|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Misiu, kciuki trzymam.
Ivonko, witaj koleżanko po fachu :d a czego uczysz? |
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
To widze, ze mialas tak jak moja mama, ona mowila mi, ze porod to pikus w porownaniu z tym jak ja potem bolaly piersi. Tez niestety jej pogryzlam sutki do krwi
a jeszcze biedna miala malo mleka. Wiec szybko przeszla ze mna na Bebiko i obie bylysmy zadowolone. I chcialam tylko dodac, ze generalnie jako dziecko bylam okazem zdrowia |
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak nie wszystkim mamusiom to sie zdarza, ale chce Was uczulic, ze nie jest tak pieknie jak na filmach czy reklamach. To duze wyzwanie dla kazdej mamy a dla niektorych niestety wieksze. I sukces nie zalezy tez od nastawienia, bo ja nastawilam sie na tak, ze bardzo chce karmic, ale wszystko bylo na nie. Jednak za malo wiedzialam, teraz mam nadzieje ze sie uda ale na pewno odpowiednio sie do tego przygotuje
|
|
#3184 |
|
Konto usunięte
|
Ja do dzisiaj pamiętam dziką radość, jak (rodziłam cc w pon, wieczorem) w czwartek rano, czyli w 3 dobie córka mi się pięknie dossała - szał i taka duma: patrzcie, potrafię
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem ze II najfajniejszy trymestr ale w III juz tak blisko bejbuszkaA ja bym cos zjadla a nie wiem co
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio jakos ale nie mam apetytu. Dzis sie mnie kolezanka w pracy zapytala czy jestem na jakiejs diecie bo schudlam . Ale serio, nie mam na nic smaku... meczy mnie to bo z reguly lubie jesc.
|
|
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mało brakowało a zwymiotowałabym w markecie
Na szczęscie udało mi się szybko ewakuować z zakupami i wrócić do domu... a w domu już tylko rozmowa z kibelkiem ![]() I to są poranne mdłości w południe, tak? I zaczęłam obawiać się tej podróży. Mamy jechać w godzinach szczytu słonecznego, nie wiem jak sobie poradzę Myślałam, że wyjedziemy z samego rana, a tu mamy wieczorem być na miejscu Może jeszcze dogadamy się i po drodze zatrzymamy się nad jakimś jeziorkiem (teściowa dała taką propozycję). Całe szczęście, że drugi trymestr coraz bliżej, już nie mogę doczekać się, aż będę się lepiej czuła (mam taką nadzieję!).
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Odebrałam dziś wynik bety i odważyłam się u Was zameldować .. jako bardzo prawdopodobna mamusia kwietniowa
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie mielismy gimnastyke w pracy (taka 10min, rozluzniajaca) i bardzo dobrze bo o malo bym zasnela przed kompem. |
|
|
|
|
#3192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i piła bym cały czas, a potem tylko chodzę w nocy i sikam po kilka razy...
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko przechodzi samego siebie.
![]() Jak kiedys byly duze problemy z jedzeniem u niego, bylo wypluwanie, nawet zwracanie jedzenia tak teraz od jakiegos czasu to cudne dziecko do jedzenia ![]() Wszystko zje, pogryzie nawet kotleta a pomyslec ze niedawno jeszcze musialam mu gniesc wszystko a i tak tym plul Dzis rano zjadl zupe mleczna z platkami oraz kromke z drzemem o ktorym jakis czas temu nie chcial slyszec a na obiad do ziemniakow opiekanych i kotleta, surowa marchewke na slodko ![]() W zalaczeniu zdjecie jak oczywiscie podczas jedzenia bawi sie i robi dekoracje z marchewki na kotlecie ![]() Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-23 o 14:53 |
|
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
szajajba bardzo dziekuje
kubusewa gratuluje , a to juz 2 beta ?? Ja ostanio tylko zupy gotuje bo przy tym upale nic innego nie da sie zjesc Splywam potem ale kupilam spodnie dzinsy ciazowe sukces w ten upal
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Dawno mnie nie było u Was Ale to wszystko przez to,że zepsułam laptopa... Zwaliłam go z łożka na podłogę no i jakiś mostek czy cośtam padł... no i tż się wściekł,bo to była funkiel nówka niedawno kupiony a tu ja narozrabiałam... ma go niby naprawić,a tymczasem ja siostrze podprowadziłam jej kompa;p dużo sie u mnie przez ten czas wydarzyło... i niekoniecznie były to miłe zdarzenia;/ po pierwsze powiedzieliśmy rodzicom... oczywiście teściowie ograniczyli się do krótkiego "gratulacje" ( od samego początku się tego spodziewałam).Zaskoczyła mnie reakcja moich rodziców. Wszystko miałobyć odwrotnie-to mama miała krzyczeć,a tata pocieszać... A w rzeczywistości to wygląda tak,że mama się ucieszyła,obiecała że przyjedzie do nas ( hahahaahaha mój kochany dostał szału ),udzieliła sporo rad itd... A o ojcu nie chce mi się nawet pisać... Nie chciał ze mną rozmawiać. Mama powiedziała,że jeszcze go tak załamanego nie widziała-2 dzień się nie odzywa do nikogo!!! mamie kazał przekazać tylko tyle,że się na mnie okropnie zawiódł... Trochę to przykre jest...![]() no i u mnie chyba dopiero teraz zaczęly się prawdziwe objawy ciąży Całe szczęscie szefowa jest wyrozumiała no i bez problemu zareagowała na moją prośbę o sicka. do tej pory nic przełknąc nie mogę bo zaraz muszę biec poproszę chyba o przeniesienie na nockę,bo jak na razie wstawanie rano jest dla mnie koszmarem... A tak to przynajmniej będę mieć kilka godzin na dojście do siebie w razie W...mamusiek znów nam przybyło na forum gratuluje Wam wszystkim
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinko,
a dlaczego twoj tata czuje sie zawiedziony? Zupelnie nie rozumiem jego postawy. Moze czuc sie zaskoczony, w szoku itd ale zawiedziony? Dlaczego? |
|
|
|
#3200 |
|
Rozeznanie
|
chciał,żeby wszystko było po kolei.. ślub,potem dzieci. no ale stało się jak się stało,będzie odwrotnie. i on nie może się z tym pogodzić.
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakby byl slub a potem dzieciatka nie bylo? to dopiero bylby dramat. Niestety rodzice to inne pokolenie niz my i lubia sobie zawracac gitare takimi malo istotnymi szczegolami. Mam nadzieje, ze szybko mu przejdzie i bedzie sie cieszyc waszym szczesciem! |
|
|
|
|
#3202 |
|
Rozeznanie
|
ha a zapomniała opisać reakcję babci,która była przy tym wszystkim
ona taka dewotka,a powiedziała,że sie cieszy bo przynajmniej prawnuków doczekała się bo już szczerze wątpiła czy przed śmiercią się któreś z wnuków "wyrobi" a to by raczej nie było możliwe,bo ja jestem duuużo starsza od reszty (procz siostry która dzieci nigdy nie lubiła wiec pewnie niepredko je mieć bedzie)---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Nikita ja też mam taką nadzieję Tomek się śmieje,że najwyżej bede wyklęta. nie był na to przygotowany i tyle. jakbyśmy planowali dziecko to napewno by inaczej zareagował...
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
balbinko domyslam sie ze jest Ci bardzo przykro z powodu reakcji taty ale mysle ze to przejsciowe, musi do siebie dojsc a jak urodzisz mu wnuka czy wnuczketo oszaleje z radosci i zapmni o tym ze mialo byc wszystko po kolei.
no i wspolczuje dolegliwosci ciazowych. ja sie mecze z nudnosciami i wymiotami juz 4 tygodnie od 27 lipca codziennie mnie muli i nie tylko rano, ale rano najbardziej.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-23 o 16:02 |
|
|
|
#3204 |
|
Rozeznanie
|
a bierzesz cos na te mdłości??
ha i przeniesli mnie na nocke;D
|
#3205 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz co, wychodzę z założenia, że jesteście dorośli, pracujecie, to wasze życie - a skoro tata tak egoistycznie podchodzi do tego, to niech się pokisi trochę we własnym żalu, kiedyś mu przejdzie ![]() Upał jak szlag. Ale numer odwaliłam Rano robiłam betę, morfo, kreatyninę, białko i cukier - i tylko beta na cito miała być (cito podwójnie płatne, ale w sumie za betę też nie płaciłam podwójnie bo kobieta nie wiedziała czy na pewno zrobią). I wyobraźcie sobie, że na cito wszystko mam zrobione za normalną stawkę :d tyle, że po wynik bety muszę dzwonić koło 20 dopiero.
|
|
|
|
|
#3206 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28933309]Będzie musiał
Wiesz co, wychodzę z założenia, że jesteście dorośli, pracujecie, to wasze życie - a skoro tata tak egoistycznie podchodzi do tego, to niech się pokisi trochę we własnym żalu, kiedyś mu przejdzie ![]() Upał jak szlag. Ale numer odwaliłam Rano robiłam betę, morfo, kreatyninę, białko i cukier - i tylko beta na cito miała być (cito podwójnie płatne, ale w sumie za betę też nie płaciłam podwójnie bo kobieta nie wiedziała czy na pewno zrobią). I wyobraźcie sobie, że na cito wszystko mam zrobione za normalną stawkę :d tyle, że po wynik bety muszę dzwonić koło 20 dopiero.[/QUOTE]Osz Ty ale Ci się udało Następnym razem Ci poczwórnie płacić będą kazali a czemu tak często niektóre z Was robią betę?
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28933309]I wyobraźcie sobie, że na cito wszystko mam zrobione za normalną stawkę :d tyle, że po wynik bety muszę dzwonić koło 20 dopiero.[/QUOTE]
szczesciara balbinko napar ze swiezego korzenia imbiru, swiezy korzen kroje w plasterki zalewam wrzatkiem dodaje soku malinowego i pije. Poza tym pisalam juz wczesniej, ze w zwalczaniu mdlosci pomagaja mi cukierki najlepiej z nadzieniem zozole ktore sycza troche w buzi pepsi cola, owoce (arbuz, brzoskwinie). A z rana w lozku jeszcze jem herbatniki![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Teraz jeszcze skubie prazony slonecznik to mi tez pomaga
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam pobierane po 9 rano a po 12 już miałam wyniki z krwi i siusiów toxo, hiv i cytomegalie i betke
![]() Tylko pierwsze miałam ze skierowania pozostałe zrobiłam sama z siebie. jakie jeszcze badania robicie ?? |
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Super
Niech już tak Filipkowi zostanie ![]() Brawo ![]() Czasem ojcowie muszą mieć czas, aby przełknąć wiadomość o wnuku. Mój tata niby też wyczekiwał, a potrzebował dwóch dni aby pogratulować. Bo powiedział, że to takie dziwne
|
#3210 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka nie uwierzysz,ale ja niedawno też zaczełam skubać słonecznik,ale taki prażony. i pomaga mi!!!
a ciekawe czy tu bym mogła kupić taki imbir... dziewczynki z UK wiecie coś o tym??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.

a jeszcze biedna miala malo mleka. Wiec szybko przeszla ze mna na Bebiko i obie bylysmy zadowolone. I chcialam tylko dodac, ze generalnie jako dziecko bylam okazem zdrowia
ale na pewno odpowiednio sie do tego przygotuje
. Ale serio, nie mam na nic smaku... meczy mnie to bo z reguly lubie jesc.

Myślałam, że wyjedziemy z samego rana, a tu mamy wieczorem być na miejscu 

poproszę chyba o przeniesienie na nockę,bo jak na razie wstawanie rano jest dla mnie koszmarem... A tak to przynajmniej będę mieć kilka godzin na dojście do siebie w razie W...
Wiesz co, wychodzę z założenia, że jesteście dorośli, pracujecie, to wasze życie - a skoro tata tak egoistycznie podchodzi do tego, to niech się pokisi trochę we własnym żalu, kiedyś mu przejdzie