|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Avonomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - cz.3
Cytat:
i jeszcze mam przewagę w kuchni, bo wszystko potrafię, a ona nie potrafi upiec ciasta, żadnego
|
|
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lecę na zakupki, miłego dnia dziewczynki
|
|
|
|
|
#1983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc mu powiedziałam, że jak ma ją przywozić i odwozić to lepiej jechać do niej, tak czy inaczej widuję ją średnio raz na miesiąc, więc da się wytrzymać 12 dni w roku tyle to nawet markety nie pracują i żyją![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A Ty musso, mieszkasz w świetnym miejscu, skoro do Ciebie teściowa musi iść 3,5km na nogach, żadnych niespodziewanych wizyt!!
|
||
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurzona jestem...ja tu się wyszykowałam, a nie pójdę na zakupy, bo mój "umierający"mąż zasnął i nie mam z kim małej zostawić...no co za dziad tylko by spał i spał...
![]() Pod tym względem to moja teściowa jest ok...mieszka na tym samym osiedlu, ale nigdy nie poważyła się na wizytę bez zapowiedzi...
|
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1987 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1988 | |||||||
|
szeryfcio
|
Witam
A u nas nie ma ciepłej wody przez te ciągłe roboty na osiedlu Cytat:
A pracę bym zmieniła, jeśli dziewczyny są zadowolone i pensja wyższa...tylko się przemóc... ![]() Wystawiają Ci rachunek i trzeba zrobić im przelew. Rachunek wystawiają zawsze na początku następnego miesiąca. Cytat:
. No tam gdzie jeżdżę na wypoczynek. Morze i Mazury. I czasami w Warszawie. Bardzo często jeździmy na wypady rowerowe na Mazury i tam się zdarzają Niemcy w pensjonatach mieszkający z nami i tak to wygląda. Bogaci Niemcy z tego co widzę po sprzęcie (chociaż dla nich ogólnie nie problem kupić markowy sprzęt). Ty spotykasz takich co umieją, ja takich co nie umieją i się dziwią, że ktoś nie mówi ich językiem ( i o to mi w tej całej dyskusji chodziło, a nie o to, żeby nie uczyć się języków i wszędzie mówić po polsku bo widzę że tak to zrozumiałaś) i tak to wygląda. Każda ma inne doświadczenia i zapewne nie są one regułą.Cytat:
"zalety" pracowania w budżetówce. Zazdroszczę mu (i Tobie też) ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie kiedyś ugryzł w powiekę i w usta, burchle ogromne były, ale też stosunkowo szybko przeszły. Cytat:
Lepiej mało niż nic, a iść trzeba, bo u nas w rodzinie wielka obraza jak się nie przyjdzie. Nie pójść to ja mogę do znajomych. U nas jak my robiliśmy wesele, to nie liczyłam na to że się zwróci (przy małych weselach się nie zwraca, bo są koszty stałe które rozkładają się na małą liczbę uczestników), no i się oczywiście nie zwróciło. Ale były też osoby, które nic nie dały. Na przykład moja przyjaciółka, którą wybrałam na świadkową. Nie wiem, może nie miała, nie czepiam się, bo pieniądze to delikatna sprawa... No i siostra męża. Ta to przegięła, bo jest dorosła, ma pracę, stałą pensję.. i brata tak olać... Powiedziała, że nie ma pieniędzy, da później (oczywiście nie dała). Uważam, że brzydko postąpiła jak na tak bliską osobę. Tym bardziej, że lepsze (według mnie) nawet 100-200 zł, które dołożylibyśmy sobie do wspólnego prezentu ślubnego, niż nic. Cytat:
lista to pewnie byłby afront, dlatego wolałam koperty i na szczęscie były koperty. Nawet jak na naszych młodych znajomych popatrzę co kupują do domu, to mamy zupełnie inny gust, dlatego naprawdę najlepszym wyjściem uważam jest koperta - dla mnie oczywiście. Bo generalnie lista, na której są zróżnicowane cenowo prezenty też ma sens.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-08-23 o 11:36 |
|||||||
|
|
|
#1989 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musiałam się troszkę wyżalić, bo wczoraj znowu miałyśmy kłótnię pt moja biedna matka i cały świat, w tym ja przeciwko niej i jeszcze jej ciężkie życie, jak całej reszcie tak lekko. A wszystko dlatego, że miałam śmiałość zapytać, na co do ✂✂✂✂y nędzy ciągle pożycza ode mnie pieniądze, których nigdy nie oddaje, kwota rośnie i rośnie, mnie prawdopodobnie nie będzie stać na studia, ale jej daję, bo nie mam serca odmówić... ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
|
#1990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jednym rodzice pomagają a inni muszą pomagać rodzicom ...
Lubisz kosmetyki AVON? Zamawiasz? A chciałabyś zamawiać taniej? Skontaktuj się ze mną a założę Ci konto w Avon i dołączę do swojego zespołu. Przekonaj się sama już teraz. https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png |
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chyba nie doczytałaś, spotykam sporo również tych co nie znają angielskiego, po prostu próbują dogadać się na różne inne sposoby |
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I odpowiedziała na co? |
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami się pokłócimy, ale to chyba normalne, nawet moja 2 letnia córka ma czasem inne zdanie niż ja![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1995 | |||
|
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Cytat:
O jaaa, ale byłoby wtedy sprawdzania Cytat:
Chrzestni dawali 1000. A w ogóle to uważam, że nie ma co mieć roszczeń co do koperty, każdy daje tyle, na ile go stać. Wesela się nie robi po to żeby się zwróciło. Dobrze, żeby się zwróciło, miło by było, ale no nie po to robi się wesele... ![]() W moim mniemaniu robi się jej dla siebie, dla rodziny, żeby uczcić ten wyjątkowy dzień i pocelebrować z rodziną. ... Czyli najlepiej nie robić jak się nie chce pakować pieniędzy w rodzinę.
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na marginesie: u mnie mąż jest jakiś inny, bo nawet jak jest chory to mówi ze jest zdrowy i nie chce się leczyć, aż wyląduje u lekarza i od razu antybiotyki On po prostu nie umie się położyć, bo mu "się nudzi"
Edytowane przez tonia85 Czas edycji: 2011-08-23 o 10:55 |
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
ja muszę grzać sama wodę, bo mamy bojler podłączony do CO i nawet latem palimy tylko na wodę, mamy też bojler na prąd, ale go wcale nie włączamy, bo i tak płacę 500 zł za prąd co 2 miesiące
no chyba, że są mega upały to już nikt nie pali nawet na wodę, ale w tym roku to nam nie grozi bo ciągle zimno
|
|
|
|
#1998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdyby teraz Twoje stosunki z mamą się popsuły, to na pewno byłabyś zdruzgotana. A gdyby nigdy nie były dobre, to po prostu przywykłabyś do tego. I tylko czasem z zazdrością popatrzyłabyś na tych, którzy mają w matkach oparcie
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Znikam Dziewuszki, bo dziś urodziny T. Najpierw muszę się zrobić w domowym SPA na bóstwo, a potem spędzić parę godzin w kuchni. Będę piec ciasteczka, robić jabłkową marmoladę i na obiadek lasagne
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tż to niech Cię nie poucza w tej kwestii, bo jak pisałaś wcześniej to sam żeruje na Tobie
|
|
|
|
|
#2003 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No dobra nie znam jej, ale żeby tak własnemu synowi? Cytat:
![]() Ja na to, że skoro jest taaaaki chory to nici z ingraszek, nakryłam się kołdrą i poszłam spać. Następnego dnia był całkowicie zdrowy 0 tylko lekki katar miał. I teraz już wie, że mnie się nie da w taki sposób wypuścić.
|
|
#2004 | ||||||||||||
|
szeryfcio
|
Cytat:
I wiecie wszystkie kwiaty pojechały na cmentarz ![]() Cytat:
Za organistę nic, był już w cenie, tylko skrzypaczkę zamówiliśmy (to też od nich) jak usłyszałam na innych ślubach w tym kościele jak gra pięknie -50 zł. Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma to jak umowa o pracę. Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No musisz zapłacić tyle, ile wyświetliło się w aukcji -5,51. Nie maksimum, które dałaś. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I to się tyczy każdego, również innych nacji. Naucz się jeden z drugim tego angielskiego jak jedziesz do obcego kraju, a nie wymagaj, żeby wszyscy w obcym kraju mówili do ciebie w twoim języku. Takie było moje przesłanie. A przykłady z życia. Dobijają mnie też moi koledzy Anglicy i Amerykanie. Przyjechali tu za kobietą czy pracą... żyją ponad 10 lat i ani słowa po polsku nawet głupiego dzień dobry czy dziękuję, bo wychodzą z założenia, że angielski powinni wszyscy znać i nim się się posługiwać w rozmowie z nimi. To są dopiero pępki. (oczywiście nie wszyscy, większość).A ja wychodzę z założenia, że przebywając tyle lat w czyimś kraju powinno się z szacunku do niego przynajmniej podstawowych zwrotów w tym języku nauczyć. Zresztą, to wstyd mieszkać tyle lat w danym kraju i nie przyswoić języka.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-08-23 o 12:11 |
||||||||||||
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
nie do końca tylko jej, skoro teść umarł to połowa mieszkania dzieli się na pół dla teściowej a na pól dla dzieci, czyli teściowa ma 3/4 mieszkania,a tż Sarunieczki 1/8 i jego siostra 1/8
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
A mój mały skorzystał z tego, że dzisiaj juz mu nie robią żadnych badań i jest obok mnie
Juz nie mam doła..
|
|
|
|
#2007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie chodziło mi o to, że wesele robi się po to, żeby się zwróciło Bynajmniej w mojej rodzinie wychodzi się z takiego założenia
|
|||
|
|
|
#2008 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski...ale numer...Wy tu piszecie o niespodziewanych wizytach teściowej...ja odpowiadam że moja tak w życiu nie zrobiła(a mieszkamy sami ponad 3 lata)a tu telefon"Zaraz będziemy u Was już jesteśmy pod blokiem"...
Szybko ich zbyłam tym, że na zakupy idę...poszłam z teściową i kupiła mi Malibu
|
|
|
|
#2010 | |||
|
szeryfcio
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale chodziło mi o podejście, bo nie wiem, niektórzy robią wesele po to żeby zebrać kasę od ludzi (takie czasami mam wrażenie ). W sumie jak ma się kasiastą rodzinę, to może ma to sens. ![]() Ja pisałam o podejściu do wesela, że robiłam je dla siebie i dla rodziny (w sensie rodziców i najbliższych), bo ten dzień był dla mnie ważny, a nie liczyłam, że mi się zwróci, że mi każdy da tyle ile kosztuje posiłek, spodziewałam się, że pewnie będą tacy co nic nie dadzą (i nie przeliczyłam się ). No nie nastawiałam się na tę forsę. I faktycznie nie zwróciło się, więcej wydaliśmy na wesele niż dostaliśmy. Dlatego teraz bym nie robiła .Ale wiem, Kasiu o co Ci chodzi, pisałyśmy o czymś innym. Cytat:
. Z tego co mi się wydaje, to za życia takich wyliczeń się nie robi.Rodzice zostają w swoim mieszkaniu, a my dzieci wyfruwamy z gniazdka i wijemy swoje. Jakoś nie przyszłoby mi do głowy powiedzieć rodzicom: słuchajcie, sprzedawajcie mieszkanie, kupmy 2 małe, bo ja chcę gdzieś z meżem mieszkać.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

i jeszcze mam przewagę w kuchni, bo wszystko potrafię, a ona nie potrafi upiec ciasta, żadnego

więc mu powiedziałam, że jak ma ją przywozić i odwozić to lepiej jechać do niej, tak czy inaczej widuję ją średnio raz na miesiąc, więc da się wytrzymać 12 dni w roku

No dobra nie znam jej, ale żeby tak własnemu synowi? 
Naprawdę, nie wiem czy mnie to aż tak interesuje, żeby podjąc takie ryzyko, bo jeden miesiąc może być ok, a w następnym zero zleceń i co ja wtedy zrobię?