wymarzony pierścionek część XXI - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 10:52   #2671
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XXI

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
a placuszki ziemniaczane z piekarnika podawałaś same czy z czymś?
Na każdego dałam kleksa białego serka wymieszanego z jogurtem naturalnym z czosnkiem i koprekiem
Na to można dać łososia wędzonego albo kawior w wersji luksus

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:15   #2672
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cieszę się, że moja rada się przydała

Dla osoby, która mieszka za granicą takie regionalne produkty, to smakołyki Dobry pomysł.
Ja zrobiłam w tym roku urodziny w takim klimacie był smalec, ogórki, małe klopsy, pasta z makreli, swojski chleb, placuszki ziemniaczane z piekarnika...myslałam, że znajomi będą kręcić nosem, a wszystko zeszło w mgnieniu oka

Misku, fajnie się masz z tym morzem - ja kocham morze
Placki ziemniaczane też były na obiad w sobotę, tż robił, ja nie przepadam, ale koleżanka była zachwycona - placki z prawdziwą śmietaną (wyśmiała mnie, jak się zapytałam, czy chce jogurt)
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:24   #2673
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Placki ziemniaczane też były na obiad w sobotę, tż robił, ja nie przepadam, ale koleżanka była zachwycona - placki z prawdziwą śmietaną (wyśmiała mnie, jak się zapytałam, czy chce jogurt)
Ja bardzo lubię placki ziemniaczane, ale ich tłustość mnie przeraża...
Dlatego te z piekarnika są super rozwiązaniem

Hania

Stary 2011-08-23, 11:39   #2674
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

do tego będą się robić szybciej, bo blaszka do pieca i hopsa. muszę to przemyśleć

a swoją drogą może macie pomysł na jakieś inne roladki niż ciasta francuskiego?

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:41   #2675
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Przez was głodna się zrobiłam o takich pysznościach piszecie

Nie, nie dostałam jeszcze @ tak poprostu mam dobry humor od rana

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 12:04   #2676
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
do tego będą się robić szybciej, bo blaszka do pieca i hopsa. muszę to przemyśleć

a swoją drogą może macie pomysł na jakieś inne roladki niż ciasta francuskiego?
Ale co innego na zewnątrz?
No ja robię jeszcze w biszkopcie szpinakowym, z żółtego sera, w naleśniku, w tortilli....

Hania

Stary 2011-08-23, 12:12   #2677
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

w tortilli brzmią chyba najłatwiej i najrozsądniej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 13:45   #2678
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Cześć,

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Niestety rokowania są takie, że już się nic kompletnie nie da zrobić, ale trzeba się jakoś z tym pogodzić. Babcia już wie, że się tego nie zmieni i nas straszy że będzie na nas z góry patrzec i jak będziemy niedobrzy to nas będzie nachodzić.

Ale wy tu o pysznych rzeczach piszecie a ja taka głodna dziś jestem.

Z przyjemniejszych spraw to w końcu zaplanowałam sobie urlop w 2 połowie września. TŻ ma mnie uczyć łowić ryby na Mazurach. Już raz w tym roku byliśmy i męska część towarzystwa sie tym zajmowała ale coś im nie szło a po powrocie nam udawadniali że w tym jeziorze po prosu ryb nie było, więc tym razem wynajęliśmy dom nad takim jeziorem w którym (ponoć) są.

Jedziemy ze znajomymi ale to jest raczej mało pocieszające, bo normalnie marudy z nich straszne. (Jakoś ostatnio zauważyłam, że większość moich znajomych to zrzędy). No bo powiedzcie mi czy wynajęcie wielkiego murowanego domu na Mazurach, gdzie jest wielka działka nad samym jeziorem i nie ma bezpośrednio obok sąsiadów i to w bardzo atrakcyjnen cenie to zła oferta? Ano jak widac zła bo był 2 razy droższy i mniejszy w ośrodku domów ale był tam basen.

Zwariować można
Stary 2011-08-23, 16:16   #2679
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
Ano jak widac zła bo był 2 razy droższy i mniejszy w ośrodku domów ale był tam basen.
basen zewnętrzny czy wewnętrzny? może dla gości z zewnątrz też jest możliwość korzystania z basenu?

pzs1, pamiętam jak pisałaś, że masz problem z dziewczyną kolegi? udało się wam jakoś poprawić stosunki?
w niedzielę widziałam się z kolegą oraz jego żoną i śmiać mi się chciało ze sposobu, w jaki dawała mi dać do zrozumienia, że mnie nie lubi
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 17:42   #2680
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy ja kiedykolwiek zdecydowałabym się na jazdę nie po płaskim terenie
masakra

ciekawe jak tam Hania po wczorajszej wizycie u gina..
SUPER

Gin wysłał mnie na przymusowy odpoczynek. Mam L4 na 2 tygodnie. Obijam się do 5 września, tydzień pracuję i śmigam na Rodos

Dziecio nosek ma - czyli zespół Downa i inne straszne choroby wykluczone. Poza tym fisiował strasznie wczoraj. Niesamowite że w 12 tygodniu już tak wszytsko widac na USG. Ssało kciuka a później podskakiwało odbijając się od mojej macicy nóżkami Już rozrabia

Wyniki mam idealne.

Tylko...kuźwa jak weszłam na wagę prawie się poryczałam- ważę 60 kg. Przytyłam ok 6 na to wychodzi. To jest szok!!! Ja nie wiem gdzie to jest . Lekarz twierdzi że to głównie woda - bo za dużo piję. Muszę się ograniczać do jednej butelki wody dziennie. Jak ja normalnie wypijam 2 butle+ kawę, mleko i herbaty..no i dużo owoców!!! Non stop mi się pić che

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Lepiej sobie kupić zanim się wkręcisz. Na początku lepiej się przydają niż potem
Taki zestaw ochraniaczy na kolana, łokcie i nadgarstki kupisz w sportowym za grosze.
Też tak myślę Ja bym nie ryzykowała upadku na kolana.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 17:56   #2681
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
SUPER

Gin wysłał mnie na przymusowy odpoczynek. Mam L4 na 2 tygodnie. Obijam się do 5 września, tydzień pracuję i śmigam na Rodos

Dziecio nosek ma - czyli zespół Downa i inne straszne choroby wykluczone. Poza tym fisiował strasznie wczoraj. Niesamowite że w 12 tygodniu już tak wszytsko widac na USG. Ssało kciuka a później podskakiwało odbijając się od mojej macicy nóżkami Już rozrabia

Wyniki mam idealne.

Tylko...kuźwa jak weszłam na wagę prawie się poryczałam- ważę 60 kg. Przytyłam ok 6 na to wychodzi. To jest szok!!! Ja nie wiem gdzie to jest . Lekarz twierdzi że to głównie woda - bo za dużo piję. Muszę się ograniczać do jednej butelki wody dziennie. Jak ja normalnie wypijam 2 butle+ kawę, mleko i herbaty..no i dużo owoców!!! Non stop mi się pić che
No to super!! Najważniejsze, że dzidzia ma się dobrze
To pewnie niesamowite uczucie widzieć takiego małego swojego stworka

TŻ był z Tobą?

Cytat:
Eee..
Dziś zrobiłam podejście trzecie tym razem z obciążnikami na rękach, dalej bez kontuzji

Hania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 18:02   #2682
kotekk81
Zakorzenienie

Butter tak studiowalam Twoje propozycje i.........zabijesz mnie bo na nic nie moge sie zdecydowac tzn chce przepisy na WSZYSTKO
(czyli te pulpeciki w sosie, tarteletki, serki panierowane..tzn "pokieruj mnie" bo wiem jak maja wygladac panierowane serki ale nie wiem jakie wychodza najlepsze )

No i gratuluje kolejnego dnia bez kontuzji oby tak dalej

Haniu super ze wsio ok z Bobasem dla mnie tez bylo to niewiarygodne ze taki maluch a juz tak wszystko bylo widac ehhhh piekne to bylo

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 18:02   #2683
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Haniu super, że z małym wszystko dobrze

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 18:06   #2684
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
No to super!! Najważniejsze, że dzidzia ma się dobrze
To pewnie niesamowite uczucie widzieć takiego małego swojego stworka

TŻ był z Tobą?

Eee..
Dziś zrobiłam podejście trzecie tym razem z obciążnikami na rękach, dalej bez kontuzji
No szokers. Miesiąc temu to była nieruszająca się plama, a teraz dziecko- ma wszystko - nóżki, rączki ... i jeszcze podskakuje

Cały czas mam przed oczami ten widok Tak sie podnieciłam że wybiegłam od lekarza ..nie płacąc mu. Po godzinie się kapnęłam że kasy nie dałam

Męża podczas USG nie było. Dopiero 20 tygodnia będzie miał szansę obserwować. chyba pojedziemy na USG 3D do Łodzi. Tam tatusiowie obserwują wszystko na wielkim TV- a do tego film na płycie się dostaje

To bądź ostrożna- cobyś nie musiała śmigać jak małe dziewczynki z plasterkami z Helo Kitty na kolanach
Stary 2011-08-23, 18:10   #2685
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć...

Matko, o jakiej szalonej godzinie Ty tu piszesz
Cos rano wizaz szwankował, jak zobaczyłam godzinę też byłam w szoku pisałam o 6 z minutami nie o 5

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
może to jakiś rodzaj flirtu?

zamówiłam na allegro baner z prośbą, żeby tłem była plaża i dostałam przepiękny projekt ze słoniami grafikowi tła się pomyliły

Cytat:
SUPER

Wyniki mam idealne.

Fajnie, że wszystko w porządku jak lekarz mówi, że sama woda to nie załamuj się
też dużo piję nie wiedziałam, że nie wolno

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 18:17   #2686
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość

Fajnie, że wszystko w porządku jak lekarz mówi, że sama woda to nie załamuj się
też dużo piję nie wiedziałam, że nie wolno
Teraz tak sobie tłumaczę - że to woda - jak przytyłam to ze 3 kg czyli można powiedzieć że w normie (choć osobiście nie znam kobiety która w 1 trymestrze by w ogóle przytyła)- ale tak czy siak- widzieć 6 z przodu nie jest fajnie. Nigdy w życiu nie ważylam wiecej jak 58 kg!!!
Mi nie wolno Dużo wody + podwyższony progesteron i jestem jak balon wypełniony wodą
Stary 2011-08-23, 18:28   #2687
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Butter tak studiowalam Twoje propozycje i.........zabijesz mnie bo na nic nie moge sie zdecydowac tzn chce przepisy na WSZYSTKO
(czyli te pulpeciki w sosie, tarteletki, serki panierowane..tzn "pokieruj mnie" bo wiem jak maja wygladac panierowane serki ale nie wiem jakie wychodza najlepsze )

No i gratuluje kolejnego dnia bez kontuzji oby tak dalej
....
O mamuniu, na wszystko? To może potrwać
Napiszę na kulinarnym, ale za chwilkę

Tylko, że te serki, o których pisałam, to nie serki panierowane, tylko takie jakby medaliony suszone w piekarniku, zrobione z białego sera
To nie jest pracochłonne, ale suszy się ok. 3 godziny...dalej chcesz przepis?

Chyba założę kulinarnego bloga

Cytat:
No szokers. Miesiąc temu to była nieruszająca się plama, a teraz dziecko- ma wszystko - nóżki, rączki ... i jeszcze podskakuje

Cały czas mam przed oczami ten widok Tak sie podnieciłam że wybiegłam od lekarza ..nie płacąc mu. Po godzinie się kapnęłam że kasy nie dałam

Męża podczas USG nie było. Dopiero 20 tygodnia będzie miał szansę obserwować. chyba pojedziemy na USG 3D do Łodzi. Tam tatusiowie obserwują wszystko na wielkim TV- a do tego film na płycie się dostaje

To bądź ostrożna- cobyś nie musiała śmigać jak małe dziewczynki z plasterkami z Helo Kitty na kolanach
Hello Kitty-kuszące
Chociaż w domu mam na razie tylko plastry z Ryjkiem z Muminków

Cytat:
Teraz tak sobie tłumaczę - że to woda - jak przytyłam to ze 3 kg czyli można powiedzieć że w normie (choć osobiście nie znam kobiety która w 1 trymestrze by w ogóle przytyła)- ale tak czy siak- widzieć 6 z przodu nie jest fajnie. Nigdy w życiu nie ważylam wiecej jak 58 kg!!!
Mi nie wolno Dużo wody + podwyższony progesteron i jestem jak balon wypełniony wodą
Nie wiem czy się nie wygłupię...ale chyba nigdy w życiu nie byłaś też w ciąży

Hania

Stary 2011-08-23, 18:37   #2688
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

dziekuje dzuekuje dziekuje

Tylko, że te serki, o których pisałam, to nie serki panierowane, tylko takie jakby medaliony suszone w piekarniku, zrobione z białego sera

no to tu mnie zaintrygowalas i jestem jak najbardziej za tym przepisem

a dlaczego tak na szaro he?? no i ja uwazam ze to jest baaardzo dobry pomysl i ja bede tam stala bywalczynia

wiec zakladaj a nie bede wiecej Ci marudzic hihihi
wlasnie wrocilam od tesciowej....padam na twarz

Stary 2011-08-23, 18:44   #2689
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Hello Kitty-kuszące

Załóż bloga koniecznie. Wszystko będzie pod ręką.

heheh..no nie byłam

Wiesz nie panikowałabym..gdyby to nie było aż 6 kg w 3 miesiące i gdyby nie lekki niepokój/zdziwienie lekarza. Jak tak sobie będę tyła to dobiję do +30 kg. To zdrowe ani dla mnie ani dla dziecka nie będzie.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

ehhh apropo picia...strzele sobie browarka bezalkoholowego - bo w ten upał tylko to przynosi ukojenie moim ustom

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 19:09   #2690
carmelova
Zakorzenienie

Haniu bardzo się cieszę, że z maleństwem wszystko ok A fisiowanie ma chyba po mamusi Kilogramami się nie przejmuj, przecież nie jesz za dwoje, to na pewno woda. Po porodzie raz-dwa wrócisz do formy
Moja koleżanka jest w 13 tc i ostatnio wyszły jej średnie wyniki badań. Okazało się, że ma wirusowe zapalenie wątroby typu C i nie wie skąd sią to cholerstwo wzięło.

Butter jesteś naczelną kusicielką na wątku Koniecznie załóż bloga! Mi to sprawiło wielka frajdę. Jedynym problemem sa zdjęcia, bo nie mam talentu, sprzętu ani fajnej zastawy do komponowania zdjęć. No i niestety często gotuję jak już się ściemnia, więc jest problem ze światłem.

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2011-08-23 o 19:11
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 19:09   #2691
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie wrocilam od tesciowej....padam na twarz
No to zaraz się zabieram za wpisywanie przepisów...

Cytat:
Załóż bloga koniecznie. Wszystko będzie pod ręką.

heheh..no nie byłam

Wiesz nie panikowałabym..gdyby to nie było aż 6 kg w 3 miesiące i gdyby nie lekki niepokój/zdziwienie lekarza. Jak tak sobie będę tyła to dobiję do +30 kg. To zdrowe ani dla mnie ani dla dziecka nie będzie.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

ehhh apropo picia...strzele sobie browarka bezalkoholowego - bo w ten upał tylko to przynosi ukojenie moim ustom
A strzel sobie

No to musisz Haniu troszkę opanować żłopanie i będzie git.

Ja bardzo chętnie założyłabym bloga....tylko kompletnie nie umiem robić zdjęć...a nawet najlepsze przepisy bez apetycznych zdjęć to kicha i nie przyciąga uwagi

Hania

Stary 2011-08-23, 19:14   #2692
xzora
Zakorzenienie

hania811, super, że wszystko w porządku, niesamowite że dzieciaczek tak szybko się rozwija.
Wagą się nie przejmuj, przystopujesz z płynami i na pewno nieco zleci.
Był jakiś konkretny powód że dostałaś zwolnienie lekarskie?

ButterBear, to co chodzi ci po głowie, to jest bardzo dobry pomysł
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 19:52   #2693
ButterBear
Zakorzenienie

Kotku, wpisałam kilka. Zobacz, czy chcesz coś jeszcze

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2011-08-23 o 19:53

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 20:06   #2694
niuniuniau
Zadomowienie

Haniu to pierwsze USG to jest kosmos. Ja mam gdzieś w domu zachowany wydruk i też byłam w ciężkim szoku, że takie maleństwo przypomina człowieczka. Co do wagi to ogranicz ilość spożywanej wody no i jeśli to Cię pocieszy to u mnie np waga szła skokowo. W jednym miesiącu plus 5 a przez kolejne trzy nic.
Najważniejsze, że dzieciaczek zdrowy i wyniki dobre

Butter blog w Twoim przypadku to rewelacyjny pomysł a w robieniu zdjęć można się podszkolić
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:34   #2695
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie 6kg w pierwszych trzech m-cach to nie jest mało, ale może się unormuje
Czujesz po ubraniach?

Cytat:

Hello Kitty-kuszące

Załóż
Co ty mówisz?jak miałaś paznokcie to fajne zdjęcia wklejałaś pomysłowe

Ależ mnie dzisiaj boli głowa
Stary 2011-08-23, 20:47   #2696
kotekk81
Zakorzenienie

Butter dziekuje bardzo na bank zrobie te sery i klopsiki i ktores tartletki i kusi mnie ta salatka arbuzowo-fetowa ale dla bezpieczenstwa zrobie jeszcze salatke z wedzonym kurczakiem i mysle ze styknie....oczywiscie deska serow i pomidory z bialym serem i z sosem czosnkowym i zoltym serem tez beda

Stary 2011-08-23, 20:56   #2697
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Faktycznie 6kg w pierwszych trzech m-cach to nie jest mało, ale może się unormuje
Czujesz po ubraniach?

Załóż
Co ty mówisz?jak miałaś paznokcie to fajne zdjęcia wklejałaś pomysłowe

Ależ mnie dzisiaj boli głowa
Postaram się nauczyć robić zdjęcia...
Dziś upiekłam śmieszne ziemniaczki i porobiłam zdjęcia - wyszły nawet ok tzn. zdjęcia

Ja też jestem dziś zamulona-to chyba kwestia pogody...

Cytat:
Butter dziekuje bardzo na bank zrobie te sery i klopsiki i ktores tartletki i kusi mnie ta salatka arbuzowo-fetowa ale dla bezpieczenstwa zrobie jeszcze salatke z wedzonym kurczakiem i mysle ze styknie....oczywiscie deska serow i pomidory z bialym serem i z sosem czosnkowym i zoltym serem tez beda
Kotku, nie ma sprawy. Smacznego

Hania

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 21:01   #2698
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
basen zewnętrzny czy wewnętrzny? może dla gości z zewnątrz też jest możliwość korzystania z basenu?

pzs1, pamiętam jak pisałaś, że masz problem z dziewczyną kolegi? udało się wam jakoś poprawić stosunki?
w niedzielę widziałam się z kolegą oraz jego żoną i śmiać mi się chciało ze sposobu, w jaki dawała mi dać do zrozumienia, że mnie nie lubi

basen zewnętrzny i jakiś mały dla mnie żadna rewelacja.

No miałam problem, ale powiem Ci że nie widziałam się z tymi znajomymi od maja bo coś ta dziewczyna podpadła mojemu TŻtowi i ograniczyliśmy kontakt, on się tylko z kumplem spotyka bez marudy. A żeby było śmieszniej teraz mam problem z kolegą TŻ a zarazem chłopakiem mojej koleżanki. Normalnie same czubki wokół. Tylko ten chłopak to już jest większy kaliber irytacji
Stary 2011-08-23, 21:42   #2699
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Butter, a później podepniesz bloga do fejsbuczy i wszędzie będę Ci klikać: lubię to!

Haniu, suuuuuper, że wszystko jest dobrze

Butterku, takie foremki do tartaletek byłyby ok? http://allegro.pl/hit-foremki-do-bab...769205293.html

jeszcze takie https://www.pomocnicykuchenni.pl/for...11006,803.html 8cm

albo 6,5 cm https://www.pomocnicykuchenni.pl/for...1009,1085.html

nie wiem jaka wielkość byłaby opytmalna i ile mi ich trzeba na jedną blaszkę

Edytowane przez et-ka
Czas edycji: 2011-08-23 o 22:01
Stary 2011-08-24, 05:32   #2700
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

ale miałam ciężkie wstawanie

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości