|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
ja mam połowkowe 30.08
będzie 20,3 tyg tak mi gin kazała zrobic
|
|
|
|
#3062 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cześc
![]() Znowu padam na mordkę Nadrabiam, ale nie odpiszę wszystkim, wybaczcie ![]() Cytat:
Anankee, nigdy na to nie patrzyłam w ten sposób, ale faktycznie chyba masz rację Cytat:
Cytat:
Brawo dla męża ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- U nas też się mówi "bezrobocie"
|
|
|
#3063 |
|
Raczkowanie
|
Haniula dzięki za info pewnie się skusze na ręcznik i kocyk , jeszcze popatrze moze cos jeszcze on ma ciekawego
![]() Intuli dobrze że z wynikami ok bo już się martwiłam ![]() Ja ruchy Sebusia poczułam w połowie 18 tyg, a ugs połówkowe mam dopiero w 23 tyg, lekarz polecil mi jeszcze zrobić dzidzi echo serca żeby wykluczyc wady wrodzone miała już któraś z Was to badanie???? |
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki ja to jakas zeschizowana jestem
ciągle oglądam ubranka dzieciece na all.... i zeby było smieszniej to dziewczęce tylko ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- [QUOTE=elunia25;28941261]Haniula dzięki za info pewnie się skusze na ręcznik i kocyk , jeszcze popatrze moze cos jeszcze on ma ciekawego ![]() Intuli dobrze że z wynikami ok bo już się martwiłam ![]() Ja ruchy Sebusia poczułam w połowie 18 tyg, a ugs połówkowe mam dopiero w 23 tyg, lekarz polecil mi jeszcze zrobić dzidzi echo serca żeby wykluczyc wady wrodzone miała już któraś z Was to badanie????[/QUOTE] ja mialam podczas usg tego genetycznego (wtdy jak pierwszy lekarz nam przezierność zle zmierzył to ten drugi pomierzyl wszystko- echo serduszka tez bylo i przepływy wszystkie badał w serduszku, i przewód zylny...itd) |
|
|
|
#3065 |
|
Raczkowanie
|
Neska22 ja się trochę boję tego badania choć mój gin powiedział że nic złego nie widzi i że według niego jest ok ale dla świetego spokoju wysłał nas jeszcze na to echo serca, zresztą ja tak mam że jak chodzi o maleństwo to zaczynam panikować
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj zauwazyłam coś dziwnego :/
sprawdzałam czy serduszko bije i nalazłam je po lewej stronie bardziej czyli na moj rozumu oznacza to ze dziecko jest głowka odwrócone w tamta strone tak? a klucia miałam po prawej stronie a wiec dla mnie tak to wyglda jak by sie rozpychał i dlatego mnie kuje :/ jak mylicie dobrze dedukuje? nowa kosztuje troche ponad 100 funtów ale mu udalo sie wychaczyc prawie nie uzywana za 60 ![]() Cytat:
![]() ale masz wilkoluda
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie martw się... na pewno będzie dobrze.. chociaz ja juz powoli zaczynam panikowac przed tym usg połówkowym,.... |
|
|
|
|
#3068 |
|
Rozeznanie
|
Usg połówkowe ja mialam robione dwa tyg temu, dzidzia wazyla 380g
az nie moglam uwierzyc!!! nastepne bede robila ok 25tygodnia i wtedy 3D juz dzis dzwonilam i dowiadywalam sie. U mnie koszt to 300zł, trochę duzo, ale czego sie nie robi by zaspokoic ciekawosc. Poza tym bede spokojniejsza o dzidzie jak dowiem sie ze jest wszystko ok.
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Mam do nadrobienia od wczoraj kilka stron, więc się zabieram..... Ja już w końcu po pracy i teraz 3 tyg wolnego
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiahexe ostanio u gin lekarz mi znalazł tętno płodu tez w lewo od pępka ( w moje lewo) wiec pewnie głowka własnie z lewej strony tak jak myslisz....ale dzidzia sie obraca przeciez...moja wczoraj chyba niezłe fikołki robila....
|
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
..acha........dzwoniła przed chwilą moja mama, umówiła mnie do mojego gina w Pl na 31 sierpień na badanie połówkowe......w poniedziałek pojadę jeszcze zrobić mocz i krew bo może będzie chciał zobaczyć wyniki, tylko tak szczerze to zielonego pojęcia nie mam jakie konkretnie....myślę że pielęgniarki w laboratorium mi powiedzą bo to pewnie jakieś standardowe na ten tydzień?
Może mi pomożecie, żebym chociaż jakieś pojęcie miała?
|
#3072 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ze moja fikołkuje to jestem pewna bo czasami znajduje po lewej a czasmi po prawej a czasmi na dole hihi tylko wydawalo mi sie dziwne ze głowa z lewej a nogi z prawej i klije mnie tam gdzie nogi hihi chociaz nogi i tak sa podkulone moze juz sobie wkrecam hihi ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
chociaz trzy to bym nie wytrzymała ale tak 2 to by sie przydały :
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3074 |
|
Rozeznanie
|
co do tego tętna, powiem wam jak bylo jak leżałam na podtrzymaniu z Emi od 33 tygodnia.
codziennie miałam robione ktg (rano i wieczorem). Emi ułożona była pośladkowo, główkę miała pod moimi zebrami więc na mój rozum połozne jej serduszka powinny szukać powyżej mojego pępka, a zawsze znajdywały je na dole ponizej pępka. I mi powiedziały że łapią tętnienie z pępowiny bo serduszka się nie dawało uchwycić. dziwne to było dla mnie. |
|
|
|
#3075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc myślę, że morfologia i mocz i będzie ok kurcze teraz to mi się wózki Mutsy spodobały jak oglądam. Oszaleć można, dobrze, że w weekend są targi w warszawie to pójdę pooglądać
|
|
|
|
|
#3076 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z ciekawosci zapytam gina.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Muszę zerknąć na tą tabelę on Neski....
|
|
#3077 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze chociaż, że po tym obżarstwie wybrałam się na godzinny spacer
|
||
|
|
|
#3078 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zauwazyla to moja mama, moje siostry i ja zueplnie inne wlosy sa po tych ichsiejszych i nasiejszych Cytat:
na wosk chodze tylko na bikini (kiedys sie pokusilam na paszki, to tydzien nie moglam normlanie rak opuscic, tak pieklo) niby wosk odradzaja, ale skoro ja juz chodze x czasu, jestem przyzwyczajona, to postanowilam kontynuowac lekarze czasem sami polecaja pojsc na wosk przed porodem ale zapytam jeszcze swojego, co on tam sobie mysli na ten temat... Cytat:
Cytat:
robilam juz dwa razy fakt, bolalo bardziej niz "normlanie", ale nie jakos nie do wytrzymania i spokoj na dluzej Cytat:
czasem czuje sie jak taki pustak tylko sobie stoje i patrze Cytat:
bede w stanie wiecej powiedziec,jak w koncu go poznam i sie do niego wybiore ale tak dziwnie bedzie zostawiac mi mojego...jakbym miala go "zdradzic" ![]() Cytat:
ja robilam te badania calkiem niedawno i czekalam jeden dzien na wyniki Haniula, super zakupki Ja tez wczoraj dokonalam pierwszego zakupu dla dzidziola! Znalazlam w H&Mie takie fajne skarpetki z napisem I <3 mum i I <3 dud Nie moglam ich nie wziac. Beda pasowac i dziewczynce i chlopczykowi.Do tego sweterek-sukienke dla mamuni. Tez nie moglam nie wziac ![]() A tz wstawal dzisaj 0 5 rano, bo mleka nie bylo do platkow... w pizamie i w klapkach pojechal do delikatesow narzekan bylo co nie miara, ale jednym uchem wpadlo, drugim wypadlo"produkujemy teraz kosci, musze pic duzo mleka" - tyle jezeli chodzi o moja odpowiedz ![]() Mam dzisiaj dentyste...Juz mi sie snil w nocy. Boje sie jak cholera. Nie cierpie dentystow...To moja najwieksza fobia. Chcialabym,zeby mnie poddali narkozie i dopiero wtedy cos robili... Mam duza tolerancje na bol, ale nie na borowanie Nie wiem, jak to przezyje ![]() Buziaki i milego dnia, Mamuski
|
|
#3079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zamiast skupiać się na bólu, myślałam o tym, że nie boli i pomogło Ja też niedługo będę musiała iść do dentysty, ale to we wrześniu jak już zdejmę aparat, żeby wszystko za jednym zamachem sprawdził Powodzenia
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3080 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() a my wczoraj z moja mama zgrzeszyłyśmy o 20 zjadłyśmy pizze, ale to jaka dobra. Na szczęście nie miałam żadnych rewolucji żołądkowych w nocy ![]() Kurcze myślałam ze senność w II trymestrze przechodzi a tu dzisiaj ledwo żywa jestem. Tak mi sie strasznie nic nie chce
|
#3081 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() ja wczoraj miałam wizytę i wszystko ok pobiegłam spanikowana że mam zapalenie pęcherza bo całą noc i do południa co 15 min biegałam siku, a tu lekarz mnie wyśmiał że mój pierworodny sobie trampolinę zrobił z pęcherza, klęczał na nim i podskakiwał, taką miał zabawę że pielęgniarka nie mogła go złapać żeby serduszko czy bije zbadać nazwali go łobuzem![]() ja USG mam w 20 tygodniu czyli za dwa tygodnie jedyną mało przyjemną rzeczą że przez moje silne dolegliwości wątrobowe mam ostrą dietę wątrobową, mam nadzieje że to zmniejszy bóle i ucisk wątroby, bo mi macica idąc go góry zawinęła wątrobę. Co do łożyska to faktycznie ważna wiedza czy jest na przedniej czy tylnej ścianie, ja mam na tylnej i już czuję ruchy to po co żeby się nie martwić jakby co![]() też powoli ogrania nie szał zakupowy, staram się powstrzymywać ale ciężko pędzę do roboty, trzymajcie się ciepło!! PS. mam problem z emocjami, od niedzieli chodzę maksymalnie zła, tak bez powodu i płaczliwie mega, jeszcze tak nie miałam, Strasznie mnie to wkurza a mój TŻ jest biedny Macie tak też? czy to minie??
Edytowane przez staraupa Czas edycji: 2011-08-24 o 08:16 |
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bez sensu poszłam tak wcześnie, bo też idę 31.08., ale ostatnio czekałam 3 dni no,a jutro i pojutrze mamy gości i nie miałabym kiedy iść a wyniki do odbioru już dzisiajPojechałam na badanie jak tylko wcześnie się dało, w domku wszamałam bułę i zaraz szybkie zakupy ![]() Będę zaś
|
|
#3083 | ||||
|
Zadomowienie
|
Czeeść Mamusie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do nastrojów to jest gorzej niż w pierwszym trymestrze, masakra u mnie Cytat:
|
||||
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
kasiahexe możliwe że to człowiek mały cię tam w środku smyra po jajnikach. A nie musi nogami, może ręką walnąć ja czasem czuję małego ruch i kończy się takim 'bólem" pęcherza jakbym się miała posikać zaraz niania super, moja siostra się na nie czaiła na jakichś aukcjach, muszę zapytać jak jej poszło mam nadzieję że Twój tż nie zawinął jej sprzed nosa ![]() :brzyda l: bo były dwie i w razie czego jedna dla mnie ![]() ja robię teraz mocz, morfologię i glukozę na czczo, do wypicia powiedział że na następnej wizycie mi da ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() moje dziecko dzisiaj w nocy w piłkę grało normalnie tak mnie nawalało, ze masakra pierwszy raz tak mocno az jak rękę przylozyłam to czułam... a teraz łobuziak śpi
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pearpearl- nie bój się dentysty, na pewno zrobi szybko i bezboleśnie ![]() A jak tam nasza niespodzianka się ma?? ![]() staraupa no to faktycznie masz strasznego rozrabiakę w brzuszku!!! A emocje- każda z nas ciągle jakieś doły ma, to chyba norma hormony w końcu buzują tak, są od 250 zł na licytacji więc cena i tak nie powala na kolana...
|
|
#3087 |
|
Zadomowienie
|
witam mamusie i brzusie
|
#3088 | |||
|
Zadomowienie
|
dzien doberek
![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do emocji no normalka hhi u mnie sie troszke uspokiy ale lepeij niech nikt mi nie wchodzi w droge bo udusze hehhe Cytat:
a on ma dar do wygrywania aukcji hihi
|
|
|
#3089 |
|
Rozeznanie
|
Możecie podesłać link do tej niani? Nie żebym chciała Wam podebrać, ale chciałabym wiedzieć, która jest dobra, bo też planuję takową zakupić
![]() Ja ostatnio gadałam do Dzidka, żeby zaczął mnie kopać, żebym wiedziała, że tam jest i że jest zdrowiutki Nie kopnął łobuziak, bo to w sumie jeszcze za wcześnie - dzisiaj zaczynamy 16 tydzień
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Angelcare - Monitor oddechu + niania elektroniczna -proszę bardzo
![]() Ale niestety czytałam opnie- nie wiem jaka to była firma, że alarm włączał się, jak było wszystko ok, i często bywało tak, że fałszywe alarmy, dlatego ludzie odsprzedają innym :/ na aukcjach: "używane tydzień"... dziwne co?
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-08-24 o 10:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

Nadrabiam, ale nie odpiszę wszystkim, wybaczcie 

ale zapomnial portfela
takze teraz czekam do piatku i mu przypomne zeby nie zapominial o niej
bo w tygodniu nie ma czasu tam jechac.
dlatego chyba wątpię, że kupię, bo to spory wydatek kurczę 

Z ciekawosci zapytam gina.
Beda pasowac i dziewczynce i chlopczykowi.
Nie cierpie dentystow...To moja najwieksza fobia. Chcialabym,zeby mnie poddali narkozie i dopiero wtedy cos robili... Mam duza tolerancje na bol, ale nie na borowanie
Nie wiem, jak to przezyje
o 20 zjadłyśmy pizze, ale to jaka dobra. Na szczęście nie miałam żadnych rewolucji żołądkowych w nocy 
no,a jutro i pojutrze mamy gości i nie miałabym kiedy iść