Avonomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - cz.3 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 20:12   #2101
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78
Dot.: Avonomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - cz.3

To, że strasznie kocham Depeche Mode to pewnie niektóre z Was już wiedzą, bo o tym pisałam... Polski wykonawca dla mnie to maleńczuk... Co o nim myślicie? Ostania nocka bardzo fajna piosenka, taki on Wy kogo z polskich wykonawców lubicie?
Stary 2011-08-23, 20:15   #2102
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
To, że strasznie kocham Depeche Mode to pewnie niektóre z Was już wiedzą, bo o tym pisałam... Polski wykonawca dla mnie to maleńczuk... Co o nim myślicie? Ostania nocka bardzo fajna piosenka, taki on Wy kogo z polskich wykonawców lubicie?
kocham maleńczuka
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:20   #2103
jolkag78
Zakorzenienie

A co z Rescue? już chyba powinna być z nami... Na Fb też jej nie widzę..

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;28940707]kocham maleńczuka[/QUOTE]
Myślałam, że ja jakaś inna, bo przeważnie jak mówię, to się dziewczyny dziwią... To lubię, historia trochę jak u mnie w domu.. http://www.youtube.com/watch?v=_-clFZFdLQk&NR=1
Stary 2011-08-23, 20:26   #2104
cheneelle
Zakorzenienie

Z polskich wykonawców to w zasadzie nikogo, żeby jakoś słuchać utworów czy coś Ewentualnie Svann
A z zagranicznych to Placebo, Switchfoot, One, Pretty Reckless...To takie ostatnio moje ulubione

Edytowane przez cheneelle
Czas edycji: 2011-08-23 o 20:28
cheneelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:26   #2105
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez loveve Pokaż wiadomość
mów jaka bo jak nie to
od razu z batem na biedną Sarunieczkę?
Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Czyżby jakiś blond...
ciemny blond

Cytat:
Lubię Maleńczuka ma takie fajne poczucie humoru w niektórych tekstach piosenek
a kogo lubię z polskich...nie znacie na pewno,ale...Marek Tranda oraz Anię Dąbrowską,Mikę Urbaniak,Michała Bajora,SDM...z nowszych jeszcze ostatnie dwie piosenki Blue Cafe lubię "Buena" i "Noheo"

Cytat:
A co z Rescue? już chyba powinna być z nami... Na Fb też jej nie widzę..
z tego co kojarzę to 24 miała wrócić na wizaż czyli jutro...a na FB jej też nie widzę i martwię się czy znowu w szpitalu nie wylądowała...oby nie...

ja pierniczę ale się błyska u mnie i grzmi wyłączę lapka na 20 minut,w tym czasie wezmę prysznic i wracam do Was
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:26   #2106
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Myślałam, że ja jakaś inna, bo przeważnie jak mówię, to się dziewczyny dziwią... To lubię, historia trochę jak u mnie w domu.. http://www.youtube.com/watch?v=_-clFZFdLQk&NR=1
moja ulubiona
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:37   #2107
zalotnica83
Zakorzenienie

Mój mąż bardzo lubi Maleńczuka, a ja po prostu często słucham razem z nim...fajne ma teksty...
Ja z Naszych wykonawców nikogo nie uwielbiam, nic nie jest mi w stanie przyćmić zespołu Queen...i tak od roku 1992...
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:41   #2108
jolkag78
Zakorzenienie

cheneelle
Boskie zdjęcie w avku
Stary 2011-08-23, 20:44   #2109
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

Jestem i ja wieczorkiem z kawusią

Jamapi trzymamy kciuki oczywiście

ale mnie dziś komary pokąsały - pieliłyśmy z mama truskawki i tam mnie żarły a potem jeszcze poszłam do sadu zerwać parę malin i tam też mnie pogryzły :/ ale masakra, zła jestem, że wszystko mnie swędzi ...
za to pogoda do samego wieczorka się utrzymała - super - ostatnie tchnienia lata, widziałam już klucze gęsi, zbierają się do odlotujesień idzie

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:48   #2110
mistress88
Zadomowienie

No to załączam moje sobotnie zakupy jeśli kogoś interesują Sarunieczka wiem że była zainteresowana

komplet bielizny? czy czegoś takiego, z reala, koszt: 5 zł xD głównie chodziło mi o majtki bo dobre, a to to od góry to jest S i nijak na mnie nie wchodzi, ja nie wiem jak oni robią te komplety, bo ja mam rozmiar 40 i te majtki na mnie dobre, a góra to tak jak napisałam...

spódniczka beżowa, taka wizytowa, do pracy, z mohito w komplecie był też czarny pasek, taki śmieszny, bo ma z przodu taką kokardkę, i przez środek kokardki wkłada się i zapina pasek

kostium w kwiatki też z mohito, za grosze, bo góra 15 zł, dół 15 zł

bluzko-tunika z terranova, taka za pupę, z dekoltem z tyłu i koronkowymi kokardkami czy coś w ten deseń, bardzo mi się podoba zdjęcie z przodu i z tyłu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7265.jpg (169,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7266.jpg (167,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7268.jpg (98,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7269.jpg (138,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7270.jpg (138,6 KB, 22 załadowań)
mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:52   #2111
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
cheneelle
Boskie zdjęcie w avku
A dziękować

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
No to załączam moje sobotnie zakupy jeśli kogoś interesują Sarunieczka wiem że była zainteresowana

komplet bielizny? czy czegoś takiego, z reala, koszt: 5 zł xD głównie chodziło mi o majtki bo dobre, a to to od góry to jest S i nijak na mnie nie wchodzi, ja nie wiem jak oni robią te komplety, bo ja mam rozmiar 40 i te majtki na mnie dobre, a góra to tak jak napisałam...

spódniczka beżowa, taka wizytowa, do pracy, z mohito w komplecie był też czarny pasek, taki śmieszny, bo ma z przodu taką kokardkę, i przez środek kokardki wkłada się i zapina pasek

kostium w kwiatki też z mohito, za grosze, bo góra 15 zł, dół 15 zł

bluzko-tunika z terranova, taka za pupę, z dekoltem z tyłu i koronkowymi kokardkami czy coś w ten deseń, bardzo mi się podoba zdjęcie z przodu i z tyłu
Fajne te ciuszki Najbardziej to ten kostium w kwiatki mi się podoba
Stary 2011-08-23, 20:56   #2112
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
Fajne te ciuszki Najbardziej to ten kostium w kwiatki mi się podoba
mnie teeeeż! gacie mogłyby być większe, ale mam nadzieję, że się rozciągną, bo większych nie było, a tych nie było nawet jak na swoją bieliznę przymierzyć, bo klipsem tak były spięte...
mamie się średnio podoba, ale uważam, że jak się opalę, to będzie wyglądać zarąbiście
Stary 2011-08-23, 21:00   #2113
jolkag78
Zakorzenienie

no, kostium jest the best
Idę się pluskać
Stary 2011-08-23, 21:08   #2114
Oja 84
Zadomowienie

kurka!!! tak się cieszyłam a teraz se w kaszę pluję! bo ta sukienka welurowa co wylicytowałam za 8,50 to były dwie takie same, tylko ta druga kończyła się licytacja 1 godz później niż ta którą ja kupiłam. No ale obserwowałam obie i se myślę, że jak nie uda mi się wylicytować tej pierwszej to będę walczyć o tą drugą. No i moja poszła za te 8,50 a teraz patrzę ta druga poszła za...3,25!!!!!!!!!!!!:pal a:

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 21:10   #2115
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
kurka!!! tak się cieszyłam a teraz se w kaszę pluję! bo ta sukienka welurowa co wylicytowałam za 8,50 to były dwie takie same, tylko ta druga kończyła się licytacja 1 godz później niż ta którą ja kupiłam. No ale obserwowałam obie i se myślę, że jak nie uda mi się wylicytować tej pierwszej to będę walczyć o tą drugą. No i moja poszła za te 8,50 a teraz patrzę ta druga poszła za...3,25!!!!!!!!!!!!:pal a:
oj daj spokój... nie ma się co denerwować, tylko 5 zł różnicy... niby dla kogoś to może być dużo, ale pomyśl, że i tak grosze to kosztowało
Stary 2011-08-23, 21:14   #2116
musso4
Zakorzenienie

jestem
przyszłam z pracowni, wchodzę do pokoju, a moje skarby słodko śpią razem a ja od razu do kompa

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
ciemny blond
jak napisałaś "nie zgadniecie", to pomyślałam, że rudy

jamapi trzymam kciuki
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 21:15   #2117
sarraa
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;28928910]ja bratu /jako świadkowa/kupiłam 2osobową wycieczkę all inclusive tygodniową w ciepłe kraje, do dzis się zastanawiam czy to nie za dużo.[/QUOTE]
Świetny prezent
Cytat:
Napisane przez 8katharina8 Pokaż wiadomość
no właśnie moja mama kiedyś mi tak powiedziała, że wychowała mnie a żadnej pomocy ode mnie nie ma, myślała, że jak dorosnę to ja na nią będę robić - i jestem miętka i oddałabym jej wszytko ale nie mam tyle - zabolało mnie to co powiedziała i dlatego najchętniej uciekłabym stąd jak najdalej ale z drugiej strony, wiem, że beze mnie sobie nie dadzą rady, będzie jeszcze gorzej niż jest, ale nie dlatego, że "siedzą na dupie" (bo mama ma rentę, a tata pracuje za najniższą), tylko dlatego, że rzeczywistość jest okrutna i nic na nią nie mogę poradzić ...

a co do tych wesel i kasy i prezentów - ja jestem właśnie w trakcie podejmowania decyzji o ślubie - i ja nie chce wesela, bo zamiast tego potrzebuję mieszkania, i chce bo to powinien być najpiękniejszy dzień w moim życiu, i co ja mam zrobić????
a jeśli zrobię wesele to jak je zaplanować? kogo zaprosić? pisać listę prezentów czy mówić wprost, że potrzebuję pieniędzy?
zrobię tak - będzie gadanie, zrobię inaczej - też będzie gadanie
U mnie też jest tak, że jeśli w przyszłości nie zaproszę pewnych ciotek to będą wielce obrażone, tylko, że moja babcia ma piątkę rodzeństwa oni mają dzieci i te dzieci też mają dzieci i oni niby wszyscy uważają, że mam ich zaprosić, akurat . Jeśli będę mieć wesele to zaproszę tego, kogo chcę i koniec kropka. A mieszka któreś z Was w domu z ogrodem? Można by w nim zrobić wesele, jeśli rodzice się zgodzą, wtedy odpadną koszty wynajmu sali

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
Mi tam nawet w zasadzie nie chodzi i umowę o pracę, może być to zlecenie czy o dzieło, tyle, że np są właśnie tego typu umowy, ale ze stałą pensją. Są bo mój tata tak zatrudnia ludzi. I mi tylko o tą pensję chodzi, bo powoli to ja z domku się na stałe wyprowadzam.

Miło Teściowa widać, że fajna

Ja też.

U mnie na szczęście zawsze było po równo. No chyba, że ktoś dostał szlaban albo jakąs karę. I nigdy by mi się nie odważyli powiedzieć, że jak już jestem dorosła to teraz ja będę na nich pracować. Wiedzą, że zawsze mogą na mnie liczyć i to im w zupełności wystarcza.
Mamy z D. problem. Jego mama powiedziała, że nie idzie na nasz ślub, bo tam będzie tata D. I teraz nie wiemy co zrobić, bo Dawidowi się przykro zrobiło i nawet nie wiem jak mam go pocieszyć.
A ślub bierzemy 15 lipca.
Okropnie się zachowała, szkoda, że nie ma w nosie syna w tak ważnym dla niego dniu
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 21:15   #2118
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
oj daj spokój... nie ma się co denerwować, tylko 5 zł różnicy... niby dla kogoś to może być dużo, ale pomyśl, że i tak grosze to kosztowało
wiem wiem hihi, że to tylko 5zl ale chodzi o to, że za tą cenę miałabym np. dwie takie (czy inne)

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 21:23   #2119
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

dobra dziewuszki ja idę się myć

a zapomniałam kupiłam dziś sobie lakier do paznokci kremowy taki z Butterfly Collection Life Style No.14, wzięłam na oko, bo nie mieli próbek w mojej "wioskowej drogerii", ale na paznokciach jest ładny, tylko długo kurcze schnie, buteleczka 11ml, cena 2,70zł
i mój ulubiony krem z Biedronki Stonki, miałam już resztkę w opakowaniu więc poprosiłam Tż żeby mi kupił i przekazał przez tatę, bo w tym tygodniu na pewno nie wybiorę się do miasta a nie mam nic w zapasie do smarowania rąk, a bez kremu to jak bez ręki, nigdzie się nie ruszam, takie mam wysuszone brzydkie ręce a po nim cudownie gładkie

dobra zmykam, już dziś nie będę zaglądać, poczytam książkę, a jutro rano w pracy przy kawce do Was zajrzę
dobrej nocki

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 21:24   #2120
Sarunieczka

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Ja z Naszych wykonawców nikogo nie uwielbiam, nic nie jest mi w stanie przyćmić zespołu Queen...i tak od roku 1992...
Queen "Innuendo" i "Don't stop me now"
Cytat:

za to pogoda do samego wieczorka się utrzymała - super - ostatnie tchnienia lata, widziałam już klucze gęsi, zbierają się do odlotujesień idzie
Hejka Katarinka ponad 30 stopni zapowiadają na najbliższe dni,a Ty o jesieni,i jeszcze katalog Avonu zimowy rosyjski do oglądania

Cytat:
Kostium w kwiatki wymiata coś pięknego

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
Nie szalej maleńka ja bym za tę sukienkę i 30 zł dała bo mi się bardzo podoba
Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
jak napisałaś "nie zgadniecie", to pomyślałam, że rudy
oj nie,aż tak drastycznie nie nie wiem czy mi cokolwiek wyjdzie z ciemnego blondu ale po dekoloryzacji będę mieć pewnie 3 kolory na głowie-rudo-blond-czarny,więc chcę je schłodzić ciemnym blondem

apropo muzyki jeszcze(poza avonmaniaczką jestem muzykomaniaczką) to lata temu ja byłam nastolatką kochałam się w takim zespole New Kids on the Block,boysband składający się z 5 chłopaków,oni teraz po latach wrócili,a "mój" śpiewa też solo,i chcę Wam go przedstawić na 41 lat trzyma się
http://www.youtube.com/watch?v=-i4pL...reepWw&index=3
Stary 2011-08-23, 21:35   #2121
jolkag78
Zakorzenienie

Cytat:

apropo muzyki jeszcze(poza avonmaniaczką jestem muzykomaniaczką) to lata temu ja byłam nastolatką kochałam się w takim zespole New Kids on the Block,boysband składający się z 5 chłopaków,oni teraz po latach wrócili,a "mój" śpiewa też solo,i chcę Wam go przedstawić na 41 lat trzyma się
http://www.youtube.com/watch?v=-i4pL...reepWw&index=3
Jordan jest ok patrząc teraz... Ja już kochałam się w muzyce DM, a moje dwie najlepsze psiapsiółki w nich
Stary 2011-08-23, 21:39   #2122
Sarunieczka

Cytat:
Jordan jest ok patrząc teraz... Ja już kochałam się w muzyce DM, a moje dwie najlepsze psiapsiółki w nich
bo wtedy był podział na DM i NKOTB chodziło się w koszulkach z napisami i ich zdjęciami,ja byłam z tej "łagodniejszej" grupy
Stary 2011-08-23, 21:45   #2123
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez Czarindia Pokaż wiadomość
Witam. Poruszacie bardzo dużo fajnych tematów,ale jak ja wpadam, nadrabiam, to temat już jest przegadany hehe

dokia - robisz zwrot bransoletki czy ktoś ją jednak bierze ?
Na pewno jej nie założę, miałam wysyłać, ale córce się spodobała i na razie nie wiem co będzie

a tematy- fakt, są dziś bardzo ciekawe, tylko nie miałam kiedy poczytać.. za to teraz godzina nonstop
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;28928910]ja bratu /jako świadkowa/kupiłam 2osobową wycieczkę all inclusive tygodniową w ciepłe kraje, do dzis się zastanawiam czy to nie za dużo.[/QUOTE]
aneszna, zostań moją siostrą
Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Będziemy, będziemy!
Uszy do góry, Skarbie!
jamapi, ja też będę trzymać kciuki

Cytat:
Mój kochany już pojechał do szpitala, ale był ze mną kilka godzin i normalnie odżyłam.. powiem Wam dziołchy, że jesteśmy z małym już 6 lat, ale dopiero teraz zdaliśmy sobie sprawę jak bardzo się kochamy, jak wiele szczęścia mamy mając siebie w swoich życiach... Tyle sie dzieje ostatnimi dniami, od piątku nasze życie zmieniło się na zawsze, bardzo długa droga przed nami, ale już jesteśmy spokojni, bo zdaliśmy sobie sprawę, że będąc razem zwyciężymy każdą walkę... Nie zamieniłabym ani jednej, nawet tej złej chwili z nim na nic... Pokochałam go od nowa..
Raz jeszcze dziękuję Wam za ciepłe słowa wczoraj i dzisiaj, naprwadę było mi ciężko i byłam sama... Dzięki Wam nie sfiksowałam
ojej, jak cudnie to napisałaś...

Cytat:

Jamapi trzymamy kciuki oczywiście

ale mnie dziś komary pokąsały - pieliłyśmy z mama truskawki i tam mnie żarły a potem jeszcze poszłam do sadu zerwać parę malin i tam też mnie pogryzły :/ ale masakra, zła jestem, że wszystko mnie swędzi ...
i zaśniesz po kawie wieczorem?? ja bym się turlała do rana w poduchach bez snu pewnie. Ta perspektywa nadchodzącej jesieni już mnie o depresję przyprawia.. nie chcę tracić lata
za 4 miesiące o tej porze będziemy już karpia zalewać galaretą bo Wigilia .. o szok
Cytat:
dobra zmykam, już dziś nie będę zaglądać, poczytam książkę, a jutro rano w pracy przy kawce do Was zajrzę
dobrej nocki
ojej, mnie powrót do pracy totalnie rozwalił ... z niczym się nie wyrabiam, nic mi się nie chce i nawet zero czasu na przyjemności nawet na czytanie Was ... och , musze się jakoś ogarnąć, tylko kiedy się wciągnę w ten tryb tak na dobre
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 21:48   #2124
musso4
Zakorzenienie

Sarunieczka coś zbladłaś
Stary 2011-08-23, 21:52   #2125
jolkag78
Zakorzenienie

Cytat:
Sarunieczka coś zbladłaś
Mi sie podoba najbardziej z dotychczasowych

Edytowane przez jolkag78
Czas edycji: 2011-08-23 o 21:54
jolkag78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 21:54   #2126
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie podoba najbardziej dotychczasowych
a mi się podobały groszki
Stary 2011-08-23, 21:54   #2127
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Sarunieczka coś zbladłaś
za wysoko fruwacie na tych miotłach i przemarzła
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 21:57   #2128
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

jak farbujecie włosy w domu, to nakłada wam ktoś farbę czy same, bo mi zawsze mama nakłada, ale mam plan jutro sama nałożyć, bo do południa mam więcej czasu

ps. obżeram się krówkami
Stary 2011-08-23, 22:00   #2129
Sarunieczka

Cytat:
Sarunieczka coś zbladłaś
zima idzie
Cytat:
a mi się podobały groszki
tak mnie wzięło na zmianę

Cytat:
Mi sie podoba najbardziej z dotychczasowych
dziękuuję
Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
haha wariatka
ja jeśli mogę powiedzieć to najbardziej się lubię na pierwszych dwóch zdj.w moim albumie tak to wbrew pozorom nie przepadam za sobą na fotkach,zawwze wydaje mi się że mogłam wyjść lepiej

pepsi,śledzie,lody,czekol ada,teraz mam smak na chipsy (nie,nie jestem w ciąży )
Stary 2011-08-23, 22:04   #2130
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

pepsi,śledzie,lody,czekol ada,teraz mam smak na chipsy (nie,nie jestem w ciąży )
a może jednak tylko o tym nie wiesz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości