mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-24, 11:08   #1051
elf27
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Właśnie sie dowiedziałam, ze moja najlepsza kolezanka się zaręczyła i za rok będę świadkową

Dziękuję dziewczyny za komplementy dotyczące tarasu

Co do mieszkania i domku to we Wrocławiu za samą działkę trzeba zapłacić ok. 200 tys. zł, a nie chcielibyśmy nigdy poza miastem i potem martw się dziećmi, dowożenie do szkół, zapewne każda w innej części Wrocławia, jakieś dodatkowe zajęcia.
Do tego budowa domku to minimum ok. 350 tys. + przyłącza, zagospodarowanie terenu przed domem i samo wykanczanie. Znajomi wybudowali domek we Wrocławiu i niestety w milionie się nie zmieścili
Wiem jak jest z wykańczaniem mieszkania, my szacowaliśmy 1 tys/m2 czyli ok. 150 tys., a wyszło za całość 250 tys, a i tak cały czas coś dokupujemy Więc jedna wielka masakra. I tak jak pisała Darusia, mnie nie interesuje opał na zimę, zieleń przed domem. Wszystko mamy pięknie zagospodarowane i wliczone w czynsz A i tak roczne koszty czynszu i ogrzewania nie przewyższają kosztów ogrzania domku.

Lecę oczami wyobraźni meblować pokój Martynki, bo jednak będą meble z różami rózowymi, 2 ściany białe i 2 różowe - ta przy tarasie i przy łóżeczku Przynajmniej taką narazie mam wizję

No tak jak pisałam, w dużym mieście te ceny są zupełnie inne. Mieszkam w mniejszym więc dla mnie nawet kwota 500tys za mieszkanko to jakiś kosmos. Do śmierci kredytu byśmy nie spłacili o ile by nam dali

Zgadzam się, że w mieszkaniu jest wygoda. Bo jak mąż wyjedzie na przykład a Ty z małymi dziećmi, nie musisz się martwić ogrodem, płotem, ogrzewaniem w zimie itp. To od tej strony na pewno komfort
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:22   #1052
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dokladnie, np ja sobie nie wyobrazam teraz mieszkac w tamtym duzym domu sama, no i teraz byloby tak, tz wyjechal ja z mala sama w ciazy, koszenie, zakupy ( bo tam do sklepu to na polowe miasta trzeba przejsc)
sa plusy i minusy, plus mam taki ze zawsze moge tam isc posiedziec nie zawsze musze wracac do siebie, tak jak tz nie bylo wiekokrotnie u rodzicow przeciez spalam, wiec mam tak jakbym miala bloki i podworko:P

tam wystarczy gore zrobic, to jakies 100 tysiecy zeby zrobic tak jak my chcemy, schody i tak dalej... ale nie mamy niestety tej kasy .
Tz mowi ze moznaby pozniej jego mieszkanie sprzedac zeby tam zrobic, ale tak to ja tez nie chce.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

no rodzicow koszt ogrzania a maja piec weglowo mialowy czyli wszystkie ogrodowe smieciochy drewno i tak dalej tez w to wchodzi to koszt ok 2500-3000 -kosmosssssssss!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:22   #1053
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
(...)

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Wiszka przykro mi, ze glukoza wysoka wyszla :/ mam nadzieje, ze dietka zaradzi
(...)
dziękuje za słowa otuchy

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Dobry
(...)
Wiszka ja też dzwoniłam do lekarza bezpośrednio bo terminy odległe. Ale się udało. Mam nadzieję, że na wizytę się szybko załapiesz bo jednak wysoko masz glukozę

Mnie tam nic nie leci, ale jakoś się tym nie martwię, rozstępy też mnie omijają po za starymi, które są i zejść nie chcą
(...)
No ja poki co nie mogę się za bardzo dodzwonić :/

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie chociaż mi tak dużo nie wyszło. Ja dziś się zapisałam na 2 września czyli termin spoko.

A te 172 to na czczo Ci wyszło?
Tak na czczo. Wprawdzie jadłam coś po 20 poprzedniego dnia, ale nic słodkiego no i potem tylko woda

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:23   #1054
Ona231
Zadomowienie

Darusia spokojnie kiedyś się dorobicie i sobie spokojnie wykończycie, a mieszkanie potem można wynajmować i dla dzieci zostawić. Wszystko jeszcze przed Wami

Wiszkaa niestety czasem ciężko się dodzwonić. Ale jakby się nie udało lepiej podejść w godzinach urzędowania lekarza.

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-08-24 o 11:24
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:23   #1055
glamourous
Zakorzenienie

jeeeny ale pedzicie ja tylko na sniadanie poszlam z godzinke mnie nie bylo i 2 strony

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość

U mnie niestety ostatnio pojawiły się takie małe niteczki, muszę się wybrać do apteki żeby kupić coś typowo na rozstępy, a co ty używasz? Kupiłaś?
ja uzywam tej oliwki z ROC kupionej na allegro, juz trzecie opakowanie( z czego 1 mi prawie cale corcia wylala)...wydaje mi sie ze w Polsce kosmetyki ROCa sa w ogole niedostepne tak w aptekach czy sklepach- przynajmniej ja nie widzialam, w Irlandii z tego co pamietam to taka polka apteczna- cos jak Vichy czy La Roche possay cenowo i jakosciowo. a ten olejek cos z 25 zl kosztowal i jest naprawde fajny, nie tlusty i leciutko sie wchlania
o taki
http://allegro.pl/roc-maternity-olej...770580524.html

a teraz kupilam olejek Eucerin i maslo do brzuszka Palmers
http://allegro.pl/eucerin-naturalny-...780148687.html

http://allegro.pl/palmers-tummy-krem...764873661.html

o Eucerinie sporo pozytywow czytalam, tego masla uzywalam w pierwszej ciazy i poza specyficznym zapachem nie mam mu nic do zarzucenia
takie ziarno kakaowe skwasniale ale na noc smarowalam wiec walilam gruba warstwe i szlam spac...teraz tez tak bede robic

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Znajomi, którzy "brali" ta kobietę powiedzieli, że jest warta "każdych" pieniędzy, więc zobaczymy. Jest ona do dyspozycji od spotkania (czyli dla nas w pt) do dnia porodu 24h-można dzwonić cokolwiek by się działo, chciało wiedzić itp. Jest przy porodzie i 2 tyg po porodzie do dyspozycji, Przychodzi ważyć, mierzyć maluszka, pomaga przy karmieniu itd.
Zobaczymy jak to będzie w praktyce
ja o tym czytalam sporo po pierwszym porodzie, akurat wtedy wyczytalam ze fundacja rodzic po ludzku organizowala kursy na doule i samej mi sie zamarzylo cos takiego zrobic
to jest osoba bez przygotowania medycznego - ale generalnie szkolona w fizjologii porodu i pologu no i glownie wspomaga duchowo- mysle ze dobrze jest miec kogos takiego, kto na dodatek zna srodowisko sali porodowej- a na pewno bedzie rodzacj zyczliwszy niz personel szpitalny (duuuzo sie o roznych dziwnych odzywkach lekarzy i poloznych naczytalam...)

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
U nas od sierpnia jest za darmo w szpitalu gaz.
Ale z nim niestety wiąże się pare spraw, np. trzeba mieć zrobioną karte anestezjologiczną, lekarz musi mieć czas być przy Twoim porodzie, podłączone ktg i co jeszcze- 12h na czczo trzeba byc! A skąd wiedzieć, że za 12h rozpocznie się poród?
Cały czas mi ten gaz po głowie chodzi...- zobaczymy.
do gazu 12 godz na czczo?
nie wiedzialam... w Irlandii tez dawali jako standard, zreszta zewnatrzoponowe tez. wdycha sie jak czujesz nadchodzacy skurcz- z tego co slyszalam to jednak czesto efekt uboczny= wymioty, zawroty glowy

sluchajcie a czy w Polsce mozna wypozyczyc gdzies te urzadzenia TENS do porodu? bo o tym to nie slyszalam a tam tez standard, szpitale mialy swoje ale mozna tez bylo za stosunkowo niewielkie pieniadze kupic
Stary 2011-08-24, 11:26   #1056
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
TINCIA a nie szkoda 410tysiaków na mieszkanie? ja gdybym miałam taką kwotę bądź mogła wziąc kredyt tej wysokości wolałabym po stokroć wybudować domek
Jak zaczniemy myśleć nad tym, to będziemy mysleć co bardziej się opłaca... Ale budowa to niezupełnie tak-jeszcze trzeba kupić ziemie... kolejne 150,200tys a ja nie chce daleko od miasta itd... No przez najblizsze 3 lata nie mam co myslec, a za 3 zobaczmy jak bedzie...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:28   #1057
_Yasmin_
Przyczajenie

Dzień doberek dziewczyny
Co do mieszkanka tez całe życie mieszkałam w domku na wsi, a od paru miesięcy mieszkam w mieszkanku z moim tż. I jest cudownie ale lubię od czasu do czasu wrócić na wieś po odpoczywać. Ale nade wszystko cenie to że jesteśmy sami i nikt wtrącać się nie będzie

Co do rozstępów mam masażyk co wieczór z kremikiem Pharmaceris Foliacti i rozstępów póki co nie ma żadnych i mam nadzieje tak zostanie. Pracuje w aptece tu ten kremik najlepiej się sprzedaje i polecają dziewczyny dlatego się zdecydowałam. Ale o jakiej oliwce Wy mówicie bo może wprowadziłabym coś nowego

Co do wydarzeń życia w tą sobotę ślub i coraz więcej stresów. Dziewczyny jak to u Was było?? Jakie są największe wpadki weselne? Czego muszę unikać? Najgorsze to że pochodzę ze wsi i wiem że później jedna z babć i ciocie będą komentować i to dodaje stresu. Już nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia

Mała Mi (bo tak nazywamy naszą najprawdopodobniej córunie) kopie pożądnie i też odnosze wrażenie że jak leżę na boku to chodzi po łóżku. Niekiedy kopniaki są naprawde intensywne tak już od jakiś 3 tygodni a jestem w 24 i zastanawiam się czy to normalne. Jak byłam w tamtym tygodniu na badaniach to podczas pomiaru pulsu kopnęła w aparacik tak że nawet Pani doktor się śmiała że niezły łobuziak. Teraz zaczynam się niepokoić jak długo się nie rusza... Czyste szaleństwo :P
_Yasmin_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:29   #1058
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
ja o tym czytalam sporo po pierwszym porodzie, akurat wtedy wyczytalam ze fundacja rodzic po ludzku organizowala kursy na doule i samej mi sie zamarzylo cos takiego zrobic
to jest osoba bez przygotowania medycznego - ale generalnie szkolona w fizjologii porodu i pologu no i glownie wspomaga duchowo- mysle ze dobrze jest miec kogos takiego, kto na dodatek zna srodowisko sali porodowej- a na pewno bedzie rodzacj zyczliwszy niz personel szpitalny (duuuzo sie o roznych dziwnych odzywkach lekarzy i poloznych naczytalam...)
Ta moja jest polozna i pracuje nawet w tzm szpitalu, co bede rodzic.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-08-24, 11:30   #1059
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Tincia ja jakos nawet nie myslalam o znieczuleniu jakimkolwiek. Bol mnie nie przeraza
Też myślę rodzić bez znieczulenia, chociaż trochę się tego bólu boję
Moja sis teraz urodziła 3 dziecko, pierwszą dwójkę rodziła ze znieczuleniem, teraz było już za późno żeby podać
mówi, że po znieczuleniach dłużej do siebie dochodziła

Co do mieszkania w blokach / domach - ja od urodzenia w bloku mieszkam, i owszem, lubię pojechać do babci do domku gdzie jest ogród, świeże powietrze, ptaszki ćwierkają, ale jakbym miała codziennie dojeżdżać do pracy, stać w korkach, martwić się o wywóz śmieci, zimą odśnieżanie (nieraz dojechać się nie da do babci) to wole jednak blok
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:30   #1060
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:

do gazu 12 godz na czczo?
nie wiedzialam... w Irlandii tez dawali jako standard, zreszta zewnatrzoponowe tez. wdycha sie jak czujesz nadchodzacy skurcz- z tego co slyszalam to jednak czesto efekt uboczny= wymioty, zawroty glowy
Wczoraj na szkole rodzenia akurat nam mowila co jak o gazie... tez wczesniej nie wiedzialam.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-08-24, 11:30   #1061
Ona231
Zadomowienie

Tincia o widzę, że u Ciebie podobne ceny za dobrą w lokalizacji działkę jak u mnie .
Tincia Ty chyba na czczo nie możesz być, bo cukier spadnie za bardzo. Na następnej wizycie się lekarza dopytam bo słyszałam opinię, że wtedy b. często się na cc, decydują ale nie wiem ile w tym prawdy

Glamm niestety nie wiem, ale lekarza możesz się dopytać.
Stary 2011-08-24, 11:33   #1062
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Darusia spokojnie kiedyś się dorobicie i sobie spokojnie wykończycie, a mieszkanie potem można wynajmować i dla dzieci zostawić. Wszystko jeszcze przed Wami

Wiszkaa niestety czasem ciężko się dodzwonić. Ale jakby się nie udało lepiej podejść w godzinach urzędowania lekarza.
Tylko najgorzej, że to nie w moim mieście, muszę tam dojechać koło 50km. Nie za bardzo mi odpowiada jechać tam nie wiedząc nawet czy ktoś mnie przyjmie

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Stary 2011-08-24, 11:35   #1063
Darusiaaaa
Zakorzenienie

glam nie wiem czy mozna, nie orientowalam sie, co do dziwnych odzywek
z życia wziete
"moze sie Pani nie drzec, jestem 10 godzine w pracy"<- do mnie to bylo!
A.Camus
Stary 2011-08-24, 11:35   #1064
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość
Tylko najgorzej, że to nie w moim mieście, muszę tam dojechać koło 50km. Nie za bardzo mi odpowiada jechać tam nie wiedząc nawet czy ktoś mnie przyjmie
Oj to faktycznie, to lepiej na razie na telefonie wisieć, nie wiedziałam, że masz taki spory kawałek do lekarza. Niezbyt fajnie

Darusia i z ciekawości się zapytam co odpowiedziałaś, nadaję się to do druku?
Stary 2011-08-24, 11:38   #1065
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
a jak tam u was kwestia rozstepow?

jak narazie... odpukać... nie mam nic... ale jest jeszcze sporo czasu, by jakis bydlak sie rozprzestrzenił :P

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:39   #1066
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

Jutro ide za darmo na masaz, bo na moim basenie jest promocja, jesli sie jest w miesiac 11 raz to dostaje sie masaz ja w 3 tygodnie wyrobilam.
W ogole mam wrazenie ze w wodzie to mi brzuch sie zmniejsza, tak jakby sie wchłaniał

Mamy juz nowa lodowke, jest wielka w porowaniu do starej,. W ogole musielismy zamowic inna, 3 z kolei bo 2 poprzednich okazywalo sie, ze nie maja. Uwazajacie jak bedziecie cos na necie zamawiac i np. bedziecie chcialy szybko, bo to ze w sklepach internetowych jest wystawione to nawet nie znaczy, ze to jeszcze produkuja
też bym poszła na basen,ale samej nei chcę.
a jaką lodówkę kupiście??możesz mi podać model?

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:40   #1067
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Yasmin ŚWIĘTE SŁOWA
Nikt sie nie mieszka, chce sprzatam , nie chce mi sie to nie sprzatam!
robie co mi sie podoba, nawet za przeproszeniem z golym tylkiem mozesz latac i nikt nie ma prawa nic ci powiedziec, cenie ta prywatnosc baaaaardzo!.

Nie powiedz ORAZ ZE CIE NIE DOPUSZCZE ( moze dziwnie zabrzmiec)
hehehe
my mielismy 2 sluby 2009 cywilny, 2010 koscielny na mszy razem z chrzcinami.
Na jednym i na drugim smialam sie jak glupia, na cywilnym wyszla kobitka i miala uczesana grzywe jakby miala wąsy na czole, jak ja zobaczylam to sie nie ogarnelam, niestety:P hahaha
na koscielnym smialam sie caly czas, ksiadz nawet na mnie nie patrzyl bo tez sie zaczynal smiac
na cywilny zapomnialam kwiatka a mialam takiego slicznego:P
ciotka mi swoja roze dala ktora miala dla nas co by glupio nie bylo hahahaha
na koscielny wiozlam nas sama
A.Camus
Stary 2011-08-24, 11:41   #1068
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
zgodzę się
najgorszy hormonalnie/fizycznie/psychicznie był połóg, na drugim miejscu pierwszy trymetr, reszta luz-blus
u mnie póki co to II trymestr się jest do d... w I było ok
a III pewnie będzie taki jak II

Fallen _Angel ale maleńki brzuszek-tez bym taki chciała mieć choćby w 22 tyg...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-08-24 o 11:46
Stary 2011-08-24, 11:43   #1069
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ona najwyzej wynożyczkują

To sobie glupia ✂✂✂✂o musisz innej pracy poszukac bo do tej sie nie nadajesz, wypierdalaj!, wiec jak wyszla to juz nie przyszla:P przechodzila tylko i zerkala, chyba czy jeszcze zyje

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

oo nie wszystko wynożyczkowało:P

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

co do lodowek ojciec 4 miechy temu kupil amice 2 metrowa i tak sie popsula sama z siebie ze przyjechali z przeprosinami zeby sobie inna wybra, tamtej juz nie mieli i wzial wgirpoola i lepiej zrobil fajniej wyglada i jakos tak bardziej mi sie podoba.
My tu mamy najlepsza!
jak pierwsze 3 noce sie zalaczala to mnie w nocy budzila hahahaha
A.Camus
Stary 2011-08-24, 11:44   #1070
Ona231
Zadomowienie

Darusia domyślam się co się pod nożyczkami kryję. Myślę, że w taki sytuacji podobnie bym się zachowała
Stary 2011-08-24, 11:44   #1071
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość

Tak na czczo. Wprawdzie jadłam coś po 20 poprzedniego dnia, ale nic słodkiego no i potem tylko woda
Mi wyższa wyszła po 1h norma do 180 a ja miałam 183

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:49   #1072
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
i ja sie witam - dzien dobry.

Zaraz wyrwe sobie kreoslup!
współczuję...
ja też chętnie bym swój wyrwała,wyprostwaołą i wtawiła w to samo miejsce

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Dziewczyny myslicie, ze jakis lekarz ale nie moj zechce mnie teraz na wizyty przyjmowac?
Bo mam nikczemny plan zapisac sie do lekarza z konkretnego szpitala zeby tam rodzic.
wg mnie tak

Stary 2011-08-24, 11:51   #1073
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dygotka ja swojego juz nie chce chce nowiutki
A.Camus
Stary 2011-08-24, 11:56   #1074
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

podziękował
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 12:02   #1075
ania21_21
Zadomowienie

Wszyscy ostatnio dodawali zdjęcia to ja też dodam świeże jeszcze gorące
Oto mieszkanko niuni w 35 tyg A te plamy na bluzce to się skapowałam że to cień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 102_0128.jpg (84,0 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_0129.jpg (73,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_0130.jpg (95,6 KB, 32 załadowań)
Stary 2011-08-24, 12:05   #1076
Ona231
Zadomowienie

Joamic zapomniałam napisać, że śliczne zabawki Też mi się czarno - białych nie udało kupić

Aniu fajny masz brzuszek, wcale nie taki duży jak na 35 tc
Stary 2011-08-24, 12:05   #1077
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Oj to faktycznie, to lepiej na razie na telefonie wisieć, nie wiedziałam, że masz taki spory kawałek do lekarza. Niezbyt fajnie

Darusia i z ciekawości się zapytam co odpowiedziałaś, nadaję się to do druku?
Na szczęście to tylko do tego diabetologa, gina mam np. na miejscu, ale nie jestem z niego zadowolona

Cytat:
Mi wyższa wyszła po 1h norma do 180 a ja miałam 183
U mnie to było to obciążenie 50g glukozy i norma lekarz pow. , że do 140 więc jak miałam 172, to aż 32mg ponad normę. Ale czytałam, że dużo gorzej jest jakby przekroczyło 200mg

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Stary 2011-08-24, 12:06   #1078
goldika
Zakorzenienie

Aniu sliczny brzusio! maly mi sie wydaje
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 12:06   #1079
Bahamadia_25
Zakorzenienie

uciekam dziewczynki, jest trochę burzowo, ale śmigamy na wieś, a po drodzę popatrzeć na łóżeczka i porównać ceny

będę wieczokiem, miłego dnia
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 12:07   #1080
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Joamic zapomniałam napisać, że śliczne zabawki Też mi się czarno - białych nie udało kupić

Aniu fajny masz brzuszek, wcale nie taki duży jak na 35 tc
Ja też tak myślę i się zastanawiam gdzie się mieści mój 2.5 kg klocek (teraz pewnie więcej)

A obwód na wysokości pępka ostatnio miałam 107.5 cm

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-08-24 o 12:09
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości