|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ II
Przypomniało mi się jeszcze z doznań wakacyjnych,że w Sephorze wyprzedają część pielęgnacji Korres. Kupiłam sobie mydełko peelingujące (niby antycellulitowe
za 19 zł i jest bardzo fajne. Bardzo dobra jakość,wydajne,nie rozpaćkuje się ani ani.A z organeo zamówiłam krem nawilżający (w ramach uzupełnienia pielęgnacji) Sante z lotosem i też bardzo polecam. Stosowałam tylko na dekolt (tak,jak białą glinkę z lotosem Logony) bo po obu gęba mnie pali - ale na dekolcie sprawuje się świetnie. Swoją drogą ciekawe czemu twarz mnie piecze po tych lotosowych kosmetykach podejrzewam,że to przez nieustanne używanie kwasów.
|
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Anula
za postawe sklepu i tez tam od kilk lat kupuje soczewki ![]() i uprzejmie donosze ze kupiłm pomidorkowy szampon yes, przesyłka za free list ekonomiczny i czekam z niecierpliwościa na paczkonosza ale jak znam poczte to dopiero po niedzieli, kupowałm u all dead cos tam czy jakos tak i kontakt rewelacyjnyi kurcze chyba mnie mydełko weglowe tuli zapycha odstawiłam juz 3 dni temu i nic nowego mi sie nie pojawiło na twarzy a jak myłam mydełkiem to ciągle coś, dodam ze wymydliłam pół małej kostki i na początku było miodzio, problem powstał ze 2 tyg temu i znowu szukam czegoś do mycia pyszczydełka, polećcie coś delikatnego co nie zapycha ect |
|
|
|
#1263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jako gratis dostałam próbke masła do ciała mineral flowers i masła dead sea Cytat:
Dużo zalezy tez od stopnia wrażliwosci oczu i podatności na problemy - niektórzy wcale nie moga nosić soczewek, inni noszą, ale mają problemy z nawilżeniem oka i nie rozstają sie z kroplami, inni (tacy jak ja szczęśliwcy ) nie maja żadnych problemów. Całodobowe noszę od ponad pół roku (8-9 miesięcy) i na razie wszystko gra.---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Najbardziej do paszczy odpowiadają mi mydła les argiles z glinkami - różówa to poezja!!! Z czerwona glinką tez bardzo lubię fajnie tez sprawuje sie w moim przypadku mydło alepii z 16% laurie.a może jakis żel do mycia twarzy sobie spraw? ja mam peeling marilou bio i jest bardzo w porzadku, to może i żel będzie fajny?
|
|
#1264 |
|
Zadomowienie
|
Przez Was nie wytrzymałam i też kliknęłam szampon Yes To pomidorowy, choć sukcesywnie prowadzę akcję denko!
Czy któraś z Was testowała już balsam tej firmy? Czy to przyzwoity skład: Water (Aqua), Daucus Carota (Carrot) Seed Oil, Daucus Carota (Carrot) Juice, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Isopropyl Myristate, Propylene Glycol, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Dead Sea Water(Maris Aqua), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Glycerin, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Disodium EDTA, Squalane, Caprylic / Capric Triglyceride, Peg-40 Stearate, Potassium Cetyl Phosphate, Sorbitan Tristearate, Tocopheryl Acetate, Fragrance (Parfum), Ginkgo Biloba Leaf Extract, Hyaluronic Acid, Cucumis Sativa (Cucumber) Fruit Water, Hamamelis Virginiana Flower (Witch Hazel) Water, Camellia Sinensis (Green Tea) Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Niacinamide, Spirulina Maxima Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Silt (Maris Limus), Imidazolidinyl Urea, Salicylic Acid, Punica Granatum (Pomegranate) Peel Extract.
|
#1265 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Vea - jeśli szukasz czegoś, co by Ci nabłyszczyło włosy, to wcierki odpadają, przynajmniej na krótką metę, może po dłuższym używaniu włosy się wzmacniają i lśnią same z siebie. One wszystkie, Capitavit też, są na spirytusie i raczej wysuszają niż nabłyszczają.
Może się przyjrzyj temu olejkowi z Ecocertem z Matrixa Biolage?: http://allegro.pl/matrix-biolage-del...781385099.html Cytat:
to też może być jakaś sól z Morza Martwego, kiedyś widziałam, że coś takiego opisywali w aukcjach jako gratis.Cytat:
Ale jeśli skopiowałaś ten skład z KWC, to bardzo możliwe że jest on już nieaktualny.
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() weglowe było super a teraz kiszka ![]() ide pocztyac o tych polecanych przez Ciebie mydełkach mam maske mariolu bio oczyszczającą/do cery zanieczyszczonej i jestem zadowolona, poczytam, o żelu |
|
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam jeszcze maseczkę ale już nie stykło kasy
|
|
|
|
|
#1268 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa, zapomniałam napisać Caameroon że kocham Twoje nowe zakupy
A coś mi się obiło o uszy, że ten ich hydrolat oczarowy jest zrobiony z innej części oczaru niż w innych sklepach, dlatego ma inny zapach.
|
#1269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, wszystko zależy od podatności na pewne schorzenia.Ale i tak wśród osób noszących soczewki non stop jest ok. 8 krotnie więcej infekcji niż u osób zdejmujących soczewki na noc. Liczby nie kłamią Ja się zajmuję takimi rzeczami w pracy. Nie zdecydowałabym się taki tryb noszenia i odradzałabym moim najbliższym. w temacie kosmetyków naturalnych... Stosuję od 2 tyg olej wspaniały i rewelacyjnych efektów nie widzę, ale jest bardzo dobry. Łagodzi podrażnienia, skóra się uspokaja. Niestety na moje przebarwienia i blizny nie podziałał za bardzo. Przez kilka dni stosowałam też próbkę BIO2YOU kremu pod oczy. Pięknie pachnie- cytrusowo, jest bardzo wydajny, gęsty i treściwy. Niestety po 3 dniach zaczął zapychać. Odstawiłam i wszystko przeszło. Zaczęłam znowu stosować i po 2 dniach znowu to samo. ( i bardzo dobrze bo są dosyć drogie
|
|
#1270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu mi sie pewna część nasunęła Cytat:
Ostatnio optometrysta mi powiedział, że mam piękną rogówkę i zapytał, czy napewno chcę nosić soczewki, bo szkoda takiej pieknej rogówki zmarnować.... Powiedziałam mu, że soczewki nosze od ponad 5 lat bez przerwy a od dłuższego czasu non stop 24h i że przyszłam nie w celu dobrania soczewek, tylko sprawdzić czy wszystko z oczami ok. No ale wiem, że wiele osób ma problemy z oczkami (mam nadzieje, że nie zapeszyłam teraz i że za parę dni nie napisze o kłopotach z oczami Ja byłam zachwycona lotionem dla niemowląt essential care - cuda robi, ale po tygodniu mnie zapchał.... A juz myślałam, że właśnie znalazłam idealny dla siebie krem do twarzy Na blizny skuteczniejszy sam olej z róży - mojej Małej pomógł. Oczywiście zależy jak stare blizny. ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Fiolka, mi tez po głowie chodziły kosmetyki bio2you - po Twoim opisie na całe szczęście juz nie chodzą dzięki Ale przez Gayenkę o mało co nie kupiłam paru rzeczy ze strony florame zaangażowałam całą swoja silną wole i zdrowy rozsądek, żeby zamknąć koszyk bez opcji "zamów"!!!!Myślę, że nawet jeśli przez najbliższe pół roku nic nie kupie to i tak wciąż będe miała wszystkiego za dużo..... Ale ten żel różany florame litrowy za 44,50 zł......
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też kuszą...A Ty jesteś bardzo dzielna
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo to nas więcej ślepawych kontaktowych jest
![]() Ja soczewki nosze od... hmm... 10-12 lat? Ślepawa, a nawet ślepa bez nich jestem, bo wada -7,5. Bausha próbowałam, ale mnie uczula, więc od lat wierna jestem Johnsonowi (i kolorowym Ciba Vision). Próbowałam też soczewek nie ściąganych na noc, ale na dłuższą metę się u mnie nie sprawdziły - po pierwsze miałam uczucie "brudnej soczewki", a po drugie, przyplątało się zapalenie bakteryjne ![]() Mam więc swoje miesięczne, ściągane na noc Johnsony, a kupuję w jednym z dwóch sklepów - Twoje Soczewki albo soczewki24 - i z obu jestem zadowolona, ale mała uwaga - odbieram osobiście, więc nie wiem jak z przesyłką. |
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Anula dzięki Twoim podpowiedziom siedze na biolander i mam w koszyku mydełko z glinka różową i dumam co jeszcze wrzucic do koszyka bo jedno mydełko to smutno zamówić jakies sugestie
|
|
|
|
#1274 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() chyba pierwszy raz jestem az tak dzielna .... kuszą niemiłosiernie ![]() a widziałaś ten zestaw z szamponem, mydełkiem i żelem do mycia?? Cena świetna, faktycznie żel za darmo daja. Cytat:
Ja przed bauschem stosowałam przez kilka lat te firmowe soczewki vision express (zapomniałam jak sie nazywają, i-wear chyba) i tez mi pasowały. Nawet pierwsze 9 miesięcy nosiłam za małe soczewki i tez mi to jakoś bardzo nie przeszkadzało , chociaż jak po tych kilku miesiącach dostałam prawidłowy dla mnie rozmiar to poczułam różnicę nie rozumiem czemu - też zakładacie i zdejmujecie soczewki jedna ręka bez uzycia lustra?---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
tylko nakreśl kierunek, bo nie wiem z jakiej kategorii Ci cos polecić.
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Hola ola, jeśli chcesz jeszcze jakies mydła to polecam feniqia. Uwielbiam ich mydła! Kule sa odjazdowe, te małe w kostkach (bez farfocli
Do mycia ciała świetne sa mydła n&b - wersja bio dzikiej róży ma powalający, różano-kremowy zapach ![]() Mydła kastylijskie też strasznie fajne, ale dla lubiacych dużo piany sie nie nadaja. Są delikatne i ładnie pielęgnują ciało i twarz. Mam tez les anes z mlekiem, ale czeka w kolejce.
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedną ręką umiem , ale tylko zdjąć, czasami uda się założyć..ale bez lusterka to nie... kolega mojego męża opowiadał, że jego bratowa ma taka dużą wadę wzroku, że soczewki ubiera właściwie jeszcze w łóżku, bez lusterka to byłam w szoku Ja noszę moje soczewki od lutego jakoś, więc jeszcze popracuję nad techniką ps. Kupiłam ten krem tonujący z alterry, mydełko lawendowe a dziś dokupiłam odżywkę z morelką i maskę. Niestety rabat wchodził za każdym razem na jeden produkt aaa! i przypomniało mi się, że ktoś/gdzieś/kiedyś bardzo zachwalał ten krem do mycia z nowej serii alterry
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1279 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc jeszcze nie wiadomo czy coś mnie nie zauroczy.Cytat:
http://www.acuvue.pl/soczewki-dwutygodniowe/oasys
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Hola ola, no więc w skrócie:
z savonnerie uwielbiam mydełka dla dzieci szykuje sie tez na te ich nowe mydło marsylskie do mycia z arganem w płynie - cena przy takiej pojemności zachęcająca.Nie wiem jakie masz włosy, ale szampon twardy douce nature to hit stulecia jak dla mnie Z szamponów bardzo lubie tez argile provence - z zielona glinka jest świetny, z czerwona tez dobrze sie spisywał, ale dla moich przetłuszczających sie włosów był ciut za ciężki. Szampon alepia z babymiel bardzo lubię, a odżywka alepii to też świetna sprawa. Tylko odzywka ma teraz zmieniony skład, więc nie wiem czy na lepsze, czy odwrotnie ![]() Mój tż bardzo lubi emulsje po goleniu argile provence - to jest normalny krem i tak go tez uzywa. Ja z kremów argile provence najbardziej polubiłam botox (ale uwaga na alkohol). Pod oczy AE, zreszta ten cudny na dzień nawilżający AE chyba masz. Oleje, oczywiście alepia, wspaniały i różany kocham miłością wielką. Tż kocha nigelle. Płyn micelarny argile provence naturado juz chyba nigdy nie zmienię ![]() Niestety nie widzę cudnej maski do twarzy z błotem syberyjskim- szkoda, bo to majstersztyk!!! Z suplementu citronat tez jestem bardzo zadowolona - sporo o nim ostatnio pisałam.
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
http://biolander.com/produkty/kategoria/mydla-feniqia/
![]() Hola ola - z karta na temat zakupów nie rozmawiaj, ona nie zrozumie.....
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniuuu, a miałaś może gardenię? Czy zapachy są ładne? (Po co ja pytam...)
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Anula czy chodzi Ci o tą maske z błotka syberyjsieego?
http://biolander.com/produkty/pokaz/...ebieska-100gr/ |
|
|
|
#1286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrozumiałam twój zachwyt jako pytanie.Gardenii nie miałam. Kule miałam ałun (prawie bez zapachu), sandał (boski, orientalny), róza&ambra chyba (różano-orientalny). Ale jesłi lubisz gardenię to kula napewno będzi ładnie pachniała! Miałam kostke różana - zapach powalający i cudnie nawilżała! Cytat:
. W opiniach o niebieskiej tez widzę, że ktoś robi nią peeling w trakcie zmywania, więc może, może....
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą zakładam zaraz po obudzeniu, a zdejmuję praktycznie w łóżku, więc mało czasu jestem ślepa ![]() A szkła potrafię jedną ręką bez lusterka na bujającej łajbie założyć Widać takie zdolne jesteśmy ![]() Cytat:
Okulistka mi powiedział, że Johnsony spokojnie można miesiąc nosić, jeśli nie powoduje to dyskomfortu - w przypadku Oasis rzeczywiście muszę zmienić po dwóch tygodniach, bo się silnie zabiałczają - natomiast Advanced albo ukochane 2 spokojnie mogę nosić przez miesiąc, bez szkody dla oka i ostrości widzenia. Żeby było ciekawiej pisałam kiedyś z zapytaniem o możliwość dłuższego noszenia soczewek do producenta i dostałam bardzo podobną odpowiedź. Jeżeli nie odczuwam dyskomfortu, mogę nosić szkła dłużej, jednak optymalny czas (a dokładniej czas, w którym oni gwarantują pełny komfort użytkowania) to dwa tygodnie. Nie zalecają jednak noszenia szkieł dłużej niż miesiąc, ze względu na osadzające się na soczewce pyłki, kurz, bakterie, etc. |
||
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko to wieczne zdziwienie okulisty mnie bawi.Oj tam, ja kiedyś zapomniałam ustawić przypomnienie i nosiłam 2,5 miesiąca soczewki miesięczne. Od tamtej pory sie bardziej pilnuję ![]() U mnie się błyska i grzmi, pewnie zaraz zacznie padać.....
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wolę stare, dobre okulary ![]() Ha, u mnie już burza jest od 13, pada od 2 godzin... Raz w domu błysnęło nawet, jakby bezpieczniki wszystkie poszły, jasno się zrobiło choć światła nie były zapalone. Pogoda istnie letnia, nie ma co
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

za 19 zł i jest bardzo fajne. Bardzo dobra jakość,wydajne,nie rozpaćkuje się ani ani.
podejrzewam,że to przez nieustanne używanie kwasów.

za postawe sklepu i tez tam od kilk lat kupuje soczewki 

-zamówiłam przed chwilą na allegro szampon pomidorowy Yes + gratis -szkoda , że zestaw tylko marchewkowy .
fajnie tez sprawuje sie w moim przypadku mydło alepii z 16% laurie.

mnie też kuszą...A Ty jesteś bardzo dzielna

nie rozumiem czemu - też zakładacie i zdejmujecie soczewki jedna ręka bez uzycia lustra?