Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-24, 09:20   #3091
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
mi pielęgniarki mówiły, żeby badania zrobić do 2 tygodni przed wizytą więc moim zdaniem nie za wcześnie
Aaaa... mi lekarz mówił, że wyniki jak najświeższe, dlatego myślałam, że za późno

Byłam w lumpku... kupiłam za 15 zł chyba z 10 ciuszków dla dzidzi m.in. śpiworek (niebieski, ale co tam), portki, kilka śpiochów z długim (mniejsze) i krótkim (większe), bluzę

Sobie tylko spodnie ciążowe... za duże niestety, ale na zimę pewnie będą akurat

Burzy się u mnie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 09:27   #3092
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

A u mnie słoneczko wychodzi. Mam dziś plan przejechać się do lumpka

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
hihi kotek nie zdziwia bym sie jak by jej zakosil bo on juz dlugo czail sie na ta nanie a on ma dar do wygrywania aukcji hihi
Stary 2011-08-24, 09:30   #3093
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Angelcare - Monitor oddechu + niania elektroniczna -proszę bardzo

Ale niestety czytałam opnie- nie wiem jaka to była firma, że alarm włączał się, jak było wszystko ok, i często bywało tak, że fałszywe alarmy, dlatego ludzie odsprzedają innym :/ na aukcjach: "używane tydzień"... dziwne co? dlatego się zastanawiam, czy sobie nie odpuścić, bo wtedy będę sobie pluć w brodę, że tyle kasy, a się okazuje, że takie cyrki :/
Dzięki Widziałam na allegro też z monitorem za 500 zł, więc nie wiem, czy tamten nie byłby lepszy. No ale ja, jak na razie, żadnych opinii nie czytałam. U mnie musi być takie urządzenie, bo pokój dziecka będzie na 2 piętrze, a na 1 piętrze będzie kuchnia. Nie wyobrażam sobie ciągania śpiącego dziecka na dół :/
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 09:34   #3094
bambusiek
Zakorzenienie

Burza szaleje, to spadam
G. 9.1O.18
Stary 2011-08-24, 09:40   #3095
*Agatek*
Zakorzenienie

W razie co macie opinie o monitorze oddechu

http://www.babyboom.pl/forum/zdrowie...d-niemo-14377/

http://www.ceneo.pl/1169042

http://forum.trojmiasto.pl/Monitor-o...5326,1,16.html

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 09:44   #3096
agawoo
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Czeeść Mamusie

trzymam kciuki, nie denerwuj się, dostaniesz przecież znieczulenie, ja też powinnam iść
Znieczulenie można podawać w ciąży?

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Hej mamusie

a my wczoraj z moja mama zgrzeszyłyśmy o 20 zjadłyśmy pizze, ale to jaka dobra. Na szczęście nie miałam żadnych rewolucji żołądkowych w nocy

Kurcze myślałam ze senność w II trymestrze przechodzi a tu dzisiaj ledwo żywa jestem. Tak mi sie strasznie nic nie chce Idę na śniadanko bo jeszcze nic nie zjadłam a jakieś mdłości mnie dopadają
Mi też się dzisiaj nie chce, ani wstać mi się nie chciało, ani pracować nie mam ochoty .. Jakiś dziwny dzień dzisiaj, rano była burza a teraz jest skwar

Cytat:
ja już wszystkie takie "grubsze" badania porobiłam typu toksoplazmoza, różyczka, cytomegalia, HIV itd więc tym razem powtarzałam tylko morfologię i badanie ogólne moczu. Aaaa i jeszcze robiłam WR bo poprzednim razem nie zrobiłam a to też musi być w karcie ciąży więc myślę, że morfologia i mocz i będzie ok

kurcze teraz to mi się wózki Mutsy spodobały jak oglądam. Oszaleć można, dobrze, że w weekend są targi w warszawie to pójdę pooglądać
Nikotynka, ja też musiałam dorabiać WR, bo poprzednim razem panie nie zauważyły, że wpisane było

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 09:49   #3097
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ja monitora oddechu chyba nie chcę, samą nianię

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-24, 09:50   #3098
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Angelcare - Monitor oddechu + niania elektroniczna -proszę bardzo

Ale niestety czytałam opnie- nie wiem jaka to była firma, że alarm włączał się, jak było wszystko ok, i często bywało tak, że fałszywe alarmy, dlatego ludzie odsprzedają innym :/ na aukcjach: "używane tydzień"... dziwne co? dlatego się zastanawiam, czy sobie nie odpuścić, bo wtedy będę sobie pluć w brodę, że tyle kasy, a się okazuje, że takie cyrki :/
ja też czytałam badz rózne opinie ale w sumie mezulek wyrwał na akucji duzo taniej a wiec nie ma co marudzic hihi
zobaczy sie jak to działa :0

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

przekaze przekaze

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 09:53   #3099
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ja też czytałam badz rózne opinie ale w sumie mezulek wyrwał na akucji duzo taniej a wiec nie ma co marudzic hihi
zobaczy sie jak to działa :0
mnie strasznie korci, nie powiem, teraz czytam dobre opinie i ludzie albo nie potrafią tego używać bo są mało inteligentni albo nie wiem

alarm włącza się po 15 sek więc musisz wyłączyć, za każdym razem jak wyjmujesz dziecko z łóżeczka- trochę zmora, no ale cóż "coś za coś"

Stary 2011-08-24, 09:59   #3100
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Dzień dobry mamuśki

U mnie pikna pogoda, zaczynam urlop, id zszamac śniadanko i troche posprzątam, powoli musze zaczac sie pakowac bo za 3 dni lece
Na obiad planuje robic krokiety z miesem i z grzybami i do tego barszczczyk ale ekspresowy

Wczoraj wieczorem wlazłam do wanny, taki pełny relaks....i jak dostałam kopniaka to aż si przestraszyłam...taki mocny to pierwszy raz i zaczełam obserwowac brzuch..pierwszy raz ruchy były zauważalne przez brzucholrozpycha sie szkrab

Co do golenia bikini ja używam tylko elektrycznej maszynki bo po żyletce mam uczulenie, no może nie uczulenie ale już kilka rary później sie meczyłam z podrażnieniem że już dawno odpuściłam, a elektr. jest wygodnie i szybko, może nie tak gładziutko ale mi i tżtowi wystarczy

Co do golenia do porodu, w Ie nie ma nakazu. Nie wiem jak jest teraz w Polsce ale jak siostra rodziła pierwszy raz 11 lat temu to nie wiedziałą ze trzeba si porządnie ogoli i pieegniarka dała jej maszynke i kazała sie ogolic. Moja siostra mówi ale jak ma to sama zrobic bo brzuchol to miała olbrzymi i straszne bóle krzyrza a ona na to paradzi se pani i poszła no i se jakoś poradziła ale ledwo.......

staraupa..hehe no to fajnego masz łobuziaka
U mnie z emocjami o dziwo nie najgorzej, ale czasami sie łapie na tym że niepotrzebnie sie smuce albo odpowiem coś do tzta z pretensją nieuzasadnioną.....hormon y

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
bo też idę 31.08....
A na którą idziesz ? Ja mam na 17.10

Dzikuje za odpowiedzi w sprawie badań...... zrobie mocz, morfologie, glukoze i moze toxoplazmoze.

Pearl no nie wiem czemu tak długo czekałam, a na cytomegalie to kolejne 2 tygodnie jakoś, już nie pamietam bo zdążyłam do Ie wrócic i mama odbierała i zanowiła do gina.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 10:02   #3101
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
mnie strasznie korci, nie powiem, teraz czytam dobre opinie i ludzie albo nie potrafią tego używać bo są mało inteligentni albo nie wiem

alarm włącza się po 15 sek więc musisz wyłączyć, za każdym razem jak wyjmujesz dziecko z łóżeczka- trochę zmora, no ale cóż "coś za coś"
no tak troche zachodu :/
ale co uzywania to mi sie wydaje ze do wszystkiego trzeba miec dystans :/
i tak naprawde wole wstawac 100 razy do fałszywego alarmu niz 1 do prawdziwego :/

LIVKA jest juz z nami
Stary 2011-08-24, 10:02   #3102
AgaMili
BAN stały

Czesc.
Chwale meza - rano jak wrocil z pracy to przyniosl bukiet kwiatow i powiedzial ze to dla mnie i milenka bo wczoraj mu mowila ze chcialaby dostac rozowe kwiatki i pojechal rano kupic

Cytat:
ja idę na połówkowe 1.09 i będę wtedy w 21 tc

A szalej i jedz dowoli! Widocznie dzidzia tego potrzebowała
Ja ide na polowkowe 15.09 i bedzie do dokladnie 22 tygodnie
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Brawo dla męża[COLOR="Silver"]
A wczoraj jak go zapytalam czy pamieta o mojej bluzce to powiedzial ze oczywiscie kupimy w piatek
Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
ja wczoraj miałam wizytę i wszystko ok pobiegłam spanikowana że mam zapalenie pęcherza bo całą noc i do południa co 15 min biegałam siku, a tu lekarz mnie wyśmiał że mój pierworodny sobie trampolinę zrobił z pęcherza, klęczał na nim i podskakiwał, taką miał zabawę że pielęgniarka nie mogła go złapać żeby serduszko czy bije zbadać nazwali go łobuzem
ja USG mam w 20 tygodniu czyli za dwa tygodnie
jedyną mało przyjemną rzeczą że przez moje silne dolegliwości wątrobowe mam ostrą dietę wątrobową, mam nadzieje że to zmniejszy bóle i ucisk wątroby, bo mi macica idąc go góry zawinęła wątrobę.
Co do łożyska to faktycznie ważna wiedza czy jest na przedniej czy tylnej ścianie, ja mam na tylnej i już czuję ruchy to po co żeby się nie martwić jakby co
też powoli ogrania nie szał zakupowy, staram się powstrzymywać ale ciężko
pędzę do roboty, trzymajcie się ciepło!!

PS. mam problem z emocjami, od niedzieli chodzę maksymalnie zła, tak bez powodu i płaczliwie mega, jeszcze tak nie miałam, Strasznie mnie to wkurza a mój TŻ jest biedny Macie tak też? czy to minie??
Gratulacje udanej wizyty a co emocji to ja dzis placze od rana bo przeczytalam o masakrze ktora sie wydarzyla tydzien temu w Anglii . Maz i ojciec zamordowal nozem zone , 2 dzieci (1,5 roku i 6 lat), tescia, kolezanke zony i jej corke bo zona miala romans. Co za palant i sku... Zabilabym golymi rekami
Tu jest link:
http://londynek.net/wiadomosci/Jak+d...dnews_id=11207
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio gadałam do Dzidka, żeby zaczął mnie kopać, żebym wiedziała, że tam jest i że jest zdrowiutki Nie kopnął łobuziak, bo to w sumie jeszcze za wcześnie - dzisiaj zaczynamy 16 tydzień
Gratulacje 16. tygodnia
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Byłam w lumpku... kupiłam za 15 zł chyba z 10 ciuszków dla dzidzi m.in. śpiworek (niebieski, ale co tam), portki, kilka śpiochów z długim (mniejsze) i krótkim (większe), bluzę

Sobie tylko spodnie ciążowe... za duże niestety, ale na zimę pewnie będą akurat

Burzy się u mnie
Gratulacje udanych zakupow my idziemy w piatek na pierwsze
Cytat:
Mozna, ja mialam w poprzeniej ciazy wyrywany zab w 5. miesiacu i lekarz mnie uspokajal ze moge miec znieczulenie.

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-08-24 o 10:05
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 10:04   #3103
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Cześć

Mi też się dzisiaj nie chce, ani wstać mi się nie chciało, ani pracować nie mam ochoty .. Jakiś dziwny dzień dzisiaj, rano była burza a teraz jest skwar

Nikotynka, ja też musiałam dorabiać WR, bo poprzednim razem panie nie zauważyły, że wpisane było
można, tylko trzeba uprzedzić i tak lekarza o ciąży i on dobiera bez problemu

no właśnie ja poprzednim razem miałam badania za 400 zł i babka 2 nie zauważyła - WR i poziomu progesteronu

Cytat:
Ja monitora oddechu chyba nie chcę, samą nianię
ja ani monitora ani niani kupować nie będę bo mamy tak małe mieszkanie, że nam się nie będzie opłacało tego używać. Wolę kupić lepszy wózek, więcej ciuszków.

Bambusiek codzi o to zeby badania nie były sprzed miesiąca czy dłuzej tylko sprzed tygodnia - dwóch. wtedy jest ok
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 10:05   #3104
kasikzaki
Zadomowienie

Tez sie zastanawiałam nad tym monitorem oddechu ale jeszcze nie wiem. Na pewno chce nianie z kamerką ale musze dopiero poszukac, jak bede w Pl to zamówie na all.
Stary 2011-08-24, 10:11   #3105
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
no tak troche zachodu :/
ale co uzywania to mi sie wydaje ze do wszystkiego trzeba miec dystans :/
i tak naprawde wole wstawac 100 razy do fałszywego alarmu niz 1 do prawdziwego :/
w sumie ja mam płytki sen, nie wiem jak to będzie wyglądać, jak będę wykończona dzieckiem i zasnę jak kamień ale to jest bardziej przydatne dla matki- żeby miała spokojny sen i mogła sobie odpocząć bo tak czuwać i co chwila wstawać czy aby oddycha, to się można wykończyć- czytałam na forach, że to jest zmora matki
Ale boję się też, że trafię na zły model, wadliwy, tak jak 40% osób mam pewne obawy co do tego, no ale trzeba to jeszcze przemyśleć, przedyskusić z mężulem
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Tez sie zastanawiałam nad tym monitorem oddechu ale jeszcze nie wiem. Na pewno chce nianie z kamerką ale musze dopiero poszukac, jak bede w Pl to zamówie na all.
kamerka na allegro 950-1000 zł makabra!!!

Stary 2011-08-24, 10:21   #3106
NataliaM1103
Rozeznanie

Cześc
JA już jestem w 21 tygodniu,wizyte u lekarza mam za 2 tygodnie i już niemogę się doczekac bo mam nadzieję,że poznam wreszcie płec Maluszka
U mnie szaleje burza wrrrr
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 10:23   #3107
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
też chciałam nianie z kamerka ale moj mądry maz stwierdrdzl ze lepeij właczyc kamerke w jednym laptopie a ogladac na drugim hihi
on to ma pomysły hahah

LIVKA jest juz z nami
Stary 2011-08-24, 10:27   #3108
NataliaM1103
Rozeznanie

Dziewczyny jakie bierzecie witaminki??
Ja do tej pory brałam Femibion 2 ale stwierdziłam ,że głowa mnie po nich męczy ,tyle ,że niewiem na jakie mam je zamienic?
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 10:32   #3109
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Ja do tej pory brałam Femibion 2 ale stwierdziłam ,że głowa mnie po nich męczy ,tyle ,że niewiem na jakie mam je zamienic?
też to biorę, bo gin mi zalecił nic mi po nich na szczęście nie jest może spytaj gina, żeby inne przepisał, hm?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-24, 10:33   #3110
AgaMili
BAN stały

Ten monitor oddechu to dobra rzecz. Ja mialam takie stresy przy Milence ze nerwicy sie nabawilam , takie bole brzucha mialam ze do lekarza musialam isc bo nie dawalam rady a wszystko ze stresu, tak sie balam czy oddycha i w ogole strasznie sie stresowalam jak mialam noworodka w domu nawet sie wykapac nie mialam czasu, balam sie ze zacznie plakac jak bede w wannie (i tak czasem bywalo)
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 10:40   #3111
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Mozna, ja mialam w poprzeniej ciazy wyrywany zab w 5. miesiacu i lekarz mnie uspokajal ze moge miec znieczulenie.
Cytat:
można, tylko trzeba uprzedzić i tak lekarza o ciąży i on dobiera bez problemu
O wiedzicie, nie wiedzialam

AgaMili, masakra z tym facetem też bym chyba na krzesło jakieś go skazala

Cytat:
w sumie ja mam płytki sen, nie wiem jak to będzie wyglądać, jak będę wykończona dzieckiem i zasnę jak kamień ale to jest bardziej przydatne dla matki- żeby miała spokojny sen i mogła sobie odpocząć bo tak czuwać i co chwila wstawać czy aby oddycha, to się można wykończyć- czytałam na forach, że to jest zmora matki
Ale boję się też, że trafię na zły model, wadliwy, tak jak 40% osób mam pewne obawy co do tego, no ale trzeba to jeszcze przemyśleć, przedyskusić z mężulem

kamerka na allegro 950-1000 zł makabra!!!

Ja żadnych niań ani monitorów nie będę kupować Mam tak małe mieszkanie, że z łazienki widzę bez problemu miejsce, gdzie będzie stało łóżeczko. Spać będziemy w tym samym pokoju co dzidziuś Myślę, że damy radę bez takich gadżetów. Ale jak sie kiedyś uda wybudować wymarzony domek, to nie mówię nie

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-08-24 o 10:41
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 10:50   #3112
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
ja biorę Pharmaton Matruelle. o smaku czekoladowym
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 10:51   #3113
ewula83
Rozeznanie

Hej Mamusie

Ja juz po urlopie.Wieczor panienski i wesele udane,fajnie bylo,troche sie pobujalam z dzidziolkiem w brzuszku.Wszyscy mowili,ze dzidzia bedzie imprezowe dziecko po mamusi heheh

ostatnio zauwazylam,ze wieczorem twardnieje mi brzuch,macie tez cos takiego?
Stary 2011-08-24, 10:57   #3114
eliza1984
Zadomowienie

Bambusiek a jak to jest ,ze dostałas ofertę zakupu wózka za tańszą cenę niż jest wystawiony.Mi wózek sie podoba ,wygląda na porządny.
Wczoraj pojechałam sobie do mamy dotleniałam sie ,zjadłam poziomki ze śmietaną i cukrem mniam. Dziś też miałam jechać ale siostry synka cos zaczyna brać i nie chcę sie zarazić.Planujemy w piątek pojechać na Mazury ,moi rodzice maja dojechać a siostra z mężem zależy jak mały będzie sie czuł,ale fajnie by było taka paczka pojechać. Jutro mam lekarza ,mam nadzueję ,ze dzidza tak sie ułozy ,ze lekarz powie czy to jednak dziewczynka jak twierdzil inny lekarz w 12 t.c. czy coś tam wyrosło między nóżkami.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:04   #3115
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
też chciałam nianie z kamerka ale moj mądry maz stwierdrdzl ze lepeij właczyc kamerke w jednym laptopie a ogladac na drugim hihi
on to ma pomysły hahah
heh...a myślisz że mój inaczej powiedział

Agatek , ja tak myślałam o czymś tańszym. Jeszcze nie czytałam opinii ale za 200zł też są. Ja mam w planie tak do 500zł. Poszukam coś.
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

Ja juz po urlopie.Wieczor panienski i wesele udane,fajnie bylo,troche sie pobujalam z dzidziolkiem w brzuszku.Wszyscy mowili,ze dzidzia bedzie imprezowe dziecko po mamusi heheh

ostatnio zauwazylam,ze wieczorem twardnieje mi brzuch,macie tez cos takiego?
Witaj wczasowiczko...iprezowicz ko

Ja wieczorami czuję się napompowana jak balon już od 4dni i brzuch jest twardszy.
Stary 2011-08-24, 11:04   #3116
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
A na którą idziesz ? Ja mam na 17.10
16:30
może się wreszcie dowiemy co będzie

Cytat:
Cześc
JA już jestem w 21 tygodniu,wizyte u lekarza mam za 2 tygodnie i już niemogę się doczekac bo mam nadzieję,że poznam wreszcie płec Maluszka
U mnie szaleje burza wrrrr
Właśnie zauważyłam Twoją miejscowość to ta burza ode mnie przyszła:P

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Bambusiek a jak to jest ,ze dostałas ofertę zakupu wózka za tańszą cenę niż jest wystawiony.Mi wózek sie podoba ,wygląda na porządny.
Bo nie dostałam propozycji z all, tylko od znajomych, a ten link do all dostałam od nich, żeby zobaczyć model i kolor

tak czy siak kupimy chyba jednak nowy, bo 300 zł nas nie ratuje, a zawsze lepiej mieć wózek nowy, na gwarancji ale będziemy wybierać między tym, co proponowali, tym co sama znalazłam i zobaczymy co w sklepach powiedzą...
Mąż nadal chce czekać do stycznia... najpierw wybierzemy, a po Nowym Roku zakup... ciekawe czy rzeczywiście stanieją
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2011-08-24 o 11:07
Stary 2011-08-24, 11:18   #3117
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ten monitor oddechu to dobra rzecz. Ja mialam takie stresy przy Milence ze nerwicy sie nabawilam , takie bole brzucha mialam ze do lekarza musialam isc bo nie dawalam rady a wszystko ze stresu, tak sie balam czy oddycha i w ogole strasznie sie stresowalam jak mialam noworodka w domu nawet sie wykapac nie mialam czasu, balam sie ze zacznie plakac jak bede w wannie (i tak czasem bywalo)
Takiego stresu to ja bym nie zniosła. Jak zostawałam z moją siostrzenicą, a musiałam skorzystać w toalety, to otwierałam drzwi, ją kładłam na leżaczku, żeby się nie stresować Łazienka to jeszcze luzik, ale ja mam kuchnię na innym poziomie i dlatego nie wyobrażam sobie życia bez niani

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
ja biorę Pharmaton Matruelle. o smaku czekoladowym
Też to biorę i nie odniosłam wrażenia, że ma smak czekoladowy. Mnie zbiera na wymioty jak go mam wziąć :/ Ale wytrwam przy tym opakowaniu i wtedy zmienię, bo żal mi kasy

A przed chwilą byłam z Dzidziusiem na pierogach Nie żeby mi się chciało, ale jak dziecko poprosiło, to nie miałam serca odmawiać
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:26   #3118
kasikzaki
Zadomowienie

O tej firmie czytała dobre opinie
http://allegro.pl/angelcare-ac1100-v...778038610.html

Może nawet się skuszę na ten zestaw, nie mam przekonania co do monitora oddechu ale dziecko nie będzie z nami w sypialni więc to może być duże udogodnienie.
Stary 2011-08-24, 11:43   #3119
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Też to biorę i nie odniosłam wrażenia, że ma smak czekoladowy. Mnie zbiera na wymioty jak go mam wziąć :/ Ale wytrwam przy tym opakowaniu i wtedy zmienię, bo żal mi kasy
ma, ma nawet ginka mi mówiła, że to czekoladowe witaminy
jeśli mogę spytać ile płaciłaś za opakowanie 30tab.?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 11:54   #3120
tygrysia
Rozeznanie

Dzień dobry Mamuśki i ich Brzusie
Ile od wczoraj napisałyście, bardzo trudno nadrobić.

Wstyd się przyznać, ale dopiero wstałam W ogóle dzisiaj bardzo dobrze spałam całą noc. Super, bo od 1,5 miesiąca mam problemy ze snem a dzisiaj to się chyba za te poprzednie tygodnie wyspałam

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

robilam juz dwa razy
fakt, bolalo bardziej niz "normlanie", ale nie jakos nie do wytrzymania i spokoj na dluzej

Buziaki i milego dnia, Mamuski
Te z robiłam, ale nie bikini tylko pachy właśnie . Ogólnie to przed ciążą depilowałam tez nogi. Teraz korzystam z depilatora. Może się zdecyduję skoro Ty robiłaś. Kosmetyczka mi mówiła, że jak już ileś tam lat się robiło wosk, to nie powinno jakoś specjalnie przeszkadzać. Chociaż jak napisałaś ze względu na większe ukrwienie może bardziej boleć.

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

Kurcze myślałam ze senność w II trymestrze przechodzi a tu dzisiaj ledwo żywa jestem. Tak mi sie strasznie nic nie chce Idę na śniadanko bo jeszcze nic nie zjadłam a jakieś mdłości mnie dopadają
Muszę przyznać, ze ja w II trymestrze czuję się bardziej rześko i mniej zmęczona niż w I-szym. Chociaż przez te kłopoty ze snem, tez podsypiam w dzień.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
A u mnie słoneczko wychodzi. Mam dziś plan przejechać się do lumpka

U mnie teściowa szaleje z ciuszkami. Ma taki sklepik niedaleko i już nakupowała z tonę różnych małych kaftaników, śpioszków itp. Teraz tylko czeka, aż będzie znana płeć dalej rusza Także ja jeszcze nic nie kupiłam, bo jak mi pokazała te wszystkie ciuszki, to stwierdziłam, że to bez sensu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości