Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.X - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 17:55   #1051
caate
Zakorzenienie

GG do caate
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.X

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Tak naprawdę bardzo ciężko jest oceniać czyjeś postępowanie, kiedy nie zna się jego całej sytuacji. Podobnie nie można porównywać czy ktoś jest w stanie się utrzymać za 1000 pln czy nie. Każdy z nas będzie w stanie coś powiedzieć jak już całkiem wyprowadzi się na swoje i namacalnie pozna prawdziwe życie.
oczywiscie, ze tak, ale to dziala w dwie strony. Party podsunela pomysl, a E.J
wytlumaczyla sie, ale mogla sobie darowac zbedny komentarz, jakby uwazala, ze dziewczyna spi na kasie i nie zrozumie jej problemu.
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 18:01   #1052
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
oczywiscie, ze tak, ale to dziala w dwie strony. Party podsunela pomysl, a E.J
wytlumaczyla sie, ale mogla sobie darowac zbedny komentarz, jakby uwazala, ze dziewczyna spi na kasie i nie zrozumie jej problemu.
Tutaj się zgodzę. To było kompletnie nie potrzebne.

Ale zawsze przy takiej dyskusji każdy z nas stara się wysunąć swoje wnioski i swoje przemyślenia, które nie zawsze muszą pasować do każdej sytuacji. Aczkolwiek ja staram się zrozumieć wszystkie przypadki

Ja wierze, że E.J sobie poradzi i skorzysta z rad Party, która jest mega zaradną dziewczyną! Ja też mogłabym powiedzieć, że będę miała ślub do bani, bo jak narazie to z tż się dorabiamy i można powiedzieć, że na dzień dzisiejszy jest kiepsko. Ale nie mówię tego, bo nie chcę uprawiać czarnowidztwa. Wiadomo, że czasami jest źle i ciężko, ale trzeba się cieszyć z tego co się ma
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 18:20   #1053
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:

Ale zawsze przy takiej dyskusji każdy z nas stara się wysunąć swoje wnioski i swoje przemyślenia, które nie zawsze muszą pasować do każdej sytuacji. Aczkolwiek ja staram się zrozumieć wszystkie przypadki

Ja wierze, że E.J sobie poradzi i skorzysta z rad Party, która jest mega zaradną dziewczyną! Ja też mogłabym powiedzieć, że będę miała ślub do bani, bo jak narazie to z tż się dorabiamy i można powiedzieć, że na dzień dzisiejszy jest kiepsko. Ale nie mówię tego, bo nie chcę uprawiać czarnowidztwa. Wiadomo, że czasami jest źle i ciężko, ale trzeba się cieszyć z tego co się ma

zgadza sie, dlatego napisalam co mysle, bo E.J nie jest u nas od wczoraj, tylko juz kolejna czesc i na podstawie tego co przedstawila o sobie, ocenilam dziewczyne. nie bede gdybac i zachodzi w glowe, czy dobrze czy zle, bo wychodze z zalozenia, ze jak sie pokazesz, tak bedziesz odbierany i koniec kropka

pomalowalam paznokcie u stop na niebieski chabrowy, booziu jak ja kocham ten kolor
Stary 2011-08-23, 18:33   #1054
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
ekonomię międzynarodową ze specjalizacją organy i funkcjonowanie UE
podziwiam

ja jestem mało u Was w wątku więc nie mam co się wypowiadać na temat poruszony

Mi rodzice dają jedynie na stancję 300zł, a rachunki, utrzymanie ciuchy itp muszę sama sobie zapewnić. I mimo studiowania dwóch kierunków daje sobie radę Głodna nie chodzę
na ciuchy nie narzekam xD ani na kosmetyki.
Standard życia mam nie wysoki, ale też i nie żałuję sobie kasy jak mam ochotę na coś.
Jedynie czasem mam dość jak wracam po całym dniu do domu. ale nikt nie mówił, że dorosłość bedzie łatwa.
Na wakację planujemy pojechać z Tż za granice żeby zarobić na ślub, chociaż trochę bo nie chcę by rodzice mi go sponsorowali. A potem chcemy też sobie pojechać jak się da na dłuzej by zarobić na mieszkanie.
Stary 2011-08-23, 18:34   #1055
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

pomalowalam paznokcie u stop na niebieski chabrowy, booziu jak ja kocham ten kolor
Wstaw na bloga!
Stary 2011-08-23, 18:38   #1056
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
okropne jest to, ze teraz żeby brać slub trzeba wszystko 2-3 lata wcześniej zaklepywac
akurat z tym sie nie zgodze, my zaklepalismy sale na rok i 2 m-ce wczesniej, fotografa dopiero co a i tak powiedział, że dość szybko oczywiście zależy czego się oczekuje, ale moim zdaniem 1,5 roku wczesniej zapewnia dostateczny komfort wyboru

Cytat:
boje sie jedynie sterylizacji w listopadzie, mam nadzieje, ze nie straci swojej lowczej natury.
moja kocica po sterylce nie straciła nic z bycia łowczynią, w ogóle nie ma dość

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
ja tez sobie sama place i jest mi z tym dobrze, nikt nie bedzie mi nic wypominal a calkiem fajne wesele sie szykuje, nie zadne przesadne. Wystarczy odpowiednio wczesniej zaczac zbierac i tyle
my również płacimy za wszystko sami, ciesze sie z tego, że mogę to zrobić i dzięki temu, pieniądze nie są argumentem przetargowym, żeby moje wesele wyglądało tak jak chce ta osoba która płaci (rodzice), tylko moze wyglądać tak jak ja chce. Będzie małe, skromne bo na 60 osób

co do oszczędzania, z każdej sumy da się oszczędzić jaka by nie była, po trochu, zarabiając na jakichkolwiek parcach dorywczych, ja roznosiłam swego czasu ulotki i udawało mi się z tego wyciągnąć troche kasy dodatkowo. Uważam, że każda praca jest lepsza niż żadna, nawet jak jest dorywcza, a za granicą można sporo dorobić

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 18:40   #1057
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Idę w piątek Kosmetyczkę poleciła mi Pani Dermatolog... Nie wiem skąd jesteś, ale jakby co to mogę Ci dać namiary salon jest w Katowicach
do Kato mam troche daleko ale jak bedzie warto to pojade a napisz ile zabiegow bedziesz miala? dla mnie to trzbaby tak z 6-8 niestety... i ile za jeden zabieg? bo mam mozliwosc u lekarza med estet. ale oni to zawsze maja drogo niestety.. w ostatecznosci sie do niej wybiore, ale jesli znajde kogos dobrego a tanszego to tez nie bede narzekala:P

Cytat:
wiesz, nie chce sie czepiac zbytnio, ale bez sensu jest tutaj ironia i uswiadamianie kogos, ze tego nie pojmie, szczegolnie, ze tego dokonal. Przeciez Party tak samo studiuje, pracuje i mieszka z rodzicami. Moj TZ wyjezdzajac na 2miesiace, na czysto przywozil 7-9tys, wiec wg mnie jak wyjdziesz tak raz na pol roku i zlapiesz tutaj dorywcza prace, to uwierz ze lepiej na tym wyjdziesz, to co tam zarobisz w 2miesiace, tutaj masz za ponad pol roku... a co do Twojego TZta, to nie rozumiem. sama mowisz, ze facet grosze zarabia i nie stac go na samodzielne utrzymanie, to jak to bedzie z wasza przyszloscia? Owszem rodzina jest wazna, ale az tak jest potrzebny mamie, ze woli siedziec w PL? w tym momencie, nie dziwie sie, ze na wesele nie bedzie Cie stac takie jakbys chciala.

jak Cie urazilam to przepraszam, ale wydaje mi sie, ze jestes niesprawiedliwa w stosunku do Party, ktora jest pracowita i lapie sie kazdej mozliwej pracy, aby wlasnie nie narzekac tak jak Ty. ja ta dziewczyne podziwiam, nie wstydzi sie niczego, wie jak trudno zarobic pieniadze i jeszcze umiala to polaczyc ze zdawaniem obrony, a teraz wyjezdza sama bez TZta do niemiec, nie boi sie, bo wie ze robi dla Nich i jest z siebie dumna, szczesliwa.

Cytat:
Napisane przez Shadii Pokaż wiadomość
Właśnie, pomyśl o tym E.J., tak by Ci się nawet bardziej opłacało wiem, że daleko od domu, od TŻ, ale parę miesięcy minie szybko i będziesz się cieszyć z zarobionych pieniędzy.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Ja też bardzo podziwiam Party! I Ona jest idealnym przykładem, że jednak się da i czasem owszem, jest ciężko, ale mimo wszystko później dobrze się na tym wychodzi.
E.J., to nie jest sytuacja bez wyjścia, zawsze może być lepiej... nie jesteś tu przywiązana. To, że ktoś ma lepiej, nie znaczy, że Ty nie potrafisz tego samego osiągnąć.

Cytat:
Napisane przez katriss Pokaż wiadomość
też mam takie samo zdanie. Też się sama utrzymuje i łapie się wszystkiego gdzie moge zarobić. cóż takie życie. jest cięzkie, ale trzeba sobie radzić. Siedzenie i marudzenie że mnie na nic nie stać nie jest najlepszym rozwiązaniem. Trzeba działać. Bo jak ty sobie wyobrażasz dalsze życie trzeba robić wszystko aby żyło nam sie jak najlepiej
zgadzam sie.
Cytat:

dokladnie, pozytywne myslenie przede wszystkim! kazdy ma gorsze dni, ale nie moze byc tak ze te dni kazuja sie byc calym naszym zyciem.
Stary 2011-08-23, 18:56   #1058
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Przede wszystkim nie rozumiem tej nadinterpretacji mojej wypowiedzi żadna nie zastanowiła się co tak naprawde ona kryje, no ale jak chcecie to się ustosunkuje do Waszych wypowiedzi:

Cytat:
aha czyli praca tymczasowa za kilka tys/mies Cie nie satysfakcjonuje ale stala za 1000 zl juz tak?.. bo w tej chwili masz racje, nie rozumiem takiego myslenia i nie wiem co sugerujesz ale ja tak samo jak i Ty tez sie sama utrzymuje... i jak juz wspomnialam mozna jechac samemu.
Utrzymujesz się sama?
Zresztą nie zamierzam się tłumaczyć z całego swego życia, swoich dolegliwości ect.

Cytat:
wiesz, nie chce sie czepiac zbytnio, ale bez sensu jest tutaj ironia i uswiadamianie kogos, ze tego nie pojmie, szczegolnie, ze tego dokonal. Przeciez Party tak samo studiuje, pracuje i mieszka z rodzicami. Moj TZ wyjezdzajac na 2miesiace, na czysto przywozil 7-9tys, wiec wg mnie jak wyjdziesz tak raz na pol roku i zlapiesz tutaj dorywcza prace, to uwierz ze lepiej na tym wyjdziesz, to co tam zarobisz w 2miesiace, tutaj masz za ponad pol roku... a co do Twojego TZta, to nie rozumiem. sama mowisz, ze facet grosze zarabia i nie stac go na samodzielne utrzymanie, to jak to bedzie z wasza przyszloscia? Owszem rodzina jest wazna, ale az tak jest potrzebny mamie, ze woli siedziec w PL? w tym momencie, nie dziwie sie, ze na wesele nie bedzie Cie stac takie jakbys chciala.

jak Cie urazilam to przepraszam, ale wydaje mi sie, ze jestes niesprawiedliwa w stosunku do Party, ktora jest pracowita i lapie sie kazdej mozliwej pracy, aby wlasnie nie narzekac tak jak Ty. ja ta dziewczyne podziwiam, nie wstydzi sie niczego, wie jak trudno zarobic pieniadze i jeszcze umiala to polaczyc ze zdawaniem obrony, a teraz wyjezdza sama bez TZta do niemiec, nie boi sie, bo wie ze robi dla Nich i jest z siebie dumna, szczesliwa.
No cóż... też jestem dumna, ze sama zarobie na siebie te 1000 zł i nie muszę czekać na Tż czy mi coś zafunduje czy nie
Poza tym mieszkanie z rodzicami jest różnie podobnie jak różni są rodzice

Cytat:
też mam takie samo zdanie. Też się sama utrzymuje i łapie się wszystkiego gdzie moge zarobić. cóż takie życie. jest cięzkie, ale trzeba sobie radzić. Siedzenie i marudzenie że mnie na nic nie stać nie jest najlepszym rozwiązaniem. Trzeba działać. Bo jak ty sobie wyobrażasz dalsze życie trzeba robić wszystko aby żyło nam sie jak najlepiej
I dlatego pracuje, zeby nie siedzieć i nie marudzić, że pracy dla mnie nie ma

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
ja zgadzam się z dziewczynami...
E.J- moim zdaniem tłumaczenie że TŻ ma starszą mamę i musi przy niej siedzieć to szukanie tłumaczenia na siłę.... kurczę, bedzie miał 40 lat i dalej pracował za marne grosze i siedział przy mamie?? wiem, czasami jest ciężko ale może warto myśleć też o swojej przyszłości a nie za jakiś czas obudzić się z niczym...
No cóż.... może dla Ciebie osoba w wieku ponad 70 lat daje sobie świetnie rade ale tak nie jest masz kogoś bliskiego w tym wieku, np. babcię, z którą masz w miarę częsty kontakt?
Poza tym nie wyobrażam sobie jakby mama Tż miała zostać i z domowymi obowiązkami o z gospodarką sama.... no wybacz ale jestem może na tyle tępa ale nie widzę tego....

Już nie wspominając o tym, ze niektórzy mają mniej szczęscia czy to do rodziców czy do facetów, bo niektórym trafiają się faceci bez kasy czy kasiastych rodziców I tyle na ten temat

Edytowane przez E.J.
Czas edycji: 2011-08-23 o 19:01
E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 18:58   #1059
katriss
Raczkowanie

caate zerknełam na twojego bloga i zauważyłam że uzywasz podkładu estee lauder double wear naprawde jest taki OH AH?

Edytowane przez katriss
Czas edycji: 2011-08-23 o 19:00
katriss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 18:58   #1060
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Aha!
Cytat:
dokladnie, pozytywne myslenie przede wszystkim! kazdy ma gorsze dni, ale nie moze byc tak ze te dni kazuja sie byc calym naszym zyciem.
A co jesli co poniektórzy mają całe życie te gorsze dni?

Stary 2011-08-23, 19:00   #1061
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
do Kato mam troche daleko ale jak bedzie warto to pojade a napisz ile zabiegow bedziesz miala? dla mnie to trzbaby tak z 6-8 niestety... i ile za jeden zabieg? bo mam mozliwosc u lekarza med estet. ale oni to zawsze maja drogo niestety.. w ostatecznosci sie do niej wybiore, ale jesli znajde kogos dobrego a tanszego to tez nie bede narzekala:P
Mikro chyba nie robi się często? Ja idę na jeden zabieg Koszt to 110 zł z zabiegiem nawilżania lub 60 zł bez.
Dermatolog mi tak nawet powiedziała, że dobrze by było jakbym teraz zrobiła, a później powtórzyła w ferie zimowe.

Z taki serii zabiegów to kojarzą mi się kwasy Miałam robione jesienią zeszłego roku ok 6 czy 7 zabiegów i jakichś spektakularnych efektów nie widziałam...

Dam znać w piątek czy jestem zadowolona
Stary 2011-08-23, 19:06   #1062
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

I jeszcze jedno: nie zamierzam żadnej z Was atakować ale mozna czasem pomyśleć, ze nie każdy ma takie samo życie....
Poza tym uwierzcie wolę w Polsce zarabiać nawet te 1000 zł. niż siedzieć i narzekać, że pracy nie ma i że żeby mieć kasę to muszę np. sprzedawać ciuchy przez neta....

Stary 2011-08-23, 19:06   #1063
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
caate zerknełam na twojego bloga i zauważyłam że uzywasz podkładu estee lauder double wear naprawde jest taki OH AH?
dla mnie tak
nie robi takiej maski jak revlon, nie zapycha, trzyma sie caly dzien, w obojetnie jakich warunkach, ma naturalne odcienie i wg mnie dziala on lepiej na skore, niz kiedy go nie uzywam. ubolewam strasznie nad jego cena, bo mam odcien za ciemny i nie wiem co zrobie tej zimy, skoro w tym roku nic twarzy nie opalalam

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Aha!
to napisz tak od razu
i przestań narzekać, skoro ciągle masz te 'gorsze dni', My Ci ich nie polepszymy, skoro mamy zla interpretacje, a logicznej argumentacji nie widze w Twojej wypowiedzi.

*rolleyes* bije z Ciebie na kilometr

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2011-08-23 o 19:08
Stary 2011-08-23, 19:09   #1064
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż.... może dla Ciebie osoba w wieku ponad 70 lat daje sobie świetnie rade ale tak nie jest masz kogoś bliskiego w tym wieku, np. babcię, z którą masz w miarę częsty kontakt?
Poza tym nie wyobrażam sobie jakby mama Tż miała zostać i z domowymi obowiązkami o z gospodarką sama.... no wybacz ale jestem może na tyle tępa ale nie widzę tego....

Już nie wspominając o tym, ze niektórzy mają mniej szczęscia czy to do rodziców czy do facetów, bo niektórym trafiają się faceci bez kasy czy kasiastych rodziców I tyle na ten temat
Przepraszam, że się wtrącę, ale stwierdzam, ze te wypowiedzi nie są zbyt miłe

co do osoby w wieku 70 lat, tak ja np mam babcię, ma problemy z tarczycą, z sercem od lat. Mieszka sama, może nie jest jurną śmigającą w te i wewte kobitką, ale radzi sobie świetnie sama, ja jestem pełna podziwu ile jest w swoim stanie sama zrobić wokół siebie,a często jeszcze pomóc innym. Owszem zależy od sytuacji/zdrowia jak osoby w tym wieku sobie radzą, ale podaję tylko przykład.

Co do pogrubionego, ani mój facet nie jest kasiasty, ani moi, czy jego rodzice, więc to trochę nieuprzejma aluzja, mój TŻ pracuje, ja pracuje, a nasi rodzice, na utrzymanie nam nie dają. Musimy sobie radzić, nie jest łatwo, bo ciężko utrzymać mieszkanie, 2 koty, wyżywić się, ubrać itd, i jeszcze czesne opłacić ( to w moim przypadku), a jednak da się.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
to napisz tak od razu
i przestań narzekać, skoro ciągle masz te 'gorsze dni', My Ci ich nie polepszymy, skoro mamy zla interpretacje, a logicznej argumentacji nie widze w Twojej wypowiedzi.

znak rozpoznawczy

Daniel
Stary 2011-08-23, 19:09   #1065
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
to napisz tak od razu

I vice versa moja Droga bo w Twoje też nie, slogany, slogany i nic więcej bo widzę, że ponownie wiesz najlepiej niestety...

Stary 2011-08-23, 19:12   #1066
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
I jeszcze jedno: nie zamierzam żadnej z Was atakować ale mozna czasem pomyśleć, ze nie każdy ma takie samo życie....
Poza tym uwierzcie wolę w Polsce zarabiać nawet te 1000 zł. niż siedzieć i narzekać, że pracy nie ma i że żeby mieć kasę to muszę np. sprzedawać ciuchy przez neta....
jezeli to ostatnie to do mnie, to mi to pasuje. oprozniam szafe i przynajmniej mam miejsce na nowe, a zamiast wywalic stare do smietnika, to ktos ma szanse jeszcze skorzystac.

tylko ze za granica jest wiecej pracy, na lepszych warunkach juz nie mowiac o placy niz w PL. no ale, jak Ty uwazasz inaczej to spierac sie nie bede - mlodsza jestem, to moze zycia tak nie znam

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
I vice versa moja Droga bo w Twoje też nie, slogany, slogany i nic więcej bo widzę, że ponownie wiesz najlepiej niestety...
chyba nie zrozumialas mojej intencji, odnosnie czytania postu naladowanego rolleyes.
Stary 2011-08-23, 19:17   #1067
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość

co do osoby w wieku 70 lat, tak ja np mam babcię, ma problemy z tarczycą, z sercem od lat. Mieszka sama, może nie jest jurną śmigającą w te i wewte kobitką, ale radzi sobie świetnie sama, ja jestem pełna podziwu ile jest w swoim stanie sama zrobić wokół siebie,a często jeszcze pomóc innym. Owszem zależy od sytuacji/zdrowia jak osoby w tym wieku sobie radzą, ale podaję tylko przykład.

Co do pogrubionego, ani mój facet nie jest kasiasty, ani moi, czy jego rodzice, więc to trochę nieuprzejma aluzja, mój TŻ pracuje, ja pracuje, a nasi rodzice, na utrzymanie nam nie dają. Musimy sobie radzić, nie jest łatwo, bo ciężko utrzymać mieszkanie, 2 koty, wyżywić się, ubrać itd, i jeszcze czesne opłacić ( to w moim przypadku), a jednak da się.

-
Ależ ja o żadnej z Was nie pisałam! skąd ten pomysł
Co do babć powiem tyle, ze gdy mama Tż była chora to na Tż spoczęło opiekowanie się nią, zajmowanie domem, kurami, dobrze, ze wtedy była zima i nie musiał jeszcze po zajmować się rolą więc nie wyobrażam sobie żeby Tż miał zostawić swoją mamę samą bo inne w jej wieku dają sobie rade...

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:

chyba nie zrozumialas mojej intencji, odnosnie czytania postu naladowanego rolleyes.
Odpowiadając w Twoim tonie nie mam takiego obowiązku odczytywać w Twoich intencjach tylko jak mi się podoba czyż nie?

Stary 2011-08-23, 19:18   #1068
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

znak rozpoznawczy
ale ile one milosci daja
ja tam nawet lozkiem sie z kotem dziele

co do wieku, no to ja wole sie nie wypowiadac, bo mam prababcie, ktora ma 105lat i wiem, dobrze jak starosc wyglada oraz co trzeba robic kolo takiej kobiety, jednak mimo tego wieku, nie jest kaleka i mieszka sama, bo sobie swietnie radzi. ale rozumiem, ze nie kazdy ma na tyle silny organizm i choroba czlowieka nie wybiera, jednak ja akurat jestem z takiego srodowiska, ze starsi ludzie, mimo wszystko sa mlodzi duchem i czasami lapie sie za glowe, skad moja sasiadka 87letnia ma sile kopac ziemniaki, kiedy ja ledwo daje rade z kosiarka zasuwac
Stary 2011-08-23, 19:19   #1069
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:

my również płacimy za wszystko sami, ciesze sie z tego, że mogę to zrobić i dzięki temu, pieniądze nie są argumentem przetargowym, żeby moje wesele wyglądało tak jak chce ta osoba która płaci (rodzice), tylko moze wyglądać tak jak ja chce. Będzie małe, skromne bo na 60 osób
moje bedzie na 50 mam nadzieje ze wszysy przyjda
Cytat:
Przede wszystkim nie rozumiem tej nadinterpretacji mojej wypowiedzi żadna nie zastanowiła się co tak naprawde ona kryje, no ale jak chcecie to się ustosunkuje do Waszych wypowiedzi:

Utrzymujesz się sama?
Zresztą nie zamierzam się tłumaczyć z całego swego życia, swoich dolegliwości ect.

No cóż... też jestem dumna, ze sama zarobie na siebie te 1000 zł i nie muszę czekać na Tż czy mi coś zafunduje czy nie
Poza tym mieszkanie z rodzicami jest różnie podobnie jak różni są rodzice

I dlatego pracuje, zeby nie siedzieć i nie marudzić, że pracy dla mnie nie ma

tak, utrzymuje sie sama.
z osoba chora wiem jak jest, moja babcia ponad rok nie wstawala z lozka a musiala jezdzic co 2-3 dni na dializy, wiem co to znaczy opiekowac sie kims 24/h ale wcale nikt tu nie narzuca żeby TZ jechal z Toba skoro ma taka a nie inna sytuacje... nie wiem czy zauwazylas sugestie w tym kierunku
podsumowalas ze nie bedzie Cie stac na wesele a ja tylko chcialam podpowiedziec jak mozna zalatwic syt z weselem, ale skoro nie odpowiadaja Ci takie propozycje to ok, kazdy zyje po swojemu.
Cytat:
Aha!
to przykro mi z tego powodu i moge tylko wspolczuc. Bo mimo iz nie jest latwo niektorzy potrafia cieszyc sie chwila, znalezc te odrobinke szczescia w nieszczesciu i potrafia to docenic.
Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Mikro chyba nie robi się często? Ja idę na jeden zabieg Koszt to 110 zł z zabiegiem nawilżania lub 60 zł bez.
Dermatolog mi tak nawet powiedziała, że dobrze by było jakbym teraz zrobiła, a później powtórzyła w ferie zimowe.

Z taki serii zabiegów to kojarzą mi się kwasy Miałam robione jesienią zeszłego roku ok 6 czy 7 zabiegów i jakichś spektakularnych efektów nie widziałam...

Dam znać w piątek czy jestem zadowolona
nie, mikro jesli ma dac staly efekt to tez musi byc seria, tzn zalezy jak glebokie masz dolegliwosci, ale w wiekszosci 1 zabieg nie wystarcza. trzeba to robic co kilka tyg chyba, wlasnie chce sie wybrac na mix - kwasy i mikro ale nie wiem czy warto, dlatego czekam na Twoja relacje. A po kwasach, po tej serii nic a nic lepiej? tzn splycily sie blizny, przebarwienia cokolwiek?

Cytat:
Cytat:
Odpowiadając w Twoim tonie nie mam takiego obowiązku odczytywać w Twoich intencjach tylko jak mi się podoba czyż nie?
aha wiec Ty mozesz odczytywac nas jak Ci sie podoba ale juz my Twojej wypowiedzi nie mamy prawa rozumiec po swojemu?... bo tego tutaj nie kumam.

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2011-08-23 o 19:26
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 19:22   #1070
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Ależ ja o żadnej z Was nie pisałam! skąd ten pomysł
Co do babć powiem tyle, ze gdy mama Tż była chora to na Tż spoczęło opiekowanie się nią, zajmowanie domem, kurami, dobrze, ze wtedy była zima i nie musiał jeszcze po zajmować się rolą więc nie wyobrażam sobie żeby Tż miał zostawić swoją mamę samą bo inne w jej wieku dają sobie rade...

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

to swiadczy tylko o Tobie.

to po co to pisszesz, skoro to sie nie dotyczy nas, po co to nam? dlaczego nas porownujesz do ogolu, skoro znamy sie tutaj? nie mile sa takie docinki, szczegolnie, ze to nie 'o nas', to bez sensu mamy to wysluchiwac
Stary 2011-08-23, 19:23   #1071
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
z osoba chora wiem jak jest, moja babcia ponad rok nie wstawala z lozka a musiala jezdzic co 2-3 dni na dializy, wiem co to znaczy opiekowac sie kims 24/h ale wcale nikt tu nie narzuca żeby TZ jechal z Toba skoro ma taka a nie inna sytuacje... nie wiem czy zauwazylas sugestie w tym kierunku
Mama Tz i moja babcia mają jedno wspólnego - są uparte i dumne, będą robić do upadłego ale o pomoc innych nie poproszą no bo po co....

Stary 2011-08-23, 19:25   #1072
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam u siebie tak a nadzieję, bo jak nie
Cytat:
ale ile one milosci daja
ja tam nawet lozkiem sie z kotem dziele
tak, tego nic nie zastąpi

Daniel
Stary 2011-08-23, 19:29   #1073
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
to swiadczy tylko o Tobie.

to po co to pisszesz, skoro to sie nie dotyczy nas, po co to nam? dlaczego nas porownujesz do ogolu, skoro znamy sie tutaj? nie mile sa takie docinki, szczegolnie, ze to nie 'o nas', to bez sensu mamy to wysluchiwac
Ach rozumiem, ja mam doszukiwac się w Twoich wypowiedziach właściwych intencji, interpretacji ect. zgodnych z tym jak chcesz ale Ty nie jesteś to tego zobowiązana, ciekawe
Dla mnie też wiele Twoich problemów jest bez sensu ale jakoś nie protestowałam gdy je zamieszczałaś... myślałam że wątek jest dla wszystkich, przepraszam za pomyłkę

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:

aha wiec Ty mozesz odczytywac nas jak Ci sie podoba ale juz my Twojej wypowiedzi nie mamy prawa rozumiec po swojemu?... bo tego tutaj nie kumam.
Ja też nie kumam bo słowa skierowałam konkretnie do jednej osoby, do caate, podobnie jak ona uczyniła w moim kierunku

Stary 2011-08-23, 19:36   #1074
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

nie, mikro jesli ma dac staly efekt to tez musi byc seria, tzn zalezy jak glebokie masz dolegliwosci, ale w wiekszosci 1 zabieg nie wystarcza. trzeba to robic co kilka tyg chyba, wlasnie chce sie wybrac na mix - kwasy i mikro ale nie wiem czy warto, dlatego czekam na Twoja relacje. A po kwasach, po tej serii nic a nic lepiej? tzn splycily sie blizny, przebarwienia cokolwiek?

A to nie wiedziałam Dermatolog kazała mi iść na 1 zabieg i za 6 tyg (od dzisiaj) mam się u niej pojawić i mamy decydować do dalej

No po kwasach nic! Zaskórniki jak były tak są. Zaraz po tym jak wybrałam całą serię to może i było troszkę lepiej, ale nie był to efekt długotrwały niestety... Do tego salonu na pewno nie wrócę.

A jeśli chodzi o mikro to zdam relację na pewno

U nas wesele większe, bo tak do 100 osób. Rodzice by bardzo chcieli jeszcze większe, ale my chcemy tylko najbliższych- rodzina i znajomi Myślę, że te 100 osób to takie max i to już wliczone razem z zespołem, foto itd
Stary 2011-08-23, 19:36   #1075
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

I na tym kończę tą bezsensowną wymianę zdań, która zaraz przemieni się w pyskówkę, a ja na dzień dzisiejszy mam już wystarczająco zszarpnięte nerwy, już nie mówiąc o zmęczeniu. W każdym bądź razie nie chciałam nikogo urazić.

Stary 2011-08-23, 19:38   #1076
Kitka:)
CABIN CREW

Cytat:

jeszcze niedawno miałam babcię, miała 86 lat, była po 3 chorobach nowotworowych... mieszkała z dziadkiem w domku jednorodzinnym, dodatkowo-dziadek miał alzheimera więc z czasem musiała troszczyć się nie tylko o siebie ale też o niego- myć, przebierać itd.
a- i jeżeli nie ma się siły na gospodarkę to chyba nie trzeba jej na siłe trzymać?? moi dziadkowie też kiedyś mieli dużą gospodarkę ale nigdy nie oczekiwali i nie wymagali od mojej mamy czy wujka żeby Ci zajmowali się tą gospodarką kosztem ich własnego życia... po prostu w momencie gdy wiedzieli że nie mają już tyle siły co kiedyś stopniowo zaczęli ją redukować...
i nie wiem gdzie napisałam że jesteś tępa... nigdzie nic takiego nie padło..
to jest forum i każdy ma prawo pisać to co myśli...

a co do drugiej częsci wypowiedzi... nie narzekam na sytuację materialną moich rodziców (jest moim zdaniem normalna ) ale jeżeli myślisz że wszystko mi spada z nieba to błąd.. te wakacje są pierwszymi od 5 lat w które nie pracuje.. ale żeby sobie na to pozwolić odkładałam pieniądze przez cały rok akademicki... a i pieniądze u moich rodziców nie wzięły się z nieba, cięzko pracują - żeby otworzyć firmę mój tata musiał zap*** za granicą przez długi czas... teraz wychodzi codziennie z domu o 7 rano i wraca o 21... więc nie mów że to wszystko jest takie fajne bo komuś siętak TRAFIŁO... - trafia się bardzo rzadko- na większość trzeba zapracować i często to wymaga trudnych wyborów i wyrzeczeń...

Cytat:
Aha!
jeżeli czujesz że nie masz energii, cały czas masz gorsze dni to może nie jest zwykły dół??

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 19:41   #1077
ramoncia217
Wtajemniczenie

hej, ja mam dziś mega leniwy dzień, rano dostałam @, potem zaczeła mnie masakrycznie boleć głowa, i drapać gardło. Pije od rana witaminki .

DobraDusza88 ja tez w tym roku zamierzam iść na mikromembrazję, chciałam iść już wcześniej ale kosmetyczka mi odradzała ze względu na młody wiek. Ale musze cerę oczyścić, i chyba równiez udam sie do dermatologa mam na skroni podskurne krostki które są już długo i w okolicach policzka. Zobaczymy co mi powie.
Stary 2011-08-23, 19:42   #1078
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Ach rozumiem, ja mam doszukiwac się w Twoich wypowiedziach właściwych intencji, interpretacji ect. zgodnych z tym jak chcesz ale Ty nie jesteś to tego zobowiązana, ciekawe
Dla mnie też wiele Twoich problemów jest bez sensu ale jakoś nie protestowałam gdy je zamieszczałaś... myślałam że wątek jest dla wszystkich, przepraszam za pomyłkę

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Ja też nie kumam bo słowa skierowałam konkretnie do jednej osoby, do caate, podobnie jak ona uczyniła w moim kierunku
ale Ty to na odwrot odbierasz

nic nie musisz, wszystko mozesz, jak kazdy z nas od tego jest forum.

jak przeszkadzaly Ci moje problemy i uwazalas je za blache, to trzeba bylo napisac, a nie calowac mnie na pocieszenie. ja nigdy nie prosze o litosc i glaskanie po glowce. moze Ty wlasnie takiego zachowania potrzebujesz, jezeli tak, to przepraszam Cie bardzo, wezme pod uwage to na nastepny raz i bede bardziej wyrozumiala
Stary 2011-08-23, 19:47   #1079
karolcia198506
Zakorzenienie

Hej jestem padnięta głowa mnie coś boli, muszę dziś się wcześniej położyć bo jutro ciężki dzień
Widzę że atmosfera w wątku napięta
Stary 2011-08-23, 19:47   #1080
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:

ale mysle ze to co napisalas jest wazne i dotyczy to wszystkich na watku.. nie rozumiem tego "rozumiec w Twoich intencjach czy w moich intencjach"... nikt nie jest jasnowidzem zeby mogl odczytac to tak jak wlasciciel danych slow chce, kazdy rozumie na swoj sosob.

Cytat:
I na tym kończę tą bezsensowną wymianę zdań, która zaraz przemieni się w pyskówkę, a ja na dzień dzisiejszy mam już wystarczająco zszarpnięte nerwy, już nie mówiąc o zmęczeniu. W każdym bądź razie nie chciałam nikogo urazić.
ja tez juz mam dosc walkowania tego tematu, bo mimo iz chcialam pomoc okazalo sie ze Ty masz najgorsza sytuacje z nas wszystkich tu razem wziętych a do tego masz zawsze gorsze dni, przy czym nie bierzesz pod uwage nic co tu proponujemy azeby bylo Ci lepiej i wolisz pozostawac dalej w Twojej niezadowalajacej sytuacji. Ja moge tylko zyczyc cierpliwosci i wytrwalosci w zyciu.

ide na powietrze, jest juz chlodniej wiec idealnie na rower, moze sie jeszcze zdecyduje na przejazdzke milego wieczorku

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2011-08-23 o 19:49
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości