|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() Moniczka, szczere kondolencje! My też mamy jutro pogrzeb w rodzinie - tż chrzestny zmarł - miał jakiegoś tętniaka, zasłabł, przewieźli go do Olsztyna, poleżał tydzień, bo nic nie można było zrobić - w takim miejscu się usadowił, a wuj zmarł na zapalenie płuc ![]() Żaneta, kupowałaś ostatnio woreczki do mrożenia pokarmu - jakie wybrałaś. Ja mam takie spadkowe po koleżance i chyba dokupię: http://allegro.pl/tufi-torebki-na-po...761722353.html A, i dzięki za link dotyczący tej krwi w kale ![]() ![]() Monia - chusteczki nawilżane ja grzeję w dłoni lub na nie chucham, zeby były cieplejsze i niunia lepiej znosi z nimi zetknięcie. Cytat:
Sweet, żeby ruszyło ![]() Żaneta, nakupiłam już wkładek ![]() Uszy czyszczę mokrym patyczkamu do uszu dla dzieciaczków, ale TYLKO małżowinę uszną, nie pcham się do środka ucha :P O własnie, tak jak Beatka ![]() Dziś pierwszy raz użylismy sprayu do nosa i Fridy - kozy z nosa poszły że szok, ale mała skwierczała, nie podoba jej się taki zabieg ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Dziewczynki no w sumie nie powiązałam mojej sraczki z tż-tem. Chociaż faktycznie, mają razem dużo wspólnego
![]() A tak serio, to może i z nerwów. Ale chyba nie, bo dalej mam, i mam dreszcze i tak dalej. Macie coś dobrego na biegunkę ? Beatko, pytałaś o kropelki - to Sab Simplex. Mogę dla odmiany trochę ponarzekać na mamę ? Kurczę według niej, to powinnam cały dzień siedzieć z małym na polu. Ja wiem, że dziecko potrzebuje powietrza, i byłam z nim dziś już 3 godziny z rana. Ale teraz jak zasnął to ona oczywiście go wzięła do wózka na pole, ale jeszcze jakby przy nim siedziała, a tu znowu muszę ja. Jak jej powiedziałam, że chcę na kompa, bo mam tam kilka spraw do załatwienia, to ona powiedziała, że nie mam nic do roboty, to mogę siedzieć z małym. No i się wkurzyłam i go biorę z tego wózka do domu, to zawołała ojca ( wytrzeźwiał ) no i z nim siedzi teraz. Chaotycznie i brzydko to napisałam - sorki. I nie pomaga mi jakoś specjalnie, cały czas siedzi w kuchni w sumie i robi przetwory ![]() Ale ją kocham bardzo, tylko mnie wkurza jak każdy rodzic chyba ![]() Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-08-24 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mogę Ci napisać jakie menu będziemy mieli na chrzcinach w lokalu.
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Sweet no to trzymamy kciuki! ![]() Jeeejjjuuu jaki upał.... Lilka nie chce spać... złości się bo jest śpiąca.... co chwile wisi na cycku, ale to akurat dobrze bo przynajmniej pije przy tym upale... na spacer pójdziemy tak ok 19 jak będzie chłodniej... chociaż na chwile żeby porządnie dom wywietrzyć... ![]() Kurde a my dalej nie mamy tej chrzestnej... nie wiem czy Wam pisałam, ale ksiądz sie kategorycznie nie zgodzil na moją siostrę....no chyba że wezmą ten kościelny ślub.... taa do 10 września ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Marina, cieżko i z rodzicami i bez nich. Czasami usiłują na siłę pomóc, nie dać się sparzyć... Moze tak Ci chce pomóc, ale szkoda, że wymusza...
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Jestem i ja uff. juz 4 strony napisałyście. nie nadąząm za Wami. Czasem w nocy podczytuję jak karmie
![]()
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy to ważne czy kościelny, czy cywilny, czy konkubinat ( nie lubię tego słowa ![]() Niech się lepiej cieszy, że chce się ochrzcić dziecko, bo przy takiej ich polityce to chrztów zapewne będzie coraz mniej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Agulaaabar, szkoda... Ale moze w innym kościele by ksiadz zaakceptował... Przez takie podejście księży my zostaliśmy chrzestnymi u znajomych...
Czy któraś zakupiła/posiada lezaczek z Bright Stars? Polecacie? Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-08-24 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robimy w domku bo tż miesiąc nie pracował i ciężko z kasą, a miało być w lokalu.... ogólnie do jedzonka planuje zrobić tak: zupę - chyba pospolity rosół bo każdy lubi ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
agula daj przepis na ten gulasz, bo brzmi fajnie
![]()
#101 |
Rozeznanie
|
Madziulka chrzciny robimy w domu.
Mój zbój póki co śpi i zaniedługo będziemy się szykować na spacerek odebrać recepty na Nutrę. TŻ w pracy, nikogo nie ma ale na szczęście do Julka w sobotę przyjechała prababcia i musze powiedzieć, że bardzo dużo sie nim zajmuje i Julek przy niej jest taki roześmiany, nie płacze, mało marudzi i tak gada po swojemu ![]() ![]() Mi powoli chyba laktacja zanika bo ostatnio nie karmiłam go- brałam leki na przeziębienie a laktator tak mało ze mnie wyciąga- raptem 40 ml... Najwyżej będziemy jechac tylko na mm ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Ja mam leżaczek z bright starts! Jest super jak dla mnie! Przede wszystkim ma metalowe te płozy ![]()
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
a jeśli o chrztach mówimy, nie wiem jak u Was ale u nas się daje jakąś ofiarę za Chrzest św. a jak jest u Was? nasz były proboszcz to miał bardzo wygórowany cennik...
#103 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koopy robi takie jak ma robić, płaczę jak jest głodna, choć dopiero od wczoraj zaczełam pozwalać jej płakać, bo wcześniej jak widziałam że chce jeść to od razu pierś i było papanko,teraz nie raz czekam aż zacznie płakać i nie raz to trwa do 30min jak się obudzi. Wysypka jej wyszła kilka dni temu w 3 tygodniu. Moja też nie raz je z dwóch piersi ![]() Cytat:
Pij dużo żeby się nie odwodnić! Ja też nie lubię jak ktoś mi każe coś robić, a Ja w ogóle nie mam na to ochoty... Cytat:
Gdzie je kupiłaś ?! ![]() Moja dzisiaj po spacerze od 9 do 11 ![]() poszłyśmy na zakupy chciała dużo pić ![]() Czy to jest normalne przy uregulowanej laktacji, że jak naciskam na pierś to nic nie leci ? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Vaniliova dziekujemy. Przesyłamy z Ida życzenia i pozdrowienia dla Krystka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
a musze się Wam pochwli nasze dziewczynki się juz ładnie śmieja jak się do nich mówi... Normalnie taki widok łapie za serce... własnie śpią marudy małe
![]()
#106 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie szukam sukieneczki na chrzest...
i nie wiem sama co wybrać ![]() Strasznie mi się Emilie nie podoba w czapeczce, nie pasuje mi do niej w ogóle ! Jakiś kocyk muszę mieć, czy poduszeczka wystarczy ?! |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczynki
![]() Już jestesmy z Julka w domku( od wczoraj wieczora). W wonej chwili opiszę Wam mój poród i chętnie przeczytam Wasze. Widzę, że już na odchowali siedzicie-ale ten czas zleciał ![]() Moja Julcia jest przesłodka i przesliczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Emilko ja mam bright starts. możesz zobaczyc zdjęcia w klubie,bo tam dałam na pewno 2 z leżaczka. dla mnie jest fajniusi,ale póki co to za głęboki dla Nikosia. ale upycham mu coś pod pupę i jest ok ![]() Cytat:
jeśli chodzi o Mei Tai to ono jest długo długo,chyba do 20kg,moja cócia 2 i 5 roku i jeszcze go używamy. Brumek gratuluję Ci pięknego karmienia.NIe często zdarzają się takie pierworódki,które tak szybko sobie z tym radzą ![]() Marinka chyba STOPERAN. w aptece teraz masa środków do walki z biegunką. Sweetangel ![]() ![]() ![]() A co z Editką?? a co ze Strączkiem?? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Zanetka -moja córcia miała śliczną sukienkę z opaską ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aha wstawiłam fotki do klubu ![]() ![]() ![]()
Juluś 20.07.11 ![]() Kornelia 04.02.2016 ![]() Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2011-08-24 o 15:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
np: http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...778391110.html zaciskam kciuki za sweet Cytat:
Brumku ![]() ![]() powiedz mi czytałaś wczesniej jak karmić, czy poprtostu wątkowe doświadczenia Ci pomogły? mhhh chyba tez bym zjadła tak na pożegnanie ciąży Cytat:
![]() Cytat:
może faktycznie trzeba w innej parafii spróbować A wogóle witam w nowym wątku my oczywiście cały czas w dwupaku i nie zapowiada sie na szybkie rozwiązanie
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Babonik oo działa
![]() ![]() ![]() ![]() Ja wyczaiłam coś takiego z kapeluszem... http://allegro.pl/m9-chrzest-62-suki...780626448.html i coś takiego http://allegro.pl/m7-chrzest-62-suki...780626376.html opaskę miałaś zwykła bawełnianą ? Telik dziękuje Ci bardzo. Wlasnie o takie coś mi chodzi. A Ja kupiłam , jakby to powiedzieć staniki które wyglądaja jak worki na ziemniaki ![]() ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-08-24 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
My w lokalu mamy tak:
- flaki / rosół - kotlet schabowy z serem i ananasem, ziemniaki, 3 rodzaje surówek ( kapusta biała, czerwona i marchewka ) - półmiski wędlin ( schab, rolada, karkówka, kabanosy, rożki z szynki ) - 3 sałatki: warzywna, grecka, pomidory z mocarellą - 2 rodzaje śledzia - półmisek z pomidorkami i ogóreczkami - pieczywo - ciasta / tort - owoce - kawa, herbata, woda, soki, kompot do obiadu
![]() |
#114 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do kropelek - myślałam że jeszcze jakieś inne specyfiki wypróbowałaś na kolki Igorka. A to tamten od Shiry już Ci się skończył, tak? a w kwestii mamy - moja też mi ciągle mówi żebym Julke na zewnątrz brała ale jak taki ukrop jak dziś to ja wolę w mieszkaniu ją trzymać bo chłodniej niż na polu a jeszcze wiadomo - czapeczkę trzeba założyć bo uszka zawieje itd... więc po co ma się grzać biedulka, w pokoju przynajmniej moze lezec odkryta w bodziaku albo chwile bez pampersa przynajmniej a poza tym ja tez musze u siebie ogarnac, posprzatac, ugotować cos wiec wole ja miec na oku w łóżeczku niż latac co chwile na dół i sprawdzać czy płacze w wózku czy nie, albo siedziec z nia cały dzien przy wozku. Spacerek ok - z rana chodzimy teraz jak gorąco - tak. ok. 9 - potem nie widze sensu przy tych temp. A moja mama teraz tez zajeta i mi przy Julce nie pomaga bo robi przetwory - sałatki jakies, buraczki na zime itp ![]() Cytat:
![]() a "konkubent" czy "konkubina" to mi się od razu z jakąś patologią kojarzy. oj tak tak - ja też poprosze przepis ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-24 o 15:39 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
A Ja na chrzest zamawiam catering,
ciasta zamawiam w kawiarni + tort. Zupełnie nie do mnie podobne, bo zdecydowanie wolę ciasta i inne wypieki swojskie, ale nie mam do tego głowy. Za catering płace 280 zł na 10 os. Zestaw kolacyjny nr I - propozycja na 10 osób sałatki 3 półmiski ziemniaki zapiekane 1 półmisek dufinki 3 porcje ziemniaki po amerykańsku 3 porcje mięso 20szt np: - schab z pieczarami 4 szt - łódka z brokułami 4 szt - devolay ser szynka 2 szt - devolay z fetą 2 szt - szaszłyk warzywny 2 szt - kulka w migdałach 2 szt - pierś z cebulką 2 szt - schab z pietruszką 2 szt |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
BAN stały
|
Wodaqua ja mam leżaczek Bright ale z Fisher byłam zdecydowanie bardziej zadowolona.BS chyba sprzedam bo mam FP do 18 kg. i huśtawkę,którą Iza kocha
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak Twoje ucho? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj Telik, pewnie z zaskoczenia Cię weźmie ![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() KUPIŁAM CHUSTĘ NATI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nerola, Babonik - Wasze dzieciaki same usypiają - jak to robicie? Moja niunia przy cycu zasypia i ją odkładam, ale wieczorami szwędaczka jej się włącza, wtedy Tż ją nosi i jakoś zasypia. Teraz jest lekka, ale potem to nie damy rady...wolałabym zapobiegać takim sytaucjom... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
teliczku kochany, dziękuję, ze pytasz.
Powiem Ci, że juz sama nie wiem. On odzywa się do mnie cały czas, przeprasza, obiecuje... Wiesz, raczej myślę, ze dam mu drugą szansę...Po przemyśleniu. Robiłam taki hmm, jak to nazwać bilans zysków i strat. No i wyszło tak - wiadoma sprawa, ojciec mojego młodego - no cóż, coby nie pisać kocham go. Dwa - ciężko mi samej z dzieckiem ( nie dość, że fizycznie, bo klok swoje waży, to psychicznie, bo momentami nie wytrzymuję, no i finansowo też ). No i może szkrab miałby do mnie pretensje w przyszłości, gdyby dowiedział się, że jednak mógłby mieć pełną rodzinę. Ale niech wie, że to jest ostania szansa, więcej już nie będzie. Sama się sobie dziwie, ze jednak taka decyzja. Myślałam, ze nie popuszczę. ale nie da się. Tylko moja mama patrzy bardzo sceptycznie na tą moja decyzje. Oczywiście jej się nie dziwie, ale trochę zrozumienia by się przydało. Nie wiem jak będzie miedzy nimi, moja mama mu tego nigdy nie wybaczy - wiem to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.