|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lista weselnych kiczów
Cytat:
A co do książki to raczej coś takiego: http://www.wesele.piasta.pl/ksiazkik...zazdjecieA.jpg
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#482 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1. http://art-photo.com.pl/foto-galerie...le_0221_bw.jpg 2. http://chrapkiewicz.com.pl/foto-gale...le_0720_bw.jpg Cytat:
Klasyka nigdy nie wychodzi z mody. Edytowane przez blackandblue Czas edycji: 2011-08-23 o 16:54 |
||
|
|
|
|
#483 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ja ślubu na razie nie planuję, ale jak coś to miłośniczką tego typu sukienek też nie jestem i wybiorę coś całkiem innego
|
|
|
#484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do disco polo, może i kicz, ale właśnie przy tym najlepiej się tańczy. Ja na co dzień nie słucham takich piosenek ale nie wyobrażam sobie wesela bez nich, bo jak nie ma disco na weselu to nie ma zabawy ![]() A poza tym, kicz kiczem ale teksty tych piosenek zna każdy No i wesele samo z siebie musi być trochę kiczowate. Tylko rolą państwa młodych jest, żeby z tym kiczem nie przesadzić i dostosować do sytuacji i charakteru wesela, jak już wcześniej pisałaś.Każdy ma swoje wyczucie smaku. Dla wielu osób piosenka " cudownych rodziców mam" jest kiczowata ( nadużywam tego słowa ), dla mnie trochę też, ale nie wyobrażam sobie mojego wesela bez niej. Dlaczego? Bo wiem jak jest ważna dla moich rodziców. Kocham ich i chcę żeby oni też poczuli się wyjątkowo.
|
|
|
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.flog.pl/media/foto/197274...ego-kolory.jpg
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#486 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To właśnie mam na myśli - są mega kiczowate, ale parkiet natychmiastowo się zapełnia i wszyscy dobrze się bawią ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Ostre-nieostre, mi tam się podoba ta dziewczyna z lizakiem, na otoczenie nie patrzyłam
Tylko ten kolorowy motyw na czanobiałym zdjęciu, który moim zdaniem ciekawie wygląda wyłapałam.
|
|
|
|
#488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo wiesz, dziewczyna z lizakiem też mi się podoba, tylko oceniamy zdjęcie, czy dziewczynę z lizakiem? Bo wybierając tak fotografa na ślub kończy się z bardzo bardzo słabym, amatorskim materiałem z najważniejszego dnia w swoim życiu
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko kompozycję zdjęcia. Poza tym to, że jest nieostre tło to dla mnie akurat celowy zabieg. A chodziło mi bardziej o to, że ten drobiazg, który ma zachować kolor powinien być odpowiednio dobrany, a nie ma co kolorować na siłę diademu Młodej czy wiązanki i kwiatu we włosach [Twoje przykłady], bo to ni przypiął ni przyłatał. Z głową i pomysłem trza kolorować, ot co. I nie mam zamiaru wybierać fotografa na podstawie urody Młodych...
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mówię, że niestety całe zdjęcie jest nieostre, jego temat też.
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście mam możliwość wybierać ślubnego foto z profesjonalistą, ale tym się będę martwić za rok.
|
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się bardzo podoba ślubny wygląd Rubik, w przeciwieństwie do Sykut (fatktycznie ma brzydkie nogi) i do Kate.
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Dla mnie jest nie tyle kiczowata, co już oblatana. Jeszcze 7-8 lat temu nie było mody na podziękowania, poczatkowo miło było słuchać, ale teraz już mnie to trochę irytuje. Dlatego my podziękujemy rodzicom po błogosławieństwie. Nie bedziemy robić szopki z tańcem w kołeczku.
|
|
#493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Chociaż ten taniec w kółeczku... Może wymyślimy coś w zamian. Może taniec odbijaniec ale w parach, tak że podczas piosenki każdy zatańczy z każdym? Bo tak stać i się patrzeć to też głupio. Sama nie wiem |
|
|
|
|
|
#494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#495 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam długą listę rzeczy, które uważam za straszny kicz:
- przesadne ozdoby na samochód, a już maskotki i dmuchane prezerwatywy to dramat - akordeon i muzyka grająca Pani Młodej wychodzącej z bloku, również dekoracje na balkonie/oknie/klatce schodowej - nie wszystkich w bloku musi interesować mój ślub - balony - w każdej postaci, u nas nie będzie ani jednego - zabawy weselne w stylu "jajko przez nogawkę" albo "przynieś 5 staników" - "kochanych rodziców mam"i podziękowania - nawet moja mama prosiła, żebyśmy nie robili obciachu i nie kazali jej tańczyć w kółeczku. A już w czasach, kiedy sporo osób ma 2 pary rodziców (rozwody) albo kiedy za wesele płaci tylko jedna rodzina, to już w ogóle niesmaczne - karmienie się tortem przez Państwa Młodych - karteczki/naklejki z napisem "wódka weselna" - rozdawanie gościom swoich zdjęć, maskotek, aniołków - wszystkiego tego co wszyscy oprócz mojej babci wyrzucą 5 minut po weselu albo w ogóle nie wezmą tego z sali - zabieranie Pannie Młodej buta (jeśli ktoś spróbuje dotknąć moich butów, to chyba go na miejscu zamorduję) - bramki, z których trzeba się wykupywać - Państwo Młodzi lub Rodzice, którzy przesadzili z alkoholem na weselu (my nie będziemy pić absolutnie nic, moja Mama też planuje tylko kieliszek szampana na wejściu) - przyśpiewki weselne mówiące o penisach, wzwodach, wielkiej liczbie dzieci - "niech Panu Młodemu staje jak szabla ułańska" doprowadza mnie do białej gorączki i mam ochotę wyjść z takiego wesela - kapele składające się z 3 panów - 2 akordeony i klawisze, albo 2xklawisze i akordeon - wujkowie i dziadkowie macający panie po kolanach lub tyłkach - chciałabym też gorąco poprzeć osobę, która napisała o zdjęciach kotleta - masakra! ![]() - z własnego podwórka dodam, że moja babcia latająca wszędzie z kamerą i kamerująca ludzi, którzy jedzą, kłócą się, nudzą się, przysypiają i w każdej innej pozycji jest oburzające, niesmaczne i będę robić wszystko, żeby babcię powstrzymać. Do tego babcia potrafi łazić za prawdziwym kamerzystą i próbować filmować to samo co on... - przezroczyste suknie ślubne - nie ważne w urzędzie czy w kościele, klasę trzeba mieć Ale za to mam swoje własne kicze, które strasznie mi się podobają i na pewno będą na moim weselu: - rzucanie żywych płatków czerwonych róż po wyjściu z kościoła - małe rubinki w środku naszych obrączek jako taki mały tajny symbol naszej miłości ![]() - będzie kilka piosenek diso polo i biesiadnych - nie słucham na co dzień takiej muzyki, ale na weselu się sprawdza. Oczywiście nie "Majteczki w kropeczki", ale np "Szalona" porywa wszystkich do tańca - pierwszy taniec na pewno odtańczymy, pewnie klasycznie walca ![]() Będziemy też mieli winietki i tablicę informacyjną gdzie kto siedzi - to elegancki i praktyczny sposób usadzenia gości. Nie mam nic do gołębi, ale na pewno ich nie będzie, bo jakby mi zapaskudziły suknię albo komuś innemu garnitur/sukienkę, to chyba bym się ze wstydu spaliła. Dodam też, że absolutnie akceptuję, że każdy ma inny gust i jeśli któraś z moich koleżanek chciałaby np balony na ślubie, to siedziałabym i je zawzięcie pompowała.
|
|
|
#496 |
|
BAN stały
|
Podziękowanie dla rodziców w postaci prezentów ,właśnie to moja przyszła teściowa uważa za wielki kicz.Mój narzeczony myślał ze je chcę zrobić takie podziękowanie żeby wszyscy goście widzieli te wielkie kosze i nie wiedział biedny jak mi powiedzieć ze jego mama absolutnie nie chce takiego czegoś,dla mnie to nie ma znaczenia więc doszliśmy do porozumienia.Na weselu przez mikrofon podziękujemy rodzicom i wszystkim gościom za przybycie i tyle.
|
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sama nie lubię biesiady i mam zespół,który raczej jej nie gra,ale "Jesteś szalona" i inne takie hity muszą być ![]() Mam dzisiaj ślub,mam cudowną tablicę stołów i goście będą siadać przy danych stolikach,ale już krzeseł narzucać im nie będę
|
|
|
|
|
|
#498 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Blacky: Motyw z babcią-operatorką jest cudny, obśmiałam się jak norka Ale żarty żartami, ale taki kamerzysta-zapaleniec może być problemem. Uczulali nas na to i fotograf i kamerzysta. My będziemy chyba delikatnie rozmawiać z gośćmi i prosić, żeby hamowali się w zapędach i nie robili konkurencji fachowcom, którym zaufaliśmy. Przecież naprawdę chcemy żeby na naszym ślubie i imprezie weselnej byli gośćmi - bawili się i cieszyli z nami, a nie dokumentowali bieg wydarzeń. Dodamy też, że jeśli będą chcieli chętnie podzielimy się z nimi zdjęciami, a nawet filmem. Zobaczymy z jakim skutkiem
Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2011-08-27 o 08:19 |
|||
|
|
|
|
#499 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem o jakim disco polo mówisz, bo mi nie chodzi tylko o takie typowe stare disco jak " majteczki w kropeczki" czy "szalona", ale też o nowsze kawałki, które znamy i lubimy. Przy tym po prostu dobrze nam i naszym znajomym się tańczy. Co nie znaczy że uważam że wszystkim powinny się podobać i że na każdym weselu MUSZĄ być . Ale oczywiście wszystkiego z umiarem, nie chciałabym też samego disco na weselu, ale tak pół na pół: ![]() Cytat:
A dlaczego? Bo to co dla Ciebie jest normalne, dla innych może być kiczem, chociażby biała sukienka. Tak samo dla Ciebie kiczem mogą być gołąbki a dla kogoś to coś normalnego i pięknego.Także Twoje " nie kiczowate wesele" może dla kogoś okazać się kiczowate. Więc napisałam że każde wesele ma coś z kiczu, ale to nei znaczy że źle, bo w tym jest urok ślubu i wesela. Oczywiście wszystko z umiarem. Cytat:
. Na pewno nie będzie tańca w kółeczku![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Kilka piosenek disco tych troche starszych i tych nowszych Niektóre mają głupie teksty, ale wszyscy znajomi się przy nich dobrze bawią i je śpiewają.![]() http://www.youtube.com/watch?v=W-TZL2kmQGw http://www.youtube.com/watch?v=ZlLdhaz13Yo http://www.youtube.com/watch?v=9z93c...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=zrkZP...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=fPu7C...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=90NHt...eature=related Edytowane przez iwoncia8 Czas edycji: 2011-08-27 o 11:09 |
|||
|
|
|
|
#500 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Bo ostatnio był na takim gdzie grał jakiś gościu z Mam Talent, same piosenki rockowe i słabo było.
|
|
|
#501 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uściślę więc co miałam na myśli, zaznaczam, że jest to moja subiektywna opinia i nikt nie musi się ze mną zgadzać: wesele powinno być na tyle eleganckie, żeby nie pojawiały się na nim elementy uznawane za kiczowate przez parę młodą lub przez więcej niż 50% gości ze średnim bądź wyższym wykształceniem. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2011-08-27 o 14:10 Powód: dopisek |
||||
|
|
|
|
#502 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podsumowując - czy wesele eleganckie czy odrobine kiczowate - dla mnie najważniejsza jest dobra zabawa i tego się trzymam Bo wszystkich nie da się i tak zadowolić. Na tym kończę tą dyskusję z mojej strony . Koniec offtopa
|
|
|
|
|
|
#503 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Poza tym nie wiem co ty sobie sądzisz, ale to jaką muzykę lubimy nie zależy od wykształcenia. A za gratulację dziękuję, to na ten moment chyba mój ulubiony kolega, a rozmowa była w dość żartobliwym tonie, bo mi do ślubu daleko.
|
|
|
#504 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#507 |
|
.
|
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
To rozumiem, że ty się dostosowujesz do tych "wykształconych"? I powiedz mi czemu to oni mają mieć akurat lepszą imprezę niż reszta niewykształconego towarzystwa? Bardziej ich lubisz czy jak?
|
|
|
#509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli Wam się nie podoba, to jak najbardziej jestem za tym, żeby u Was nie było Jest tyle innej fajnej muzyki przy której można się świetnie bawić![]() Jeśli chodzi o zdjęcie ( nie opanowałam jeszcze opcji wielocytowania ![]() To też jest ładne, nie czarno- białe ale też kolorowe akcenty na " mdłym" tle |
|
|
|
|
|
#510 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)