|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
moj łobuziak tez kopie dopiero jak leżę.....idę odwiedzic kuzynkę bo zadzwonila zebym przyszla
![]() ppaaa |
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
w kazdym razie, nie wyglada na tandete i jestem zadowolona Kocyk tez
|
|
|
|
|
#3033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hihi fajnie moja niunia dzis tez buszuje
|
|
#3034 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a odnosnie ruchow dziecka.... Czy ktoras ma łożysko na przedniej ścianie? jezeli tak to kiedy poczułyscie ruchy? obawiam sie ze niestety przez ten fakt poczekam sobie jeszcze na kopniaki
|
|
|
|
#3035 |
|
Rozeznanie
|
natisska ja mam łożysko na ścianie przedniej i jeszcze nie czuje ruchów.
W pierwszej ciąży czułam w 18 tygodniu a łożysko miałam na ścianie tylnej. Teraz mam koniec 17 tygodnia i na razie nic. |
|
|
|
#3036 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślicie, że w którym tygodniu mogę poczuć malucha? Jestem aktualne w 17.
|
|
#3038 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha weszłam teraz na strone UP i patrze, a tu ogłoszenie o prace, moj były pracodawca szuka kogos na staz, na to samo miejsce, a najlepiej osoby niepelnosprawnej , co za typ chamski jeden, byle by nie płacić potem do zusu za pracownika
|
|
|
|
#3039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ważne, że kopie hihi
|
|
#3040 |
|
Rozeznanie
|
Agatku moze ciebie nie interesuje na której ścianie masz łozysko bo czujesz swojego dzidziusia, ale nas tak. Łożysko umiejscowione na przedniej ścianie może tłumić ruchy malca i dlatego czuć go później i delikatniej. Dziewczyny mogłyby się niepokoić, że coś jest nie tak, a tak to jest jakieś wytłumaczenie.
|
|
|
|
#3041 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
______________________ Ale miałam nadrabiania ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Aaaaa... dostaliśmy kolejną ofertę wózka tym razem za 600 zł taki model: http://allegro.pl/raf-pol-wozek-feni...758974345.htmlKolor 16 Bordo + flowers bardzo proszę o opinie, bo jak dla mnie super, ale mało się znam ![]() ![]() ![]() ![]() :pro si:
|
|
#3042 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejo dziewczyny
![]() wrocilam z pracy, toz to jakas masakra po trzech tygodniach urlopu Cytat:
i pamietam, ze wyszlam z nia po trzech tygodniach, ale to bylo dawno temu, inne szkoly, teraz chyba juz szybciej kaza wychodzic ![]() Cytat:
zycze Wam milego wieczoru moze potem jeszcze jakos zajrze do Was
|
||
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi nic nie mówił na ten temat, więc mnie te tematy za bardzo nie interesują
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie brzuszek jest, ale ruchów nie czuję
|
#3045 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się, ja poczułąm pierwsze kopniaczki dopiero w połowie 18 tyg. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3046 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3047 |
|
Rozeznanie
|
Ja o łożysku dowiedziałam sie podczas usg genetycznego - lekarz mnie poinformowal i bylo napisane na wyniku usg , sprawdzcie wyniki usg prenatalnego, tam musi byc info
![]() ogólnie zazdraszczam ruchów i boje sie ze mnie czekaja po 20 tyg czyli jeszcze nawet ponad miesiac ehh no nic
Edytowane przez natisska Czas edycji: 2011-08-23 o 19:29 |
|
|
|
#3048 | ||||
|
BAN stały
|
Nikotynka no to wspolczuje w sprawie auta
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
patrzyłam na allegro- 500 zł
dlatego chyba wątpię, że kupię, bo to spory wydatek kurczę
|
#3050 |
|
Rozeznanie
|
mi sam gin powiedział o łożysku, ale to dlatego ze początkowo było przodujace tzn zachodziło na szyjkę macicy. Teraz na szczęście się podniosło i jest ok.
Jak nic nie mówi o łożysku to znaczy ze jest dobrze. Zresztą każde położenie łożyska jest prawidłowe byleby nie było przodujące i zbyt nisko osadzone. Zerknijcie na wydruki z usg, na dole w tych opisach powinno być napisane ł. sc. przednia czy tylna. |
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Coraz wyraźniej czuję ruchy Ja dziś cały dzień na nogach... rano zrobiłam badania i mam wyniki. Wątrobowe wszystkie ok cieszę się. Zrobiłam też morfologię i mam za dużo krwinek białych 13,05 (norma 4-10), i za mało hematokrytu 35,2 (norma 37-47) ale z tego co czytałam to ok ![]() Haniula zakupy super i kocyk i ręcznik wygląda fajnie jeśli chodzi o hurtownie to znam Smyka właśnie (podobno tam jest największy wybór wózków), Akpol http://www.akpolbaby.pl/content/8-nasze-sklepy wiem że jest jeszcze jakaś na Szajnochy ale nie znam (nie wiem, bo mam zaćmienie - pisałam w klubie kiedyś ![]() :conf used:a jeszcze na ul. Czerwonego Krzyża (na błoniu) jest producent ubranek - dzisiaj tam wjechałam, zwyklaki takie, pościele i takie tam, jest mały sklepik i tam szyją na miejscu http://maps.google.pl/maps/place?hl=...47847454262991 Cytat:
![]() :brzyda l:ja tak czuję - a dziwne bo mały jest ułożony poprzecznie. |
|
|
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny wczesno-styczniowe
miałyście już USG połówkowe? Kurczę zapisałam się na 5.09 - będę wtedy w 22t2d wg USG i nie wiem czy dobrze.... chciałam się przepisać na 02.09 zawsze to parę dni i 21t jeszcze ale w obu miejscach, gdzie robią 4D w mojej przychodni, są urlopy na ten dzień Poza tym nalejcie mnie, ale dziś zgrzeszyłam - zjadłam smażone placki ziemniaczane ze śmietaną i na deser pączka i jagodziankę i wszystko to między 19 a 20
|
|
#3053 |
|
Rozeznanie
|
inutil uffff
super że wyniki ok gratuluję dużej fasolki!!!
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A szalej i jedz dowoli! Widocznie dzidzia tego potrzebowała
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil fajnie, ze wyniki ok
![]() ja tez mam łozysko na przedniej scianie - na usg jest napisane....ale dzidzię czuję... tak włąsnie z 2 cm pod pępkiem najczęsciej albo z boku.. |
|
|
|
#3056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też mam tyłozgięcie co druga kobieta ma tak to żadna wada czy coś po prostu taki urok moja mama też ma tyłozgięcie mnie zawsze lekarz straszył ze przy tym będe miec większe problemy z zajściem ale to nie prawdaa ja łożysko mam na ścianie tylnej dzidzie czuje dopiero od 21 tyg tzn czułam troche wcześnej takie lekkie smery a kopniaki pózniej ale to przez wage bo to zależy od tuszy kobiety im grubsza tym pózniej poczuje a że ja niestety jestem przy kości dlatego tak późno poczułam. co do rozkojarzenia to ze mną teraz to tragedia wczoraj się babka na bezrobociu naśmiała bo poszłam by mi wystawiła zaświadczenie o ubezpieczeniu i zamiast powiedzieć ubezpieczenie powiedziałam że potrzebuje zwolnienie babka na mnie patrzy i się pyta co pani potrzebuje??? wtedy ja w śmiech i ze potrzebuje oczywiscie ubezpieczenie ehhh tak samo tabletki staram sie codziennie brac o tej samej porze ale nie raz 4 razy sie zabieram do ich wzięcia bo co po nie ide to po drodze zapomnei co chcialm zrobic albo wystarczy ze ide po tabletki i cos po drodze jeszcze zrobie innego dochodze do szafy i sie zastanawiam po co ja przyszłam to jest tragiczne i widze ze coraz gorzej ze mną ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- mi się tak strasznei marzyło w tej ciązy 3lub 4D i niestety nie bede miec bo po prostu nei mamy teraz siana na taką przyjemność ;( w tamtej ciązy się nie udało z wiadomych przyczyn tutaj się nie uda z braku pieniążków myśle ż emoż ejak się będziemy starać o drugą dzidzie wtedy sobie odłoże na taką pamiątke ponieważ ja planuje by róznica między dziecmi była góra 3 lata a chce mieć chociaż 2 to może wtedy będziemy stać lepiej finansowo to się wybiorę niestety w tej ciązy muszę z dużo różnych rzeczy rezygnować
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie się mówi pośredniak
|
|
|
|
|
#3059 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak się jakoś u nas przyjeło że się mówi bezrobocie mało osób mówi pośredniak
|
#3060 | |
|
Zadomowienie
|
Aga
Inutil ale masz dużego dzidziusia już ![]() Cytat:
już się doczekać nie mogę, ale mi też lekarz mówił, że najlepiej między 19 a 23 tygodniem robić.Kurcze Zuzia ja też nabrałam smaka na placki ziemniaczane ale jest już późno a mam zrobione i z wczoraj czekają w lodówce ![]() ja nie jadłam pączka ale jadłam magnum z migdałami ![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

w kazdym razie, nie wyglada na tandete i jestem zadowolona
właśnie mój mnie kopie, bo leżę od 30 minut
fajnie

po wypłacie zaszaleję i zamówię ze dwa

mi nic nie mówił na ten temat, więc mnie te tematy za bardzo nie interesują 
dlatego chyba wątpię, że kupię, bo to spory wydatek kurczę
i kocyk i ręcznik wygląda fajnie
ale jest już późno a mam zrobione i z wczoraj czekają w lodówce