![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: prykanie, bekanie faceta- co wy na to?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#272 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
Dla mnie też to nijak się ma do seksualności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | ||
Rozeznanie
|
A dla mnie ma wiele wspólnego z seksualnością.
Cytat:
A czy przystojny facet, elegancko ubrany, ale przeokropnie śmierdzący wydałby Ci się atrakcyjny? Dla mnie fizjologia ma wiele wspólnego z atrakcyjnością - zapach ciała mojego faceta jest dla mnie niesamowity i mnie pociąga, natomiast jego gazy już nie. I dla mnie TŻ też jest seksowny całościowo (choć jedne części ciała podobają mi się bardziej od innych), pociąga mnie również intelektualnie, ale powtarzam sposób w jaki puszcza bąki mnie nie podnieca. I tak mam świadomość, że mój TŻ jest człowiekiem (wow), co nie zmienia faktu, że nie mam potrzeby widzieć go w każdej sytuacji. Cytat:
A gdyby facet zaczął urządzać mi pierdzące koncerty, to owszem zwróciłabym uwagę i porozmawialibyśmy na ten temat.
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
No coz, ja podchodze do tego na luzie. A to ze ktos smierdzi i nie dba o higiene nie ma nic wspolnego z puszczaniem bąków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Tak zupełnie na powaznie - podejrzewam, że nasze odczucia do pierdów partnera w dużej mierze zależą od stopnia zaawansowania w związku
![]() Szczerze? Na starość może się przydarzyć, że jedna osoba drugiej będzie podcierała tyłek - i co wtedy? Zniesmaczenie dla myjącego, wstyd dla obmywanego? Gdy jest się w poważnym związku - pierdy i beki nie mają najmniejszego znaczenia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc najwyraźniej w tej kwestii się różnimy. Nie ma o co się wykłócać w gruncie rzeczy, ani udowadniać swoich racji. Dla mnie aseksualny jest facet, który traktuje mnie jak księżniczkę (upiera się by nosić zakupy za mnie, albo naprawić mi kredens bo ja na pewno nie potrafię i nie mam się co męczyć), a dla Ciebie aseksualny jest facet prykający przy Tobie. Czym innym jest śmierdzenie cały czas, a czym innym zupełnie naturalne puszczanie bąków. Różnica moim zdaniem jest kolosalna. I o ile to pierwsze faktycznie jest problemem, o tyle to drugie to tak, jakby mieć pretensje do kogoś, że po 3 godzinach na rowerze się spocił i to czuć. A skąd miałby wiedzieć co Ty sądzisz jakby się nie zapytał? Już lepiej by się spytał, a nie pierdnął i potem dopiero uświadomił sobie, że może masz coś przeciwko. I nikt nie mówi o pierdowych koncertach, ale puszczenie raz na jakiś czas gazów naprawdę nie jest tragedią ani szczytem chamstwa. Moim zdaniem oczywiście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak poza tym - fizjologia to nie jest świadome działanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak pisze ciri: Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I jak nie miałabym pretensji o spocenie się na rowerze (często się nam to zdarza), to miałabym obiekcje, gdyby partner po powrocie z wycieczki się nie umył i nie zmienił koszulki, tylko dalej chodził taki przepocony (bo jak na pot nie ma wpływu, tak higiena zależy od niego). Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
setki razy w tym wątku było podkreślane, że świadomym działaniem jest popierdywanie w towarzystwie drugiej osoby, zamiast wyjść kulturalnie do toalety... i napiszę jeszcze raz - rozmowa nie tyczy sytuacji, gdy któraś z osób zrobiła to przez przypadek.
![]() |
![]() |
#282 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() możliwe że błędnie założyłam że rozmawiamy o normalnych związkach - bo jeśli chodzi o stereotypowego metalowca pierdzącego i bekającego na zawołanie to tez jestem na nie ![]() Cytat:
Jeśli potrafisz zaplanować sobie weekend bez potrzeb fizjologicznych i przełożyć je na kolejny to gratuluję ![]() I powtórzę fizjologia nie jest świadoma - świadome jest ściskanie i ewentualnie wybór miejsca, ale jak Cię porządnie przypyli świadomością tego z pewnością nie powstrzymasz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A od kiedy fizjologia to nie jest świadome działanie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak w większości wypadków mam wpływ kiedy i gdzie się załatwię, dlatego m. in. nie robię tego na środku ulicy! Cytat:
![]() Stąd moje słówko "na ogół", ale widać kłania się wybiórcze czytanie. Zdarzają się rozwolnienia, ale to nie jest normalny stan. W normalnym stanie człowiek decyduje kiedy i gdzie załatwia potrzeby fizjologiczne!
![]() |
![]() |
#285 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() W moim związku nie ma radosnego popiardywania w rytm ulubionych piosenek, ale jeśli się zdarzy to trudno, każdemu może się wymsknąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jeśli przypadkiem się "wymsknie" - to nie jest problem, ale świadome pierdzenie też jest i to wg mnie się powinno powstrzymywać.
![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czym innym jest troskliwy facet, a czym innym facet z syndromem zagłaskiwania króliczka na śmierć. ![]() No ale bąk przecież nie unosi się w powietrzu nie wiadomo ile. I jest mniej kontrolowalny od prysznica po rowerze. Ale gdzie ja pisałam, że ktokolwiek z tego powodu zakończył związek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nabijanie się z bąków moim zdaniem świadczy o specyficznym poczuciu humoru i mam świadomość, że ktoś może sądzić odwrotnie, że mój humor jest dziwny. A ów "wyluzowanie" ja nazywam brakiem kultury. Wniosek jest taki, że to wspaniale, że jesteśmy różni, ja nie mogłabym być z facetem, który radośnie puszcza bąki, bo by mnie zniesmaczał i stał się aseksualny, Ty ( i inne podobnie jak Ty myślące dziewczyny) zamęczyłybyście się z partnerem kontrolującym uwalnianie gazów, bo nie czułybyście swobody i luzu. Co komu pasuje. ![]() Ps. Przed chwilą dostałam głupawki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2893445 7]Fizjologia nie jest świadomym procesem i nigdy nie była
![]() ![]() A o czymże innym jak o kontrolowaniu pisałam ![]() Nie no wątek wymiata ![]() ![]() Kolor Bzu muszę dopytać, sorki, dlaczego aseksualny jest dla Ciebie facet, który traktuje Ciebie jak księżniczkę, torby nosi itp..kurcze nie mogę pojąć..a bąki mieszczą się w ramach przyzwoitości i nie są aseksualne z drugiej strony.. I tak się nie rechoczcie bo Wam się wymsknie ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-08-23 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() proponuję zrobic test - świadomie zrób sobie tydzień bez sikania... zobaczymy czy zwycięży Twoje świadome działanie czy pęcherz ![]() Tak - ja na poważnie. Jak troszkę pomyślisz, to nie będziesz szerzyła plotek że fizjologia to proces świadomy - bo to nie prawda. Możemy go w pewnym zakresie kontrolowac - ale to nie jest świadomy proces... Jak przyciśnie, to świadomośc niestety nie pomoże i nawet na środku ulicy człowiek zrobi... i do tego zmierzam, bo komentarze o wystawianiu za drzwi i aseksualności mnie trochę bawią - każdy pierdzi - taka prawda ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem strasznie niezależną kobietą i bardzo to sobie cenię. Od najmłodszych lat nie znosiłam jak ktoś bez mojej prośby starał się mi pomagać i uczulenie takie zostało mi do dziś. Spotykałam się kiedyś z jedym facetem, który czały czas tylko chciał torby za mnie nosić, bronić mnie przed 'wstrętnym męskim poczuciem humoru kolegów' i przynosił kwiatki na każde spotkanie. Wymiękłam po miesiącu, bo nie docierało do niego, ze swoje rzeczy noszę sama, męski humor uwielbiam a ciętych kwiatów nienawidzę jak mało czego. Fajnie jak facet pomaga, ale niech najpierw się spyta czy trzeba, albo czeka aż go poproszę, a takie uszczęśliwianie na siłę każe mi uciekać na najbliższe drzewo i z niego nie schodzić (zawsze uważałam, że nadmierna troska jest sygnałem, że facet może być zaborczy, a poza tym być ciepłymi kluchami). ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Nie musiałam nikogo za drzwi wystawiać bo nigdy nie zachowali się jakoś przy mnie po chamsku
![]() A co do reszty wypowiedzi to jakoś rozmijamy się całkowicie z tą fizjologią, nie ma sensu udowadniać, że białe jest białe, a czarne jest czarne bo i tak dla Ciebie wychodzi na odwrót ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |||
Rozeznanie
|
Ktoś tu ostro nadinterpretuje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Litości. ![]() ![]() W momencie kiedy zaczynasz traktować nas jak półmózgów i rzucasz komunałami "fizjologia to proces nieświadomy" (jakby ktoś z nas myślał, że powie jelitom - "przestańcie pracować" i tak się stanie) dalsze dyskusje z Tobą jak dla mnie nie mają sensu. Dobra za Twoja cenną i jakże mądrą radą lecę robić test. Dzisiaj pierwszy dzień bez sikania. ![]() To baw się dobrze, nikt nie broni.
Akcje: Pajacyk, Pusta Miska, Okruszek, Polskie Serce, Wyklikaj Żywność, Habitat i Marzenia za jednym kliknięciem: Wejdź na stronę i kliknij w serduszko "7 w 1". http://humanitarni.pl/ Edytowane przez morska fala Czas edycji: 2011-08-23 o 20:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Konto usunięte
|
czytam was i czytam i myślę, że powinnyście sobie ustalić pewną sprawę
![]() - nigdy przenigdy nam się nie zdarzyło nawet malutkie wymsknięcie, a jakby się partnerowi zdarzyło to w try miga związek by się zakończył - od czasu do czasu nam się wymsknie w sposób niekontrolowany, ale generalnie jak czujemy, że nam się odbije albo będziemy prykać, to wychodzimy, żeby nie robić tego przy partnerze - nie pierdzimy symfonii ani nie bekamy alfabetu, ale jak czujemy, że nas ciśnie, to i tak siedzimy na miejscu, bo przecież czujemy się przy partnerze swobodnie - wypiardujemy pośladami 3 symfonię beethovena i z radością bekamy cały alfabet na jednym wydechu edt. a wiecie co, jest jeszcze jedna wersja, właśnie ją dopisałam i zdałam sobie sprawę, że: - nikt w tym wątku nie reprezentuje chyba ani pierwszej ani czwartej wersji, za to: - panie od wersji 2 uważają, że panie od wersji 3 zachowują się jak w wersji 4 - panie od wersji 3 uważają, że panie od wersji 2 zachowują się jak w wersji 1 i dyskusja wre ![]() Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2011-08-23 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak część tych "od drugiej wersji" ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#299 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powtórzę - trzeba uważac co się pisze ![]() Pierwsze lepsze zdanie z neta opisujące co to jest "świadome działanie": Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.