wiem, niektórzy robią wesele po to żeby zebrać kasę od ludzi (takie czasami mam wrażenie ). W sumie jak ma się kasiastą rodzinę, to może ma to sens.
Ja pisałam o podejściu do wesela, że robiłam je dla siebie i dla rodziny (w sensie rodziców i najbliższych), bo ten dzień był dla mnie ważny, a nie liczyłam, że mi się zwróci, że mi każdy da tyle ile kosztuje posiłek, spodziewałam się, że pewnie będą tacy co nic nie dadzą (i nie przeliczyłam się). No nie nastawiałam się na tę forsę. I faktycznie nie zwróciło się, więcej wydaliśmy na wesele niż dostaliśmy. Dlatego teraz bym nie robiła .
Ale wiem, Kasiu o co Ci chodzi, pisałyśmy o czymś innym.
Stary 2011-08-23, 12:53   #2017
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
Moi rodzice też tak uważają, ale mimo to, staram się gdzieś wyjeżdżać na wakacje, żeby sobie zarobić. Chociaż w tym roku mi się nie udało
Mama chłopaka jest tak perfidna, że bierze od niego pieniądze, mimo, ze on nie pracuje (jeszcze studiuje). Jedynie co przez wakacje pomaga tacie w warsztacie samochodowym. I przychodzi do niego, że nie ma (ojciec za granicą, ale pieniądze wysyła). I tak wyszło, że przez cały lipiec pracował od rana do wieczora i zostało mu 200zł! Ahh, ta mamusia...

A baba jest jak dąb, zdrowa, nie pracuje, a nawet swojej działki nie ma, żadnego ogródka, nic.
straszne.

a jak on na to reaguje?
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 12:56   #2018
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Sheryl masz rację, ja też robiłam ślub i przyjęcie nie po to żeby się zwróciło tylko dla siebie, rodzinki i paru znajomych. To żeby byli liczyło się najbardziej, ale nie zdarzyło mi się nic nie dostać...choć od męża Chrzestnego dostaliśmy odkurzacz za 200zł a nie mieliśmy ani jednego dywanu......poza tym był do kitu i wolałabym nawet 50zł zamiast tego grata
No, my to tylko od siostry męża nic nie dostaliśmy, i od świadkowej (w sumie od świadka też jak sobie przypomnę ) i od dzieci nastolatków, ale od dzieciaków się nie oczekuje, to naturalne. Natomiast prezenty trafiły sie... literatki koc... to oddaliśmy mamom najwięcej to tych literatek i szklanek dostaliśmy Ja to takich rzeczy nie używam, a i brzydkie to było, takie jak w stołówkach w latach 80. Tak więc..., ja też wolałabym 50 zł, niż te literatki
Dostaliśmy też piękne kieliszki ze złotą nitką (taki wzór) z Duki i te piękne korzystamy do dziś.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-08-23 o 12:59
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 13:03   #2019
Konto usunięte

Cytat:
No, my to tylko od siostry męża nic nie dostaliśmy, i od świadkowej (w sumie od świadka też jak sobie przypomnę ) i od dzieci nastolatków, ale od dzieciaków się nie oczekuje, to naturalne. Natomiast prezenty trafiły sie... literatki koc... to oddaliśmy mamom najwięcej to tych literatek i szklanek dostaliśmy Ja to takich rzeczy nie używam, a i brzydkie to było, takie jak w stołówkach w latach 80. Tak więc..., ja też wolałabym 50 zł, niż te literatki
Dostaliśmy też piękne kieliszki ze złotą nitką (taki wzór) z Duki i te piękne korzystamy do dziś.
ja bratu /jako świadkowa/kupiłam 2osobową wycieczkę all inclusive tygodniową w ciepłe kraje, do dzis się zastanawiam czy to nie za dużo.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 13:10   #2020
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość

mój tż miał haracz 300 zł jak mieszkał w domu i pracował, a jego siostra nic, bo przecież pracowała i studiowała i potrzebowała na studia no sory, albo po równo albo wcale denerwuje mnie też takie traktowanie nie równo dzieci później poszedł do wojska to nie płacił w trakcie "odsiadki" poznał mnie i po wojsku dosyć szybko wyprowadził się do mnie i przez rok do ślubu moja mama nas utrzymywała, w sensie rachunki, opał i podstawowe żarcie, przyjemności to już we własnym zakresie, no i jeszcze spłacałam kredyt na auto i odkładaliśmy trochę na wesele później u mamy pogorszyło się w pracy i zaczęła mniej zarabiać i wzięła jeszcze kredyt na moje wesele, bo jej trochę brakło oszczędności, ale powiedziała, że ona chce wyprawić mi wesele sama, bo to jej marzenie zrobić mi fajne wesele później się jakoś dogadaliśmy i podzieliliśmy rachunki, a teraz u mamy w pracy to już całkowite dno, ale z racji wieku i braku wykształcenia nie ma szans na robotę, jeszcze na tej naszej wsi więc my utrzymujemy dom, zresztą teraz to już mój dom, bo mama wszystko przepisała u notariusza na mnie a ona dokłada do życia tyle ile może, nie mam prestensji, bo trudno żeby mnie mama utrzymywała skoro mam 31 lat i swoją rodzinę, ale pomaga mi też w inny sposób, zajmnie sie dzieckiem lub pomaga mi w pracowni a kasy jej za to nie daję i tak sobie żyjemy...

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;28928910]ja bratu /jako świadkowa/kupiłam 2osobową wycieczkę all inclusive tygodniową w ciepłe kraje, do dzis się zastanawiam czy to nie za dużo.[/QUOTE]
chciałabym miec taką siostrę
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 13:11   #2021
sheryl
szeryfcio

Cytat:

Ja nie pracuję, ale moja Mama ma zupełnie inne podejście. Uważa, że to rodzice powinni pomagać dzieciom i je utrzymywać (dopóki taka potrzeba), a nie żeby dzieci to robiły.
Moi rodzice i rodzice męża też mają takie podejście. Emeryci, biedni ludzie, ale nigdy nic od nas nie wzięli, o nic nie prosili. Co więcej, to oni nam dają co jakiś czas pieniądze, w sensie w prezencie dla dziecka, żeby mu coś kupić.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;28928910]ja bratu /jako świadkowa/kupiłam 2osobową wycieczkę all inclusive tygodniową w ciepłe kraje, do dzis się zastanawiam czy to nie za dużo.[/QUOTE]
No... wypasiony prezent
My wycieczkę to sobie właśnie wykupiliśmy z kopert.
Stary 2011-08-23, 13:12   #2022
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Hej laski...ale numer...Wy tu piszecie o niespodziewanych wizytach teściowej...ja odpowiadam że moja tak w życiu nie zrobiła(a mieszkamy sami ponad 3 lata)a tu telefon"Zaraz będziemy u Was już jesteśmy pod blokiem"... Trochę się zdrzaźniłam, ale oni chcieli zobaczyć chorego synka... Szybko ich zbyłam tym, że na zakupy idę...poszłam z teściową i kupiła mi Malibu
hehehe nie ma tego złego

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 13:12   #2023
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
i ja, i ja
Stary 2011-08-23, 13:13   #2024
musso4
Zakorzenienie

ja tu gadu gadu, a dziecko samo poszło spać idę robić kawę
Stary 2011-08-23, 13:23   #2025
zalotnica83
Zakorzenienie

Ja jakbym miała kasę też bym bratu albo siostrze taką wycieczkę zasponsorowała...fajny prezent
Mi z prezentów przydały się jedynie sztuśce Berghoffa...używamy cały czas
Malibu w Lidlu po 22,20zł 35oml...nie wiem czy to drogo czy tanio...także wieczorkiem się z Wami podzielę
Zaraz moja Kochana Liderka wpadnie z paczką...mój nowy Ch Lacroix, podkład matowy, perfumki dla męża i długopis z różową wstążką już czekają w paczkomacie...
Stary 2011-08-23, 13:24   #2026
Konto usunięte

ja też
Stary 2011-08-23, 13:29   #2027
sheryl
szeryfcio

Cytat:
mój tż miał haracz 300 zł jak mieszkał w domu i pracował, a jego siostra nic, bo przecież pracowała i studiowała i potrzebowała na studia no sory, albo po równo albo wcale denerwuje mnie też takie traktowanie nie równo dzieci później poszedł do wojska to nie płacił w trakcie "odsiadki" poznał mnie i po wojsku dosyć szybko wyprowadził się do mnie:jupi
Dokładnie. Moi rodzice są pod tym względem ok, wszystko równo, ale rodzice męża, są "miętcy" w tych sprawach i córeczka to wykorzystuje. Teraz jak dużo czasu ich nie ma w mieście, bo babcia jest coraz bardziej niedołężna i siedzą z nią na wsi, a siostrzyczka już zaczęła sobie robić remont pod siebie, wymieniać drzwi, okna na nowe... i wygania matkę na wieś, żeby mieć całe dla siebie. Pewnie liczy na to, że jej kiedyś całe skapnie (a to duże mieszkanie w dobrej dzielnicy) i ze brat nie będzie się z nią kłócił o prawa do niego. U moich rodziców nie przeszłoby to, a męża rodzice są dobrzy i naiwni. Zawsze myślą, a... syn to sobie poradzi, córcia biedna bo nic nie ma.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-08-23 o 13:30
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 13:31   #2028
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

Cytat:
Ja nie pracuję, ale moja Mama ma zupełnie inne podejście. Uważa, że to rodzice powinni pomagać dzieciom i je utrzymywać (dopóki taka potrzeba), a nie żeby dzieci to robiły. Strasznie ją bulwersuje jak ktoś obnosi się z tym, że wychował sobie syna/córkę tylko po to, żeby dziecko na nich pracowało, a rodzice siedzą na i nic nie robią.
no właśnie moja mama kiedyś mi tak powiedziała, że wychowała mnie a żadnej pomocy ode mnie nie ma, myślała, że jak dorosnę to ja na nią będę robić - i jestem miętka i oddałabym jej wszytko ale nie mam tyle - zabolało mnie to co powiedziała i dlatego najchętniej uciekłabym stąd jak najdalej ale z drugiej strony, wiem, że beze mnie sobie nie dadzą rady, będzie jeszcze gorzej niż jest, ale nie dlatego, że "siedzą na dupie" (bo mama ma rentę, a tata pracuje za najniższą), tylko dlatego, że rzeczywistość jest okrutna i nic na nią nie mogę poradzić ...

a co do tych wesel i kasy i prezentów - ja jestem właśnie w trakcie podejmowania decyzji o ślubie - i ja nie chce wesela, bo zamiast tego potrzebuję mieszkania, i chce bo to powinien być najpiękniejszy dzień w moim życiu, i co ja mam zrobić????
a jeśli zrobię wesele to jak je zaplanować? kogo zaprosić? pisać listę prezentów czy mówić wprost, że potrzebuję pieniędzy?
zrobię tak - będzie gadanie, zrobię inaczej - też będzie gadanie

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 13:35   #2029
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8katharina8 Pokaż wiadomość
no właśnie moja mama kiedyś mi tak powiedziała, że wychowała mnie a żadnej pomocy ode mnie nie ma, myślała, że jak dorosnę to ja na nią będę robić - i jestem miętka i oddałabym jej wszytko ale nie mam tyle - zabolało mnie to co powiedziała i dlatego najchętniej uciekłabym stąd jak najdalej ale z drugiej strony, wiem, że beze mnie sobie nie dadzą rady, będzie jeszcze gorzej niż jest, ale nie dlatego, że "siedzą na dupie" (bo mama ma rentę, a tata pracuje za najniższą), tylko dlatego, że rzeczywistość jest okrutna i nic na nią nie mogę poradzić ...

a co do tych wesel i kasy i prezentów - ja jestem właśnie w trakcie podejmowania decyzji o ślubie - i ja nie chce wesela, bo zamiast tego potrzebuję mieszkania, i chce bo to powinien być najpiękniejszy dzień w moim życiu, i co ja mam zrobić????
a jeśli zrobię wesele to jak je zaplanować? kogo zaprosić? pisać listę prezentów czy mówić wprost, że potrzebuję pieniędzy?
zrób wg siebie i tak będą gadać mi jak ktoś się pytał co chce to mówiłam, że kasę bo wszystko mam, bo tak było faktycznie a jak ktoś się nie pytał to nie narzucałam się i tym sposobem miałam tylko kilka prezentów, a rezta koperty
Stary 2011-08-23, 13:36   #2030
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Cytat:
mój tż miał haracz 300 zł jak mieszkał w domu i pracował, a jego siostra nic, bo przecież pracowała i studiowała i potrzebowała na studia no sory, albo po równo albo wcale denerwuje mnie też takie traktowanie nie równo dzieci później poszedł do wojska to nie płacił w trakcie "odsiadki" poznał mnie i po wojsku dosyć szybko wyprowadził się do mnie i przez rok do ślubu moja mama nas utrzymywała, w sensie rachunki, opał i podstawowe żarcie, przyjemności to już we własnym zakresie, no i jeszcze spłacałam kredyt na auto i odkładaliśmy trochę na wesele później u mamy pogorszyło się w pracy i zaczęła mniej zarabiać i wzięła jeszcze kredyt na moje wesele, bo jej trochę brakło oszczędności, ale powiedziała, że ona chce wyprawić mi wesele sama, bo to jej marzenie zrobić mi fajne wesele później się jakoś dogadaliśmy i podzieliliśmy rachunki, a teraz u mamy w pracy to już całkowite dno, ale z racji wieku i braku wykształcenia nie ma szans na robotę, jeszcze na tej naszej wsi więc my utrzymujemy dom, zresztą teraz to już mój dom, bo mama wszystko przepisała u notariusza na mnie a ona dokłada do życia tyle ile może, nie mam prestensji, bo trudno żeby mnie mama utrzymywała skoro mam 31 lat i swoją rodzinę, ale pomaga mi też w inny sposób, zajmnie sie dzieckiem lub pomaga mi w pracowni a kasy jej za to nie daję i tak sobie żyjemy...[COLOR="Silver"]
Bardzo podoba mi sie to wszystko co napisałaś..
Stary 2011-08-23, 13:51   #2031
sheryl
szeryfcio

Cytat:
A Ty się gadaniem innych nie przejmuj, oni Ci mieszkania nie kupią...
Zrób jak uważasz... Może małe przyjęcie dla najbliższych, żeby był i wilk i owca syta
Stary 2011-08-23, 13:56   #2032
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

Cytat:
A Ty się gadaniem innych nie przejmuj, oni Ci mieszkania nie kupią...
Zrób jak uważasz... Może małe przyjęcie dla najbliższych, żeby był i wilk i owca syta
no tak też można by było zrobić, ale mój Tż się nie zgadza, on chce dużego wesela, bo jego rodzina nas "zjedzie" jeśli zrobimy małe a kogoś nie daj Boże nie zaprosimy, wtedy dopiero nie dadzą mi żyć normalnie ...

Stary 2011-08-23, 13:59   #2033
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
No, dzieło, to mało atrakcyjna umowa, chyba, że jako dodatkowa.
Nie ma to jak umowa o pracę.
Mi tam nawet w zasadzie nie chodzi i umowę o pracę, może być to zlecenie czy o dzieło, tyle, że np są właśnie tego typu umowy, ale ze stałą pensją. Są bo mój tata tak zatrudnia ludzi. I mi tylko o tą pensję chodzi, bo powoli to ja z domku się na stałe wyprowadzam.

Cytat:
Hej laski...ale numer...Wy tu piszecie o niespodziewanych wizytach teściowej...ja odpowiadam że moja tak w życiu nie zrobiła(a mieszkamy sami ponad 3 lata)a tu telefon"Zaraz będziemy u Was już jesteśmy pod blokiem"... Trochę się zdrzaźniłam, ale oni chcieli zobaczyć chorego synka... Szybko ich zbyłam tym, że na zakupy idę...poszłam z teściową i kupiła mi Malibu
Miło Teściowa widać, że fajna

Cytat:
mój tż miał haracz 300 zł jak mieszkał w domu i pracował, a jego siostra nic, bo przecież pracowała i studiowała i potrzebowała na studia no sory, albo po równo albo wcale denerwuje mnie też takie traktowanie nie równo dzieci później poszedł do wojska to nie płacił w trakcie "odsiadki" poznał mnie i po wojsku dosyć szybko wyprowadził się do mnie i przez rok do ślubu moja mama nas utrzymywała, w sensie rachunki, opał i podstawowe żarcie, przyjemności to już we własnym zakresie, no i jeszcze spłacałam kredyt na auto i odkładaliśmy trochę na wesele później u mamy pogorszyło się w pracy i zaczęła mniej zarabiać i wzięła jeszcze kredyt na moje wesele, bo jej trochę brakło oszczędności, ale powiedziała, że ona chce wyprawić mi wesele sama, bo to jej marzenie zrobić mi fajne wesele później się jakoś dogadaliśmy i podzieliliśmy rachunki, a teraz u mamy w pracy to już całkowite dno, ale z racji wieku i braku wykształcenia nie ma szans na robotę, jeszcze na tej naszej wsi więc my utrzymujemy dom, zresztą teraz to już mój dom, bo mama wszystko przepisała u notariusza na mnie a ona dokłada do życia tyle ile może, nie mam prestensji, bo trudno żeby mnie mama utrzymywała skoro mam 31 lat i swoją rodzinę, ale pomaga mi też w inny sposób, zajmnie sie dzieckiem lub pomaga mi w pracowni a kasy jej za to nie daję i tak sobie żyjemy...

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Ja też.

U mnie na szczęście zawsze było po równo. No chyba, że ktoś dostał szlaban albo jakąs karę. I nigdy by mi się nie odważyli powiedzieć, że jak już jestem dorosła to teraz ja będę na nich pracować. Wiedzą, że zawsze mogą na mnie liczyć i to im w zupełności wystarcza.
Mamy z D. problem. Jego mama powiedziała, że nie idzie na nasz ślub, bo tam będzie tata D. I teraz nie wiemy co zrobić, bo Dawidowi się przykro zrobiło i nawet nie wiem jak mam go pocieszyć.
A ślub bierzemy 15 lipca.
Stary 2011-08-23, 13:59   #2034
katniewojt
Zakorzenienie

Młoda rozmawiała z sąsiadką (aż dziwne, bo kobita zawsze uciekała, nie lubi gadać) Młodzi wiedzą od kogo dostali "chamskie" koperty - wszystkie inne były podpisane Okazało się, ze to od znajomych... Ogółem zebrali 20 tysiaków Sąsiadka stwierdziła, że prawi cały koszt im się "zwrócił" (Anka nie bij).

Tak mi się przypomniało... Mojej znajomej chłopak jest najmłodszy z rodzeństwa - chyba jakieś 15lat różnicy. Jego matka wprost mówi, że go sobie urodziła, żeby się nią opiekował jak będzie stara i niedołężna
Stary 2011-08-23, 14:01   #2035
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
no tak też można by było zrobić, ale mój Tż się nie zgadza, on chce dużego wesela, bo jego rodzina nas "zjedzie" jeśli zrobimy małe a kogoś nie daj Boże nie zaprosimy, wtedy dopiero nie dadzą mi żyć normalnie ...
Wybacz mi teraz ostrość w słowach, ale zapytaj mu się czy to jest WASZ ŚLUB CZY JAKAŚ CHOL****NE PRZEDSTAWIENIE DLA UBOGICH? W tym dniu chyba chodzi jednak o Was a nie o to kto będzie a kogo nie... Może się nie znam, choć sama planuję teraz wesele, to jednak listę gości robię sama z D.
Stary 2011-08-23, 14:02   #2036
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
A ślub bierzemy 15 lipca.
którego roku?

Stary 2011-08-23, 14:05   #2037
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi się przypomniało... Mojej znajomej chłopak jest najmłodszy z rodzeństwa - chyba jakieś 15lat różnicy. Jego matka wprost mówi, że go sobie urodziła, żeby się nią opiekował jak będzie stara i niedołężna
Jak mu to powie, to chłopak gotowy jest uciec z domu Nie, przepraszam, że żartuję, ale niestety uważam, że łatwiej w takie "wykorzystywanie" opiekuńcze wplątać córkę niż syna

Teraz jeszcze nie muszę się, że tak to ujmę rodzicami zajmować, ale kiedyś dlaczego by nie? Jestem z nimi bardzo związana

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
którego roku?
Przyszłego 2012
Stary 2011-08-23, 14:09   #2038
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Ty się upewnij, czy on chce, czy jego rodzice, bo jeśli on to macie problem i musicie znaleźć kompromis a jeśli jego rodzice, to niech zasponsorują jak są tacy cwani
Stary 2011-08-23, 14:11   #2039
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

Cytat:
Wybacz mi teraz ostrość w słowach, ale zapytaj mu się czy to jest WASZ ŚLUB CZY JAKAŚ CHOL****NE PRZEDSTAWIENIE DLA UBOGICH? W tym dniu chyba chodzi jednak o Was a nie o to kto będzie a kogo nie... Może się nie znam, choć sama planuję teraz wesele, to jednak listę gości robię sama z D.
wybaczam, sama w rozmowach z nim używam ostrych słów ...
nie wiem czy coś tym wskóram bo póki co na niczym konkretnym nie stanęło, żadnej decyzji nie ma a czas ucieka, a On mimo wszystko chce w przyszłym roku ... mamy tak odmienne podejście to tego tematu, że sama nie wiem czy coś z tego wyjdzie, a jak tak to trzeba wziąć ślub, a co za tym idzie urządzić "jakieś wesele" ...

Stary 2011-08-23, 14:14   #2040
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

współczuję jego żonie, jeśli takową matka pozwoli mu mieć
Cytat:
Jak mu to powie, to chłopak gotowy jest uciec z domu Nie, przepraszam, że żartuję, ale niestety uważam, że łatwiej w takie "wykorzystywanie" opiekuńcze wplątać córkę niż syna

Teraz jeszcze nie muszę się, że tak to ujmę rodzicami zajmować, ale kiedyś dlaczego by nie? Jestem z nimi bardzo związana

i synową bo to zwykle tak jest, jak moja teściowa złamała nogę i była u nas kilka dni zanim opanowała kule i strach, że się przewróci, to ja jej pomagałam się myć i ubierać, bo tżowi jakoś nie bardzo było

rozumiem, żeby zając sie rodzicami jak już są starsi i niedołężni, to chyba oczywiste, ale jak są w sile wieku i pracują to raczej nie powinni żerować na dzieciach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości