Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-24, 14:12   #91
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Tata wyszedł ze szpitala, niby to nie udar ale cos od tej strony, lekarz stwierdził że dostał "pierwsze ostrzeżenie" i ma dziękować że takie lekkie. No i leczenie, dieta (ania się będzie wyżywać), ogólnie trochę bardziej się oszczędzać....
dziękuję za kciuki [/COLOR]
Niech się oszczędza, to nie żarty! za zdrowie taty!

Moniczka, szczere kondolencje!
My też mamy jutro pogrzeb w rodzinie - tż chrzestny zmarł - miał jakiegoś tętniaka, zasłabł, przewieźli go do Olsztyna, poleżał tydzień, bo nic nie można było zrobić - w takim miejscu się usadowił, a wuj zmarł na zapalenie płuc Jakoś mi to nie pasuje, ale cóż, faceta nie ma. Widziałam go kilka razy w życiu, ale wydawał się być miłym i dobrym człowiekiem..

Żaneta, kupowałaś ostatnio woreczki do mrożenia pokarmu - jakie wybrałaś. Ja mam takie spadkowe po koleżance i chyba dokupię:
http://allegro.pl/tufi-torebki-na-po...761722353.html
A, i dzięki za link dotyczący tej krwi w kale Póki co nie powtarza się nam ten problem

Monia - chusteczki nawilżane ja grzeję w dłoni lub na nie chucham, zeby były cieplejsze i niunia lepiej znosi z nimi zetknięcie.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie na all książkę polecaną przez wodaqua "trzy lata z psychopatą"
Może Gwiazda da mi trochę poczytać, bo brakuje mi tego, książki chłonę jak opętana, a przy Sarce nici z książkowego relaxu.
Patik, będziesz zadowolona, książka naprawdę rusza! Jak Ci się spodoba, zamów potem 2 część "strefa światła" Aż trudno uwierzyc, że to histroria prawdziwa!

Sweet, żeby ruszyło

Żaneta, nakupiłam już wkładek
Uszy czyszczę mokrym patyczkamu do uszu dla dzieciaczków, ale TYLKO małżowinę uszną, nie pcham się do środka ucha :P O własnie, tak jak Beatka

Dziś pierwszy raz użylismy sprayu do nosa i Fridy - kozy z nosa poszły że szok, ale mała skwierczała, nie podoba jej się taki zabieg
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 14:13   #92
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Dziewczynki no w sumie nie powiązałam mojej sraczki z tż-tem. Chociaż faktycznie, mają razem dużo wspólnego
A tak serio, to może i z nerwów.
Ale chyba nie, bo dalej mam, i mam dreszcze i tak dalej. Macie coś dobrego na biegunkę ?

Beatko, pytałaś o kropelki - to Sab Simplex.

Mogę dla odmiany trochę ponarzekać na mamę ?
Kurczę według niej, to powinnam cały dzień siedzieć z małym na polu. Ja wiem, że dziecko potrzebuje powietrza, i byłam z nim dziś już 3 godziny z rana. Ale teraz jak zasnął to ona oczywiście go wzięła do wózka na pole, ale jeszcze jakby przy nim siedziała, a tu znowu muszę ja. Jak jej powiedziałam, że chcę na kompa, bo mam tam kilka spraw do załatwienia, to ona powiedziała, że nie mam nic do roboty, to mogę siedzieć z małym.
No i się wkurzyłam i go biorę z tego wózka do domu, to zawołała ojca ( wytrzeźwiał ) no i z nim siedzi teraz.

Chaotycznie i brzydko to napisałam - sorki.

I nie pomaga mi jakoś specjalnie, cały czas siedzi w kuchni w sumie i robi przetwory

Ale ją kocham bardzo, tylko mnie wkurza jak każdy rodzic chyba

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-08-24 o 14:31
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 14:24   #93
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry i ja sie witam
My z Julusiem no niestety mamy skazę białkową i jedziemy na Nutramigenie,.
Jutro jedziemy na bioderka a 4.09- w moje urodziny mamy chrzciny i właśnie myślę nad menu... Macie może jakieś propozycje?
Przy tym małym łobuziaku nie mam nawet na nic czasu, mam już takie zaległości na wątku, że szok.
Brumku, DaKaro gratuluję!
A robisz chrzciny w domku, czy w lokalu?
Ja mogę Ci napisać jakie menu będziemy mieli na chrzcinach w lokalu.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 14:26   #94
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
No niestety nie w sieciówce i nie pomogę Ci na to wychodzi U nas jest taka jakby hurtownia odzieży i tam były przeceny i dałam za nią 31
szczęściara
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
1.Jakie polecacie staniki do karmienia,żeby moje piersi ludzko w nich wygladały?! [IMG]file:///C:/Users/AGAIBA%7E1/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-3.png[/IMG]
WIADOMOŚĆ OD SWEET ( o 10:53 napisała)
Jesteśmy w szpitalu.Założyli mi cewnik i czekamy. Jak nic nie ruszy to będzie CC .
Ja mam dwa staniki z Alles i jestem bardzo zadowolona

Sweet no to trzymamy kciuki!

Jeeejjjuuu jaki upał.... Lilka nie chce spać... złości się bo jest śpiąca.... co chwile wisi na cycku, ale to akurat dobrze bo przynajmniej pije przy tym upale... na spacer pójdziemy tak ok 19 jak będzie chłodniej... chociaż na chwile żeby porządnie dom wywietrzyć...

Kurde a my dalej nie mamy tej chrzestnej... nie wiem czy Wam pisałam, ale ksiądz sie kategorycznie nie zgodzil na moją siostrę....no chyba że wezmą ten kościelny ślub.... taa do 10 września cholera

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 14:26   #95
wodaqua
Zadomowienie

Marina, cieżko i z rodzicami i bez nich. Czasami usiłują na siłę pomóc, nie dać się sparzyć... Moze tak Ci chce pomóc, ale szkoda, że wymusza...
Stary 2011-08-24, 14:29   #96
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Jestem i ja uff. juz 4 strony napisałyście. nie nadąząm za Wami. Czasem w nocy podczytuję jak karmie
Stary 2011-08-24, 14:30   #97
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Kurde a my dalej nie mamy tej chrzestnej... nie wiem czy Wam pisałam, ale ksiądz sie kategorycznie nie zgodzil na moją siostrę....no chyba że wezmą ten kościelny ślub.... taa do 10 września cholera
Normalnie aż mnie krew zalewa, jak słyszę takie rzeczy !
A czy to ważne czy kościelny, czy cywilny, czy konkubinat ( nie lubię tego słowa )
Niech się lepiej cieszy, że chce się ochrzcić dziecko, bo przy takiej ich polityce to chrztów zapewne będzie coraz mniej...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-24, 14:32   #98
wodaqua
Zadomowienie

Agulaaabar, szkoda... Ale moze w innym kościele by ksiadz zaakceptował... Przez takie podejście księży my zostaliśmy chrzestnymi u znajomych...

Czy któraś zakupiła/posiada lezaczek z Bright Stars? Polecacie?

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-08-24 o 14:37
Stary 2011-08-24, 14:34   #99
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry i ja sie witam
My z Julusiem no niestety mamy skazę białkową i jedziemy na Nutramigenie,.
Jutro jedziemy na bioderka a 4.09- w moje urodziny mamy chrzciny i właśnie myślę nad menu... Macie może jakieś propozycje?
Przy tym małym łobuziaku nie mam nawet na nic czasu, mam już takie zaległości na wątku, że szok.
Brumku, DaKaro gratuluję!
My mamy 10 wrzesnia
Robimy w domku bo tż miesiąc nie pracował i ciężko z kasą, a miało być w lokalu.... ogólnie do jedzonka planuje zrobić tak: zupę - chyba pospolity rosół bo każdy lubi na drugie ziemniaki/frytki, z mięs chce zrobić kilka kotletów szwajcarskich, normalne schabowe i chyba dziczyznę w sosie bo też lubią, jakieś surówki. poza tym trochę wędliny, ze 2 sałatki, trochę ciasta, tort i może na koniec na ciepło taki a'la gulasz meksykański z bagietką
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki no w sumie nie powiązałam mojej sraczki z tż-tem. Chociaż faktycznie, mają razem dużo wspólnego
Ale chyba nie, bo dalej mam, i mam dreszcze i tak dalej. Macie coś dobrego na biegunkę ?

Kurczę według niej, to powinnam cały dzień siedzieć z małym na polu. Ja wiem, że dziecko potrzebuje powietrza, i byłam z nim dziś już 3 godziny z rana. Ale teraz jak zasnął to ona oczywiście go wzięła do wózka na pole, ale jeszcze jakby przy nim siedziała, a tu znowu muszę ja. Jak jej powiedziałam, że chcę na kompa, bo mam tam kilka spraw do załatwienia, to ona powiedziała, że nie mam nic do roboty, to mogę siedzieć z małym.
No i się wkurzyłam i go biorę z tego wózka do domu, to zawołała ojca ( wytrzeźwiał ) no i z nim siedzi teraz.

I nie pomaga mi jakoś specjalnie, cały czas siedzi w kuchni w sumie i robi przetwory

Ale ogólnie ją kocham, tylko mnie wkurza jak każdy rodzic chyba
Aż samo się ciśnie na usta "nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.."

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 14:39   #100
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

agula daj przepis na ten gulasz, bo brzmi fajnie
Stary 2011-08-24, 14:41   #101
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Madziulka chrzciny robimy w domu.
Mój zbój póki co śpi i zaniedługo będziemy się szykować na spacerek odebrać recepty na Nutrę.
TŻ w pracy, nikogo nie ma ale na szczęście do Julka w sobotę przyjechała prababcia i musze powiedzieć, że bardzo dużo sie nim zajmuje i Julek przy niej jest taki roześmiany, nie płacze, mało marudzi i tak gada po swojemu Uwielbiam tego słuchać.
Mi powoli chyba laktacja zanika bo ostatnio nie karmiłam go- brałam leki na przeziębienie a laktator tak mało ze mnie wyciąga- raptem 40 ml... Najwyżej będziemy jechac tylko na mm

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Ja mam leżaczek z bright starts! Jest super jak dla mnie! Przede wszystkim ma metalowe te płozy

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 14:41   #102
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Normalnie aż mnie krew zalewa, jak słyszę takie rzeczy !
A czy to ważne czy kościelny, czy cywilny, czy konkubinat ( nie lubię tego słowa )
Niech się lepiej cieszy, że chce się ochrzcić dziecko, bo przy takiej ich polityce to chrztów zapewne będzie coraz mniej...
a jeśli o chrztach mówimy, nie wiem jak u Was ale u nas się daje jakąś ofiarę za Chrzest św. a jak jest u Was? nasz były proboszcz to miał bardzo wygórowany cennik...
Stary 2011-08-24, 14:43   #103
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
kurcze jak was tak czytam to zastanawiam sie co z moim dzieckiem jest nie tak. poza tym , ze ma główke z tylu jakby w kasku chodził. ponoc taki kształt + kleszczyki, ale jeszcze moze sie troszke zmienic.
u nas spi ładnie w nocy, w dzien tez. a jak nie chce spac, to chce zeby go oprowadzic po mieszkaniu.ma 12 dni i zastanawiam sie kiedy zacznie sie jakas alergia, placze, pryszcze, odparzenia, zielone kupy... itp. kiedy u was to zaczeło wychodzic?

brumku- co do laktacji, to racja.dokarmianie nie wpływa dobrze. a tu połozne mówia, zeby przystawiac, przystawiac i jeszcze raz przystawiac.

ps.mój mały zaczął oprózniac obie piersi.
Agni moja też jest grzeczna (odpukać) przewijanie, karmienie, odbicie, aktywność - z dnia na dzień aktywność się wydłuża i widzę, że od jakiegoś czasu chce leżeć na serduszku mamusi.

Koopy robi takie jak ma robić,
płaczę jak jest głodna, choć dopiero od wczoraj zaczełam pozwalać jej płakać, bo wcześniej jak widziałam że chce jeść to od razu pierś i było papanko,teraz nie raz czekam aż zacznie płakać i nie raz to trwa do 30min jak się obudzi.

Wysypka jej wyszła kilka dni temu w 3 tygodniu.
Moja też nie raz je z dwóch piersi

Cytat:

Smecta mi pomaga osobiście.
Pij dużo żeby się nie odwodnić!

Ja też nie lubię jak ktoś mi każe coś robić,
a Ja w ogóle nie mam na to ochoty...

Cytat:

Ja mam dwa staniki z Alles i jestem bardzo zadowolona

Sweet no to trzymamy kciuki!

Jeeejjjuuu jaki upał.... Lilka nie chce spać... złości się bo jest śpiąca.... co chwile wisi na cycku, ale to akurat dobrze bo przynajmniej pije przy tym upale... na spacer pójdziemy tak ok 19 jak będzie chłodniej... chociaż na chwile żeby porządnie dom wywietrzyć...

Alles?
Gdzie je kupiłaś ?!

Moja dzisiaj po spacerze od 9 do 11
poszłyśmy na zakupy chciała dużo pić

Czy to jest normalne przy uregulowanej laktacji,
że jak naciskam na pierś to nic nie leci ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 14:48   #104
CrazyMachine
Zadomowienie

Vaniliova dziekujemy. Przesyłamy z Ida życzenia i pozdrowienia dla Krystka. My szczepiłyśmy się wczoraj. Pogoda też była upalna, ale z rana może ciut mniej gorąco było. A upał jest przeciwwskazaniem do szczepienia?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 14:49   #105
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

a musze się Wam pochwli nasze dziewczynki się juz ładnie śmieja jak się do nich mówi... Normalnie taki widok łapie za serce... własnie śpią marudy małe ide coś zrobic...
Stary 2011-08-24, 14:51   #106
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Ja mam leżaczek z bright starts! Jest super jak dla mnie! Przede wszystkim ma metalowe te płozy
A możesz wstawić fotkę lub linka który leżaczek masz? Jestem na etapie poszukiwania lezaczka dla Zosi i już oczopląsu dostałam...
Stary 2011-08-24, 14:57   #107
zanetaa88
Zakorzenienie

Ja właśnie szukam sukieneczki na chrzest...
i nie wiem sama co wybrać

Strasznie mi się Emilie nie podoba w czapeczce,
nie pasuje mi do niej w ogóle !

Jakiś kocyk muszę mieć,
czy poduszeczka wystarczy ?!

Stary 2011-08-24, 15:01   #108
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cześc dziewczynki
Już jestesmy z Julka w domku( od wczoraj wieczora). W wonej chwili opiszę Wam mój poród i chętnie przeczytam Wasze. Widzę, że już na odchowali siedzicie-ale ten czas zleciał
Moja Julcia jest przesłodka i przesliczna ciagle by siedziała na cycu, ale jakoś damy radę mam nadzieję.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:02   #109
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Czy któraś zakupiła/posiada lezaczek z Bright Stars? Polecacie?

Emilko ja mam bright starts. możesz zobaczyc zdjęcia w klubie,bo tam dałam na pewno 2 z leżaczka. dla mnie jest fajniusi,ale póki co to za głęboki dla Nikosia. ale upycham mu coś pod pupę i jest ok

Cytat:
Czy to jest normalne przy uregulowanej laktacji,
że jak naciskam na pierś to nic nie leci ?
a sciskasz pierś czy sutkę? bo po naciśnięciu sutka powinno poleciec mleko. ja jak idę się kąpac i umyję piersi to potem z nich kapie jak z kranu.

jeśli chodzi o Mei Tai to ono jest długo długo,chyba do 20kg,moja cócia 2 i 5 roku i jeszcze go używamy.

Brumek gratuluję Ci pięknego karmienia.NIe często zdarzają się takie pierworódki,które tak szybko sobie z tym radzą

Marinka chyba STOPERAN. w aptece teraz masa środków do walki z biegunką.

Sweetangel

A co z Editką?? a co ze Strączkiem??

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Zanetka -moja córcia miała śliczną sukienkę z opaską była słodziutka jak miód

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-24, 15:06   #110
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
A możesz wstawić fotkę lub linka który leżaczek masz? Jestem na etapie poszukiwania lezaczka dla Zosi i już oczopląsu dostałam...
Proszę
Aha wstawiłam fotki do klubu Wszystkie wasze maluszki są takie sliczne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC10909.jpg (83,4 KB, 89 załadowań)

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.

Edytowane przez Chelsea91
Czas edycji: 2011-08-24 o 15:08
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:09   #111
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
A my byliśmy na bioderkach w poniedziałek i wszystko w porządku :.
za badania

Cytat:

widać mi w nich wkładki laktacyjne

1.Jakie polecacie staniki do karmienia,żeby moje piersi ludzko w nich wygladały?![/I] [I]

WIADOMOŚĆ OD SWEET ( o 10:53 napisała)
Jesteśmy w szpitalu.Założyli mi cewnik i czekamy. Jak nic nie ruszy to będzie CC .
Ja tez polecam staniki alles
np:
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...778391110.html

zaciskam kciuki za sweet
Cytat:
Ja też kochane próbuję odpisać, i czaję się już chyba ze 4 godz z tym, no i nie da rady.
Mały ciągle domaga się uwagi heh.
jakie masz Marinko nastawienie przed jutrzejszym spotkaniem?

Brumkufantastycznie że tymek tak ładnie sobie radzi z jedzeniem, mądry po mamusi
powiedz mi czytałaś wczesniej jak karmić, czy poprtostu wątkowe doświadczenia Ci pomogły?

Cytat:
Ja chce placki ziemniaczane
mhhh
chyba tez bym zjadła tak na pożegnanie ciąży

Cytat:
My też mamy jutro pogrzeb w rodzinie - tż chrzestny zmarł - miał jakiegoś tętniaka, zasłabł, przewieźli go do Olsztyna, poleżał tydzień, bo nic nie można było zrobić
współczuje

Cytat:
Kurde wiecznie kłody z tym chrztem
może faktycznie trzeba w innej parafii spróbować

A wogóle witam w nowym wątku
my oczywiście cały czas w dwupaku
i nie zapowiada sie na szybkie rozwiązanie
Stary 2011-08-24, 15:10   #112
zanetaa88
Zakorzenienie

Babonik oo działa naciskam sutek i leci a Ja naciskałam cała pierś jak przy nawale a co do mleka który leci podczas kapieli to tak samo mam... nie raz aż mam takie ciśnienie w cycach, że jeden wielki strumień mleka

Ja wyczaiłam coś takiego z kapeluszem...
http://allegro.pl/m9-chrzest-62-suki...780626448.html

i coś takiego
http://allegro.pl/m7-chrzest-62-suki...780626376.html

opaskę miałaś zwykła bawełnianą ?

Telik dziękuje Ci bardzo. Wlasnie o takie coś mi chodzi. A Ja kupiłam , jakby to powiedzieć staniki które wyglądaja jak worki na ziemniaki beda dobre po domu

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-08-24 o 15:11
Stary 2011-08-24, 15:11   #113
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

Madziulka
chrzciny robimy w domu.
My w lokalu mamy tak:
- flaki / rosół
- kotlet schabowy z serem i ananasem, ziemniaki, 3 rodzaje surówek ( kapusta biała, czerwona i marchewka )
- półmiski wędlin ( schab, rolada, karkówka, kabanosy, rożki z szynki )
- 3 sałatki: warzywna, grecka, pomidory z mocarellą
- 2 rodzaje śledzia
- półmisek z pomidorkami i ogóreczkami
- pieczywo
- ciasta / tort
- owoce
- kawa, herbata, woda, soki, kompot do obiadu

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-24, 15:16   #114
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Beatko dziękuje właśnie zdałam sobie sprawę dzisiaj, że uszów jej nie myłam Ja chce placki ziemniaczane

A powiedzcie mi jeszcze jak dajecie sół fizjologiczną małej do noska?
jak ma np. katarek ?! Kropelki dajecie, czy na patyczek i dopiero potem do noska...?
ja z wierzchu przecieram codziennie przy kąpieli - tzn za uszkami bo tam się może pot i złuszczony naskórek gromadzić a małżowinke patyczkiem to jak mi się przypomni - tak co 2 dzień przeważnie. I wiadomo - patyczka nigdzie nie wpycham do uszka tylko z zewnątrz przemywam.
Cytat:
Ja chce placki ziemniaczane
aż tak Cię na placki wzięło? wpadnij do mnie - zapraszam
Cytat:
Uszy czyszczę mokrym patyczkamu do uszu dla dzieciaczków, ale TYLKO małżowinę uszną, nie pcham się do środka ucha :P O własnie, tak jak Beatka
dokładnie tak samo
Cytat:

co do pogrubionego - sorry ale oplułam monitor - wybacz

co do kropelek - myślałam że jeszcze jakieś inne specyfiki wypróbowałaś na kolki Igorka. A to tamten od Shiry już Ci się skończył, tak?

a w kwestii mamy - moja też mi ciągle mówi żebym Julke na zewnątrz brała ale jak taki ukrop jak dziś to ja wolę w mieszkaniu ją trzymać bo chłodniej niż na polu a jeszcze wiadomo - czapeczkę trzeba założyć bo uszka zawieje itd... więc po co ma się grzać biedulka, w pokoju przynajmniej moze lezec odkryta w bodziaku albo chwile bez pampersa przynajmniej a poza tym ja tez musze u siebie ogarnac, posprzatac, ugotować cos wiec wole ja miec na oku w łóżeczku niż latac co chwile na dół i sprawdzać czy płacze w wózku czy nie, albo siedziec z nia cały dzien przy wozku.

Spacerek ok - z rana chodzimy teraz jak gorąco - tak. ok. 9 - potem nie widze sensu przy tych temp.

A moja mama teraz tez zajeta i mi przy Julce nie pomaga bo robi przetwory - sałatki jakies, buraczki na zime itp

Cytat:
ja znacznie bardziej nie lubie okreslenia "na kocią łapę"

a "konkubent" czy "konkubina" to mi się od razu z jakąś patologią kojarzy.
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
agula daj przepis na ten gulasz, bo brzmi fajnie
oj tak tak - ja też poprosze przepis

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
a musze się Wam pochwli nasze dziewczynki się juz ładnie śmieja jak się do nich mówi... Normalnie taki widok łapie za serce... własnie śpią marudy małe ide coś zrobic...
musi być uroczy widok jak sie smieja

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-08-24 o 15:39
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:18   #115
zanetaa88
Zakorzenienie

A Ja na chrzest zamawiam catering,
ciasta zamawiam w kawiarni + tort.

Zupełnie nie do mnie podobne,
bo zdecydowanie wolę ciasta i inne wypieki swojskie,
ale nie mam do tego głowy.

Za catering płace 280 zł na 10 os.

Zestaw kolacyjny nr I - propozycja na 10 osób sałatki 3 półmiski ziemniaki zapiekane 1 półmisek dufinki 3 porcje ziemniaki po amerykańsku 3 porcje mięso 20szt np:
- schab z pieczarami 4 szt - łódka z brokułami 4 szt - devolay ser szynka 2 szt - devolay z fetą 2 szt - szaszłyk warzywny 2 szt - kulka w migdałach 2 szt - pierś z cebulką 2 szt - schab z pietruszką 2 szt

Stary 2011-08-24, 15:24   #116
nerola
BAN stały

Wodaqua ja mam leżaczek Bright ale z Fisher byłam zdecydowanie bardziej zadowolona.BS chyba sprzedam bo mam FP do 18 kg. i huśtawkę,którą Iza kocha
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:25   #117
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Emilko ja mam bright starts. możesz zobaczyc zdjęcia w klubie,bo tam dałam na pewno 2 z leżaczka. dla mnie jest fajniusi,ale póki co to za głęboki dla Nikosia. ale upycham mu coś pod pupę i jest ok
O, widzisz, wiedziałam, że gdzieś już tu ją widziałam Czyli można kupić... Ja trochę przekorna jestem i jak większość kupuje FP to ja chyba inaczej zrobię...
Jak Twoje ucho?

Cytat:
Proszę
Aha wstawiłam fotki do klubu Wszystkie wasze maluszki są takie sliczne
Dzięki, popatrzę, poczytam

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
współczuje
[...]
A wogóle witam w nowym wątku
my oczywiście cały czas w dwupaku
i nie zapowiada sie na szybkie rozwiązanie
Dzięki
Oj Telik, pewnie z zaskoczenia Cię weźmie I to już niedługo

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
My w lokalu mamy tak:
- flaki / rosół
- kotlet schabowy z serem i ananasem, ziemniaki, 3 rodzaje surówek ( kapusta biała, czerwona i marchewka )
- półmiski wędlin ( schab, rolada, karkówka, kabanosy, rożki z szynki )
- 3 sałatki: warzywna, grecka, pomidory z mocarellą
- 2 rodzaje śledzia
- półmisek z pomidorkami i ogóreczkami
- pieczywo
- ciasta / tort
- owoce
- kawa, herbata, woda, soki, kompot do obiadu
A jeśli można spytać - ile sobie zażyczyli za osobe przy takim zestawieniu? Ile czasu macie zamair siedzieć? Ustala się to w ogóle?
Stary 2011-08-24, 15:30   #118
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Zmalowana i Żanetko boski dialog prowadzicie
Wybaczcie ale oplułam chlebem monitor

Zmalowana a to nie skaza?
Tzn. ja nie wiem bo moi nie mają ale za uszkami ponoć na skazę wskazuje.
Oby nie.

A ja lubię Fridę.No raz na kilka miechów ale lubie

Aaniu Iza też sie ślini a jak biorę Ją na kolana,a Ona chce siedziec,to aż kapie ta ślinka.Już chyba czas odkurzyć śliniaki
No położna mówi, że raczej nie. W poniedziałek idę na szczepienie to zapytam pediatry. Czemu się z nas śmiejesz ?:P

KUPIŁAM CHUSTĘ NATI beżowo brązową u siebie w komisie za 100 zł

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 15:30   #119
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Wodaqua ja mam leżaczek Bright ale z Fisher byłam zdecydowanie bardziej zadowolona.BS chyba sprzedam bo mam FP do 18 kg. i huśtawkę,którą Iza kocha
Kurcze, jestem już zamotana co kupić... A muszę coś, bo kasa się rozejdzie, a poza tym mała potrzebuje już nowych bodźców

Nerola, Babonik - Wasze dzieciaki same usypiają - jak to robicie?
Moja niunia przy cycu zasypia i ją odkładam, ale wieczorami szwędaczka jej się włącza, wtedy Tż ją nosi i jakoś zasypia. Teraz jest lekka, ale potem to nie damy rady...wolałabym zapobiegać takim sytaucjom...
Stary 2011-08-24, 15:33   #120
Marina1
Zakorzenienie

teliczku kochany, dziękuję, ze pytasz.
Powiem Ci, że juz sama nie wiem. On odzywa się do mnie cały czas, przeprasza, obiecuje...
Wiesz, raczej myślę, ze dam mu drugą szansę...Po przemyśleniu.
Robiłam taki hmm, jak to nazwać bilans zysków i strat.
No i wyszło tak - wiadoma sprawa, ojciec mojego młodego - no cóż, coby nie pisać kocham go. Dwa - ciężko mi samej z dzieckiem ( nie dość, że fizycznie, bo klok swoje waży, to psychicznie, bo momentami nie wytrzymuję, no i finansowo też ). No i może szkrab miałby do mnie pretensje w przyszłości, gdyby dowiedział się, że jednak mógłby mieć pełną rodzinę.
Ale niech wie, że to jest ostania szansa, więcej już nie będzie.

Sama się sobie dziwie, ze jednak taka decyzja. Myślałam, ze nie popuszczę. ale nie da się.
Tylko moja mama patrzy bardzo sceptycznie na tą moja decyzje. Oczywiście jej się nie dziwie, ale trochę zrozumienia by się przydało.
Nie wiem jak będzie miedzy nimi, moja mama mu tego nigdy nie wybaczy - wiem to.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości